gosia_chello Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 21:22 Nie slucham Radia Maryja, wiec nie wiem o co Walesie chodzi. Co go tak zbulwersowalo ? Czy ojciec Rydzyk chce zlustrowania Walesy? Czy chodzi razej o rzad dusz ? Czy moze chodzi o cos zupelnie innego... ? Jednak jesli Walesa ma racje, to styl w jaki o tym mowi, mi sie nie podoba. Okreslac kogos mianem psycholi albo wytworow szatana ? To chyba jeszcze pogorszy sprawe. I rozwscieczy zwolennikow ojca Rydzyka - sluchaczy Radia Maryja. Ja nie mam zaufania takze do Walesy, od kiedy zaczal popierac lewa noge. Owszem, trzeba mu oddac sprawiedliwosc - jest symbolem i zaslugi ma wielkie. Ale obawiam sie, ze ma zamiar startowac w kampanii prezydenckiej, a uwazam ze nie powinien. Jego czas sie skonczyl, zle sie jego ponowne kandydowanie skonczylo, a on dalej ma ambicje polityczne. I jest przekonany o swej wielkosci, co prowadzi do pychy. Powtarzam, nie slucham RM wiec nie wiem czy w tym przypadku ma racje. Nie wiem do czego nawoluje ojciec Rydzyk ale od gloryfikacji Walesy jestem daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
janw33 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 21:25 BRAWO BRAWO PANIE PREZYDENCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flam1966 Re: I BARDZO DOBRZE, ZE GROMI 14.02.05, 21:37 Brawo Panie Prezydencie!!! Podzielam Pana zdanie na temat Imperium Kłamstwa, które buduje Rydzyk pod milczącym przyzwoleniem Zakonu Redemptorystów. Bp Głódź, odzywa się wtedy, gdy nikt go o zdanie już nie pyta. Gdzie był wcześniej ze swoją gwardią troski o RM???? Słyszycie z RM, jakie treści p/muzykę sie pojawiają? piosenki z refrenami: Polsko, dlaczego odeszłaś od Boga??? Dlaczego topisz sie w grzechu? Do cholery, Rydzyk, odejdź i nie rób z siebie męczennika!!! Nie manipuluj tych młodych ludzi w swojej szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 WYSZLO SIANO z butow 14.02.05, 21:26 moge smialo spojrzec w oczy dzieciom gdyz nigdy nie glosowalem na tego zarozumialego cwieka Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 21:44 Pan Wałęsa jako pierwszy napisał dokładnie to co myślą miliony ludzi w Polsce. Słuchaczy radia Maryja ogłupia się i wykorzystuje. To jest bardzo przykre bo to dotyczy przede wszystkim ludzi starszych i biednych. Tacy ludzie chcą rodzinnego ciepła, poczucia miłości ... . Za poczuciw wspólnoty gdzie każdy sobie pomaga i może liczyć na pomoc innych dostają wskazówki żeby nienawidzić innych spoza kręgu słuchaczy. Dostają wyraźną sugestię żeby płacić na rozwój radia. Takie nie jest godne człowieczeństwa a co dopiero kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
bobin5 Chciał stany zjednoczone europy budować to je ma 14.02.05, 21:57 Chciał stany zjednoczone europy budować to je ma a nie da się z budować stanó zjednoczonych europy bez wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Chciał stany zjednoczone europy budować to je 14.02.05, 22:02 Ja tam pamietam jak chcial budowac druga Japonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a media kłamią i przeinaczają 14.02.05, 22:12 panorama na dwójce podała że Anna Sobecka jest posłanka RKN a tymczasem nalezy ona do LPRu! Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n linki mp3 do RM 14.02.05, 22:18 www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/02/2005.02.12.rn18.mp3 www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/02/2005.02.12.rn21.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: linki mp3 do RM 14.02.05, 22:32 nie mogę wejść, uruchomić Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: linki mp3 do RM 14.02.05, 23:12 slabo dzisiaj te linki dzialaja, normalnie to 1,5 h audycji sie sciaga w 15 min, a dzis kilka razy dluzej... Odpowiedz Link Zgłoś
gsmkomis Re: Wałęsa 14.02.05, 22:45 A gdzie są wasze postulaty o które walczylicie panowie Michnikowie i Gieremkowie bo wy przecierz staliście za plecami pana Wałęsy i innych robotników,powoływaliście Komitety,dla mniej wtajemniczonych przypomnę że był taki komitet o nazwie Komitet Obrony Robotnika,czego oni tam nie obiecywali i jakie świetlane wizje przepowiadali.Dziś pracownik fizyczny jest jeszcze gorzej traktowany niż za komuny,musi pracować nie tylko w soboty ale często i w niedzielę,Gieremek i jego koledzy zapomnieli o zwykłych ludziach,zajmują eksponowane stanowiska w Europie.Media przekazują półprawdy lub wcale nie informują o istotnych faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
g_ralu Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 22:53 BRAWO PANIE PREZYDENCIE !!! Całkowicie się zgadzam z Panem Wałęsą. Dodam nawet że ja uważam że, takich ludzi jak o. Rydzyk było już w historii wielu. Takich którzy wykorzystywali prawdziwą wiarę ludzi dla własnych celów. Podam nawet przykład, jakiś czas temu przeczytałem w Gazecie.pl że o. Rydzyk karci słuchaczy za to że życzą mu szczęścia i siły, a mówi im aby więcej wpłacali na rzecz radia. Mimo wszystko będę modlił za o. Rydzyka aby szedł Drogą Bożą i prawdziwie służył Bogu poprzez Radio Maryja. Jestem ciekawy opinii innych. Odpowiedz Link Zgłoś
habit05 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 23:14 Przynajmniej zrobil cos pozytecznego i tepi debilzm, rasizm, antysemityzm, pranie mozgow i wszystko inne co ten kosmita raczy wyczyniac z ludzmi. Moja babcia sluchala tego radia, sam wielokrotnie to tez robilem, zeby moc sie ustosunkowac i daje slowo ze wiekszej nienawisci z glosnikow to nie slyszalem. Stacje radiowe i tv z ktorych leje sie krew z filmow i smierc heavy-metalowych kawalkow to nic z porownaniem z czyms takim Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 23:22 ty już masz tak mózg sprany że nawet elektrowstrząsy ci nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
g_ralu Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 15.02.05, 00:01 Ci którym mózg wyprano sami o tym nie wiedzą, chociażby im z kilku metrów pokazać neon który mówi im że mylą i im to potwierdziła ich matka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 23:50 Mnie się ta wypowiedź naszego pierwszego Prezydenta bardzo podoba. Prosto z mostu i bez ogródek i w słusznej sprawie. I takich ludzi się lubi. A takie smętne Rydzyki... pożal się Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 23:53 Ja powiem tylko tyle: Wałęsa ma rację, jeśli chodzi o Rydzyka i jego kłamliwe media, jednak ten list napisał z wrodzoną sobie skromnością;) Nie wiem, jak można być takim megalomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Zobaczcie co te osły z RM wypisują 14.02.05, 23:58 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20050214&id=my11.txt ....ręce opadają........ Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.kingloff Re: Zobaczcie co te osły z RM wypisują 15.02.05, 01:48 niedobrze mi sie robi jak takie cos czytam. jezeli na swiecie pojawia sie w ogole sprawiedliwosc (choc nie wiem, czy to w tym kontekscie dobre slowo), to pojawila sie ona wlasnie wtedy pod postacia mossadu. widze ze endecja wspaniale sie w polsce miewa. :( Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: Zobaczcie co te osły z RM wypisują 15.02.05, 23:59 dobrze, że porwali tego zbrodniarza. A Argentyńczycy zdaje sie , że nie jednego ukryli.......... Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.kingloff Oj Lechu Lechu, 15.02.05, 00:52 Tez nie miales gdzie publikowac tego listu tylko w Wyborczej? Od kiedy to tacy Twoi przyjaciele? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoenj Polonia bedzie wysylac dolary dla RM 15.02.05, 00:54 Dziekuje za kolejna nagonke na RM. Widocznie Redemptorysci robia dobra robote! Jutro wysylam czek dla RM. Za kazdym razem jak czytam bzdury Gazety Wyborczej to podwajam czek! Dolary beda szly dla RM. Niedawno na spotkaniu w Manville, NJ na oplatku RM, bylo 500 osob!!! Polonia z NJ www.katolickapolonia.com John Doe Clifton, New Jersey, USA Odpowiedz Link Zgłoś
g_ralu Re: Zamiast wysyłać pieniądze dla RM... 15.02.05, 01:03 Zamiast wysyłać pieniądze dla Radia Maryja może zainteresuj się co się dzieje w Polsce, bo zza oceanu chyba niewiele widać. Ty właśnie jesteś przykładem jak skutecznie RM omamia ludzi. Najlepiej wyślij te pieniądze do jakiegoś sierocińca a nie wpychać je do kieszeni takiemu człowiekowi jak Rydzyk. Prawdziwy Polak Radom, POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
johndoenj Polonia bedzie wysylac dolary dla RM 15.02.05, 00:59 Dziekuje za kolejna nagonke na RM. Widocznie Redemptorysci robia dobra robote! Jutro wysylam czek dla RM. Za kazdym razem jak czytam bzdury Gazety Wyborczej to podwajam czek! Dolary beda szly dla RM. Niedawno na spotkaniu w Manville, NJ na oplatku RM, bylo 500 osob!!! Polonia z NJ www.katolickapolonia.com John Doe Clifton, New Jersey, USA Odpowiedz Link Zgłoś
g_ralu Re: Dzięki Bogu... 15.02.05, 01:08 Dzięki Bogu że tacy ludzie jak johndoenj wyjechali do tej zakichanej Ameryki, bo tacy by długo po ulicy pochodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
g_ralu Re: do johndoenj (taki z ciebie wielki Polak) 15.02.05, 01:15 Nie wypowiadaj się w imieniu kilku milionów Polaków mieszkających w Ameryce bo nie masz do tego prawa!!! Nie wykorzystuj faktu że, dobrzy ludzie starają się wspomóc Radio Maryja do swojej propagadny. Napewno te 500 osób o których wspominasz tak samo popierają Rydzyka jak i Wałęsę. Nawet nie staraj się mówić że nie mam pojęcia o tym co się w Ameryce dzieje, bo widocznie z odległości kilku tysięcy kilometrów lepiej słyszę i widzę niż ty!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 15.02.05, 01:22 Bolek staje się coraz bardziej nerwowy .. Lista Wildsteina zaczyna działać cuda .. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski KRRiT sie obudzi? reklamy w RM... 15.02.05, 01:27 KRRiT od lat nie reaguje na nadawanie reklam przez Radio Maryja, ktore ma licencje "nadawacy spolecznego" zabaraniajaca nadawania reklam. Ponad rok temu byl nawet na ten temat artykul w GW. No i co? Boja sie swietej krowy czy mieli wazniejsze sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: reklamy w RM - spis reklamowanych 15.02.05, 03:15 * gazety: * "Nasz Dziennik" (ma powiązania personalne w Radiem Maryja, chyba jest finansowany z jego funduszy, ale nie jest częścią rozgłośni): "w środę każdy koniecznie kupuje NDz", "dostaniecie za darmo NDz, teraz powinniście kupować przynajmniej przez 60 dni, a potem przez cały rok", "NDz dzisiaj za darmo - jutro kupić", "wspieramy ten dziennik kupując go"; załączane płyty (reklama negatywna - inni dają gorsze) i gadżety; księgarnie "Naszego Dziennika" w Warszawie i Krakowie, stoiska z książkami i nagraniami * "Rodzina Radia Maryja" (wyd. przez Fundację "Nasza Przyszłość"), "dołączona książeczka, konkurs", "można zamawiać prenumeratę w Fund. "Nasza Przyszłość"" * "Anioł Stróż" (wyd. ss. loretanek) * "Różaniec" (wyd. ss. loretanek) * "Niedziela" * "Droga" (negatywna: to czysta woda, czego nie ma w innych gazetach, nie warto kupować gazety "Popcorn") * tygodnik rodzin katolickich "Źródło" - stała reklama cotygodniowa * "Nasza Polska" * magazyn muzyczny "Ruah" * "Człowiek w kulturze" * miesięcznik "Misje dzisiaj" * półrocznik "Golgota Wschodu" * "Homo Dei" * "Nowy Przegląd Wszechpolski" * mies. "Cuda i łaski boże", adres, cena * kwart. "Ziemia Święta" - audycja reklamowa * kwartalnik "Cywilizacja", można kupić w eMPiKach, tel. - wiele audycji reklamowych * mies. "Obywatel", www.obywatel.org.pl, tel., adres * "Głos" * "Posłaniec Św. Rodziny", adres * ... * książki, płyty: * wydawnictwo Fundacji "Nasza Przyszłość": wiele książek ("sprzedaż wysyłkowa", "nowa książka, bardzo tania - 5 zł"), płyty, kasety - "dobre prezenty" * książki wydawnictwa Maron (własność rodziny Nowaków) * książki Polskiego Wydawnictwa Encyklopedycznego * książki z biblioteki "Niedzieli", rabaty * książki wydawnictwa "Ad Astra" * księgarnia "Antyk" * sprzedaż kalendarza Zenona Joachimiaka w księg. "Antyk" * książka Stanisława Michalkiewicza - "Targowica przy Napoleonie" * Wyd. Archid. Łódzkie, książka bp Lepy * Fund. Pomocy Rodzinie, książka abp Majdańskiego "Radość i nadzieja" * książka Kąkolewskiego, wyd. von Borovietzky, tel., faks * książka "Spotkania z egzorcystami", Cz. Ryszka, wyd. 4K, adres * książka "Spragnieni chleba" z płytą, www.wsdps.lodz.pl * książka, wydawnictwo Odysseum, adres, tel. * książka W. Bojarskiego wydana przez WSzZiP im. B. Jańskiego * felietony do nabycia w Fundacji "Nasza Przyszłość" * nowa płyta Tomasza Kamińskiego, do nabycia płyty T. Kamińskiego, od jutra można zamawiać płytę * kasety zesp. "Oratorium" * płyty zesp. "Prim" sprzedawane przez Fund. "Nasza Przyszłość" * zespół Bartka Jaskota, "Zmartwychpowstanie" - najnowsza płyta * konkurs - płyta "Rozmyślajmy dziś" - zamówienia: tel., e-mail * płyta A. Rosiewicza * Fund. jezuitów w Krakowie - można kupić płyty i kasety K. Rogalskiej * nowa płyta zesp. "Capax dei" * płyty Moniki Grajewskiej - "informacje o płytach, które można zamawiać w Fund. "Nasza Przyszłość" w Szczecinku ... i również w Fund. Św. Pawła" * szkoły, szkolenia: * Prywatne Gimnazjum i Liceum Ogólnokształcące w Szczecinku (prowadzone przez Fundację "Nasza Przyszłość") * Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej (własność nieznana), negatywna: inne uczelnie są gorsze * Studium Edukacji Narodowej Fundacji "Servire Veritati", tel. * niektóre inne: * Telewizja "Trwam" (Fundacji "Lux Veritatis") * odbiorniki satelitarne (Fundacja "Lux Veritatis") * zestawy do odb. RM i TV Trwam - Sadoun Satellite Sales, www.sadoun.com, cena promocyjna, tel. * Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa "Rodzina" ("... kto się bogaci - to widać jakie pałace banki sobie wystawiają. I jaka jest alternatywa?") * piekarnia i cukiernia Linek? i Tomaszewski w Toruniu * kwiaciarnia "Wiantus"?? w Warszawie * magnetostymulacja * płatne prelekcje J. R. Nowaka w różnych miastach * Polska Geotermalna Asocjacja, mapa zasobów geoterm. Rzeszowa za 12 tys. zł * J. Kalinowska, sprzedaż korzenia kudzu * ... * ... * ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n rozumiem- jak dukaja o "tym" tzn prowadza AKCJE ? 15.02.05, 12:15 REKLAMOWA he he Odpowiedz Link Zgłoś
prudent1 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 15.02.05, 02:51 Tylko tyle masz becwale do powiedzenia? Frazesy i pustoslowie? Mnie, choc nie nalezalem do adoratorow Lecha Walesy, bardzo spodobal sie ten list!!!Podpisuje sie pod nim obiema rekami. To, co glosza te stada dewotek, bigotow i oszolomow jest razaco sprzeczne z nauka Chrystusa, oparta przeciez na szeroko rozumianej milosci blizniego swego. A kosciol jak stara baba zaslania oczy rekami i udaje, ze nie ma problemu! Problem jest i to gigantyczny! Czy nikt z hierarchow nie potrafi zrobic wreszcie porzadku z ta "sekta Rydzyka"? Czy oni w swej bezczelnosci i bucie beda wodzic za nos Kosciol w Polsce??? Wykorzystuja te stada, o ktorych napisalem, do siania brudu gdzie tylko sie da. Czas najwyzszy z tym radykalnie skonczyc. Dlatego wlasnie spodobal mi sie bardzo list Lecha Walesy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scoundrel Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 15.02.05, 03:09 Szkoda że dopiero po tym co o Panu powiedziano Panie Prezydencie ale lepiej późno niż wcale . . . Odpowiedz Link Zgłoś