me.how czy ktos moze, bardzo prosze,... 01.03.05, 09:18 wyjasnic mi co to jest "telemarketerka". nowa preferencja seksualna, zawod, hobby... w coraz ciekawszym kierunku rozwija sie polszczyzna. za pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
7i Czy tu wszyscy powariowali??? 01.03.05, 09:21 Mam 29 lat i tym samym czuję się również dyskryminowany (bo promocja była od 30 lat). Czy moęe się zwrócić do jakiegoś rzecznika nie majacego innych zajęć aby mi pomógł dochodzić moich praw? A tak poważniej - ja naprawdę rozumiem konieczność tolerancji, jednak jeśli prywatna firma coś postanawia zorganizować, ma to jakiś cel - często wykorzystanie uczestników do promocji czy reklamy i związek homoseksualny może po prostu popsuć image firmy. Wiele reklam bazuje na wizerunku szczęśliwej rodziny - i nie wyobrażam sobie reklamy np. batoników czy jogurtów dla dzieci, gdzie przedstawionych jest dwóch szczęśliwych tatusiów kupujących "swemu" dziecku smakołyk. Poza tym tolerancja tolerancją ale w imię poprawności politycznej i społecznej nie mam ochoty koniecznie zapraszać kogoś homoseksualnego na moje prywatne przyjęcie (mam takich znajomych więc zapraszam, ale to nie jest przymus). I jednocześnie niech ta rzesza "uciskanych" w naszym społeczeństwie homoseksualistów zauważy, że sama się izoluje od reszty - czy przyszło wam kiedyś do głowy jak zachowujecie się w stosunku do reszty ludzi? Ja znałem sporo osób które stały się homo - i każda z nich po pewnym czasie znikała z życia swoich dawnych znajomych (wszystkich) - nie dlatego że nie była akceptowana, gdyż była. Ale w wielu przypadkach takie osoby traktowały osoby heteroseksualne jako kogoś gorszego, z kim już nie warto utrzymywać kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_komunistyczna_gadzinowka GW znowu promuje zboczencow seksualnych 01.03.05, 09:43 1. Skoro prywatna firma ustalila takie reguly gry, to co sie ich wyborcza czepia??? Niech sobie sama zrobi konkurs, gdzie beda mogly wygrywac jedynie pedaly. 2. Promowanie zboczen seksualnych i walczenie o ich przywileje to jawny sabotaz. Ciekawe, czy jakby wycieczke wygral zoofil zyjacy w stalym zwiazku partnerskim ze swoim psem, to GW tez by interweniowala??? Banda idiotow w tej GW pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
me.how a w Polszy dalej wieki srednie 01.03.05, 10:00 niech plona na radio-maryjnych stosach, przekleci! Odpowiedz Link Zgłoś
kielbasawyborcza Jedni wygrywają, inni się nie bawią 01.03.05, 09:51 A ja jestem w stałym związku partnerskim, zajmuję wyższe stanowisko i do mnie żadna pani nie zadzwoniłaaa... Czuję się dyskryminowany!!! Może ktoś o tym napisze artykuł?? Geje zwracają na siebie uwagę, bo są medialni. Mniej medialne są osoby samotne, które jeszcze bardziej zostały zdyskryminowane, bo do nich nikt nie zadzwonił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radja.maryja [...] 01.03.05, 16:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
haruki ech zakłamane pedzie 01.03.05, 10:07 ale jakby na ten przykład osobnik płci męskiej z narzeczoną chciałby wejść do klubu "utopia" w warszawie, to po "selekcji" zostanie odprawiony z kwitkiem, dlaczego? bo "utopia" to lokal dla pedałów a w/g tej "mniejszości" tolerancja obowiązuje jednokierunkowo, że tak powiem od du.py strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky.man To co zrobić z tymi strasznymi homo? 01.03.05, 10:12 A ja mam pytanie do wszystkich krytykujących (delikatnie mówiąc) homoseksualistów: jak Ci ludzie mają żyć? Mają się np. leczyć? Tylko jakie jest na to lekarstwo, może ktoś powie? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: To co zrobić z tymi strasznymi homo? 01.03.05, 11:12 Zyć normalnie. Bez przesady, brak możliwości wyjazdu promocyjnego za zakup puszki kawy to jeszcze nie tragedia czy prześladowania. Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, "a co z 29-latkami?" też są dyskryminowani przez tą promocję, ale nie pisza rozpaczliwych postów w stylu "mam 29 lat. Czy powinienem się leczyć?" Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: To co zrobić z tymi strasznymi homo? 01.03.05, 11:23 Tu nie chodzi o to o czym Ty piszesz! Przejrzalem wszystkie posty! Nikt nie krytykuje homoseksualistow jako takich. Krytyka dotyczy lekcewazenia pewnych zasad zdrowego rozsadku i wykorzystania instytucji panstwa do normalizacji tej chorej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lookass Re: ech zakłamane pedzie 01.03.05, 12:45 Kompletna bzdura! W klubie "Utopia" bawią się również heterycy. Podobnie jak w innych klubach branżowych. Oczywiście mam sporo znajomych hetero i chodzą ze mną czasem do klubów gay/les. Nikt nigdy nie zwrócił im uwagi ani krzywo nie spojrzał. Natomiast w knajpie hetero ja usłyszałem "wynocha, to jest heterycki klub". Usłyszałem to do osoby, która podsłuchała moją rozmowę i w ten sposób dowiedziała się, że jestem gejem. Tym się właśnie różnimy. Geje i lesbijki nie mówią nikomu "won!" (chyba, że spotkają się z atakiem) a sami słyszymy to wszędzie. Wrócę natomiast jeszcze do "Utopii". Tam bramkarz nie wybiera klientów na podstawie ich orientacji seksualnej tylko na podstawie ubioru i swojego własnego widzimisię. Jeśli więc para heterycka albo gejowska nie zostanie wpuszczona, to tylko dlatego, że bramkarz tak sobie zadecydował. Ale sami przecież tutaj mówicie, że prywatna firma ma prawo sama sobie ustalać zasady i dobierać uczestników promocji (tu klientów), więc chyba wszystko jest ok, że nie wszystkich wpuszczają. Ja tylko chciałem zaznaczyć, jak mało wiecie, kiedy się wypowiadacie na tego typu tematy. Na przykład taki haruki. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: ech zakłamane pedzie 01.03.05, 23:19 i co lzesz- kobiety do fantomu wejsc nie moga, a do utopii wchodza tylko te zrobione 'na dziwke' , donatella czesto pozwala sobie na obelzywe uwagi wobec dziewczyn ale jakos to nie jest uznwana za dyskryminacje? Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Hetero wygrywa, homo się nie bawi 01.03.05, 10:09 To jest jakaś paranoja. Ja nie mam nic przeciw gejom, uważam nawet, ze jeśli chcą, powinni miec prawo do zawierania małżeństw ale dlaczego maja miec wieksze prawa niz single, emeryci itp? Stale dostaje zaproszenia na promocje, gdzie dostane cos tam, jesli przyjde z facetem i udowodnie, ze to moj maz - czy to nie jest dyskryminacja? A co z rozwiedzionymi, owdowialymi, pannami, kawalerami albo zyjacymi w konkubinacie? Dochodzimy po mału do paranoi. Wkrotce i tak nie bedzie zadnych malzenstw, bo nikt nikogo nie uwiedzie, zeby nie ryzykowac oskarzenia o molestowanie, a w ogole to wolno mi sie bedzie zadawac jedynie z niepelnosprawna zolto-czarno- zielona katolicka lesbijka po uzyskaniu z nia koscielnego slubu. Popieram rownosc wobec prawa, jestem przeciwko wymuszaniu rownosci upodoban. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd.tomczorek dyskryminacja na kazdym kroku 01.03.05, 10:13 nwet w sporcie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=20015817&a=20015817 Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: Hetero wygrywa, homo się nie bawi 01.03.05, 10:28 A gdzie kończy się tolerancja i zaczyna dopuszczalny podział? Czemu konkurs nie może dotyczyć tylko heteroseksualistów? Niech sobie homoseksualiści zorganizują swój konkurs i nagradzają osoby o swojej orientacji. Jeszcze jedno, nieco odbiegając od tematu. Czemu w nazwie urzędu jest "równy status kobiet i mężczyzn", a nie płci? Czy to nie jest dyskryminacja? Kiedy na jego czele stanie mężczyzna? Jak dotąd statusem zajmowały się tylko kobiety. Tak właśnie wygląda postulowana równość? Odpowiedz Link Zgłoś
minimax5 DYSKRYMINACJA 01.03.05, 11:17 Osobiscie nie pojachał bym z biurem które reklamuje sie lub firmą która obsługuje "homoseksualistów". Moim zdaniem większe nieszczęście im robią ludzie utwierdzając ich w ich przekonaniach. Trudno i tolerancja ma granice! Odpowiedz Link Zgłoś
lookass Re: DYSKRYMINACJA 01.03.05, 12:51 Nie ma takiej firmy, która by nie obsługiwała homoseksualistów. Mało tego! Nawet nie macie zielonego pojęcia, przez ilu homoseksualistów jesteście codziennie sami obsługiwani: w szpitalach, w restauracjach, na uczelniach wyższych, w samolotach, na poczcie itp. itd. :)) minimax5 napisał: > Osobiscie nie pojachał bym z biurem które reklamuje sie lub firmą która > obsługuje "homoseksualistów". Moim zdaniem większe nieszczęście im robią ludzie > > utwierdzając ich w ich przekonaniach. Trudno i tolerancja ma granice! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: DYSKRYMINACJA 01.03.05, 13:00 Przeciez to wie kazdy kto troche mysli! Pytanie jest tylko czy wiedza to aktywisci z homoseksualnego poswiatka! Odpowiedz Link Zgłoś
foodmax A co z żyjącymi w związku z owieczką???? 01.03.05, 11:44 Bo Ona tak słodko mówi beeee!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rczarny Koniec dyskryminowania homoseksualistów!!!!!! 01.03.05, 11:45 Łączę się w bólu z gejami, którzy biedni nie mogą wygrać aparatu. Co za potwory z tej wstrętnej firmy, rzucają kłody pod nogi kochających inaczej. Jak tak można? Jesteśmy Europejczykami czy nie? Mam propozycję: na następnym posiedzeniu rządu ministrowie powinni zająć się tym przypadkiem, przykładnie i surowo napiętnować niedobrą firmę i ufundować aparat jakiemuś gejowi. A ja w ramach protestu przeciwko ciemnocie naszego społeczeństwa odbędę stosunek doodbytniczy z gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Hetero wygrywa, homo się nie bawi 01.03.05, 12:12 Wzruszające. Biednych i chromych też dyskryminują, emerytów i rencistów także. Pierdoły ta GW wypisuje. Mam się niby podniecić tym, że jakaś firma nie ma ochoty, by na imprezie organizowanej za jej pieniądze para pedałów cyrk odstawiała związek udając? Czwarta władza uparcie próbuje wodę z mózgów zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Spokojnie... 01.03.05, 13:09 ...naprawde nie ma sie czym denerwowac. Jezeli chca zeby przyjsc koniecznie z "zona lub mezem" to na 99% chca sprzedac cos bardzo drogiego. Na przyklad wakacje "time-share". I robia sie bardzo nieprzyjemni jezeli nie chce sie zdecydowac. Tak czy inaczej, prezent sie nie oplaca, nawet jezeli naprawde sie go dostanie. Podsumowujac: w taki sposob to ja nawet chcialbym byc dyskryminowany. Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Komunizm i homoseksualizm 01.03.05, 14:35 To jedyne tematy (jest jeszcze kasa) za które Wyborcza oddałaby życie (najchętniej nie swoje). Komunizm zagrożony, więc zasłużonym działaczom z odsieczą idzie sam Frasyniuk, jednak zdają sobie sprawę, że to bez szans, więc skupiają się na jedynym przyszłościowym temacie byłych marksistów czyli homo w domu i w zagrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 czy to jest Biuro ds. stosunków kobiet i 01.03.05, 14:37 mężczyzn czy też np. mężczyzn i mężczyzn? Zdaje się, że ten pierwszy przypadek, więc proszę państwa urzędników za moje podatnicze pieniądze tym się zajmować a nie promocją homoseksualizmu. Heteroseksualny w stałym związku Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 pląsy 01.03.05, 14:42 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49623.html?skan=2576156 Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali homo nas nie bawi 01.03.05, 14:52 W porazajacym artykule "Hetero wygrywa, homo się nie bawi" czytamy >Można wygrać aparat fotograficzny, a nawet wycieczkę do Hiszpanii. Trzeba być >tylko heteroseksualistą żyjącym w stałym związku To faktycznie oburzające! >- To dyskryminacja! Czuję się upokorzony - mówi nasz rozmówca. Płaczemy razem toba kochanie, ale zawstydza nas troche twoja pazernosc Usmialismy sie czytajac co nastepuje: >Krzysztof Śmiszek z Biura Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i >Mężczyzn nie ma wątpliwości, że tak skonstruowana promocja dyskryminuje >homoseksualistów. ale szybko przestalo nam byc do smiechu: >- Problem w tym, że zgodnie z polskim prawem w stosunkach prywatnych można >dyskryminować - mówi. Twierdzi, że polskie prawo dyskryminacji zabrania tylko w >relacjach państwo - obywatel i pracodawca - pracownik. No! migusiem JaRuga Środa i Janik! powolac urzad kontroli mysli, zeby zaden obywatel nie smial prywatnie, nawet w myslach dyskryminowac. >- Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn sprawą się >zajmie choćby po to, by pokazać, że w Polsce rzeczywiście istnieją przypadki >dyskryminacji. no to juz sie nie zajmujcie, towarzysze z GW was wyreczyli >Tyle tylko, że prawnie nic nie może tutaj zrobić - dodaje Stanisław Wileński, >rzecznik prasowy Biura Rzecznika Praw Obywatelskich. Mysle ze natychmiast jak tylko Unia Frasyniuka wejdzie do parlamentu powinna pojawic sie stosowna inicjatywa ustawodawcza, ktora polozy kres podobnym niesprawiedliwosciom! >- No, ale czy to nie jest przykład dyskryminacji? - pytam. - Ja tu nic takiego >nie dostrzegam. Jak pan zaprasza gości na przyjęcie, to może zaprosić, kogo pan >chce: czarnych, krzywych, bez włosów - odpowiada Wileński. oj kolego Wilenski, nie dostrzegacie? to bardzo niedobrze, bardzo niedobrze >- Artykuł 32 Konstytucji RP mówi, że nie można dyskryminować obywatela m.in. ze >względu na jego preferencje seksualne. Dlatego zwrócimy firmie Elite uwagę, że >w Polsce obok heteroseksualnych obywateli żyją też homoseksualiści - zapowiada >Robert Biedroń z Kampanii przeciw Homofobii. - Mam nadzieję, że w tym przypadku >bardziej chodzi o głupotę niż o złośliwość. a my mamy pewnosc ze to glupota pomieszana ze zlosliwoscia (nie promocje mamy tu na mysli) i poszlismy sobie poczytac jeszcze o rosnacym antysemityzmie i malejacym rozsadku na prawicy zeby miec pelny obraz wydarzen nie mozemy sie doczekac kiedy beda wybory, zeby wreszcie sily rozsadku dorwaly sie do wladzy JAK TU ZYC W TAKIM KRAJU? JAK ZYC? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: homo nas nie bawi 01.03.05, 17:12 diabliwszelkejmascinadalinamsocjalistowinadodatekzabeltaliwglowachniektorymredak toromgazetywyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
gejownik !------------Proszę o namiar na tę firmę---------! 01.03.05, 16:50 Skoro firma nie liczy sie ze swoimi potencjalnymi klientami, to przyda sie jej troche negatywnej reklamy. Pracuje w branzy hotelarskiej i bede zniechecal do korzystania z jej uslug. Prosze o podanie namiarow na tych homofobów. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: !------------Proszę o namiar na tę firmę----- 01.03.05, 17:08 W ktorym hotelu pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: !------------Proszę o namiar na tę firmę----- 02.03.05, 08:32 podaj nazwę swojej firmy, ludzie beda wiedziec, czego unikać. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
asanti Re: Hetero wygrywa, homo się nie bawi 01.03.05, 19:04 ale najbardziej mnie dziwi fakt, ze mowia, ze ELITE nie przyjmuje par homoseksualnych, bo z tego co wiem, to akurat przyjmuja.. Tylko pani menadzer sie pewnie zadzwonic do nich i sprawdzic nie chcialo... Tak czy inaczej, mysle ze ELITE sie nie uciesza, ze o nich tak napisali... o czym im uprzejmie doniose ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Hetero wygrywa, homo się nie bawi 02.03.05, 10:47 Mysle jednak, ze nie maja sie czym przejmowac! Odpowiedz Link Zgłoś
stevexxx A czy ktoś ma konkretne doświadczenia z tą firmą 02.03.05, 09:23 Ktoś był na spotkaniu? Dostał aparat? Odpowiedz Link Zgłoś