Dodaj do ulubionych

Czy LPR rozjaśni mroki lustracji?

IP: *.res.east.verizon.net 11.01.05, 22:06
O tym jak dobrze zorganizować proces lustracji trzeba było myśleć już 1990
roku. I takie są właśnie skutki kunktatorstwa polityków solidarnościowych w
latach 1989-93!
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? 11.01.05, 22:17
      mam taką nadzieję
      • Gość: bom Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: 80.72.34.* 11.01.05, 22:20
        Wiesz czyją matka jest <nadzieja>?
    • kataryna.kataryna Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? 11.01.05, 22:31
      "Może więc trzeba by wszystko ujawnić, ale po solidnym przygotowaniu, a do tego
      czasu lustrację zamrozić. Jeśli byłaby na to polityczna zgoda i poparcie
      społeczne, byłoby to rozwiązanie najmniej bolesne. Ale czy będzie na to zgoda?
      Raczej nie. Za dużo jest polityków chętnych, żeby tą maczugą wywijać od razu."

Bez urazy, ale to wyjątkowo głupi pomysł. Nie przejdzie nie dlatego, że ktoś
      chce wywijać maczugą, tylko dlatego, że lustracji nie da się "zamrozić" i
      musiał się pan bardzo wysilać, żeby takiego łamańca wymyślić. Jak pan chce to
      zamrozić? Zabronić ujawniania Wyszkowskim i tysiącom innych pokrzywdzonych
      nazwisk donosicieli? Akurat posłuchają. Te rzekome dzikie lustracje, które na
      nowo otworzyły dyskusję wcale nie były dzikie bo pokrzywdzeni dostali dane
      zgodnie z prawem i mogli z nimi zrobić co chcieli. Pan chce zamrozić, to może
      pan podpowie jak konkretnie chciałby pan to zrobić. Nazwiska już krążą. I będą
      krążyć bez względu na to czy się tego zabroni czy nie, machina już ruszyła.
      Jedyny ratunek to odtajnienie jak najwięcej, żeby opinia publiczna mogła we
      własnym sumieniu rozgrzeszać ometkowanych. Dlatego im większy dostęp do teczek
      tym lepiej.

Pomysł LPR jest beznadziejny bo publikowanie nazwisk przyniesie więcej szkody
      niż pozytku, większość z nas nie szuka sensacji ale pelnego świadectwa o
      przeszłości a żadna lista takiego świadectwa nie da.
      • Gość: pem Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: 80.72.34.* 11.01.05, 22:38
        Nazwiska już krążą. I będą
        > krążyć bez względu na to czy się tego zabroni czy nie, machina już ruszyła.
        > Jedyny ratunek to odtajnienie jak najwięcej, żeby opinia publiczna mogła we
        > własnym sumieniu rozgrzeszać ometkowanych.
        Nie istnieje nic takiego jak opinia publiczna. Jest to wymysł na potrzeby
        maluczkich, którzy chcą być nieco większymi. To wszystko.
      • Gość: Polka z Kanady Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.bchsia.telus.net 12.01.05, 04:06
        kataryna.kataryna często ma rację. Ale sprawa jest chyba jeszcze bardziej
        skomplikowana, i dobrego wyjścia raczej nie ma. Są tylko lepsze i gorsze.
        Projekt LPR należy do gorszych. Jak i propozycja "zamrożenia". Tak, już się ta
        karuzela kręci, a klucz od mechanizmu wrzucono do wody 15 lat temu.
    • Gość: Zenon Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:39
      Poprzez umieszczenie na czele listy jawnych wspolpracownikow ubecji Maciusia
      Giertycha, Bendera......?
    • Gość: oz Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.01.05, 23:03
      ten artykuł razi moje uczucia, jest przykładem najgorszego rodzaju propagandy
      jaki kiedykolwiek widziałem. w zasadzie skierowany został do wszystkich polaków
      i opluwa nas wszystkich. autor musi być niezwykle podłym draniem, ponieważ
      przedstawił uczciwych polaków w złym świetle a denuncjatorów, informatorów i
      donosicieli jako ofiary. takie stawianie sprawy to podkopywanie fundamentów
      organizmu państwowego. po prostu nie mam słów.
      • Gość: pem Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: 80.72.34.* 11.01.05, 23:05
        Przypomnij sobie z lekcji botaniki - nie ma nic bardziej trwałego niż chwasty.
    • Gość: juice jako stały czytelnik GW IP: *.kabaty.2a.pl 11.01.05, 23:32
      jestem stałym czytelnikiem GW i mam dosyć umiarkowane poglądy polityczne, ale
      wyjątkowo jestem za odtajnieniem tego wszystkiego, nie dlatego że chcę krwi,
      tylko dlatego, że właśnie to powolne granie teczkami będzie się za nami
      ciągneło latami i żadne "zamrażanie" nic nie pomoże.
      Można to trochę uciszyć, ale na ile wystarczy? aż do następnej teczki.
      A LPR świruje, jaka znowu lista - przecież na liście nazwiska ludzi o
      różnych "winach" będą zestawione ze sobą bez żadnej różnicy - to jest bez sensu.

To musi być w internecie, gdzie będzie można przeczytać co dany człowiek
      zrobił, razem najlepiej z oświadczeniem "ofiary" na końcu.
      A sądy niech pracują, bo to naprawdę jest jedyny sposób.

nie rozumiem GW :( przykro mi, ale nie wiem o co Wam chodzi.
    • Gość: lo Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 23:32
      zdrajcow i szpiegow na szubienice!!!
      • Gość: Szydełko Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.bchsia.telus.net 12.01.05, 04:09
        O właśnie, już chcą niektórzy krwi i widowiska.
    • Gość: McKarla A co na to Giertych senior... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:34
      Szczyt bezczelości. Wciskać nam kity o agentach i współpracownikach, wiedząc, że
      tatuś też pracował. Ale na pewno Giertych junior umie to jakoś sensownie
      wytłumaczyć...
      • Gość: Zenon Re: A co na to Giertych senior... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:41
        Romus nic na to,jako ze papa byl JAWNYM wspolpracownikiwm SB. O tradycyjnym
        rusofilstwie endeckiego LPR wyrazajacym sie otwarta kolaboracja z "organami"
        PRL jej zalozycieli czlonkow nie wspominajac.
      • Gość: oky GIERTYCH NIE BOI SIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:08
        widze że ta kołsomoskaja szkoła dobrze cię uczyła ale choćbyś flaki wypruwał
        sobie od plugastw na ludzi uczciwych to i tak ci nikt nie uwierzy twoje
        oszczerstwa na temat GIRTYCHÓW umacniają wiare w ich uczciwość
        czas sowieckiej propagandy już nie zaszkodzi im jak również i ty konsomolcu
    • Gość: joris Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.speed.planet.nl 12.01.05, 06:26
      Liga Przyjaciol ROsji (LPR) to sami kolaboranci: Macius Giertych ktorego
      Polactwo wybierze pewnie prezydentem to poplecznik ruskiego janczara jaruzela.
      Sam Romus tez teskni do PRL z jedna partia rzadzaca : katolickimi populistami z
      Ligi przyjaciol Rosji
    • Gość: tropiciel Re: Czy LPR rozjaśni mroki lustracji? IP: *.speed.planet.nl 12.01.05, 06:33
      Pseudoprofesor Bender czyli Fajwisch Berenestein, kolaborant, ojciec Rydzyk -
      prawdziwe nazwisko Rajckier syn Symche i Faigi Rajckierow, ruski agent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka