blekitnooka 25.02.05, 12:36 Śmierć dla morderców!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formit04 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:41 dostanie 25 lat, jesli dobrze pojdzie, a i tak wyjdzie za 17. i co to za sprawiedliwosc. powinien juz nigdy nie wyjsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pracownia13 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:42 wczoraj mówili,że nic nie zginęło, nawet drogi sprzęt fotograficzny, a dzisiaj, że znaleźli aparaty u sprawcy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:55 najwyraźniej ścieme wrzuciliw eter. Sprawca spał spokojnie z aparatem w piwnicy dzięki temu i ostatecznie można go było namierzyć w lombardzie za jakiś czas. Dobrze kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:00 "namierzyć za jakiś czas" gdyby nie udało się teraz, tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:17 co za śmieci. Beksiński dawał ojcu jednego z nich utrzymanie. zwierzęta pie..ne. Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 17:00 Nie mój Drogi, ten dobry,wyjątkowy i skromny Człowiek utrzymywał tę całą rodzinę K. i to od wielu lat. Dzięki niemu żyli na niezłym poziomie,jeżdzili niezłym autem,mieli co jeść i dzięki komu kształcić dzieci. On był ich opoką. Byli jednak nienasyceni,zabili "tę dojną krowę" (wybacz Wspaniały Człowieku),która ich karmiła. Śmierć oprawcom,nie ma przebaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 17:03 wyzyskiwali Go jak sie dało a kiedy odmówił dania pieniedzy zadzgali go jak psa! nie mozna im przebaczyc, niech gnija w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 17:36 On był bardzo szlachetny. Dawał kasę, karmił i głaskał po główce. Szoda, że ci zabójcy nie docenili tego misia. A mówiąc mniecj cynicznie - nie znaliście go, ale wierzycie, że był wspaniały, jak jacek i placek, jak koziołek matołek.... Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 17:41 w tej chwili to nie ma znaczenia czy był wspaniały czy tez nie. nie było mi dane poznac go osobiscie ale zawsze byłam pod duzym wplywem. Jego sztuki i niezaleznie od tego jaki byl uwazam ze to co tworzyl bylo swietne. Jego smierc jest niewyobrazalna strata dla mnie i mysle ze dla wielu ludzi. a jego charakter w tym momencie wcale mnie nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 18:06 wiem o co chodzi, ale jak się czyta posty co niektóre to ma się wrażenie, że zamordowano kogoś świętego - karmił ich i zywił itp.... Nie mieszajcie pojęć - ładne miał obrazki, ale czy rozpaczalibyście nad jakąś babcią, która nie maluje obrazków? Chyba już też zaczynam w dziecinadę popadać, sorka... Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 18:16 jasne ze nie rozpaczałabym nad jakas babcia. Rozpaczam dlatego ze Beksiński byl wielkim artystą i nie moge przyzwyczaic sie do mysli ze juz nic wiecej nie stworzy. ani on, ani nikt inny nie zasluzyl na taka smierc. kocham jego obrazy i nie moge sie pogodzic z jego odejsciem Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 18:43 To jest żałosne po prostu, to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia79 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:57 heheh..mi tez to sie wydaje szyte grubymi nicmi ..ze najpierw mowiono ze nic nie zginelo a tu nagle taka niespodzianka..niczym znajdowanie u podejzanego woreczka z prochami ...kolejny sukces policji..oby tak dalej panowie!!! tylko plakac Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk straszne! 25.02.05, 12:44 Beksinski pozyczyl mu pieniadze na renaulta, ufal calkowicie jego ojcu i tak to sie skonczylo. w czasie wojny najcenniejsi ludzie gineli na polu walki, teraz najcenniejsi ludzie gina bo zadaja sie z kompletnymi prymitywami! Beksinski moglby spokojnie zyc i tworzyc w gorach Szwajcarii na wybrzezu srodziemnomorskim, ale on na swoje nieszczescie wybral blok w warszawskim blokowisku. Czy w Wolominie sa jacys normalni ludzie? Strasznie mnie przygnebila ta wiadomosc - zabil bo nie chcialo mu sie splacac dlugu. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: straszne! 25.02.05, 14:39 Mowisz koszmarne glupoty. Akurat fakt, ze facet mieszkal w warszawskim bloku nie mial nic wspolnego z ta sprawa. Poza tym naprawde myslisz, ze w Szwajcarii nie zabija sie ludzi? Snij dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
syphon Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:46 Jezu, jak bez sensu. Wczoraj w telewizji ktoś powiedział, że chyba łatwiej by było to zaakceptować, gdyby zabił go szaleniec. Ale zwykły nędzny głupi bandzior, bo myślał że jest bogaty? Zabrał mu życie a nam zabrał jego, bo był GŁUPI. To straszne, że głupota to śmiertelna przypadłość. Śmiertelna dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:52 I teraz włączamy dyrdymały lewych karnistów "prefessorów" o NIEUCHRONNOŚCI kary czyli: 5 lat procesu, 4 lata odwołań,2 lata uprawompcnień i na koniec 8 lat odsiadki. Niech żyje Państwo Prawa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.hadam Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:55 blekitnooka napisała: > Śmierć dla morderców!!! I zaraz sie zglosi "Komitet Obrony Bandyty", "Miedzynarodowy Zwiazek Pokrzywdzonych Mordercow", "Stowarzyszenie Praw Bandziorow i Zlodzieji" itp. itd... Bo przeciez Bandyta to ma swoje prawa!!! JEJA!!!!! Hadzio Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:59 dla szczeniaka dożywocie to znacznie straszniejsza kara, wierzcie mi... pod warunkiem że nikt go nigdy z pudła nie wypuści troszke off topic: nick "błękitnooka" i bojowe zawołanko "śmierć dla morderców"? to już lepiej by było "sinooka", jak "sinobrody" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
p.hadam Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:03 > dla szczeniaka dożywocie to znacznie straszniejsza kara, wierzcie mi... pod > warunkiem że nikt go nigdy z pudła nie wypuści Moze i masz troche racji, ale po co takiego trzymac tyle lat w pudle? Jego ofiara nie ma juz prawa do zycia, a on ma je miec? I jeszcze na nasz koszt??? Dlaczego? Kazdy odpowiada za swoje czyny juz je popelniajac. Moim zdaniem morderca wydal na siebie wyrok juz dzgajac nozem ofiare. Reszta powinna byc naturalnym nastepstwem rzeczy. Hadzio Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:10 rozumiem, ze chcialbys wykonywac zawod kata? Odpowiedz Link Zgłoś
login39 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:26 Ja rozumiem, ze morderstow bylo ze szczegolnym okrucienstwem (pchniec nozem bylo kilka, kilkanascie) i w pelni zaplanowane. Nie chcialbym byc ofiara, takiego kata. Kata jakich wielu chodzi po tym padole lez, katow, ktorzy ciesza sie szczegolnymi wzgledami roznej masci obroncow. Obroncow, ktorzy maja w nosie ofiary, rodziny ofiaz, znajomych ofiar, dzieci ofiar itd. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:33 racja,kogo wogole obchodzi ofiara i jej rodzina. ważny jest morderca, przeciez chcial tylko pieniadze na zabawe a ze padla ofiara to wina ofiry po co sie bronil? trzeba bylo oddac wszystko co sie ma, niech sie mlodziez pobawi za czyjas krwawice. taki biedny morderca jejku bedzie siedzial i ZYL w wiezieniu,normalnie mi go zal. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 22:33 ech, błękitnooka, stać Cię na więcej - po co taki ton? Odpowiedz Link Zgłoś
samuray_last Ja mogę być katem:)) 25.02.05, 15:21 Mam nadzieję, że jest to dobrze płatna funkcja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:12 p.hadam napisał: > Moze i masz troche racji, ale po co takiego trzymac tyle lat w pudle? Tak - o chlebie i wodzie. A wniedzielę kości do obgryzienia. >Jego ofiara nie ma juz prawa do zycia, a on ma je miec? A cóż to za życie....... >I jeszcze na nasz koszt??? A dlaczego na nasz?! W łańcuchach niech zapier... przy torach, w kopalni, na ulicach! Niech pudlo będzie pudłem a nie wczasami ( jak obecnie). Oczywiście nie może być mowy o wcześniejszym wyściu. Posiedzi z 50 lat to przemyśli co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:20 Stała się tragedia: został zabity człowiek, straciliśmy Artystę ale jest to też tragedia rodziców tego zabójcy i jego samego. To jest koszmar z jakim spotkać się można czytając Braci Karamazow albo Zbrodnię i Karę. Domaganie się zabicia tego 19-latka jest nieludzkie. On będzie cierpiał i może kiedyś zrozumie co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
samuray_last Co to za ANDRONY???? 25.02.05, 15:25 Gó..arza wam szkoda??? Bo ma 19 lat???? O to biedne dziecko, jak mozna takiego chłopczyka małego do więzienia wsadzać! Biedactwo jest na pewno niewinne tej zbrodni, to Beksiński się na niego rzucił, a chłopczyk miał przy sobie scyzoryk. LUDZIE czy wyście OSZALELI??? Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Co to za ANDRONY???? 25.02.05, 15:42 Jesteśmy jak marionetki. Tamten zabił, bo potrzebował kasę na jakąś rzecz głupią i zbędną, której niezbędność wmówili mu kolesie albo telewizja (nowa bryka, skóra, komóra?). Inni znowu chcą wcielać się w rolę Brudnego Harrego czy innych samurajów i naprawiać to co spieprzy wymiar sprawiedliwości. A wystarczyłoby, żebyśmy byli ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: brawo and192! 25.02.05, 21:53 dokładnie, brawo! dlaczego tak mało jest ludzi myślących tak jak and192? tak doskonale działa manipulacyjna propaganda? zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 TO DLACZEGO IM NIE POZWOLIC ZABIJAC !!!!!!! 25.02.05, 16:24 Mlodosc ma swoje prawa, zabil przeciez starego czlowieka. Przeciez nic wielkiego sie nie stalo. Zwolnic chlopaka i dac mu jeszcze nagrode, zasluzyl na to....ZABIC TO 'NIEWINNE DZIECKO' NIE MOZNA, ONO JUZ ZALUJE ZA SWOJ GRZECH !!! popatrzcie jak on przezywa,jak pieknie mowi do siebie: 'Ku.., nie udalo sie !' Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 SETKI ?!!....CHOLERA , TO JA DAWNO W POLSCE... 25.02.05, 17:45 NIE BYLEM. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: SETKI ?!!....CHOLERA , TO JA DAWNO W POLSCE.. 25.02.05, 17:53 TO SE POCZYTAJ KRONIKI ITP. aKURAT TO JEST NAGŁOŚNIONE, BO OSOBA ZNANA ZOSTAŁA ZABITA, ALE BABCIA GIENIA RACZEJ PRZESZŁABY BEZ ECHA. WSZĘDZIE TAK JEST , NIE TYLKO W POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Co to znaczy '.WSZEDZIE' ?.... 25.02.05, 18:01 Bo tu , gdzie mieszkam,to takich morderstw czesto nie ma,a miasto ma 3,5 miliona mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Co to znaczy '.WSZEDZIE' ?.... 25.02.05, 18:07 bo sie o tym nie mówi widocznie, ludzie wszędzie są różni... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Mowi sie , mowi.... 25.02.05, 18:26 10 lat temu w Melbourne policja zastrzelila jak psy(w ciagu paru miesiecy) 25 bandytow i mordercow.Od tego czasu mamy spokoj.OCZYWISCIE I TUTAJ ZNALEZLI OBRONCY PRAW ZBRODNIARZY,ALE NIKT 'PSYCHOLAMI' SIE NIE PRZEJMOWAL. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Mowi sie , mowi.... 25.02.05, 18:42 edek47 napisał: > 10 lat temu w Melbourne policja zastrzelila jak psy(w ciagu paru miesiecy) 25 > bandytow i mordercow.Od tego czasu mamy spokoj.OCZYWISCIE I TUTAJ ZNALEZLI > OBRONCY PRAW ZBRODNIARZY,ALE NIKT 'PSYCHOLAMI' SIE NIE PRZEJMOWAL. ============== zaraz,zaraz mówmy o cywilizacji stworzonej przez Rzymian, która przetrwała tysiąclecia . Kolonizatorzy sprzed stulecia w Nowym Świecie przewyższaja ich barbarzyństwem ale widac że "PSYCHOLI " u was nie brakuje a może chcecie trochę z RM -zwłaszcza "gości" występujących jako "wyrocznie narodu" ????? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Z TYMI RZYMIANAMI TO 'PIEKNIE' TRAFILES... 25.02.05, 19:14 Rzymianie POPELNIALI STRASZNE ZBRODNIE LUDOBOJSTWA I TO W IMIENIU 'PRAWA'.Dla przykladu :ZLIKWIDOWANIE POWSTANCOW SPARTAKUSA,wymordowanie Dakow czy payfikacja Kartaginy. TU TOWARZYSTWO Z RADIA 'MA RYJA' NIE PRZYJEZDZA- ZBYT MALA JEST TUTAJ 'stara' POLONIA, ktora mozna naciagnac na sentymenty .W POPRZEDNIM ROKU BYLI TUTAJ Walesa i Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 TO BYLA ODPOWIEDZ NIE DO CIEBIE... 25.02.05, 19:35 A OSZOLOMOW Z RM ZNAM TYLKO Z OPISOW W 'GW'.NIC NIE WIADOMO,MOZE I ONI ZACZNA SIE INACZEJ BAWIC,Rydzyk ZACZNIE GWALCIC BABCIE a Maciarewicz MORDOWAC SKRYCIE CZLONKOW SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: TO BYLA ODPOWIEDZ NIE DO CIEBIE... 25.02.05, 20:23 wiem, ze nie do mnie, za to moja byla do ciebie. Spotykam oszołomów z RM osobiście, są to ludzie, którze wszędzie widzą spiski, albo Żydów (czyli coś złego), tlumaczą to w ten sposób - tak mówili w radiu. Natomiast mówienie o tym przy okazji zabójstwa jesy bez sensu. Takich zabójstw jest sporo - w australii też. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: TO DLACZEGO IM NIE POZWOLIC ZABIJAC !!!!!!! 25.02.05, 19:44 prosze sie nie wyrazac Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co to za ANDRONY???? 25.02.05, 19:45 and192 napisał: > Jesteśmy jak marionetki. Tamten zabił, bo potrzebował kasę na jakąś rzecz > głupią i zbędną, której niezbędność wmówili mu kolesie albo telewizja (nowa > bryka, skóra, komóra?). cóz, chciec coś dostac nie jest rzecza złą. Grunt, by uczciwią pracą na nią zarobić. > Inni znowu chcą wcielać się w rolę Brudnego Harrego czy > innych samurajów i naprawiać to co spieprzy wymiar sprawiedliwości. a w czym spieprzyłby wymiar sprawiedliwości, gdyby mordercom (by nie było wątpliwosci: takim, którym na 100% winę udowodniono) KS zasądził? > A wystarczyłoby, żebyśmy byli ludźmi. co wg Ciebie znaczy "być ludźmi"? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia79 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:05 powinna byc kara smierci...w Polsce wiecej pieniedzy i praw maja bandziory niz normalni ludzie..wiecej kasy idzie na nich niz chocby na dzieci w domach dziecka..powinni pracowac na swoje utrzymanie i zyc w takich warunakch w wiezieniu zeby srali ze stachu o mysli o powrocie do pierdla..a nie jak w osrodkach wczasowych Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 19:58 ree-j-bie napisał: > kara smierci? jak najbardziej. Dla tych, którzy na nią zasługują. Znaczy dla tych, którzy mordują innych "bo tak". > Dla takiej cipy jak joasia oczywiście i to już teraz! czyżby ta kobieta kogoś zabiła? jeśli tak, podziel się tą wiedzą z prokuratorem. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 22:38 o rany znów to samo... ręce opadają teraz dla odmiany dzieci w domach dziecka zamiast głodujących starowinek no i ta wizja więzienia jako ośrodka wczasowego hehehe yoasia79, moja imienniczko (choć parę latek młodsza ;) ) - mam nadzieję, że całe życie przeżyjesz uczciwie i bez konfliktów z prawem, więc nigdy nie zobaczysz, jak naprawdę jest w tych ośrodkach wczasowych... Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:15 WIESZ TO JEST TAK! NIE ZYCZE TEGO NIKOMU ZEBY KOGOS Z TWOJEJ RODZINY SPOTKALO COS TAKIEGO JAK SMIERC Z RAK MORDERCY. UWIERZ MI ZE WTEDY NIE MYSLISZ CZY MORDERCA BEDZIE DLUGO SIEDZIAL W WIEZIENIU, JADL , PIL, OGLADAL TELEWIZJE, SAT, CHODZIL NA SILOWNIE ZEBY SIE JESZCZE WYCWICZYC JAK WYJDZIE, PRZYPROWADZA MU JESZCZE BABE RAZ NA MIESIAC A WSZYSTKO ZA NASZE PODATKI. IDAC ULICA WIDZE STARCOW KTORYM NIE STARCZA NA CHLEB I SZUKAJA W SMIETNIKACH A TAKIE PASOZYTY W WIEZIENIACH ZYJA JAK PACZKI W MASLE. PRZECIEZ TO MA BYC KARA A NIE SANATORIUM. NAJBARDZIEJ MNIE UDERZYLO NIE TO ZE ZAMORDOWANY BYL PAN BEKSINSKI ZE BYL ZNANY ALE TO ZE PRZECIEZ ZABOJCA BYL ZNAJOMY, KTOREMU POZYCZYL PAN BEKSINSKI PIENIADZE ZE TO TAKI GNOJEK MALOLETNI, CO Z NIEGO BEDZIE?JUZ NIC,PRZECIEZ ON SIE NIE ZMIENI NA LEPSZE. A NAJGORSZE W TYM WSZYSTKIM ZE PAN BEKSINSKI TO 76 - LETNI STARUSZEK JAKIE MIAL SZNSE Z MLODYM WYSPORTOWANYM SILNYM GNOJKIEM KTOREMU BYLA POTRZEBNA KASA ZEBY SIE ZABAWIC BO DO ROBOTU MU SIE NIE CHCIALO ISC. PS. SORRY ZA DUZE LITERY I BRAK POLSKICH ZNAKOW, A JESLI CHODZI O NICK TO MOZE BYC KRWISTOOKA:) Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:38 hehe, niech już zostanie błękitnooka... oczywiście rozumiem Twoje racje chociaż ja akurat jestem mściwa w inny sposób - zamiast jednorazowej przykrości zafundowałabym goovniarzowi-mordercy resztę życia za kratkami, pod warunkiem - jak napisałam - że to byłoby prawdziwe dożywocie bez prawa wcześniejszego zwolnienia nie martw się, oni nie żyją tam jak pączki w maśle, więzienie jako sanatorium to demagogiczna propaganda wojujących zwolenników kary śmierci z różnych uroczych demagogicznych partyjek polskiej scenki kabaretowo-politycznej oczywiście też mi żal staruszków żyjących na granicy śmierci głodowej... ale porównanie tych dwóch grup - starców i przestępców - to kolejna demagogia (sorry, mam na to uczulenie) tak na marginesie: ci starcy szukający chleba po śmietnikach bardzo często padają ofiarą takich samych gnojków, jak morderca Beksińskiego... a wtedy jakoś nikt tak energicznie nie wzywa do przywrócenia kary śmierci a mnie przy okazji interesuje jedno: czy szanowny tatuś zabójcy, niejaki Krzysztof K. (nazwisko jeszcze przedwczoraj podawane do wiadomości publicznej, dziś już utajnione hehe), maczał w końcu w tej zbrodni swoje "złote rączki"? bo coś ani słowa o tym, a (jeśli wierzyć mediom) zachowywał się dość dziwacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:49 Wiesz, nic o tym nie mówią ale mnie wydaje się że tak, skoro nie miał kluczy przy sobie i wybił dziurę w ścianie, to chyba wiedział że klucze zabrał syn i te narzędzia do wybicia dziury w murze (ja osobiście nic takiego nie wozę w aucie ale było nie był bez obrazy to Wołomin).Komórkę można odebrać z każdego miejsca a nie z mieszkania jak mówił Krzysztof K.można ją odebrać np z mieszkania ofiary zeby pomóc synowi. Nie jestem detektywem ale ta rodzina wogóle mi sie nie podoba. Jam mówi moja sasiadka ten pan K. to miał patologię na twarzy wypisana. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:00 no właśnie tak samo mi się wydaje... a tu na forum już apele żeby tatusia przeprosić za posądzenia tatusia przeprosić, synalka powiesić... w sumie to jednak dobrze że gdzieś tam po drodze jest sąd, jaki by ten sąd nie był stronniczy czy co tam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
zdziwiona1 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:32 Mieszkam w Wołominie i znam Roberta chłopaka który zabił Beksińskiego. Nie moge uwierzyć w to ze to zrobił. Był przystojnym, miłym i sympatycznym kolegą. Jestem w szoku...zaczynam zadawać sobie pytanie czy mozna ufać komukolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A MOZE W TYM GOWNIARZU DRZEMIE ... 25.02.05, 16:40 JAKIS WIELKI TALENT? Dac mu pedzle do lapy , niech maluje,a jak namaluje byle co, to dac mu wmorde,AZ DO SKUTKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
eurojolka1 Mnie jest szkoda ojca 25.02.05, 14:05 Ojciec krył syna - nie znalazł kluczy i domyślił się, że synalek kombinuje. dlatego pojechał przygotowany do wywalania ściany. Beksiński chciał wizytę syna skonfrontować z ojcem i sięgnął po komórkę ale pewnie synalek był szybszy. Udział chłopaka nasuwał się od początku. Mnie jest szkoda ojca. JBR Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A MATKI TO CI NIE ZAL?.... 25.02.05, 17:38 A SIOSTRY ?... A KUZYNOW ?... MI WAS WSZYSTKICH ZAL !! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 20:14 jotembi napisała: > oczywiście rozumiem Twoje racje chociaż ja akurat jestem mściwa w inny > sposób - zamiast jednorazowej przykrości zafundowałabym goovniarzowi-mordercy > resztę życia za kratkami, pod warunkiem - jak napisałam - że to byłoby > prawdziwe dożywocie bez prawa wcześniejszego zwolnienia > nie martw się, oni nie żyją tam jak pączki w maśle, więzienie jako sanatorium tak więc bądź humanitarna i skróć im wieloletnie cierpienia skazując ich na KS. Na pewno będa Ci wdzięczni. > oczywiście też mi żal staruszków żyjących na granicy śmierci głodowej... ale > porównanie tych dwóch grup - starców i przestępców - to kolejna demagogia > (sorry, mam na to uczulenie) czemu demagogia? czyż babci na emeryturze przysługuje zawsze śniadanie, obiad i kolacja? o obsłudze lekarskiej poza kolejnościa nie wspomnę (widziałem na własne oczy 3 takie przypadki w ciągu miesiąca, a nie jestem namiętnym obserwatorem przychodni). > tak na marginesie: ci starcy szukający chleba po śmietnikach bardzo często > padają ofiarą takich samych gnojków, jak morderca Beksińskiego... a wtedy > jakoś nikt tak energicznie nie wzywa do przywrócenia kary śmierci oj wzywa, wzywa. Na ten przykład ja wzywam. Niezależnie czy to chodzi o śmierć Beksińskiego (którego twórczosci i tak za bardzo nie doceniam) czy to nikomu nie wadzacego śmieciarza. Jeśli ktoś kogoś morduje bez powodu, niech nie liczy na wypoczynek. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 22:31 Losiu, aż taka humanitarna to ja nie jestem nie lubię zabijania, co innego dożywocie nadal twierdzę, że szafowanie argumentami o niedojadających babciach - które można by wykarmić gdyby te "nasze podatki" nie szły na utrzymanie bandytów - to czysta demagogia, zresztą jak widać skuteczna natomiast co do opieki medycznej w pudle to mnie rozczuliłeś, Losiu... hehehe, znowu te amerykańskie filmy kształtujące wyobrażenia Polaków zapewniam Cię, że babcia ma jednak lepszą opiekę szanuję Twoje poglądy na temat ks-u - to, że ich nie podzielam, to zupełnie inna sprawa szanuję tym bardziej, jeśli te poglądy nie pojawiają Ci się tylko przy okazji zabójstwa kogoś znanego... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 01.03.05, 21:01 jotembi napisała: > Losiu, aż taka humanitarna to ja nie jestem > nie lubię zabijania, tez nie lubie, dlatego m.in. nikogo do tej pory nie zabiłem. > co innego dożywocie > nadal twierdzę, że szafowanie argumentami o niedojadających babciach nie wierzysz że takie istnieja? i to w całkiem pokaźnej ilości w odróznieniu od młodych byczków np. doprowadzanych poza kolejnością do lekarza, w której taka babcia czeka na swoją kolejkę? Bo ja wierzę. Nie dlatego że ktoś mi to opowiadał, ale że sam na własne oczy widziałem. Także to, jak niedawno zdarzyło mi się "zasponsorowac" obiad składający się z cienkiej zupki takiej babci. Z cienkiej nie dlatego, że nie chciałem dać więcej. Dlatego, ze babcia nie chciała więcej, tłumaczac że wiecej nie chce, mimo ze w Jej oczach widać było co innego. Dostała "za plecami". Ale to inna opowiesć. Tak więc nie wiem kogo bardziej szanować. Babcię, czy byczka, który jak najbardziej ma pełny wikt i opierunek. > natomiast co do opieki medycznej w pudle to mnie rozczuliłeś, Losiu... > hehehe, > znowu te amerykańskie filmy kształtujące wyobrażenia Polaków > zapewniam Cię, że babcia ma jednak lepszą opiekę oj, naprawde? a co Ty powiesz na kilka sytuacji przeze mnie na własne oczy widzianych, gdy takiego karka wprowadzano poza kolejnościa do lekarza, a babcie niestety już sie do niego nie dostały bo "czas sie skończył". Dowóz byczusia przez miasto gratis karetką wiezienną. Babcia katulkała się ponad 2 godziny prywatnymi środkami lokomocji za ładnych parę złotych. I na więcej jej nie było stac. Emerytura: kilkaset PLN. > szanuję tym bardziej, jeśli te poglądy nie pojawiają Ci się tylko przy okazji > zabójstwa kogoś znanego... życie ludzkie jest dla mnie warte tyle samo. Oczywiście życie uczciwych ludzi, nie tych, co za kilkaset złotych zdolni są wysłac niewinnego człeka na tamten świat. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wolo8 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:41 jasne jasne wczasy w więzieniu. chyba nie widziałeś jak tam jest. ścisk, ciemno jak w d.. u murzyna, smród nie do wytrzymania. po prostu super wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:43 dokładnie... o święta naiwności, ludzie jednak strasznie są podatni na te bajeczki o super warunkach w więzieniach Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:50 lepsze to niz śmierc, chyba na nic lepszego nie zaluzyli Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:01 oj nie lepsze... śmierć to chwila, trochę strachu i po wszystkim a dożywocie to całe cholernie długie życie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 19:51 jotembi napisała: > oj nie lepsze... śmierć to chwila, trochę strachu i po wszystkim > a dożywocie to całe cholernie długie życie tak wie bądźmy humanitarni i skrócmy im (o ile są winni) cierpienia. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 JAK MOZNA W TAKICH NIELUDZKICH... 25.02.05, 16:54 WARUNKACH TRZYMAC 'PRZYSZLOSC NARODU'?!!Dac mu komputer Z INTERNETEM,TELEWIZOR Z POLACZENIEM SATELITARNYM, DOBRE KALORYCZNE ZARCIE. NIECH PRZEZYWA, ZASLUZYL NA TO !!NIE KAZDEGO STAC NA TO, BY ZABIC NOZEM CZLOWIEKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 JA NIE BREDZE....... 25.02.05, 17:30 Trzeba kochac ludzi i doceniac ich, czyz nie jestesmy cywilizowani?...Ja bym go zabil, ale jako obywatel 'panstwa prawa' nie mogl bym tego dokonac i w tym jest moj problem.'Kochaj morderce swego jak siebie samego...'Czyz nie jest to piekne i wzniosle?... Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja nie jestem taki, jak napisales....... 25.02.05, 17:53 ...ALE KPIE SOBIE. A CO, MOZE NIE WOLNO KPIC Z PODATNIKOW EUROPEJSKICH ?... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 20:24 wolo8 napisał: > jasne jasne wczasy w więzieniu. chyba nie widziałeś jak tam jest. ścisk, > ciemno jak w d.. u murzyna, smród nie do wytrzymania. po prostu super wczasy. nie ma sprawy. Więc skróć cierpienia więzionym mordercom wykonując KS. Na pewno będą Ci wdzięczni, żeś ich uwolnił od dożywotniej (trwajacej w UE kilkanaście lat) męki. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
paul_your_father Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:02 Blekitnooka, masz racje! Zyjemy w takim paranoicznym swiecie, w ktorym spoleczenstwa stosujace kare smierci uwazane sa za barbarzynskie, a te, ktore daja "dozywocie", co w praktyce ma oznaczac 25 lat, ale co co oznacza 15, a co za dobre zachowanie moze tez znaczyc 8 lat - to sa cywilizowane i postepowe!:) A przeciez barbarzynskie sa te spoleczenstwa, ktore wlasnie wyzej cenia zycie mordercy, od zycia ofiary! Bo gdy morderca Beksinskiego dostanie 25 lat i wyjdzie po 15, to bedzie znaczylo, ze spoleczenstwo akceptujace taki uklad mowi: twoje zycie, morderco, jest dla nas cenne, bardziej cenne, niz zycie Beksinskiego. Zamordowales go i wlos ci z glowy nie spadl! Zywilismy cie, leczylismy i dawalismy ci dach nad glowa (wybacz, ze taki skromny, ale pracujemy nad poprawa warunkow zycia wiezniow!), a teraz zapraszamy cie znow wsrod nas! A Beksinski? Coz...umarli nie maja racji. Sa nieobecni. Beksinski to juz tylko nazwisko w encyklopedii. Tyle lat... Spojrz morderco na nasz Wspanialy, Madry i Dobry Kodeks Karny: zamordowales jednego Beksinskiego,a mogles zamordowac ich stu nawet, A I TAK nigdy nie zabralibysmy tobie twojego zycia! Przeciez u nas w ogole nie ma kary smierci! Jestesmy postepowi, jestesmy europejscy! Widzisz, jakie jest dla nas cenne twoje zycie, jak o nie dbamy! Coz - zamordowanego juz nie ma, a tys wiele wycierpial, to musiala byc straszna tragedia dla ciebie, tak zamordowac czlowieka! Wspolczujemy i witamy wsrod nas! I TO dopiero jest prawdziwe BARBARZYNSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 17:59 jotembi napisała: > dla szczeniaka dożywocie to znacznie straszniejsza kara, wierzcie mi... no dobra, wierzymy. Tak wiec humanitarnie skróćmy Mu męki i zaordynujmy KS. Nie jestesmy wszak sadystami, po co ma się na dożywociu męczyć. Mowimy ogólnie, o sprawcach ktorym ponad wszelka wątpliwość udowodniono morderstwo z niskich pobudek. Abstrahujac od tej sprawy, bo na razie nie wiadomo co i jak. > troszke off topic: nick "błękitnooka" i bojowe zawołanko "śmierć dla > morderców"? to już lepiej by było "sinooka", jak "sinobrody" hehe czemu? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
atom1000 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 20:14 Popieram. Proponuję kolesiowi uciąć jajeczka, posolić to - co pozostało i puścić w miasto. Albo sam się wykończy, albo gawiedź mu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jmroz Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 12:59 Czyż to nie przerażające, że pozbawiono nas wszystkich genialnego twórcy ze względu na spłatę długu za Renault? Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: PRZYWROCIC KS 25.02.05, 13:13 Bo jak pojdzie na 17 lat to ma mieszkanie zarcie ubranie uciechy za MOJE pieniadze !!! A jak wyjdzie to nikt nie da gwarancji ze nie zabije, nie zgwalci. Taki czlowiek juz NIGDY nie wroci donormalki w spoleczenstwie. NIE CHCE utrzymywac mordercow, psycholi, gwalcicieli pedofilow i innych masci zbolow moimi pieniedzmi. Kara smierci WROC !!!! choc "obroncy" zycia belkocza glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej KARA ŚMIERCI DLA KAŻDEGO! + OSTATNIE NAMASZCZENIE 25.02.05, 13:20 (to program koalicji PiS + LPR) Odpowiedz Link Zgłoś
login39 KARA ŚMIERCI DLA KAŻDEGO - to haslo lewicowe 25.02.05, 14:45 Aborcja na zyczenie, eutanazja na zyczenie. Na poczatek. Potem bedzie eutanazja ze wzgledow ekonomicznych: "bo dziadzius tak duzo kosztuje i brzydko pachnie". Odpowiedz Link Zgłoś
p.hadam Re: PRZYWROCIC KS 25.02.05, 13:20 Dokladnie. Taki gosc pokazal wyraznie, ze NIE NADAJE SIE DO ZYCIA W SPOLECZENSTWIE! Wiec po co ma byc czescia tego spoleczenstwa? Hadzio Odpowiedz Link Zgłoś
casabon Re: PRZYWROCIC KS 25.02.05, 13:52 nie chcę żyć w państwie, które teoretycznie może mnie zabić. a co z polskimi sądami? uważasz że są takie nieomylne? tam zasiadją tylko ludzie, którzy niekiedy też się mylą. myślę sobie tak- jeżeli ktoś jest na tyle zaślepiony rządzą zysku, zemsty, strachem czy ogólnie rzecz biorąc niewiedzą i głupotą- to raczej nie pomyśli w sposób logiczny ( przesłanka-wniosek; przyczyna-skutek)w momencie poopełniania zbrodni co go może za to spotkać (stryczek znaczy). Ludzi o ogromnym spustoszeniu moralnym, duchowym, intelektualnym nie da się tak łatwo odciągnąc od prymitywnych instynków i pobudek. nie zmienisz ich stosując karę śmierci. efekt tego może być taki, iż ten młody, zdegenerowany chłopiec po prostu się zesra ze strachu przed egzekucją, ale nadal nie będzie wiedział co się tak własciwie stało. przecież wybrał najprostzre rozwiązanie w danej sytuacji, miał problem to go rozwiązał, potrzebowa na piwo i papieroski to sobie normalnie wziął...itd. państwo zabije uposledzoną jednostkę, niezdolego do empatii socjopatę. zmaknąc na 30 lat, leczyć bo zło to choroba na którą się zapada, leczyć za nasze pieniądze bowiem jeżeli uwazamy się za cywilizację oświeconą to niestety tego konsekwencję musimy (zbiorowo ) także ponosić. jeżeli państwo "morduje" w świetle prawa, za pomocą kata i sznurka to dla mnie jest to ewolucyjny i kulturowy krok wstecz. Panie Beksiński, mam nadzieję, że to już Panu róznicy nie robi....dziękuję z całych sił, za pokazanie horyzontów, których nigdy nie chciałem zobaczyć. Mam nadzieję, że odnalazł Pan spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: PRZYWROCIC KS 25.02.05, 14:41 To ze w tej chwili grzejesz fotel i piszesz takie posty nie bojąc sie ze ktoś mierzy do ciebie przez okno ze snajperki zawdzieczasz podstawowej zasadzie, ktora tworzy wspolczesne spoleczenstwa. Twoja wolnosc jest ograniczona wolnoscia innych. Jezeli ktos nie respektuje tej zasady, nie powinien korzystac z jej dobrodziejstw. Odbierasz zycie, wiedz ze mogą odebrac Twoje. I tyle. A Ty wstawiasz jakies demagogie. Jakie "mylące się sądy"?! Tu akurat facet przyznał sie do czynu. Jakie "państwo, które zabija"? Jak na razie to obywatele zabijają. Zrozum człowieku, że kara smierci to nie jest tylko straszak czy potencjalny bodziec resocjalizacyjny dla dewiantów. Ona jest też dla Ciebie, żebyś ich nie spotkał na ulicy. Poza tym nie zyjemy w swiecie abstrakcyjnym, tylko fizycznym. Możesz przez tygodnie sypać frazesami, ale liczy się to co można zrobić. Jesli uważasz że potrafisz resocjalizować, masz na to pomysł, rób to lub pomagaj tym co, twoim zdaniem, umieją. Jesli zaproponujesz system, który zadziała, bądź pewien, ze ludzie poprą Ciebie a nie KS. Zakładasz mylnie, że chorzy uznają swoją przypadłość i będziesz mógł ich leczyć. Błąd. Nie każdy chce być zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz-nick Re: ble, ble 25.02.05, 15:07 Twoje gadanie to demagogia. Kiedys tez bylem taki chojrak - wieszalbym kazdego kieszonkowca. Potem skonczylem prawo i dostalem sie na aplikacje sadowa. I na rozprawach widzialem jak trudno jest sedziom orzec chocby bezwzgledna kare pozbawienia wolnosci. TO WSZYSTKO NIE JEST TAKIE PROSTE. Decydowanie o cudzym (chocby zwyrodnialym) zyciu to nie bulka z maslem. Bo co trzeba wiedziec - wsadzasz 17 letniego gowniarza (dajmy na to za narkotyki) do aresztu na 3 m-ce (juz na etapie postepowania przygotowawczego) i juz z gory wiesz, ze posiedzi dluzej (bo proces potrwa). I jak wyjdzie, to wcale nie bedzie lepszy. Wiezienie nie ma wiele wspolnego z resocjalizacja. Dlatego sedziowie maja sklonnosc do dawania przestepcom drugiej, trzeciej,.... szansy. Nie dlatego, ze nie maja jaj, tylko dlatego, ze wiedza, ze jak raz wsadza, to: a) gosc zdegeneruje sie kompletnie, b) wyjdzie i nie znajdzie pracy za Chiny Ludowe (karta karna, odsiadka), c) jeszcze bardziej da sie we znaki ludziom (bo z czego ma zyc). Zaloze sie, ze zaden z kretynow piszacych tu o KS nie mialby dosc odwagi, zeby ja orzec. Latwo miele sie ozorem, ale gdybys oburzony mieszczuchu mial na sali sadowej powiedziec "zabic" oblecialby cie strach i tyle. Projekt PIS przewidywal orzeczenie kary smierci w razie zgody co do kary wszystkich czlonkow skladu orzekajacego. Zapewniam - nie ma w Polsce skladu, ktory by taka kare orzekl. Sedziowie to nie automaty. Ja np. nie moglbym zyc ze swiadomoscia, ze za sprawa mojej decyzji ktos - chocby zabojca Beksinskiego - zostal zabity (chocbys oburzony mieszczuchu darl morde w nieboglosy). I apel do tych, ktorzy pisza bzdury o komforcie w pierdlu. Przyjdzcie kiedys na rozprawe, w ktorej oskarzony jest tymczasowo aresztowany. Zobaczcie jak trzesie porami, jak jest podlamany. Niestety wiekszosc z was nie bedzie miala okazji poczytac korespondencji wiezniow z ZK. Wierzcie mi - to nie sa pocztowki z wakacji. Dlugotrwale pozbawienie wolnosci to straszna katusza i w cywilizowanym panstwie dozywocie to max. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: ble, ble czniasz 25.02.05, 16:28 jak popåarzony. Jesli przeraza cie wykonanie KS to jest pomylka zawodu. Bredzisz synu chociz mienisz sie prawnikiem a jesli by to byla twoja corka ktora zgwalcono i zabito albo ktos z twoich bliskich to tez bys sie wzruszal listami z wiezienia ?? Tragikomiczne ! Poszedlbys resocjalizowac zboczenca ktory udusil ci syna ? Zgodzilbys sie na to lozyc pieniadz ?? Ignorancja moralna twoja jest zdumiewajaco-wzruszajaca. Pewnie prawnik z ciebie jak z koziej skory trabka. Wspolczuje. moze psychplog bylby na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz-nick Re: ble, ble czniasz 25.02.05, 16:45 slmako napisał: > jak popåarzony. Jesli przeraza cie wykonanie KS to jest pomylka zawodu. > Bredzisz synu chociz mienisz sie prawnikiem a jesli by to byla twoja corka > ktora zgwalcono i zabito albo ktos z twoich bliskich to tez bys sie wzruszal > listami z wiezienia ?? Tragikomiczne ! Poszedlbys resocjalizowac zboczenca > ktory udusil ci syna ? Zgodzilbys sie na to lozyc pieniadz ?? Ignorancja > moralna twoja jest zdumiewajaco-wzruszajaca. Pewnie prawnik z ciebie jak z > koziej skory trabka. Wspolczuje. moze psychplog bylby na miejscu ? Nie musisz mi wspolczuc (zreszta jak mniemam jest ci to uczucie obce, krwawy odwet jest ci blizszy). Jedni widza wszystko widza czarno-bialym. Inni staraja sie nie isc na latwizne. Latwo pouczac, perorowac. Chcialbym cie cwaniaczku w takiej sytuacji zobaczyc. Chcialbym widziec jak wstajesz od klawiaturki, wdziewasz toge, lancuch, stajesz za stolem i mowisz: "i za to na podst. art .... skazuje go na kare smierci" (a twarz twoja niewzruszona, posagowa). Pomylka zawodu? Najwyrazniej 99 sedziow minelo sie z powolaniem. Powinni ich zastapic tacy jak ty, co to jak przypierd... to ooo panie. Potem Fakt bedzie o nich pisal: "znany z surowosci sedzia X" i gospodynie przyklasna (bo jakze to panie, zwyrodnialca z moich podatkow utrzymywac?). Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: ble, ble czniasz 25.02.05, 18:33 > sie nie isc na latwizne. Latwo pouczac, perorowac. Chcialbym cie cwaniaczku w > takiej sytuacji zobaczyc. Chcialbym widziec jak wstajesz od klawiaturki, > wdziewasz toge, lancuch, stajesz za stolem i mowisz: "i za to na podst. > art .... skazuje go na kare smierci" (a twarz twoja niewzruszona, posagowa). > Pomylka zawodu? Najwyrazniej 99 sedziow minelo sie z powolaniem. Powinni ich > zastapic tacy jak ty, co to jak przypierd... to ooo panie. Potem Fakt bedzie o > nich pisal: "znany z surowosci sedzia X" i gospodynie przyklasna (bo jakze to > panie, zwyrodnialca z moich podatkow utrzymywac?). No wlasnie - demagogia. Sugerujesz, że sedzia ma drżeć z niepewności mówiąc ""... skazuje go na kare smierci" a -w domysle- słowa "...na karę dozywotniego więzienia" (lub 25lat etc) mają juz mu przyjść łatwo?? Guzik a nie łatwo. Tak samo jak policjantowi ani zołnierzowi nie będzie łatwo strzelać do ludzi. A czasem będą musieli i wiedzą o tym. Jednocześnie wymaga sie od policjanta, który zobaczy jak facet na ulicy dźga przechodniów nożem, że wyjmie broń i zastrzeli zabójcę (i najlepiej by trafił pierwsza kulą), a z drugiej strony gotów jesteś wyciagać w obronie ciężkie dzieciństwo i nieprzystosowanie społeczne sprawcy, który miał szczęście mordować bez swiadków. To jest dopiero paranoja. A jak Ty z kolei wstaniesz od klawiaturki i będziesz wsiadać do samochodu, przypomnij sobie za ile go kupiłeś i wyobraź sobie, że sa ludzie którzy za tę kwotę wyciągną nóż i wbiją go w Ciebie np. 17 razy. A nawet za połowę. Z "niewzruszoną, posągową" twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: ble, ble czniasz 25.02.05, 22:41 ozorek, jakim formułuje myśli mój (od niedawna) ulubiony emeryt bez kasy na leki, doprawdy rzuca na kolana brrr... spotkać takiego emeryta gdzieś w ciemnej ulicy... zgroza "ble, ble czniasz"? fuj i pomyśleć że do niedawna miałam mnóstwo sympatii dla emerytów... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ble, ble 25.02.05, 21:15 mocz-nick napisał: > Twoje gadanie to demagogia. Kiedys tez bylem taki chojrak - wieszalbym > kazdego kieszonkowca. przepraszam bardzo... ale kto tu wzywa do wieszania kieszonkowca?. Jeśli miałeś takie ciagoty, a teraz dostałeś sie na aplikację sądowa, na kopach powinno Cię z Twoich stanowisk wynieść. Bo niezbyt normalny jesteś. > Potem skonczylem prawo i dostalem sie na aplikacje sadowa. I na > rozprawach widzialem jak trudno jest sedziom orzec chocby bezwzgledna kare > pozbawienia wolnosci. my tu mówimy o sprawach oczywistych... znaczy: jeśli ktoś morduje z niskich pobudek, winien głowę położyc. Jeśli są wątpliwosci co do winy, KS nie powinien być orzekany > wsadzasz 17 letniego gowniarza (dajmy na to za narkotyki) do aresztu na 3 mce > (juz na etapie postepowania przygotowawczego) i juz z gory wiesz, ze posiedzi > dluzej (bo proces potrwa). I jak wyjdzie, to wcale nie bedzie lepszy. a co ów gó..arz w narkotykach robił? myślał że handluje gumą do żucia? > Zaloze sie, ze zaden z kretynow piszacych tu o KS nie mialby dosc odwagi, > zeby ja orzec. Latwo miele sie ozorem, ale gdybys oburzony mieszczuchu mial > na sali sadowej powiedziec "zabic" oblecialby cie strach i tyle. czemu? jeslibym miał czarno na białym pokazane, ze jakiś gość zamordował 10 dzieci, nie miałbym wyrzutów sumienia. I tyle. > Przyjdzcie kiedys na rozprawe, w ktorej > oskarzony jest tymczasowo aresztowany. Zobaczcie jak trzesie porami, jak jest > podlamany. Niestety wiekszosc z was nie bedzie miala okazji poczytac > korespondencji wiezniow z ZK. Wierzcie mi - to nie sa pocztowki z wakacji. > Dlugotrwale pozbawienie wolnosci to straszna katusza i w cywilizowanym > panstwie dozywocie to max. chłopie, my tu nie mówimy o podejrzanych, a o skazanych. Bo pierwsze słyszę, by podejrzanych o cokolwiek na szubienicę się wiodło. Tu chodzi o co innego: jeśli udowodni sie gosciom morderstwo, czapa jak nic. I tyle. Jeśli pieniędzy chcieli: w okolicach warszawki jest popyt na budowlańców. Było się wziąc za kielnie i łopate, nie za nóż > Przyjdzcie kiedys na rozprawe, w ktorej > oskarzony jest tymczasowo aresztowany. Zobaczcie jak trzesie porami, jak jest > podlamany. Niestety wiekszosc z was nie bedzie miala okazji poczytac > korespondencji wiezniow z ZK. Wierzcie mi - to nie sa pocztowki z wakacji. > Dlugotrwale pozbawienie wolnosci to straszna katusza i w cywilizowanym > panstwie chłopie, Ty, prawnik mieszasz w jednym kotle podejrzanego z człowiekiem któremu by ponad wszelką wątpliwość morderstwo udowodniono? Faktycznie, naszym adwokacinom wartałoby się dokładnie przypatrzeć. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
yankele333 w pogoni za sensacją 25.02.05, 13:14 A jeszcze niedawno Gazeta przypuszczała, że mordercą jest ojciec tego chłopaka. Uważam, że powinna go przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_blood przeprosic? za co? 25.02.05, 13:28 za to ze wychowal morderce? jaka mac taka nac. a jak uslyszalem, ze rodzina bardzo katolicka to tym bardziej chce mi sie smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz-nick Re: przeprosic? za co? 25.02.05, 15:11 jak to za co pajacu. masz pewnosc ze twoja pociecha bedzie swieta? widzialem na rozprawach zmeczonych, uczciwych ludzi, styranych jak cholera i zaryczanych, bo ich glupi syn zabil. nie zycze nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia24 Re: przeprosic? za co? 25.02.05, 15:21 I wypowiedz pana mocz-nick jest najtrafniejszą w tym całym bałaganie.Ja nie jestem prawnikiem, ale to doskonale rozumiem.Łatwo jest osądzać klikając w klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: przeprosic? za co? 25.02.05, 15:42 Sądu od tej strony nie wąchałam. Jednak kiedyś rozmawiałam z adwokatem, który znał ojca zabitego dziecka. Dziecko zginęło, bo morderca miał przekonanie, że jego ojciec zapłaci okup i jest bogaty (bo był przedsiębiorcą). Parę lat po sprawie i karze 25 lat więzienia ów ojciec jeździ do ZK (chyba) w Białymstoku i pilnuje, czy skazany (nawiasem mówiąc był prawnikiem, czyli człowiekiem wykształconym) ma jakieś gratyfikacje za dobre sprawowanie - dostęp do sali gimnastycznej, książek, prawo do korespondencji, itd. Jesli otrzymuje , to składa zażalenie jako pokrzywdzony i walczy o jak najgorszą ezgystencję zabójcy. Straszne to. Odbierając życie chłopcu, odebrał je nie tylko im. Ale nienawiść ojca, jakże zrozumiała, nie pozwala mu żyć. Dożywocie to wystarczająco długi okres, by ofiary miały możnosć pogodzenia się z tym, co je spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: przeprosic? za co? 25.02.05, 15:46 Napisałam pogodzenia, bo przecież nawet gdyby nasze prawo dopuszczało KŚ, nie mielibyśmy możności naprawienia zła i przywrócenia zabitym życia lub cofnięcia ich cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 13:30 przeprosic??? a za co? zdaje sie, ze "tatus" tez mial swoja role w tej zbrodni. Wspoludzial w morderstwie to dla ciebie nic nie znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
valerec Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 18:10 dlaczego ojca wypuscili, przeciez ewidentnie bral w morderstwie wspoludzial? Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 13:32 Za co przeprosić? ja bym z domu nigdy nie wyszła gdyby moje dzicko coś takiego zrobiło, jak gnojek był wychowany? ja bym swojego dziciaka zaciagnełan od razu na komisariat gdybym się dowiedziała że popełnił mord, chociaz nie wiem czy by żywy doszedł na komisariat Odpowiedz Link Zgłoś
bad_blood zrobilbym dokladnie taka samo 25.02.05, 13:33 blekitnooka napisała: > Za co przeprosić? ja bym z domu nigdy nie wyszła gdyby moje dzicko coś takiego > zrobiło, jak gnojek był wychowany? ja bym swojego dziciaka zaciagnełan od razu > na komisariat gdybym się dowiedziała że popełnił mord, chociaz nie wiem czy by > żywy doszedł na komisariat Odpowiedz Link Zgłoś
olesia24 Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 13:37 I myślisz że jego matka teraz wyjdzie normalnie z domu? A co z ojcem? Zdecydowanie Krzysztof K. powinien domagać się przeprosin od prasy.Dlaczego ujawnili Jego nazwisko,zdjęcia pokazywali w prasie? Ale to i tak nie zrekompensuje mu tego co sie stało. Myślał że wychował syna, a tu co? Taki kwiatek wyrósł.Zawsze w takich sytuacjach rozumiem ból rodziny ofiary mordu.Ale czy ktoś pomyślał o rodzinie sprawcy???(Ja wcale go nie bronię,musi odpowiedzieć za czyn jeśli go zrobił.) Oni są w szoku.Ojciec, matka,rodzenstwo... Ze mieszkaja w Wołominie to nie znaczy że od razy bandziory! Znam "pośrednio" rodzinę K. Dla mnie to tez jest szok. Naprawdę trudno uwierzyć że chłopak to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
p.hadam Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 13:39 > Zdecydowanie Krzysztof K. powinien domagać się przeprosin od prasy.Dlaczego > ujawnili Jego nazwisko,zdjęcia pokazywali w prasie? Sam sie pchal we wtorek. > sytuacjach rozumiem ból rodziny ofiary mordu.Ale czy ktoś pomyślał o rodzinie > sprawcy???(Ja wcale go nie bronię,musi odpowiedzieć za czyn jeśli go zrobił.) > Oni są w szoku.Ojciec, matka,rodzenstwo... Zawsze NAJGORZEJ ma sprawca, bo przeciez ofierze to juz zwisa ... Powolac KOMITET OCHRONY BANTYTOW - bo przeciez im jest tak ciezko ... Hadzio Odpowiedz Link Zgłoś
olesia24 Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 14:41 >Zawsze NAJGORZEJ ma sprawca, bo przeciez ofierze to juz zwisa .. >Powolac KOMITET OCHRONY BANTYTOW - bo przeciez im jest tak ciezko .... Co za drwina...Pomóc trzeba rodzinie!!!Skąd wiesz czy to nie są mormali ludzie? A że gó..arzowi szajba strzeliła do glowy to co oni winni? A ten motyw z samochodym wydaje mi sie absurdalny!Pewnie każdy jest taki... Odpowiedz Link Zgłoś
kocik1968 Re: mord to nie chwilowa szajba 25.02.05, 15:27 Widać, że raczej dzieci nie masz. Mord to nie odbicie szajby chwilowe, tym bardziej, że ten raczej nie był w afekcie (!). Niestety, ale za "wychowanie" lub jego brak ponoszą W OGROMNEJ MIERZE WINĘ rodzice, i nic tu nie pomnoże zakonnica w rodzinie. Najwyraźniej nie umieli swoich dzieci wychować i oto mamy efekty. Nie masz co tak bronić image'u tv Pana KK ojca, bo we wtorek bardzo chętnie się przed kamery pchał, by pokazać jak to śpieszył z "pomocą". Wszyscy to widzieli. To, co się w dziecku "kroi" uważny RODZIC widzi, chyba że sam nic nie kuma. Najsmutniejsze, że pan Beksiński nie poznał się na tej "familii przyjaciół", bo może by wtedy życia w taki sposób nie stracił. JM Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 15:05 olesia24 napisała: > I myślisz że jego matka teraz wyjdzie normalnie z domu? A co z ojcem? > Zdecydowanie Krzysztof K. powinien domagać się przeprosin od prasy.Dlaczego > ujawnili Jego nazwisko,zdjęcia pokazywali w prasie? nie ujawnili, tylko wcześniej Krzysztof K.chętnie opowiadał i pokazywał jak pojechał ratować Artystę.\A jak wychowywał,pokazując że od pracodawcy bierze się pożyczki i nie zwraca nawet pracą rączek ukochanej żony i dzieci ,tolerując kradzieże synka w domu Artysty Odpowiedz Link Zgłoś
olesia24 Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 15:09 >Krzysztof K.chętnie opowiadał i pokazywał jak >pojechał ratować Artystę. To chyba świadczy o tym,że nie zdawal sobie sprawy z tego co mógł zrobić syn. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 17:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 18:18 durna jesteś, olesia. Ujawnili jego nazwisko ZANIM.... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_blood PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 13:32 ilu musi jeszcze zginac wartosciowych ludzi zeby Panstwo dojrzalo do tego, aby eliminowac na zawsze chwasty? ile lat bedziemy jeszcze karmieni bzdetami w stylu , ze zycie to najwyzsza wartosc i czlowiek czlowiekowi nie ma prawa go odebrac? wszystko to wina kosciola i symaptyzujacej z nim prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolo8 Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 13:49 państwo samo wychowało te "chwasty". niestety taki jest u nas system. myśle że gdyby chłopak miał sznsę sam zarobić na swoje renault to by nie musiał nikogo zabijać. a poza tym to jeśli dobrze myśle to on nie był żadnym menelem, miał normalną rodzinę więc co? chcesz pozbyć się wszystkich tego typu "chwastów"? Odpowiedz Link Zgłoś
doreee Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 14:29 ja też nie zarabiam tyle, żeby kupić sobie samochód, a nikogo nie morduję i nie mam zamiaru a jaka to wg Ciebie jest normalna rodzina? cos w niej było nie tak, skoro wychowali mordercę Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 17:47 doreee napisała: > ja też nie zarabiam tyle, żeby kupić sobie samochód, a nikogo nie morduję i nie > mam zamiaru COŚ TY??? TO NIEWIARYGODNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 17:50 ree-j-bie co ty sie tak rzucasz na wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 17:56 a jak tu się nie rzucać jak się czyta takie "złote myśli" typu : ja to nie ma samochodu, ale bym nie zabiła, nawet za Reno"... Ptrzecież to jest dziecinada... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A taki ree-j-bie by zamordowal! I to nie dla auta! 25.02.05, 18:01 Bo ze zwszystkiego co pisze, wyziera bezbrzezna pogarda, nienawisc ( a w istocie zawisc niedocenianego miernoty) do Beksinskiego. Coz, Eligiusz Niewiadomski i Adolf Hitler tez byli sfrustrowanymi malarzami!:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: A taki ree-j-bie by zamordowal! I to nie dla 25.02.05, 18:15 protestuję przeciwko dzeicinadzie! Odkąd GW wprowadziła obowiązek logowania wypowiadają się tu sami naiwniacy, poprawni aż do bólu, bez poglądów i bez sensu. Te forum sprawia wrażenia wypowiedzi zgrai bachorów albo stada baranów. Beczą coś, ogłaszają truizmy, żałosne to jest.... Po co pisać takie durnoty? Pogadajcie sobie w kółku idealistów wiejskich na te tematy! Przeżyc na tym swiecie nie jest łatwo (truizm!), a juz tym bardziej takim idealistom, dostanie jeden z drugim wpier... na przystanku, albo upier...oli wam państwo polskie(he, he) to może przestanie wypisywać tego typu "złote myśli":))) Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: A taki ree-j-bie by zamordowal! I to nie dla 25.02.05, 18:20 POZA TYM NIE CZUJE ZAWIŚCI DO BEKSINSKIEGO. Tyle tylko, ze nie cierpię wszelkiej maści bezkrytycznych wyznawców, czyli was. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A ...TO TY SIE ZNASZ NA MALARSTWIE ?... 25.02.05, 20:17 Po tym , co piszesz, nigdy bym ciebie o to nie podejrzewal. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: A ...TO TY SIE ZNASZ NA MALARSTWIE ?... 25.02.05, 20:26 a ty się znasz? Na czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jestem wszechstronnie utalentowany, pacanie !! 25.02.05, 20:35 Jak smiesz w ogole zadawac mi takie pytanie?!... NIECH SOBIE IDZIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Jestem wszechstronnie utalentowany, pacanie ! 25.02.05, 20:45 ale masz jeden feler - bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Ano. 25.02.05, 19:01 meerkat1 napisał: > Bo ze zwszystkiego co pisze, wyziera bezbrzezna pogarda, nienawisc ( a w > istocie zawisc niedocenianego miernoty) do Beksinskiego. > > Coz, Eligiusz Niewiadomski i Adolf Hitler tez byli sfrustrowanymi malarzami!:-( Zgadzam się, musi że to jakiś niedoceniony "artysta". Ale może dobrze że tu pisze, bo, paradoksalnie, tym bardziej mozna odczuć KIM był Zmarły - na tle takich chamów i gó..arzy... Odpowiedz Link Zgłoś
katewalker Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 14:36 Czytasz w ogole co napisales??? Ja nie ma szansy zarobic nawet na malucha ale to nie oznacza ze za chwile pojde zadzgac czlowieka!!!! Zycie jest najwyzsza wartoscia i zadne bzdetne tlumaczenie tego nie zmieni. Gnoj powinien smazyc sie w piekle Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 19:18 katewalker napisała: > Czytasz w ogole co napisales??? Ja nie ma szansy zarobic nawet na malucha ale t > o > nie oznacza ze za chwile pojde zadzgac czlowieka!!!! Zycie jest najwyzsza > wartoscia i zadne bzdetne tlumaczenie tego nie zmieni. Gnoj powinien smazyc sie > w piekle serio? to nizwykłe! :) Odpowiedz Link Zgłoś
katewalker Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 19:38 To oczywiscie nie byla wypowiedz odnosnie Twojego posta. Wszystko sie miesza na tym forum bo przed poludniem moja odpowiedz byla w zupelnie innym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 20:28 Wiem, ale opowiadasz dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
pl17 do ree-j-bie 25.02.05, 20:04 chlopcze ty masz jakis powazny problem, zglos sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
anitawalc Re: wolo 25.02.05, 16:04 wolo8 napisał: przepraszem bardzo, ale zeby sobie zarobic na renault, to trzeba miec dobre wyksztalcenie i prace, ja jestem po studiach, pracuja, a nowym renault nie jezdze. Chlopak wylecial z liceum , bo mu sie uczyc nie chcialo (wg. Rzeczpospolita) i jego ma byc stac na renault? Panstwo nie jest winne, ze chlopak pociagu do wiedzy nie mial, tylko do kradziezy i zabojstwa. > państwo samo wychowało te "chwasty". niestety taki jest u nas system. myśle że > gdyby chłopak miał sznsę sam zarobić na swoje renault to by nie musiał nikogo > zabijać. a poza tym to jeśli dobrze myśle to on nie był żadnym menelem, miał > normalną rodzinę więc co? chcesz pozbyć się wszystkich tego typu "chwastów"? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: PRZYWROCIC KARE SMIERCI 25.02.05, 13:56 bad_blood napisał: > ilu musi jeszcze zginac wartosciowych ludzi zeby Panstwo dojrzalo do tego, aby > eliminowac na zawsze chwasty? ile lat bedziemy jeszcze karmieni bzdetami w > stylu , ze zycie to najwyzsza wartosc i czlowiek czlowiekowi nie ma prawa go > odebrac? wszystko to wina kosciola i symaptyzujacej z nim prawicy. aha, więc tylko za śmierć "wartościowych ludzi" należy karać śmiercią? hmm, fajna podwójna moralność koledzy zabójcy giną od noża zapewne dość często, ale nie są "wartościowi"... życie ludzkie jest najwyższą wartością bez względu na to, czy Ty uważasz to za bzdet ale... jeśli to bzdet, to jesteś o krok od uznania, że możesz sam/sama komuś to życie skrócić a winy Kościoła akurat w tym bardzo mało, słyszał ktoś kiedyś o inkwizycji...? z kolei prawica jest jak najbardziej za wieszaniem, siekaniem, wyłupywaniem oczu, obcinaniem rąk, paleniem na stosie itd dowcip polega niestety na tym, że tzw. ustawowe zagrożenie ks-em nic nie daje, wcale się od tego nie robi raj na ziemi (dla wartościowych ludzi oczywiście) a nie ma straszliwszej kary od całego (możliwie jak najdłuższego) życia w więzieniu, powaga, nie wierz w bajeczki o komfortowych warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: w pogoni za sensacją 25.02.05, 21:23 yankele333 napisała: > A jeszcze niedawno Gazeta przypuszczała, że mordercą jest ojciec tego > chłopaka. Uważam, że powinna go przeprosić. poczekajmy troche. Ale jesli okaże sie, ze było tak jak mówisz, Wybiórcza winna beknąć (za ojca, o ile nie był ze sprawą związany). Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nowicki81 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:39 kara śmierci, za bestialskosc kara śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 13:46 a ta "bestialskość" (ja bym raczej powiedziała "bestialstwo", ale nie chcę się czepiać) to niby na czym polegała? naród się rżnie nożami przy każdej okazji, rozumiem że w tym przypadku szczeniak zachował się jak bestia bo zarżnął genialnego malarza a nie własnego koleżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
ketiw1 JUŻ SIĘ TŁUSZCZA DOMAGA KRWI!!! 25.02.05, 13:52 Od dawien, dawna to właśnie bezrozumna, szara, emocjonalna masa żądała zawsze krwi. Gdyby to od gawiedzi zalezało, to w każdym mieście stałyby dalej pręgieże, gilotyny, dyby, kajdany i szubiennice, a ludzi katowano by i zabijano bez sądu, linczowano. Ci co tak głośno krzyczą, nie znawszy okoliczności, bez jakiejkolwiek wiedzy prawniczej, socjologicznej, czy filozoficznej, to najzwyklejsze pospólstwo. Manipulacja nim wymaga jedynie "chleba i igrzysk", a poczucie sprawiedliwości społecznej daje im widok krwi i charkot podcinanych gardeł. Potępiam zabójcę Beksińskiego i mam nadzieję na światły wyrok sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum OBAJ BYLI MALARZAMI I KARA POWINNA BYC ODPUSZCZONA 25.02.05, 13:58 To nie jest wina Krzysztofa K. ze mial mniej talentu od Zdzislawa B. i dal sie temu drugiemu sprowokowac do zakonczenia zycia w zdrowiu i honorze. Przecie syn Zdzislawa B. popelnil samobojstwo i sam Zdzislaw byl tego bliski,ale wtedy wyszloby na jaw,ze to rodzina nawiedzonych i trzeba bylo zaaranzowac zejscie ze sceny w sposob spektakularny i to tak by narod nie szczedzil lez na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum OBAJ BYLI MALARZAMI I KARA POWINNA BYC ODPUSZ 25.02.05, 14:10 Gdyby talentem dzielono po rowno nie byloby zazdrosci zawodowej,ktora byla podlozem tego przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: OBAJ BYLI MALARZAMI I KARA POWINNA BYC ODPUSZ 25.02.05, 14:20 Od pozyczania pieniedzy sa banki i od przechowywania pieniedzy sa rowniez banki,a kosztownosci przechowuje sie w skrytkach bankowych rowniez. To co robil Zdzislaw B. to byla zwykla prowokacja i Krzysztof K. nie wytrzymal nerwowo i zrobil to co Zdzislaw B. dawno dla niego zaplanowal. Odpowiedz Link Zgłoś
syphon Od pieniędzy są banki... 25.02.05, 15:03 ...a od myślenia są inni. Więc ty już lepiej przestań, bo się scyzoryk otwiera w kieszeni przy twoich bredzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
anitawalc Re: maksimum 25.02.05, 16:11 Maksimum: mam talent, jezdze maybachem, mam pieniadze i kosztownosci w domu i mam nadzieje, ze cie nie sprowokowalam tym za bardzo i ze mnie nie nie zarzniesz nozem. maksimum napisał: > Od pozyczania pieniedzy sa banki i od przechowywania pieniedzy sa rowniez > banki,a kosztownosci przechowuje sie w skrytkach bankowych rowniez. > To co robil Zdzislaw B. to byla zwykla prowokacja i Krzysztof K. nie wytrzymal > nerwowo i zrobil to co Zdzislaw B. dawno dla niego zaplanowal. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: maksimum UNIKAC TRZEBA SLOWIAN I KOLOROWYCH 25.02.05, 21:12 anitawalc napisała: > Maksimum: > > mam talent, jezdze maybachem, mam pieniadze i kosztownosci w domu i mam > nadzieje, ze > cie nie sprowokowalam tym za bardzo i ze mnie nie nie zarzniesz nozem. www.nationmaster.com/graph-T/cri_mur_cap Jak z powyzszej tabelki widac,unikac trzeba Slowian i kolorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
casabon Re: JUŻ SIĘ TŁUSZCZA DOMAGA KRWI!!! 25.02.05, 14:00 poieram ketiw! ostro ale chyba trafnie! najłatwiej wypatroszyć, trudniej próbować zrozumieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: JUŻ SIĘ TŁUSZCZA DOMAGA KRWI!!! 25.02.05, 14:04 madrze piszesz, ketiw, nic dodać nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
dsylvian Pare uwag 25.02.05, 13:54 Pan Beksinski wcale nie byl chorym, zniedoleznialym starcem, a bystroscia umyslu mogl zakasowac niejednego - nomen omen - dziewietnastolatka. Wiecie, on byl bardzo przyzwoity i raczej stosowal uniki, aby nikogo nie obrazic, nie wdac sie w jakies przepychanki. Inny wyrzucilby te rodzinke na zbity pysk w momencie, jak zauwazyl, ze ktos z nich grzebie w jego rzeczach. On nie, wolal nie wdawac sie w konflikty. Machnal reka, co najwyzej schowal swoje dokumenty do sejfu. Wygoda, chowanie glowy w piasek? A z drugiej strony: bzardzo sobie cenil prywatnosc. Po smierci zony, wrzucil do niszczarki wszystkie listy, wszystkie papiery... Paradoks goni paradoks. Poczawszy od tego, jak go odbierano poprzez pryzmat jego obrazow. A to byl naprawde dobry, mily, lagodny czlowiek. Nie chorowal. Nie pil, nie palil, wiodl spokojne zyczie. Mogl jeszce tworzyc. Z dziesiec czy wiecej lat... A tu taki gnoj sobie mysli: stary dziadek, swoje przezyl a ja jestem mlody i potrzebuje kasy na panienki... Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
ackerman76 Re: Pare uwag 25.02.05, 14:17 ha, a ostatnio słyszałem reklamę Renault, było coś o samochodach i więzieniach, jacyś faceci uciekali z więzień żeby coś tam...słyszałem jednym uchem, ale teraz się skupię. Życie naprawdę pisze scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
eurojolka1 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:16 Ojciec krył syna, nie znalazł kluczy i domyślił się, że syn "ma robotę". Szkoda mi ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:18 no tak, patrząc na to od tej strony rzeczywiście żal ojca... chociaż ktoś w końcu "wychował" tego syna tak, że potem trzeba go było nieudolnie "kryć"... Odpowiedz Link Zgłoś
koszatniczka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:20 a nie szkoda ci ofiary ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:26 pytanie jak rozumiem retoryczne szkoda ofiary, bardzo szkoda - każdej ofiary każdej zbrodni, nie musi być akurat Beksiński ale można też współczuć rodzinie zabójcy, a potrafię sobie wyobrazić sytuacje, w których żal by mi było także i samego zabójcy nie w tym przypadku ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
eurojolka1 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:50 żal mi i rodziny ofiary i rodziny mordercy, dla nich rozpoczyna się pradziwy horror. Najwygodniej będzie miał synalek: dach nad głową, spokój, cisza, bezpieczeństwo, regularne posiłki i żadnych problemów finansowych. Do tego dochodzi zainteresowanie mediów. Od czasu do czasu wizyty zatroskanej rodziny. Może o to mu chodziło - o sławę? Odpowiedz Link Zgłoś
olesia24 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:06 No dziekuję za taką sławę! Wolałabym chodzić pieszo,nie mieć samochodu do konca życia. Ojciec napewno wolałby oddać samochód niz wysłać swojego syna do więzienia.Wszystkie wypowiedzi osądzające o współudział ojca uważam za bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:23 "dach nad głową, spokój, cisza, bezpieczeństwo, regularne posiłki i żadnych problemów finansowych..."? ech, eurojolka, masz wyobrażenie o polskim więzieniu jak z amerykańskiego filmu z tych wymienionych wygód tylko dach nad głową ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością spokój, cisza i bezpieczeństwo w pudle?! hehehe regularne posiłki? taa, ciekawe tylko jakie, znasz więzienne menu? żadnych problemów finansowych? ejże, Tobie się wydaje że podatnik finansuje zakupy z więziennej kantyny? nie piszę tego po to, by się użalać nad tym konkretnym albo jakimkolwiek innym skazanym a ten konkretny niech sobie siedzi choćby miał żyć jeszcze 60 lat i wyjątkowo malo mnie obchodzi zawartość jego michy piszę bo wszyscy tu zero wiedzą o warunkach w pudle i wierzą w bajeczki tzw. polityków (dla mnie - polityków z bożej łaski) albo w to co można sobie obejrzeć na filmach i tak mnie zaraz ktoś zakrzyczy ale wszystko jedno... takie maleńkie votum separatum składam i proszę: nie bądźcie przesadnie naiwni, wiara w propagandę to niezbyt mądry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
lihue Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 14:21 boze, takiego wspanialego tworce zabil buc dla pieniedzy? dozywocie, do cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
abies Ciekawe kto kupił dużo jego prac... 25.02.05, 15:02 Śmiesznie by było, gdyby się okazało, że niedawno pewien Pan, znajomy owych morderców, kupił dużą ilość prac Beksińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
abc_unia Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:03 Beksinski posiadal szlachetna dusze o odmiennej wyobrazni...tworzyl wzniosly surrealistyczny styl dla swiatowej sztuki... czy musial odejsc nie skonczywszy swych zaczetych plocien...? Wszyscy sie chyba zgodza ze mna,ze wraz z przemianami gospodarczo/ekonomicznymi w Polsce… nadeszly czasy gangsterskie, czasy mordow , kradziezy, wyrzucaniem z pociagow, znikajace auta ..jak zyje nie widzialam tyle krat w oknach co w Polsce...co trzeci dorobiony* statystyczny polak spi z bronia pod lozkiem, a turysci trzesa portkami i trzymaja swe paszporty w kryjowkach... co robi wladza, co bedzie za nastepne pare lat ?. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:10 abc_unia napisała: > Beksinski posiadal szlachetna dusze o odmiennej wyobrazni...tworzyl wzniosly > surrealistyczny styl dla swiatowej sztuki... czy musial odejsc nie skonczywszy > swych zaczetych plocien...? > > Wszyscy sie chyba zgodza ze mna,ze wraz z przemianami gospodarczo/ekonomicznymi > > w Polsce… nadeszly czasy gangsterskie, czasy mordow , kradziezy, wyrzucan > iem z > pociagow, znikajace auta ..jak zyje nie widzialam tyle krat w oknach co w > Polsce...co trzeci dorobiony* statystyczny polak spi z bronia pod lozkiem, a > turysci trzesa portkami i trzymaja swe paszporty w kryjowkach... co robi > wladza, co bedzie za nastepne pare lat ?. > nie przesadzaj,kilku artystów zostało zamordowanych za komuny,a kraty w oknach to przeciwko bandytom których mamy w swoich rodzinach,bo jakie wychowanie takie bezpieczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
abc_unia Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:15 mago13 napisała: nie przesadzaj,kilku artystów zostało zamordowanych za komuny,a kraty w oknach to przeciwko bandytom których mamy w swoich rodzinach,bo jakie wychowanie takie bezpieczeństwo :)no, ameryki nie odkryles..tam jest strach zyc...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
seashark KARA SMIERCI - TAK !!! 25.02.05, 15:04 NIE MA LITOSCI DLA MORDERCOW !!! DLA NICH KARA SMIERCI !!! inż. Szczerba Odpowiedz Link Zgłoś
marekble Re: KARA SMIERCI - TAK !!! 25.02.05, 15:21 ale co przeciwnicy kary smierci powiedza? beda ronic krokodyle lzy..biedactwa to moze inne rozwiazanie? mordercow, zwlaszcza recydywistow kastrowac, obcinac rece i nogi i wyp..alac takie cos na ulice, na pewno jakies dobre dusze sie nimi zaopiekuja Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: KARA SMIERCI - TAK !!! 25.02.05, 15:24 gwarantuje ze ci wszyscy ktorzy bronia mordecow i zwyrodnialcow gdyby staneli w obliczu tragedii jaka jest strata kogos bliskiego pierwsi powiedzieliby ze powinna byc kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: KARA SMIERCI - TAK !!! 25.02.05, 16:28 w pierwszej chwili, pod wpływem szoku... bo ja wiem, może i tak ale w sumie co daje zastosowanie zasady talionu (oko za oko, ząb za ząb)? chwilową i bardzo niezdrową satysfakcję? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz-nick DO BLEKITNOOKIEJ 25.02.05, 16:28 blekitnooka, skoncz prawo, zaloz toge i orzeknij kare smierci. zobaczymy jakas harda... a skoro na studia prawnicze za pozno, to moze etaty katow stoja przed toba otworem. nacisnij guzik, pociagnij dzwignie, wstrzyknij trucizne. napawaj sie widokiem wisielca albo dymem unoszacym sie znad krzesla, przezywaj uniesienia na widok wyplywajacych oczu albo konwulsji przedsmiertnych. potem wracaj do domu (do meza, dzieci) z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku (bo przeciez zwyrodnialec zdechl). a pierwszego oczekuj wyplaty. sto lat. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: DO Mocznika 25.02.05, 16:33 Przeczytaj co ci napisalem wyzej. B.bedzie lepszym prawnikiem od ciebi i przestan wzruszac ludzi bos smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: DO Mocznika- replika 25.02.05, 19:49 Przykro stwierdzic ze dyskutant jestes zaden gdy uciekasz sie do slow obrazliwych. Prawnik ?? trzeba spytac kto ci dal dyplom bo z tego co piszesz jestes jak lekarz ktorego mierzi widok krwi i mdleje. Tak jest ztwoim orzekaniem w sprawach ciezszych gatunkowo na wokandzie. To ze takmniemasz- ok.- Chce cie zobaczyc tak jak pisl przedmowca jak sie zachowasz gdy cie dzgna kozikiem po zeberkach albo mojka przejada po usmiechu.Teraz trozumiem dlaczego polskie sadownictwo jest na etapie niemocy skoro w ich szeregach zasiadaja tacy jak ty. amen Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: DO Mocznika- replika 25.02.05, 22:01 i to pisze emeryt którego nie stać na leki i jedzenie...? gdzieś tam przecież się na to żaliłeś zapowiadając, że nie będziesz utrzymywał bandytów z głodowej renciny hehehe oj, slmako, ubogi emeryt używa chyba jednak innego języka, troszkę się zapomniałeś w ferworze... hmm.. trudno to nazwać dyskusją pobożne amen na koniec niewiele pomaga, emerycie BTW, "mojką po uśmiechu" to śliczne, ty też z Wołomina może? (ale jakoś sobie nie przypominam żeby ten zwrocik funkcjonował w czasach przedwojennych, kiedy byłeś młody) Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: DO Mocznika- replika 25.02.05, 22:40 co cie tu dziwi rycerzu ciemnosci. Niska emerytura ktora nie starcza na leki i zywnosc ?? Masz w rodzinie emeryta ? popytaj , niech cie oswieca bo bladzisz. Awiesz moze ze od emerutury placi sie podatek ktory bedzie szedl rowniez i na zabojce NIE artysty ,jak pisza ale zwyklego czlowieka. Wypedz z siebie tego szatana co zasiedlil ci dusze. A krzeslo elektryczne musi powrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: DO Mocznika- replika 25.02.05, 22:49 hehe, no troszkę lepiej, congrats! to o wypędzaniu szatana i rycerzu ciemności bardziej emeryckie w klimacie ;) posłuchaj no, slmako, nie jestem rycerzem ciemności z tej prostej przyczyny, że jestem baba i to co gorsza w wieku przedemerytalnym... a ty, drogi ubogi emerycie, na leki i michę nie masz, ale przy kompie dzielnie sterczysz... od ust sobie odejmujesz, żeby mi grozić zasiedleniem duszy przez szatana hehehehe aha, jeszcze jedno: za dużo było tych amerykańskich filmów, emerycie bez kasy na leki - w PL to nigdy nie było krzesło elektryczne, więc nie ma jak powracać Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie [...] 25.02.05, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: DO BLEKITNOOKIEJ 25.02.05, 19:13 ree-j-bie napisał: > no i takich głupich cip jak błekitnooka właśnie nie trawię. A jakie trawisz cioto? M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: DO BLEKITNOOKIEJ 25.02.05, 20:33 Nie musisz wszystkich obrażać bo nie myślą tak jak Ty. Nikt Ci nie kazał iść na prawo -Twój wybór, gdybym chiała poszłabym na prawo, poszłam na medycyne coż mój błąd. Mam jedynie nadzieję że nie znajdziesz się nigdy po stronie ofiary, która też czuje strach i ból od ciosów . Przepraszam Cię bardzo nie znam się na prawie ale morderca chyba wie co robi(oprócz zabójstwa a afekcie). Przecież większość morderców planuje swoje zbrodnie. Nie wiem jak jest w więzieniu ale naprawdę nie interesuje mnie czy skazany sie boi i czy ma wygody czy nie, sam wiedział co mu z tego przyjdzie i powinien zasłużyć na karę i to słuszną do swojego czynu. Postaw się też po stronie ofiary i jej rodziny nie broń tylko zbrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
prady Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:09 Nigdy nie zdołam pojąć jak można zrobić coś tak okropnego drugiemu człowiekowi... Przerażające jest zezwierzęcenie ludzkie... Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:37 nigdy nie zdołasz pojąć jak można kogoś zabić? czy: jak można zabić starszego genialnego artystę? kogoś, kogo się zna i kto jest życzliwy? czy może: jak można kogoś dźgnąć 15 czy ileś tam razy? ależ można... niestety tak to już jest, poczytajcie statystyki: ludzie się wzajemnie zabijają i co gorsza na ogół nie wywołuje to aż tak gorących reakcji a dla mnie w sumie jest wszystko jedno kim jest sprawca i kim była jego ofiara: zabójstwo jest zabójstwem, choćby to jeden menel zadźgał drugiego w walce o flaszkę ale ja właściwie nie o tym chciałam... ludzie zabijają podobnie jak większość odpowiednio po temu wyposażonych przez naturę zwierząt różnica jest taka, że zwierzęta nie zabijają z chęci zysku a taki rodzaj zabójstw (nie licząc totalnych patologii) oburza chyba najbardziej więc nie nazwałabym zabójstwa dla kasy "zezwierzęceniem", nie obrażajmy zwierząt poważnie, jeden człowiek drugiemu człowiekowi potrafi zrobić znacznie więcej złych rzeczy niż zwierzę zwierzęciu Odpowiedz Link Zgłoś
magda_lena Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:18 Panie Kupiec z Wolomina ... 10 lat pracowal Pan dla Wielkiego Artysty i nie powiedzial Pan synowi Kim ten czlowiek jest ? o czym Pan rozmawial w swoim domu ? o tym ile Artysta ma kasy ? to TWOJA WINA, czlowieku, chociaz nie wiem czy slowo "czlowiek" jest tu na miejscu .. czlowiek ma rozum ... ty nie masz juz nic Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnooka Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:20 całkowita prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 20:31 Właśnie, czemu pan nie powiedział synowi, kim on jest? Przecież beksińskiego nie wypada zabijać! Odpowiedz Link Zgłoś
brenya Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:18 Nie wiem. Mam jakies niejasne przeczucie, ze ojciec broni swojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 15:23 Przepraszam. Czytalam artykul wyrywkowo i doczytalam sie, oczywiscie blednie, ze to jednak ojcu postawiono zarzut zabojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
othar Zaraz, coś tu nie gra... 25.02.05, 15:19 Śledzę temat przez cały tydzień i wykluczano motyw rabunkowy, podajac informacje, ze NIC Z BARDZO DROGIEGO SPRZĘTU FOTOGRAFICZNEGO Artysty nie zginelo... Wiec kto i kiedy nie powiedzial calej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Zaraz, coś tu nie gra... 25.02.05, 16:25 othar napisał: > Śledzę temat przez cały tydzień i wykluczano motyw rabunkowy, podajac > informacje, ze NIC Z BARDZO DROGIEGO SPRZĘTU FOTOGRAFICZNEGO Artysty nie > zginelo... > > Wiec kto i kiedy nie powiedzial calej prawdy? Po prostu notatka jest niechlujna. Gdzie indziej (chyba w Rzepie) opisano sprawę dokładniej. Chodziło o sejf, który był w mieszkaniu. Sprawcy nie udało się go sforsować (zbadano zamek). Okrucieństwo może świadczyć, że mordercę to rozjuszyło a aparaty nie zadowoliły. Śledczy powiedzieli, że w sejfie było niewiele pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Zaraz, coś tu nie gra... 25.02.05, 16:30 no własnie! na poczatku powiedzieli ze nic nie zostało ukradzione a teraz chrzania cos o aparatach! myla sie w zeznaniach. to niech sie w koncu zdecyduja Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:26 mam nadzieje ze ten morderca dostanie dozywocie Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:40 chcesz mu placic alimenty na dozywociu ? Opodatkuj sie dodatkowo jakes darczynca ! Mnie emerytowi brakuje na leki i jedzenie NIE CHE UTRZYMYWAC BANDYTY. KARA SMIERCI - OTO NA CO ZASLUGUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:41 slmako, na jaką partię głosujesz...? Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: do jotetenbi 25.02.05, 19:54 Napewno NIE na Giertycha,Leppera i ojca Rydzyka. moze kaczynscy moze Rokita Choc sa i inni rzeczowi ludzie np.Olechowski, Oleksy !!! Moge jeszcze ale jastem ad rem za kara smierci ( jak wyzej) cbdo. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: do jotetenbi 25.02.05, 22:06 cbdo? bo ja wiem czy cokolwiek tutaj wykazałeś, emerycie przepięknie manipulujesz demagogicznymi chwytami, dlatego pytałam... każdemu wolno mieć własne poglądy, jak ktoś ma inne to może najwyżej próbować (możliwie grzecznie) przekonywać więc bądź sobie za karą śmierci, mnie osobiście to (excusez le mot) wali zwróciłam uwagę na emerycko-biedniacki chwycik w "dyskusji" i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:45 dozywocie to minimalna kara. chociaz w tym przypadku przydała by sie kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:47 jeśli "w tym przypadku" przydałaby się kara śmierci, to dlaczego nie w innym? może stworzyć cennik według wartości ofiary...? błagam Was, uważajcie z takimi poglądami! Odpowiedz Link Zgłoś
olomen Re: Podejrzany przyznał się do zabójstwo Beksińsk 25.02.05, 16:51 ja wlasnie uwazam ze w tym przypadku nalezy sie kara smierci bo smierc beksinskiego jest dla mnie niewyobrazalna strata. nigdy sie nie pogodze z faktem ze ten gowniaz zrobic cos takiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Caly czas to mowie !!! 25.02.05, 17:08 NAUCZYC GOWNIARZA MALOWAC !!!!!Niech maluje OBRAZY !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Caly czas to mowie !!! 25.02.05, 19:24 no własnie!!! Skoro zabił wybitnego artystę to niech teraz sam maluje! Może dzięki temu takich zabójstw już nie będzie na tym świecie! Rozumiem jakąś emerytke gdyby zamordował to o.k., ale artystę??? I to w dodatku POPULARNEGO??? SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ZYCIE JEST TYLKO ZYCIEM,... 25.02.05, 19:59 ALE NIE WSZYSCY SA SOBIE ROWNI I NIGDY NIE BEDA, W POLSCE ROWNIEZ ,i to nawet po smierci.O jakiejs sprztaczce Mickiewicza nikt nie wspomina, a ten ma sarkofag na Wawelu..Wyrzucic tego truposza z zamku krolewskiego i zakopac na cmentarzu,WSZYSTKIM ROWNO - GOWNO! SPRAWIEDLIWOSC MUSI W POLSCE ZWYCIEZYC!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Caly czas to mowie !!! 25.02.05, 22:10 ironizujesz, ree-j-bie, ale mnie chodzi o to samo: nie byłoby tej kilometrowej dyskusji gdyby ofiarą była biedna babcia emerytka albo chłopak w wieku zabójcy... i to jest w sumie bardzo niepokojące, chyba niektórzy rzeczywiście marzą o stworzeniu cennika - ile za czyje życie Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Caly czas to mowie !!! 25.02.05, 20:21 On juz swoje ZMALOWAL! (Oczywisicie gdzie mu tam do skali tej austriackiej miermoty, no, tego jak mu tam...) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 POMROCZNOSC CIEMNA! :-(((((((((((((((((((((((((((( 25.02.05, 17:58 Jesli ktos pchnie kogos nozem RAZ, to od biedy mozna uwierzyc, ze uczynil to w afekcie. [pomrocznosc jasna;-)))] Jesli natomiast uczyni to SIEDEMNASCIE RAZY[sic!] to mamy tu do czynienia "z wyraznym nasileniem zlej woli", jak to okresla prawo. Jako Amerykanin moge tylko ze wyrazic ubolewanie, ze rozprawa obu mordercow nie odbedzie sie w Teksasie. W Polsce bowiem moga otrzymac podobny wymiar kary co inni dwaj mordercy: gen. gen. Jaruzelski&Kiszczak! :-(((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 JAK MOZESZ TYCH JENERALOW NAZYWAC... 25.02.05, 18:12 TAK BRZYDKO ?!...ONI SA LUDZMI HONORU I WALCZYLI KU CHWALE OJCZYZNY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: JAK MOZESZ TYCH JENERALOW NAZYWAC... 25.02.05, 20:17 "ONI SA LUDZMI HONORU I WALCZYLI KU CHWALE OJCZYZNY !!!" ;-))) Owszem, tyle, ze byl to honor homo sovieticus, a ojczyzna, ku chwale ktorej walczyli byl Zwiazek Sowiecki!:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: POMROCZNOSC CIEMNA! :-((((((((((((((((((((((( 25.02.05, 19:22 meerkat1 napisał: > Jesli ktos pchnie kogos nozem RAZ, to od biedy mozna uwierzyc, ze uczynil to w > afekcie. [pomrocznosc jasna;-)))] > > Jesli natomiast uczyni to SIEDEMNASCIE RAZY[sic!] to mamy tu do czynienia > "z wyraznym nasileniem zlej woli", jak to okresla prawo. > > Jako Amerykanin moge tylko ze wyrazic ubolewanie, ze rozprawa obu mordercow nie > > odbedzie sie w Teksasie. W Polsce bowiem moga otrzymac podobny wymiar kary co > inni dwaj mordercy: gen. gen. Jaruzelski&Kiszczak! :-(((((((((((((((((((((((( U was, w teksasie to by było nie do pomyślenia, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: POMROCZNOSC CIEMNA! :-((((((((((((((((((((((( 25.02.05, 20:19 Oczywiscie, ze nie! W Teksasie, takich jak ty smazymy na elektrycznej <kuchence> o potem przerabiamy na <food dog>! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Lipa na kółkach..... 25.02.05, 18:15 Początkowo klątwa Beksińskich, następnie "złota rączka" z Wołomina- sprawca już był -teraz motyw....... .Początkowo nic nie zginęło (klucze i dokumenty) -póżniej pożyczka na samochód i dług -jest motyw ale nie pasuje osoba jako sprawca. Badania kryminalistyczne jeżeli tylko biologia -to dowód pośredni -musi się przyznać. No i przyznaje się - syn (czyżby ojciec go wpasował?)-kolega zaprzecza ale w końcu "pęka". Jest motyw i sprawcy -dla Policji sprawa czysta-wykryta ,nawet fanty o których nie było mowy wcześniej, jakoś się znajdują określając motyw.Ale co Śp.Beksiński zrobił z ubraniem -wg.ustaleń odwiedziny "sprawców" nastąpiły w południe a wieczorem znleziony został w spodenkach (majteczkach?)-czyżby szantaż a może coś jeszcze ????. Nie ma mowy o badaniach DNA - a samo badanie grupowe krwi(określane jako biologiczne) jest podważalne, tak samo jak przyznanie się do winy podejrzanego -wg.kpk podejrzany (w przeciwieństwie do świadka )nie ma obowiązku mówić prawdy. No i narzędzie zbrodni - znaleziony nożyk. Stara szkoła Brunona Hołysta - zbrodnia ,motyw ,sprawca, narzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
thellma Re: Tak sobie czytam i czytam... 25.02.05, 18:58 i nie bardzo rozumiem niektore wypowiedzi. Bo we mnie cos zalkalo na wiadomosc o smierci Pana Beksinskiego. Bo odkad odroslam od ziemi i zaczelam odczuwac glebiej, to Jego malarstwo stalo sie dla mnie wazne. I poczulam ogromny zal, ze zbraklo nam Artysty, ktory moglby jeszcze wiele stworzyc. I, moze, niestety, nawet przez chwile nie pomyslalam o osobie, ktora tego czynu moglaby sie dopuscic. Zal i smutek przewazyly. Sama jestem "po prawie", stracilam tez bliska osobe (brat mojej Mamy zostal zamordowany) ale nie umiem ferowac wyrokow i nie rozumiem osob, ktore lekka reka zadaja kary smierci czy dozywocia. Rozumiem, ze w wypadku smierci osoby publicznej, a za taka uwazam osobe Pana Beksinskiego, dyskusja staje sie bardziej goraczkowa. Ale smierc to smierc. Prosze, pochylmy glowy nad nie zyjacym juz Artysta a wyroki pozostawmy Sadom, jakie by one w naszej RP nie byly. ps. przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z maca i nie mam takich. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Tak sobie czytam i czytam... 25.02.05, 22:51 thellma, dziękuję Ci za tego posta! Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: Tellciu nie badz przyglup. 25.02.05, 23:00 Czego nie rozumiesz ze pana B. dzgneli nozem. I to jest morderstwo z premedytacja zrobiona celowo. Trzeba to jakos ukarac. treba go powiesic. Pamietasz ty jeszcze przykazania ?? no to co jest w 7 ??? jotebe ci to moze wyjasnic Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Tellciu nie badz przyglup. 25.02.05, 23:03 czy istnieje emotikonka oznaczająca wzruszenie ramionami...? na czacie byłby ignor po wsze czasy, tutaj mimo smutnej sytuacji - chwila szczerego śmiechu daj se siana, slmako i nie wysilaj się już, pośmiałam się z ciebie i nie będę już komentować twoich wypocin Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: Tellciu nie badz przyglup. 25.02.05, 23:06 nie trza siana bo owies mamy Odpowiedz Link Zgłoś
oiva do ree-j-bie 25.02.05, 19:13 To, że ktoś ma inne poglądy od twoich nie znaczy, że musisz go od razu wyzywać. Może właśnie inni uważają twoje poglądy za debilne, nie pomyślałeś o tym? Nie umiesz się po prostu zachować, jesteś chamski i wulgarny i łamiesz wszystkie możliwe zasady dobrego wychowania. Jeśli nie podoba ci się, co inni piszą na tym forum, to nie czytaj i nie wypowiadaj się, zrobisz tym przysługę nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: do ree-j-bie 25.02.05, 20:11 Oiva masz racje. Ten hamulecjest wulgarny. to tak jes6t zawsze jak argumentow nie starcza to ci zaraz miesiwem bluzna albo nozem po zeberkach. A maja aspiracje do prawnikow. Popieram cie oiva w zupelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dohaze Re: do ree-j-bie 25.02.05, 20:13 wyobrazcie sobie ze ja tego chlopaka widywalam kazdego dnia na szkolnym korytarzu... az mi sie wierzyc nie chce!! nie umiem, nie potrafie... i komu tu ufac, w co wierzyc?! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: do ree-j-bie 25.02.05, 22:12 ech, chyba mam nowego faworyta na forum GW: slmako... a przy okazji, hamulec jest w samochodzie, miałeś chyba na myśli chamulca? Odpowiedz Link Zgłoś