Dodaj do ulubionych

z kalendarzyka wyznawców Postępu - 1czerwca

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 10:41
1 czerwca wyznawcy Postępu obchodzą oczywiście Dzień Dziecka. Zdają sobie
bowiem sprawę, że wychowanie dzieci jest sprawą zbyt ważną, by pozostawić ją
rodzicom, zwłaszcza, że ciągle jeszcze zdarzają się rodzice reakcyjni. Tacy
rodzice nie wiedzą np. że "dziecko" jest kategorią polityczną! Nic dziwnego, że
postępowa ONZ uchwaliła Deklarację Praw Dziecka i Konwencję o Prawach Dziecka,
gdzie zapisano mn:
"Dziecko ma prawo do kształtowania własnych poglądów, do ich wyrażania. Poglądy
te nalezy przyjmować z nalezytą uwagą stosownie do wieku i dojrzałości dziecka"
"Państwa strony mają obowiązek respektować prawa dziecka do swobodnej myśli
sumienia i wyznania"
"Państwa strony uznają prawa dziecka do swobodnego zrzeszania się oraz wolności
pokojowych zgromadzeń"
Niech każdy rodzic wie, ze pokojowe zgromadzenia dzieci pod trzepakami sa
chronione przez ONZ! Traktowanie dzieci jak klasy politycznej, to dla wyznawców
Postępu nic nowego.Już Marks i Lenin deklarowali w "Manifeście
Komunistycznym": "Zarzucacie nam, że chcemy znieść wyzysk dzieci przez
rodziców? Przyznajemy się do tej zbrodni.". Bo też rodziny są dla wyznawców
Postępu miejscami patologicznymi, pełnymi wyzysku i opresji, trzeba więc od
niej dzieci (i kobiety - ale to temat na inny dzień ) wyzwolić. "Rodzina
burżuazyjna zniknie" - prorokowali niegdyś marksiści, dzisiejsi wyznawcy
postępu prorokują, że "Trzecia fala cywilizacji zniesie rodzinę nuklearną
właściwą dla Drugiej fali". Niewykluczone, bo pomysłów wyznawcom postępu nie
brakuje. Michel Foucault - jeden z guru dzisiejszych wyznawców Postępu -
nadzieję widzi np. w homoseksualizmie. Jak zauważył: "Myśleć o homoseksualizmie
nie jako o formie pożądania, ale jak o przedmiocie pożądania. Homoseksualizm
jest jednym z nielicznych miejsc w kulturze, z ktorych można wyjść ku zmianie
kształtu organizacji społecznej". Pożyjemy zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Kilka podrecznych definicji... :) IP: *.vic.bigpond.net.au 01.06.02, 10:52
      Kilka podrecznych definicji:
      1. Religia to jest choroba psychiczna przenoszona w rodzinie
      od rodzicow do dzieci (zdaje sie: Dawkins "Selfish Gene")... ;)
      2. Rodzina to jest zespol ludzi, ktorzy sie nienawidza, ale
      ktorzy musza zyc razem (Leub cyt. przez R. Bastide "Sociologie
      et psychanalyse" Paris 1950). Tenze: "rodzina neurotyczna to
      po prostu rodzina"... ;)
      Kagan de Melbourne
    • Gość: wyz.Post Re: z kalendarzyka wyznawców Postępu - 1czerwca IP: 217.153.53.* 01.06.02, 14:06
      Gość portalu: t napisał(a):

> Nic dziwnego, że
      > postępowa ONZ uchwaliła Deklarację Praw Dziecka i Konwencję o Prawach Dziecka,
      > gdzie zapisano mn:
      > "Dziecko ma prawo do kształtowania własnych poglądów, do ich wyrażania. Poglądy
      > te nalezy przyjmować z nalezytą uwagą stosownie do wieku i dojrzałości dziecka"
      > "Państwa strony mają obowiązek respektować prawa dziecka do swobodnej myśli
      > sumienia i wyznania"
      > "Państwa strony uznają prawa dziecka do swobodnego zrzeszania się oraz wolności
      > pokojowych zgromadzeń"

A co w tym złego?
    • Gość: Jaceq Re: z kalendarzyka wyznawców Postępu - 1czerwca IP: *.szeptel.net.pl 01.06.02, 14:15
      Tak jest! Wychowywanie dziecka niezgodnie z Konwencją itd. może doprowadzić do powstania
      czegoś takiego, jak np. JKM. Wyobrażacie sobie społeczeństwo, w którym liczba JKMów przekracza 2?
      • kimmjiki Re: z kalendarzyka wyznawców Postępu - 1czerwca 01.06.02, 20:25
        Ja sobie wyobrazam - to byloby spoleczenstwo, gdzie poparcie dla UPR byloby
        wielokrotnoscia 0,5%, czyli dla dwoch JKMow bylby 1%;-).
        • Gość: Pipin-2 FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.06.02, 20:30
          Dzieci powinny byc odbierane rodzicom w 7 roku zycia i wychowywane bez rodzicow
          przez Panstwo tak jak to bylo w Starozytnej Sparcie ! Rodzina to barbarzynstwo !
          • Gość: Ania Re: FAKTY IP: *.upc.chello.be 03.06.02, 11:44
            Gość portalu: Pipin-2 napisał(a):

> Dzieci powinny byc odbierane rodzicom w 7 roku zycia i wychowywane bez rodzicow
            >
            > przez Panstwo tak jak to bylo w Starozytnej Sparcie ! Rodzina to barbarzynstwo
            > !

Tylko Ci wspolczuc.Twoja rodzina musiala byc barbarzynska.A swoje dzieci tez
            komus bys oddal?
          • Gość: Commo Re: FAKTY IP: 202.67.72.* 03.06.02, 12:37
            Gość portalu: Pipin-2 napisał(a):

> Dzieci powinny byc odbierane rodzicom w 7 roku zycia i wychowywane bez rodzicow
            >
            > przez Panstwo tak jak to bylo w Starozytnej Sparcie ! Rodzina to barbarzynstwo
            > !

Juz tak jest. Jak dzieci maja 7 lat to ida do szkoly i sa wychowywane przez
            Panstwo, wiec o co Ci chodzi?
            • Gość: Ania Re: FAKTY IP: *.upc.chello.be 03.06.02, 12:42
              Gość portalu: Commo napisał(a):

> Gość portalu: Pipin-2 napisał(a):
              >
              > > Dzieci powinny byc odbierane rodzicom w 7 roku zycia i wychowywane bez rod
              > zicow
              > >
              > > przez Panstwo tak jak to bylo w Starozytnej Sparcie ! Rodzina to barbarzyn
              > stwo
              > > !
              >
              > Juz tak jest. Jak dzieci maja 7 lat to ida do szkoly i sa wychowywane przez
              > Panstwo, wiec o co Ci chodzi?

A czemu nie wczesniej ?Przeciez niektorzy rodzice oddaja dzieci do zlobkow...
              • Gość: Hania Re: FAKTY IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.06.02, 12:46
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Commo napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Pipin-2 napisał(a):
                > >
                > > > Dzieci powinny byc odbierane rodzicom w 7 roku zycia i wychowywane be
                > z rod
                > > zicow
                > > >
                > > > przez Panstwo tak jak to bylo w Starozytnej Sparcie ! Rodzina to barb
                > arzyn
                > > stwo
                > > > !
                > >
                > > Juz tak jest. Jak dzieci maja 7 lat to ida do szkoly i sa wychowywane prze
                > z
                > > Panstwo, wiec o co Ci chodzi?
                >
                > A czemu nie wczesniej ?Przeciez niektorzy rodzice oddaja dzieci do zlobkow...

A jeszcze inni do Domow Dziecka, albo wyrzucaja na smietnik zaraz po urodzeniu.
                • Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 03.06.02, 12:49
                  Nie wiem czy wiesz ale Commo to jeszcze jeden sympatyk JKM.Dlatego to swiete
                  oburzenie na panstwowe szkoly.Ja jestem zle wychowana bo konczylam panstwowe
                  szkoly.Ty pewnie tez.
                  • Gość: Hania Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.06.02, 13:01

> Nie wiem czy wiesz ale Commo to jeszcze jeden sympatyk JKM.Dlatego to swiete
                    > oburzenie na panstwowe szkoly.Ja jestem zle wychowana bo konczylam panstwowe
                    > szkoly.Ty pewnie tez.

Oczywiscie, ze tak. W mojej panstwowej podstawowce byly nauczycielki, ktore
                    dzieci z domu dziecka zapraszaly do swoich domow, uczyly gotowac, ladnie nakrywac
                    do stolu, jesc nozem i wielcem, itd. Pewnie lepiej by bylo gdyby sie nie wtracaly
                    i gdyby te dzieci uczyly sie od swoich rodzicow jak pedzic bimber, bic sie,
                    poslugiwac nozem w celach innych niz krojenie kotleta i w ogole dawac sobie w
                    zyciu rade. W panstwowym liceum kazano nam uczyc sie na pamiec Horacego w
                    oryginale i organizowano wyjscia do teatru i filharmonii. To straszne jak
                    panstwowe szkoly ingeruja w wychowanie i edukacje dzieci.
                    • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 03.06.02, 13:06
                      Gość portalu: Hania napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                      >
                      > > Nie wiem czy wiesz ale Commo to jeszcze jeden sympatyk JKM.Dlatego to swie
                      > te
                      > > oburzenie na panstwowe szkoly.Ja jestem zle wychowana bo konczylam panstwo
                      > we
                      > > szkoly.Ty pewnie tez.
                      >
                      > Oczywiscie, ze tak. W mojej panstwowej podstawowce byly nauczycielki, ktore
                      > dzieci z domu dziecka zapraszaly do swoich domow, uczyly gotowac, ladnie nakryw
                      > ac
                      > do stolu, jesc nozem i wielcem, itd. Pewnie lepiej by bylo gdyby sie nie wtraca
                      > ly
                      > i gdyby te dzieci uczyly sie od swoich rodzicow jak pedzic bimber, bic sie,
                      > poslugiwac nozem w celach innych niz krojenie kotleta i w ogole dawac sobie w
                      > zyciu rade. W panstwowym liceum kazano nam uczyc sie na pamiec Horacego w
                      > oryginale i organizowano wyjscia do teatru i filharmonii. To straszne jak
                      > panstwowe szkoly ingeruja w wychowanie i edukacje dzieci.

A poza tym jak juz dziecko pojdzie do takiej szkoly panstwowej to juz rodzice nie
                      maja zadnego wplywu na wychowanie swoich dzieci.Straszne.

• Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.06.02, 13:11

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                        > >
                        > > > Nie wiem czy wiesz ale Commo to jeszcze jeden sympatyk JKM.Dlatego to
                        > swie
                        > > te
                        > > > oburzenie na panstwowe szkoly.Ja jestem zle wychowana bo konczylam pa
                        > nstwo
                        > > we
                        > > > szkoly.Ty pewnie tez.
                        > >
                        > > Oczywiscie, ze tak. W mojej panstwowej podstawowce byly nauczycielki, ktor
                        > e
                        > > dzieci z domu dziecka zapraszaly do swoich domow, uczyly gotowac, ladnie n
                        > akryw
                        > > ac
                        > > do stolu, jesc nozem i wielcem, itd. Pewnie lepiej by bylo gdyby sie nie w
                        > traca
                        > > ly
                        > > i gdyby te dzieci uczyly sie od swoich rodzicow jak pedzic bimber, bic sie
                        > ,
                        > > poslugiwac nozem w celach innych niz krojenie kotleta i w ogole dawac sobi
                        > e w
                        > > zyciu rade. W panstwowym liceum kazano nam uczyc sie na pamiec Horacego w
                        > > oryginale i organizowano wyjscia do teatru i filharmonii. To straszne jak
                        > > panstwowe szkoly ingeruja w wychowanie i edukacje dzieci.
                        >
                        >
                        > A poza tym jak juz dziecko pojdzie do takiej szkoly panstwowej to juz rodzice n
                        > ie
                        > maja zadnego wplywu na wychowanie swoich dzieci.Straszne.
                        >

Okropne. I biedne dzieci sie nad tym Horacym mecza...
    • Gość: Hania Re: z kalendarzyka wyznawców Postępu - 1czerwca IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.06.02, 11:47
      Drogi t, czyzbys w swoim konserwatyzmie byl tak niewzruszony, ze najbardziej
      odpowiadalby Ci powrot do instytucji pater familias i prawa zycia i smierci,
      jakie mial nad swoja rodzina?
      Gratuluje.
    • Gość: Orion w eter IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 14:28
      Widzę, że "t" puścił wątek, ale w nim nie odpowiada. W takim razie puszczam to
      w eter:

Co sądzicie na temat praw rodzinnych w Indiach, Chinach, czy u niektórych
      plemion afrykańskich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka