wojten 23.02.05, 08:14 Niedźwiedzia przysługa. Zaczynać od pomroczności jasnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 08:16 oczywiscie! przeciez papa musi synalka tak umiescic, zeby czerpac z tego jak najwiecej korzysci.. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Teraz wiadomo na 100% kto dyktował list Wałęsie... 23.02.05, 10:07 ... o Radyju. Paczka Frasyniuka. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Stąd ożywenie LW!Załatwia synkowi posadkę w partii 23.02.05, 13:33 Wałęsa pacynką w łapach Frasyniuka i Hausnera - to już komedia! Lech W. "Bolek" - od bohatera do zera! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Młody Wałęsa do Centrum 24.02.05, 03:53 camel_3d napisał: > oczywiscie! przeciez papa musi synalka tak umiescic, zeby czerpac z tego jak > najwiecej korzysci.. Gdzie umiesciles swojego? Odpowiedz Link Zgłoś
pepik75 Re: Chłopczyku pomyliłes osoby 23.02.05, 08:20 Pomyliło ci sie chlopcze, to nie ta osoba ! Nie oceniaj czlowieka po wystepkach jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Chłopczyku pomyliłes osoby 23.02.05, 13:02 To jeszcze większy nieudacznik niz ten od pańienek i alkoholu , on skończył jakąś parafialną szkólkę w USA i jest podobnym " głupolem " jak jego wielki tatuś BOLEK. Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 08:46 ja w sieci takiego uniwersytetu nie znalazlem, jedyny sw Krzyza to jest w... Kielcach :) na liscie szkol w Massachusetts nie ma uniwersytetu sw Krzyza... czy ktos moglby mi to wyjasnic? nie mam nic przeciewno Walesie, a jego syna nie znam wiec tez nic do niego nie mam - po prostu chcialbym wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
minulka Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 09:36 www.holycross.edu/ use google :P Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Fikcyjne studia młodego Wałęsy? 23.02.05, 11:16 Kiedyś w Gdańsku była taka firma consultingowa, która za opłatą w dolarach załatwiała papiery (dyplony) magistra lub doktora, uzysskane na nieistniejącym Uniwersytecie w Nowy Jorku. Żeby uzyskać taki papier, trzeba było tylko wysłać swoje dane osobowe i wpłacić 2 tysiące dolarów. Po kilku miesiącach przychodził pocztą na adres domowy ładnie napisany pyplom. Nie wiem czy prokuratura tym się zajmuje. Ostatnio inżynier budownictwa (biegły sądowy) z Nowego Sącza kupił sobie taki dyplom doktora w Nowym Jorku i na tej podstawie wystawiał zawyżone rachunki za opinie i ekspertyzy sądowe. Być może, że z Wałęsą jest podobnie? Jeżeli nie ma takiego uniwersytetu, to jest to więcej niż pewne, że tak jest. Najlepiej jest sprawdzić to w ministerstwie nauki. Kiedyś byłem u takiego znajomego biznesmena, który ma skończoną podstawówkę, a na ścianie ma piękny (oprawiony w ramkę) dyplom doktora z zakresu zarządzania. Traktuje to jako żart i leczenie swoich kompleksów. Za ten dyplom doktorski zapłacił Nowojorczykom tylko 3000 dolarów. Ponieważ tego nie wykorzystuje publicznie, to wszystko jest niby jego prywatną sprawą. Zastanawia mnie jednak ilu takich amerykańskich doktorów i magistów-menedżerów funkcjonuje w Polsce i czerpie z tego korzyści! Gdyby się okzało, że młody Wałęsa, to taka wirtualna fikcja, to byłby to prawdziwy gwóźdź do trumny Lecha Wałęsy! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Młody Wałęsa do Centrum 24.02.05, 02:05 Odpowiadam dla "przecinaki" jest w Massachusetts w Worcester Holy Cross University. Jest to znany uniwersytet katolicki. Na tych uniwersytetach katolickich studiuja dzieci bogatych rodzicow a ci biedniejsi chocby byli geniuszami to sie tam nie dostana. Znane sa te uniwersytety z tego ze przeciagaja za uszy kretynow lecz dzieci wplywowych i bogatych rodzicow. Znajac te realia nie polecam nikomu tych uniwersytetow, no chyba ze sie ma kupe pieniedzy i syna kretyna. No ale studiuja tam rowniez dzieci bogatych ktorzy sa dobrymi studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Młody Wałęsa do Centrum 24.02.05, 03:59 przecinaki napisał: > ja w sieci takiego uniwersytetu nie znalazlem, Może to ten: www.holycross.edu/ >jedyny sw Krzyza to jest w... > Kielcach :) Jak widać nie jedyny. > na liscie szkol w Massachusetts nie ma uniwersytetu sw Krzyza... > czy ktos moglby mi to wyjasnic? > nie mam nic przeciewno Walesie, a jego syna nie znam wiec tez nic do niego nie > mam - po prostu chcialbym wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
pboecker I bardzo dobrze,potrzeba mlodych elit i.- 23.02.05, 08:52 Jak to sie dzieje w "starych"demokracjach ze mlodziez przejmuje rodzinna paleczke.Konieczna jest wrecz w Polsce "zmiana warty",jak po lewej tak i po prawej stronie.Mamy tylu mlodych swietnie wykrztalconych ludzi,powinni oni wrecz sila odbierac starym"koryciarzom"wladze w partiach.Inaczej marazm bedze wzrastal,ludzie obciazeni brzemieniem komunizmu powinni odchodzic,inaczej Polska nigdy nie wyjdzie z z tego zamknietego kola i wciaz bedziemy zyli w postkomunizmie.....! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Re: I bardzo dobrze,potrzeba mlodych elit i.- 23.02.05, 08:54 i tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk I bardzo dobrze potrzeba mlodych 23.02.05, 12:39 Nie wiem czy ja dobrze rozumiem co znaczy slowo elita ? Dla mnie pojecie to odnosi sie do zbiorowosci, ktora sie sprawdzila, ze reprezentuja soba takie walory jak pracowitosc, wiarygodnosc, uczciwosc, wytrwalosc, poszanowanie wolnosci i rownosci wszystkich wobec prawa, niezlomnosc w obronie wlasnych pogladow, wiernosc w przyjazni, szacunek wobec przeciwnikow politycznych. Pierwszy raz slysze o Jaroslawie Walesie. Zycze mu powodzenia w dalszej dzialalnosci politycznej i odradzam wzorcowanie sie na Ojcu. I poki co nie kalifikuje go do elit bo po pierwsze w tym rozumieniu tego slowa one w Polsce po prostu nie istnieja, a po drugie pan Jaroslaw Walesa nie jest mi w ogole znany (za wyjatkiem nazwiska Ojca, ktore obecnie zajmuje sporo niezbyt hlubnego miejsca na forum tak GW jak i innych mas mediow w zwiazku spontanicznymi i agresywnymi wypowiedziami zwiazanymi z przyznaniem slusznego odszkodowania Annie Walentynowicz) Te zbiorowosci w Polsce, ktore pretenduja do zaszczytnego skadinad pojecia elita, sa jak banka mydlana gdy sie jej blizej przyjrzec, pekaja; najczesciej w czulych objeciach wymiaru sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Re: I bardzo dobrze,potrzeba mlodych elit i.- 23.02.05, 09:03 ..szczególnie tak dobrze wykształconych jak jak autor tego postu ..pewnie też po uniwersytecie amerykańskim...Już w polskiej szkole podstawowej"wykształcony" nie pisze się prze "rz""... Odpowiedz Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: Bo widzisz synu... 23.02.05, 08:59 ...z polityki da się lekko, a przy tym dostatnio żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wmaker I z organizacji,Organizacji charytatywnych, 23.02.05, 10:38 można dobrze żyć . I z dzielenia pieniedzy , bo głupie obywatele nie wiedzą na co wydawać, i urzędnik musi ich naprowadzic na właściwą droge Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: Bo widzisz synu... 23.02.05, 11:56 Widzę że dyskusja nabiera tępa. Muszę jeszcze coś dodać. Przed hotelem w Maskwie rozmawia pewien pan z pikolakiem. Powiedz no mały, dlaczego do tego gościa co tu wchodził mówiłeś dzieńdobry panie doktorze.Przecież to 1 sekretarz KC.Ja to jestem doktor. Na to pikolak - pan też mi coś jaki z pana doktor. On to jest doktor znajesz - muka była teraz niet, chleb był jewo niet, salo było toże jewo niet.A wy to co, tyfus był i jest, ospa była i dalej jest. Co z was za doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 09:07 Szkoda chłopaka, przysłowiowy kwiatek u korzucha. W Polsce jest potrzbna zmiana pokoleniowa w polityce, ale nie w taki sposób. Partie profesorsko-elitarne z dzałaczami ponad 60-ke się już przeżyły, za chwilę ja sobie dam spokój z polityką i nie pójdę na wybory, bo juz mi sie odechciewa tych gierek ludźmi! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Wyszlo szydlo z worka 23.02.05, 09:28 Wyszlo szydlo z worka. Od jakiegos czasu wróble cwierkaly o konsolidacji ukladu ubecko-laickiego. Czy termin ataku Walesy na radio jest przypadkowy?watpie.Atak Gazety i srodowisk laickich na idee lustracji to tez przypadek?Co do potrzeby wymiany elit,mozna sie zgodzic,istnieje taka koniecznosc,lecz od kiedy elektrycy,slusarze itp.to elita. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wildstein agentem GW? 23.02.05, 09:55 Wildstein agentem GW?!!!!!! No bo tak by wygladało z kolejności wypadków... Najpierw lista wyniesiona przez Wildsteina, potem kontra z GW, potem ataki na Wałęse, potem kotra Wałęsy przeciw RM. Istnieje też mozliwość znacznie bardziej diabolicznego spisku. Kieres specjalnie udostepnił dopiero teraz listę, żeby odpowiednio zmanipulowany przez jakiegoś agenta wpływu z GW, Wildstein mógł ją wynieść. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Wyszlo szydlo z worka 23.02.05, 10:18 Elitarność uważam za coś z założenia nielicznego. W naszym kraju więcej jest chętnych do polityki, zarządzania, marketingu niż do pożytecznej roboty. Skutki jakie są dobrze widać. Tak więc dobrych elekrtyków należy traktować jako elitę. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Re: Wyszlo szydlo z worka 23.02.05, 10:25 Tak więc dobrych elekrtyków należy traktować jako elitę. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
crassus1 Re: Symboliczna zgoda Walesy i Mazowieckiego 23.02.05, 09:54 Symboliczna zgoda Wałęsy i Mazowieckiego. Ladnych kilka lat po tzw. wojnie na gorze obaj Panowie poparli jedno ugrupowanie. Dobrze, ze w obliczu chamstwa, prostactwa i innych patologii polskiego zycia politycznego osoby bedace niewatpliwymi "symbolami" i budowniczymi III RP potrafia mowic jednym glosem. Odpowiedz Link Zgłoś
robinzhuty Młody Wałęsa skończył college a nie uniwesytet 23.02.05, 10:00 Młody Wałęsa skończył college a nie uniwesytet,to trochę mniej, ale szkola doskonała jezuicka !! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1604 Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 10:11 Staremu Wałęsie już całkiem pop...erdoliło się we łbie.A ja zawsze na niego głosowałem.Cienki Bolek z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 11:13 O nie. Jeśli Wałęsa będzie mieszał w Centrum, to Centrum padnie. On wszystko potrafi rozwalić. Dziwne, że nie został wojskowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 11:15 kasia20055 napisała: > O nie. Jeśli Wałęsa będzie mieszał w Centrum, to Centrum padnie. On wszystko > potrafi rozwalić. Dziwne, że nie został wojskowym. Nie wszystko, "lewej nogi" nigdy nie rozwalal. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierr Wałęsa na pasku GW-kolejny po Niesiołowskim 23.02.05, 10:27 Moc gazety jest jednak ogromna.Gazeta upolowała kolejną zdobycz.Długi czs ją nękała,starała się skłócić z kolegami,podpuszczała innych.Teraz gdy ''zdobyczy otwarły się rany po starciu z RM,gazeta otwarła ramiona dla Wałęsy.Wyborcza jak ta jedna sekta szuka osób szamoczących się,nie potrafiących pogodzić się z otaczającą ich rzeczywistością.I to już chyba koniec legendy.Jest to cenny łup GW.Wkrótce należy się spodziewać że Wałęsa n.p. zostanie honorowym przewodniczącym nowej partii,będzie namawiał by Kwaśniewski był gospodarzem uroczystości rocznicowych Solidarności.A swoją drogą GW udowodniła że Wałęsą łatwo pokierować[manipulować] Odpowiedz Link Zgłoś
tuomasi No i po Centrum..... 23.02.05, 10:33 No i po Centrum..... Jeszcze dobrze nie zaczęli, a już odepchnęli od siebie bardziej cywilizowaną część elektoratu. Młody Wałęsa może być przyzwoitym człowiekiem i dobrym politykiem, ale nazwisko ciągnie go w rejony politycznego awanturnictwa, pychy i grubiaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk juz sie pogodzili? 23.02.05, 10:42 Kiedys Mazowiecki i Walesa skakali sobie do gardel. Mazowiecki obwinial go za rozbicie Solidarnosci a Walesa badal jego pochodzenie. teraz pija sobie z dziubkow bo zblizaja sie wybory. jak to czasem wspolne interesy potrafia pogodzic ludzi. teraz Mazowiecki jest super a Walesa jednym z najznamienitszych. kiedy tylko wejda do Sejmu zaczna na siebie pluc i sie dzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap lustracja ich pogodzila 23.02.05, 10:46 Chyba nie doceniasz milosno-antylustracyjnego zwiazku. Ta sprawa jest wazniejsza dla ukladu niz ich osobiste spory. Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 10:51 No prosze. U Frasyniuka chyba dębowe koryto jeszcze nie rozeschnięte. Tak, życze powodzenia.Niech młody wstępuje.W myśl przysłowia "Niedaleko pada jabłko od jabłoni", może uda sie młodemu też to rozpieprzyć. Nie popieram tego Leppera, ale on swojego gniazda, jakie tam jest takie jest, ale nie rozpierdaczył. O dziwny losie, czemu tego Leppera rodzice nie spłodzili 10 lat wcześniej a Wałęsę 10 lat po nim. Lepper co prawda ma prostacką gęgę ale przynajmiej niczego nie rozpie... Zresztą to co on mówi wszyscy potem powtarzają tylko nieco składniej i bardziej tak uczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
livigno Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 11:01 Świat nalezy do młodych! Czy bohaterowi art poszczesci się w polityce- pokaze czas, ja bede trzymała kciuki, bo nikomu zle nie życze. Najwidoczniej wielu z Was widzi w panu Jarku tylko syna Lecha Wałesy, nie sadzicie, ze to krzywdzace? Może jest człowiekiem przebojowym z głową pełną dobrych pomysłów?? Może jego pasja jest polityka? Dajcie człowiekowi szanse i nie przewidujcie przegranej temu panu ani Centrum, bo przegrane są tylko te sprawy, które sami uznamy za przegrane. Mam wrazenie, ze przez niektorych z Was- forumowiczów przemawia zazdrośc. Z góry uprzedzam, ze nie zamierzam wplątywać się w polemiki, gdyż nie mam na to ani czasu, ani ochoty. Chciałam tylko wyrazić SWOJE ZDANIE. Rzadko zabieram głos na forach i pierwszy raz w wątku politycznym (zdziwiła mnie nawet konieczność logowania!) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 Cyz to ten od pomrocznosci???? 23.02.05, 10:59 stop walesom w polityce!!! juz jeden ponoc puszczal w skarpetkach a ten wpusci nas w pomrocznosc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Walesa skompromitowal sie ostatecznie 23.02.05, 11:13 Walesa powiedzial dzis w radiowym programie III, ze na prawej stronie powinna powstac jeszcze inna partia, ktora "wytnie" dotychczasowe ugrupowania. Coz, "lewa noga" w klopocie, to Walesa znowu ja wzmacnia, rozbijajac prawice. Zalosna postawa kogos, kto traci resztki zaufania i autorytetu. Trudno nie widziec, ze podobnie jak w 92r, przyczyna jest tutaj lustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Mlody Walesa niedlugo przez plot przeskoczy..... 23.02.05, 11:18 .....Czyzby Wielki Tatus znowu wyczul koniunkture? Synek ma tez wieksze atuty niz Tatus.... Pisac i czytac umnie, nie tylko po polskiemu.... zamiast zawodowki zaliczyl jakis swietojebliwy jezuicki college..... ...a i CIA jego teczki nigdy nie udostepni.... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zosia Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 11:42 Pan Wałęsa wypowiadając się o partii Frasyniuka, powiedział: "o ile nie popełnią błędu..." Takim błędem byłoby podparcie się kimś z tego rodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.polak ODWRÓCONA PIRAMIDA "straszy" w RP 23.02.05, 12:04 Na calym swiecie kazdy syn znanego ojca stara sie zrobic wszystko, aby udowodnic, ze TEZ ma talent i jest zdolny; przyklad? - Douglas' family. U nas jak "tatus byl znany" to jest to jednoczesnie "bilet do wszystkiego" i nikt nie moze zadawac nawet jednego pytania. Drogi Panie Jaroslawie W. - najpierw "pot i lzy" a potem bedzie nam Pan mógl powiedziec, co Pan mysli "o tym i tamtym" ... tatus to jeszcze nie wszystko... przynajmniej dla nas... Bowiem u nas nazywa sie to "republika kolesi i powiazan rodzinnych"... ... wez sie do roboty gó..arzu i pokaz nam najpierw, ze potrafisz. (Dla niewtajemniczonych wyjasniam, ze uzywam tu "naszej polskiej zawisci" w celu wyprobowania kandytata do wladzy, honorów i uznaia. Ot taka nasza polska mentalnosc... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: ODWRÓCONA PIRAMIDA "straszy" w RP 23.02.05, 12:26 Ach ludziska toć dajcie im troche odetchnąć. Ja myślę podobnie jak popszedni forowicz.Ale task między Bogiem a prawdą. Czy przypominacie sobie takiego pana nazywał sie Wincenty Kraśko. Był członkiem KC PZPR. Jego wnuk jaki to fajny korespondent. W myśl tych zaciekłych lustratorów to wnuczek powinien też "ulice czyścić".Byłaby to szkoda, powiem nawet że wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ODWRÓCONA PIRAMIDA "straszy" w RP 24.02.05, 00:02 a dlaczego? jaki mial wplyw na postepowanie dziadka??? sorry, ale odpowiedzialnosci pokoleniowej nie popieram. Krasko mnie drazni i nie uwazam, ze jest dobrym dziennikarzem, ale bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Zły dobrego początek... 23.02.05, 12:26 Wejście klanu Wałęsów do nowego ugrupowania to początek końca - początku tej wirtualnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
kerujb Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 12:55 Jeżeli w tej nowej partii będzie ktoś o nazwisku Wałęsa to nie będę nanią głosował .Dość nam była jedna Wałęsa, jabłko pada nie daleko od jabłoni.Stary puścił naród w skarpetkach a młody będzie je cerował.Partia z takim nazwiskiem nie daję gwarancji żadnrj poprawy bytu dla biednego narodu.Lepirj niech młody Wałęsa staruje z kisty LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 12:59 Rodzinna partia Wałęsów i innych byłych już nieudaczników w rodzaju " siły spokoju" i jednego qalkoholika, tylko idiota może do czegoś takiego wstąpić . Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Młody Wałęsa do Centrum 23.02.05, 13:11 Daruj sobie te prymitywne komentarze. Wałęsie mógłbyś co najwyżej buty czyścić prostacki ćwoku opowiadający wyssane z palca brednie o agentach i innych bzdurach. I to jakby Ci pozwolił buraku jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: WAŁĘSA - ZAPOMNIAŁEŚ , ZE UW TO "GRUBA KRESK 23.02.05, 13:42 ...DAJ SOBIE SPOKÓJ Z TĄ NOWO POWSTAJACĄ "ZGRAJĄ", CHYBA , ZE CHCESZ ABY I TĘ "GREUBĄ KRESKE " RÓWNIEZ TOBIE PRZYPISANO . Odpowiedz Link Zgłoś
dziupla Mam nadzieję, że to plotka. 23.02.05, 14:08 Jeżeli to plotką nie jest, to powiem: "a tak ceniłem Władka Frasyniuka". Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: WAŁĘSA - ZAPOMNIAŁEŚ , ZE UW TO "GRUBA KRESK 23.02.05, 14:09 Czlowieku co ty?gróba krecha jest waznym spoiwem tych grup.Gdy kraj oplatala czerwona pajeczyna, jedni gruba kreche wprowadzali a inni z Walesa na czele budowali lewa noge. Odpowiedz Link Zgłoś