prudent1 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 00:57 I masz calkowita racje. Mozna sie zgadzac albo nie z niektorymi pociagnieciami Prezydenta, ale bezczelnosc tej groteskowej komisji przekracza wszelka miare. Giertych i Lepper - bardziej idiotycznej, a zarazem niekoherentnej pary, to w zyciu nie widzialem, a zyje dosc dlugo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nagaprawda Magistrowi inaczej pusciły nerwy 08.03.05, 00:58 Prostak z gębą pełną frazesów. Takiemu jak on to nawet nogi nie warto podać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Kwasniewskiemu podam reke... 08.03.05, 01:15 ...bo dobrze uczynil pokazujac Bandzie Czworga ich oblude !!! Takiemu jak Giertych to nawet nogi nie warto podać. Raczej napluc mu na katofaszystowska gebe... Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Kwasniewskiemu podam reke... 08.03.05, 01:51 Ciekaw jestem czy miałbys odwagę, żeby napluć na Giertycha. I jestem raczej pewien że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nagaprawda Re: Kwasniewskiemu podam reke... 08.03.05, 05:20 Młodyś jeszcze ziutek i niewiele wiesz. Pamiętasz może Twojego faworyta na cmentarzu Orląt (z chorą nogą;)). Albo pamiętasz może jak Twój faworyt podczas wizyty u swego imiennika w Mińsku po libacji wsiadał do samochodu przez bagażnik. A może pamiętasz czy Twój faworyt skończył studia bo on sam nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: Kwasniewski musi miec sporo na sumieniu 08.03.05, 01:14 nie wieze w to ze jakby byl czyty toby takie szopki odstawial chociaz nigdy nie mialem zdannia to musze przyznac ze dzisiaj widac bylo wyraznie ze on sie boi zrobil sie napastliwy i nerwowy jest mi wstyd ze taki czlowiek rzadzi naszym krajem 9 rok Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Kwasniewski ma czyste sumienie 08.03.05, 01:25 A mnie jest wstyd, ze Polacy tak opluwaja swojego prezydenta... Jak kiedys Urban slusznie napisal cos o prezydencie obcego nam panstwa Watykanu, do mu POLSKI sad dopieprzyl.. Znaczy sie w POLSCE swojemu prezydentowi to wolno bezkarnie dopieprzac... I jak tu nie mówic o osmieszaniu majestatu Rzeczypospolitej... Debile Polacy bardziej przejmuja sie majestatem (zawsze wrogiego nam) Watykanu niz wlasnej Ojczyzny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Kwasniewski ma czyste sumienie 08.03.05, 01:49 "Pan Prezydent" sam sie ośmiesza i żadna pomoc nie jest tu potrzebna. No , jak dla ciebie Urban jest idolem , a Polacy debilami, to właściwie nie dziwię sie że tak wielbisz prezia. Wszystko świetnie do siebie pasuje. Ta sama kategoria. A przy okazji, ale sąd Urbanowi DOPIEPRZYŁ, po prostu sie nie pozbierał! Do dziś liże rany po utracie dwudniowego kieszonkowego. Twoi kumple lepiej ludziom dopieprzali w PRLu, czasem nawet ciała nie udawało sie znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Kwasniewski ma czyste sumienie 08.03.05, 01:53 Ale, ale, cos mi sie przypomniało, choć nie jestem pewien, czy to nie ten ziutek- wyznawca szamanizmu, Światowida i demaskator wszechświatowego spisku Watykanu? No, to Europa całą gębą! Przy takich wielbicielach prezio jest w prawdziwym kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Kwasniewski ma czyste sumienie 08.03.05, 01:54 A skąd, że ma czyste sumienie? Polerowałeś je wczoraj czy może widziałeś jak kupował nowe ? Działacz komunistyczny i czyste sumienie buahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
tsheshek Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 01:17 do szan pana p pacewicza - komentatora ; podpisane jest my podzielamy opinie, jacy my? nie rozumiem tej maniery , my GW, my PP, my wszyscy Polacy? ja osobiscie nie podzielam, jak ktos unika odpowiedzi i prawdy to hmm..taki honorowy nie jest, no i wlasnie ta maniera z "my" to albo unikanie tejze odpowiezialnosci albo niby zasugerowanie ze wszyscy czytelnicy te opinie podzielaja Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Jesli "wprost" to ubecka mutacja, to kwach to 08.03.05, 01:54 Odpowiedz Link Zgłoś
abba14 Nie za szybko osadzacie? Przeciez wybraliscie tego 08.03.05, 01:56 czlowieka na kolejna kadencje. To napewno nie jest moj prezydent, ale nim podniose kamien na niego, poczekam na udowodniona wine. Kim jest GERTYCH? koles zbierajacy kwity na prezydenta dla swojego, spolegliwego UBecji TATUSIA, zreszta kandydata na prezydenta. Obrzydzenie mnie bierze gdy czytam sklad komisji a ich kolejne decyzje, jak pomylka MIODOWICZA, w czasie glosowania itd to kabaret> Nie dziwie sie wiec Kwasniewskiemu ze powiedzial NIE. NIE przed tymi dupkami!" Moge zeznawac, ale przed prokuratura". I Tu ma racje. Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
79er konta zagraniczne i zlotousty Kwasniewski z Jola 08.03.05, 02:02 Kwasniewski po raz nie wiadomo ktory klamie, oczywiscie ze bedzie powtarzal to do znudzenia: nie mam zadnych pieniedzy jestem nedzarzem i jak odejde na emeryture ustawie sie po darmowa zupe w kolejce na ulicy a Jola bedzie sie ubirala w szmateksie... przeciez oczywiste jest ze kase trzymaja mu kolesie z klubu BCC, i pelnomocnicy z klubu Ordynacka i z klubu Krakowskie Przedmiescie ktorych najpierw uposazyl z budzetu panstwa, a ze to sie nazywa fundacja czy powiernictwo czy tez przechowanie zaskorniakow na czarna godzine to juz kwestia nazewnictwa, potem bedzie konsultantem i bedzie wyglaszal wyklady do kotleta a pieniadze sie jakos tam beda praly na boku aby znalezc legalne wejscie do eksprezydenckiej kieszeni, przeciez nikt przy zdrowch zmyslach kt cos ma w Polsce nie trzyma kasy pod wlasnym nazwiskiem tylko po zeby urzad skarbowy jazgotal za uszami maszynka do golenia pieniedzy, no moze sie zdarzy ze jak mu sie skonczy imunitet to go przyskrzynia za cos ale to raczej watpliwe, juz teraz smieje sie w kulak i tylko czeka kiedy wreszcie bedzie mogl spokojnie uzywac owocow swojej ciezkiej pracy dla dobra wlasnej "polskiej" i jakby nie bylo "ludowej" kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 02:08 Mam propozycje dla wszystkich,ktorzy denerwuja sie przepychankami prezydenta z komisja. Nie warto tracic cennego czasu na kibicowanie temu przedstawieniu. Z pewnoscia Kwasniewski moglby niejedno powiedziec gdyby chcial,ale nie chce i bedzie gral na czas jak dlugo sie da, na zasadzie " wiem ,ale nie powiem". W Polsce zle sie dzieje ,ze wszystkim czego by sie nie dotknac. Sejm ktory ma najnizsze notowania na skali zaufania spolecznego i prezydent,niegdys pilny uczen instytutu nauk politycznych w MOskwie . W MOskwie. Czy ten prezydent ma cos do zaproponowania Polsce ,aby jej obywatele zyli lepiej i mieli satysfakcje z wlasnej ojczyzny??? Czy ten prezydent wystapil z jakas propozycja naprawy Polski??? Nie!!:(((( Usiluje przetrwac do konca kadencji dbajac aby jego kolesie dostali sie na lukratywne stolki. To ,na czym my, obywatele, powinnismy sie skupic,cala nasza uwage i sily,wszystkie sily, to naciskanie na sejm, aby przeglosowal zmiane obowiazujacej ordynacji wyborczej tzw. proporcjonalnej na ordynacje wiekszosciowa oparta na jednoamndatowych okregach wyborczych JOW. Podstawa, FUNDAMENTEM, panstwa demokratycznego sa jego instytucje demokratyczne ,z ktorych najwazniejsza jest ordynacja wyborcza JOW. Zmiana obecnie obowiazujaceego szamba wyborczego na JOW jest tak POlsce potrzebna jak powietrze; czyli natychmiast. Musimy zadac przywrocenia. nam Polakom, prawa bezposredniego wybierania swoich przedstawicieli do sejmu. glosowania na konkretnych ludzi z jednoamandatowych okregow wyborczych a nie glosowania na listy partyjne. Glosowanie na listy to dopiero szambo wyborcze. Szkoda czasu na tych co teraz sa u wladzy. W naszym interesie,polskichj obywateli ,jest wymiana tych ludzi jak najszybciej na tych,ktorych my wybierzemy w wyborach bezposrednich. JOW to prawdziwa szansa dla naszego kraju i nie pozwolmy im zabrac ,znow , nam tej szansy. Zadajcie JOW do sejmu!! www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec brawo Polacy -statystyka 08.03.05, 02:31 Przeczytalem moze ze 100 maili tej dyskusji i wlos mi sie zjerzyl na glowie - czy mozliwe zebysmy byli tak glupi jako narod? Zebysmy nie byli w stanie rozpoznac kto reprezentuje nasze interesy, a kto jest sprzedawczykiem? Potem policzylem osoby, dla maili 300-400, 33 osoby potepiajace pana K., tylko 15 usprawiedliwajace jego postepowanie. Uff, co za ulga. Mamy jednak zbiorowy rozsadek. Czasami jest troche zaburzany, np. gdy pana K. sobie wybralismy, ale lepiej pozno przejrzec niz wcale. Jest dla nas nadzieja, tylko trzeba to sprzedajne czerwone towarzystwo odsunac. Potem pozostana juz tylko zwykli kretacze, oszusci i karierowicze, ale tym tez damy rade. Wiecej komisji!!! Niech pan Giertych robi sobie kariere, i tak nikt go nie wybierze na prezydenta ... Odpowiedz Link Zgłoś
79er ale goraco sie zrobilo, kto glosowal na Prezia 08.03.05, 02:38 ale goraco sie zrobilo, kto glosowal na Prezia i na reszte tej choloty raczka do gory Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 03:21 W tej sytacji kiedy Prezio odmawia stawienia się przed komisją słedczą sprawa jest jasna Prezio po prostu się boi Ponieważ jednak kadencja Prezia i tak w niezbyt odległej przyszłości się kończy sprawa się nie przedawni i Prezia należywówczas DOPROWADZIĆ prze kosje śledcze . Należy tylko zadbać o to aby w właściwym czasie pozbawić go paszportów aby nie uciekł do swojego kumpla Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
wally10 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 03:59 Łukaszenko kumplem Kwaśniewskiego !? Ty chyba nic nie rozumiesz. Kumplem Łukaszenki mógłby być Lepper, ale nie Prezydent, który wsparł Juszczenkę!!! A swoją droga Kwas - z punktu widzenia własnych interesów (i urzędu który sprawuje) postąpił racjonalnie, odmawiając wystąpienia przed Komisją. Gdyby raz stanął przed jej obliczem, to już nie zszedłby do czasu wyborów parlamentarnych. Moim zdaniem każda druga kadencja (dowolnego) prezydenta kończy się konfuzją (Nixon-Watergate, Reagan-Iran-contras, Clinton - Monika, choć to oczywiście politycy większego formatu) Odpowiedz Link Zgłoś
conel1 OLO 08.03.05, 03:45 Oglądnąłem dopiero o 3.00 na Polonii p.Prezydenta w wywiadzie z M.O.i: 1. Czy był aby na pewno trzeźwy? Trochę dziwnie się zachowywał. 2. Odpowiedział, że w sprawie fundacji Jego żony sponsorzy są umieszczeni na stronie internetowej fundacji i nie jest to już tajemnica. Sprawdziłem i nie znalazłem. www.j.kwasniewska.aid.org.pl/aktualnosci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
brynk jaki prezydent taka Polska , 08.03.05, 04:54 - " mafiozo z pod znaku pzpr łączcie sie ". Dzięki Kwaśniewskiemu nastały dla was dobre czasy . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Do poczytania 08.03.05, 05:41 Ciekawe ile osób jeszcze pamięta ten tekst: www.dziecionline.pl/Biblioteka/Twain/jak_kandydowalem.htm Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Do poczytania 08.03.05, 14:09 jest pewna subtelna różnica. Z pewnymi prasowymi notatkami w szmatławcach ciężko polemizować (chociaz z czasem sie zazwyczaj wygrywa), natomiast Kwaśniewski miał sytuacje czysta: przed milionami telewidzów mógł Giertychowi powiedziec: nie, pan się myli, wcale tak nie było. Nie miałem żadnych kont, a tego dnia, gdy wg doniesień miałem być tajne spotkanie w X byłem akurat w Y i robiłem coś zupełnie innego. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
4752434g A pamiętacie jak wyszło na jaw.. 08.03.05, 06:24 że nie ma magistra, w kraju szum a on zwiał do Hiszpani. I on jest Naczelnym Sił Zbrojnych? Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Chwalę Kwacha 08.03.05, 06:47 Dobrze się stało, że tego wydarzenia medialnego nie będzie. Z jednej strony Prezydent a z drugiej zgraja ujadających kundelków. Dziwi mnie tylko fakt, że Prezydent liczył na jakąś kulturę ze strony Giertycha, Maciarewicza,Wassermana czy Miodowicza. Dobrze się stało: ta komisja jest do niczego, a do tego sejmu - który ją powołał pasują wszyskie określenia marszałka Pisłudsiego. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Re: Chwalę Kwacha 08.03.05, 07:11 zambro napisał: > Dobrze się stało, że tego wydarzenia medialnego nie będzie. Z jednej strony > Prezydent a z drugiej zgraja ujadających kundelków. Dziwi mnie tylko fakt, że > Prezydent liczył na jakąś kulturę ze strony Giertycha, Maciarewicza,Wassermana > czy Miodowicza. Dobrze się stało: ta komisja jest do niczego, a do tego > sejmu który ją powołał pasują wszyskie określenia marszałka Pisłudsiego. Hehe, poczekaj na nastepny sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
samjak Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 06:47 Pan prezydent RP miał rację odmawiając stawienie się przed jakąś komisją. Nie Pan Giertych wybierał Go na to stanowisko lecz JA! A Pan Giertych i podobna mu swołocz zapomniała o Konstytucji RP? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 06:53 z zachowania co wazniejszych osob w panstwue wyraznie widac,ze Polsce potrzeba w pierwszej kolejnosci zmiany ordynacji wyborczej z obecnie obowiazujacej na ordynacje wiekszosciowa oparta na jednoamandatowych okregach wyborczych JOW , oraz dokonczenia procesu lustracji i dekomunizacji wszystkich osob pelniacych wazne i najwazniejsze funkcje w panstwie z prezydenten na czele. I to powinno byc poza dyskusja prawnikow ,ktorzy nie mogliby na zawolanie wyglaszac "opinii",ze prezydent nie moze a to stawiac sie przed komisja parlamentarna , a to nie moze podlegac lustracji ,bo jest glowa panstwa. Najwazniejsza instytucja w panstwie powinien byc Parlament a nie Belweder. Odpowiedz Link Zgłoś
adp5 polityczna manipulacja trwa 08.03.05, 06:57 ALEX I DYREKTOR PROGRAMOWY mówią: zatrzymać postkomunizm w Polsce. STOP tzw. okrągłostołowym - ubeckim "demokratom"! Odpowiedz Link Zgłoś
adp5 re 08.03.05, 06:57 ALEX I DYREKTOR PROGRAMOWY mówią: zatrzymać postkomunizm w Polsce. STOP tzw. okrągłostoło - ubeckim "demokratom"! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Oto mamy prezydenta-wała, jak Polska cała! 08.03.05, 07:00 A to Lechu W. ma ucieche! Teraz to nawet nie poda mu nogi. A dal kiedys Kwasniewskiemu szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.zuk Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 07:20 Niestety to pan Kwaśniewski pomiata urzędem prezydenckim najpierw mieszając się w sprawy nie należące do jego obowiązków, a teraz zachowując się jak obrażona dziewica.Czyżby dziewica ? Odpowiedz Link Zgłoś
mudshark Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 07:39 antoni.zuk napisał: > Niestety to pan Kwaśniewski pomiata urzędem prezydenckim najpierw mieszając się > > w sprawy nie należące do jego obowiązków, a teraz zachowując się jak obrażona > dziewica.Czyżby dziewica ? ----------------------------- a TY ŻYD? Odpowiedz Link Zgłoś
mudshark Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 07:38 jestem pełen szacunku i podziwu dla prezydenta rzeczypospolitej! jestem przekonany, że we za wszystkim co robi i mówi przemawia dobro polski. jestem przekonany, że gdyby analogiczne stanowisko, w analogicznej sytuacji przedstawił polakom, którykolwiek z uzurpujących sobie motomanów polskiej prawicy - wszyscy uznaliby to za uzasadnione i zrozumiałe. tak nie jest i nie będzie do końca kadencji pana kwaśniewskiego, bo chore na wszystkie rodzaju rozliczeniowe fobie pseudoautorytety i kreatury polityczne (giertych, kaczyński, rokita etc)nie odpuszczą. szkoda,że nie jestem już młody, ale właśnie teraz byłby najodpowiedniejszy moment by przynajmniej na jakiś czas wyemigrować z tego chorego kraju... ludzie opamiętajcie się w krytyce i pomówieniach - zastanówcie się udzielając się na forum (i nie tylko) - prezytent jako osoba prywatna może (choć nie zasługuje na to) być nielubiany i nieszanowany, ale jako prezydent z urzędu reprezentuje całe 40 mln społecześtwo przed resztą świata i szacunek bezwzględnie mu się należy! całe szczęscie, że szczekające kundle są tylko zwykłymi kundlami... Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Prezydent odmówił stawienia się przed komisją 08.03.05, 07:41 Prezydent zrobił, dobrze odmawiając stawienia sie w komisji. Odnośnie publikacji WPROST, tu powinien wkroczyć prokurator, podstawą oceny autentyczności publikowanego zdjęcia jest jego negatyw i aparat którym go wykonano. Przy obecnym wyposażeniu studia DTP w skanery, komputery i specjalistyczne oprogramowanie nie jest problemem dokonanie fotomontażu praktycznie nie do udowodnienia, że mamy do czynienia z nie autentyczną fotografią. Były technik Kryminalistyki-operator dtp Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel Komisja jest niegodna JASNIE WIELMOZNEGO 08.03.05, 07:43 KOmisja sledcza jest nie godna aby goscic tak "jasnie wielmoznego" prezydenta Kwasneiwskiego nawet jesli chodzi o dobro polski Odpowiedz Link Zgłoś