Dodaj do ulubionych

Ojciec Rydzyk namaszcza polityków

• o_w_morde Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 10:26
      ..........a juz nic nie napisze, szkoda klawiatury..........albo
      napiszę :ciemnogrod , ciemniactwo, ciemnota.........
      • augu Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:25
        o_w_morde napisał:

> ..........a juz nic nie napisze, szkoda klawiatury..........albo
        > napiszę :ciemnogrod , ciemniactwo, ciemnota.........

Podpisz: JA ŚWIATŁY, NAJMĄDRZEJSZY I POSZTĘPOWY.
        • pandada Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 21:49
          Myślę, że przeciwnicy RM często są zwolennikami postępu i Oświecenia. Katopolacy są przeciw i wszystko jasne (dla jednych, bo dla drugich wszytko ciemne)
    • mozart [...] 28.02.05, 10:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • orcheystra [...] 28.02.05, 10:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • davidmorst Re: RM namaszcza, a GW szkaluje - co lepsze? 28.02.05, 10:43
    • 1tadeusz1 To mi się podoba. 28.02.05, 10:46
      Ziobro jest tam gdzie być powinien ( nadaje się na ministranta ). Nawet Kaczory
      go olewają.Wypuścili szczeniaka w maliny i tam został. Niech Wasserman się nie
      obawia. Kaczory zrobią z nim to samo.Oglądałem wczoraj (kaczora) na Polsacie.
      Kupa gówna!!!I to ma być prawica?! BOLSZEWIA !!! A co będzie z Romkiem?
      • pandada Re: To mi się podoba. 28.02.05, 22:04
        Prawica określa z reguły konserwatyzm, tradycyjność, religijność, surowe kary, dekretowanie jedynie słusznej moralności.
        Ale dla dobra rozumienia świata najlepiej się pozbyć haseł "lewica" i "prawica", a zastąpić je przez liberalizm i konsewatyzm światopoglądowy, oraz socjalizm i kapitalizm w sferze gospodarki. Są dwa kryteria i po dwa stanowiska (w uproszczeniu) czyli wyjściowo 4 możliwe kombinacje. Liberalni socjaliści (UP, Racja), liberalni kapitaliści (UW), konserwatywni kapitaliści (UPR jest blisko, ale niezupełnie), konserwatywni socjaliści (Samoobrona, LPR). Jednak należaqłoby dodać centrum pomiędzy obiema parami przeciwieństw, aby uszeregować wszystkie partie, a jeszcze lepiej umieścić na układzie współrzędnych z rozróżnieniem stopnia popierania różnych stanowisk.
    • arqs Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 10:49
      No gratuluję autorowi pełnego obiektywizmu - cóż za język i styl! To chyba nowe
      kanony dziennikarskie?
      Panie Wojciechu - może czas zająć się czymś co pan potrafi? Ulice są
      nieodśnieżone...

P.s.
      Nie jestem zwolennikiem Rydzyka i jemu podobnych.
    • sluczyn Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 10:49
      Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina,a okres średniowiecze. Gdyby nie
      ten Meybach, a teraz to i ten na Z dostanie, trzeba zrzutki na kampanię
      wyborczą! Dałem kiedyś 20 zł na Stocznię Gdańską , gdzie one trafiły kapłanie,
      odpowiedz jak na spowiedzi!

Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
      oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
      • davidmorst Re: Psychole od Michnika zaprzeczają demokracji ! 28.02.05, 11:03
        Psychole od Michnika są przeciwnikami wolności słowa i głoszenia odmiennych
        od GW pogladów. Niewątpliwie są wyznawcami "tolerancji inaczej".
        • sluczyn Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz? 28.02.05, 12:11
          Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz?
          Czy ty tylko potrafisz powtarzać cudze określenia, to mantra, ewangelia czy
          Mein Kampf (dostępny)? Drugi człowiek jest bardziej skomplikowany niż twój
          rozumek Kubusia Puchatka z opłatka może pojąć!

Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
          oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
          • kicior99 Re: Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz? 28.02.05, 16:13
            sluczynie! tu polowa jest takich! ja juz sobie dalem spokoj z dyskutowaniem.
            Zwroc uwage, ze w zasadzie zasen post nie jest na temat, a wiekszosc pisze na
            zasadzie: zaatak0owac Michnika? To po cholere oni tu wlaza? Ja np. nie
            przepadam za radiem Mariola i ND wiec nikt mnie tam nie zobaczy. Nawet nie
            wiem, czy maja forum bo i tak bym sie tam nie wpisal.
      • b.krakus witajcie w raju 28.02.05, 11:14
        Ciekawe, czy Dederko tam był.
      • augu Re: Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 11:29
        sluczyn napisał:

> Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina,a okres średniowiecze. Gdyby nie
        > ten Meybach, a teraz to i ten na Z dostanie, trzeba zrzutki na kampanię
        > wyborczą! Dałem kiedyś 20 zł na Stocznię Gdańską , gdzie one trafiły
        kapłanie,
        > odpowiedz jak na spowiedzi!

Maybach pisze się przez Ma.. a nie Me...
        Dlaczego miałby Ci odpowiadać jak na spowiedzi?
        • pandada Re: Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 22:05
          A co to jest Maybach? Jakiś biblijny ascetyk, że tak radyjkowcy purystyczni są w nazewnictwie?
    • krzywyryj "48matrix" !!! Daj głos !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:00
      Nudno tu bez ciebie.
    • prawy-prosty "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:18
      Tu są za słabi przeciwnicy. Twój intelekt wzbogaca mnie jak nikt.
      • pamin1 Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:30
        bo wlasnego mi brakuje!
        • lewy-sierpowy Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:54
          Cios celny, ale poniżej pasa. Jesteś może z "Team 48matrix" ?
          Nie wal na oślep, bo sam siebie znokautujesz.
          • pamin1 Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 12:02
            Nie naleze do zadnej bandy ani mafii. Po prostu szybko sie ucze. Ty masz z
            biblia i kosciolem tyle wspolnego co twoi patroni. To ty z "miloscia" typowa
            dla polskiego ciemnego "katolika" machasz piastkami i czytasz posty, ktore nie
            sa adresowane do ciebie. Ksiadz-UB-ek?
            • krzywyryj Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 13:50
              pamin1 napisał:

> Po prostu szybko sie ucze.
              -------------------------------------------
              Za szybko się uczysz. Zwolnij. Szybko uczyć się nie oznacza nauczyć się.
              "Smotrisz w knigu, widisz figu"- <Ś.P. Krwawy Leon- Belfer>
        • prawy-prosty Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 12:08
          pamin1 napisał:

> bo wlasnego mi brakuje!
          ----------------------------------------
          Do znokautowania "48matrix"'a nie trzeba intelektu. Uwierz.
    • pan.nikt OSZOŁOMY Z GW 28.02.05, 11:27
      Jak Rydzyk wymieniał Girtycha i LPR, to GW nazywało LPR partia Rydzyka, partia
      kruchtową, jak nie wymienia, to znów źle.

ZWYCZAJNIE PROMOCJA W GW KUMPLI OD FRASYNIUKA I OKRĄGŁEGO STOŁU ZACZĘTA!!!!!!!!
      A wszystkich innych ośmieszać, deptać.
      Z Rydzykiem, źle, bez Rydzyka źle. Zawsze będzie źle.

DOBRZE JEST TYLKO Z ADASIEM!!!
    • kato28 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:40
      Trochę mnie to forum mierzi. Ciekaw jestem ilu z tych którzy dają tu upust
      swojej grafomanii słucha rydzyjka. Myślę że mało kto.
      A ja słucham... I chociażby dzisiaj rano wysłuchałem świetnej katechezy która
      to tłumaczyła dlaczego Kościół jako instytucja ma OBOWIĄZEK politykowania.
      Najpierw katecheza, później telefony. Oczywiście w mgnieniu oka zrobiło się
      kółeczko wzajemnej adoracji. Nikt nie śmiał mieć innego zdania niż O.
      prowadzący. Po kilku telefonach odechciało mi się słuchania. Masoni,
      neoliberałowie, globalizm itd... Czy "przeciętnym" słuchaczom RM w ogóle coś to
      mówi???
    • mozart Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:44
      Powinni byli wpuscic do sali troche gazu Zyklonu B. Tak na wszelki wypadek
    • bladatwarz Lekcewazycie sobie media, to teraz zaskoczenie... 28.02.05, 11:52
      Wystarczy zajarzec sobie od czasu do Czasu do Naszego Dziennika zeby zobaczyc
      co sie kreci na prawicy (tak jak do NIE zeby podgladnac lewice).
      W RM ani w ND nigdy dobrego slowa o LPR nie bylo. A jesli w ogole cos napisali,
      to raczej w chlodnym tonie.
      • edek47 Giertych i Rydzyk niczym sie od siebie nie roznia. 28.02.05, 15:36
        sa dziecmi NIENAWISCI,wiec trudno od nich wymagac, zeby sie kochali.
        • krzywyryj Re: Giertych i Rydzyk niczym sie od siebie nie ro 28.02.05, 15:45
          Nie przesadzaj z urawniłowką. R.Giertych jest duuuuużo wyższy.
    • rozmaryn Czyli Ziobro jednak jest zerem. Miller miał rację. 28.02.05, 12:00
      Zbyszku, ratuj się. Bo pójdziesz na dno razem z Rydzykiem i Lepperem. Nie daj się sprostytuować jak Rysiek Czarnecki.
    • 19mamuska jedyna prawda 28.02.05, 12:10
      GW ten CHŁAM
      eksponuje wypowiedzi tylk edek47
      dawidmorst
      lewy sierpowy
      krzywyryj
      pytam się a gdzie moje wypowiedzi
      • 18261826www Re: jedyna prawda-Radiomaryja to banda faszystow! 28.02.05, 12:16
        Ten kto zlikwiduje te bande, zapisze sie zlotymi literami w historii Polski i
        swiata.
      • krzywyryj Re: jedyna prawda 28.02.05, 12:26
        Napisz coś. To może opublikują.
        Chyba że oczekujesz Nobla za tekst "bez słów". Jest precedens; John Cage skomponował utwór muzyczny "bez żadnego dźwięku".
    • brynk "michniki "{GW] ale wam temat pasuje, wasz temat 28.02.05, 12:31
    • brynk Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:34
      kataryna.blox.pl/html
    • aglo5 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:38
      Byłem czytelnikiem wyborczej do czasu kiedy zobaczyłem Michnika ściskającego
      czerwonych, o zgrozo gdzie ja miałem oczy i uszy; Michnik zdrajca idei
      Solidarności(zw.zaw.},został o.Rydzyk jedyny który prawdą prowokuję zachowanie
      mających coś na sumieniu politykow. Wszystko i wszyscy ze świecznika przeciw
      R.Maryja, lewa i odłamy prawej strony boją się prawdy o sobie, najbardziej
      boli "Bolka" i ordynarnego w wypowiedziach i braku kultury Frasyniuka, a radio
      nadaje dalej, mi nie przeszkadza.
    • sodoma.i.gomora RYDZAK DO KLASZTORU ! WON OD POLITYKI !! 28.02.05, 12:42
      • davidmorst Re: ANTYPOLSKA GazetoWyborcza, WON Z POLSKI !!! 28.02.05, 13:40
        • sodoma.i.gomora RYDZAK, WQON DO KLA2SZTORU !G.. CI DO POLITYKI ! 28.02.05, 15:10
        • davidmorst Re: ANTYPOLSKA GazetoWyborcza, WON Z POLSKI !!! 28.02.05, 16:41
          "A liberalne media won od RM i od spraw wiary (art. ks.Słomińskiego). Kto dał
          prawo do wypowiadania się na łamach GW na temat, którym się akurat ta gazeta
          nie powinna się zajmować. Katechizm? Panowie, dajcie spokój. Zajmijcie się
          czymś, co w Waszych ustach (piórach) brzmi mniej fałszywie."
          - - -
          Fałsz i manipulacja to stałe zadania tej antypolskiej szmaty GW.
          • holyboy_666 Re: hmmmm 28.02.05, 18:34
            a może lekarz cię oszukuje i dostajesz placebo;-)
        • hanyska2 Antypolski morst won na Madagaskar!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.05, 18:27
      • augu Re: RYDZAK DO KLASZTORU ! WON OD POLITYKI !! 28.02.05, 14:27
        A liberalne media won od RM i od spraw wiary (art. ks. Słonimskiego). Kto dał
        prawo do wypowiadania się na łamach GW na temat, którym się akurat ta gazeta
        nie powinna się zajmować. Katechizm? Panowie, dajcie spokój. Zajmijcie się
        czymś, co w Waszych ustach (piórach) brzmi mniej fałszywie.
        • pandada Re: RYDZAK DO KLASZTORU ! WON OD POLITYKI !! 28.02.05, 22:18
          Nasze prawo daje możliwość swobody wypowiedzi. A Rydzyka-heretyka z teologią oficjalną i wykładniami wiary można chyba konfrontować - w imię choćby troski o ludzi, którzy myślą, że RM prezentuje wartości katolickie.
          RM nie ma żadnego wyróżnionego statusu w sprawach wiary i musi się podporządkować odpowiednim instytucjom kościelnym.
    • bbombel Biedne Radio Maryja zostawcie je w spokoju!!! 28.02.05, 12:53
      Niech osoby ktore nie sluchaja tego Radia nie wypowaidaja sie, prosta zasada.
      Ja slucham tego Radia i zadnych nie przyzwoityhc tresci sie nie dolsuchalem, oni
      sie tylko modla i glosza swoja opinie na temat polityki i historii.
      Radio Maryja jest zaciekle atakowane od poczatku istnienia za swe poglady, ze
      osmiela sie mowic prawde ktora demaskuje uklad post-okraglostolowy i nie tylko.
      Czy na lamach Wyborczej atakujaca to Radio znajduje sie chociaz jedno pozytywne
      zdanie?
      Chcemy zamknac Radio Maryja a pozostawic NIE?
      • pandada Re: Biedne Radio Maryja zostawcie je w spokoju!!! 28.02.05, 22:27
        Ja tam lubię sobie posłuchać oszołomów z RM. Są tak zakłamani, że utwierdzają mnie, że moje poglądy nie mają racjonalnej alternatywy, a jedynie zabobony i chorobę psychiczną oraz brunatno-czarną nienawiść.
        Czy czytasz NIE? Ja cenię za poczucie humoru i inteligencję, tak obce ciemnogrodzianom.
    • brynk <a href="http://kataryna.blox.pl/html" target="_blank">kataryn 28.02.05, 12:53
    • mehow78 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:55
      Witam,

Poraz kolejny przekonuję się o wybiórczości dobierania i prezentowania faktów przez dziennkarzy GW.

Jestem okazjonalnym słuchaczem RM, nie sympatyzuję z przekonaniami politycznymi jakie przypisuje
      się w mediach tej radiostacji, czy też jej prowadzącym. Transmisję oglądałem w TV TRWAM, ponieważ
      postanowiłem zweryfikować niektóre głoszone publicznie poglądy na temat stacji. Nie mam takich
      skojarzeń jak Autorzy artykułu w kwestii przebiegu tego spotkania.

Zmuszony jestem stanowczo zaoponować treści tego artykułu. Panowie Autorzy, gdzie dziennikarska
      rzetelność i uczciwość, oraz szacunek do faktów?

W moim skromnym przekonaniu artkuł jest mizerny nie ze względu na temat, tylko na styl - bliskość z
      tonem Trybuny Ludu lat 80. Ja bym się za taki tekst wstydził. Zawiodłem się na GW poraz kolejny.

Pozdrawaim wszystkich,

M.
      • pandada Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 22:29
        To napisz jak było naprawdę, bo nie każdy ma dekoder TRWAM czy kablówkę.
    • gooral164 jeden wart drugiego 28.02.05, 12:59
    • gooral164 namaszcza jak to księża mają w zwyczaju ?? 28.02.05, 13:00
      ładuje ich od tylca??
    • equipage Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 13:11
      Ale świnia - nie?
    • wroclawianka2 CZY NAMAŚCIŁ POSŁANKĘ UNII PRACY - GUCWIŃSKĄ? 28.02.05, 13:27
      Czy Jego Wielebność, Ojciec Wszystkich Pożądnych (od słowa pożądanie) Polaków namaśćił panią poseł Unii Pracy - Hannę Gucwińską? Jako niereformowalna w TVP Gucwińska z mężem została wyrzucona z ekranu telewizji publicznej. Teraz 73 letnia babcia zaszczyca swoją fizjonomią i słynną umytą treską rydzykową telewizję TRWAM. Czy otrzyma błogosławieństwo Rydzyka na dalszą parlamentarną drogę?
      • krzywyryj Re: CZY NAMAŚCIŁ POSŁANKĘ UNII PRACY - GUCWIŃSKĄ? 28.02.05, 13:36
        Jesteś bardzo mocno namaszczona ( od maści) maścią na szczury. Ale nie za bardzo. Poproś o dokładkę.
    • and192 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 13:37
      Panu Szackiemu gratuluję stylu. "Moherowe berety" przepiszę sobie do sztambucha.
      • davidmorst Re: Prymitywny atak prymitywnej Gazety Wy. 28.02.05, 13:42
        • sodoma.i.gomora KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!!!!!!! 28.02.05, 15:13
          • m15 Re: KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!! 28.02.05, 15:58
            Tyle waznych zaczy a wy ciagle jedno, Ojciec dyrektor.Zamilczcie
            wreszcie,zajmijcie sie Nie, Gazeta,itp.
            • pandada Re: KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!! 28.02.05, 22:38
              Ludzie zajmują się czym chcą. RM też zajmuje się czym chce i np. nie rzuca się z ostrą krytyką na Tygodnik Powszechny. GW nie lubi RM - to ich atakuje - tak jak Kwiatkowskiego z Czarzastym, Putina, wszechpolaków itd. Radio atakuje masonów, żydów, komunistów, liberałów, Wałęsę, Michnika itp. Każdy sam wybiera przeciwników.
              PS.
              Jak to papieża ludzie nie szanują. On stwierdza, że dzięki cierpieniu jest bliżej Jezusa, a "wierni" życzą mu zdrowia i dobrego samopoczucia. Zawsze wbrew papieżowi, który uznaje też, że pluralizm i tolerancja są prawdziwą polskością.
      • augu Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 14:15
        Ten ton przypomina mi cykliczną audycję radiową sprzed lat "Tu jedynka". Ten
        sam styl. Ciekawe, czy ówczesna opozycja przypuszczała wówczas, że będzie pisać
        w tym samym tonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka