Dodaj do ulubionych

Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" sprze...

IP: *.icpnet.pl 20.01.05, 13:50
"Wolna debata w mediach" ma polegać na ośmieszaniu osób biorących udział w
dyskusjach?
Obserwuj wątek
    • mangold Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! 20.01.05, 13:57
      Pospieszalski out !!! Z powrotem do TV Puls , bo tam jest miejsce jego osoby i
      jego poglądów. A już wkurzył mnie zupełnie kończąc program słowami: " szczęść
      boże" !!! Gdzie ja żyję- to Polska czy jakiś piepr_zony Watykan ?
      • Gość: miś Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:36
        • Gość: Lidka Kultura dialogu i dyskusji w Polsce: Trzeci Swiat IP: *.cybernet.ch 20.01.05, 14:45
          Kultura dialogu i dyskusji w Polsce: Trzeci Swiat ?!

Manipulacje, Insynuacje: rodzaj Burackiego Zdenerwowania -
          zamiast rzetelnej i otwartej dyskusji !

Nie tak i nie w ten sposob drodzy Panstwo !!!
          • Gość: h Czy Samson był w tej 100-ce? Powinien... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:55
            • Gość: . wywalić jarugę za głupotę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:06
              • Gość: BRvUngern-Sternber No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.bg.am.lodz.pl 20.01.05, 15:38
                Pospieszalski jeden z najbardziej utalentowanych ciekawie prowadzacych o
                ZDECYDOWANYCH POGLADACH a jednak dajacy sie wypowiedziec i innym i nie
                narzucajacy chamsko swojego.Poniewaz nie dorastamy mu do piet to go
                wyrzucic.Zamiast tego dac realityszol narazie z transwestyta...Pozniej czekamy
                na kolejne eksperymenty...
                • Gość: MUR Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.ek.zgora.pl 20.01.05, 16:19
                  stember,ty chyba nie wiesz o kim i oczym piszesz
                  • Gość: bacik Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:22
                    Twoja ortografia świadczy dobitnie o twoim intelekcie..życzę zdrowia
                    • Gość: brat dyslektyka Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: 158.75.28.* 20.01.05, 17:19
                      abstrahujac od pogladow BRvU-S'a, musze stanac w jego obronie. liczba
                      popelnionych bledow ortograficznych w pisanym tekscie nie jest wyznacznikiem
                      inteligencji. tzw. dysleksja rozwojowa ma kilka postaci: DYSLEKSJA- trudności
                      w czytaniu; DYSORTOGRAFIA- trudności z opanowaniem poprawnej pisowni; DYSGRAFIA-
                      niski poziom graficzny pisma; DYSKALKULIA - problemy w matematyce.
                      wystepowanie tych zaburzen (i trudnosci w uczeniu sie) nie ma zwiazku z
                      poziomem inteligencji (często dyslektycy to osoby o wysokiej, a nawet wybitnej
                      inteligencji - np. Albert Einstein).
                      • Gość: BRvUngern-Sternber No tak fachowcy... IP: *.bg.am.lodz.pl 20.01.05, 17:51
                        Chodzi o slowo realityszol?Ze jest niegramatyczne?Powinno byc reality show
                        wtedy by bylo zgodne z gramatyka?Tylko jakos wam nie przyszlo do glowy ze nie z
                        polska...
                      • kiramolski Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... 20.01.05, 18:13
                        ja jestem DYSKOBOLEM: fatalnie kobole (albo tez mam bole na dyskotece?)
                • Gość: L Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.p-s-inter.net 20.01.05, 16:51
                  BRvUngern-Sternber sęk w tym, że Pospieszalski robi właśnie to, o czym piszesz.
                  Wobec myślących inaczej jest chamski, arogancki, nie prowadzi dyskusji w
                  wawyżony sposób. W telewizji ideologicznej (Puls) miało to sens, w publicznej
                  nie.
                  Gdyby sie pojawił taki prowadzący o poglądach lewicowo - antyklerykalnych, to
                  też uważałbyś, że wszystko jest w porządku? czy krzyczałbyś o reżimowej
                  telewizji? Stosujmy równe miary do wszystkich - dla tego rodzaju dziennikarzy
                  nie powinno byc miejsca w telewizji, która utrzymujemy z podatków i abonamentu.
                  • Gość: ciekawski Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:00
                    jeżeli Pospieszalski jest chamski i arogancki, to jak można określić styl bycia
                    np. Urbana?
                    • Gość: Laka Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:05
                      Urban nie ma póki co show w public tv
                    • Gość: Tomo Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.aster.pl 21.01.05, 09:41
                      Tvp, zwietrzyla, ze Lewica idzie na dno, wiec lize tylek nadchodzacej wladzy edaktorem Pospieszalskim.
                      ktory ma autentyczny talent do prowokowania dyskusji i jej prowadzenia, ale z gory zaklada
                      jednoczesnie racje swoich prawicowych pogladaow - nie sposob tego nie zauwazyc.
                      Uwzam ze faktycznie to program stronniczy, choc dobry.
                      Pospieszalski powinien bardziej wywazyc, albo wrocic do Pulsu, albo innej Maryii.
                      Pozdr
                      • Gość: pantarei Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 15:28
                        nie ma żadnego - powtarzam: żadnego; jeszcze raz powtórzę: absolutnie żadnego
                        programu, w którym prowadzący nie ma własnego zdania i pod to właśnie zdanie
                        układa program, konstruuje pytania i komentarze. Dotyczy to nie tylko programów
                        publicystycznych, ale i informacyjnych. Każdy, kto choć trochę liznął tematyki
                        PR wie o tym doskonale. Jeżeli w twoich ulubionych programach tego nie widzisz,
                        to tylko dlatego, że odpowiadają twoim ulubionym poglądom.
                        • Gość: gdynianin Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.gdynia.mm.pl 21.01.05, 17:10
                          Pantarei masz racje. Nie ma absolutnie obiektywnego prowadzenia żadnego
                          programu. Każdy program publicystyczny w jakieś mierze odzwierciedla poglady
                          prowadzącego.
                          Np red Pieńklowska wszędzie wsciekle atakuje ideę lustracji (PR3 salon
                          polityczny, śniadanie polityczne itd). Trudno. OK. Ale Pośpieszalski niech ma
                          takie samo prawo. OK. Obiektywizm i dostęp różnych poglądów na takich
                          programach jest na 40 - 60 %.
                          Teraz powiem herezję i oczekuję MERYTORYCZNYCH technicznych ocen. W latach
                          osiemdziesiatrych był program "otwarte studio" w sobotę, od godz 21 wieczór do
                          końca, tj do 1, 2, a czasem do 3'30 w nocy. Z ulicy wchodził kto chciał!
                          PAmiętacie. Obiektywizm i dostęp różnych poglądów na tym programie był na 80 -
                          90 %. I co koteczki? Audycja "rozmowy niedokończone" w Radio Maryja (nie jestem
                          "maryjny" tylko dfociekliwy) w/g mnie ma w tej skali ok 70 %. UWAGA: chodzi mnie
                          o NIECENZUROWANY, NA ŻYWO dostęp do anteny. Telewizja III RP (zarówno publiczna
                          jak prywatne) w/g tego kryterium to ZERO.
                  • Gość: BRvUngern-Sternber To chyba nie ten program ogladasz... IP: *.bg.am.lodz.pl 20.01.05, 17:48
                    Zobacz sobie Szczuke, Olejnik albo Najsztuba nie mowiac o roznych
                    showach...Gdyby sie pojawil prowadzacy w stylu Urbana to program bylby po
                    prostu szambem nie do zniesienia...I tyle...
                    • Gość: L Re: To chyba nie ten program ogladasz... IP: *.p-s-inter.net 20.01.05, 20:13
                      Jak słusznie już tu ktoś zauwazył, Urbana w tvp nie ma. Swoja droga dziwie się -
                      porównujesz Pospieszalksiego do Urbana? Tego to nawet ja nie robię ;-))
                      Olejnik, Najsztub - najsympatyczniejsi nie są, Olejnik to nawet zdecydowanie
                      nie luibię (osobowośc mi sie nie podoba). Ale nie można powiedziec, aby była
                      nieprzyjemna tylko dla ludzi o jednym typie poglądów, aby była tak wyraźnie
                      stronnicza. Pospieszalski niestety obniża standard dyskusji w stopniu o wiele
                      większym.
                      • Gość: On Re: To chyba nie ten program ogladasz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:28
                        POSPIESZALSKi dobrze prowadzi te debaty !!!!!!!!! Lepiej niz Durczok. Odkąd tak
                        robi ja chętniej oglądam program Warto Romzawiać, bo jest bardzo ciekawy,
                        interesujący. Dosyć już lajtowych programików w stylu a co? a nic.
                        • Gość: L Re: To chyba nie ten program ogladasz... IP: *.p-s-inter.net 24.01.05, 18:55
                          Dobrze bo stronniczo?
                          dobrze bo arogancko?
                          wiesz, mnie się już chamstwo przejadło. Na ulicy, w urzędzie, w pracy...
                          spotykam się z tym czesto, że wioeczorem w domu posłuchałbym raczej kultralnej
                          rozmowy, a nie oszołomstwa. Już wole laitowość (jak to nazywasz) od chamówy, bo
                          tej jest wszędzie pełno.
                    • Gość: pat Re: To chyba nie ten program ogladasz... IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 22.01.05, 18:37
                      A w jakim "show" prowadzi Szczuka? Cos przegapiłam? Może Dunin? A może coś ci
                      się pochrzaniło w główce?
                  • Gość: liberty Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: 217.153.72.* 21.01.05, 14:38

problemem nie jest Pospieszalski, problemem jest istnienie PUBLICZNEJ telewizji włącznie z wymuszaniem przez państwo haraczu na działalność takowej !

kup pan cegłę !?

• Gość: Krecik Re: No tak jak brakuje rozumu to zakazac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:45
                    Po 50 latach prania mózgów przez czerwonych - efekty widać i w tej dyskusji.
                    Mało jednego Pospieszalskiego.
        • Gość: MP Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:05
          A ja nie mam ochoty go oglądać i płacic temu bydlakowi. On się wyzywa za
          pieniadze z mojego abonasmentu, aja sobie tego nie życzę. Niech spada do Trwam
          albo innej katolickiej tv. Tam jest jego miejsce.
          • Gość: assassin Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.skyware.pl 20.01.05, 15:13
            Zarzucają mu jednostronność opini wypowiadanych w programie. Jeżeli te 100 osób
            ma podobną motywację jak gość: MP to mi się wydaje, że ten program powinien
            zostać. Panie MP Pan Pospieszalski TEŻ płaci abonament aha btw SPADAJ KRETYNIE!
            • Gość: MP Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:22
              Oto typowa reakcja narodowego katolika czy czegoś podobnego. Agresja. A
              czytałeś/aś list? Bo ja tak. Tam nie było agresji jaka jest tu na forum. Macie
              kolejnego bożka? To i Pospieszalski jest nietykalny? Znakomicie! Ciekawe do
              czego dojdziemy? Zobacz prawdziwą publicystykę- nie tylko lewicową- wtedy
              pogadamy.
              • Gość: gamma Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.crowley.pl 20.01.05, 20:03
                Do gościa portalu MP:
                Gwoli precyzji:
                Gość portalu MP napisał:
                > A ja nie mam ochoty go oglądać i płacic temu bydlakowi.

Oczywiście jest to brak agresji... Oburzanie się na osobę piszącą "spadaj kretynie" jest więc ze wszech miar słuszne...
            • Gość: witus Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.its.uu.se / *.its.UU.SE 20.01.05, 16:25
              To ze pan Popieszalski placi abonament upowaznia go do ogladania TV a nie
              tworzenia jednostronnych programow propagandowych. Nie jest Goebelsem ani nie
              zyje w podobnych czasach.
              PS: Jestem pelen podziwu dla tworczosci pseudonimowej na forum. Im wiekszy kmiot
              tym ciekawsza ksywa. Nie lepiej zamiast assassin napisac, 'dres'. Osobiscie
              proponuje po prostu: 'kmiot'
              • mrrrfrrr Re: tvp 20.01.05, 16:46
                hehehe
              • Gość: inteligent Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 15:31
                to dlaczego nazwałeś się witus, a nie burak
            • Gość: teme Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: 195.117.18.* 21.01.05, 10:56
              I pewnie sam sponsoruje produkcję swolego programu?. A może jednak płacą mu z
              naszych abonamentów?
          • Gość: telewidz Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.icpnet.pl 20.01.05, 15:34
            nie musisz płacić abonamentu
          • Gość: gosc Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.wsb-nlu.edu.pl 20.01.05, 16:44
            jesli ja nie mam ochoty, zeby za moje pieniadze robiono opery mydlane - to moze
            tez sie je powinno zdjac?
          • qba16 Re: To nie ogladaj cieniasie! 20.01.05, 17:02
            Już są programy wyrażające inne opinie, te Jarugowo-lewackie. Kinga Dunin, a
            poprzednio również feminazistka skomercjalizowana /pecunia non olet/ Kazia
            Szczuka np. w "Dobrych książkach" z bandą "pożytecznych głupców" serwuje
            poglądy, dla których dobrą kontrą są programy Pospieszalskiego. Nikt ich w
            telewizji nie ma odwagi tak otwarcie prezentować. Poza tym załozenie programu
            jest takie, że każdy widz pomimo z góry ustalonej puenty ma szansę samemu
            wyrobić sobie pogląd uwzględniając argumenty strony przeciwnej, chyba że jest
            na to zbyt ograniczony.
            • Gość: pat Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 22.01.05, 18:36
              > Szczuka np. w "Dobrych książkach" z bandą "pożytecznych głupców" serwuje
              > poglądy, dla których dobrą kontrą są programy Pospieszalskiego.

jeśli porównujesz program o książkach do programu publicystycznego, to ja nie
              wiem czy ty oglądasz którykolwiek. Bo róznicy raczej nie widzisz.
              No, to bardzo dobrze świadczy o obroncach Pospiecha - banda półmózgów, którym
              trzeba strzałek, żeby doszli do wniosków i to niekoniecznie własnych
        • Gość: bw Re: To nie ogladaj cieniasie! IP: 193.110.121.* 20.01.05, 15:40
          burak cukrowy sie odezwal - MIJESCE BURAKóW JEST W ZIEMI
      • Gość: Taki sobie Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 15:04
        Pan P. faktycznie często przegina pałę.Ale są dwie sprawy. Pierwsze to to iż w
        tym programie jako jednym z nielicznych wogóle się rozmawia . Po wtóre
        przypomnijcie sobie jak wyglądała dyskusja w sprawie UE. Czemu wtedy jaruga
        nie protestowała że nie pluralistycznie.
        • Gość: pandada Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:06
          Tam się nie rozmawia. Pospieszalski sadza swoich ludzi, którzy mają jedną objawioną prawdę i nie są skłonni do niczego poza upartym powtarzaniem tego samego poglądu nie reagując na argumentację oponenta lub odpowiadając nieadekwatnie i nie na temat.
          W efekcie grupa nie dochodzi do żadnych wniosków, bo na jekiekolwiek ustępstwo i przyznanie drugiemu racji gotowi są tylko "liberałowie". Tak więc kolejne wątki są wywoływane przez prowadzącego, który ma określony cel - tzn. nie interesują go poglądy gości lecz agitowanie na rzecz określonych poglądów. A trwa to 1,5 godziny.
          Wystarczy porównać to z dwukrotnie krótszym programem Durczoka, gdzie bezstronne prowadzenie dużo zmienia w przebiegu programu i zostaje poruszone więcej kwestii, A Durczok pilnuje nie poglądu lecz tematyki - żeby nikt nie odjeżdżał na boczne tory.
          Ogólnie jednak w naszej telewizji zamiast rozmowy jest agitacja i każdy uczestnik ma już zgóry ustalone stanowisko, a fundamentalista poświęci swojemu światopoglądowi nawet logikę.
          • Gość: skrzek Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:11
            Skutecznie ci móżdżek wyprali za komuny,powtarzaczu medialnych opinii
            czuj się zdrowo..
      • Gość: Ewa Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 15:07
        Tam go już chyba nie chcą. Odkąd suię wyniósł TV Puls znacznie podniósł swój
        poziom. Słowo daje, że nawet debaty w Pulsie stoją na o niebo wyższym poziomie,
        niż w telewizji, że się tak wyrażę, publicznej.
        Ale 100% racji, warto rozmawiać, nie warto oglądać. Chyba, że ktoś sobie lubi
        ciśnienie podnosić przed snem:P
        • Gość: Dariuss Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:25
          Z tym ciśnieniem to 100% racii . Swoją drogą dziwie się katolikom , że
          popierają debatę na takim poziomie , przecież to nas ośmiesza. Te żałosne
          filmiki opluwające ludzi , manipulujące faktami powołujące się raz po raz na "
          opinię społeczną " , a nazywane " zagajeniem " . Czysta propaganda w
          komunistycznym stylu , SB-ckie mieszanie faktów z kłamstwem i ich
          interpretacją . Jak katolik może coś takiego popierać ?
          • Gość: mandr Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:37
            Całym sercem popieram panią Senyszyn...bardzo lubię usłyszeć co ma do
            powiedzenia...
            • Gość: gigi Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 20:15
              Lubisz ta skrzeczacą ,podstarzałą ,mizdrzącą się posłankę. Ale masz gust?
        • Gość: jjerzy Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 10:10
          Trzeba zgodzić się z Twoim stanowiskiem.
          Rzeczywiście tak jest, ja sporadycznie oglądam programy publicystyczne na
          Pulsie, i są wystarczająco dobre abym je ogladał do końca, a w TVP
          niekoniecznie.
        • Gość: anna Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.05, 14:50
          A moim zdaniem "Warto rozmawiac " warto tez ogladac.Nikt nikomu nie zabrania
          powiedzenia tego co mysli, a ze niektorzy czasem bredza to niech potem nie maja
          o to pretensji do Pospieszalskiego. To facet z klasa .
      • Gość: duch Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:39
        Warto najpierw myśleć. Twój komentarz nie zawiera żadnej treści
        tylko odchody.
      • Gość: J. Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.05, 15:47
        mangold napisał:

> Pospieszalski out !!! Z powrotem do TV Puls , bo tam jest miejsce jego osoby i
        > jego poglądów. A już wkurzył mnie zupełnie kończąc program słowami: " szczęść
        > boże" !!! Gdzie ja żyję- to Polska czy jakiś piepr_zony Watykan ?

Proponuje, by niejakiemu mangoldowi dac mozliwosc zrobienia programu
        telewizyjnego. Zapewne zrobilby dopiero program ciekawy i obiektywny, w ktorym
        byloby miejsce na rozmowe.
        A tak serio. Program Pospieszalskiego jest jedynym od lat programem, w ktorym
        jest jakas wymiana zdan, sa emocje. Do tej pory w programach, w ktorych
        tworzono pozory dyskusji i wymiany pogladow typu "Forum" kiedys prowadzone
        przez Durczoka, a teraz przez niejaka Gawryluk (fatalna zreszta) dyskusje
        zastepowaly deklaracje i wystapienia politykow, ktore nastepowaly na przemian i
        kolejno po sobie.
        U Pospieszalskiego jest prawdziwa rozmowa, prawdziwy spor. Felietony
        przygotowane przez autorow programu prowokuja do wymiany pogladow, do zajecia
        stanowiska. Jarudze i jej kolegom to sie nie podoba, bo w chwili prawdziwej
        dyskusji czuja sie slabi, traca argumenty, co obnaza ich pokretnosc i
        relatywizm myslenia.
        Apel Jarugi i jej przyjaciol swiadczy o merytorycznej slabosci i poczuciu
        bezsilnosci srodowiska, ktore reprezentuja. Stad naciski, by program
        Pospieszalskiego wyrugowac z anteny TVP.
        • Gość: skrzek Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:07
          Raczej wyja-rugować z anteny.
        • Gość: pandada Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:10
          Tam nie ma rozmowy tylko agitacja. Tak samo jak na Forum tylko dłużej.
          W dodatku prowadzący tak dobiera dyskutantów, aby należało odnieść wrażenia, że w każdej z tych kwestii istnieją tylko dwa diametralnie różne poglądy. Po stronie endeckiej zasiada taki beton, który liberałowi nie przyzna racji nawet wtedy, gdy ten głosi 2+2=4
      • Gość: andy Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: 193.111.144.* 20.01.05, 15:50
        Mangold żal mi Ciebie. Nie chcesz tak, a może niech cię diabli...
      • Gość: mech Re: Warto rozmawiać, nie warto oglądać !!!! IP: *.wsb-nlu.edu.pl 20.01.05, 16:40
        ach, nie ma jak ta tolerancja!!!!!!!
      • Gość: qba 16 JARUGA DO PŁUGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:29
      • Gość: bartan KLĘCZNIKI PRZED TELEWIZORY! i bez gadania! IP: *.aster.pl 21.01.05, 14:13
        a zakupic ja ma obowiazek kazdy, czy katolik czy nie, w najbizszej parafii.
      • Gość: Gie Nie warto czytać Jarugi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:33
        Chciałoby się zapędzić myślących katolików do getta, co misiu? Na szczęście nie
        tak szybko :) Brak argumentów, więc pozostaje krzyczeć "Pospieszalski out!!!",
        bo ci się światopogląd wali na głowę?
        Co do kraju w którym żyjesz to wiedz, że jest to kraj katolicki, więc
        pożegnanie "Szczęść Boże" jest na miejscu. Katolicy, których większość, płacą
        za telewizję z której za Kwiatkowskiego wyrugowano wszelkie akcenty katolicko-
        narodowe i muszą łykać liberalno-lewicową politpoprawną lawę. Tak więc nie wy
        płacicie Pospieszalskiemu, tylko katolicy utrzymują całą tę piekielną zgraję.
        Zamiast porównywać z Watykanem porównaj z USA - przybytkiem wolności - tam
        prezydent kończy przemówienie słowami "God bless You". A lewaki jak się boją
        usłyszeć, to mogą nie włączać, jaki problem? To wolny kraj pono.
        • Gość: pat Re: Nie warto czytać Jarugi !!!! IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 22.01.05, 18:46
          Muszę cię rozdczarować, Polska to nie kraj wyznaniowy. Iran to kraj wyznaniowy.
          W związku z tym mowienie w polskiej telewizji publicznej, której właścicielem
          jest skarb państwa "szczęść boże" w programie publicystycznym przez osobę
          świecką jest co najmniej nie na miejscu.
          jak chcesz słyszeć w telewizorze takie teksty, to zapraszam do tv trwam. Nawet w
          tv puls takich rzeczy nie mówią.
          • Gość: Gie Re: Nie warto czytać Jarugi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:28
            Katolicy od wieków stanowią w Polsce najliczniejszą grupę wyznaniową, więc
            Polska jest krajem katolickim. Zdaję sobie sprawę, że to lewakom nie na rękę,
            ale prawda pozostaje niewzruszona. Ich zbrodniczy system nie przetrwał na tych
            ziemiach 50 lat i to też dzięki korzeniom katolickim. My Polacy katolicy mamy
            prawo usłyszeć w polskiej telewizji "Szczęść Boże" - pozdrowienie naszych
            dziadów i ojców, i szkoda, że się ten zwrot Jankowi tak na prawdę tylko wyrwał.
            Może by sprawy postawić na nogi i demokratycznie odesłać mniejszość
            niekatolików do swojej telewizji (sugeruję nazwę "Racjonalna") czy radia
            (Socjal klub), wolnych od zabobonnych zwrotów. Co ty na to? Chyba rozsądna
            propozycja?
        • Gość: Henryk -:) - Chciałoby się zawołać! - pokażcie mi IP: 82.160.16.* 24.01.05, 20:33
          -"myślących katolików" :)
    • Gość: Mietek Czerwonej Izabelii nie podoba sie program IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.05, 14:01
      bo lubi cenzura z lat PZPR, programy jedynie sluszne z jedynie sluszna linia
      PSEUDOLEWICY. Juz niedlugo, blisko i coraz blizej
      • Gość: doler Re: Czerwonej Izabelii nie podoba sie program IP: *.aster.pl 21.01.05, 14:42
        > bo lubi cenzura z lat PZPR, programy jedynie sluszne z jedynie sluszna linia
        > PSEUDOLEWICY. Juz niedlugo, blisko i coraz blizej

To jest typowe myslenie PRAWICOWE - albo my albo wy!
        A moze bys tak ruszyl mozgownica i pomyslal, ze jest trzecie rozwiazanie -
        program moga prowadzic rozni ludzie o roznych swiatopogladach.
    • lala.laleczna Pospieszalski ma dużą oglądalność, pani cenzorko, 20.01.05, 14:03
      i ci ludzie mają prawo za swoje pieniądze oglądać punkt widzenia odmienny od
      pani lesbijsko-pedofilnego. Pani by się nadawała na Kubę, wie pani?
      • Gość: Klkak I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast niej IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 14:26
        wola sluchac jakiegos tam redaktora-oszoloma. No wiec trzeba go zalatwic,
        najlepiej maly donosik, w stylu PRL-u. Pani wuce-premier miala tego dobra
        szkole - Instytut Krajow Socjalistycznych!!!
        • Gość: MMM Re: I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast ni IP: *.proxy.aol.com 20.01.05, 14:28
          POSZOL WON JARUGA
        • Gość: spolegliwaGW Za to program Gazety Wyborczej zgodny z misją TV! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:35
          .
        • Gość: halina ALE MA ZA TO ROMANTYCZNE USTA IP: *.outsourcing.atman.pl 20.01.05, 15:17
        • Gość: beret Re: I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast ni IP: *.sm-rozstaje.pl 20.01.05, 15:48
          buhahhhhhhhhaahhhhhhaaaaaaa
          • Gość: Klkak Re: I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast ni IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 15:49
            no tak, argument faktycznie nie do odparcia. Widac, ze odezwal sie kon ze
            stajni Jarugi.
        • Gość: pandada Re: I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast ni IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:26
          Jaki donosik? Jest prawo, ustawa i TVP musi tego przetrzegać, bo wydaje pieniądze publiczne! Jeśli spotykamy się z łamaniem prawa powinniśmy reagować - chociaż dla wielu to abstracja.
          Pospieszalski należy właśnie do grona ideologicznych agitatorów w stylu PRL. Jeżeli tobie bezstronność kojarzy się PRL, to współczuję.
          W USA, Niemczech, Francji itd. TV publiczna stara się przede wszystkim odzwierciedlać a nie kreować rzeczywistość. Jest ona bowiem po części narzędziem demokracji i jej oczyszczenie z tendencyjności politycznej to konieczny warunej rzetelnego funkcjonowania za pieniądze publiczne.

Konkretnie program Pospieszalskiego oglądam czasami - tak jak przyglądam się szarpaninie żuli - czy przypadkiem nie dojdzie tam do zła. To, co niebezpieczne, wzbudza zainteresowanie.
          Osobiście jestem zdania, że konserwatywni dyskutanci w tej audycji kompromitują się jako naukowcy swoim brakiem autokrytycyzmu oraz poziomem wypowiedzi. Np. historyk Dudek, który chyba bardziej w historii kieruje się osobistą wiarą i wolą niż faktami,
          Liberał po tym programie pozostanie liberałem, konserwatysta konserwatystą. Tylko że bardziej się od siebie oddalą. A Pospieszalski powinien zostać powołany na świadka w sprawie Orlenu w temacie tych "zniknionych" pieniędzy na Familijną.
          • Gość: skrzek Re: I to Jaruge wlasnie martwi! Ludzie zamiast ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:32
            Nie dość że ci mózg wyprano,to jeszcze nie znasz polskiej ortografii,
            intelektualisto po zawodówce może....myślących absolwentów zawodówek
            PRZEPRASZAM
          • Gość: Klkak Z Peerel to mi sie kojarzy wlasnie Jaruga i jej IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 18:17
            partyjni kumple. Tam zaczynali swoje polityczne kariery, a czym skorupka za
            mlodu... Te same metody dzialania - zniszczyc wszystkich, ktorzy mysla inaczej
            i maja smialosc to powiedziec. Ponadto ta pani nie ma zadnych kwalifikacji,
            zeby zabierac glos w tej sprawie.
      • Gość: no Skąd wiesz o orientacji I. J-N? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:53
        Czy jesteś może 14 letnią dziewczynką, do której jakoby dobierała się
        wiceminister, że z takim przekonaniem piszesz o lesbijsko- pedofilnych
        upodobaniach? A może po prostu nie wiesz, co znaczą słowa lesbijski i pedofilia?
        • Gość: pandada Re: Skąd wiesz o orientacji I. J-N? IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:28
          Pedofilia to księżowskie hobby - na wielu parafiach akceptowane i bronione na wiecach przez żarliwych katolików.
      • Gość: Orbi Pospieszalski to taki laicki Rydzyk, tylko, ze ... IP: *.sympatico.ca 20.01.05, 14:57
        Pospieszalski to taki laicki Rydzyk, tylko, ze glupszy.
        Jego zaangazowanie w promowanie pogladow rodem ze sredniowiecza
        i wszelkiego wstecznictwa po prostu smieszy, gdy sie widzi,
        ze ma troche meskosci i pewno niejedna babke przeleci od czasu
        do czasu. Nigdy nie zrozumiem, skad sie biora laiccy faceci w rodzaju
        Pospieszalskiego, Jurka, Giertycha itd.

Rydzyka i ogolnie ksiezy to jeszcze mozna zrozumiec.
        Celibat roznie wplywa na rozum.

Pani minister ma prawo wypowiedziec swoje zdanie
        o programie Pospieszalskiego.
        Nie chodzi tu o zadna cenzure.
        • indris Pospieszalski to taki laicki Rydzyk, tylko, że... 20.01.05, 15:30
          ...niesposób sobie wyobrazić debatę u Rydzyka, gdzie występowałaby prof
          Szyszkowska. A u Pospieszalskiego była, sam widziałem i słyszałem. Zaś
          jakakolwiek debata u Rydzyka jest nie do pomyślenia.
          • qba16 Re: Pospieszalski to taki laicki Rydzyk, tylko, ż 20.01.05, 17:13
            I Jaruga też tam była. Pewnie to dla niej straszna trauma rozmawiać z kimś kto
            ma więcej ikry niż partyjny kolega wu-ce premier Marek Pol, więc postanowiła
            raz na zawsze skończyć z Pospieszalskim.
        • Gość: a Re: Pospieszalski to taki laicki Rydzyk, tylko, z IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.05, 15:04
          Orbi prymityw z ciebie , mowiac prosciej twoim jezykiem myslisz dupa a nie glowa.
      • Gość: pandada Re: Pospieszalski ma dużą oglądalność, pani cenzo IP: *.ceron.pl 20.01.05, 15:51
        A w Internecie największą oglądalność ma pornografia.
        Czy nie dopuszczanie do TVP pornografii to także cenzura?
      • Gość: Inga Pospieszalski to aferał, dowód to 350 000 płyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 16:10
        Arki które musiała zakupić Poczta Polska aby wesprzeć czarną twórczość.
      • Gość: Zatroskana Re: Pospieszalski ma dużą oglądalność, pani cenzo IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 16:48
        Lala , za to Ty już naprawdę niewiem gdzie się nadajesz.Chyba tylko Tworki
        kochana, tylko. I powinni Cię w końcu wziąć na odwyk od komputera, bo za dużo
        czytasz i coraz większe głupoty wypisujesz....Wiesz o tym???
      • Gość: klan NIE ZYCZE SOBIE ! IP: *.aster.pl 21.01.05, 14:32
        > i ci ludzie mają prawo za swoje pieniądze oglądać punkt widzenia odmienny od
        > pani lesbijsko-pedofilnego. Pani by się nadawała na Kubę, wie pani?

A jakim prawem decydujesz o moich pieniadzach? TV publiczna to nie TV koscielna
        i nie zycze sobie by taka byla. Nie ruguje pogladow katolockich, wiec prosze od
        zaraz dokkoptowac do programu drugiego prowadzacego o niekatolickim
        swiatopogladzie. A Pospieszalki jak chce byc kaplanem to niech idzie do Rydzyka,
        albo do klasztoru.
    • Gość: zib Jołop-Nieuk ma "opinię" w jakiejś sprawie??? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:04
      Program do którego zawsze zapraszane są osoby prezentujace skrajnie przeciwne
      poglądy jednostronny???Tylko taki tłumok jak ta "wybitna" mongolista może
      publicznie prezentowac tak jednostrronną ocenę sytuacji.A poza tym jakim prawem
      takie nic uzurpuje sobie prawo do wypowiadania się na temat tego co chcą
      telewidzowie.
      • Gość: limba Re: Jołop-Nieuk ma "opinię" w jakiejś sprawie??? IP: *.conn.pl / 213.25.208.* 20.01.05, 14:44
        Te panie to chyba masochistki /Jaruga i Środa/. Nikt ich nie lubi a pchają sie
        na afisz. Znam sporo homoseksualistów, ale oni się wstydzą, że ktoś taki broni
        ich interesów.
        Oni nie czują się dyskryminowani. Uwierzycie?
        • Gość: ryter Re: Jołop-Nieuk ma "opinię" w jakiejś sprawie??? IP: *.chello.pl 20.01.05, 14:57
          Powtórz brednie trzy razy, a staną się prawdą.
        • Gość: QC Re: Jołop-Nieuk ma "opinię" w jakiejś sprawie??? IP: *.pro-internet.pl 20.01.05, 15:02
          Cywilizacja chlopsko-robotnicza bedzie nas jeszcze przesladowac przez lata.
          Zrozumienie podstawowych pojec jak pluralizm, otwarta dyskusja, wymiana
          pogladow jest czesto nieuchwytne w polskim krajobrazie po bitwie.
          Smiejac sie z Bialorusi smiejesz sie z siebie.
    • Gość: Skurczybyk Jaruga jak Wyborcza boi się Pospieszalskiego IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 20.01.05, 14:05
      Pani wicepremier oczywiście najlepiej pasował program Andrzeja
      Kwiatkowskiego.Pospieszalskiego zaś podobnie jak wyborcza[atakowała go już
      parokrotnie]boi się.Dlaczego?A choćby dlatego że obywatel czytający tylko GW
      może usłyszeć od fachowców także inne niż ''jedynie słuszne''opinie n.p. na
      temat Lustracjii.Ja program ogladam inie zauważyłem by ci co mają inne poglądy
      niż autor programu byli dyskryminowani.Parę razy słuchałem w programie ludzi
      Michnika,okazało się że w zetknięciu z argumentami wybitnych osób o innych niz
      oni poglądach wypadli żałośnie,jakby zapomnieli języka tak było n.p. z
      p.Wrońskim czy p. Milewicz.
      • Gość: gigi Re: Jaruga jak Wyborcza boi się Pospieszalskiego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 14:24
        Człowieku nie wysilaj sie nawet, tym z tego forum niczego nie wytłumaczysz ,to
        etatowi,dyzurni szczekacze z piana na ustach i wyszczerzonymi kłami,pełni jadu
        i nienawisci do wszystkiego co mogłoby zmienic nasze polskie życie na lepsze.
        Nienawiść jest ich ideologią,nie potrafia ocenić obiektywnie człowieka
        najlepiej to opluć,przekrecić,a zwia sie tolerancyjnymi,kto nie mysli tak jak
        oni to trzeba ich słowami- pałami zniszczyć.
        • Gość: gigi Re: Jaruga jak Wyborcza boi się Pospieszalskiego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 14:27
          Oczywiscie miałam na mysli tych co nienawidza programu WARTO ROZMAWIAC
          • Gość: pandada Re: Jaruga jak Wyborcza boi się Pospieszalskiego IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:33
            Jakaś ty biedna. Naszczekałaś, naplułaś się i siejesz głupotę, którą przesiąknęłaś.
            Nienawiśc zawsze jest jakoś zapluta i szczekająca. Mi nienawiść w najgorszym wydaniu kojarzy się z Rydzykiem i parafianami Jankowskiego.
          • Gość: dżindżer Re: Jaruga jak Wyborcza boi się Pospieszalskiego IP: *.bakernet.com.pl 20.01.05, 16:45
            "...Człowieku nie wysilaj sie nawet, tym z tego forum niczego nie
            wytłumaczysz ,to etatowi,dyzurni szczekacze z piana na ustach i wyszczerzonymi
            kłami,pełni jadu i nienawisci do wszystkiego co mogłoby zmienic nasze polskie
            życie na lepsze..."
            Po tym Twoim komentarzu byłam przekonana, że piszesz o tych, co chwalą program
            WARTO ROZMAWIAĆ.
    • pan.nikt A KTO TO JEST JARUGA?? 20.01.05, 14:07
      A KTO TO JEST JARUGA??

Tak, tak wiem pyskata V-ce Premier.

Ale jako człowiek, jako inteligencja???
      • Gość: miki Re: A KTO TO JEST JARUGA?? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.05, 14:10
        Jaruga?To taka kukulka z pudelka.
        • Gość: ostatni_RuchJarugi Re: JARUGA? To zmierzch zimowy SLD i szaruga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:46
          • Gość: halina ALE MA ZA TO ROMANTYCZNE USTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.outsourcing.atman.pl 20.01.05, 15:18
    • Gość: Marek Dziękuję Jarudze IP: *.bracz.edu.pl 20.01.05, 14:17
      Doskonała reklama. Nigdy tego programu nie oglądałem, a teraz dzięki Jarudze
      wiem że powinienem. Jeszcze raz dziękuje Pani wicekpremier!
    • lichttrager Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrowym 20.01.05, 14:25
      rozsądkiem. Jak można być osobą tak nietolerancyjną i nie znoszącą krytyki?
      Uważam, że to wielki skandal iż ktoś o tego rodzaju poglądach ma w polskim
      rządzie stanowisko wicepremiera.
      • Gość: QC Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.pro-internet.pl 20.01.05, 14:37
        Wyraznie nie zdajesz sobie sprawy jak jestes glupi.
        Nadejda wybory, zostan w domu. Zrobisz nam i sobie przysluge.
        • Gość: zenek SPOKO PROGRAM ALE JAK WIDZE BANDY GEJOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:45
          lesbijek wydzierajacych sie i piskliwa senator z LSD to mnie skreca, tak
          nietolerancyjnych ludzi to jeszcze nie widzialem. i oni walcza o tolerancje?????
          chca swymi pogladami zawojowac caly swiat. banda oszustow
          • Gość: pandada Re: SPOKO PROGRAM ALE JAK WIDZE BANDY GEJOW IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:54
            Gejów i lesbijek szukaj w zakonach. Pedofilii znajdziesz na plebaniach - oni w odróżnieniu od gejów są przestępcami. I pewnie manifestacje w obronie księży-pedofilów cię nie rażą.
            W badaniach wykazano, że największą wrogość do homoseksualistów wyrażają homoseksualiści ukryci.
            • Gość: gigi Re: SPOKO PROGRAM ALE JAK WIDZE BANDY GEJOW IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 20:41
              jestes wojujacą aktywistką kochajacych inaczej ,bo takie sprawiasz
              wrazenie.Homoseksualiści byli,są i będą i gdyby nie ich aktywiści ,którzy chca
              przy okazji zrobić karierkę nie byłoby żadnego problemu.
          • Gość: MP Re: SPOKO PROGRAM ALE JAK WIDZE BANDY GEJOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:31
            Ja nie jestem gejem ,ale nikt nie pyta czy chcę ogladać
            nawiedzonych "wszechpolaków" w kazdym prawie programie. Mnie nie skręca. Po
            prostu mi was żal. Jesteście kukłami w rękach kościoła i skrajnej prawicy. Jak
            sie im znudzicie, to was wyrzucą do kosza. Patrz przykład o. Rydzyka. Pokazał
            gdzie ma swoich wiernych słuchaczy. Gejów i lesbikji zostaw w spokoju. Widzę,
            że też masz obsesję na ich punkcie.
        • Gość: we Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.05, 15:12
          a ja jestem zdania ze to ty QC masz problemy natury intelektualnej .
      • Gość: Lykos Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: 150.254.85.* 20.01.05, 14:57
        lichttrager napisał:

> rozsądkiem. Jak można być osobą tak nietolerancyjną i nie znoszącą krytyki?
        > Uważam, że to wielki skandal iż ktoś o tego rodzaju poglądach ma w polskim
        > rządzie stanowisko wicepremiera.

Przecież właśnie ktoś taki i tylko ktoś taki mógł się załapać na stanowisko
        rządowe. Przecież ta pani (?) doskonale się wpasowuje w całość. Ma doskonałe
        kwalifikacje i referencje. Jedną z jej największych zalet jest pewność siebie
        (przeciwnicy powiedzieliby: tupet) i przekonanie o własnej nieomylności i
        wielkości, wzmocnione przez pewną skuteczność jej działań zmierzających do
        pogłębienia tego przekonania.

Prawdę powiedziawszy, zdziwiłem się, gdy obejrzałem kiedyś program
        Pospieszalskiego, jak komuna mogła dopuścić do pokazania takiego programu w
        swojej, pardon, chciałem powiedzieć w publicznej, telewizji. Przecież to
        zarzyna zupełnie program Durczoka! Przecież odsłania on miałkość argumentacji
        oficjalnych Autorytetów! Przecież pokazuje, czym może być dyskusja
        niepozorowana!

Na usprawiedliwienie decydentów mam argument, że program pokazuje się w
        godzinach, gdy zdyscyplinowani ludzie, którzy muszą wstawać do pracy na szóstą
        lub siódmą, już dawno śpią i przewracają się na drugi bok, nieświadomi, że ktoś
        właśnie usiłuje podważyć ich wiarę w Autorytety i ośmieszyć poprawność
        polityczną. Poza tym nie obejmuje swym rażeniem grzecznych dzieci, a jedynie
        tylko tę część młodzieży, która i tak już jest zdeprawowana i zamiast odrabiać
        lekcje lub jeszcze lepiej - regenerować siły przez zdrowy sen, niszczy sobie
        wzrok oglądając do późnych godzin nocnych ten straszny sabat czarownic. Poza
        tym przedstawiciele opcji lewicowej czasami wypadną tam także sympatycznie,
        nikogo się nie udaje przekonać i wszyscy rozchodzą się do domów przekonani
        nadal o słuszności SWOJEGO poglądu, żałując jedynie, że 2 godziny to za mało
        czasu, by narzucić go innym. Zwłaszcza że moderator raczej nie pozwala
        zakrzyczeć oponenta.

Może więc, miła Pani Premier, ten program nie jest aż tak szkodliwy? Zawsze też
        można powiedzieć, że mamy pełny pluralizm. Może człowiek, który zdecydował, że
        można go pokazać, byle o północy, miał łeb i należało by mu dać podwyżkę i
        awans? Bo jak ten program się zlikwiduje, to czym będzie się można pochwalić "w
        temacie różnorodności opcji politycznych"?
        • Gość: kilof Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: 195.47.201.* 20.01.05, 15:34
          Trafione w sedno. Jaruga krytykuje program pospieszalskiego bo w nim ukazuje
          się słabość argumentów jakie pani minister popiera. wypadają one blado w
          merytorycznej dyskusji z ludźmi o innym śwoatopoglądzie oraz z bezstronnymi
          specjalistami. Tak długo jak ten program będzie emitowany będziemy mogli ocenić
          kto ma rację i tego ta pani się boi.
          • Gość: pandada Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.ceron.pl 20.01.05, 16:56
            To może dać jeszce program w tych samych rozmiarach Urabanowi i zobaczymy "co boli katoli"?
            • Gość: Lykos Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: 150.254.85.* 21.01.05, 08:51
              Obejrzyj ten program. Pospieszalski pozwala wypowiedzieć się wszystkim, także
              reprezentującym poglądy tzw. lewicowe. Nie wierzę, żeby pan Urban potrafił
              poprowadzić program z podobną kulturą. Abstrahując od tego, kto z mądrych ludzi
              zechciałby przyjść na program prowadzony przez pana Jerzego U.

Poza istnieją programy prowadzone przez moderatora lewicowego, najbardziej
              znanym kieruje pan Durczok. Jakościowo jest on jednak o kilka klas gorszy.
              • Gość: jjerzy Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 10:30
                Przecież nie chodzi o to czy Pospieszalski pozwala, czy nie pozwala,
                przedstawiać różne poglady gościom programu. Mnie np. dość często irytuje on
                sam, ale jeśli sporo tu "miłośników" Szynalskiej... to ja już niewiem.
                Natomiast Jarudze, i licznym lewakom z tego forum najbardziej przeszkadza to,
                że taki program jest właśnie w TVP. Zbyt przyzwyczaili się, do zupełnie innej
                linii programowej tego medium. Wiadomo jak się bardzo starał pan Czarzasty, aby
                taki stan utrzymać i nie wyszło. Trzeba więc próbować z innej strony.

• Gość: jjerzy Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 11:23
                  Przepraszam, oczywiście chodziło mi o Szynyszyn.
        • Gość: papamobil Re: Poglądy p Jarugi Nowackiej sprzeczne ze zdrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:54
          bardzo trafnie napisane i moje poparcie w 100% !!!!!!!!!!!!
        • Gość: nadas KATOLICKI ZDROWY ROZSĄDEK! IP: *.aster.pl 21.01.05, 14:37
          opiera sie na przekonaniu ze w kupie sila i w kupie racje, jedynie sluszna
          zreszta. A jak nie to Pospieszalski wyjasni.
    • Gość: MMM Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.proxy.aol.com 20.01.05, 14:27
      JA TAM POWIEM ZWIEZLE KROTKO ODPI....SIE OD TEGO PROGRAMU PROSTY ... KO
    • Gość: d Pluralizm jest podeptany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:30
      Pluralizm jest podeptany
      • Gość: "Gnój"_Jarugi TV nie może prezentować milion poglądów i jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:41
        ...odosobniony pogląd Jarugi. Ta Pani nie może zrozumieć, że TV ma prezentować
        poglądy ogromnej większości Polaków, a nie jeden zboczony pogląd Jarugi.
      • Gość: miś Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:43
        Kwiatkowskiego i jego szmatławy "Tygodnik politycznej jedynki" tube SLDowska.
        Pospieszalski porusza trudne tematy i zadaje trudne pytania na które lewactwo
        nie może logicznie odpowiedzieć. Już kilku lewaków się tam ośmieszyło dlatego
        boją się tego programu jak ognia. Juz kiedyś był jeden odważny Cejrowski się
        nazywał i go wykopali czerwoni. Mam nadzieje że czasy choc troche się zmieniły
        • Gość: Katolik Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:56
          > Już kilku lewaków się tam ośmieszyło dlatego
          > boją się tego programu jak ognia. Juz kiedyś był jeden odważny Cejrowski się
          Jeżeli tylko kilku lewaków się ośmieszyło a żaden prawiczek to program jest
          napewno nieobiektywny.Wynika to z prawa logiki.
          • Gość: Lykos Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: 150.254.85.* 20.01.05, 15:06
            A może z praw logiki wynika, że lewactwo nie może się nie ośmieszyć?

Nie jest tak źle. Naprawdę ośmieszają się tam te osoby, które z
            zacietrzewieniem bronią poglądów, które trudno obronić. Ludzie, którzy
            dyskutują kulturalnie, nieapodyktycznie, zyskują szacunek także swoich
            kulturalnych oponentów.

Nawiasem mówiąc, może pan Pospieszalski zorganizowałby program o pluraliźmie w
            telewizji i zaprosił do niego panią premier Jarugę-Nowacką?
            • Gość: darren Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: *.chello.pl 20.01.05, 15:20
              A może pani Jaruga-Nowacka powinna zorganizować program, zaprosić
              Pospieszalskiego, odpowiednio dobrać gości i moderować dyskusję tak, by
              ośmieszyć swego oponenta ? A jak już zrobi z niego idiotę, to doklei do tego
              Twoją argumentację o "zacietrzwionej obronie poglądów".
          • Gość: gigi Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 20:26
            Jak by sie nie bali tego programu nie byloby tak zaciekłych przeciwników. Gdzie
            ta wasza TOLERANCJA, ządacie jej dla gejów ,lesbijek,a dla dyskusji w TV nie
            macie.
            • Gość: Darren Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: *.chello.pl 20.01.05, 20:48
              Oczywiście że mamy tolerancję dla dyskusji w TV - chodzi nam jednak o bezstronną
              wymianę poglądów, a nie szopkę nastawianą na pogłebianie dyskryminacji. To różnica.
        • Gość: lokalny7 Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: 217.173.203.* 20.01.05, 15:01
          Jesteś chory z nienawiści i dyskusja z Tobą jest bezcelowa!!!
        • Gość: MP Re: Ten program jest bardzo dobry. Jaruga wolałab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:40
          Jak twoim idolem jest Cejrowski, to widzę ze jesteśmy z "innej bajki". Zreszta
          on siedzi w prywatnej tv i w związku z tym niech sobie opowiada co chce.
          Pospieszalski jest w publicznej tv i to zasadnicza różnica. Poza tym mam radę
          dla ciebie i tobie podobnych. Przeczytajcie sobie definicję "lewackości" to
          zobaczycie, że pani Jaruga napewno nie należy do tego nurtu. Moze "Racja" czy
          Związek Komunistów Polskich "Proletariat" ale ich nie zaprasza się do tv. W
          przeciwieństwie do faszyzujacej MW. Acha, definicji szukajcie w porządnych
          źródłach a nie u Pospieszalskiego czy Rydzyka.
        • Gość: Europejczyk Znowu ten "miś" nie wytrzymam na kościelnym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 17:43
          żoldzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
          • Gość: miś Re:do lasu jełropejczyku!!!! tam twoje miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:09
    • Gość: Marcin Jaruga na Kubę!! IP: *.kil.swspiz.pl / 81.219.176.* 20.01.05, 14:45
      Program Pospieszalskiego jest super! Niektórych skrajnie lewackich polityków
      wkórza że ktos promuje wolność słowa!! Oni chcą cenzury!!
      • Gość: kuba Re: Jaruga na Kubę!! IP: *.pbr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:20
        Wypraszam sobie! NIe mam ochoty żeby mi(ni)ster Jaruga na mnie przebywała.
        Zresztą ja też nie mam ochoty być na niej.
      • Gość: lela Re: Jaruga na Kubę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:39
        Jaruga i Środa to lewackie tuby .Na Kubę z nimi. Lesby .
    • gosc.z.korony POSPIESZALSKI FAKTYCZNIE UCISZA I OŚMIESZA 20.01.05, 14:53
      Nie identyfikuję się z sygnatariuszami listu, ale sposób prowadzenia
      programu ,,Warto rozmawiać'' też uderzył mnie swą tendencyjnością. Pan
      Pospieszalski wyraźnie opowiada się po jednej ze stron, a to przeczy idei
      dyskusji, czyli równych szans dla każdej opcji.
      Zamiast ,,Warto rozmawiać'' proponuję tytuł: ,,Nagonka na...''. Będzie
      uczciwiej. Natomiast reakcja Zespołu Redakcyjnego tylko potwierdza ich
      nastawienie. Typowa reakcja ,,oblężonej twierdzy''.
    • Gość: TK Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 20.01.05, 14:55
      O ile ich wypowiedzi okazują się śmieszne w zestawieniu z wypowiedziami ich
      adwersarzy... tp trudno sami wystawiają się na śmieszność. Może boli tych
      ludzi, że ktoś ich śmieszność odkrywa??? Może woleliby być pod ochroną jak
      w "TV Kwiatkowski"?
    • Gość: Obserwator Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.mybigcity.net / *.mybigcity.net 20.01.05, 14:55
      Brawo Panie Jurek! Wreszcie prezentuje Pan w sposób sensowny i racjony swoje
      poglądy. Trzeba w sposób chłodny i pozbawiony zbędnych emocji punktować
      szkodliwe pomysły lewaków. Tak trzymać!
      • gosc.z.korony Co to znaczy ,,punktować''? 20.01.05, 14:57
        Kolega rozmawia, czy dowala? Kolega mówi, czy boksuje? Kolega Rzymianin, czy
        Hun?
        • Gość: ryter Re: Co to znaczy ,,punktować''? IP: *.chello.pl 20.01.05, 15:09
          Czy któryś ze zwolenników programu Pospieszalskiego naprawdę jest przekonany o
          tym, że "Warto rozmawiać" ma formę bezstronnie prowadzonej debaty, której celem
          jest zaprezetowanie różnych opinii ? Czy też raczej ideologicznie blisko wam do
          jednostronnie narzucanych przez ten program poglądów i traktujecie misję
          Pospieszalskiego jako odtrutkę na szerokopojęte lewactwo. Jeśli opowiadacie się
          za tą drugą motywacją, to potwierdza to tylko tezę Jarugi-Nowackiej, o tym że
          program jest tendencyjny. Jestem daleki od cenzurowania takich treści, ale
          zgadzam się z tym, że nie powininny one mieć miejsca w telewizji publicznej,
          która powinna starać się pozostać obiektywna.
          • Gość: Lykos Re: Co to znaczy ,,punktować''? IP: 150.254.85.* 20.01.05, 15:20
            Pospieszalski nie ukrywa swoich poglądów. Ale adwersarzy o innych poglądach
            traktuje z szacunkiem i pozwala im się wypowiedzieć. Zaprasza przy tym ludzi
            uchodzących za wybitne autorytety w danej tematyce. Oznacza to, że jeżeli
            rzeczywiście są oni tacy wspaniali i rzeczywiście maja rację, powinno to być
            widoczne jak na dłoni. Czasami tak bywa, ale jest to raczej rzadki przypadek.
            Może oznacza to, że po prostu tzw. lewica nie ma monopolu na rację i wykazanie
            tego najbardziej drażni Panią Premier?
            • Gość: ryter Re: Co to znaczy ,,punktować''? IP: *.chello.pl 20.01.05, 15:48
              >>> Ale adwersarzy o innych poglądach
              traktuje z szacunkiem i pozwala im się wypowiedzieć. <<<

My oglądamy te same programy ? Widzę, że tu spór się toczy nie o kwestie
              ideologiczne, ale raczej o percepcyjno-optyczne.
              • Gość: Lykos Re: Co to znaczy ,,punktować''? IP: 150.254.85.* 21.01.05, 08:54
                Bardzo możliwe. "Opcja lewicowa" przyzwyczaiła się, że ma fory i każde
                odstępstwo od tego powoduje poczucie krzywdy.
    • Gość: TV-vic WARTO ROZMAWIAĆ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:01
      Program made in Pospieszalski będzie zgodny z misja TV jeśli Pani J-Nowacka
      zacznie komentarze od staropolskiego "niek bedzie pokwalony Jezus Krzysztof!"
      Na drugi dzień podzieli misję Pana Pospieszalskiego. Amen!
    • Gość: jfp Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:01
      Program Pospieszalskiego jest na prawdę niezły. Przywrócił moją wiarę w TVP:)
      Pospieszalski porusza nie tyle wątki sensacyjne- przyciągające widza; co takie,
      które powinny stac się tematem publicznej dyskusji- np. plagiaty, lustracja.
      A że w programie o lustracji jej przeciwnicy ośmieszyli się, pokazując własna
      niekompetencję i placząc się w wypowiedziach; to juz nie wina
      Pospieszalskiego...
      A nasza "kochana", w pelni obiektywna, sprawiedliwa i wszechwiedząca pani
      Jaruga...? Po prostu usiłuje jakos znów zaistnieć przed wyborami. A, że nie ma
      pomysłów na walkę z bezrobociem i korupcją, więc atakuje Pospieszalskiego, bo
      tak jest łatwiej...
    • Gość: lech X Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: 195.117.200.* 20.01.05, 15:03
      To trzeba by skasować wszystkie tego typu programy, od rozmów Moniki Olejnik
      począwszy. Przecież ta baba ma jedno w oczach: utrącić IPN i wgląd w teczki, a
      przecież to jej prawo mieć jakieś poglądy.
    • oszolom.z.radia.maryja Czy zgadzasz się z sygat.listu ws.progr.Warto rozm 20.01.05, 15:04
      Czy zgadzasz się z sygatariuszami listu ws. programu ''Warto rozmawiać''?

59% Nie (380)

41% Tak (264)

Liczba oddanych głosów: 644

-to najlepszy komentarz do tego tematu..

• Gość: darren Re: Czy zgadzasz się z sygat.listu ws.progr.Warto IP: *.chello.pl 20.01.05, 15:15
        Najlepszym komentarzem jest to, że podałeś nieprawdziwe dane. Minęło trochę
        czasu, ale procentowo nie powinny się zbytnio wahać - a tu taka niespodzianka.
      • Gość: QC Nie ma to jak demokracja IP: *.pro-internet.pl 20.01.05, 15:17
        mozna sobie przeglosowac prawde.
        Nie jestes pewny czy Ziemia jest plaska ?
        Proste, Starczy zapytac co mysli o tym wiekszosc ulicy.
        • Gość: pandada Re: Nie ma to jak demokracja IP: *.ceron.pl 20.01.05, 17:06
          Przecież to nie jest pytanie o prawdę tylko o ocenę, opinię, pogląd.
          Po co głosować - można tak jak kościół twierdzić, że ewolucja to bujda bo nie ma jej w Piśmie, a Bóg stworzył Ziemię jako centrum Wszechświata. A kto się nie zgadza - na stos on sam lub jego książki.
    • Gość: S Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.blaster.pl 20.01.05, 15:04
      Raz obejrzałem i więcej go nie chcę oglądać.
      • Gość: Lykos Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: 150.254.85.* 20.01.05, 15:11
        Nigdy nie mów nigdy! Może kiedyś dorośniesz?
    • Gość: assassin Re: Jaruga-Nowacka-& & #35; 62; z nią nie warto rozmawiać ;) IP: *.skyware.pl 20.01.05, 15:04
      "Program publicystyczny "Warto rozmawiać" Jana Pospieszalskiego prezentuje
      opinie jednostronne i dlatego jest sprzeczny z misją telewizji publicznej -
      uważa wicepremier Izabela Jaruga-Nowacka."

Opinie wszechstronne prezentuje jedynie Ministra Jaruga-Nowacka i jako jedyna
      wraz z 99 kolegami powinna decydować co ma być w telewizji publicznej a co
      nie :) Tak btw, TVP też jest telewizja katolicką, gdyż to Katolicy w
      największym stopniu ją sponsorują. :)
      • Gość: pandada Re: Jaruga-Nowacka-& & #35; 62; z nią nie IP: *.ceron.pl 20.01.05, 17:14
        Skoro katolicy są w większości i chcą oglądać programy katolickie, to stacje prywatne powinny nadawać same pobłogosławione programy.
        Tymczasem ludzie chcą oglądać kłamstwo, seks, przemoc, przepych - i to dają im Polsat i TVN. Gdyby rzeczywiście schlebiać gustom większości, to mielibyśmy pornografię w TVP.
        Katolicyzm w Polsce to margines. Jaki procent społeczeństwa co niedziela przychodzi do kościoła? A z tego ile procent przychodzi tam dla Jezusa, pomimo niezgadzania się z proboszczem?
        Gdyby "katolicy" bardziej wierzyli w Jezusa niż Rydzyka, to cząsto musieliby stanąć przeciwko Pospieszalskiemu.
        • Gość: linux ===== PANDADA jesteś łebski gość ! ============= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:31
          Przeczytalem twoje wszystkie posty i daje sie zauwazyc znaczaca jakosciowa
          roznice w porownaniu do przecietnych dyskusji....

Szkoda chyba slow, bo tu co najwyzej przekonasz do "trzezwego myslenia" moze z
          5 osob...i co to zmieni? Nadal bedziemy mieli LPRy, Leppery, Rydzyki, Prałaty
          itd, itp.
    • toja3003 a co jest misją TVP - RAMBO??? 20.01.05, 15:07
      Po co w ogole media tzw. publiczne?

Ilez w nich marnotrawstwa podatniczych pieniedzy
      nie mowiac juz o nonsensownosci abonamentu
      radiowo-telewizyjnego.

Przeciez media papierowe (prasa, ksiazki)
      znakomicie sobie radza bez wtracania sie
      panstwa. Czy rzad ma zaczac drukowac
      publiczne gazety, publiczne ksiazki
      i sciagac za to abonament prasowo-ksiazkowy?

A coz takiego jest w RTV publicznym czego
      nie ma na kanalach prywatnych? Na ekranie ten sam
      Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio
      leca te same "hity z satelity".

Szczytem kuriozalnosci jest utrzymywanie
      telewizji "Polonia".

Proponuje: zlikwidowac abonament RTV
      i zredukowac liczbe panstwowych kanalow radiowych
      do 1-go, telewizyjnych do 1-go i oplacac to
      z budzetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia
      (odgrzewane kotlety z innych kanalow) nadawac
      profesjonalny program w obcych jezykach promujacy
      Polske.
      • Gość: pandada Re: a co jest misją TVP - RAMBO??? IP: *.ceron.pl 20.01.05, 17:26
        1. TV Polonia jest skierowana do polonii i jest dla niej często jedynym łącznikiem z krajem. A to że nadaje się takie, a nie inne rzeczy, to właśnie sprawa wysokości dotacji i abonamentu.
        2. Czy telewizje prywatne sobie radzą? Może finansowo, ale kosztem pokazywania szmelcu typu "Bar", "Rozmowy w toku", wenezuelskich seriali i zżerania robali. Gdyby nie było TVP to szansa na zobaczenia czegoś, co powoduje reakcję umysłową a nie fizjoligiczną, byłoby niemożliwe.
        3. Prawicowy zarząd zaniża poziom TVP i traci oglądalność. Czy oni przyszli zniszczyć kolejną instytucję. Kiedykolwiek prawica bierze się za gospodarzenie pachnie bankructwem
        4. Czy widziałeś w kanałach prywatnych teatr telewizji, "Dobre książki", programy dla mniejszości etnicznych i wyznaniowych, dobre filmy dokumentalne, ambitne filmy fabularne (kiedyś w wakacje na Polsacie leciały nocą, ale w ogóle Polsat obniżył loty)?
        5. Ten Rambo biega za reklamy. Abonament służy jedynie celom "misyjnym" - kultura, edukacja itd
        • Gość: dapadapa jesteś może nawiedzony? IP: *.sm-rozstaje.pl 20.01.05, 20:57
    • Gość: ania Re: Jaruga-Nowacka: program "Warto rozmawiać" spr IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.01.05, 15:07
      Ten program jest żle prowadzony i bardzo tendecyjna jest postawa prowadzącego
      oraz prezentowanych felietonów. Szkoda, bo tematy są ciekawe i zaproszeni
      goście również. Nie zdejmować programu tylko zrobic go lepiej.
    • Gość: Clar05 GW popełniła straszny błąd! IP: *.bud.pcz.czest.pl 20.01.05, 15:08
      W nowomowie Jarugi nie jest już ona wicepremierem a WICEPREMIERĄ. Szykuj się
      gazeto na proces!
      A teraz kolejna "genialna" akcja. Oglądam ten program i czekam z
      niecierpliwością na następne - a abonament płacę. Lewaki sami się ośmieszają bo
      ich argumenty są b. często nielogiczne albo sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem lub
      faktami. Ciekawe ilu z tej setki krytykantów było gośćmi Pospieszalskiego (nie
      znaleźli argumentów to teraz protestują), a ilu obejżało choś połowę programów.
      Pewnie od następnego programu (jeśli go nie zdejmą) wrowadzą czas dla każdej ze
      ston jak w debacie prezydenckiej, hi, hi hi...
    • Gość: Lukasz Po wyborach:sport-wyscig zakonnic wokol Czestochow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:11
      y na 5 km, bajka dla dzieci-rycerzyk niepokalanej i wiele innych nowych
      programow:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka