Dodaj do ulubionych

Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu

11.02.05, 21:21
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=kl&dat=20050127&id=kl11.txt
- tak przy okazji należałoby te osoby zlustrować...
Obserwuj wątek
    • bodo53 Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 11.02.05, 22:17
      Każdy posiłkuje się takimi lekturami, na jakie zasługuje. Rozczarowałeś mnie
      Oszołom, gdyż nie spodziewałem się, że czytujesz tego polskiego Danikena...

Aha... Mam do ciebie pewną sprawę. Otóż kiedyś przed laty widziałem PEWNEGO
      PANA w telewizyjnej dyskusji, gdy prawie opluwając się, gwałtownie protestował
      przeciwko interwencji NATO w Jugosławii, traktując ją jako mieszanie się w
      wewnętrzne sprawy suwerennego państwa. Przy okazji chyba ani słowem nie
      zająknął się o sprawie czystek etnicznych dokonywanych na Muzułmanach,
      przyjmując zapewne, iż są to wyłącznie wewnętrzne oraz suwerenne sprawy Serbii.

Kto to był...? Wiesz może...? Ta moja skleroza...
      • wolej5 Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 12:24
        Łysiak, który za komuny był czerwonym pieszczochem, teraz innym próbuje
        wystawiać świadectwo moralności. Za czasów Gierka i Jaruzela na równi z
        Putramentem tłukł swoje powieści. Ciekawe, czym zdobył sobie uznanie w KC PZPR,
        które decydowało wtedy, jakie tytuły mogą się pokazać na księgarskich
        półkach ???.
        • mariusz.marek Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 14:03
          wolej5 napisał:

> Łysiak, który za komuny był czerwonym pieszczochem,

może jakieś konkrety?

teraz innym próbuje
          > wystawiać świadectwo moralności. Za czasów Gierka i Jaruzela na równi z
          > Putramentem tłukł swoje powieści.

> Ciekawe, czym zdobył sobie uznanie w KC PZPR,
          > które decydowało wtedy, jakie tytuły mogą się pokazać na księgarskich
          > półkach ???.

kolejne pomówienie - proszę o fakty.
        • andrze_n widac ze mlody jestes i nie znasz historii Lysiaka 13.02.05, 01:34
          gosc wcale latwo nie mial za komuny (b male naklady na poczatku a ksiazki od
          poczatku swietne itp), to samo mi sie kojarzy z piosenkarka pod
          tytulem "Sosnicka", przez dluzszy czas nie wydawano jej plyt, choc pozniej
          jakos zaczeto (z kretynskim/ bo podstarzalym image) - i co to jest argument "bo
          jednak wydawano ICH w duzych nakladach" - ale KIEDY?
          • aborygen1 Male naklady???czy ty zyles wtedy w Polsce?? 13.02.05, 02:05
            Lysiak "goscil" w "polskiej TVP" non stop a jego ksiazki byly wydawane.
            Teraz robie z siebie opozycjoniste na miare Dygatow...
            Lysiak to grafoman
            • andrze_n wtedy ? to znaczy dla ciebie mlodziaku kiedy? 13.02.05, 02:09
      • mariusz.marek Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 13:59
        Moim zdaniem każdy samodzielnie myślący człowiek powinien zapoznawać się z
        opiniami i poglądami różnych ludzi zabierających głos w istotnych sprawach, a
        zwłaszcza jeżeli są logicznie spójne i obficie argumentowane, jak to ma miejsce
        w przypadku najnowszej książki Waldemara Łysiaka „Rzeczpospolita kłamców Salon”.

bodo53 napisał:

> Każdy posiłkuje się takimi lekturami, na jakie zasługuje. Rozczarowałeś mnie
        > Oszołom, gdyż nie spodziewałem się, że czytujesz tego polskiego Danikena...

Mogę wywnioskować, że nie przeczytałeś tej pozycji.
        Jeżeli dyskredytujesz książkę, której nie przeczytałeś to niezbyt dobrze o
        Tobie świadczy.

>
        > Aha... Mam do ciebie pewną sprawę. Otóż kiedyś przed laty widziałem PEWNEGO
        > PANA w telewizyjnej dyskusji, gdy prawie opluwając się, gwałtownie
        protestował
        > przeciwko interwencji NATO w Jugosławii, traktując ją jako mieszanie się w
        > wewnętrzne sprawy suwerennego państwa. Przy okazji chyba ani słowem nie
        > zająknął się o sprawie czystek etnicznych dokonywanych na Muzułmanach,
        > przyjmując zapewne, iż są to wyłącznie wewnętrzne oraz suwerenne sprawy
        Serbii.
        >
        >
        > Kto to był...? Wiesz może...? Ta moja skleroza...

Niestety nie oglądałem tego programu, więc trudno mi się odnieść do wypowiedzi
        PEWNEGO PANA, którego zapewne nie cierpisz skoro o nim piszesz: „chyba ani
        słowem nie zająknął się o sprawie czystek etnicznych dokonywanych na
        Muzułmanach, przyjmując zapewne, iż są to wyłącznie wewnętrzne oraz suwerenne
        sprawy Serbii”.

• qwardian Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 13.02.05, 08:14
        Ponieważ czystki etniczne były ale na mniejszości prawosławnej w Kosowie. Gdzie
        ta mniejszość prawosławna się podziała, o tym już prasa i TelAvizja żydowska
        nie informuje.
    • platformiak Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 13:34
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> www.naszdziennik.pl/index.php?typ=kl&dat=20050127&id=kl11.txt
      > - tak przy okazji należałoby te osoby zlustrować...

Zlustruj swojego chlopaka
    • stefandetko Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 13:44
      "Salon - Rzeczpospolita kłamców" - to jak zwykle u Łysiaka kompetentna krytyka
      mechanizmów rządzących IIIRP/UB. Najważniejszą informacją jest zawarty w niej
      opis genezy okrągłego stołu, jako wymysłu Michnika zaakceptowanego i podjętego
      do realizacji przez Urbana.
      Ta książka Łysiaka to kolejny kamień milowy na drodze do obalenia komunizmu w
      Polsce.
      StefanDetko
      nowamedia.w.interia.pl
      • platformiak Re: Waldemar Łysiak o Szymborskiej i Miłoszu 12.02.05, 13:48
        stefandetko napisał:

> "Salon - Rzeczpospolita kłamców" - to jak zwykle u Łysiaka kompetentna
        krytyka
        > mechanizmów rządzących IIIRP/UB. Najważniejszą informacją jest zawarty w niej
        > opis genezy okrągłego stołu, jako wymysłu Michnika zaakceptowanego i
        podjętego
        > do realizacji przez Urbana.
        > Ta książka Łysiaka to kolejny kamień milowy na drodze do obalenia komunizmu w
        > Polsce.
        > StefanDetko
        > nowamedia.w.interia.pl

Jak łysiak przyczynił się do obalenia komunizmu??? Książkami o napoleonie???
    • b.krakus fiut z mandragory 12.02.05, 13:50
      i to by było na tyle
      • reex Re: fiut z mandragory 12.02.05, 13:59
        Łysiak kiedys całkiem niezły pisarz teraz jest zwykłą szmatą.
        • mariusz.marek Re: fiut z mandragory 12.02.05, 14:11
          reex napisał:

> Łysiak kiedys całkiem niezły pisarz teraz jest zwykłą szmatą.

Pewnie dlatego, że bezlitośnie obnarza rzeczywistość zarówno PRL-u, jak i
          późniejszą. Lewakom "musi się otwierać nóż w kieszeni"
      • wielki.inkwizytor Re: fiut z mandragory 12.02.05, 13:59
        akurat 'flet...' to znakomita ksiazka.
        zwlaszcza motyw symfonii w wykonaniu torturowanych. nawet inkwizycja czego
        takiego nie wymyslila :)
        • b.krakus Re: fiut z mandragory 12.02.05, 14:11
          No właśnie, to może by włączyć ten patent do lustracyjnego repertuaru? Nie żeby
          tak od razu dosłownie i fizyczne – wystarczy presja społeczna oraz
          psychologiczna. A kapelmajstrów ci u nas dostatek.
          Ależ by postał utwór, ten z Loch Ness niech się schowa!
    • wielki.inkwizytor Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 13:57
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> www.naszdziennik.pl/index.php?typ=kl&dat=20050127&id=kl11.txt
      > - tak przy okazji należałoby te osoby zlustrować...

Zwlaszcza Milosza - pewnie donosil na swoich kolegow z Berkeley...
      • wolej5 Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 14:27
        Łysiak, "nieprzejednany wróg komunizmu" nie miał najmniejszych problemów z
        edycją swoich książek przed 1989r. Dlatego nie musiał korzystać z drugiego
        obiegu. Oto, jak wygląda bibliografia Łysiaka od 1074 r. I ten człowiek,
        pieszczoch komunistyczny, śmie oceniać innych. Tfu !!!!!!!!!
        ksiazki.wp.pl/katalog/autorzy/autor.html?id=4026
        • b.krakus Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 14:36
          www.lysiak.chrzanik.com/index.php?module=subjects&func=listpages&subid=5
          Zatem są i recenzje, nawet dość pochlebne. Mały problem jedynie z prowiniencją
          recenzentów.

A co do Miłosza czy Szymborskiej, to trochę się Łysiakowi chyba na stare lata
          pomajdało.
          • mariusz.marek Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 14:40
            b.krakus napisał:

> www.lysiak.chrzanik.com/index.php?module=subjects&func=listpages&subid=5
            > Zatem są i recenzje, nawet dość pochlebne. Mały problem jedynie z
            prowiniencją
            > recenzentów.
            >
            > A co do Miłosza czy Szymborskiej, to trochę się Łysiakowi chyba na stare lata
            > pomajdało.

Pomylił cytaty?
            • b.krakus Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 15:03
              Nie pomylił, ale tak to można „spreparować” każdego. I nie zaczynajmy tego od
              początku, bo podobna dyskusja już się po nas przetoczyła - przy okazji pogrzebu
              Miłosza oraz sławnego wypracowania tego naszego (zapomniałem imienia) Majdy,
              opublikowanego w ND. Na jego temat (oraz doktoratu autora) krążyły wtedy po
              Krakowie takie oto wierszyki.

Nie było miejsca dla ciebie
              W Gazecie, ni w Tygodniku
              I przytulili Cię Majdo
              Do serca w pewnym Dzienniku.

Dzienniku, który wojuje
              Za duszę naszą i waszą
              I czasem polemizuje
              Z tymi co Majdą straszą.

Panno Święta, co jasnej bronisz Częstochowy
              I nasz stan, jagielloński, ochraniasz, z jego wiernym ludem
              Tak jak ty temu Majdzie patent dałaś cudem
              Tak weź mu teraz ulecz wnętrze jego głowy
              Spraw, żeby tam zapanował jakiś ład i umiar
              Oraz żeby ten Majda cokolwiek zrozumiał
              I żeby nikt już więcej nie musiał się głowić:
              Zmajdzić się całkowicie, czy wynarodowić
              I żeby nikt już nigdy nie musiał główkować:
              Wieść życie pośród Majdów, czy wyemigrować.
              • mariusz.marek Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 15:30
                Nie pomylił, ale tak to można „spreparować” każdego.

Każdego???
                Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że w ten sposób obrażasz miliony ludzi,
                którym przyszło żyć w tym pieprzonym PRL-u.

I nie zaczynajmy tego od początku, bo podobna dyskusja już się po nas
                przetoczyła - przy okazji pogrzebu
                Miłosza oraz sławnego wypracowania tego naszego (zapomniałem imienia) Majdy,
                opublikowanego w ND. Na jego temat (oraz doktoratu autora) krążyły wtedy po
                Krakowie takie oto wierszyki.

Nie było miejsca dla ciebie
                W Gazecie, ni w Tygodniku
                I przytulili Cię Majdo
                Do serca w pewnym Dzienniku.

Dzienniku, który wojuje
                Za duszę naszą i waszą
                I czasem polemizuje
                Z tymi co Majdą straszą.

Panno Święta, co jasnej bronisz Częstochowy
                I nasz stan, jagielloński, ochraniasz, z jego wiernym ludem
                Tak jak ty temu Majdzie patent dałaś cudem
                Tak weź mu teraz ulecz wnętrze jego głowy
                Spraw, żeby tam zapanował jakiś ład i umiar
                Oraz żeby ten Majda cokolwiek zrozumiał
                I żeby nikt już więcej nie musiał się głowić:
                Zmajdzić się całkowicie, czy wynarodowić
                I żeby nikt już nigdy nie musiał główkować:
                Wieść życie pośród Majdów, czy wyemigrować.
                • b.krakus Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 19:48
                  każdego twórcę
        • mariusz.marek Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 14:39
          wolej5 napisał:

> Łysiak, "nieprzejednany wróg komunizmu" nie miał najmniejszych problemów z
          > edycją swoich książek przed 1989r. Dlatego nie musiał korzystać z drugiego
          > obiegu. Oto, jak wygląda bibliografia Łysiaka od 1074 r. I ten człowiek,
          > pieszczoch komunistyczny, śmie oceniać innych. Tfu !!!!!!!!!
          > ksiazki.wp.pl/katalog/autorzy/autor.html?id=4026

W którym z tytułow podlizywał się komunie?
          • imagistyk Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 17:36
            W latach 70-ych razem z koleżankami i kolegami uwielbiałem oglądać Łysiaka w TVP ,czytać jego książki i wywiady z naszym idolem.I do głowy mi nie przyszło ,że to taki antykomunista.A o Miłoszu mogłem posłuchać w Wolnej Europie czy BBC.Widocznie to były rozgłośnie komunistyczne.A w tym czasie Kuroń,Michnik,Wałesa i spółka byli prześladowani przez komuchów i to bardzo ostro.A teraz odwaga staniała i mamy coraz więcej pogromców komuny: Bender,Nowak,Rydzyk,Giertych,Łysiak...
            • mariusz.marek Re: Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 20:34
              imagistyk napisał:

> W latach 70-ych razem z koleżankami i kolegami uwielbiałem oglądać Łysiaka w
              TVP ,czytać jego książki i wywiady z naszym idolem.

A dlaczego tak to uwielbiałeś?

>I do głowy mi nie przyszło ,że to taki antykomunista.

Sugerujesz, że zmienił światopogląd, czy też masz żal, że swoich poglądów nie
              zawarł ówcześnie w książce?

>A o Miłoszu mogłem posłuchać w Wolnej Europie czy BBC.Wi
              docznie to były rozgłośnie komunistyczne.A w tym czasie Kuroń,Michnik,Wałesa i
              > spółka byli prześladowani przez komuchów i to bardzo ostro.

Owszem walczyli, ale z pozycji lewicowych.

>A teraz odwaga stani
              ała i mamy coraz więcej pogromców komuny: Bender,Nowak,Rydzyk,Giertych,Łysiak..
              > .

Przecież Łysiak nie występuje w roli pogromcy komuny, tylko w wolnym kraju
              zabiera głos z pozycji prawicowej. Próbuje wzmocnić tą opcję, która nota bene,
              według mojego rozeznania po 15 latach kapitalizmu może liczyć na elektorat - 30
              do 40%. Rzuca światło na lewicowe powiązania, przez co otwiera oczy wielu,
              którzy mylili i chyba jeszcze ciągle mylą solidnie przemieszaną polską scenę
              polityczną (do dziś nazywanie rządów opartych na związkach zawodowych – rządami
              prawicowymi).

• kropekuk Dlaczego nazywasz zawodowego KONIUNKTURALISTE 12.02.05, 20:44
                prawicowcem?
                • mariusz.marek Re: Dlaczego nazywasz zawodowego KONIUNKTURALISTE 12.02.05, 20:50
                  kropekuk napisał:

> prawicowcem?

Poprostu tak go odbieram.
              • imagistyk Re: Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 22:03
                Łysiak był uwielbiany przez liczne grono na fali gierkowskiego otwarcia na świat.Sądzę,że po prostu "załapał się " do TVP,a wówczas to miało wymierny(kasa) skutek.On korzystał z uroków życia jako pupil komuchów,a wymienieni przeze mnie walczyli z komuną.I nie byli sami.Nie podejrzewam Jana Olszewskiego czy Macierewicza o lewicowe poglądy.A poza tym lewicowe poglądy nie są czymś nagannym.Ważne było mieć odwagę i walczyć z komuną.A Łysiak nie miał tej odwagi.
                • mariusz.marek Re: Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 22:15
                  imagistyk napisał:

> Łysiak był uwielbiany przez liczne grono na fali gierkowskiego otwarcia na
                  świa
                  > t.Sądzę,że po prostu "załapał się " do TVP,a wówczas to miało wymierny(kasa)
                  sk
                  > utek.On korzystał z uroków życia jako pupil komuchów,a wymienieni przeze mnie
                  w
                  > alczyli z komuną.I nie byli sami.Nie podejrzewam Jana Olszewskiego czy
                  Macierew
                  > icza o lewicowe poglądy.A poza tym lewicowe poglądy nie są czymś nagannym.

Oczywiście,że nie.

> Ważne
                  było mieć odwagę i walczyć z komuną.A Łysiak nie miał tej odwagi.

Wobec tego nie ma prawa opisywać rzeczywistości i krytykować lewicowe
                  spojrzenie na świat?
              • imagistyk Re: Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 22:08
                P.S. Napisałeś ciekawą rzecz na temat tzw.rządów prawicowych.Będę wdzięczny jeżeli wymienisz jakąś polską partię prawicową i pokrótce scharakteryzujesz prawicowość jej programu.
                • mariusz.marek Re: Łysiak-ulubieniec komuchów !Pamiętam ! 12.02.05, 22:18
                  imagistyk napisał:

> P.S. Napisałeś ciekawą rzecz na temat tzw.rządów prawicowych.Będę wdzięczny
                  jeż
                  > eli wymienisz jakąś polską partię prawicową i pokrótce scharakteryzujesz
                  prawic
                  > owość jej programu.

UPR. Chyba nie muszę rozwijać?
                  • b.krakus wszystko jasne 12.02.05, 22:58
                    nie musisz
                    • mariusz.marek Re: wszystko jasne 12.02.05, 23:01
                      b.krakus napisał:

> nie musisz

Jakiż ten świat nieskomplikowany.
                  • imagistyk UPR -partią prawicową ?! 12.02.05, 23:36
                    Toż to kabaret,a nie partia.Rozczarowałeś mnie.
                    • mariusz.marek Re: UPR -partią prawicową ?! 13.02.05, 00:40
                      imagistyk napisał:

> Toż to kabaret,a nie partia.Rozczarowałeś mnie.

Nie piszę po to, żeby Cię zadawalać. Poszukaj sobie kogoś innego.
          • wolej5 Re: Oszolom, jakis ty nieostry... 12.02.05, 18:30
            mariusz.marek napisał:

W którym z tytułow podlizywał się komunie?

Czy ja napisałem, że Łysiak podlizywał się komunistom w swoich utworach ?. Ja
            pisałem, że nasz "dysydent" sprzed 1989r. był pieszczochem czerwonych, którzy
            mu zapewnili wszelkie srodki, aby mógł drukować swoje "antykomunistyczne"
            książki. W tym samym okresie, gdy Miłosz był na czerwonym indeksie...
            Przeczytaj jeszcze post Imagistyka, pod którym podpisuję sie.

• kropekuk Coz, wojny napoleonskie byly tematem BEZPIECZNYM 12.02.05, 21:35
              Nie napisal wowczas "Czerwonego salonu", choc w nim niewatpliwie bywal...
    • neceser Oszolom z RM: Lustrowaz zywych i ZMARLYCH 12.02.05, 16:12
      do ilu pokolen w tyl? Hitler radzi do piatego.
      Polska wedlud RM
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom z RM: Lustrowaz zywych i ZMARLYCH 12.02.05, 16:49
        dlaczego wszystko ci się kojarzy z Hitlerem? czyżby to był twój idol?
        • hr.adam Re: Oszolom z RM: Lustrowaz zywych i ZMARLYCH 12.02.05, 18:47
          Na temat katolicyzmu Miłosza wypowiedział się papież, co powinno zakończyć
          wszelkie dyskusje, bo w wydawało by się, że większego autorytetu w tej
          dziedzinie nie ma. Okazuje się jednak, że dla sekty ojca Mleczaja Wełnianki
          list Jana Pawła II znaczenia żadnego nia ma. Wisława Szymborska pół wieku temu
          jako dwudziestoletnia dziewczyna napisała jakieś głupoty o Józiu Słoneczku,
          więc oczywiście całe pięćdziesiąt lat jej twórczości nic nie może być warte.
          • kropekuk Hrabio, nie wiesz, ze plebs NOBLA zazdrosci, ze 12.02.05, 20:48
            NOBEL plebs w tylki kluje? Bo plebs naprawde uwierzyl w komunistyczna
            urawnilowke i mysli, ze mu tez NOBEL sie nalezy... Bo przeciez te...JEDNAKOWE
            ZOLADKI! I ze niesprawiedliwoscia dziejowa bylo nie obdarzenie plebsu tym
            honorem. Hahahaha!!! Polska rzeczywistosc jeszcze smieszniejsza nizli Polish
            Jokes.
        • nabukko oszołomie 12.02.05, 20:36
          czy ten wasz sz,matlawiec ma taką beznadziejną sprzedaż, że musisz cytować te
          rzygowiny na tym forum? Jest to bardzo symptomatyczne.Pozdrowienia dla kozy.
        • neceser toty przypominasz mi naziste Hitlera 12.02.05, 21:19
          obydwaj antysemici zawzieci, winiacy Zydow za wszystko w swoich krajach. Sieg
          Heil, synu Rydzyka, oszolomie! Osobiscie, nie znosze wszystkich nazistow.
        • neceser Hausner blokowal awanse w PRL, Giertych w III RP 12.02.05, 21:24
          Pamietacie jak to LPRaki probowali odebrac prace doktora z muzeum w Kurniku?
          Faszystowskie wolanie o lustracje wszystkich ( oprocz ksiezy i
          nazimaryjniakow, oczywiscie), ngonki na "niepelnych Polakow "
          i "polskojezycznych" (smierdzi to szowinistycznym rasizmem, nie?), to
          bylabyprzyszlosc Polski pod butem tych nazistow z RM/LPR/MW.
    • kropekuk Qrwa, CO z ta polska masoneria? Brytyjska ZAWSZE 12.02.05, 20:43
      zdradzala szczera troske o dobro wlasnych narodow - vide: Churchill; moze az do
      przesady...
      • kropekuk Oszolom, ciebie pytam! Jako speca od masonow 12.02.05, 21:39

• hr.adam Speca?? 12.02.05, 22:26
          Oszołom może być specem co najwyżej od powielania wiekopomnych "myśli" ojczulka
          Mleczaja Wełnianki. Sam z siebie nie ma przeciez pojęcia kto to, czy co to
          takiego mason (podpowiem - po francusku "murarz"), ani kto to Żyd. On wie
          tylko, że to jest coś "be".
          • logo.vlad ojczulka Mleczaja Wełnianki??? 13.02.05, 19:46
            Tak po mojemu ten ojczulek to zwykły Sromotnik Bezwstydny...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Qrwa, CO z ta polska masoneria? Brytyjska ZAW 12.02.05, 22:31
        w Polsce mamy jekieś 300 do 500 osób należących do masonerii..są to osoby
        wpływowe o zapatrywaniach lewicowo liberalnych
        • hr.adam Jak będziesz pisał 12.02.05, 22:37
          brzydkie słowa, to Ci ojciec Mleczaj nie zapłaci.

Czy każda "osoba wpływowa o zapatrywaniach lewicowo liberalnych to mason?
          A kto to Żyd?
        • neceser w dyktaturze Nazimaryjnej nie ma miejsca dla 12.02.05, 23:30
          zapatrywan innych niz rasistowsko-komunistyczne! I co zrobisz? Wyrzucisz ich
          jak w 68, maryjnazisto?
        • kropekuk A z ktorej Lozy? No, te masony-lewaki... 13.02.05, 02:08

• collage6 Niezwykle trafne wypowiedzi Miłosza 13.02.05, 06:53
      A zwlaszcza to zdanie: "Gdyby mi dano sposób, wysadziłbym ten kraj w
      powietrze". Nienawidzil durnej Polskosci i trudno mu sie dziwic. Szkoda, ze
      poeta byl natomiast dosc przecietnym.

• oszolom.z.radia.maryja to tylko swiadczy o jego polonofobii 13.02.05, 19:30
        o jego nienawiści do Polscki..a durnie go na Skałce pochowali...ręce opadają
        • logo.vlad Skleroza, oszołku? 13.02.05, 19:44
          Już zapomniałeś jak to się Forum rozprawiło z doborem cytatów dokonanym przez
          doktora nieskutecznie rehabilitowanego psychiatrycznie Majdę i znów to samo
          zaczynasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka