Dodaj do ulubionych

Demokraci.pl

• ukos Partia Grubej Kreski 28.02.05, 14:28
      To chyba byłaby bardziej adekwatna nazwa niż enigmatyczna Partia Demokratyczna.
      • holyboy_666 Re: co prawda można pleść bzdury, ale 28.02.05, 15:21
        nie lepiej przeczytac wystapienie mazowieckiego, w ktorym mowi o grubej kresce?

chyba ze dla ciebie nie ma znaczenia czy ktoś ukradł rower, czy jemu ukradli -
        to calkiem mozliwe.
    • windal I będzie "SALON KŁAMC - UW" w całej okazałości! 28.02.05, 15:08
    • windal A Kiszczak, Michnik, Jaruzel, Urban itp. krety? 28.02.05, 15:10
    • komentator4 Re: Demokraci.pl 28.02.05, 15:14
      Partia pana Frasyniuka (kiedyś pod nazwą Unia Demokratyczna) wyjechała do
      władzy na plecach inteligencji, którą przezwała "sferą budżetową". Po dojściu
      do władzy na inteligencję wypięła d... Jedyna pozostałość inteligenckiego
      rodowodu to maniackie używanie tytułów profesorskich przez Geremka czy
      Balcerowicza (choć, jako politycy, oczywiście nie są aktywnymi profesorami
      żadnej uczelni). Będąc przy władzy, już jako "Unia Wolności", zaczęła
      kokietować "klasę średnią". Ale klasa średnia zna swój interes i wypięła d...
      na UW. Niedotrzymane zobowiązania wobec naturalnego i wiernego elektoratu
      spowodowały masowy odpływ wyborców i UW musiała zniknąć z Sejmu. Kto jeszcze
      uwierzy tym ludziom? Czy oni myślą, że wyborcy nie mają pamięci ani rozumu?
      Panie Frasyniuk, trzeba było protestować, kiedy Pańska partia wybierała
      Balcerowicza na przewodniczącego i wtedy, kiedy szukała oszczędności
      budżetowych poprzez obniżanie wynagrodzeń nauczycielom i zamykanie placówek
      naukowych. Za późno! Nikt z tej partii nie jest już wiarygodnym politykiem. Weź
      się pan do uczciwej roboty, jeśli jeszcze potrafisz, a politykę zostaw
      mądrzejszym od siebie.
    • zetp Nowa partia Frasyniuka, Hausnera i Mazowieckiego 28.02.05, 15:56
      Wszyscy ci zalozyciele "nowej" (sic!) partii to ludzie politycznie przegrani,
      ktorzy w niemalym stopniu ponosza odpowiedzialnosc za to, co dzis obiecuja
      uzdrowic! Moim zdaniem wybierajac w swym zyciorysie koryto, a nie rzeczywista,
      pozytywna dla kraju mysl polityczna wyzbywaja sie dzis resztek przyzwoitosci!
      Coz to nowego Polakom moga zaproponowac ci swietojebliwi mezowie, fachowcy
      polityczni od prawicowej lewicy, czy tez lewicowej prawicy?! Toz to zakrawa na
      makabryczny zart! Ludzie! Nie dwajcie sie ciagle nabierac tym samym cwaniakom!
      Oni, gdyby naprawde chcieli i potrafili rzadzic krajem dawno by to zrobili.
      Mieli juz poparcie niemal calego narodu!
      • davidmorst Re: Kiedy rozum Polaków śpi, budzą się UWole ! 28.02.05, 16:55
    • niepoprawnypolitycznie PZPD 28.02.05, 17:10
      Poloska Zjednoczona Partia Demokratyczna
      Zakładać chłopy POPy - Hausner już tym zarządzał (Geremek zresztą też). A
      Michnik wysmarzy list do członków partii.
    • 48matrix A co z "PLANEM HAUSNERA"? 28.02.05, 17:15
      Dla całości obrazu sytuacji społeczno gospodarczej w obecnej i przyszłej
      Polsce brakuje odniesienia do realizowanego „Planu Hausnera”. Autor tego planu -
      J. Hausner jest byłym komunistycznym aparatczykiem. W latach 80. był
      sekretarzem komitetu krakowskiego PZPR, co więcej jako sekretarz zajmował się
      sprawami ideologii. Konkretnie ekonomią polityczną (marksistowsko-leninowską).
      Pod koniec lat osiemdziesiątych, kiedy partia nieboszczka (PZPR) obudziła się z
      drzemki, jeździł on po szkołach i opowiadał bajki o dobrym Leninie. W PZPR
      podobno czekał na nowe przetasowanie na szczytach władzy. Awans miał być
      formalnością - na pewno na sekretarza KC, a może nawet i członka Biura
      Politycznego. Te plany runęły, bo zamiast tasować się, partia komunistyczna
      wkrótce się rozpadła. Jednak ciągnęło go do polityki. Hausner znany jest z
      wielkiej ambicji, od dawna dąży do wysokich stanowisk. W okresie pierwszych
      rządów SLD w latach 1993-97 był jeszcze figurą z drugiego planu, dosyć jednak
      wpływową. Kierował zespołem doradców wicepremiera Grzegorza Kołodki, potem -
      jako pełnomocnik rządu Włodzimierza Cimoszewicza - tworzył zręby reformy
      emerytalnej. W 1997 r. wiadomo już jednak było, że SLD straci władzę. Choć
      politycznie i biograficznie tkwił w obozie postkomunistycznym, Hausner chciał
      wdrażać reformę emerytalną nawet po zmianie ekipy. Jeszcze przed wyborami
      zabiegał o stanowisko pełnomocnika rządu AWS, by zachować ciągłość w realizacji
      reformy. Ale przypadło ono Ewie Lewickiej z "Solidarności". Wtedy Hausner
      wrócił do Akademii, doradzał też prezydentowi Kwaśniewskiemu. W życiu
      publicznym pojawił się po zwycięstwie wyborczym SLD w 2001 r. Z prezydencką
      rekomendacją trafił na stanowisko ministra pracy w rządzie Leszka Millera. -
      Chciał być ministrem, więc jeszcze przed wyborami zapisał się do SLD. Dla
      świętego spokoju, bo w życiu partyjnym nigdy nie uczestniczył i drażnili go
      twardogłowi aparatczycy, jakimi otaczał się Miller - opowiada współpracownik
      Hausnera.

Kiedy pierwszy raz w TV słuchałem pana wicepremiera. Słuchając jego
      uzasadnienia wprowadzanej reformy finansów publicznych a konkretnie
      uzasadnienia szukania pieniędzy w kieszeniach emerytów i rencistów. Retoryka
      temu towarzysząca jako żywo przypominała mnie retorykę stalinowskich
      propagandzistów - walki z kułakami, spekulantami, bumelantami i pijakami.
      Jestem akurat w tym wieku, iż znakomicie pamiętam od początku do końca PRL-u,
      który przypadał na moją młodość i późniejszą dojrzałość. Po w/w
      prezentacji „Planu Jerzego Hausnera” zaczęło mnie nurtować, na co, – na jaki
      cel są w tak dramatyczny sposób szukane w Polsce pieniądze.

W chwili, gdy Polska za sprawą rządzącego SLD razem z USA przystąpiła do
      wojny w Iraku oraz podpisała kontrakt na dostawę F-16, wszystko dla mnie stało
      się jasne. Pieniądze te w ramach tzw. reformy finansów Hausnera – w ramach
      posiadanych środków budżetowych ulegają alokacji – przesunięciu ze środków
      emerytalno – rentowych na cele militarne. W zaistniałej sytuacji zrozumiałe
      jest poparcie dla „Planu Hausnera” prof. Belki (prawej ręki USA nie tylko w
      Iraku) oraz pozostałych środowisk proamerykańskich pod egidą H. Bochniarz,
      której „działalność gospodarcza” oparta jest o państwowe zlecenia i rozliczana
      wynikowo przed fiskusem od paru lat jako działalność gospodarcza
      przynosząca....... STRATY!

Dobrze byłoby dla Polski i Polaków wysłać tych amerykańskich
      przedstawicieli z panami premierami – Belką & Hausnerem + H. Bochniarz z BCC do
      Iraku zamiast polskich żołnierzy.

Na zakończenie pragnę zwrócić uwagę na nową strategię USA. W sytuacji,
      gdy "terroryści, tyrani i technologie masowego rażenia stanowią najcięższe i
      rosnące zagrożenie, najlepszym - jeśli nie jedynym - sposobem zapewnienia
      bezpieczeństwa Ameryce jest zrzucenie ograniczeń nałożonych przez przyjaciół,
      sojuszników i instytucje międzynarodowe" - tak definiują nową strategię USA Ivo
      H. Daalder i James M. Lindsay z prestiżowej Brookings Institution w
      Waszyngtonie.
      • krzywyryj Szukałem cię "48matrix" na rydzykowym forum, a ty 28.02.05, 20:35
        się zadekowałeś na jakimś głupim forum o partii nazwanej przez R.Giertycha Towarzystwem Współpracy (w skrócie TW).
        Napisałeś bardzo dużo i nie na temat. Z głowy to pisałeś?
        W odpowiedzi nie używaj brzydkich słów, bo ci admin wywali wszystko do kosza.
        • 48matrix Re: do kozy ksywa - krzywyryj 01.03.05, 03:41
          Ije Arab w Arabi dałby za ciebie, całą kozę czy też 1/2?
          Dobra rozwiedziona kobieto rób coś pożytecznego np. pierogi (jeżeli to
          potrafisz) albo głupie miny przed lustrem. A nie zajmuj się komentowaniem
          czegokolwiek bo to przekracza twoje możliwości (umysłowe też). I jeszcze raz
          zmień swoją ksywę ponieważ ta twoja aktualna "krzywyryj" to de facto w
          potocznej polszczyźnie oznacza złodziejaszka!
          Pozdr.
          ps. zainteresowanym podaję twój e-mail: krzywyryj@gazeta.pl, może ktoś bardzo
          zdeterminowany zlituje się nad tobą. I w końcu odpowiedz kto cię leczy kowal
          czy babcia klozetowa?
    • platformiak Re: Demokraci.pl 28.02.05, 22:08
      stankot napisał:

> Tym facetom naprawdę odbija szajba,kolejna partia kolejne afery,kiedy skończy
      > się ta karuzela,czy wszystkim zależy na pieniądzach dla siebie,bo jak dla
      > Polski i obywateli tych szarych to nic dobrego nie zrobiono,kolejne cięcia i
      > cóż ma zrobić 53,54,55 latek wyrzucony na bruk po 38 latach pracy.,o nowej
      > nie ma co mażyć, i za co ma żyć, nie mówiąc o płaceniu zobowiązań na które
      > nakładają kolejne Rządy,a wraz z nimi partie.Panowie zastanówcie się co
      > robicie,bo w końcu ludzie nie wytrzymają.

Jak wywalą zpracy niech znajdzie drugą.. Państwo nie może gwarantować pracy bo
      komunizm to gwarantował i jak sie skonczyło????
      • komentator4 Re: Demokraci.pl 28.02.05, 23:35
        Platformiak, cwaniaczku, poczekaj aż sam będziesz miał 53 lata i ciebie wywalą
        z pracy. Zobaczysz wtedy, co to naprawdę znaczy "znaleźć drugą". Może myślisz,
        że z pracy wylatuje się za złą robotę? Ja też tak myślałem za komunizmu.
        Myślałem wtedy, że komuniści to jest jedyny rodzaj sk...synów na świecie. Kiedy
        komunistyczne gazety pisały o zbrodniarzach przy władzy w krajach
        antykomunistycznych, np o Pinochecie, ja podejrzewałem, że skoro komuniści o
        nim źle piszą, to Pinochet musi być OK. Okazało się, że świat jest bardziej
        skomplikowany. Łobuzów nie brakuje też w tym najwspanialszym ustroju ze
        wszystkich - wolnorynkowym kapitalizmie. Możesz wylecieć z pracy dlatego, że
        twój szef, który zarabia 50 razy więcej od ciebie, zarobi jeszcze dwa razy
        więcej jeśli wywali z pracy ciebie i setkę innych osób. O tym, czy to będzie
        pożyteczne dla kraju albo nawet dla jego firmy, nie pomyśli nawet chwilę. Ciesz
        się swoim powodzeniem, ale nie musisz być przy tym zaślepionym egoistycznym
        łobuzem, bo i ciebie powodzenie może nagle opuścić.
        • platformiak Re: Demokraci.pl 01.03.05, 08:51
          komentator4 napisał:

> Platformiak, cwaniaczku, poczekaj aż sam będziesz miał 53 lata i ciebie
          wywalą
          > z pracy. Zobaczysz wtedy, co to naprawdę znaczy "znaleźć drugą". Może
          myślisz,
          > że z pracy wylatuje się za złą robotę? Ja też tak myślałem za komunizmu.
          > Myślałem wtedy, że komuniści to jest jedyny rodzaj sk...synów na świecie.
          Kiedy
          >
          > komunistyczne gazety pisały o zbrodniarzach przy władzy w krajach
          > antykomunistycznych, np o Pinochecie, ja podejrzewałem, że skoro komuniści o
          > nim źle piszą, to Pinochet musi być OK. Okazało się, że świat jest bardziej
          > skomplikowany. Łobuzów nie brakuje też w tym najwspanialszym ustroju ze
          > wszystkich - wolnorynkowym kapitalizmie. Możesz wylecieć z pracy dlatego, że
          > twój szef, który zarabia 50 razy więcej od ciebie, zarobi jeszcze dwa razy
          > więcej jeśli wywali z pracy ciebie i setkę innych osób. O tym, czy to będzie
          > pożyteczne dla kraju albo nawet dla jego firmy, nie pomyśli nawet chwilę.
          Ciesz
          >
          > się swoim powodzeniem, ale nie musisz być przy tym zaślepionym egoistycznym
          > łobuzem, bo i ciebie powodzenie może nagle opuścić.
          Sam zostałem nie raz przy pracy. Pare razy nie dostalem kasy za robote i nic
          nie mogłem szefa zrobic... bo co do sadu pójde. Chodzi mi bardziej o to ze duża
          część osób moze pracować ale nie chce patrz "nierobotni" jeden z artykułów
          Polityki.
          • komentator4 Re: Demokraci.pl 01.03.05, 09:30
            Platformiaku, rozumujesz nielogicznie. Jeśli ktoś nie chce pracować, to nie
            będzie się skarżył, że stracił pracę. Jeśli się skarży, że go wyrzucili, to nie
            masz prawa automatycznie zakładać, że jest leniem i nieudacznikiem i udzielać
            mu rad w stylu Balcerowicza. Są na tym świecie lenie, ale są też pasożyty,
            zarabiające wielką forsę za pracę nikomu nie potrzebną i to oni najgłośniej
            gardłują o tym, że trzeba być "elastycznym", przygotowanym na wielokrotne
            przekwalifikowanie, "dynamicznym", robić coś przydatnego innym, itp. Starszych
            ludzi wyrzuca się z pracy nie dlatego, że są marni albo niepotrzebni, tylko
            dlatego, że młodsi łatwiej się godzą na lewe układy (bez ZUS, bez stażu do
            emerytury) i można im mniej płacić. Młodego łatwiej oszukać, bo
            niedoświadczony. To wszystko sprawia, że starszy bezrobotny prawie nie ma szans
            na nową pracę.
    • halibuter Re: Demokraci.pl 01.03.05, 13:20
      nooo!teraz pan frasyniuk poda receptę wszystkim tym na plecach których się
      windował jak zostać właścicielem dużej firmy transportowej.biedak ostatnio nie
      mógł bo znalazł się poza mównicą.oczywiście pan hausner opowie skąd wziąć kase
      na takie przedsięwzięcie jak ma pan władysław.radujcie się wszyscy bezrobotni
      idzie stare nowe!
    • ppexim Re: Demokraci.pl 03.03.05, 23:14
      Wyrasta nowe pokolenie,nie wszyscy pamiętają kartki.
      Mam nadzieję że Mazowiecki i Frasyniuk idą w dobrym kierunku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka