Dodaj do ulubionych

Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki

01.03.05, 20:55
w programie Olejnik. Był cięty, szybki i rzeczowy, zupełnie nie rozumiem jak
mogli nazywać go żółwiem. Odpowiadając na złośliwości Tuska powiedział, że
przez 4 lata nie zauważył żadnego przyjaznego ruchu Platformy w stronę UW,
były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię. I chyba próby kompletnie
nieudane.

Przypomnijmy jeszcze panu Donaldowi kto wyciągnął do niego rękę po tym, jak
jego partia poniosła klęskę w wyborach parlamentarnych A.D. 1993.
Kto?
Oczywiście Tadeusz Mazowiecki.
Obserwuj wątek
    • nabukko Oglądałem - 01.03.05, 20:57
      racja. Tusk bez jaj, jak zawsze.
    • basia.basia Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:05
      jak.babcie.kocham napisała:

> w programie Olejnik. Był cięty, szybki i rzeczowy, zupełnie nie rozumiem jak
      > mogli nazywać go żółwiem.

Jego zachowanie było w stylu "a u Was Murzynów biją" i nazwałabym
      go raczej katarynką a nie żółwiem - nic tylko ta rewolucja, radykalizm
      itp. konfabulacje.

Odpowiadając na złośliwości Tuska powiedział, że
      > przez 4 lata nie zauważył żadnego przyjaznego ruchu Platformy w stronę UW,

Co za idiotyzm! partie są po to, by walczyły między sobą o wyborców
      za pomocą przekonywania ich do swoich wizji a nie do prawienia sobie
      duserów!

> były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię.

Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekawa
      jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)

I chyba próby kompletnie
      > nieudane.

Tak jest:) Jak to pięknie określił henrykkreutz, UW ma samą górę
      i jest na etapie poszukiwania dołów partyjnych ale, jak widać,
      ogląda się na doły wiejące z SLD:)
      • jak.babcie.kocham Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:22
        > Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekawa
        > jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)

No właśnie. Ciekawe swoją drogą, że czołowie śledcze tego forum nie zajęły się
        wogóle takim tematem, dlaczego znane od kilku lat zeznania Wieczerzaka wypływają
        znowu właśnie teraz i stają się nagle wielką sensacją. Komu może zależeć na tym,
        żeby Frasyniuka obrzucić błotem.
        • kataryna.kataryna Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:30

> > Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekawa
          > > jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)
          >
          > No właśnie. Ciekawe swoją drogą, że czołowie śledcze tego forum nie zajęły się
          > wogóle takim tematem, dlaczego znane od kilku lat zeznania Wieczerzaka
          wypływaj
          > ą
          > znowu właśnie teraz i stają się nagle wielką sensacją. Komu może zależeć na
          tym
          > ,
          > żeby Frasyniuka obrzucić błotem.

Pewnie tym samym, którzy niedawno przeciekali zeznania Wieczerzaka obciążające
          Rokitę.
          • jak.babcie.kocham Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:36
            Raczej nie tym samym.
            • create a ja sądze że kataryna może mieć tu rację 01.03.05, 23:49
              że tym samym
      • kataryna.kataryna Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:25
        basia.basia napisała:

> Jego zachowanie było w stylu "a u Was Murzynów biją" i nazwałabym
        > go raczej katarynką a nie żółwiem - nic tylko ta rewolucja, radykalizm
        > itp. konfabulacje.

A o czym ma mówić? O programie, którego nie ma? O ludziach, którzy mieli być i
        też ich nie ma? No to mówi o tym co sobie przećwiczyli - o radykalizacji. I nic
        go nie obchodzi, że w zeszłym roku w badaniach na 15-lecie okrągłego stołu aż
        37% ocenia, że było więcej szkód niż pożytków.

> > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię.
        >
        > Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekawa
        > jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)

Ja też jestem ciekawa bo nic takiego nie pamiętam - pierwsza bym protestowała :)

No cóż, nie każdy wraca ładnie.

A czy padło pytanie o Niezabitowską?
        • basia.basia Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 21:53
          kataryna.kataryna napisała:

>
          > A o czym ma mówić? O programie, którego nie ma? O ludziach, którzy mieli być i
          > też ich nie ma? No to mówi o tym co sobie przećwiczyli - o radykalizacji. I nic
          >
          > go nie obchodzi, że w zeszłym roku w badaniach na 15-lecie okrągłego stołu aż
          > 37% ocenia, że było więcej szkód niż pożytków.

Nic a nic. W zeszłym roku powiedział nawet, że jest dumny z tego
          co jego rząd zrobił i niczego nie żałuje.

> Ja też jestem ciekawa bo nic takiego nie pamiętam - pierwsza bym protestowała :
          > )
          :)))

>
          > No cóż, nie każdy wraca ładnie.
          >
          > A czy padło pytanie o Niezabitowską?

Kiedy Tusk nie stosuje "murzyńskich" metod:)
          Olejnik przypomniała Mazowieckiemu jak to 4 lata temu
          miała ich obu w "kropce" i on zarzucał PO, że wyłuskuje
          im posłów a to jest be a teraz UW robi to samo, tylko
          że wyłuskuje z SLD:)

Przyznam, że mnie to PD mierzi:( Pieją z zachwytu, że
          przystał do nich Hausner, o którym wiemy, że był gorliwym
          aparatczykiem i blokował profesury m.in swoim kolegom:(

A o Belce to już szkoda gadać:( W co on nie jest zamieszany?

ps
          Zrobiłam sobie odbitkę tego artykułu w Arcanach skąd DP wynotował
          te 77 nazwisk. Wygląda to tak (przykład to doc. Henryk Woźniakowski,
          być może syn Jacka Woźniakowskiego, który jest szefem Znaku i profesorem):

doc. Henryk Woźniakowski, UW, wniosek o tytuł profesorski złożony do MNiSzWyż.
          8.04.1981, wstrzymany w Ministerstwie po opinii CKK 18.03.82, realizacja wniosku
          wstrzymana w wybiku dodatkowych uzgodnień. Związany z opozycją UW. Inicjator
          wielu negatywnych działań. Jako dziekan destrukcyjnie wpływał na studentów.

• plopli Zamieszany, jakie to ładne słowo! 01.03.05, 23:33
            Prawda Basiu, jak to wygodnie powiedzieć o kimś, że jest zamieszany? Udowadniać
            nic nie trzeba, a zła opinia się rozejdzie. I tak o to wygląda odpowiedzialność
            za słowo. Ten jest zamieszany, ów kojarzony, a wszyscy oni niewiarygodni.
            Miłego pomawiania następnych. Z pewnością inwencji ci nie zabraknie.
        • palnick Kataryna i Basia - cioty rewolucji "prawicowej"... 01.03.05, 22:15
          zachwycaja się impotentami polityczno-życiowymi typu wieczne pacholę Tusk,
          podżegacz-zadymiarz Rokita.
          Tak naprawdę podsuwacie publicznosci życiowych nieudaczników i kunktatorów.
          Mazowiecki to format niedostępny dla tych dwóch kombinatorów.
          Cóż złego w tworzeniu odpowiednika amerykańskiej Partii Demokratycznej nad
          Wisłą?
          Wolicie sojusz PO + PIS + LPR? Jeżeli tak - współczuję.
          • gaszcz_portalu Re: Kataryna i Basia - cioty rewolucji "prawicowe 01.03.05, 22:25
            mam za soba szkolenie w wyzszej szkole nauk spolecznych w moskwie, a tym samym
            posiadam wszelkie kwalifikacje niezbedne do przetlumaczenia postu przedmowcy:
            otoz pyta sie on jak mozecie podniecac sie impotentami typu rokity czy tuska,
            gdy pod reka tadeusz, chetny i gotowy w kazdej sytuacji, plus legion szeregowych
            czlonkow Jego mlodziezowki, do ktorych zapewne i palnick nalezy, ktorzy
            Mistrzowi przynajmniej w tym fragmencie Jego ach-jakze-rozleglej dzialalnosci
            dorownac chca.
            • palnick Re: Kataryna i Basia - cioty rewolucji "prawicowe 01.03.05, 22:28
              gaszcz_portalu napisał:

> mam za soba szkolenie w wyzszej szkole nauk spolecznych w moskwie,
              ----------------
              To jednak prawda, że wysyłali tam idiotów ze wsi :)
              • gaszcz_portalu Re: Kataryna i Basia - cioty rewolucji "prawicowe 01.03.05, 22:30
                : )
                nie obrazaj tez serdecznego kumpla od wodeczki tadeusza, leszka.
        • jak.babcie.kocham Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 22:25
          kataryna.kataryna napisała:

> basia.basia napisała:
          >
          > > Jego zachowanie było w stylu "a u Was Murzynów biją" i nazwałabym
          > > go raczej katarynką a nie żółwiem - nic tylko ta rewolucja, radykalizm
          > > itp. konfabulacje.
          >
          >
          >
          > A o czym ma mówić? O programie, którego nie ma? O ludziach, którzy mieli być i
          > też ich nie ma? No to mówi o tym co sobie przećwiczyli - o radykalizacji. I nic
          >
          > go nie obchodzi, że w zeszłym roku w badaniach na 15-lecie okrągłego stołu aż
          >
          >
          > > > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię.
          > >
          > > Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekawa
          > > jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)
          >
          >
          >
          > Ja też jestem ciekawa bo nic takiego nie pamiętam - pierwsza bym protestowała :
          > )

Naiwne dzieci, myślicie, że jak jedna partia ryje pod drugą to robi w świetle
          kamer i jeszcze wysyła specjalny komunikat priorytetem do Basi, Kataryny i
          wszystkich zatroskanych Polaków o treści "oznajmiamy uroczyście, że właśnie
          podkładamy naszym byłym kolegom świnię". Jeżeli Mazowiecki tak mówi, to znaczy,
          że o czymś wie, bo to jest człowiek, który kłamie.
          >
          > No cóż, nie każdy wraca ładnie.
          >
          > A czy padło pytanie o Niezabitowską?
          >
          >
          • jak.babcie.kocham Re: Wręcz przeciwnie! 01.03.05, 22:30

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            > > basia.basia napisała:
            > >
            > > > Jego zachowanie było w stylu "a u Was Murzynów biją" i nazwałabym
            > > > go raczej katarynką a nie żółwiem - nic tylko ta rewolucja, radykal
            > izm
            > > > itp. konfabulacje.
            > >
            > >
            > >
            > > A o czym ma mówić? O programie, którego nie ma? O ludziach, którzy mieli
            > być i
            > > też ich nie ma? No to mówi o tym co sobie przećwiczyli - o radykalizacji.
            > I nic
            > >
            > > go nie obchodzi, że w zeszłym roku w badaniach na 15-lecie okrągłego stoł
            > u aż
            > > 37% ocenia, że było więcej szkód niż pożytków.
            > >
            > >
            > > > > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię.
            > > >
            > > > Wielka szkoda, że tego nie zdążył rozwinąć, bo bardzo jestem ciekaw
            > a
            > > > jak to PO wdeptywała UW w ziemię:)
            > >
            > >
            > >
            > > Ja też jestem ciekawa bo nic takiego nie pamiętam - pierwsza bym protesto
            > wała :
            > > )
            >
            > Naiwne dzieci, myślicie, że jak jedna partia ryje pod drugą to robi w świetle
            > kamer i jeszcze wysyła specjalny komunikat priorytetem do Basi, Kataryny i
            > wszystkich zatroskanych Polaków o treści "oznajmiamy uroczyście, że właśnie
            > podkładamy naszym byłym kolegom świnię". Jeżeli Mazowiecki tak mówi, to znaczy,
            > że o czymś wie, bo to jest człowiek, który kłamie.
            > >

UPS. MIAŁO OCZYWIŚCIE BYĆ, NIE KŁAMIE:))))))

Chyba czas spać..

> > No cóż, nie każdy wraca ładnie.
            > >
            > > A czy padło pytanie o Niezabitowską?
            > >
            > >
        • wielki.inkwizytor Re: Wręcz przeciwnie! 02.03.05, 00:09
          że w zeszłym roku w badaniach na 15-lecie okrągłego stołu aż

I o czym to niby swiadczy?
    • kerstinoven Kazdy widzial to co chcial 01.03.05, 21:09
      By zrozumiec o co chodzilo trzeba znac historie ostatnich 15 lat w Polsce a nie
      postrzegac w kategoriach 'fajny byl, dlaczego zwa go zolwiem'?

To w duzej mierze dzieki Mazowieckim nie mamy dokonanej lustracji komuchow a
      nowe pokolenie 20-latkow zwraca sie z mowinicy SLD do swoich pobratymcow z
      partii 'towarzyszki i towarzysze' (trudno w to byloby uwierzyc ale nagrane,
      udokumentowane).

Czlowiek ktory za nic ma honor, pamiec o tych ktorych komuna gnebila przez
      dekade i chce sie 'bratac' z czerwonymi by zdobyc pare punktow jest... sami
      sobie dopowiedzcie.

PS
      Jakis czas temu stawial podobno na mlodych? Byly spotkania, propaganda... i nic
      z tego nie zostalo. Stary a glupi.
      • enedue2 Re: Wstyd panie Mazowiecki ! 01.03.05, 21:19
        Kogo pan reanimuje.Byłem pana zwolennikiem , obecnie wstydzę się spojrzeć w
        oczy swoim znajomym. Wybaczyłem panu głupstwa jakie pisał pan w latach 50-
        tych o biskupie Kaczmarku. Pal go licho zbłądził. Kto nie bładzi w swojej
        młodości? Ale teraz? Kiedy pan stoi nad grobem brata się pan z komuną, atakuje
        katolików. Wstyd!
      • kitop Re: Kazdy widzial to co chcial 01.03.05, 21:28
        To w duzej mierze dzieki Mazowieckim nie mamy dokonanej lustracji komuchow a
        > nowe pokolenie 20-latkow zwraca sie z mowinicy SLD do swoich pobratymcow z
        > partii 'towarzyszki i towarzysze' (trudno w to byloby uwierzyc ale nagrane,
        > udokumentowane). -

- napisał kerstinoven.
        Tylko dla ciemniaków lub oszołomów zwrot "towarzysze" jest czymś nagannym. Tak
        zawsze zwracali się do siebie członkowie partii socjalistycznych, także PPS
        przed wojną,także w innych krajach, wiele lat po wojnie. (np. w Niemczech) Za
        komuny przejęto tą formę wraz z formą zwrotną "wy", co akurat Polakom
        nienajlepiej się kojarzyło.

To, że dzięki Mazowieckiemu nie mamy dokonanej "lustracji komuchów" to dowodzi
        tylko jak mądry i rozważny to polityk. Było to widać podczas tej dyskusji w
        której Tusk wypadł jak początkujący praktykant polityczny.
      • joannabarska Co w tym złego? 01.03.05, 21:33
        "Towarzyszki i towarzysze" - a cóż w tym złego,oszołomy? Piekne sformulowanie!
        • palnick Re: Co w tym złego? 02.03.05, 13:45
          No właśnie.
    • doradca1 Jak bum cyk cyk 01.03.05, 21:16

> w programie Olejnik. Był cięty, szybki i rzeczowy, zupełnie nie rozumiem jak
      > mogli nazywać go żółwiem. Odpowiadając na złośliwości Tuska powiedział, że
      > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię. I chyba próby kompletnie
      > nieudane.
      >
      > Przypomnijmy jeszcze panu Donaldowi kto wyciągnął do niego rękę po tym, jak
      > jego partia poniosła klęskę w wyborach parlamentarnych A.D. 1993.
      > Kto?
      > Oczywiście Tadeusz Mazowiecki.

Ta moralna siła spokoju użyła w pewnym momencie argumentu, że PO pobiegło do
      szpitala do Leszka Millera...Nie wiem o co mu chodziło, ale Mazowieckiemu na
      starość chyba coś "jordoli" w główce...
      Ciekawy jestem jak zareaguje Mazowiecki jak dowie się, że Partia Demokratyczna
      to już nie jest kontynuacja Unii Wolności tylko Polska Zjednoczona Partia
      Socjal-Demokratyczna czyli kontynuatorka SLD, SDPiL oraz UW/PeDe
      • michal00 Re: Jak bum cyk cyk 01.03.05, 21:32
        Ta moralna siła spokoju użyła w pewnym momencie argumentu, że PO pobiegło do
        > szpitala do Leszka Millera...Nie wiem o co mu chodziło, ale Mazowieckiemu na
        > starość chyba coś "jordoli" w główce...

Chodzilo mu chyba o to, ze jak czlonkowie PO odwiedzili Millera po wypadku w
        szpitalu, to UW moze przyjmowac Hausnera w swoje szeregi. Zabrzmialo troche
        tak, jakby Millera nie nalezalo odwiedzac w szpitalu. Zaiste samo umiarkowanie,
        rozsadek, a zwlaszcza logika. Jak zacznie gadac niezrownowazony Frasyniuk, to
        sie dopiero okaze co to za demokraci sa w PEDE.
        • doradca1 Re: Jak bum cyk cyk 01.03.05, 21:44
          Uważam, że riposta Tuska była bardzo inteligentna. Mozna wieszać psy na
          Millerze i nie ukrywam, że bardzo często to czyniłem ale to co spotkało go w
          tamtym czasie nie uprawniało Mazowieckiego do takiego zachowania. Wiele razy
          szydzono i różnej maści satyrycy kpili z zachowań Mazowieckiego ( czyt.
          Kryszak ) i w takich sytuacjach robi mi się niedobrze.
          Według mnie to nowe marketingowe posunięcie polityków skupionych wokół UW nie
          osiągnie satysfakcjonującego wyniku wyborczego. Nawet nie widze możliwości
          odbierania komukolwiek poza SLD elektoratu. Frasyniuk i spółka postawili na ten
          elektorat to wyborcy zadecydują gdzie w czerwcu będzie miejsce tej efemerydy.
          Szacuje poparcie na 4-4,5 % w wyborach.
          • michal00 Re: Jak bum cyk cyk 01.03.05, 21:56
            Uważam, że riposta Tuska była bardzo inteligentna. Mozna wieszać psy na
            > Millerze i nie ukrywam, że bardzo często to czyniłem ale to co spotkało go w
            > tamtym czasie nie uprawniało Mazowieckiego do takiego zachowania. Wiele razy
            > szydzono i różnej maści satyrycy kpili z zachowań Mazowieckiego ( czyt.
            > Kryszak ) i w takich sytuacjach robi mi się niedobrze.

Riposta Tuska byla oczywista. To uwaga Mazowieckiego byla na poziomie pedela.

Według mnie to nowe marketingowe posunięcie polityków skupionych wokół UW nie
            > osiągnie satysfakcjonującego wyniku wyborczego. Nawet nie widze możliwości
            > odbierania komukolwiek poza SLD elektoratu.

PO moze tez stracic pare punktow. Poza tym byc moze przemalowani unici byc moze
            przyciagna nowych ludzi.

Frasyniuk i spółka postawili na ten
            >
            > elektorat to wyborcy zadecydują gdzie w czerwcu będzie miejsce tej efemerydy.
            > Szacuje poparcie na 4-4,5 % w wyborach.

Nie jestem pewien czy wybory odbeda sie w czerwcu.
          • nefil Re: Jak bum cyk cyk 11.03.05, 22:26
            PO straciła poparcie o 5% i kolega nie widzi związku?
            Ostatnio Rokity jakby mniek w mediach, pojawaiją się za to Gilowska, Tusk i
            Gronkiewicz-Waltz, która dość ciepło wypoiwadał się o pD. I kolega nie widzi
            związku?
      • basia.basia Re: Jak bum cyk cyk 01.03.05, 22:02
        doradca1 napisał:

> jak.babcie.kocham napisała:
        >
        > > w programie Olejnik. Był cięty, szybki i rzeczowy, zupełnie nie rozumiem
        > jak
        > > mogli nazywać go żółwiem. Odpowiadając na złośliwości Tuska powiedział, ż
        > e
        > > przez 4 lata nie zauważył żadnego przyjaznego ruchu Platformy w stronę UW
        > ,
        > > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię. I chyba próby kompletnie
        > > nieudane.
        > >
        > > Przypomnijmy jeszcze panu Donaldowi kto wyciągnął do niego rękę po tym, j
        > ak
        > > jego partia poniosła klęskę w wyborach parlamentarnych A.D. 1993.
        > > Kto?
        > > Oczywiście Tadeusz Mazowiecki.
        >
        > Ta moralna siła spokoju użyła w pewnym momencie argumentu, że PO pobiegło do
        > szpitala do Leszka Millera...Nie wiem o co mu chodziło, ale Mazowieckiemu na
        > starość chyba coś "jordoli" w główce...

To też było z kategorii "a u was Murzynów biją". On to powiedział
        wtedy, gdy Tusk wyraził zdziwienie akcesu aparatczyka PZPR, Hausnera
        do PD i się odciął tym odwiedzeniem przez PO rannego Millera.
        To już było chamstwo, niestety:(

> Ciekawy jestem jak zareaguje Mazowiecki jak dowie się, że Partia Demokratyczna
        > to już nie jest kontynuacja Unii Wolności tylko Polska Zjednoczona Partia
        > Socjal-Demokratyczna czyli kontynuatorka SLD, SDPiL oraz UW/PeDe

Nie masz na co czekać. Przecież to jest właśnie grane i o to chodzi.
        Wszystko lepsze byleby nie prawica!
    • pazio A mnie wszystko jedno, bo i tak głos oddam UW 01.03.05, 21:26
      lub partii, która powstanie z jej udziałem.
      • kitop Re: A mnie wszystko jedno, bo i tak głos oddam UW 01.03.05, 21:34
        Ja też! Zgodnie ze starą zasadą - lepiej z mądrym zgubić jak z głupim znaleźć.
        A doradcę bym zapytał - komu doradzał? Bo chyba źle na tym wyszedł!
    • ferczarek Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:33
      Nie wierzyłem własnym uszom, gdy Mazowiecki skrytykował Tuska za odwiedziny
      Millera w szpitalu po wypadku. Upaśc tak nisko? Mazowiecki. Stracił resztę mego
      szacunku. Jeszcze jeden "Autorytet" prysł...
      • leszek.sopot Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:44
        A slyszales po co Tusk odwiedzil Millera - by gratulowac mu sukcesu w
        negocjacjach akcesyjnych.
        • michal00 Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:59
          Czy nie dostrzegasz roznicy miedzy gratulowaniem sukcesu a przyjmowaniem do
          partii? Bo Mazowiecki chyba nie dostrzega.
          • leszek.sopot Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:06
            Hausner jako jeden z nielicznych politykow partii rzadzacej jak i opozycji
            mioal konstruktyweny program dla Polski. O tym programie pozytywnie mowila
            takze kolezanka Tuska z PO Hanna Gronkiewicz w TVN 24. W przeciwienstwie do
            plci meskiej w PO, kobiety maja wieksza klase i sa duzo uczciwsze.
            • michal00 Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:10
              Hausner jako jeden z nielicznych politykow partii rzadzacej jak i opozycji
              > mioal konstruktyweny program dla Polski. O tym programie pozytywnie mowila
              > takze kolezanka Tuska z PO Hanna Gronkiewicz w TVN 24. W przeciwienstwie do
              > plci meskiej w PO, kobiety maja wieksza klase i sa duzo uczciwsze.

I to jest sensowna polemicznie odpowiedz, a nie pieprzenie o szpitalach.
            • joannabarska Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:17
              leszek.sopot napisał:

> Hausner jako jeden z nielicznych politykow partii rzadzacej jak i opozycji
              > mioal konstruktyweny program dla Polski. O tym programie pozytywnie mowila
              > takze kolezanka Tuska z PO Hanna Gronkiewicz w TVN 24. W przeciwienstwie do
              > plci meskiej w PO, kobiety maja wieksza klase i sa duzo uczciwsze.
              POZA GILOWSKĄ!!!
          • wielki.inkwizytor Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 02.03.05, 00:10
            michal00 napisał:

> Czy nie dostrzegasz roznicy miedzy gratulowaniem sukcesu a przyjmowaniem do
            > partii? Bo Mazowiecki chyba nie dostrzega.

Z tego co wiem to Mazowiecki nie przyjmuje do partii Millera...
    • leszek.sopot Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 21:36
      Dawno nie widzialem tak spietego i agresywnego Donalda, ktory wylazil wpros ze
      skory by obrazic Mazowieckiego. Jego absurdalny zarzut, ktory ma tylko spelnic
      okreslone zadanie propagandowe, ze PD sluzy ratowaniu SLD, jest godny zwyklego
      politycznego manipulanta. Donald jest zadkim bydlakiem, ktory nigdy nie mowi
      prawdy, ale mu to, co wydaje sie mu, ze przyniesie mu sukces. Nie ma on i nigdy
      nie mial nic wspolego z moralnoscia i uczciwoscia. Byc moze z wyjatkiem tych
      czasow, gdy mieszkal w hotelu asystenckim UG, choc... nigdy on ani jego zona
      asystentami nie byli.
      Ech, nie chce mi sie pisac wiecej o tym karierowiczu wyprutym z przyzwoitosci.
      • ferczarek Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 21:42
        Boże, co za język nienawiści! A głosuj Pan na swego idola, nawróconego na stare
        lata na komunizm, Mazowieckiego. A może on przez całe życie był malowanym
        lisem? Wszystko możliwe.
        • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 22:11
          Jezyk zwolennikow Rokity to wykwintna kultura i przyklad tolerancji oraz
          milosci:(
          Tusk i Rokita zamiast szukac mozliwosci rozmowy i wspolpracy z PD rozpoczal od
          uprawiania negatywnej propagandy. Jak wola koalicje z PiS i LPR to beda ja
          mieli. I niech nie licza na to, ze demokraci ludzi "chorych na Magdalenke" beda
          cenic.
          • michal00 Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 22:16
            To juz jest smiechu warte. Przypomnij sobie wypowiedzi np. Frasyniuka o PO. Jak
            i z kim w takiej sytuacji o wspolpracy?
            • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 22:27
              michal00 napisał:

> To juz jest smiechu warte. Przypomnij sobie wypowiedzi np. Frasyniuka o PO.
              Jak i z kim w takiej sytuacji o wspolpracy?

Warto jednoczesnie pamietac do jakich wypowiedzi i dzialan Rokity odnosila sie
              krytyka Frasyniuka.
          • witek.bis Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 22:20
            leszek.sopot napisał:

> Jezyk zwolennikow Rokity to wykwintna kultura i przyklad tolerancji oraz
            > milosci:(
            > Tusk i Rokita zamiast szukac mozliwosci rozmowy i wspolpracy z PD rozpoczal
            od
            > uprawiania negatywnej propagandy. Jak wola koalicje z PiS i LPR to beda ja
            > mieli. I niech nie licza na to, ze demokraci ludzi "chorych na Magdalenke"
            beda
            >
            > cenic.

Tak, oczywiście. Tusk i Rokita powinni koczować pod redakcją Trybuny, bo tam w
            ostatnich miesiącach najłatwiej było spotkać Fra Syniuka. Może Władek dałby się
            jakoś przebłagać i przestał udzielać Barańskiemu wywiadów, w których oskarżał
            PO o wszystkie grzechy główne ze szczególnym uwzględnieniem tendencji
            faszystowskich.
            • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 22:33
              Nie, Tusk i Rokita powinni milczec gdy opowiada sie klamstwa o OS, zdradzie
              elit, agenturalnym charakterze "S" i posierpniowej opozycji. Nie powinni takze
              przeciwstawiac sie postulatom wprowadzenia kary smierci, stworzenia spec sluzb
              do lustracji majatkowej i odrebnej do tropienia aferzystow. Powinni dalej
              domagac sie odsuniecia od wplywu na polityke reprezentantow "kosciola medrcow"
              no i dalej dla poklasku spoleczenstwa osmieszac nas w Europie haslami "Nicea
              albo smierc".
              • palnick Dlaczego Rokita nie jest konsekwentny i zyje? 01.03.05, 22:49
                "Nicea albo śmierć" :)))))))))))))))))
        • basia.basia Malowany lis ... 01.03.05, 22:34
          ferczarek napisał:

> Boże, co za język nienawiści! A głosuj Pan na swego idola, nawróconego na stare
          >
          > lata na komunizm, Mazowieckiego. A może on przez całe życie był malowanym
          > lisem? Wszystko możliwe.

Niestety stalinizm i komunizm nigdy nie zostały rozliczone, dlatego
          wiedza o postępowaniu różnych ludzi w tamtych czasach znana jest tylko
          tym, którzy je pamietają. Zacytuję coś z książki "Pół wieku polityki"
          (to jest wywiad-rzeka z Wiesławem Chrzanowskim) na temat Mazowieckiego
          i powstania pisma "Więź".

"Powołali je ludzie, którzy przed 1955 r. należeli do "Pax"-u. (...)
          Do tego grona należeli m.in. Tadeusz Mazowiecki i Janusz Zabłocki.(...)
          Chyba w 1958 r. zespół ten otrzymał koncesję na wydawanie miesięcznika
          "Więź". (...) Grupa "Więzi" zachowała pewne założenia z okresu paxowskiego,
          głównie przekonanie, że perspektywą Polski jest socjalizm, choć jej liderzy
          głosili, że należy podjąć walkę o "humanistyczną perspektywę świata
          socjalistycznego", aby nadać mu znamiona chrześcijańskie, aby stał się
          "socjalizmem z ludzką twarzą".
          Pismo prowadziło też walkę z przejawami nacjonalizmu w każdej formie, wręcz
          demonstrując uczulenie na słowo "naród", a w szczególności z koncepcją
          Polaka-katolika. Grupa "Więzi" stawiała na frakcję rewizjonistyczną w partii,
          której chodziło o "odnowę" partii i obronę socjalizmu poprzez tworzenie innej
          jego wersji. (...) Nie może więc dziwić, że Adam Michnik w swej książce
          "Kościół, lewica, dialog", na poparcie swych poglądów powołuje się na wypowiedzi
          przedstawicieli "Więzi", a zwłaszcza na sejmowe przemówienia Tadeusza
          Mazowieckiego."(Mazowiecki był posłem koła "Znak" i w 1975 roku głosował za
          wpisaniem do konstytucji miłości do ZSRR i przewodniej roli PZPR - dopisek mój).

Nawiasem mówiąc Tadeusz Mazowiecki do dzisiaj jest szefem Rady Programowej
          "Więzi", której naczelnym był latami.
          • jak.babcie.kocham Re: Malowany lis ... 01.03.05, 22:43
            basia.basia napisała:

> ferczarek napisał:
            >
            > > Boże, co za język nienawiści! A głosuj Pan na swego idola, nawróconego na
            > stare
            > >
            > > lata na komunizm, Mazowieckiego. A może on przez całe życie był malowanym
            > > lisem? Wszystko możliwe.
            >
            > Niestety stalinizm i komunizm nigdy nie zostały rozliczone, dlatego
            > wiedza o postępowaniu różnych ludzi w tamtych czasach znana jest tylko
            > tym, którzy je pamietają. Zacytuję coś z książki "Pół wieku polityki"
            > (to jest wywiad-rzeka z Wiesławem Chrzanowskim) na temat Mazowieckiego
            > i powstania pisma "Więź".
            >
            > "Powołali je ludzie, którzy przed 1955 r. należeli do "Pax"-u. (...)
            > Do tego grona należeli m.in. Tadeusz Mazowiecki i Janusz Zabłocki.(...)
            > Chyba w 1958 r. zespół ten otrzymał koncesję na wydawanie miesięcznika
            > "Więź". (...) Grupa "Więzi" zachowała pewne założenia z okresu paxowskiego,
            > głównie przekonanie, że perspektywą Polski jest socjalizm, choć jej liderzy
            > głosili, że należy podjąć walkę o "humanistyczną perspektywę świata
            > socjalistycznego", aby nadać mu znamiona chrześcijańskie, aby stał się
            > "socjalizmem z ludzką twarzą".
            > Pismo prowadziło też walkę z przejawami nacjonalizmu w każdej formie, wręcz
            > demonstrując uczulenie na słowo "naród", a w szczególności z koncepcją
            > Polaka-katolika. Grupa "Więzi" stawiała na frakcję rewizjonistyczną w partii,
            > której chodziło o "odnowę" partii i obronę socjalizmu poprzez tworzenie innej
            > jego wersji. (...) Nie może więc dziwić, że Adam Michnik w swej książce
            > "Kościół, lewica, dialog", na poparcie swych poglądów powołuje się na wypowiedz
            > i
            > przedstawicieli "Więzi", a zwłaszcza na sejmowe przemówienia Tadeusza
            > Mazowieckiego."(Mazowiecki był posłem koła "Znak" i w 1975 roku głosował za
            > wpisaniem do konstytucji miłości do ZSRR i przewodniej roli PZPR - dopisek mój)
            > .
            >
            > Nawiasem mówiąc Tadeusz Mazowiecki do dzisiaj jest szefem Rady Programowej
            > "Więzi", której naczelnym był latami.
            >

Niestety niektórzy mali ludzie, którzy niczym szczególnym się nie wykazali,
            lubią grzebać w cudzych życiorysach i wytykać im błędy młodości, choćby je potem
            tysiąckrotnie odkupili.

A dopisek Twój jest bzurny i kłamliwy, bo Mazowiecki od 1971 nie był posłem
            Znaku, a w 1976 był współinicjatorem protestu ruchu "Znak" przeciw poprawkom do
            konstytucji, o czym pisze Andrzej Friszke, w książce o Kole "Znak".
            • gaszcz_portalu Re: Malowany lis ... 01.03.05, 22:53
              pisal o tym rowniez zbigniew nienacki w 'panu samochodziku i niesamowitym
              dworze', czy jakos tak.
              • jak.babcie.kocham Re: Malowany lis ... 01.03.05, 22:56
                gaszcz_portalu napisał:

> pisal o tym rowniez zbigniew nienacki w 'panu samochodziku i niesamowitym
                > dworze', czy jakos tak.

Takie informacje podaje też Encyklopedia Powszechna PWN. Przykro mi, że ona też
                sprzeniewierzyła się przeciw podwójnej Basi i jej niezawodnym śledztwom.
            • basia.basia Re: Malowany lis ... 01.03.05, 23:12

> Niestety niektórzy mali ludzie, którzy niczym szczególnym się nie wykazali,
              > lubią grzebać w cudzych życiorysach i wytykać im błędy młodości, choćby je pote
              > m
              > tysiąckrotnie odkupili.

Ależ on popełnia te same błędy!

>
              > A dopisek Twój jest bzurny i kłamliwy, bo Mazowiecki od 1971 nie był posłem
              > Znaku, a w 1976 był współinicjatorem protestu ruchu "Znak" przeciw poprawkom do
              > konstytucji, o czym pisze Andrzej Friszke, w książce o Kole "Znak".

Dziwne! Kisielewski w swoim Dzienniku pisze, że jeden Stomma głosował
              przeciw. Sprawdzę, bo skleroza itd.
              • jak.babcie.kocham Re: Malowany lis ... 01.03.05, 23:33
                basia.basia napisała:

> jak.babcie.kocham napisała:
                >
                > > Niestety niektórzy mali ludzie, którzy niczym szczególnym się nie wykazal
                > i,
                > > lubią grzebać w cudzych życiorysach i wytykać im błędy młodości, choćby j
                > e pote
                > > m
                > > tysiąckrotnie odkupili.
                >
                > Ależ on popełnia te same błędy!
                >
                > >
                > > A dopisek Twój jest bzurny i kłamliwy, bo Mazowiecki od 1971 nie był posł
                > em
                > > Znaku, a w 1976 był współinicjatorem protestu ruchu "Znak" przeciw popraw
                > kom do
                > > konstytucji, o czym pisze Andrzej Friszke, w książce o Kole "Znak".
                >
                > Dziwne! Kisielewski w swoim Dzienniku pisze, że jeden Stomma głosował
                > przeciw. Sprawdzę, bo skleroza itd.

I z faktu, że jeden Stomma był przeciw wynika dla ciebie niezbicie, że
                Mazowiecki musiał być za, mimo, że od 1971 nie był posłem. Coś kiepsko u ciebie
                z logiką. Po tym "nieobyczajnym wybryku", jakim było wstrzymanie się od
                głosowania nad tymi poprawkami Stomma wycofał się z posłowania, a jego miejsce
                ochoczo zajął Ryszard Bender, towarzysz twojego idola Macierewicza.
            • basia.basia Re: Malowany lis ... 11.03.05, 20:13

> Niestety niektórzy mali ludzie, którzy niczym szczególnym się nie wykazali,
              > lubią grzebać w cudzych życiorysach i wytykać im błędy młodości, choćby je pote
              > m
              > tysiąckrotnie odkupili.
              >
              > A dopisek Twój jest bzurny i kłamliwy, bo Mazowiecki od 1971

Dokładnie od 1972 (były przyśpieszone wybory).

nie był posłem
              > Znaku, a w 1976 był współinicjatorem protestu

Protest to gruba przesada - to był zaledwie "piśnięcie" - wobec protestów
              płynących do Sejmu z całego kraju musieli "jakoś" zareagować.

ruchu "Znak" przeciw poprawkom do
              > konstytucji, o czym pisze Andrzej Friszke, w książce o Kole "Znak".

Andrzej Friszke napisał dzieło pt. "Opozycja polityczna w PRL 1945-1980"
              i zaliczył do niej środowisko "Znaku"! Widać tam wyraźnie, że Friszke ma do
              Mazowieckiego słabość i pewnie dlatego dokonuje niesłychanych łamańców,
              żeby tylko go wybielić - jedne rzeczy całkiem pomija a inne przedstawia
              w lepszym świetle niż na to zasługują.

Gdzie indziej napisałam post ze sprostowaniem co do głosowania w Sejmie.
              Popełniłam błąd, bo on już wtedy posłem nie był! Ale wkleję tu ten post,
              gdzie prostuję i tłumaczę.

> Lustratorko - amatorko,
              > Przypomnij sobie, co w 1968 mówił twój bohater Giertych, a co mówili posłowie
              > "Znaku", co mówili szefowie KIK-ów, co mówił Tadeusz Mazowiecki.

Nie mogę tego pamiętać (z różnych powodów:)) a po drugie to co klan Giertychów
              kiedyś robił czy mówił nic mnie nie obchodzi, bo oni nie są z mojej bajki, choć
              muszę przyznać, że Roman Giertych to bardzo bystry facet i ma poczucie humoru a
              to rzadkość na naszej scenie politycznej. Ale tak czy owak nie ufam mu i fanką
              LPR nie jestem:)

> Przypomnij sobie, co w stanie wojennym i później robił stary Giertych, a co
              > robił Mazowiecki, po czyjej był stronie.
              > Wtedy wyjdzie jak na dłoni, kto tu jest specjalistą od "ulegania".

Stary Giertych - rusofil i "wyznawcam" Jaruzela, jest dla mnie zerem! Nie będę
              się nim zajmowała, natomiast Tadeusza Mazowiecki to dla mnie straszne
              rozczarowanie i zawód.
              Od jakiegoś czasu dociekam jak różne prominentne dzisiaj osoby zachowywały
              się za komuny; przyjrzałam się też premierowi Mazowieckiemu oraz całemu
              środowisku "Znaku". Serce boli:(

>
              > Aha, nie przypominam sobie, żebyś przeprosiła za kłamstwa na temat
              > Mazowieckiego, jakie rozpuszczasz na tym forum. Te o głosowaniu nad poprawkami
              > do konstytucji PRL.

Sprostowanie!
              =============

Tadeusz Mazowiecki nie mógł głosować na NIE lub TAK (lub się wstrzymać),
              bo wtedy nie był już posłem ale ... jestem przekonana, że gdyby był to
              zrobiłby to samo co Stanisław Stomma, który w sprawie konstytucyjnego sojuszu
              z ZSRR wstrzymał się od głosu (jako jedyny poseł w ówczesnym Sejmie) a w sprawie
              kierowniczej roli PZPR był na tak.

Ktoś gdzieś wspomniał o podpisaniu przez Mazowieckiego jakiegoś listu
              protestacyjnego w sprawie zmian w konstytucji w 1976 roku (Sejm przegłosował
              tę kieroniczą rolę oraz sojusz z Sowietami 10.02.76 r.). Wolne żarty!

Partia wystąpiła z tym pomysłem jesienią 1975 r. (kierowniczą rolą PZPR, pomysł
              z wpisaniem sojusz do konstytucji zgłosił Edward Babiuch już w Sejmie),
              spowodowało to wielki ferment i sprzeciw. Powstał słynny list "59"
              (w rzeczywistości podpisało go 66 osób),który prof. Lipiński złożył w kancelarii
              Sejmu (5.12.75 r.).
              Inicjatorem listu"59" był Jan Olszewski, a zredagowali go wspólnie Olszewski,
              Kuroń i Karpiński.

W liście tym sygnatariusze domagali się:
              1.Wolności sumienia i praktyk religijnych, których nie ma;
              2.Wolności pracy, jw.;
              3.Wolności słowa i informacji,w.;
              4.Wolności nauki, jw.;
              A na koniec napisali, że tego wszystkiego nie da się pogodzić z kierowniczą
              rolą partii, bo partia stałaby się organem państwa, który nie byłby przez
              społeczeństwo kontrolowany i by przed nim nie odpowiadał.

Listów było więcej i głównie w powyższym tonie. A środowisko "Znaku"
              "pisnęło" (Mazowiecki, Cywiński, Turowicz, Wożniakowski, Święcicki, Wilkanowicz
              i parę innych osób) 17.01.1976 r. Napisali, że konstytucja powinna utwierdzać
              suwerenność państwa i trzeba ją ulepszyć ale zmiany nie mogą naruszać zasad
              równości obywateli, do czego zapis o kierowniczej roli prowadzi jednakże ważne
              jest pytanie czy partia z tą kierowniczą rolą ma obowiązek zabiegać o poparcie
              społeczeństwa. A prawa obywatelskie trzeba rozszerzać.
              Nie muszę chyba dodawać, że listu "59" nie podpisał nikt z nich.
              • palnick Re: Malowany lis ... 11.03.05, 21:35
                Autor: basia.basia

Sprostowanie!
                =============

Tadeusz Mazowiecki nie mógł głosować na NIE lub TAK (lub się wstrzymać),
                bo wtedy nie był już posłem ale ... jestem przekonana, że gdyby był to
                zrobiłby to samo co Stanisław Stomma, który w sprawie konstytucyjnego sojuszu
                z ZSRR wstrzymał się od głosu (jako jedyny poseł w ówczesnym Sejmie) a w sprawie
                kierowniczej roli PZPR był na tak.
                ------------------------
                Za głupiaś ty dziewko, żeby sugerować cokolwiek:)

• palnick Basiu zrób loda Rokicie, może to cię uszczęśliwi? 01.03.05, 22:47
            I Tuskowi na deser :)
            • gaszcz_portalu Re: Basiu zrób loda Rokicie, może to cię uszczęśl 01.03.05, 22:54
              zabawne jak 2 kilo kartofli. brakuje ci jeszcze sporo do pelnych finezji i
              cietych dowcipow tadeusza.
              • palnick OK, ty też zrób loda Rokicie i Tuskowi. 01.03.05, 23:08
                Obawiam się jednak, że trafisz na zbuki :)Fuj.
                • gaszcz_portalu Re: OK, ty też zrób loda Rokicie i Tuskowi. 01.03.05, 23:16
                  tego typu atrakcje zostawie Tobie.
                  ale zanim sie zabierzesz do dziela, zrob cos ze swoim tikiem. moze dzialac
                  odstraszajaco.

a poza tym, nie chce mi sie z toba gadac. nudny jestes z tym robieniem lodow.
      • bryt.bryt Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 21:55
        leszek.sopot napisał:

> Dawno nie widzialem tak spietego i agresywnego Donalda, ktory wylazil wpros
        ze
        > skory by obrazic Mazowieckiego.

Jak to sie mozna roznic w opinii po ogladnieciu tej samej audycji ... Przeciez
        Tusk sie powstrzymywal od ostrych sformulowan, bo nie wypadalo mu naadac na
        Mazowieckiego.

> Jego absurdalny zarzut, ktory ma tylko spelnic
        > okreslone zadanie propagandowe, ze PD sluzy ratowaniu SLD, jest godny
        > zwyklego
        > politycznego manipulanta. Donald jest zadkim bydlakiem, ktory nigdy nie mowi
        > prawdy, ale mu to, co wydaje sie mu, ze przyniesie mu sukces. Nie ma on i
        nigdy
        >
        > nie mial nic wspolego z moralnoscia i uczciwoscia. Byc moze z wyjatkiem tych
        > czasow, gdy mieszkal w hotelu asystenckim UG, choc... nigdy on ani jego zona
        > asystentami nie byli.
        > Ech, nie chce mi sie pisac wiecej o tym karierowiczu wyprutym z przyzwoitosci.

A z tym to mi sie juz nie chce polemizowac. :-)
      • palnick Tusk to cham i zwykły nieudacznik :) 01.03.05, 22:23
        leszek.sopot napisał:

ze
        > skory by obrazic Mazowieckiego. Jego absurdalny zarzut, ktory ma tylko
        spelnic
        zwyklego
        nigdy
        >
        > asystentami nie byli.
        > Ech, nie chce mi sie pisac wiecej o tym karierowiczu wyprutym z przyzwoitosci.
        -----------------
        Masz rację, szkoda klawiatury :)
        Ponadto Tusk to typowy życiowy nieudacznik, który nauczył się paru frazesów
        pozwalających mu utrzymywać się z "polityki".
      • witek.bis Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 23:02
        leszek.sopot napisał:

ze
        > skory by obrazic Mazowieckiego. Jego absurdalny zarzut, ktory ma tylko
        spelnic
        zwyklego
        nigdy
        >
        > asystentami nie byli.

Najmocniej przepraszam, ale nie zauważyłem tego postu, który jest prawdziwym
        majstersztykiem politycznej poprawności i zwykłej ludzkiej kultury.

Spięty i agresywny cham Tusk wyłazi ze skóry żeby obrazić Mazowieckiego. Stawia
        absurdalne zarzuty godne zwykłego politycznego manipulanta. Ale to chyba nic
        dziwnego, bo przecież nie ma on i nigdy nie miał nic wspólnego z moralnością i
        uczciwością. Na dodatek mieszkał w hotelu asystenckim, chciaż asystentem nie
        był. No cóż - tak robią karierowicze wypruci z przyzwoitości.

Może przeczytaj Leszku raz jeszcze to swoje arcydzieło, bo może o jakiejś
        szpetnej wadzie "Donalda" zapomniałeś i zawiedziesz oczekiwania swojej
        ukochanej partii. Partii rozwagi i umiaru. Partii nieustannie wlaczącej z
        wszelkimi przejawami nienawiści. Partii niezmordowanie dążącej do kompromisu,
        konsensusu i jescze wielu innych szczytnych celów, których - jako profan - nie
        potrafię nawet wystraczająco pięknie i mądrze nazwać.
        • gaszcz_portalu Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 23:07
          calkiem niezle Ci szlo.
        • witek.bis Uzupełnienie 01.03.05, 23:07
          Cholera - przeoczyłem. "Donald" jest jeszcze "zadkim bydlakiem, ktory nigdy nie
          mowi prawdy".
          Niewiele brakowało, a przynajmniej to by mu się upiekło.
          • gaszcz_portalu Re: Uzupełnienie 01.03.05, 23:12
            o literki sie czepiac sympatyka Jedynej Rozsadnej Partii?!
            ciezko znalezc slowa na tak haniebny czyn. przynajmniej ja nie potrafie. uzyje
            wiec Strasznego Epitetu bylego ambasadora Izraela w Polsce, ktorym to dal odpor
            Palestynczykom swego czasu.
            a slowem tym jest barbarzyzm.
        • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 23:12
          W stosunku do Tuska wyrazam tylko moj wlasny stosunek i nic mnie nie obchodzi
          stanowisko jakiejkolwiek partii. Wiele lat temu Donald powiedzial, ze nie wie
          czemu ja go nie lubie. Gdy mu wyjasnilem, ze za to jak oszukal Walese. Nie
          zrozumial mnie, wyjasnilem mu wiec dodatkowo, ze wprowadzajac cenzure w Gazecie
          Gdanskiej na teksty obiektywnie opisujace wpadki Lecha by KLD moglo przy pomocy
          Lecha zaistniec w polskiej polityce, pogwalcil to wszystko o co wspolnie
          walczylismy przez caly stan wojenny. Stal sie takim samym kretaczem jak
          komunisci, ktorzy mowili co innego i robili co innego. Donald nic nie
          odpowiedzial, szczerwienial, odwrocil sie i odszedl. Tak jak zaczal swoja
          kariere polityczna tak ja kontynuuje. Jesli jestes jakos zwiazany z bylymi
          czlonkami KLD to fakt cenzury powininie potwierdzc tobie Andrzej Zarebski.
          Ech, ty i tak to pewnie nazwiesz pragmatyzmem...
          • witek.bis Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 01.03.05, 23:39
            No cóż. Może teraz trochę lepiej rozumiem podłoże Twojej niepohamowanej
            sympatii do Tuska. Łobuz oszukał Wałęsę chroniąc go przed nieprzyjemnymi
            skutkami jego wpadek. To rzeczywiście niewybaczalne.
            Ale nie wiem czy zauważyłeś, że mnie poruszyła nie tyle treść Twojego postu, co
            jego forma. Przecież to była agresja, chamstwo i barbarzyństwo w najczystszej z
            możliwych postaci. Przez chwilę zastanawiałem się nawet czy to nie jest jakaś
            forma parodii, dzięki której chcesz pokazać jak nie należy (a nawet nie wolno)
            prowadzić Twojego ulubionego i wymarzonego "dyskursu". Ale to było najzupełniej
            serio. Prawda?
            • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 02.03.05, 00:04
              "Chronil Walese" by windowac swoj tylek, dobra uprawiasz sofistyke. Nie dziwe
              sie wiec, ze Tusk jest ci bliski. Widac tez po tym, jak daleko tobie do jakis
              idealow z Sierpnia 80.
              Ostra forma w stosunku do tego czlowieka jest tak samo uprawniuona jak tekst
              Huella pod adresem pralata. Ktos, kto w oczy i przed kamerami mowi wyuczona
              propagandowa formulke o sprzyjaniu SLD zasluguje na nazwanie politycznym
              manipulantem. Lubisz hipokryzje to sobie kpij dalej. Tylko to tobie wychodzi,
              ale nic wiecej.
              • witek.bis Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 02.03.05, 00:14
                Gdybyś to właśnie ty miał być symbolem ideałów Sierpnia 80, to rzeczywiście
                byłoby mi do nich bardzo, ale to bardzo daleko. Na szczęście takim symbolem nie
                byłeś, nie jesteś i nie będziesz. Ale pewnie dowiesz się o tym jako ostani. O
                ile w ogóle dotrze to kiedyś do ciebie.
                Życzę spokojnej, bezdonaldowej nocy.
                • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 02.03.05, 00:23
                  Lubisz wmawiac i wymslac cos co nikt nigdy nie powiedzial ani nie twierdzil. To
                  taka specjalnosc witka.bis. Watpie by dla ciebie cokolwiek moglo byc pozytywnym
                  symbolem. A po co mnie w to mieszasz? Pewnie dla wlasnej przyjemnoisci. To rob
                  sobie przyjemnosc dalej. Ujezdzaj dalej swoja kobyle i wyzywaje sie wraz z
                  innymi na takich jak i tych, ktorzy nie sa po twojej stronie.
                  Najlepiej od razu wal tak jak Tusk z grubej rury propagandowym klamstwem. To
                  twoja specjalnosc.
                  • witek.bis Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 02.03.05, 00:37
                    leszek.sopot napisał:

> Lubisz wmawiac i wymslac cos co nikt nigdy nie powiedzial ani nie twierdzil.
                    To
                    >
                    > taka specjalnosc witka.bis. Watpie by dla ciebie cokolwiek moglo byc
                    pozytywnym
                    >
                    > symbolem. A po co mnie w to mieszasz? Pewnie dla wlasnej przyjemnoisci. To
                    rob
                    > sobie przyjemnosc dalej. Ujezdzaj dalej swoja kobyle i wyzywaje sie wraz z
                    > innymi na takich jak i tych, ktorzy nie sa po twojej stronie.
                    > Najlepiej od razu wal tak jak Tusk z grubej rury propagandowym klamstwem. To
                    > twoja specjalnosc.

Obawiam się, że przeceniasz moje możliwości. Niewiele z tego zrozumiałem. Może
                    dlatego, że nie znam runów.
                    Wyluzuj trochę, Leszku, bo złość nie tylko piękności szkodzi, ale i
                    przejrzystości wywodu nie służy.
                    Ponawiam życzenia dobrej i spokojnej nocy.
                    • leszek.sopot Re: Nie, to tylko Tusk pokazal jaki z niego cham 02.03.05, 00:52
                      Jesli wy (celowo uzywam liczbe mnoga) od wielu tygodni prowadzicie po prostu
                      kampanie nienawisci i zlosliwosci wobec ludzi zwiazanych sympatiami z UW, to ja
                      sobie teraz i na przyszlosc tez przyznaje demokratyczne prawo by od czasu do
                      czasu napisac cos w podobnym stylu pod waszym adresem. Nie zamierzam sie w tym
                      hamowac i byc moze wezme przyklad ze starszych braci w wierze a nie z nauk Jana
                      Pawla II i bede odpowiadal oko za oko i zab za zab. Szmate nazwe szmata a
                      klamce klamca. I niewiele sobie bede robil z tego co o mnie sobie inny
                      internauta pomysli. Bede tak samo bawil sie i cieszyl z jego zdenerwowania i
                      irytacji. Ja nie forumowa dama, ktora lubuje sie w nazywaniu innych internautow
                      chamami i na pieknosci czy popularnosci mi nie zalezy tak jak i nigdy nie
                      zalezalo.
                      Tobie zycze ciepelka i kolorowych snow z myszka Miki a nie Kaczorem Donaldem.
    • bryt.bryt Tusk byl zazenowany Mazowieckim ... 01.03.05, 21:40
      Chyba ogladalismy inne programy. Ja odnosilem przykre wrazenie, ze Mazowiecki
      opowiada banaly i wcale nie byl przekonujacy. Jego argumenty byly slabe, a
      zlosliwosci o niczym i swiadczyly o faktycznej bezsilnosci. Dla przeciwwagi
      polecam Hanne Gronkiewicz-W., ktora wystapila w TVN24. Byla klasa sama dla
      siebie, co stwierdzal nieco zaskoczony, bo dawniej ja niespecjalnie lubilem. PO
      powinna ja czesciej eksponowac w mediach.
      • joannabarska Cytujecie jak klasykow! 01.03.05, 22:20
        PRZESTANCIE TAK CYTOWAĆ JEDEN DRUGIEGO PRZY POLEMIKACH,BO TEGO NIE CHCE SIE PO
        PROSTU CZYTAC, A CHYBA CHODZI O DOBRO ODBIORCÓW!
        • bryt.bryt Re: Cytujecie jak klasykow! 01.03.05, 22:25
          joannabarska napisała:

> PRZESTANCIE TAK CYTOWAĆ JEDEN DRUGIEGO PRZY POLEMIKACH,BO TEGO NIE CHCE SIE
          PO
          > PROSTU CZYTAC, A CHYBA CHODZI O DOBRO ODBIORCÓW!

A kto tu kogo cytuje? Bo nie czytalem wszystkiego az tak uwaznie. :-)
    • witek.bis Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:43
      >Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki w programie Olejnik.

Tym tekstem o wizycie w szpitalu położył na łopatki nie tylko Tuska, ale i
      większość przytomnych słuchaczy.

Był cięty, szybki i rzeczowy, zupełnie nie rozumiem jak
      > mogli nazywać go żółwiem.

Na ten "szpitalny" tekst mógł sobie pozwolić polityk nie tyle "cięty"
      co "podcięty". Ale szybki to rzeczywiście był. Może nawet trochę za bardzo.
      Trochę jak żółw wystrzelony z armaty. Pierwszy raz widziałem, jak Siła Spokoju
      szybciej mówi niż myśli.

Odpowiadając na złośliwości Tuska powiedział, że
      > były tylko wytężone próby wdeptania UW w ziemię. I chyba próby kompletnie
      > nieudane.

Fakt. Całe imperium medialne Platformy z red. Rokitą na czele pracowało pełną
      parą nad pognębieniem Unii Wolności i jej Alei Przyjaciół.

> Przypomnijmy jeszcze panu Donaldowi kto wyciągnął do niego rękę po tym, jak
      > jego partia poniosła klęskę w wyborach parlamentarnych A.D. 1993.
      > Kto?
      > Oczywiście Tadeusz Mazowiecki.

Oczywiście! Przypomnijmy ten szlachetny i bezinteresowny gest "zwycięskiej"
      Unii Demokratycznej.I tę czarną niewdzięczność Tuska, któremu już po siedmiu
      latach znudziło się całowanie pomocnej dłoni pana Tadeusza.
      • leszek.sopot Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:49
        witek.bis napisał:
        > Oczywiście! Przypomnijmy ten szlachetny i bezinteresowny gest "zwycięskiej"
        > Unii Demokratycznej.I tę czarną niewdzięczność Tuska, któremu już po siedmiu
        > latach znudziło się całowanie pomocnej dłoni pana Tadeusza.

Po akcesie Tuska do UW Pan Tadeusz i Jego "pomocna dlon" zostal odsuniety przez
        zwolennikow zwrotu w strone liberalizmu. Przeszkadzal im konserwatyzm
        Mazowieckiego. Gdy teraz trzeba wygladac na konserwatyste Tusk nie ma problemu
        by sie w ten sposob sprzedawac byle tylko odniesc sukces.
        • witek.bis Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:08
          leszek.sopot napisał:
          Po akcesie Tuska do UW Pan Tadeusz i Jego "pomocna dlon" zostal odsuniety przez
          >
          > zwolennikow zwrotu w strone liberalizmu. Przeszkadzal im konserwatyzm
          > Mazowieckiego. Gdy teraz trzeba wygladac na konserwatyste Tusk nie ma
          problemu
          > by sie w ten sposob sprzedawac byle tylko odniesc sukces.

Po pierwsze małe uściślenie natury formalnej - jeśli dobrze pamiętam, to nie
          było tak, że Tusk wstąpił do UW, tylko UD i KLD połączyły się tworząc UW.
          Po drugie - zupełnie inaczej zapamiętałem te ideologiczne przepychanki w UW.
          Wydaje mi się, że do rozwodu doszło dlatego, że Mazowiecki był zbyt uległy
          wobec skrzydła lewicowego UW, co stopniowo doprowadziło do marginalizacji
          byłych działaczy KLD. Ale Ty Leszku oczywiście pamiętasz to lepiej... Niech i
          tak będzie. Przynajmniej do czasu. Może kiedyś mi coś odbije i sprawdzę to w
          źródłach.
          • leszek.sopot Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:25
            witek.bis napisał:

> leszek.sopot napisał:
            > Po akcesie Tuska do UW Pan Tadeusz i Jego "pomocna dlon" zostal odsuniety
            przez zwolennikow zwrotu w strone liberalizmu. Przeszkadzal im konserwatyzm
            > > Mazowieckiego. Gdy teraz trzeba wygladac na konserwatyste Tusk nie ma
            > problemu by sie w ten sposob sprzedawac byle tylko odniesc sukces.
            >
            > Po pierwsze małe uściślenie natury formalnej - jeśli dobrze pamiętam, to nie
            > było tak, że Tusk wstąpił do UW, tylko UD i KLD połączyły się tworząc UW.

No jasne. Teraz tez nie UW przeksztalca sie w nowa partie tylko kilku panow
            powoluje zupelnie nowa partie.
            Unia Demokratyczna zrobila blad rezygnujac ze swojej nazwy, tlumaczono to
            jednak tym, ze potrzebna jest zgoda i kompromis, gdyz polaczenie partii, ktora
            poniosla kleske wyborcza z partia, ktor zdobyla ok. 10 proc. mialo przyniesc
            sukces na okolo 15 proc. Niestety elektorat przestraszyl sie liberalow i dalej
            pozostalo ok. 10 proc.

> Po drugie - zupełnie inaczej zapamiętałem te ideologiczne przepychanki w UW.
            > Wydaje mi się, że do rozwodu doszło dlatego, że Mazowiecki był zbyt uległy
            > wobec skrzydła lewicowego UW, co stopniowo doprowadziło do marginalizacji
            > byłych działaczy KLD.

Jak mogl byc ulegly skoro partia sterowal balcerowicz, a Rokita z Frasyniukoiem
            i liberalami pogonil z partii cale lewe skrzydlo UD z Kuratowska, Balickim i
            Labuda. Gdzie ty widzisz te uleglosc? Chyba, ze masz na mysli czasy UD. Jednak
            wlasnie ta "uleglosc wobec lewicy" pozwolila na to, ze partia mogla byc
            spostrzegana za prawdziwa partie srodka, gdzie byli i zieloni, i chdecy z
            Hallem i lewicujacy demokraci z Balickim a oprocz tego po prostu zwolennicy
            demokracji i rozsadku. To pozwolilo wejsc do Sejmu w 1993 roku pomimo
            skompromitowania sie calej opozycji posierpniowej.
            Mam nadzieje, ze teraz cos na ksztalt starej UD wlasnie powstaje.

> Ale Ty Leszku oczywiście pamiętasz to lepiej... Niech i
            > tak będzie. Przynajmniej do czasu. Może kiedyś mi coś odbije i sprawdzę to w
            > źródłach.

Tez jestem ciekwy czy ci odbije i sprawdzisz w zrodlach bo przeciez wiele lat
            minelo i nie o wszystkim sie pamieta. Moze wiec i mi tez bedziesz mogl
            odswiezyc pamiec.
            • palnick Balcerowicz odesłał UW w niebyt :( 01.03.05, 23:13
              Wycinając wszystkich, którzy mieli jakąkolwiek wrazliwość. To decyzja o
              wybraniu tego pachołka globalizmu na szefa UW zniszczyła tę partię a nie lewe
              skrzydło.
            • witek.bis Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 23:18
              leszek.sopot napisał:
              > No jasne. Teraz tez nie UW przeksztalca sie w nowa partie tylko kilku panow
              > powoluje zupelnie nowa partie.

Ależ nic podobnego! Kto tak twierdzi? Moim zdaniem UW ucieka co sił w nogach od
              swojej starej i zużytej nazwy, a przyjęcie "paru panów" jest zabiegiem mającym
              usprawiedliwić tę dziwną operację.

> Jak mogl byc ulegly skoro partia sterowal balcerowicz, a Rokita z
              Frasyniukoiem
              >
              > i liberalami pogonil z partii cale lewe skrzydlo UD z Kuratowska, Balickim i
              > Labuda. Gdzie ty widzisz te uleglosc? Chyba, ze masz na mysli czasy UD.
              Jednak
              > wlasnie ta "uleglosc wobec lewicy" pozwolila na to, ze partia mogla byc
              > spostrzegana za prawdziwa partie srodka, gdzie byli i zieloni, i chdecy z
              > Hallem i lewicujacy demokraci z Balickim a oprocz tego po prostu zwolennicy
              > demokracji i rozsadku. To pozwolilo wejsc do Sejmu w 1993 roku pomimo
              > skompromitowania sie calej opozycji posierpniowej.
              > Mam nadzieje, ze teraz cos na ksztalt starej UD wlasnie powstaje.

Fra Syniuk gonił z partii jej lewe skrzydło? Może jest już za późno i nie
              jestem w stanie nadążyć za Twoimi błyskotliwymi teoriami :(
              A Twoja tęsknota za partią gromadzącą wszystkich - i lewaków, i chadeków, i
              liberałów - coś mi przypomina. To się nazywało chyba Front Jedności Narodu. I
              komu to przeszkadzało?
              • leszek.sopot Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 23:27
                witek.bis napisał:

> leszek.sopot napisał:
                > > No jasne. Teraz tez nie UW przeksztalca sie w nowa partie tylko kilku pan
                > ow
                > > powoluje zupelnie nowa partie.
                >
                > Ależ nic podobnego! Kto tak twierdzi? Moim zdaniem UW ucieka co sił w nogach
                od swojej starej i zużytej nazwy, a przyjęcie "paru panów" jest zabiegiem
                mającym usprawiedliwić tę dziwną operację.

No popatrz, czyzby sie czego nauczyli od Tuska, Olechowskiego i Plazynskiego?

> > Jak mogl byc ulegly skoro partia sterowal balcerowicz, a Rokita z
                > Frasyniukoiem i liberalami pogonil z partii cale lewe skrzydlo UD z
                Kuratowska, Balickim i Labuda. Gdzie ty widzisz te uleglosc? Chyba, ze masz na
                mysli czasy UD. Jednak wlasnie ta "uleglosc wobec lewicy" pozwolila na to, ze
                partia mogla byc spostrzegana za prawdziwa partie srodka, gdzie byli i zieloni,
                i chdecy z Hallem i lewicujacy demokraci z Balickim a oprocz tego po prostu
                zwolennicy demokracji i rozsadku. To pozwolilo wejsc do Sejmu w 1993 roku
                pomimo skompromitowania sie calej opozycji posierpniowej.
                > > Mam nadzieje, ze teraz cos na ksztalt starej UD wlasnie powstaje.
                >
                > Fra Syniuk gonił z partii jej lewe skrzydło? Może jest już za późno i nie
                > jestem w stanie nadążyć za Twoimi błyskotliwymi teoriami :(

Chyba nie cierpisz na skleroze? W swoich zrodlach poszukaj wiec informacji na
                temat dosc brzydkiego sporu miedzy Frasyniukiem a Labuda.

> A Twoja tęsknota za partią gromadzącą wszystkich - i lewaków,

Lewak to Balicki?

> i chadeków, i
                > liberałów - coś mi przypomina. To się nazywało chyba Front Jedności Narodu. I
                > komu to przeszkadzało?

Chyba m.in. czlonkom KOR, ale moze ty masz inne swoje zrodla?
          • basia.basia Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 23:09
            witek.bis napisał:

>
            > Po pierwsze małe uściślenie natury formalnej - jeśli dobrze pamiętam, to nie
            > było tak, że Tusk wstąpił do UW, tylko UD i KLD połączyły się tworząc UW.
            > Po drugie - zupełnie inaczej zapamiętałem te ideologiczne przepychanki w UW.
            > Wydaje mi się, że do rozwodu doszło dlatego, że Mazowiecki był zbyt uległy
            > wobec skrzydła lewicowego UW, co stopniowo doprowadziło do marginalizacji
            > byłych działaczy KLD. Ale Ty Leszku oczywiście pamiętasz to lepiej... Niech i
            > tak będzie. Przynajmniej do czasu. Może kiedyś mi coś odbije i sprawdzę to w
            > źródłach.

Ja te źródła (niektóre) znam - tak było:)

Leszek nazywa Mazowieckiego konserwatystą! To ci dopiero:)
            • jak.babcie.kocham Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 23:36
              basia.basia napisała:

> witek.bis napisał:
              >
              > >
              > > Po pierwsze małe uściślenie natury formalnej - jeśli dobrze pamiętam, to
              > nie
              > > było tak, że Tusk wstąpił do UW, tylko UD i KLD połączyły się tworząc UW.
              > > Po drugie - zupełnie inaczej zapamiętałem te ideologiczne przepychanki w
              > UW.
              > > Wydaje mi się, że do rozwodu doszło dlatego, że Mazowiecki był zbyt uległ
              > y
              > > wobec skrzydła lewicowego UW, co stopniowo doprowadziło do marginalizacji
              > > byłych działaczy KLD. Ale Ty Leszku oczywiście pamiętasz to lepiej... Nie
              > ch i
              > > tak będzie. Przynajmniej do czasu. Może kiedyś mi coś odbije i sprawdzę t
              > o w
              > > źródłach.
              >
              > Ja te źródła (niektóre) znam - tak było:)

Ty się już lepiej dzisiaj o "źródłach" więcej nie wypowiadaj...

>
              > Leszek nazywa Mazowieckiego konserwatystą! To ci dopiero:)
            • witek.bis Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 23:54
              Dzięki Basiu za wsparcie mojej niedoskonałej pamięci. Chociaż wtedy
              sympatyzowałem jeszcze z UW i byłem jej zdyscyplinowanym wyborcą, to tych
              wewnątrzpartyjnych korowodów nie śledziłem z zapartym tchem. Ale wydawało mi
              się, że Mazowiecki starał się równoważyć siłę obu skrzydeł UW i nawet chyba
              przez jakiś czas zdawał się być sojusznikiem liberałów. Jednak skrzydło
              lewicowe okazało się w końcu silniejsze i skuteczniejsze, a cały ten śmiały
              ekperyment polityczny diabli wzięli.
      • bryt.bryt Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:49
        Pelna zgoda. Na Mazowieckiego jakos nie potrafie sie wkurzyc, chociaz dzisiaj
        zasluzyl sobie solennie. Szkoda mi go mimo wszystko.
        Generalnie sytuacja wyglada tak, ze kolejni "tenorzy" z PD daja ludziom
        argumenty, zeby bron Boze na nich nie glosowac. Ciekawy jestem okrutnie, co na
        temat tej audycji napisze GW?
      • kitop Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:50
        Z tym całowaniem dłoni Pana Tadeusza to chyba przesadziłeś! Tusk woli całować
        inna dłoń? Czyją, ach, czyją???
      • ferczarek Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 21:52
        Nie dłoni, za wielki byłby zaszczyt, co najwyzej pierscienia. I może Wałęsa
        miał rację, ze nie chciał dopuścić Mazowieckiego do prezydentury?
    • borbali Re: Mazowiecki nie rozłożył Tuska 01.03.05, 21:46
      Ja też oglądałem "prosto w oczy" i rozczarowałem się nierzetelnością
      Mazowieckiego.Stwierdzenie Mazowieckiego,że PO wdeptywało UW w ziemię było
      kłamstwem.To liderzy UW nazywali Tuska i Rokite rozłamowcami,a póżniej nikt nie
      słyszał o UW.Takie zachowanie świadczy tylko o tym,że do dzisiaj Mazowiecki nie
      wie dlaczego rozpieprzyła mu się partia.
      Zarzut Mazowieckiego o radykaliżmie PO polegający na Nicei Rokity było
      prymitywnym i przewrotnym argumentem.
      Powciągliwe zachowanie Tuska wynikało z grzeszności i z szacunku do wieku
      Mazowieckiego oraz chęcią uniknięcia kłotni z dawnym kolegą partyjnym.
    • gaszcz_portalu Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 01.03.05, 22:11
      uwazam, ze tadeusz byl rewelacyjny. tuska normalnie spladrowal. choc powiedziec,
      ze teksty Jego byly szybkie, nie oddawalaby w pelni Ich mocy. mysle raczej, ze
      byly to wypowiedzi optymistyczne, zartobliwe, wesole, z akcentami humorystycznymi.

gdy powtarzalem od dawna, ze tadeusz blyskotliwoscia przewyzsza niejednego, to
      nikt specjalnie nie dawal mi wiary. teraz natomiast wszyscy obwieszczaja Go
      przyszloscia polskiej sceny politycznej i wzorem dla mlodziezy, tak bardzo
      przeciez pragnacej gladko i inteligentnie mowiacych politykow.

ja juz to wiedzialem w polowie lat 90tych!
      • palnick Rozkładanie Tuska na łopatki to zajecie dla... 01.03.05, 22:19
        średnio inteligentnego gimnazjalisty. Ten człowiek to porażka w kazdym calu :)
        Mazowiecki był super. Konkretny, UCZCIWY, i pogodny.
        • joannabarska Re: Rozkładanie Tuska na łopatki to zajecie dla.. 01.03.05, 22:23
          palnick napisał:

> średnio inteligentnego gimnazjalisty. Ten człowiek to porażka w kazdym calu :)
          > Mazowiecki był super. Konkretny, UCZCIWY, i pogodny.
          I MA POPRAWNE "R"!!!!
          • gaszcz_portalu Re: Rozkładanie Tuska na łopatki to zajecie dla.. 01.03.05, 22:26
            wlasnie! kolejny argument dla basi i kataryny by Jemu sie oddaly.
        • bryt.bryt i jakos tak ... 01.03.05, 22:28
          ... sie zsuwal z krzesla. Chyba sil juz nie ma na takie energetycznie
          wyczerpujace spotkania. Toz to prawdziwa pyskowka byla.
          • palnick Re: i jakos tak ... 01.03.05, 22:53
            pierdoły sadzisz bezwstydnie :)
            • gaszcz_portalu Re: i jakos tak ... 01.03.05, 22:55
              lubisz sie tak po prostu usmiechac, czy to taki tik nerwowy? : )
            • bryt.bryt Re: i jakos tak ... 01.03.05, 23:05
              Jak chce to sadze. Demokracja jest, wiec korzystam. :-)
    • borbali Do Leszka z Sopotu 01.03.05, 22:18
      Do dzisiaj miałem dobre zdanie o Mazowieckim.Po dzisiejszej audycji dużo
      stracił w moich oczach.Ale teraz nie tym chciałem mówić.Swoją opinię o audycji
      wyraziłem wcześniej.
      Nie mniejszego zawodu doznałem z powodu twojego postu szkalującego
      Tuska.Przecież to istna beczka pomyj wylana na łagodnego i uczciwego
      Donalda.Dotychczas potępiałeś tego typu posty-żygowiny w czym ci
      wtórowałem.Dzisiaj w opluwaniu niewinnej osoby przeszedłeś najgorszych
      oszołomów na tym forum.Pokazałeś jaki naprawdę jesteś.Delikatnie mówiąc
      wyznajesz filozofię Kalego.Bardzo mnie zawiodłeś.Straciłeś moje zaufanie.
      Nie chcę cię znać.
      • joannabarska DO BORBALI-EGO 01.03.05, 22:24
        TUSK ŁAGODNY...TO REWELACJA!
        • borbali Re: DO BORBALI-EGO 01.03.05, 22:34
          Uzgodnij z pozostałymi przeciwnikami Tuska zawartość pomyj,którymi go
          oblewacie.Jedni zarzucają mu,że jest bez ikry,a drudzy,że jest nerwusem.On
          poprostu jest mądry,uczciwy i dobrze wychowany.
          • leszek.sopot Re: DO BORBALI-EGO 01.03.05, 22:42
            borbali napisał:

> Uzgodnij z pozostałymi przeciwnikami Tuska zawartość pomyj,którymi go
            > oblewacie.Jedni zarzucają mu,że jest bez ikry,a drudzy,że jest nerwusem.On
            > poprostu jest mądry,uczciwy i dobrze wychowany.

Boze kochany, jakie bzdury...
            Tylko ktos, kto go zna z ekranu TV moze go chyba tak oceniac. Z pisaniem takich
            laurek moglbys sie powstrzymac.
      • leszek.sopot ufaj komu chcesz, nikt ci tego nie broni 01.03.05, 22:40
        borbali napisał:

> Do dzisiaj miałem dobre zdanie o Mazowieckim.Po dzisiejszej audycji dużo
        > stracił w moich oczach.Ale teraz nie tym chciałem mówić.Swoją opinię o
        audycji wyraziłem wcześniej.
        > Nie mniejszego zawodu doznałem z powodu twojego postu szkalującego
        > Tuska.

Ja go nie szkaluje, ale lagodnie opisalem faceta, ktorego znam od dawna i wiem
        jaki z niego klamca i obludnik.

> Przecież to istna beczka pomyj wylana na łagodnego i uczciwego
        > Donalda.

"Lagodny Donald", tam moze pisac tylko ten, kto go nie zna. Zyj dalej
        zludzeniami.

> Dotychczas potępiałeś tego typu posty-żygowiny w czym ci
        > wtórowałem.Dzisiaj w opluwaniu niewinnej osoby przeszedłeś najgorszych
        > oszołomów na tym forum.Pokazałeś jaki naprawdę jesteś.Delikatnie mówiąc
        > wyznajesz filozofię Kalego.Bardzo mnie zawiodłeś.Straciłeś moje zaufanie.
        > Nie chcę cię znać.

A to mnie bardzo zasmuuciles. Swojego zdania o Tusku pomimo twojej dramatycznej
        deklaracji nie zmienie. Mam o tym facecie taka opinie od dawna, nic nie
        wskazuje bym ja kiedys zmienil.
        • bpkw Tusk ma szczescie... 01.03.05, 22:53
          Tusk ma szczescie, ze Olejnikowa zaprosila Mazowieckiego a nie Frasyniuka.
          Donald, podobnie jak wczesniej "gwiazda" LPR Stryjewski, wydzieralby sie na
          cala Polske, jak to go Frasyniuk pobil...
          • leszek.sopot Re: Tusk ma szczescie... 01.03.05, 22:55
            bpkw napisał:

> Tusk ma szczescie, ze Olejnikowa zaprosila Mazowieckiego a nie Frasyniuka.
            > Donald, podobnie jak wczesniej "gwiazda" LPR Stryjewski, wydzieralby sie na
            > cala Polske, jak to go Frasyniuk pobil...

A pozniej prokurator rozkladal bezradnie rece, ze nie moze znalezc zadnych
            dowodow na potwierdzenie slow pobitego posla.
            • palnick Re: Tusk ma szczescie...a Frasyniuk jaja :) 01.03.05, 23:17

> bpkw napisał:
              >
              > Tusk ma szczescie, ze Olejnikowa zaprosila Mazowieckiego a nie Frasyniuka
              > Donald, podobnie jak wczesniej "gwiazda" LPR Stryjewski, wydzieralby sie
              > na cala Polske, jak to go Frasyniuk pobil...
              -------------
              Frasyniuk jest mężczyzną - kobity głosujcie na macho !
        • borbali Re: ufaj komu chcesz, nikt ci tego nie broni 01.03.05, 22:56
          Cały w tym szkopół,że ta twoja opinia nie poparta jest ŻADNYMI faktami,dlatego
          mam prawo twierdzić,że jesteś kłamcą oczerniającym ludzi.
          Człowiek uczciwy i dobrze wychowany krytykuje poglądy przeciwnika,a nie jego
          osobę.
          • leszek.sopot Re: ufaj komu chcesz, nikt ci tego nie broni 01.03.05, 23:31
            Wskaz moje klamstwa.
        • create leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 01.03.05, 23:56

• leszek.sopot Re: leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 02.03.05, 00:09
            Tak, np. nowo upieczony posel (po Lewandowskim) Slawomir Nowak, Piskorski i
            kilku mniej znanych. Ja jednak np. wysoko cenie Lewandowskiego, Hanne
            Gronkiewicz, Buzka, Olechowskiego i wiele osob z bylego SKL.
            • create Re: leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 02.03.05, 00:15
              dla mnie ta rozmowa była jak pomiędzy mistrzem a uczniem. Donaldowi było mimo
              wszystko troche niezręcznie
              • leszek.sopot Re: leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 02.03.05, 00:26
                create napisał:

> dla mnie ta rozmowa była jak pomiędzy mistrzem a uczniem. Donaldowi było mimo
                > wszystko troche niezręcznie

Stad u niego to napiecie i od razu na poczatku rozmowy po prostu oskarzenie o
                prawie ze spisek z SLD. Zapomnial facet, ze jak zakladalismy NZS powiesilismy
                na budynku MatFizu UG transparent, ze tylko krowa nie zmienia pogladow - m.in.
                po to aby przyciagnac do siebie czlonkow SZSP.
          • palnick Re: leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 02.03.05, 00:35
            Myszka Miki ?
            • leszek.sopot Re: leszku sądze że są gorsi od Donalda ;) 02.03.05, 00:42
              palnick napisał:

> Myszka Miki ?

Ej, myszke zostaw w spokoju. Gorszym na pewno jest Kaczor Donald.
    • kataryna.kataryna Re: Mazowiecki rozłożył Tuska na łopatki 02.03.05, 16:26
      Relacja Wrońskiego:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49623.html?skan=2580407
      • desspo52 Re: STARY LAJDAk wart mlodszego 12.03.05, 04:09
        obydwaj to korytowe towarzystwo
        cale zycie glindzenia o niczym
        tfu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka