Dodaj do ulubionych

Powstaje Partia Maryja

• mcoolman Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:34
      Matko Święta .... czy tym lidziom już całkiem odbiło ??? Wiadomo, że elektorat to tylko babcie zbajerowane na punkcie religijnośći :-(
    • pogromcaidiotow Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:35
      Ciekawi mnie jak elektorat tej partii wyobraza sobie spelnienie obietnic
      wyborczych. Przeciez nikt normalny nie zostanie w tym panstwie. Czy emeryci
      popierajacy Rydzyka planuja wrocic do pracy ? Kto zarobi, pieniadze na ich
      emerytury ? Moze licza na manne z nieba :)))
      • rogerja W Polsce NIE spelnia sie obietnic wyborczych!!! 16.02.05, 12:52
    • pawel_451 nie jestem fanem partii Maryi 16.02.05, 08:39
      ale uwazam to za nowa i sensowna propozycje, potrzebna wielu wyborcom, ktorzy
      dotychczas nie mieli swej reprezentacji w Sejmie. Moze dzieki temu latwiej
      bedzie odroznic normalnych i zdrowych od zaczadzonych i slabowidzacych.
      Konstytucja z 1935 roku? A czemu nie 3-majowa? Poza tym skoro wladza pochodzi
      od Boga - czemu nie przywrocic monarchii? Obcy rozkradaja majatek?
      Przeprowadzic powszechne badania genetyczne i na ich podstawie okreslic genotyp
      Polaka (koniecznie katolika), a nastepnie wypedzic wszystkich mieszancow dajac
      im prawo zabrania jednej walizki. Mam w rekawie wiele innych ciekawych pomyslow
      dla Partii Milosci Powszechnej (lacznie z nazwa), w razie czego sluze pomoca.
    • mami_1 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:42
      Jesem osobą prostą, która chce żyć spokojnie i nikomu nie wadzić. Do tej pory
      stałam z boku i patrzyłam co się wyprawia z Kościołem Katolickim. Teraz czas
      zająć stanowisko w tej sprawie.
      Jezus powiedział "Oddawajcie więc, co cesarskiego, cesarzowi, a co Bożego,
      Bogu." To gwoli przypomnienia dla księdza Rydzyka. Który już dawno odszedł od
      Wiary i służenia Bogu, jesli oczywiście kiedykolwiek to robił. W księdze
      Objawienia czytamy (Obj.17.1-18warto przeczytać), "Chodź, pokażę ci sąd nad
      wielką wszetecznicą, która rozsiadła się nad wielu wodami. Z którą nierząd
      uprawiali królowie ziemi, a winem jej nierządu upijali się mieszkańcy
      ziemi.....A kobieta była przyodziana w purpurę i w szkarłat, i przyozdobiona
      złotem, drogimi kamieniami i perłami; a miała w ręce swej kielich pełen
      obrzydliwości i nieczystości jej nierządu."
      Jestem przerażona tym co się dzieje i co stać się może. Ojciec dyrektor
      urządził sobie zaplecze i nie sądzę by decyzję o powołaniu nowej parti powziął
      niedawno on wiedział od początku co chce osiągnąć. Takich cyników trzeba się
      bać. Stworzył sobie niezłe gniazdko powołując do życia najpierw radio potem
      telewizję "chrześcijańską". Zdobył serca wielu ludzi, czyli zadbał o
      elektoriat, a to nie koniec. Przecież za nim stoi Kościół Katolicki!!! Są
      ludzie w tym kraju którzy się boją Kościoła a nie boją się Boga. Wielu jest
      takich, Którzy ze strachu co pomyślą sąsiedzi będą głosować za powstaniem tej
      szatańskiej partii. Wiem o tym bo odeszłam z Kościoła bo nie mogłam patrzeć co
      się tam wyprawia. Teraz wychowuję dzieci w trzeźwości umysłu by umiały patrzyć
      i widzieć. Jarko49 masz rację! I wielu z was którzy nie dajecie się ponieść
      temu rwącemu strumieniowi. W was nadzieja! Ale trzeba działać zanim nas
      zniszczą ludzkim gadaniem i wykluczeniem z grona katolików. Może czas już na
      protest przeciwko instytucji Kościoła nie tykając Wiary, i wiernych?
      Kochani PARAFIANIE nie dajcie się omotać, i nie dajcie się więcej tak nazywać!
      Czas ciemnoty i wyzysku przeminął nie wskrzeszajcie go! Liczę na rozsądek
      ludzi. Kto może niech pomoże w działaniu przeciw ojcu Rydzykowi!!!!!!!!!!!!
      • 9111951u Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:43
        mami, ja się dziwię , ze ciebie to przeraża zamiast napawać optymizmem :
        Odpowiadam co tak wkurzyło Wałęsę , otóz go wkurzyło to, ze udowodniono, iż gra
        w drużynie bezprawia !!!!!!!zamiast prawa.Na dodatek jest dumny, ze gra w
        drużynie bezprawia !
        Przykład :
        Esbek, który przyznał ,że fałszował akta Bolka ! i co ?
        Scigał?, ukarał? nakazał zadoścuczynić ? Lech tego funkcjonariusza państwowego
        popełniającego przestępstwo ? wybaczył mu po chrześciajańsku ? otóz on sobie
        mógł prywatnie mu przebaczyć ale jako repreznetant państwa prawa nigdy do tego
        nie miał prawa pozostawić tej sprawy bez osądzenia, gdyż tenże esbek mógł robić
        krzywdę to jak mniemam zrobił krzywdę również innym Polakom !

Jego zdaniem ludzie nie mają prawa tego tak odczytywać ! To ja się pytam
        dlaczego nie mają prawa tego bezprawia tak odczytywać ??? Bo mamy do czynienia
        z LW ? a czym rózni się LW od człowieka , który pozwala jako funkcjonariusz
        państwa na nie ściganie i ukaranie funkcjonariusza państwowego łamiącego prawo
        i szkodzącego obywatelom ?

Ład i porządek
        • adrianollo [...] 16.02.05, 10:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mago13 jawnośc życia Rydzyka 16.02.05, 08:47
      Wodzu,mnie interesuje co zakonnik Rydzyk robił w NRD przez prawie dwa lata po
      odłączeniu się od grupy zakonników z którą pojechał.Nie chce ujawnic Rydzyk co
      łączyło go z facetem z którym wówczas mieszkał.Potem nagle znalazł się w
      zakonie gdzieś w RFN gdzie postanowił oszyścić się.Ranie Rydzyk z czego????

• ziutek75 Re: jawnośc życia Rydzyka 16.02.05, 09:00
        Nie ma takiego pojecia jak "jawnosc zycia Rydzyka"

Teczke tego agenta (i wszystkich pozostalych Czarnuchow) oddano Kosciolowi...

Od tego czasu agenci w koloratkach nie mieszcza sie juz an liscie Wildsztejna !!!
        Sa czysci.... jak sadza w kominie, jak ich mundurki, jak smola w piekle....
        • qwardian Re: jawnośc życia Rydzyka 16.02.05, 10:21
          Ojciec Rydzyk nie jest na żadnej liście.
    • bart113 PARTIA MA RYJE 16.02.05, 08:48
    • bart113 PARTIA MA RYJA 16.02.05, 08:49
      Miała, ma i będzie mieć. Kiedyś tym ryjem był urban ;-)
      • qwardian Re: PARTIA MA RYJA 16.02.05, 10:23
        Teraz ryjem też jest Urban. Oraz Wyborcza, Polityka.
    • ziutek75 Ciemnogród kontratakuje !! 16.02.05, 08:49
      Jak tak dalej pojdzie, to pozazdroscimy Afganczykom ich tolerancyjnych talibow...
      • dziwak4 Re: Ciemnogród kontratakuje !! 16.02.05, 08:54
        ziutek75 napisała:

> Jak tak dalej pojdzie, to pozazdroscimy Afganczykom ich tolerancyjnych
        talibow.
        > ..

Tak,masz racje jestsmy na drodze do tego.

• zigzaur Re: Ciemnogród kontratakuje !! 16.02.05, 09:18
          USA nas wyzwolą!
      • qwardian Re: Ciemnogród kontratakuje !! 16.02.05, 10:24
        Nie będziemy Afganistanem, ponieważ w naszym kraju będą rządzić Polacy a nie
        starozakonni.
    • yavandir Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:54
      Mialem olac te wybory, ale po przeczytaniu tej informacji chyba jednak poczuje sie do obywatelskiego obowiazku i pojde odac swoj "cenny" glos...Dosc juz i tak oszolomow i roznego rodzaju monstrow w polityce. Zreszta teraz to jest w modzie im jestes na prawo tym bardziej jestes cool. Bardzo mnie jeszcze intryguje ten cytat".... która przygotuje dręczoną Ojczyznę na szczęśliwość Polskiego Narodu tj. Królestwo Matki Bożej Królowej Polski...". Chcialbym wiedziec czy mam sie bac, czy juz moze pakowac walizki i zwiewac z tego bagna jakim staje sie Polska??
      • qwardian Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:26
        Droga wolna, stoi przed Tobą cała Unia Europejska. Polska będzie krajem
        katolickim.
    • arcone1 Cieszmy sie i radujmy... 16.02.05, 08:55
      albowiem LPR i ten nowy potworek dziela (przynajmniej czesciowo) elektorat, a
      wiadomo co to oznacza w naszym systemie wyborczym, wiec wyglada na to ze
      Rydzykowi trzeba by podziekowac.
      • zigzaur Re: Cieszmy sie i radujmy... 16.02.05, 09:22
        Dokładnie tak.
        Należy jeszcze pamiętać o Olszewskim, Łopuszańskim i Macierewiczu, którzy z
        pewnością utworzą własne komitety wyborcze.
        • qwardian Re: Cieszmy sie i radujmy... 16.02.05, 10:28
          Na pewno każdy z tych cenionych polityków znajdzie się na liście różnych
          partii. Bardzo się z tego cieszę.
    • ursynowiak Może teraz LPR stanie się partią konserwatywną 16.02.05, 08:57
      Może teraz LPR stanie się partią konserwatywną z prawdziwego zdażenia. Wszyscy
      myślący inaczej odeszliby z LPR do tego "nowego zjawiska", a po przegranych
      wyborach ten dziwoląg Rydzyka tak by się pogrzebał, że może nikt z jego
      członków nie myślałby już o polityce... ale się k...a rozmarzyłem :)
    • vilanelle Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:59
      Boze, chron nas przed katolikami!!!
      • qwardian Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:30
        Nie wiem, czy was Żydów coś uchroni przed katolikami w katolickiej Polsce.
    • siema03 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:59
      Chcialbym glosno powiedziec ze jako instruktor ZHP nie zycze sobie by o. rydzyk do swojej kampani wykorzystywal naszych harcerzy!!!Zradza nam sie wlasnie jeden z najgorszych tworow ostatnich dwoch dekad!!!przeciez on dazy do wladzy absolutnej a jego postulaty to kompletne brednie...szkoda mi tylko starszych ludzi ktorzy mu wierza i oddaja mu swoje ciezko zapracowane pieniadze.
      Bronmy sie...
      • dziwak4 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:04

to wam mowie ludzie z Polski,bierzcie rece topory,kosy,i iddzie,
        a napewno nie zajdziecie za daleko.ale za to wasza walka bedzie czyms,
        a tak siedzicie i ogladacie te 20 kanalow tv, z ktorych polowa to to samo,
        kupujecie sobie cd,i dvd i to teraz jest szpan,oj glupi wy glupi,
        trza is na rydzyka z toparami a na walese z kosami,niech sie to wresszcie
        skonczy,ale co.nawet nie wiecie co?
        :(
        • qwardian [...] 16.02.05, 10:32
    • graddy Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:01
      zauważam, że im bardziej atakuje się środowisko o.Rydzyka, tym bardziej wzrasta
      liczba słuchaczy RM, czytelników ND i tworzą się kolejne kółka przyjaciół RM.
      • pype Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:18
        Zdaje się, że totalitaryzm jest ścigany przez prawo.
        To co wszyscy czarni z białym na czele robią i poczynają sobie - jak widać i
        słychać - coraz śmielej zakrawa na totalitaryzm i to w wydaniu podobnym do
        jednego Adolfa: j**ać Żydów, leczyć pedałów, przymusowe datki od wszystkich na
        jedynie słuszną ideologię. Jacy oni wszyscy są poje..i!
        Najgorsze jednak jest to, że mają zwolenników wśród ludzi wykształconych,
        którzy dają z siebie robić bydło. (Kiedyś to bydlątka nosiły na szyjach
        dzwonki - teraz jest duży dzwonek przy oborze i jak zadzwoni - to bydło leci do
        niego.
        • qwardian Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:34
          Polska jest krajem wolnym i demokratycznym i możemy oceniać każdego według
          własnego upodobania. Nikt nam Polakom tego nie zabroni.
      • ziutek75 Ciemnogrod Szatana ukazuje prawdziwe Oblicze 16.02.05, 09:29
        tak widze partie Rydzyka...
        Znowu zaplona stodoly w Jedwabnem...
        • qwardian Re: Ciemnogrod Szatana ukazuje prawdziwe Oblicze 16.02.05, 10:38
          Żydzi sami kształtują opinię o samych sobie. Jeżeli będą współpracować z
          okupantem sowieckim przeciw Polakom jak to było w Jedwabnem, na pewno nie
          zdobędą u Polaków sympatii.
    • katarroa Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:09
      Boże chroń Polskę! przed zacietrzewieniem, nienawiścia i antysemizmem, które
      szerzą Radio Maryja i LPR.
      Katoliczka
      • casabon Może być nawet ciekawie...! 16.02.05, 09:49
        Platon w swej wizji państwa (polis) umieścił filozofów ( nie sofistów!), dziś
        powiedzielibyśmy ludzi wykształconych, erudytów, fachowców jako szczyt piramidy
        władzy. To oni mieli by stanowić prawo, szukac i wdrażać rozwiązania, które
        przyczyniały by się do poprawy jakości życia szeroko pojętemu społeczeństwu.
        Funkcję owa mieli pełnić na zasadzie dzisiejszego wolontariatu (!!!), w celu
        uniknięcia polityki uprawianej dla prywatnych zysków. Generalnie miała to być
        śmietanka, elita- nieskazitelna pod względem moralnym, doskonale wykształcona,
        odważna- by głośno głosic swoje poglądy i przeciwstawiac się głupocie itp .
        Miała być gwarantem rozwoju demokracji ateńskiej.
        Miałem przyjemność niejednokrotnie słuchać, bądź oglądać audycje i
        programy toruńskiego duchownego. Mam także przyjemność ( o wielokrotnie
        większą) pracować i przebywać wśród ludzi upośledzonych umysłowo ( w szpitalach
        i zamkniętych ośrodkach). Jestem daleki od obrażania kogokolwiek, ale nasunęło
        mi się podczas jednego z wystąpień jednego z jakiegoś tam młodzieżowego koła
        radia maryja, iż jakby posadzić przed mikrofonem kogoś z trwałym uposledzeniem
        umysłowym, poprowadziłby on audycje na conajmniej tak dobrym poziomie- jeżeli
        nie byłby odrobinę lepszy w formułowaniu logicznych i wzajemnie koherentnych
        zdań wywodu. To samo tyczy się innych programów, jedyną różnicę stanowiła by
        jednostka chorobotwórcza u prowadzącego. I tak rozmowy niedokończone mógłby
        poprowadzić pacjent z galopujacą paranoją maniakalną, mitoman i socjopata w
        jednym. Było by mniej więcej tak samo....
        Skojarzenie o tyle niebezpieczne co pociągające, bo wystarczy wyobrazić
        sobie, iż pacjeci szpitala psychiatrycznego, będący pod stała opieką
        farmakologiczną ubiegają się o miejsca w parlamencie, formują akcje społeczną,
        wchodzą w ekonomię, gospodarkę, stosunki międzynarodowe itp. Powstała by elita,
        o której późniejsi socjologowie i politologowie rozpisywali by się w swoich
        pracach przez następne 2000 lat. Dobrze by tylko było obserwować owe przemiany
        z terytorium np zaprzyjaźnionych ( jeszcze!) Czech.
        Pozdrawiam!
      • qwardian [...] 16.02.05, 10:40
      • krusek.fm Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:02
        popieram wypowiedź ,
        niekatolik
    • zigzaur novum 16.02.05, 09:12
      Dotąd wszystkie partie miały twarz.
      Lepszą czy gorszą, ale jednak.
      A tutaj...
      • battosai Re: novum 16.02.05, 09:48
        > Dotąd wszystkie partie miały twarz.

a tutaj będzie ryj :P
        • qwardian Re: novum 16.02.05, 10:41
          Będzie Liga Polskich Rodzin w rządzie.
    • klabo Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:13

NIE OBRAŻAJĄC NIKOGO CI LUDZIE SIĘ CHYBA POCHOROWALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      PRZEROŚCIE PANA BOGA W KOŚCIELE A NIE NA ZEBRANIACH PARTYJNYCH ZA TO CO
      ROBICIE.JA NIE DAM NA WAS ANI ZŁOTÓWKI,ANI JEDNEGO GŁOSU POPARCIA.KLABO
    • eeeee1 Partia Maryja 16.02.05, 09:18
      a czyj to ryj to kazdy dobrze wie

---
      a w Nowej Hucie nadal bandytyzm
    • konsultum Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:20
      A ponoć Pan Jezus mówił, że wszyscy jesteśmy braćmi. Widocznie Ci z Radia
      Maryja to jednak nie są uczniami Chrystusa!!!!!!!!!!. Tylko są uczniami
      jakiegoś GURU jeżdzącego samochodem za kilkaset tysięcy i mającego Pismo
      Świete serdecznie w d....
      • qwardian Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:44
        Ojciec Rydzyk jest najbardziej popularną osobą duchowną u katolików. Polacy go
        kochają. Tylko wy Żydzi go nienawidzicie.
        • gromek1 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:47
          Dlaczego piszesz "Żydzi" wielką literą, a katolicy "małą" jakaś niekonsekwencja
          rycerzu z przedumurza
    • doktor_murek 4 jeźdźców apokalipsy już szczerzy zęby 16.02.05, 09:20
    • ab31 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:20
      KMP+RM=SZATAN
    • ab31 KMP+RM=SZATAN 16.02.05, 09:23
      Obywatel
    • baranowski.j Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:26
      Szykuje się święta wojna pogan z katolikami z radia Maryjka.
      • ziutek75 Powstaje Partia Szatana... 16.02.05, 09:32
        > Szykuje się święta wojna pogan z katolikami z radia Maryjka.

I o to diablu chodzilo :-)

A w piekle beda Zniwa...
        czas radosci....
    • nenkam Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:26
      Zazwyczaj nie uzywam takich slow, ale od czasu do czasu mozna sobie pozwolic...
      Powiem bezrefleksyjnie: Ja pie..! Mam nadzieje ze nie dozyje czasow kiedy
      Partia Maryja czy jak jej tam bedzie u wladzy... A z nutka refleksji... Co sie
      dzieje...
    • s.karolka Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 09:30
      Uważam, że to nienormalne, powiem nawet więcej irytuje mnie taki pomysł. Ludzie
      są zaślepieni o. Rydzykiem, a zaślepionymi łatwiej manipulować! Radio,
      telewizja, a teraz jeszcze partia polityczna... a co będzie kolejnym krokiem do
      jeszcze większej manipulacji Polakami??? To chore, że księża wykorzystują wiarę
      naiwnych Polaków do swoich rozgrywek politycznych. I jestem przekonana, że
      kolejny raz chodzi o pieniadze!!! To obraźliwe, że do tej walki wykorzystuje
      się Matkę Boską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka