Dodaj do ulubionych

Wałęsa gromi ojca Rydzyka

• m15 Brawo lewico laicka 14.02.05, 11:51
      Wreszcie na forum mogli sie zebrac obroncy prawdy jedynej a na dodatek przez
      Gazete objawionej.Milosc blizniego jest najwazniejsza sprawa,lecz tylko prawda
      moze wszystkich zaklamanych ubeków i ich obronców wyzwolic.Pomimo wielkiego
      jazgotu jaki czynicie,prawda zwyciezy.Prawda obiektywna,moze nie ksiedza
      Rydzyka,lecz napewno nia wasza.
    • trybowski Brawo Lechu! 14.02.05, 11:52
      Ostre słowa, a jakże prawdziwe! Uderzyłeś w samo sedno.
    • migrena44 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 11:56
      Mam nadzieje ze juz niedlugo ktos rozprawi sie za ta"grupa psycholi od Ryzyka"
      w szczegolnosci z o.dyrektorem...
      • dziwak4 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 12:03

A ja mam nadzieje,ze ktos w koncu rozprawi sie z tym calym
        KK i zrobi nim porzadek.
        Cale plebanie i powinny byc oddane na domy opieki spolecznej,a ksieza
        powinny spac w konfesjonalach.
        Niestety,ale Walesa tego nie zrobi,a wiec?
        :(
      • m15 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 12:05
        NIstety drodzy obroncy jedynych slusznych zasad mam smutna wiadomosc,system w
        którym zalatwiano niegrzecznych ksiezy skonczyl sie katastrofa,a zalatwiacze po
        dzis dzien borykaja sie z pietnem nieslawy.
    • jerry.uk Pierwszy odwazny! 14.02.05, 12:06
      Tylu mamy politykow i zaden sie dotad nie odwazyl powiedziec tego, co wszyscy
      myslimy: ze Radio Maryja to chore oszolomy, ze Rydzyk nie jest juz ksiedzem
      tylko politykierem. Walesa jest jednak czlowiekiem odwaznym i nalezy mu sie za
      to szacunek. Ktory z jego bylych przeciwnikow by sie na to odwazyl? Moze
      Mazowiecki? Moze Kwasniewski? haha.
      • rs_gazeta_forum Re: Pierwszy odwazny! 14.02.05, 12:42
        Bo "politycy" od lewa do prawa swoje zdanie o rzeczywistości czerpią:
        - z wyników sondaży, a tam widocznie nie było odważnego, by zadać pytanie, "czy
        twoim zdaniem niejaki Rydzyk to oszołom?" (piszę niejaki, bo jak słyszę czy
        widzę przy jego nazwisku słowo "ojciec", to mam odwrotne ruchy przewodu
        pokarmowego).
        - z przekonań, więc jeśli rzeczywistość do nich nie pasuje, to tym gorzej dla
        rzeczywistości.
        ;-)
      • grom3 CZYZBY 16.02.05, 00:42
        Po co maja atakowac jak maja klona Walese postrasza troche jego teczka i zaraz
        atakuje,w tej teczce jak mowil mi Tyminski sa bardzo kompromitujace Walese
        Materialy.Sam Tyminski tych materialow nie ma sa w posiadaniu zydokomuny,i to
        oni Walesie stawiaja warunki
    • jm19 Re: Wałęsa - postać żałosna. 14.02.05, 12:12
      Czas najwyższy by ten noblista i pseudoautorytet moralny odszedł w całkowity
      niebyt polityczny. Akurat Pan Wyszkowski, to jeden z niewielu ideowych i
      uczciwych ludzi w Solidarności, a Wałęsa to jest prymitywny nieudacznik,
      pracujący aktualnie dla swojego synusia Jarosława (wozi go ze sobą po świecie
      za publiczne pieniądze, próbując robić z niego "męża stanu"), którego chce
      wkręcić do polityki, żeby mógł się trochę "poślizgać przez zycie", tak jak jego
      zasłużony tato. To co teraz robi Wałęsa, to jest po prostu żałosne odcinanie
      solidarnościowych kuponów, żerowanie na ludzkim zaufaniu i etosie pierwszej
      Solidarności. Niestety zostało już niewiele z dawnej Solidarności (tylko paru
      uczciwych ludzi w tym zwłaszcza Gwiazda z żoną).
      Tak to już jest, gdy ktoś w roku 70-tym podpisuje z bezpieką lojalkę, bierze
      nawet za to pieniądze, a potem rżnie głupa i udaje bohatera. Teraz trzęsie
      tyłkiem, że jego agenturalna przeszłość może wyleźć na światło dzienne. Starał
      się zniszczyć swoją teczkę, ale nigdy nie wiadomo, czy coś tam jeszcze nie
      zostało np. jakieś ciekawe mikrofilmy? (podobno sąd oczyścił go z agenturalnych
      podejrzeń, co dla mnie w świetle znanych faktów, nie jest do końca jasne).
      Dlatego idzie teraz ramię w ramie z Frasyniukiem i spółką, atakując wszelkie
      propozuycje lustracyjne.
      Po prostu robi się niedobrze, zwłaszcza, gdy słyszę te jego pomysły na Polskę
      (jakieś brednie o "dekretach prezydenckich", itd.). Ten człowiek najwyraźniej
      zupełnie nie rozumie co to jest i na czym polega demokracja, dlatego w ogóle
      nie powinien zabierać publicznie głosu!
      • dziwak4 Re: Wałęsa - postać żałosna. 14.02.05, 12:37
        jm19 napisał:

> Czas najwyższy by ten noblista i pseudoautorytet moralny odszedł w całkowity
        > niebyt polityczny. Akurat Pan Wyszkowski, to jeden z niewielu ideowych i
        > uczciwych ludzi w Solidarności, a Wałęsa to jest prymitywny nieudacznik,
        > pracujący aktualnie dla swojego synusia Jarosława (wozi go ze sobą po świecie
        > za publiczne pieniądze, próbując robić z niego "męża stanu"), którego chce
        > wkręcić do polityki, żeby mógł się trochę "poślizgać przez zycie", tak jak
        jego
        >
        > zasłużony tato. To co teraz robi Wałęsa, to jest po prostu żałosne odcinanie
        > solidarnościowych kuponów, żerowanie na ludzkim zaufaniu i etosie pierwszej
        > Solidarności. Niestety zostało już niewiele z dawnej Solidarności (tylko paru
        > uczciwych ludzi w tym zwłaszcza Gwiazda z żoną).
        > Tak to już jest, gdy ktoś w roku 70-tym podpisuje z bezpieką lojalkę, bierze
        > nawet za to pieniądze, a potem rżnie głupa i udaje bohatera. Teraz trzęsie
        > tyłkiem, że jego agenturalna przeszłość może wyleźć na światło dzienne.
        Starał
        > się zniszczyć swoją teczkę, ale nigdy nie wiadomo, czy coś tam jeszcze nie
        > zostało np. jakieś ciekawe mikrofilmy? (podobno sąd oczyścił go z
        agenturalnych
        >
        > podejrzeń, co dla mnie w świetle znanych faktów, nie jest do końca jasne).
        > Dlatego idzie teraz ramię w ramie z Frasyniukiem i spółką, atakując wszelkie
        > propozuycje lustracyjne.
        > Po prostu robi się niedobrze, zwłaszcza, gdy słyszę te jego pomysły na Polskę
        > (jakieś brednie o "dekretach prezydenckich", itd.). Ten człowiek najwyraźniej
        > zupełnie nie rozumie co to jest i na czym polega demokracja, dlatego w ogóle
        > nie powinien zabierać publicznie głosu!

Noblista i niebyt polityczny?
        A cos ty zrobil dla swojego kraju mendo jedna?
        Oprocz tego ze szczekasz jak pies zapieniony,to jeszcze masz odwage dzieki
        tej Polsce podstkakiwac?Jestes zerem.
        Walesa wystepuje w obronie niepowtarzalnych wartosci,ktore sa juz od pewnego
        czasu w naszym kraju lamane i poniewierane,sa to wartosci katolickie lamane
        poprzez ksiezy.Jednoczesnie spoleczenstwo jako takie toczy sie w dol,bo
        ktoz ma go ochronic,kto?
        Daltego,sam Watykan wzywa tego Rydzyka do siebie,bo juz za duzo szalenstw
        po Jankowskim i innych,(niech im Bog da wieczne odpoczywanie).
        Potrzebny jest Polsce przywodca na miare Walesy wlasnie,ktory kochajac
        Przenajswietsza Maryje bedzie wodzem i przypowdca na miare czasu.
        Jest to jednoczesnie zwiazek z USA gdzie tracimy zaufanie chociaz walczymy
        z nimi w Iraku;Walesa jest jedynym,ktory jezeli powie dajcie wizy Polakom
        to Amerykanie dadza.
        Spelnia wszystko co on chce,bo go tu w USA uwazaja prawie za Boga,podczas wy
        tam w Polsce nim poniewieracie.Wstyd.

• m15 Re: Wałęsa - postać żałosna. 14.02.05, 13:16
          Po tym co piszesz,jakich uzywasz epitetow mozna latwo wywnioskowac kim
          jestes.Cytat- "jestes zerem "pochodzi chyba od klasyka Millera-czyzby wierny
          uczen,relikt poprzedniej epoki.
        • andrze_n facio nie znasz sie na rzeczy jaki Watykan wzywal 14.02.05, 21:48
          Rydzyka do siebie, wyplules stek niedorzecznosci , ktorych nie warto pewnie
          dalej czytac, tak jak twej Gazety Wybiorczej, za ktora powtarzasz wszelkie
          mozliwe "sugestie" jakby chodzilo o fakty, wspolczuje.
        • jm19 Re: Wałęsa - postać żałosna. 14.02.05, 21:56
          Dziwaku4.
          Mam nadzieję, że obejrzałeś seans nienawiści w wykonaniu twojego idola w
          dzisiejszej telewizji (program Moniki Olejnik). Jeżeli to cię nie otrzeźwiło i
          podtrzymujesz chociaż jedno słowo a nawet przecinek ze swojej polemiki ze mną,
          to znaczy, że zwładnęła tobą choroba o nazwie "wałęsizm", na którą niestety nie
          mam lekarstwa.
    • konradwal JEST PAN MOIM PREZYDENTEM 14.02.05, 12:23
      Wyznaje, ze byl okres, iz zwatpilem w Pana. Dzisiaj mówie krótko: przepraszam
      za moja niewiare i dziekuje. Dziekuje, Panie Prezydencie. Od dzisiaj jest Pan
      znowu - tak jak kiedys 15 lat temu - moim Prezydentem.
      • davidmorst Re: JEST PAN PREZYDENTEM wszystkich Żydów 14.02.05, 16:35
    • sluczyn Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 12:42
      Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
      oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
    • solidaruch1 TAK TRZYMAC,LECHU !! 14.02.05, 12:49
      Dosc dzialalnosci wrogow Polski dzialajacych w imie wiary.
    • gosc.z.korony UKŁONY DLA PREZYDENTA LECHA WAŁĘSY! 14.02.05, 12:58
      I taki Lech Wałęsa mi się podoba! Prosto, szczerze nazywający rzeczy po imieniu!
      W pełni podzielam zaprezentowany przez Niego pogląd!
      Gdzie byli ci wszyscy ,,rydzykowcy'' i ,,Nieomylny Ojciec Dyrektor'',
      kiedy ,,przyszło co do czego''?!
      Gzie byli ci wszyscy ,,profesorowie, doktorowie, inżynierowie'' przewijający
      się teraz przez antenę Telewizji Trwam i Radia Maryja?!
      Kiedy ich słucham mam nieodparte wrażenie, że to czyjaś piąta kolumna! Tym
      bardziej zjadliwa i wredna, że dewaluująca pewne ważne dla Nas - Obywateli
      Rzeczypospolitej pojęcia. Takie jak: patriotyzm, pamięć walki Armii Krajowej,
      Powstania Warszawskiego i wszystkich innych drogich Naszemu sercu zrywów i
      inicjatyw! Tym wredniej, że wykorzystująca do swych manipulacji ludzi starszych
      i Polonusów kierujących się zdrowymi patriotycznymi odruchami!
      Skąd się te sk... syny biorą doprawdy nie wiem?!
      • wan4 Re: UKŁONY DLA PREZYDENTA LECHA WAŁĘSY! 14.02.05, 15:12
        Pozwoliłem sobie zacytować całość ponieważ w pełni podzielam Twój pogląd.
        Dołączam się do wszystkich tu braw dla Lecha Wałęsy.

gosc.z.korony napisał:
        > I taki Lech Wałęsa mi się podoba! Prosto, szczerze nazywający rzeczy po
        imieniu
        > !
        > W pełni podzielam zaprezentowany przez Niego pogląd!
        > Gdzie byli ci wszyscy ,,rydzykowcy'' i ,,Nieomylny Ojciec Dyrektor'',
        > kiedy ,,przyszło co do czego''?!
        > Gzie byli ci wszyscy ,,profesorowie, doktorowie, inżynierowie'' przewijający
        > się teraz przez antenę Telewizji Trwam i Radia Maryja?!
        > Kiedy ich słucham mam nieodparte wrażenie, że to czyjaś piąta kolumna! Tym
        > bardziej zjadliwa i wredna, że dewaluująca pewne ważne dla Nas - Obywateli
        > Rzeczypospolitej pojęcia. Takie jak: patriotyzm, pamięć walki Armii Krajowej,
        > Powstania Warszawskiego i wszystkich innych drogich Naszemu sercu zrywów i
        > inicjatyw! Tym wredniej, że wykorzystująca do swych manipulacji ludzi
        starszych
        >
        > i Polonusów kierujących się zdrowymi patriotycznymi odruchami!
        > Skąd się te sk... syny biorą doprawdy nie wiem?!
        • davidmorst Re: Skąd się biorą tacy goście jak "wan4" doprawdy 14.02.05, 17:05
          ..doprawdy nie wiadomo. Po prostu V kolumna.
    • awe Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 12:58
      bolek, teraz to przesadziłeś. to, że jako prezydent wyczyściłeś swoją teczkę,
      nie daje ci prawa do nazwania psycholami, osób, które chcą ujawnić prawdę
      • gosc.z.korony Jak tak, to życzę sobie obejrzeć teczki: 14.02.05, 13:11
        Ojca Rydzyka, ,,prof.'' Nowaka, ks. Posadzkiego i paru innych ,,wielkich
        muftich'' TV Trwam i Radia Maryja!
        Bo inaczej to - przyganiał kocioł garnkowi, a tylko on smoli!
    • stranos Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:09
      Musze przyznac po raz pierwszy ze " jestem za a nawet przeciw " Walesie.
    • olalk Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:10
      To bardzo dobrze, że Lech Wałęsa zajął takie stanowisko w sprawie Radia Maria i
      ojca Rydzyka. Jest pierwszym, który odważył się zaatakować tę twierdzę ciemnoty,
      z którą nawet Kościół nie może sobie poradzić. Może za jego przykładem pójdą
      inni. Nie ma znaczenia, że list pana Wałęsy dotyczy lustracji, bo to była po
      prostu ta kropla, która przelała puchar.
      • solidaruch1 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:19
        Mylisz sie mowiac,ze KK nie moze sqobie poradzic z Rydzykiem. KK tego nie
        chce,bo Rydzyk jest wygodny. Rydzyk wzmania jego wplywy na bardzo znaczna czesc
        spoleczenstwa i umie robic duze pieniadze.O to tu chodzi,o nic innego. KK nie
        jest az tak nieudolny za jaki chce uchodzic w kwestii RM i Rydzyka.
    • andre_234 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:14
      No!! Lechu !!
      Zawsze niałem w stosunku do Ciebie tzw. mieszane odczucia.
      Ale teraz pokazałeś żeś Wielki i masz klasę.
      Kłaniam nisko!
    • scooby Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:15
      chciałem z tej mównicy wyrazić poparcie dla słów Wałęsy (chociaż za nim samym
      nie przepadam), ale wreszcie ktoś zdecydował się na dobrą reakcję na te pierdoły
      wygadywane w RM i nie brał wody w usta ...
      imho KRTiTV powinna odebrać koncesję tej niedorobionej radiostacji, gdzie
      większość wypowiedzi/audycji ma charakter pomówień i zawiera wyssane z palca
      ojca prezesa teoryjki dla ćwierćinteligentnych naiwniaków nie odbiegające
      poziomem od np. bajki z Klewek ... :/
      • davidmorst Re: Żydokomuna uzbrojona w Wałęsę 14.02.05, 17:09
        Nawet z Wałęsą nie przemogą. Moce piekielne razem z GW i Wałęsą na dokładkę
        nie przemogą Radia Maryja.
    • mozart Lechu, to co ty robiles przez 15 lat? 14.02.05, 13:17
      Widac, ze obudziles sie z reka w nocniku. Za pozno Lechu! Mozesz mu najwyzej
      skoczyc. Podobnie jak caly polski kler z JPII na czele.
      • edico Re: Lechu, to co ty robiles przez 15 lat? 14.02.05, 13:37
        Co robił? Grał na skrzypcach niezapomnianą melodię "Boże, coś Polskę" wtórującz
        czarnym pokrzykiwaczom od moralności.
    • wojten Wałęsa ma rację. To dzieło szatana. 14.02.05, 13:25
    • osse Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:26
      Buraku jeden!
      Od dziś Wałęsa moim idolem.
      Wreszcie jeden odważył się powiedzieć co trzeba, trzeba było tylko ostrzej.
      Brawo Lechu!
    • tomaj75 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:28
      tej himax, Walesa jaki jest taki jest, ale w tej sprawie ma duuuuzo racji.i nie
      bronilbym na Twoim mirjscu 'ojca dyrektora', bo ma za uszami o wiele wiecej niz
      Lechu.Chociazby slawne swiadectwa udzialowe.
      pzdrwm
      • bicho Brawo Lechu! 15.02.05, 00:45
        Nie sądzilem ze to powiek kiedys ale w 100% zgadzam sie z Wałęsą!!:O...Jeden co
        ma odwage krytykowac "polskich talibow pod wezwaniem fanatyka Rydzyka"!!!Tak
        trzymac!!!Jestesmy z toba!!!
    • pyzol1 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:33
      Wyszkowskiemu nalezalo sie. Zaden przyzwoity czlowiek nie legitymuzuje RM przez
      uzyczanie im swego imienia. Teraz z latwoscia wszyscy domagajacy sie lustracji
      beda propagandowo spychani na "oszolomow od Rydzyka", a ja osobiscie
      gwaltownie to sobie wypraszam!

Kaska
      • jack20 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 14:07
        Masz racje "porzadni" ludzie maja swoja prase jak GW i tam sie winni
        legitymowac.
        Niestety nieporzadni musza sie gdzies tez wypowiadac wiec np. szukaja
        mozliwosci w "nieporzadnych" mediach.
        Kiedys "porzadni" mieli Trybune Ludu, "nieporzadni" zas musieli organizowac
        prase podziemna by sie wypowiedziec.
        Nalezy wrocic do slusznych obyczajow. To chcialas powiedziec?
    • edico Re: Trzeba było 25 lat 14.02.05, 13:35
      by Wałęsa zrozumiał to, co dla innych było już dawno oczywiste.
      Niestety, kościelni wydutkali nie tylko Wałęsę. Dali sięzłapać na ten lep także
      takie tuzy, jak Rakowski czy Miller :(

Oczywiście, wszystko kosztem baranów ufajacych jedynie słusznej racji. Wielu
      dzisiejszych płaczków w miejsce przyjmowanej pozy powinno zdrowo wykorzystać
      podręczny młot dla odświeżenia własnej pamięci.
      • karol63 Re: Trzeba było 25 lat 14.02.05, 13:41
        wiadomo że wałęsa nie ma wszystkich w domu ale nie myślałem że tylko od dzisiaj.
        • edico Re: Trzeba było 25 lat 14.02.05, 14:01
          Fakt, że nie każdego Bozia wszystkimi łaskami obdarza, ale 25 lat uporczywego
          powracania do punktu wyjścia bez wyciągania żadnych wniosków jest już obrazą
          tej wielkiej łaski, która daje możliwośćsamodzielnego myślenia.
    • rossoner Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:51
      Wstyd mi za p. Wałęsę. Zrobił wiele dobrego dla Polski i Polaków, a teraz co on
      wygaduje??? Jeszcze niedawno sam chętnie brałudział w audycjach w RM, a tu
      nagle taka zmiana stanowiska.. temat lustracji naprawdę przyprawia go o
      solidny ból głowy..
      • dem0kryt Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 18:13
        Rzeczywiście, brał udział w audycjach RM... i bardzo dzielnie odpierał ataki
        słuchaczy - Moherowych Beretów... Nie tchórzył, nie kajał się za nieswoje
        grzechy. Co do lustracji - nie tak dawno wypowiadał sie o niej i był za.
        Powtórzył to dziś w TOK FM. Tyle, że lustracja nie znaczy jeszcze obrzucanie
        g...em wszystkich, którym nie po drodze Radyju...
    • szlutek Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:52
      Brawo , nawet pana Prezydenta dosięgnęła opatrzność boska i zmądrzał na stare
      lata .
    • glupiec_stad Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:53
      Ojciec Rydzyk jest człowiekiem poniżej krytyki. Hańbi nie tylko Kościół jako
      instytucje ale i Kościół, który My stanowimy. Pierwszy raz musze sie zgodzić z
      Wałęsą. Przykre to jest , że Osoba Duchowna wyrzuca ze siebie takie słowa,które
      rania i nie uczą nic oprócz nienawiści. Pokora, pokara, pokora Ojcze Rydzyku
    • mansonik Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 13:57
      Tutaj Pan Wałęsa ma wiele racji.
      Poza tym Ojciec Rydzyk, znalazł sobie świetny sposób na zarabianie pieniędzy,
      wyciągając je od ludzi wierzących. Moim zdaniem nie trzeba chodzić do kościoła
      by wierzyć w Boga i się do niego modlić, a tym bardziej nie trzeba oddawać
      pieniędzy i tak już świetnie prosperującemu biznesowi, który jak każdy myślący
      człowiek chyba wie kryje się pod tą całą radiową maskaradą.

Pozdrawiam,
      • edico Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 14:11
        Grzeszysz drogi katoliku :)

Wszak jeden z anonów nakazuje, by dzień święty święcić. A czy jest to możliwe
        bez udziału księdza i tacy, by nie być w sprzeczności z nakładanymi
        obowiązkami :o))
      • andrze_n Re: doucz sie na zadany temat 14.02.05, 21:55
        a jaki biznes ma on z radia poskrecanego z drutow?
        slyszales reklamy?
        wogole wiesz co jest co?

doucz sie
    • wj_2000 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 14:02
      Cieszy mnie co powiedział Wałęsa, jeszcze bardziej że wiekszość forumowiczów go
      popiera.
      Zauważyłem że "lustracyjną nienawiść" wyrażają osoby SAME nie skarżące się na
      krzywdy doznane ze strony "kapusiów i ubeków". To tylko wynikająca z frustracji
      i kompleksów żądza krwi, gdyż teczki, co oczywiste wikłają i uderzają w tę
      WARTOŚCIOWSZĄ część społeczeństwa. To wśród nich obracali sie oficerowie
      bezpieczeństwa, bo to oni jako zdolniejsi, mądrzejsi, pracowitsi, lepiej
      wykształceni mieli realny, albo potencjalny wpływ na pozostałych. Zresztą
      owo "uwikłanie" to w większości wypadków założona teczka kandydata na TW, albo
      taki TW co nic konkretnego nie doniósł, nikomu nie zaszkodził.
      Zresztą co ta ubecja osiągnęła? Zapobiegła upadkowi socjalizmu? Nie.
      Gadka jest że ubeki rozkradły majątek narodowy. Pewnie, po rozpadzie socjalizmu
      nastąbiło rwanie przez cwaniaków, czego się dało. Ale czy to cwaniacy ubeccy?
      Komuchy? TW?
      Z różnych stron pochodzili cwaniacy. Oglądając ostatnie przesłuchanie dyrektora
      departamentu sprowadzonego przez p. Kornasiewicz na polecenie Lewandowskiego do
      prywatyzacji PZU mam wrażenie że to raczej obóz bliski PO (dawniej zwanych
      aferałami) zebrał największe konfitury.

Jak z tym walczyć? Jak ewentualnie odzyskac zagrabione? Był pomysł LUSTRACJI
      MAJĄTKOWEJ. Ale go solidaruchy, i solidaruchowany Trybunał Konstytucyjny
      uwaliły.

Grzebanie się w teczkach to uciecha dla gawiedzi, dla MOTŁOCHU MIERNOT.
      A poltycy uznali że się przypodobają. I dlatego nie przeciwstawiają się
      lustracji. Na ogół kochają Wildsteina.
      Wałęsa jest już emerytem, swoje osiągnął. Może mówić to co myśli!!!
      A tak jak on myśli zapewne większośc mądrych ludzi. Niestety mądrzy, ale
      zarazem PODLI ukrywają swoje poglądy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka