Dodaj do ulubionych

Sondaż w sprawie zmian

01.02.05, 11:42
Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczęłoby się od
logowania dla forumowiczów piszących spoza Polski. Kiedyś juz o to pytałam,
ale teraz jest możliwość realna, więc jeszcze raz poruszam temat. Proszę o
opinię.

Druga sprawa to sprawa wątków opiniowych. Co Państwo sądza o ewentualnym
odłączeniu Opinii od Kraju i przeniesieniu ich na oddzielne forum? Czy tak
będzie lepiej czy gorzej? Czy to w ogóle odłączać czy zostawic tak jak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.am.poznan.pl 01.02.05, 11:46
      jestem przeciw
      • bodo53 Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 11:51
        Odp.

1. logowanie bezwzględnie obowiązkowe, chociaż szkoda bo juz nie dowiem się
        niczego ciekawego o historii "wielokrotnych" nicków, czy też o "wędrownikach"
        przez proxy, którym brakuje odwagi aby pokazać swoje prawdziwe IP.

2. pozostawić dotychczasowe rozwiązania (wash & go).
        • forresty Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 12:02
          Jestem za pod takimi zastrzeżeniami
          1. Admin będzie kasował wszelkie posty antysemickie, rasistowskie - generalnie
          naruszające prawa człowieka
          2. Załozenie nowego konta nie będzie sprawą tak banalnie prostą jak jest to
          obecnie (dzis sens logowania to iluzja - mając 10 nicków mozna pisać wszystko)
          3. Warto zmobilizować forumowiczów do sensownego pisania perspektywą cytowaia
          wpisów na łamach wyborczej. Dzis zdarza się to sporadycznie (patrząc na poziom
          wpisów to się nie dziwie)
          4. Podawać IP piszącego - to wyeliminuje klesi sypiących tekstami typu "każdy
          ... to świnia"
          Opowiadam się za pełną jawnością.
          • Gość: Thea Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.arcor-ip.net 01.02.05, 20:26
            Przylaczam sie do wypowiedzi forresty w nastepujacych punktach: 1; 2; 3

Co do punktu 4 nie dziele tej opini, dlaczego:
            Pokazywania IP, bardzo niebespieczna rzecza. Jesli o ujawnianie IP chodzi nie
            jestem pewna czy to jest zgodne z prawem, sadze ze nie. Prosze poczytac na ten
            temat, niestety znalazlam tylko w jezyku niemieckim
            europa.eu.int/comm/internal_market/privacy/docs/wpdocs/2000/wp37de.pdf
            Opröcz tego jest to furtka do przestepstw w necie, wiadomo jakie konsekwencje
            sa za opublikowanie danych osobistych, a IP-adres nalezy do tego.

Nie opowiadam sie za pewna jawnoscia z powyzszych powodöw, opowiadam sie za
            lojalnoscia, prawami czlowieka jak i do pewnego regulaminu.

Polskojezyczne forum jest dla mnie powrotem do jezyka polskiego.
            Posiadam tylko te mozliwosc (wirtualne) na codzien do komunikowania w jezyku
            polskim.
    • Gość: miki Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 11:52
      A co pozytywnego przyniosa ewentualne zmiany?Prosze laskawie mnie
      oswiecic,poniewaz nie widze w tym najmniejszego sensu.podobnie z logowaniem sie
      osob piszacych spoza Polski?Czy ma to byc pomoc dla reklamodawcow ktorzy
      natychmiast przysla na skrzynke adresowa forumowicza reklame szmelcwagena,kotlow
      co,agencji towarzyskiej itp(fakt!Takie reklamy dostaja zalogowani forumowicze)
      • giwi Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 12:43
        Jest możliwe takie skonfigurowanie poczty, żeby spamy nie przeszkadzały. Mnie
        reklamy skrzynki nie zawalają.
        • Gość: Jan a po co wam to logowanie u licha ? IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 01.02.05, 12:49
          Nuddzilabys sie cholernie czytajac wylacznie grzeczne,zalogowane posty,zgodne z
          jedynie slusznna linia GW w danym momencie.
    • Gość: Jan PRZECIW - to nowe ograniczenie wolnosci ! IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 01.02.05, 11:53
      • Gość: Jan i wieksza mozliwiosc denuncjowania forumowiczow IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 01.02.05, 11:55
        • Gość: eeeee Re: i wieksza mozliwiosc denuncjowania forumowicz IP: *.server.ntli.net 01.02.05, 23:27

Wyborcza przeciwnikiem lustracji, wolnosci wypowiedzi na forum, czym jeszcze
          nas zaskoczy?

---
          a w krakowskiej policji bandytyzm
    • ayran Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 11:55
      Zgoda na logowanie pod warunkiem wprowadzenia opcji "nie chcę otrzymywać reklam
      z portalu".
    • plopli Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 13:02
      Całkowita zgoda na logowanie wszystkich użytkowników forum. Dodatkowo bany (na
      nicka i IP) jeśli ktoś systematycznie narusza regulamin. Na forum powinien byc
      porżedek i rzeczowa wymiana poglądów a nie morze obelg przez które przeba się
      przebijać, żeby znaleźć coś interesującego.
      • giwi Wątki opiniowe 01.02.05, 13:06
        Plopli, a w sprawie wątków opiniowych jakie masz zdanie?
        • Gość: Hehehe WYNIKI : logowani za, nielogowani przeciw IP: *.sicom.edu.mx / 148.243.214.* 01.02.05, 13:16
          Po co w ogole pytac. Nielogowani gdyby byli za mogliby sie logowac i vice versa.
        • plopli Re: Wątki opiniowe 01.02.05, 13:27
          giwi napisała:

> Plopli, a w sprawie wątków opiniowych jakie masz zdanie?

Powinny pozostać w Kraju. teraz trzeba skakać po całym forum szukając
          komentarzy. Dodatkowo powstanie dysonans, jedni będą czytać FK inni FK i
          Komentarze i nie wszyscy są na bieżąco (tak było z wątkiem o Wildsteinie).
      • wan4 popieram plopli /nt 01.02.05, 13:11
    • pierre_doua Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 13:20
      Jestem za logowaniem.
      Czasami sam daje sie ponosic niepotrzebnym emocjom, jakas forma rejestracji
      jest potrzebna.
      Pozdrawiam
      • Gość: Hehehe No wlasnie. Logowani Za; nielogowani - Przeciw ! IP: *.lhi.is 01.02.05, 13:24
    • Gość: krakus Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:23
      1. Własne wątki „opiniowe” zdecydowanie do odrębnej kategorii, za dużo tu
      radosnej twórczości – wiem po sobie.
      2. Co do logowania, to trudna sprawa, bo z jednej strony ta mocno już
      anarchistyczna, ale jednak wolność (słowa), z drugiej chaos, bałagan i zalew
      chamstwa. A z trzeciej to Forum Gazety Wyborczej (przecież nie jedyne), i to
      zobowiązuje, dlatego ostatecznie jestem „za”.
      3. Jak na razie można skomentować jedynie teksty z cyfrowej wersji GW, a to
      jest wersja mocno (czasami też instrumentalnie) okrojona.
      4. Czy nie da się wmontować narzędzia (rodzaju licznika) pozwalającego poprzeć
      lub zanegować czyjąś wypowiedź bez konieczności „ubierania tego faktu w słowa”?
      5. Dlaczego dwukrotnie skasowano mój post „Good bye Wildstein”?! Był dosadny,
      ale zgodny z regulaminem (wulgaryzm „artystyczny”, ponadto „domyślny”, bo
      wykropkowany), natomiast nuta triumfalizmu nie dotyczyła osób, tylko zjawiska.
      W Forum pełno jest chamstwa, wulgaryzmów i skrajnego prymitywizmu. W
      odniesieniu do „wrogich obozów” jest to tolerowane, w innych przypadkach
      czujność (klasowa?) wyraźnie wzrasta.
    • Gość: CezaryT Widzę, że jest problem z żywiołem. IP: 193.217.170.* 01.02.05, 13:23
      Przynajmniej czasami się uśmieję, kiedy słowo dnieje.
      Widzę, że jest problem z żywiołem.

Ale wy mnie nie widzicie ( bo nie chcecie ) albo macie ”problemy techniczne”
      he he he he he, bo gdybym nawet chciał się zarejestrować to jest to niemożliwe,
      nie rozpoznajecie moich znaków podobno ( i pewnie nie tylko moich ), dwa razy
      próbowałem i dwa razy figa, zresztą takie problemy natury „technicznej” mam nie
      tylko na tym forum, he he he he he
      A może właśnie o to chodzi, co?!

Zresztą ja nie muszę tu pisać i niezdrowo się podniecać jakimiś głupotami, mam
      inną robotę, która odłogiem leży.

Pewnie, że można założyć osobny dział pt. Opinie, bo czasami tyle w nich
      głupoty, że ich nawet nie czytam.
      No to logujcie beze mnie, spadam na inne forum będzie przynajmniej śmiesznie.

CezaryT

• Gość: Hehehe Re: Widzę, że jest problem z żywiołem. IP: *.lhi.is 01.02.05, 13:28
        Ja tez spadne,bo sie logowac nie mam zamiaru.
    • Gość: Brawo!!! Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:27
      Niech nam zyje towarzyszka Giwi! Cenzura tak, wrogom komunizmu i naszej partii
      nie! Precz z nieprawomyślnymi! Niech żyje Adam Michnik, Czesław Kiszczak i
      Wojciech Jaruzelski! A kto ośmieli się pisać inaczej, dać mu bana!
      PZPR wiecznie żywa w sercach naszych !
      • plopli Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 13:31
        czy ty czytasz posty kataryny et consortes (o oszołomie nawet nie mówię)?
        • Gość: czyzunia Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:39
          czy logowanie ma doprowadzic do pełnej kontroli dco kto mówi,myśli?
          wiedza dla sb,uop, czy innej bezpieki?
          dane pozostaną w wyłącznej kontroli gw,bez możliwosci skontrolowania przezemnie
          wykorzystywania tych danych?
          wykluczone.
          • Gość: krakus myślę więc jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:16
            spoko, to nie o tobie
      • Gość: Karol Precz z dzikusami ! LOGORMO czuwa ! IP: 193.188.105.* 01.02.05, 13:31
    • kataryna.kataryna Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 19:21
      giwi napisała:

> Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczęłoby się od
      > logowania dla forumowiczów piszących spoza Polski. Kiedyś juz o to pytałam,
      > ale teraz jest możliwość realna, więc jeszcze raz poruszam temat. Proszę o
      > opinię.

Sama nie wiem. Możliwość wygaszenia niektórych nicków jest bardzo kusząca, ale
      wtedy nie będzie się można bawić w przebieranie się za polityków. Sama nie
      wiem. A nie da się wymyślić czegoś pośredniego? Na przykład loguję się jako ja,
      ale mogę wpisać inne imię?

> Druga sprawa to sprawa wątków opiniowych. Co Państwo sądza o ewentualnym
      > odłączeniu Opinii od Kraju i przeniesieniu ich na oddzielne forum? Czy tak
      > będzie lepiej czy gorzej? Czy to w ogóle odłączać czy zostawic tak jak jest?

Tu jestem zdecydowanie przeciwko! Niech Was ręka boska broni! Własnie to jest
      bardzo fajne na Kraju, że jest i to i to, jak wywalicie opinie to się zrobi jak
      byle gdzie. Moim zdaniem wątki opiniowe bardzo uatrakcyjniają Kraj. Nie róbcie
      z tym nic, jest naprawdę dobrze. Dla tych co nie lubią opinii są b.
      Aktualności, nie zmieniajcie nam Kraju!
      • Gość: Caly glupi A te opiniowe' to co ? Komentowanie podrzuconych IP: 82.194.62.* 01.02.05, 19:31
        przez GW artykulow ?
      • maksimum Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 19:32
        kataryna.kataryna napisała:

> giwi napisała:
        >
        > > Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczęłoby s
        > ię od logowania dla forumowiczów piszących spoza Polski.

Od kogos musi sie zaczac,nieprawdaz?
        TYLKO nie pisz,ze sama to wymyslilas!
        A moze by wstepnie zabanowac tych spoza Polski,bo wiadomo,ze mentalnie Polak z
        Polski jest podobny do krowy i nie zmienia zdania,a Polacy z zagranicy zawsze z
        czyms nowym wyskakuja.

> Kiedyś juz o to pytałam,
        > > ale teraz jest możliwość realna, więc jeszcze raz poruszam temat. Proszę
        > o opinię.
        >
        >
        >
        > Sama nie wiem.

Domyslalem sie.Dobrze i niewinnie to brzmi,ale najpierw kaz sie im logowac,a
        pozniej zabanuj.

> Możliwość wygaszenia niektórych nicków jest bardzo kusząca, ale
        > wtedy nie będzie się można bawić w przebieranie się za polityków. Sama nie
        > wiem. A nie da się wymyślić czegoś pośredniego? Na przykład loguję się jako
        >ja, ale mogę wpisać inne imię?
        >
        >
        >
        > > Druga sprawa to sprawa wątków opiniowych. Co Państwo sądza o ewentualnym
        > > odłączeniu Opinii od Kraju i przeniesieniu ich na oddzielne forum? Czy tak
        > > będzie lepiej czy gorzej? Czy to w ogóle odłączać czy zostawic tak jak jest?
        >
        >
        > Tu jestem zdecydowanie przeciwko!

"TYLKO SZCZERZE KATARYNA"zostal juz wyrzucony,to co ci nozycowa przychodzi do
        tej glowy jeszcze?

> Niech Was ręka boska broni! Własnie to jest
        > bardzo fajne na Kraju, że jest i to i to, jak wywalicie opinie to się zrobi
        jak byle gdzie. Moim zdaniem wątki opiniowe bardzo uatrakcyjniają Kraj. Nie
        róbcie z tym nic, jest naprawdę dobrze. Dla tych co nie lubią opinii są b.
        > Aktualności, nie zmieniajcie nam Kraju!
        • maksimum Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 19:46
          maksimum napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > giwi napisała:
          > >
          > > > Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczę
          > łoby się od logowania dla forumowiczów piszących spoza Polski.
          >
          > Od kogos musi sie zaczac,nieprawdaz?
          > TYLKO nie pisz,ze sama to wymyslilas!
          > A moze by wstepnie zabanowac tych spoza Polski,bo wiadomo,ze mentalnie Polak
          z Polski jest podobny do krowy i nie zmienia zdania,a Polacy z zagranicy zawsze
          >z czyms nowym wyskakuja.

Ja bym tych spoza Polski rozgraniczyl jeszcze na tych piszacych:
          1-ze wschodu-Ukraina przede wszystkim
          i ich traktowal tak samo jak Polakow z Polski,bo to sa normalni,uczciwi,solidni
          Slowianie i nalezy im sie cos od braci Slowian!
          2-z EU-Z tymi trzeba uwazac,bo czesc z nich przyjezdza na weekendy do Polski i
          maja tez kontakty,choc wiekszosciowo mysla jak Polacy z Polski.
          3-Tych z USA- Tym trzeba dac zdecydowana odprawe,bo oni najwiekszym jaden
          zatruwaja mozgi zdolnej i ambitnej mlodziezy polskiej.
          Wstepnie logowanie,a pozniej banowanie.

> > Kiedyś juz o to pytałam,
          > > > ale teraz jest możliwość realna, więc jeszcze raz poruszam temat. P
          > roszę o opinię.
          > >
          > >
          > >
          > > Sama nie wiem.
          >
          > Domyslalem sie.Dobrze i niewinnie to brzmi,ale najpierw kaz sie im logowac,a
          > pozniej zabanuj.
          >
          >
          > > Możliwość wygaszenia niektórych nicków jest bardzo kusząca, ale
          > > wtedy nie będzie się można bawić w przebieranie się za polityków. Sama ni
          > e
          > > wiem. A nie da się wymyślić czegoś pośredniego? Na przykład loguję się ja
          > ko ja, ale mogę wpisać inne imię?
          > >
          > >
          > >
          > > > Druga sprawa to sprawa wątków opiniowych. Co Państwo sądza o ewentu
          > alnym odłączeniu Opinii od Kraju i przeniesieniu ich na oddzielne forum?
          > Czy tak będzie lepiej czy gorzej? Czy to w ogóle odłączać czy zostawic tak
          > jak jest?
          > >
          > >
          > > Tu jestem zdecydowanie przeciwko!
          >
          > "TYLKO SZCZERZE KATARYNA"zostal juz wyrzucony,to co ci nozycowa przychodzi do
          > tej glowy jeszcze?
          >
          > > Niech Was ręka boska broni! Własnie to jest
          > > bardzo fajne na Kraju, że jest i to i to, jak wywalicie opinie to się zrobi
          > jak byle gdzie. Moim zdaniem wątki opiniowe bardzo uatrakcyjniają Kraj. Nie
          > róbcie z tym nic, jest naprawdę dobrze. Dla tych co nie lubią opinii są b.
          > > Aktualności, nie zmieniajcie nam Kraju!

Jak dotychczas,to nic madrego nie zrobilas i nie mam nadziei ze sie to zmieni.
          • Gość: Hehehe Podziel tez na tych,ktorzy maja czarne i biale IP: 82.194.62.* 01.02.05, 20:07
            dzieciaki. To jest tez wazne dla tozsamosci narodowej i tozsamosci GW.
    • pan.nikt Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 19:32
      1. LOgowanie - OK (mam longin i spokój ze spamem),

2. Rozbijanie forum- Nie, bo to się wszystko "rozlezie"
      • Gość: czyzunia Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:41
        a oszołoma, czy tez mojej skromnej bluzgającej osoby nie musicie czytac.
    • goniacy.pielegniarz Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 20:02
      giwi napisała:

> Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczęłoby się od
      > opinię.

A czy nie można znaleźć innego sposobu na poradzenie sobie z największymi
      forumowymi chamami? Czy nie lepiej wprowadzić na przykład zakaz korzystania z
      proxy i po prostu banować?
      Jeśli wszyscy na forum będą musieli się logować, to forum stanie się mniej
      czytelne. Musielibyście zmienić grubość czcionki w nickach czy coś w tym stylu.
      Ale jednak wolałbym, żeby załatwić to jakoś inaczej.

Tutaj mówię zdecydowane NIE. Gotów jestem nawet głosować w tej sprawie na dwie
      ręce, jeśli będzie taka potrzeba.
      • Gość: Hehehe Re: Sondaż w sprawie zmian IP: 82.194.62.* 01.02.05, 20:13
        Ja jestem wciaz na proxy ale nie jestem takim chamem jak niektorzy zalogowani .
        To kwestia kultury osobistej a nie metody wchodzenia na forum.
      • giwi Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 16:53
        Logowanie jest dla wszystkich, opinie zostają.

Jeśli chodzi o jakies dodatkowe wyróżnianie loginów (faktycznie, dwa kolory
        praktycznie to jednak mało) to warto na ten temat zawiązać dyskusje na FoF.
        Zapraszam tam. Podaję ścieżkę nie znającym drogi.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
        • plopli Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:01
          giwi napisała:

> Logowanie jest dla wszystkich, opinie zostają.

Super. Mam nadzieję, że zniknie choć część śmieci, jakimi forum obrastało.

> Jeśli chodzi o jakies dodatkowe wyróżnianie loginów (faktycznie, dwa kolory
          > praktycznie to jednak mało) to warto na ten temat zawiązać dyskusje na FoF.

To też b. dobry pomysl.
        • goniacy.pielegniarz Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:11
          giwi napisała:

> Logowanie jest dla wszystkich, opinie zostają.

To bez sensu. Wiele osób zwyczajnie nie chce się logować, a nic złego nikomu nie
          robi. Powtarzam raz jeszcze: banowanie! Chyba macie możliwości techniczne, żeby
          to zrobić?

> Jeśli chodzi o jakies dodatkowe wyróżnianie loginów (faktycznie, dwa kolory
          > praktycznie to jednak mało)

Tutaj nie chodzi o kolory, a o grubość czcionki w loginach. Ona nie może być tak
          wytłuszczona, jeśli wszyscy mają się logować, bo będzie to mniej czytelne.
          Zresztą nie musi chyba być, skoro i tak będzie wiadomo, że wszyscy są zalogowani?
          • giwi Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:15
            Nie wszystkich niestety można blokować.

Mam na myśli zmianę czcionki, nie tylko kolor, ale np. pocienienie, tak jak mają
            nielogowani. Najlepiej o tym podyskutowac na FoF.
    • Gość: Fuli Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.05, 20:39
      witam, ale tylko tych spoza polski (bo ktos np. z rosji bedzie mogl bzdury
      obrazliwe napisac, i nikt go nie zlapie)....
    • leszek.sopot Logowanie - tak, oddzielenie - nie 01.02.05, 21:26
      Czesto jest tak, ze wogole nie patrze na portal gazety, ale tylko czytam to, co
      sie pojawia na forum. Mniej klikania.
    • basia.basia Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 22:47
      1. Logowanie - niekoniecznie. Admini większą uwagę
      powinni poświęcać objawom chamstwa, niegodnym zachowaniom itd.
      Osoby łamiące netykietę banować a w razie recydywy odcinać dostęp.

2. Nie odłączać opinii!!! Dobrze jest jak jest:)
    • nefil Re: Sondaż w sprawie zmian 01.02.05, 23:08
      Popieram w całej rozcągłości owe zmiany. Szczególnie tę dotycząca konieczności logowania- może zmniejszy się poziom bagna na forum?!
    • Gość: Mysia odżywa Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:33
      Jestem za!
      Wprowadźmy bardziej radykalne zasady, np zakaz pisania Murzynom i mieszkańcom
      Gdańska. Dlaczego Gdańska cholera wie, tak samo mądre jak i każdy inny pomysł
      cenzorów.
      • Gość: Marek Pozwolic pisac tylko podajacym nr PESEL IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 01.02.05, 23:41
        Imie Nazwisko, adres zamieszkania i numer konta bankowego. Za nieprawomyslne
        wypowiedzi automatyczne obciazenie kwota 500 PLN miesiecznie.
        • ponury.zniwiarz Re: Pozwolic pisac tylko podajacym nr PESEL 02.02.05, 19:48
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Imie Nazwisko, adres zamieszkania i numer konta bankowego. Za nieprawomyslne
          > wypowiedzi automatyczne obciazenie kwota 500 PLN miesiecznie.

podoba mi sie twoj pomysl moj drogi kolego.
    • iza.bella.iza Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 00:17
      giwi napisała:

> opinię.

Z logowaniem to jest trudna sprawa. Z jednej strony ograniczyłoby to trochę
      takich, którzy wpadają na chwilę żeby sobie popluć, z drugiej odetnie sensowne
      głosy takich, co zaglądają na forum okazjonalnie i nie mają ochoty na logowanie
      się. Poza tym czasem nie można się zalogować, lub system stale wylogowuje.
      Ludzie czasem też wysyłają posty z telefonów komórkowych i wtedy się nie
      logują, żeby nie tracić dodatkowych impulsów.

A to już jest zupełnie bez sensu. Ja na forum wchodzę często "przez gazetę" i
      na odwrót. Czytam sobie np. coś na forum i zobaczę wątek do jakiegoś artykułu,
      którego tytuł mnie zainteresował, to mogę sobie do niego zajrzeć klikając
      w "przeczytaj..."
      A więc - zostawić tak jak jest:)

• Gość: Dziennikarz Re: Sondaż w sprawie zmian IP: *.acn.waw.pl 02.02.05, 00:20
      Giwi daj spokój. Zostaw jak jest, bez zadnego logowania. Chyba, że to nie jest
      wolny świat, is it?
    • leszek.sopot Moze cos w zamian? 02.02.05, 00:23
      Bez sensu napisalem poprzedni post. Bo przeciez zapytanie giwi to tak jakby
      otwarcie negocjacji.
      Moze sie wiec potargujemy?

POSTULAT
      Nie zbojkotujemy forum gazeta.pl jesli w zamin za logowanie bedziemy mieli
      wolny dostep do platnego archiwum.

Pilka w grze...
      • giwi Re: Moze cos w zamian? 02.02.05, 16:49
        Mnie też dopiszcie do listy bojkotujących. :-)
        • goniacy.pielegniarz Re: Moze cos w zamian? 02.02.05, 17:13
          giwi napisała:

> Mnie też dopiszcie do listy bojkotujących. :-)

To kogo mamy szantażować, skoro i Ty chcesz bojkotować? Przecież to już jakaś
          paranoja.
      • goniacy.pielegniarz archiwum 02.02.05, 17:22
        Archiwum ma jeden mankament(poza oczywiście ceną). Dostępne są teksty od (jeśli
        dobrze pamiętam) 1993r. Starszych nie ma. Kiedyś trochę ściągałem z archiwum.
        Jeśli chcesz, to mogę Ci to podesłać mailem.
        • leszek.sopot Re: archiwum 02.02.05, 17:34
          goniacy.pielegniarz napisał:

> Archiwum ma jeden mankament(poza oczywiście ceną). Dostępne są teksty od
          (jeśli
          > dobrze pamiętam) 1993r. Starszych nie ma. Kiedyś trochę ściągałem z archiwum.
          > Jeśli chcesz, to mogę Ci to podesłać mailem.

Tez kiedys udalo mi sie dopasc to archiwum i mam chyba ze 30 dyskietek, a na
          nich straszny balagan i nie wiem co na ktorej jest. Od chyba 4 lat zabieram sie
          do ich uporzadkowania.

Ale co, grozimy bojkotem?
          • plopli leszku, ty i bojkot?? 02.02.05, 17:36
            Po trzech dniach wróciłbyś skruszony ;-).
            • leszek.sopot TARGUJMY SIE!!! 02.02.05, 17:40
              plopli napisał:

> Po trzech dniach wróciłbyś skruszony ;-).

Wcale nie. Od dawna mam ochote pozegnac sie z forum. Coraz trudniej o sensowne
              rozmowy, a coraz latwiej na narazenie sie na obelgi.
              Ale co do bojkotu. To sa negocjacje. Pilka w grze... Im wiecej by to poparlo,
              tym lepiej i na pewno bysmy z GW cos wytargowali.
          • goniacy.pielegniarz Re: archiwum 02.02.05, 17:44
            leszek.sopot napisał:

> Tez kiedys udalo mi sie dopasc to archiwum i mam chyba ze 30 dyskietek, a na
            > nich straszny balagan i nie wiem co na ktorej jest. Od chyba 4 lat zabieram
            sie do ich uporzadkowania.

Ja aż tyle to nie mam. I wszystko na twardym dysku. Dyskietki to u mnie by się
            tyle nie uchowały. Nie ma na to szans. Mam dwie dyskietki, których w miarę
            pilnuję - startową i ze sterownikami do karty sieciowej.

> Ale co, grozimy bojkotem?

Weźmy Giwi jako zakładniczkę. To na dobry początek.
            A co do bojkotu, to ja już od jakiegoś czasu myślę, żeby własne forum otworzyć,
            bo tutejsze nowinki mi się coraz mniej podobają.
            • basia.basia Bingo! 02.02.05, 18:36
              goniacy.pielegniarz napisał:

> A co do bojkotu, to ja już od jakiegoś czasu myślę, żeby własne forum otworzyć,
              > bo tutejsze nowinki mi się coraz mniej podobają.

Świetny pomysł!!!!
              Ja Ci mogę rozbić codzienną prasówkę - tylko linki a jestem
              pewna, że do obróbki miałbyś pióra lepsze niż GW:)))
              A dyskutantów na kopy i w krótkim czasie FK się wyludni:)
    • jack20 Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:09
      Logowanie obowiazkowe wlasnie wprowadzono.
      Rozbijanie forum nieciekawe. Istnieje przeciez tyle forum prywatnych.
    • ppppp7 Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:17
      Dwa razy nie. Po pierwsze: konto można założyć podając dane z kapelusza, IP
      jest przydzielane w większości dynamicznie, więc dojście kto się wypowiada
      wymaga prokuratora i logów z serwera. Po drugie: jak sobie wyobrażasz
      rozdzielenie kraju i opinii? Przecież każda dyskusja na temat artykułu to w
      większości opinie.
      • czarnyczarny Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:30
        Zalozenie konta nic nie zmienia.
        Wyglada na to, ze chcecie zalozyc wlasna "LISTE".

Spamu sie nie obawiam, poniewaz i tak nie bede korzystal z waszej poczty.

Zaczyna pachniec tutaj stara komuna. Zakazy, nakazy!
        • maksimum PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 17:48
          i wszystko co nowe mi nie podpada,ale pomysl zeby najpierw przecwiczyc wszystko
          na zagraniczniach jest PRZEDNI!!!!!!!!
          Gratulacje nozycowa.
          • maksimum Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 18:05
            przywiazalem sie tez do tego,ze podwojni nickowcy jak genia.genia ,rybcia.rybcia
            czy baba w oknie przynaleza TYLKO i wylacznie do ziomali krajowych i
            zagraniczniakom ich uzywac nie mozna.
            Jakby to brzmialo maksimum.maksimum ? smiesznie,nie.
            • maksimum Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 18:28
              maksimum napisał:

> przywiazalem sie tez do tego,ze podwojni nickowcy jak
              genia.genia ,rybcia.rybcia
              > czy baba w oknie przynaleza TYLKO i wylacznie do ziomali krajowych i
              > zagraniczniakom ich uzywac nie mozna.
              > Jakby to brzmialo maksimum.maksimum ? smiesznie,nie.

Nie wiem czy sie wystarczajaco jasno wyrazilem,ze to chodzi o TRADE MARK.
              • maksimum Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 18:34
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396
                Ale wyje.... dzisiaj watkow na osla,ludzie to chyba zaczyna sie porzadek w tym
                pier...... robic.
          • giwi Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 18:46
            Na jakich zagranicznych? Był taki pomysł, ale logowanie jest obecnie dla wszystkich.
            • czarnyczarny Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 02.02.05, 18:58
              giwi napisała:

> Na jakich zagranicznych? Był taki pomysł, ale...

To jest ciekawe.
              • maksimum Re: PRZYWIAZALEM SIE DO STAREGO JAK PIES DO BUDY 03.02.05, 05:56
                czarnyczarny napisał:

> giwi napisała:
                >
                > > Na jakich zagranicznych? Był taki pomysł, ale...
                >
                > To jest ciekawe.

Tak jakbys nie wiedzial,na jakiej zasadzie polska demokracja dziala?
                Obecna polska demokracja jest spadkobierczynia demokracji PZPRu i Kwasniewski z
                Millerem,Cimoszewiczem,Oleksym nadzoruja,zeby zadnych ruchow rewolucyjnych nie
                bylo.
    • muminek4 Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 17:56
      giwi napisała:

> opinię.
      >
      czy mozna wiedzic dlaczego gazeta wprowadza tego typu polityke? Komu jest
      potrzebne logowanie sie,jak tak czy tak mozna kazda bzdure wypisac w danych do
      logowania . To pachnie jakims glupim stalinizmem.,jak rowniez wyklucza wiele
      osob z dyskisji,ktore kiedys pisaly bez zalogowania sie. Ja uwazam to za powrot
      do komuny i chec kontrolowania i manipulowania dyskutantami. Wolne forum umarlo
      a wraz z nim umarla wolnosc slowa. Cenzuro padnij.Zaznaczam,ze ja nigdy nie bede
      kozystac ze skrzynki GW tak,czy tak,mam swoj e-mail.
      • maksimum Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 18:02
        muminek4 napisał:

> giwi napisała:
        >
        > > Jest możliwość wprowadzenia obowiązkowego logowania na Kraju. Zaczęłoby s
        > ię od
        > > logowania dla forumowiczów piszących spoza Polski. Kiedyś juz o to pytała
        > m,
        > > ale teraz jest możliwość realna, więc jeszcze raz poruszam temat. Proszę
        > o opinię.
        > >
        > > Druga sprawa to sprawa wątków opiniowych. Co Państwo sądza o ewentualnym
        > > odłączeniu Opinii od Kraju i przeniesieniu ich na oddzielne forum? Czy tak
        > > będzie lepiej czy gorzej? Czy to w ogóle odłączać czy zostawic tak jak je
        > st?
        > czy mozna wiedzic dlaczego gazeta wprowadza tego typu polityke? Komu jest
        > potrzebne logowanie sie,jak tak czy tak mozna kazda bzdure wypisac w danych do
        > logowania . To pachnie jakims glupim stalinizmem.,jak rowniez wyklucza wiele
        > osob z dyskisji,ktore kiedys pisaly bez zalogowania sie. Ja uwazam to za
        powrot
        > do komuny i chec kontrolowania i manipulowania dyskutantami. Wolne forum
        umarlo
        > a wraz z nim umarla wolnosc slowa. Cenzuro padnij.Zaznaczam,ze ja nigdy nie
        >bede kozystac ze skrzynki GW tak,czy tak,mam swoj e-mail.

Bo gazeta moze miec swoje klucze do twojej skrzynki!
        • muminek4 Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 18:06
          maksimum napisał:

> muminek4 napisał: Bo gazeta moze miec swoje klucze do twojej skrzynki!
          niech ma,jak juz pislalamja z niej wogole nigdyz korzystac nie bede, a dane
          podalam dowolne,gdyz nie lubie jak mnie ktos pyta o numer buta przed rozmowa o
          d. maryni. co z tego beda mieli-nic,zero a wiec tylko dodatkowa biurokracja dla
          tych smetnych panow.robi sie to smierdzaco-upierdliwe,aby moc 3 slowa zamienic
          na forum. ja jestem akurat z FS,gdzie forum prawie umarlo po logowaniu sie. moze
          adminom o to chodzi,aby upiprzyc wszystkich,bo mieli za duzo wolnych slow na
          internecie. na pohybel komunie.
    • ponury.zniwiarz Re: Sondaż w sprawie zmian 02.02.05, 18:12
      giwi napisała:

> opinię.
      >

pz: uwazam ten pomysl za kiepski. jak ktos nie chce to nie chce, po coz
      zmuszac. oczywiscie sa osoby, jak np oszolomek ktore gadaj same ze soba i wtedy
      beda musialy zakladac kilka kont pocztowych, na ktore beda wysylane reklamy i
      za kazda wpadnie kasa dla agory, co dla was jest fajne. ale wydaje mi sie ze
      mozna by zostwic tak ja jest obecnie.
      powstaje tez problem znacznego obciazenia serwerow gazety z obsluga dodatkowych
      kont pocztowych co moze sie odbic na jakosci dzialania portalu, ale to juz
      tylko gdybanie.

pz: dobrze jest jak jest, po coz skakac nie wiadomo gdzie i nie wiadomo czego
      tam by sie mozna spodziewac. jest Fkraj gdzie sprawy sa o kraju i jest spoko.

pozdrawiam
      pz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka