Dodaj do ulubionych

U Olejnik o autolustracji dziennikarzy

17.01.05, 19:50
W "Prosto w oczy" będzie o inicjatywie Wprost autolustracji dziennikarzy (coś
mi się obiło, że jest już jakiś list dziennikarzy GW w tej sprawie). Gośćmi
będą Ewa Milewicz, Marek Król i - jakżeby inaczej - Wildstein, zapowiada się
nieźle :)

Obserwuj wątek
    • trzecie.dno Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 19:53
      Chyba nadajemy na tej samej fali i to samo. Szkoda, że Adam dalej udziela
      wywiadu rzeki...
      • kataryna.kataryna Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 19:55
        trzecie.dno napisał:

> Chyba nadajemy na tej samej fali i to samo. Szkoda, że Adam dalej udziela
        > wywiadu rzeki...

Już skończył :)

• trzecie.dno Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:00
          ale czy skończył jak prawdziwy męższczyzna?
    • homosovieticus oglądajmy a potem ...w mordę i nożem takich ;)) 17.01.05, 19:53

Z uśmiechem bazyliszka.
      • czyzunia Re: oglądajmy a potem ...w mordę i nożem takich ; 17.01.05, 19:55
        czy to bedzie tow.król?
        • homosovieticus Re: oglądajmy a potem ...w mordę i nożem takich ; 17.01.05, 19:57
          czyzunia napisał:

> czy to bedzie tow.król?
          Dać w mordę królowi, to musi być wielka p[rzyjemnośc. Pożyjemy zobaczymy.
          • Gość: Ciekawy A brewiarz klecha odmowila ? IP: 193.188.105.* 17.01.05, 20:02
            • homosovieticus klecha brewiarzem, po durnym łbie, ciekawego wali 17.01.05, 20:54
              Tak tak, dowcipu pozbawiony głupcze vulgarny.
              • Gość: Ciekawy gdzie sie,klecha chowala - w przytulku SB ? IP: *.hu / *.chello.hu 17.01.05, 21:37
    • Gość: Darek BANDZIOR - KLECHA Z LPR ! PRECZ Z GW ! IP: 193.188.105.* 17.01.05, 19:57
    • kataryna.kataryna Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 19:59
      A potem o 20.30 na TVN24. Sekielski tego nie przegapi.
      • trzecie.dno Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:02
        Może się pojawi pierwsza dama dzienikarstwa polskiego Janina P.?
        • kataryna.kataryna Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:06
          trzecie.dno napisał:

> Może się pojawi pierwsza dama dzienikarstwa polskiego Janina P.?

Prędzej Mazurek lub Zalewski.
    • witek.bis Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:26
      Wszystkie Panie z Forum serdecznie przepraszam, ale ich przedstawicielki w
      studiu TV były dzisiaj beznadziejne. Wydawało mi się, że Milewicz i Olejnik
      rywalizują ze sobą o to, która z nich palnie większe głupstwo.
      • kataryna.kataryna Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:33
        witek.bis napisał:

> Wszystkie Panie z Forum serdecznie przepraszam, ale ich przedstawicielki w
        > studiu TV były dzisiaj beznadziejne. Wydawało mi się, że Milewicz i Olejnik
        > rywalizują ze sobą o to, która z nich palnie większe głupstwo.

To prawda. Milewicz potrafiła tylko poradzić Krolowi co powinni zrobić
        dziennikarze (zajrzeć indywidualnie do teczek) oraz czego nie powinien robić
        Król jako postkomunista (mówić o lustracji). Nie wiedziałam, że Gazeta taką
        wagę przykłada do przeszłości. Gazecie nagle zaczyna przeszkadzać partyjna
        przeszłość - to jakaś nowość. Ale i tak przebiła ją Olejnik, która ze wstrętu
        do lustracji dziennikarzy, zlustrowała Króla, powtarzając teksty z "Nie".
        Nawiasem mówiąc Król podał dobry argument za powszechną lustracją dziennikarzy
        przytaczając groźby Urbana "to spotka kazdego kto podniesie rękę na SLD".
        Ciekawe, że na takie dzikie lustracje Gazeta się nie oburza.
        • witek.bis Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:40
          kataryna.kataryna napisała:
          > To prawda. Milewicz potrafiła tylko poradzić Krolowi co powinni zrobić
          > dziennikarze (zajrzeć indywidualnie do teczek) oraz czego nie powinien robić
          > Król jako postkomunista (mówić o lustracji). Nie wiedziałam, że Gazeta taką
          > wagę przykłada do przeszłości. Gazecie nagle zaczyna przeszkadzać partyjna
          > przeszłość - to jakaś nowość. Ale i tak przebiła ją Olejnik, która ze wstrętu
          > do lustracji dziennikarzy, zlustrowała Króla, powtarzając teksty z "Nie".
          > Nawiasem mówiąc Król podał dobry argument za powszechną lustracją
          dziennikarzy
          > przytaczając groźby Urbana "to spotka kazdego kto podniesie rękę na SLD".
          > Ciekawe, że na takie dzikie lustracje Gazeta się nie oburza.

Olejnik nie potrafiła, albo nawet nie próbowała ukryć swojego wrogiego stosunku
          do lustracji. Mam nadzieję, że ta wrogość wynika głównie z sympatii do
          Niezabitowskiej.
        • trzecie.dno Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 21:00
          iestety są tematy bardzo trudne dla Olejnej. Jednym z nich jest lustracja.
          Oglądając z dzisiejsze prostow oczy miałem w pamięci ten sam program z Dudkiem i
          chyba Paczkowskim w pamięci. Otóż ni z gruszki ni z pietruszki na dowód tezy o
          fabrykowniu teczek poinformowała swoich rozmówców i tym samym telewidzów, że tuż
          przed programem dostała telefon, że jej źródło potwierdziło, że były możliwości
          fabrykowania TW. Na co Dudek chyba z obrzydzeniem zaregował, że on w tym
          programie występuje z imienia i z nazwiska i nic mu nie jest wiadome w tym
          względzie, a skoro jest ktoś kto twierdzi, że byli fabrykowani TW to niech się
          zgłosi, aby na podstawie jego wiedzy móc zweryfikować taką tezę. Przyznam się,
          że jesli takie chwyty stosowałaby jakaś tam dziennikarka po maturze to bym uznał
          to jako wypadek przy pracy, ale jesli robi to jedna z gwiazd to się mocno
          zastanawiam.

Jednak w zasadzie nie powinienem się zastanawiać. W końcu córka pułkownika MSW
          zaczynająca karierę w Trójce za czasów stanu wojennego musiała żyć w pewnym
          uwarunkowaniu środowiskowym. I choc dzieici nie biorą odpowiedzialności za
          życiorysy rodziców, to widać gołym okiem ich wpływ. I to kolejny argument za
          lustracją. Przez długi czas alergiczne zachowanie Olejnej na lustracje było dla
          mnie niezrozumiałe. Niestety tajemniczy telefon przed programem okazał się wiele
          mówiący po skonfrontowaniu z faktami. Oczywiście takie wpadki można wytłumaczyć
          nierzetelnościa dziennikarską (tajemnicze telefony), ale widać, że za tym nie
          stoi warsztat dzeinikarski tylko zrozumiałe uwarunkowanie emocjonalne. Moje
          zdumienie już wygasło, ale czy inni nie będą mówić, że lustracja jest be, bo w
          końcu nawet Olejna tak uważa?
    • Gość: kanu Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:30
      Proponuję zlustrować śmieciarzy, taksówkarzy i geologów, a na koniec i internautów. Oczyśćmy tę Polskę wreszcie. Niech zrobi to towarzysz Girtych i towarzysz Król vel Rycerz!
      • kataryna.kataryna Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:34
        Gość portalu: kanu napisał(a):

Niech zrobi to towarzysz Girtych i towarzysz
        > Król vel Rycerz!

Oto właśnie przykład antylustracyjnej hipokryzji - wykorzystywanie teczek w
        walce z teczkami.
        • witek.bis Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 20:36
          Bo teczki same w sobie nie są niczym złym. Pod warunkiem oczywiście, że
          znajdują się we właściwych rękach ;)
        • Gość: kanu Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:40
          Po prostu pokazuję do czego to doprowadza, że agenci chcą wykrywać agentow.
          DO K.... NĘDZY, CZY W POLSCE NIE MA WAŻNIEJSZYCH PROBLEMÓW OD LUSTRACJI?!
          JA CHCĘ USŁYSZEC OD PO, PISu I LPR, JAK ZAMIERZAJĄ WALCZYĆ Z BEZROBOCIEM, BUDOWAĆ AUTOSTRADY, JAK NAPRAWIĆ SYTUACJE W SŁUŻBIE ZDROWIA. TECZKAMI ZAJMIJMY SIE PÓŹNIEJ.
          • p.smerf Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:00
            Jak już wspominałem, nie jestem zwolennikiem teorii, że wszystkim rządzą tajemne
            siły. Ale to co się dzieje u nas ostatnio - zastanawia.
            Było sobie dość spokojnie, aferzyści aferowali, politycy się żarli, dziennikarze
            szukali prawdziwych lub wymyślonych sensacji itp. Czyli normalka, jak w całej
            Europie. I nagle ni z gruchy ni z pietruchy pojawiły się stare upiory, które
            dotychczas sobie gdzieś tam w tle polatywały, ale były mało groźne. Dopiero po
            naszym wuniowstąpieniu, po tym gdy okazało się, że gospodarka ma się nieźle, gdy
            zaczęliśmy się coraz bardziej liczyć w Europie, kiedy zaagażowaliśmy się na
            Ukrainie, nagle następiła niespodziewana eskalacja teczkomanii.
            Gdby to było tylko związane z tym, że niektórzy dostali już swoje teczki to cała
            histeria powinna narastać stopniowo. Również wpływ zbliżających się wyborów,
            powinien mieć podobny charakter. Ale skąd ta eksplozja?
            Powiedzcie mi, żebym nie świrował i zajął się czymś przyjemniejszym!
            • kataryna.kataryna Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:24
              p.smerf napisał:

> Jak już wspominałem, nie jestem zwolennikiem teorii, że wszystkim rządzą
              tajemn
              > e
              > siły. Ale to co się dzieje u nas ostatnio - zastanawia.
              > Było sobie dość spokojnie, aferzyści aferowali, politycy się żarli,
              dziennikarz
              > e
              > szukali prawdziwych lub wymyślonych sensacji itp. Czyli normalka, jak w całej
              > Europie. I nagle ni z gruchy ni z pietruchy pojawiły się stare upiory, które
              > dotychczas sobie gdzieś tam w tle polatywały, ale były mało groźne. Dopiero po
              > naszym wuniowstąpieniu, po tym gdy okazało się, że gospodarka ma się nieźle,
              gd
              > y
              > zaczęliśmy się coraz bardziej liczyć w Europie, kiedy zaagażowaliśmy się na
              > Ukrainie, nagle następiła niespodziewana eskalacja teczkomanii.
              > Gdby to było tylko związane z tym, że niektórzy dostali już swoje teczki to
              cał
              > a
              > histeria powinna narastać stopniowo. Również wpływ zbliżających się wyborów,
              > powinien mieć podobny charakter. Ale skąd ta eksplozja?
              > Powiedzcie mi, żebym nie świrował i zajął się czymś przyjemniejszym!

Zauważ, że nie o wszystkim czytasz w mediach. To narastało nie od wczoraj, w
              miarę jak kolejni pokrzywdzeni dostawali swoje teczki, "na mieście" zaczęły
              krążyć nazwiska, zaczęło się robić gęsto. Była sprawa Karkoszy. Potem pojawiła
              się (zauważ - bez wyraźnego powodu "medialnego") słynna kampania "IPN -
              bezprawie i absurd", a fala się zbliżała. Aż pewnego razu jakaś nieznajoma ;)
              przyszła do Niezabitowskiej i wtedy wybuchło naprawdę. No i teraz leci. Ja tu
              nie widzę spisku, po prostu teczki zaczęły trafiać do pokrzywdzonych, no i
              oczywiście jak wróciły teczki, zaczęła się histeria.
              • p.smerf Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:34
                Uff! Ulżyło mi. Masz rację, zapomniałem o tym, że przed Niezabitowską już coś
                się działo choć nie budziło mojego szczególnego zaintersowania.
              • iza.bella.iza Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:38
                Masz rację, Kasiu. Ale może Papa też podrzuca właściwy trop. Może Europa nie
                chce współpracować politykami, których może szantażowac ruski wywiad? Przecież
                w Moskwie są kopie archiwów wszystkich służb specjalnych z byłego układu
                warszawskiego.
                • kataryna.kataryna Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:41
                  iza.bella.iza napisała:

> Masz rację, Kasiu. Ale może Papa też podrzuca właściwy trop. Może Europa nie
                  > chce współpracować politykami, których może szantażowac ruski wywiad?
                  Przecież
                  > w Moskwie są kopie archiwów wszystkich służb specjalnych z byłego układu
                  > warszawskiego.

To też niewykluczone. Ciekawe kiedy Polska dostanie kopie tych poniszczonych i
                  pochowanych teczek. Wtedy dopiero będzie śmiesznie.

Ciekawa jestem ilu dziennikarzy podpisze się pod apelem.

PS. A po cienkim wywiadzie był bardzo dobry reportaż.
                  • iza.bella.iza Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:44

> iza.bella.iza napisała:
                    >
                    > > Masz rację, Kasiu. Ale może Papa też podrzuca właściwy trop. Może Europa
                    > nie
                    > > chce współpracować politykami, których może szantażowac ruski wywiad?
                    > Przecież
                    > > w Moskwie są kopie archiwów wszystkich służb specjalnych z byłego układu
                    > > warszawskiego.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    > To też niewykluczone. Ciekawe kiedy Polska dostanie kopie tych poniszczonych
                    i
                    > pochowanych teczek. Wtedy dopiero będzie śmiesznie.

Obawiam się, że długo jeszcze nie.

> Ciekawa jestem ilu dziennikarzy podpisze się pod apelem.

Właśnie:)

> PS. A po cienkim wywiadzie był bardzo dobry reportaż.

Nie widziałam ani jednego ani drugiego:(
                    • kataryna.kataryna Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:52
                      iza.bella.iza napisała:

> > Ciekawa jestem ilu dziennikarzy podpisze się pod apelem.
                      >
                      > Właśnie:)

Trzeba przyznać, że apel o autolustrację był taktycznie mistrzowskim
                      posunięciem wobec adwersarzy w dyskusji o teczkach. Gazeta na pewno jutro
                      odpowie na ten apel (zapewne wyśmianiem go) bo nie będzie chciała dostarczyć
                      adwersarzon argumentu, że się sama boi o swój tyłek (jak to ujęli M & Z). Już
                      nawet Wiadomości TVP mówią, że lustracja dziennikarzy tylko przysłuży się
                      wiarygodności mediów. W sumie jest dość logiczne, że ci co najbardziej tokują o
                      lustracji powinni pokazać zaświadczenie z IPN, że nie są TW, żeby nie było
                      wrażenia, że są adwokatami we własnej sprawie.

> > PS. A po cienkim wywiadzie był bardzo dobry reportaż.
                      >
                      > Nie widziałam ani jednego ani drugiego:(

Żałuj bo właściwie wszystkie argumenty antylustratorów można było tym obalić.
                      • maksimum Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIELE 17.01.05, 22:35

> iza.bella.iza napisała:
                        >
                        > > > Ciekawa jestem ilu dziennikarzy podpisze się pod apelem.
                        > >
                        > > Właśnie:)
                        >
                        >
                        >
                        > Trzeba przyznać, że apel o autolustrację był taktycznie mistrzowskim
                        > posunięciem wobec adwersarzy w dyskusji o teczkach. Gazeta na pewno jutro
                        > odpowie na ten apel (zapewne wyśmianiem go) bo nie będzie chciała dostarczyć
                        > adwersarzon argumentu, że się sama boi o swój tyłek (jak to ujęli M & Z). Już
                        > nawet Wiadomości TVP mówią, że lustracja dziennikarzy tylko przysłuży się
                        > wiarygodności mediów. W sumie jest dość logiczne, że ci co najbardziej tokują
                        o lustracji powinni pokazać zaświadczenie z IPN, że nie są TW, żeby nie było
                        > wrażenia, że są adwokatami we własnej sprawie.
                        >
                        > > > PS. A po cienkim wywiadzie był bardzo dobry reportaż.
                        > >
                        > > Nie widziałam ani jednego ani drugiego:(
                        >
                        > Żałuj bo właściwie wszystkie argumenty antylustratorów można było tym obalić.

Juz niedlugo sie okaze ile to w Ciemnogrodzie pokornych cielat jest.
                        • maksimum Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 17.01.05, 23:40
                          maksimum napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                          >
                          > > iza.bella.iza napisała:
                          > >
                          > > > > Ciekawa jestem ilu dziennikarzy podpisze się pod apelem.
                          > > >
                          > > > Właśnie:)
                          > >
                          > >
                          > >
                          > > Trzeba przyznać, że apel o autolustrację był taktycznie mistrzowskim
                          > > posunięciem wobec adwersarzy w dyskusji o teczkach. Gazeta na pewno jutro
                          >
                          > > odpowie na ten apel (zapewne wyśmianiem go) bo nie będzie chciała dostarc
                          > zyć
                          > > adwersarzon argumentu, że się sama boi o swój tyłek (jak to ujęli M & Z).
                          > Już
                          > > nawet Wiadomości TVP mówią, że lustracja dziennikarzy tylko przysłuży się
                          >
                          > > wiarygodności mediów. W sumie jest dość logiczne, że ci co najbardziej to
                          > kują
                          > o lustracji powinni pokazać zaświadczenie z IPN, że nie są TW, żeby nie było
                          > > wrażenia, że są adwokatami we własnej sprawie.
                          > >
                          > > > > PS. A po cienkim wywiadzie był bardzo dobry reportaż.
                          > > >
                          > > > Nie widziałam ani jednego ani drugiego:(
                          > >
                          > > Żałuj bo właściwie wszystkie argumenty antylustratorów można było tym oba
                          > lić.
                          >
                          > Juz niedlugo sie okaze ile to w Ciemnogrodzie pokornych cielat jest.
                          -----------------------------
                          • maksimum Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 18.01.05, 01:22

> > Juz niedlugo sie okaze ile to w Ciemnogrodzie pokornych cielat jest.
                            > -----------------------------
                            • maksimum Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 18.01.05, 18:04

> > "Co bylo dla nas atrakcyjne w ich mysleniu ?
                              > > To, ze dzieki trockizmowi mozna bylo byc zbuntowanym, antysowieckim, a
                              > > jednoczesnie byc komunista-marksista."
                              > >
                              > > Za te zdania,Adas dla mnie idolem po wsze czasy.
                              > -----------------------------
                              • homosovieticus Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 18.01.05, 18:53
                                Dwanaście lat pływania pieskiem. Czy nie za długo?
                                • maksimum Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 18.01.05, 18:58
                                  homosovieticus napisał:

> Dwanaście lat pływania pieskiem. Czy nie za długo?

Czy w czasie tych 22 lat miala kogos na barana?
                                  • homosovieticus Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? POKORNE CIE 18.01.05, 19:14
                                    Maksio!
                                    Przeinaczasz.Niedługo, a Ciebie wezmą za barana.
                • create A Ty Izabello skąd masz takie informacje? 18.01.05, 18:12

• trzecie.dno Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? 17.01.05, 21:41
                Kulminacją była sprawa Oleksego. Wystarczyło przysłać pod dom osobę z
                informacją, że Wyszkowski dostał swą teczkę i żąda odtajnienienia nazwisk. W
                sumie sprawa powszechnie wiadmoa tylko wymagajaca kataliztora - posłańca. Oleksy
                przecież to praktycznie jedyna osoba z samego świecznika, którą lustracja
                utrąciła (musiał zrezygnować z jakiejś funkcji publicznej) i to chwilowo, bo
                została apelacja.
              • Gość: rollo Re: Czy ja przypadkiem nie "świruję"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:59
                Po prostu Liga Przyjaciół Rosji sie uaktywniła, dziwi tylko, że w koalicji z PO i PiSem
                • homosovieticus Czy ja przypadkiem nie "świruję"? strachasz się 17.01.05, 23:26
                  Gość portalu: rollo napisał(a):

> Po prostu Liga Przyjaciół Rosji sie uaktywniła, dziwi tylko, że w koalicji z
                  PO
                  > i PiSem

Zamiast żłobu, bar mleczny czeka rollo.
                  Powinieneś się cieszyć, bowiem do ludzi normalnych Cię przeniosą, kochanie Ty
                  moje.
          • maksimum U Olejnik o autolustracji dziennikarzy SOAP OPERA 17.01.05, 21:16
            Gość portalu: kanu napisał(a):

> Po prostu pokazuję do czego to doprowadza, że agenci chcą wykrywać agentow.
            > DO K.... NĘDZY, CZY W POLSCE NIE MA WAŻNIEJSZYCH PROBLEMÓW OD LUSTRACJI?!
            > JA CHCĘ USŁYSZEC OD PO, PISu I LPR, JAK ZAMIERZAJĄ WALCZYĆ Z BEZROBOCIEM,
            BUDOWAĆ AUTOSTRADY, JAK NAPRAWIĆ SYTUACJE W SŁUŻBIE ZDROWIA. TECZKAMI ZAJMIJMY
            >SIE PÓŹNIEJ.

Takich wlasnie ludzi,na poziomie przecietnym trzeba przeciez czyms zainteresowac
            i ciagnie sie te soap opere pt "Polskie Teczki".
            Niemcy wyjasnili to szybko,Czesi tez a w Polsce bedzie sie dlugo prowadzilo
            teologiczna dyskusje nt dyskusji czy warto otwierac "Polskie Teczki".
            Komuna zarazila ludzi bezmyslnym syfem,czyli uraza do logicznego myslenia i
            chyba przyjdzie skorzystac z expertow zagranicznych,ktorzy wyjasnia
            sprawy "Polskich Teczek".
      • pan.nikt Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 22:07
        Oczywiście.
        Natychmiast jak ci państwo zaczna mnie pouczać JAKO NAJWIĘSKZE I NAJMĄDRZEJSZE
        AUTORYTETY, przy których ja jestem mały żuczek, bom uczciwy i naiwny.
        • pan.nikt Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 22:09
          Ale się rozjechało.
          Chodziło o lustrację śmieciarzy, geodetów i kogos tam jeszcze
    • Gość: Henryk Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy IP: 82.160.16.* 17.01.05, 20:49
      Pan Marek Król "wprost" mnie zauroczył -"kilka m-cy w KC PZPR" ? i to "niech mi Pani(Milewicz) nie odbiera prawa do "czegoś tam". Przeuroczy człowiek:-)
      • Gość: kanu Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:55
        Król to człowiek honoru. Hehe, kilka miesięcy w PZPR i od razu sekretarz. Brawo!
        • p.smerf Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 21:03
          > Król to człowiek honoru. Hehe, kilka miesięcy w PZPR i od razu sekretarz. Brawo

I to nie byle jaki sekretarz, tylko taki od agitacji i propagandy. Oczywiście te
          kilka lat sekretarzowania w tej samej specjalności w komitecie wojewódzkim to
          przecież się nie liczy.
          • trzecie.dno Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 21:29
            Swoją drogą to Król trochę potrzebował sojuszników i znalazł w Wildsteinie. Nie
            było powodów wdawć się w polemikę z Milewicz, tylko krótko uciąć sprawę Rycerza,
            którą najlepiej wyjasnić właśnie przez opublikowanie teczek. Jakieś obronne
            ruchy ze strony Króla przyznam się, że z cienia podejrzeń bohatera nie usuwają.
            Dla mnie stanowisko Króla było proste jak drut. Te podejrzenia we mnie godzą
            więc szczególnie mi zależy na odtajnieniu teczek. Swoją drogą to
            nieprzekonuwujące tłumaczenia Króla podczas programu i jego zaangażowanie w tę
            sprawę może mu być potrzebne do tego, aby ewentualnie nie wypaść osamontnionym
            na dziennikarskiej liscie TW. W końcu szefem progagandy nie zostaje się za nic.
            Ale to jeszce jeden powód do lustrowania. A ten najbanalniejszy jest taki, że
            jak się juz to zrobi to nie będzie już kolejnych powrotów demnow przeszłości.

No i oczywiście widać jak ten temat jest piekacy dla środowiska. Te częste
            wycieczki po szklanki, zawachania w głosie. No i na koniec od tej Milewicz nie
            dowiedziałem się nic poza tym, że programowo jest przeciw lustracji.

Też zaczynam mieć kłopoty z odróżnieniem Olejnik od Paradowskiej, ale jeszcze
            Lisa od Frasynika odróżniam. Chociaż Niezabitowskiej od Kozłowskiego to już
            zdecydowanie nie, a J23 jest i był tylko jeden!
            • homosovieticus Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 22:29
              Pamiętasz, kto PIERWSZY, w sposób żartobliwy, opisał jak to Michnika Rywin
              odwiedził?
              Nie był to Król?
              Jesli tak, to od Urbana, newsa otrzymała korona. Tak mi się to układa.
    • homosovieticus przestaję odróżniać Olejnik od Paradowskiej 17.01.05, 20:59
      Milewicz od Niezabitowskiej, Maleszkę od Żakowskiego, Michnika od
      Urbana,Frasyniuka od Lisa kozłowskiego od J23 itd itp etc.
      Smutno mi! :(
      Gó..arze dorośli!
      • Gość: P-77 Re: przestaję odróżniać Olejnik od Paradowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:55
        Marek Król to postać tak samo odrażająca jak Leszek Miller czy Sławomir Wiatr.
        To że jest po drugiej stronie - chyba dlatego, że on się uwłaszczył a oni mimo
        wszystko nie.
        • homosovieticus Re: przestaję odróżniać Olejnik od Paradowskiej 17.01.05, 23:00
          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Marek Król to postać tak samo odrażająca jak Leszek Miller czy Sławomir
          Wiatr.
          > To że jest po drugiej stronie - chyba dlatego, że on się uwłaszczył a oni
          mimo
          > wszystko nie.

Ci odrażający , a jest ich znacznie więcej (Urban) w naszym życiu publicznym,
          są na pewnym etapie bardzo przydatni.
      • Gość: ASSO Re: przestaję odróżniać Olejnik od Paradowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:02
        Homosiu! Ty już dawno nie odróżniasz czarnego od białego i cudzego od własnego -
        daj spokój nam i sobie! Idź się wyspowiadaj, choć nie wiem czy z głupoty
        rozgrzeszają.
        • homosovieticus Re: przestaję odróżniać Olejnik od Paradowskiej 17.01.05, 23:20
          Gość portalu: ASSO napisał(a):

> Homosiu! Ty już dawno nie odróżniasz czarnego od białego i cudzego od
          własnego
          > -
          > daj spokój nam i sobie! Idź się wyspowiadaj, choć nie wiem czy z głupoty
          > rozgrzeszają.

marynacie drogi!
          Ciebie rzeczywiście od durnia odróżnić trudno.Ale nie zawsze.
    • Gość: Ella Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.01.05, 22:55
      To jest chory kraj, chory naród. Matko jedyna gdzie my żyjemy. Niedobrze mi się
      już robi od odmiany słowa lustracja, teczki. Czy my już nigdy nie będziemy żyli
      dla przyszłości, czy Polacy potrafią tylko rozpamiętywać przeszłość ??????
      • homosovieticus Re: U Olejnik o autolustracji dziennikarzy 17.01.05, 23:01
        Żyć należy czasem teraźniejszym, pamiętając o PRZESZŁOŚCI.
        Howgh.
    • Gość: Stanisław Remuszko Osiem lat temu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:01
      Uprzejmie przekazuję do wiadomości P.T. Forumowiczów list wysłany przed chwilą
      do redakcji "Rzeczpospolitej":

Uprzejmie proponuję Szanownej Redakcji druk poniższego listu czytelnika:

W związku z tym, co ostatnio dzieje się wokół lustracji - zwłaszcza lustracji
      dziennikarzy - pozwalam sobie przypomnieć, że ponad osiem lat temu (18.10.96)
      złożono w Sejmie apel następującej treści:
      "Przypominając o wielkim wpływie gazet, radia i telewizji na kształtowanie się
      świadomości społeczeństwa oraz mając na względzie opiniotwórczo-kontrolną rolę
      środków masowego przekazu w budowie młodej polskiej demokracji - my, niżej
      podpisani, zwracamy się do pracującego nad ustawą lustracyjną Sejmu RP o
      włączenie dziennikarzy do kategorii osób podlegających lustracji. Teresa
      Bochwic, Mirosław Chojecki, Bogdan Chrabota, Erazm Ciołek, Krzysztof Czabański,
      Jan Dworak, Tadeusz Fredro-Boniecki, Andrzej Gelberg, Wojciech Giełżyński,
      Maciej Iłowiecki, Andrzej Jeleński, Jakub Karpiński, Tomasz Lis, Maciej
      Łętowski, Maciej Łukasiewicz, Marek Markiewicz, Jacek Maziarski, Stanisław
      Michalkiewicz, Grzegorz Miecugow, Jacek Moskwa, Maciej Orłoś, Jan Polkowski,
      Stanisław Remuszko, Wojciech Reszczyński, Piotr Semka, Radek Sikorski, Maciej
      Strzembosz, Andrzej Urbański, Wiesław Walendziak, Rafał Ziemkiewicz, Małgorzata
      Ziętkiewicz"
      Jako samotny autor apelu i zbieracz podpisów pod nim stwierdzam ze smutkiem, że
      ówczesny Sejm RP tylko w niewielkim stopniu przychylił się do naszej prośby.
      Stanisław Remuszko
      • Gość: Janko Re: Osiem lat temu.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:05
        O Boże! Kiszczak z Dankowskim chyba dostali kolki ze śmiechu!
        • Gość: Abi Nie świrujesz, nie daj się zwariować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23
          Jak już wspominałem, nie jestem zwolennikiem teorii, że wszystkim rządzą tajemne
          siły. Ale to co się dzieje u nas ostatnio - zastanawia.
          Było sobie dość spokojnie, aferzyści aferowali, politycy się żarli, dziennikarze
          szukali prawdziwych lub wymyślonych sensacji itp. Czyli normalka, jak w całej
          Europie. I nagle ni z gruchy ni z pietruchy pojawiły się stare upiory, które
          dotychczas sobie gdzieś tam w tle polatywały, ale były mało groźne. Dopiero po
          naszym wuniowstąpieniu, po tym gdy okazało się, że gospodarka ma się nieźle, gdy
          zaczęliśmy się coraz bardziej liczyć w Europie, kiedy zaagażowaliśmy się na
          Ukrainie, nagle następiła niespodziewana eskalacja teczkomanii.
          Gdby to było tylko związane z tym, że niektórzy dostali już swoje teczki to cała
          histeria powinna narastać stopniowo. Również wpływ zbliżających się wyborów,
          powinien mieć podobny charakter. Ale skąd ta eksplozja?
          Powiedzcie mi, żebym nie świrował i zajął się czymś przyjemniejszym!

- napisał trochę przerażony smerf.
          Nie świrujesz kolego! Staraj się coś z tego zrozumieć. Chodzi o władzę i tylko!
          Teczki to, nie wiedzieć dlaczego, absolutnie pewny chwyt w walce wyborczej. Ci
          którzy mają apetyt na władzę (przez 4 lata byli zdala od konfitur!!!) widząc,
          że "lewusy" się chwieją i spada im w sondażach ( różne afery, Rywin itd.)
          postanowili ich dobić. Argumentami rzeczowymi nie mogą - ich rządy jednak mają
          jakieś sukcesy i nawet najgłupsi widzą i czują, że się jednak poprawia. I
          jeswzcze ta Unia! Wymyślili więc teczki - jako ostateczny argument który ma
          pognębić czerwonych i jednocześnie różowych.
          A dlaczego im to nie przeszkadzało przez całe 15lat? Bo myśleli, że im się uda
          tak normalnie, w wyborach. Raz się udało, wygrałaAWS i wszystko spieprzyli.
          Teraz się boją powtórki i chcą zapewnić sobie rządy na parę lat do przodu. Stąd
          teczki i dekomunizacja! Kit dla frajerów i paru chorych z nienawiści.
          Lustracja NIGDZIE NICZEGO nie załatwiła! To lep na naiwnych! Stąd przeciwko
          lustracji są ludzie rozsądni, myślący kategoriami szerszymi niż paru
          nawiedzonych oszołomów. I to by było na tyle!

-----------------------------
      • homosovieticus Re: Osiem lat temu. 17.01.05, 23:08
        Bez Michnika i spółki, Żakowskiego, Jonasa, Olejnik, Paradowskiej, Mroziewicza,
        Ostrowskiego, Urbana , Barańskiego, Gadzinowskiego, Walendziaka, i innych ten
        list nie zasługiwał na uwagę, niestety.
        I Wy, nie wiedzieliście o tem?
        • maksimum Re: Osiem lat temu. 17.01.05, 23:16
          homosovieticus napisał:

> Bez Michnika i spółki, Żakowskiego, Jonasa, Olejnik, Paradowskiej,
          Mroziewicza,
          > Ostrowskiego, Urbana , Barańskiego, Gadzinowskiego, Walendziaka, i innych
          ten list nie zasługiwał na uwagę, niestety.
          > I Wy, nie wiedzieliście o tem?

Czyli "elity intelektualne" Polski,bez ktorych idole FK nie widza zycia,nie
          podpisaly tego listu.
          Oczywiscie Urban byl i jest poza konkurencja i powinien zdechnac w wiezieniu.
          • Gość: ASSO Re: Osiem lat temu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:26
            Bez wymienionych wyżej - jakie to elity? A może Bender razem z Macierewiczem i
            Gerttychem to ta elyta? I na dokładkę z Lepperem? On też jest za lustracją!
            • homosovieticus Re: Osiem lat temu. 17.01.05, 23:29
              Gość portalu: ASSO napisał(a):

> Bez wymienionych wyżej - jakie to elity? A może Bender razem z Macierewiczem
              i
              > Gerttychem to ta elyta? I na dokładkę z Lepperem? On też jest za lustracją!

Przeciw lustracji jest Janik i Dyduch. To dopiero elita.
              UNIWERSALNA i ABSOLUTNA.
    • Gość: babariba niestety nie widziałem tego, naprawdę... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 23:24
      ...towarzysz Król o konieczności lustracji dziennikarzy nie bał się mówić???
      • Gość: Janko Re: niestety nie widziałem tego, naprawdę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:27
        Żałuj! Ciekawe, co tow. Król ma do powiedzenia w sprawie dekomunizacji!
        • Gość: nicość Re: niestety nie widziałem tego, naprawdę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:46
          Nic nie ma bo prywatnych mediów dekomunizacja nie dotyczy
    • Gość: jan, w przedostatnim "Nie" jest to i owo o Królu :))) IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 18.01.05, 19:17
      polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka