cisy 08.03.05, 09:41 Biedny Olek. Chciał przyjść ale mu nie pozwolili. Nie pierwszy raz się skompromitował i nie pierwszy raz skłamał. Bye bye Mr President Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.t.go.home Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie nieważne 08.03.05, 09:44 W końcu Kwas powiedział prawdę o sekretarzu KC Królu i UOPskich prowokacjach Wprost! Komuś coś mówi nazwisko Nowek? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 09:59 Tak mówi, ale jaki to nazwisko ma związek z komentowanym artykułem??? Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:18 ...Dochnalowi złagodzenie kary? Dlaczego nikt go o to nie zapytał? Czyżby dlatego, że sam to wymyślił, by nie stawić sie przed komisją? A co do wczorajszej konferencji prasowej... To był prawdziwy Kwaśniewski. Rodzony brat Łukaszenki. Agresywny krętacz, który beształ dziennikarzy. Te docinki w stylu "pan jest jeszcze młody, niedoświadczony..." były żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:21 Szkoda z tobą gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:36 To właśnie postawa Kwaśniewskiego. Szkoda gadać. Szkoda wyjaśniać. Szkoda pracować. Lepiej zajadać się czipsami i oglądać Eurosport. Czy ciężar argumentów, skłonił cię do porzucenia decyzji o gadaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:39 Cały czas jestem odpowiadam: czytaj i słuchaj tego co dzieje się obok ciebie to poznasz odpowiedz na swoje pytanie prezydent też na to pytanie odpowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Kwach przestraszył się informacji o nowych dokumen 08.03.05, 11:23 dokumentach jakie znalazły sie w rekach Komisji. Najpierw wyjechał w pilneą podróż zagraniczna, później był chory na gardło a teraz nie przyjdzie, bo zagrożona jest demokracja RP. A wszystkie mafie prowadzą do Pałacu Prezia i Jąli. I co wy na to tow. Prezydęcie???? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Kwasniewski plami honor urzedu prezydenta 08.03.05, 16:24 systematycznie. W Katyniu sie uchlal przed uroczystoscia a potem seria paskudztw. Nadchodzi koniec tej kreatury. Odpowiedz Link Zgłoś
xpcia Re: Kwasniewski plami honor urzedu prezydenta 08.03.05, 16:28 facet jesteś na żołdzie.Piszesz jak ostatni gnój. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: Kwasniewski plami honor urzedu prezydenta 08.03.05, 16:39 ty pewno sie tez boisz ze Cie jakos komisja ukarze ruski zloczynco. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kwasniewski plami honor urzedu prezydenta 08.03.05, 18:19 barbara44 napisał: > systematycznie. > W Katyniu sie uchlal przed uroczystoscia a potem seria paskudztw. > > Nadchodzi koniec tej kreatury. Barbara to moje ulubione imię 44 to mój ulubiony numer Spaskudziłaś mi do reszty i imię i numer Alboś ty blondynka, alboś ty do naręcania - samemu tych bredni nie da się wymyśleć. Musi miałaś ściągę z tego RADIA co MA RYJA Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Kwach przed trybunal stanu aCiebie zglosilem 08.03.05, 20:13 do gazety za abuse Odpowiedz Link Zgłoś
zen-on Czym się Olko, olej ten cyrk! 08.03.05, 13:02 Niesamowity kraj. Większym zaufaniem obdarzacie ludzi oskarżonych o wyłudzenia, o jakich Rywin mógłby tylko pomarzyć, ludzi którzy dla minuty przed kamerami zjedliby własną nogę, ludzi dla których argumentem politycznym jest rzut błotem w telewizyjnym studio, tudzież rzut kamieniem na ulicy, większym zaufaniem ich obdarzacie niż urzędującego drugą kadencję prezedynta. Dokąd dąży kraj, gdzie wiarygodni są przestępcy i populiści?? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czym się Olko, olej ten cyrk! 08.03.05, 13:25 Rydzyk, Kaczyńscy, Rokita, Giertych, Dochnal - oto idole prawicowych świętoszkowatych kamieniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fehu1 Re: Czym się Olko, olej ten cyrk! 08.03.05, 13:26 popieram w calosci.I przypominaja mi sie czasy rozbiorow - dlaczego nie ja jestem królem, wiec niech beda rozbiory... Analogiczna sytuacja. Opluc, oczernic, moze z tego skorzystam. Dziwie sie niektorym internautom, ze popieraja igrzyska i to jeszcze za wlasne pieniadze.Caly czas debaty w sejmie jakby tu uczcic poleglych ale ani slowa o tym, jakby zapewnic dzieciom jeden przynajmniej goracy posilek dziennie.Posadzili aferzystów? I o to podobno chodzilo. Wynika z tego jednak, ze po to posadzono Dochnala zeby szczekal na prezydenta.Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - komisja przeciwko korupcji a co to jest innego jak nie korumpowanie swiadkow? Odpowiedz Link Zgłoś
hultajstwo Tu sie wypowiada TPPczyli Tow.PrzyjaciółPierwszego 08.03.05, 17:25 Olek tracisz fason, mowie ci napij sie prymuchy, zaraz ci sie poprawi! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Kwach przestraszył się informacji o nowych do 08.03.05, 13:22 Czy 2002 to rok twych narodzin? Bajdurzenia o dokumentach. Jeśli takie istnieją, to oszołomki nie muszą przesłuchiwać prezia, lecz zgłosić sprawę do Trybunału Stanu. Oj, gdyby coś na niego mieli poza słowami znanego oszusta i łapówkarza. Odpowiedz Link Zgłoś
rzapcia10 Re:Trzeba było zabrać ze sobą Kwasa 08.03.05, 11:06 COZ Z TEGO GDY NA JEGO MIEJSCU BYLIBY INNI TACY SAMI Odpowiedz Link Zgłoś
rzapcia10 Re: Naprawde ... ze kiedys wyemigrowalem.>AUS111 08.03.05, 11:12 cieszymy sie i my! ps a tam gdzie jestes to lepiej? buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sieyo Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:23 A może to pytania i zachowanie się dziennikarzy były żenujące? Kunica zadaje pytanie (nie związane z tematem) i wychodzi z sali, nie czekając na odpowiedź, a drugi (ten młody, nie wiem co to za gość) pyta, których członków komisji Prezydent ma na myśli. Poziom godny reportera gazetki szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas dziennikarze to też świnie 08.03.05, 10:37 Takie same jak ta banda z komisji. Nie mówię o wszystkich, tak jak nie mówie o wszystkich członkach komisji. Prawda jest taka, że tak samo jak ci rozsądni nie mają siły przebicia w komisji tak dziennikarstwo obiektywne nie ma popytu w tym kraju. Polacy lubią sensację może troszkę bardziej od innych narodów. Obiektywizm kojarzy się z berakiem zdania i neutralnością dlatego nie jest w modzie. A ja chcę spokojnego kraju w którym jedynym problemem będzie mój problem. Nie chcę aby mój prezydent stawał przed komisją, która nie ma poparcia społecznego - bzdura jest to co powiedział Miodowcz. Komisja miała poparcie na początku, ale teraz już trwa i to m. in. on jest odpowiedzialny za jej demoralizację. Jakie organy są w stanie zweryfikować zaufanie do urzędu, który się skompromitował ale już działa?? Żadne - więc nie możemy mówić o tym, że Polacy lubią tych pajacy! Na miejscu Kwacha zrobiłbym to samo, nie można się zrehabilitować przed "tubą" nienawiści. Co najwyżej wdać sie w potyczkę słowną i ponieść emocjom. A takiego prezydenta nie chciałbym widzieć bo jest on dla mnie urzędem a nie człowiekiem z krwi i kości. Dajcie mi go szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 10:45 Racja. Na konferencji był chyba drugi garnitur dziennikarzy. Pytania były słabe, a sami pytający jakby onieśmieleni "majestatem". Przyznasz jednak, że "król był wczoraj nagi". Żaden mąż stanu. Żaden pierwszy obywatel. Po prostu Olek z Białogardu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do biznesu 08.03.05, 11:08 Nie ma sie czego dziwić, chociaz... kiedys nie wiedział nawet że żona ma firme. Przed wojną Prezydent to była osobistość która widziała z kim sie przyjzźnic - z rownymi materialnie i kulturanie. Nawet starosta powiatu nie mógł kontaktowac sie prywatnie z kazdym, szczególnie bogatszym. Wyraźnie okreslała to pragmatyka. Ha, ale kiedys to ludzie mieli tzw. klase. Teraz każdy bogaty to chamidło. Napiszcie mi przykład ze sie mylę. PS. Dobrze ze choc za granica jakos tam nienajgorzej nas prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do bi 08.03.05, 11:16 Gdy głosowałem na Aleksandra Kwaśniewskiego myślałem właśnie tak. Nie będziemy się musieli wstydzić za naszego Prezydenta. Dzisiaj muszę się wstydzić przed tymi, którym go polecałem i przed samym sobą. Okazuje się, że sprawna gęba i spryt to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
zen-on ehh 08.03.05, 13:06 Wstydziłbym się za Kwasa, gdyby przed komisją się stawił. Prezydentowi nie wypada występować w cyrku, w roli klauna. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do bi 08.03.05, 12:40 "Przed wojną Prezydent to była osobistość która widziała z kim sie przyjzźnic - z rownymi materialnie i kulturanie." Hmm, czy dlatego pierwszy Prezydent RP został zamordowany przez endeków? Tak, czy owak, dobrze, że kadencja Kwacha się już kończy. Nie mam pewności, że kolejny nasz Prezio będzie lepszy, czy też bardziej prawdomówny, ale może choć będzie miał więcej zwyczajnej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do bi 08.03.05, 13:35 Zwyczajnej odwagi? O czym ty mówisz? Prezydentowi potrzeba niezwyczajnej odwagi, któą wykazał się Kwaśniewski. Nie poświęcił godności prezydenta dla osobistych utarczek z ludźmi, z którymi lepiej się nie łamać opłatkiem (bo Życie za kilka lat zdjęcia powyciąga). Prezydent musi się bać. Bać o własny naród, bać się działań antydemokratycznych, łamania prawa. Tylko ten kto się boi oszołomstwa, potrafi mu się przeciwstawić, a nie hrać rolę w napisanym przez nich paszkwilu na Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do bi 08.03.05, 14:14 Zgadzamy się więc, że prezydentowi przydaje się odwaga. Zwyczajna lub nie - mniejsza z tym. A więc od początku: nie podoba mi się ta komisja tak jak nie podoba mi się ten Sejm. Ale z tego, że mi się te organa nie podobają nie wynika, że są niewazne, pozbawione legalizmu. Sejm (oby rozwiązał się jak najszybciej) jest wciąż najwyższym, LEGALNYM organem władzy ustawodawczej w tym kraju, a komisja jest jego równie LEGALNĄ emanacją. Jest stronnicza, czasem śmieszna, czasem straszna? Może. Ale jest legalnie działającą i prawnie umocowaną komisją sejmową. Może mi się nie podobać Maciarewicz czy Giertych, mogę mieć wątpliwości odnośnie inteligencji ich wyborców, ale nie moge odmawiać im praw - posłom do zasiadania w komisji (skoro zostali wybrani) a ich wyborcom praw wyborczym. A zatem komisja działa LEGALNIE I ZGODNIE Z PRAWEM (nie mówię: mądrze czy głupio - to jest juz mniej istotne w tej chwili). Wzywa na świadka Prezydenta RP. Gdyby Kwaśniewski od początku szedł w zaparte, utrzymując, że prawo nie pozwala mu na stawiennictwo przed komisją - rozumiałbym (przynajmniej do czasu ogłoszenia stanowiska Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie). Ale on zmienił front i zdawał się chcieć zeznawać. Przynajmniej do poniedziałku do godz. 16tej. Dwie godziny potem już nie chciał, podając przy tym argumenty nieistotne z punktu widzenia prawa. A zatem: zabrakło mu odwagi, ma coś do ukrycia? Przecież dwie godziny nie mogły sprawić, że nagle uniósł się honorem i postanowił zlekceważyć obowiązujące prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
leniu63 no wlasnie!!!!!!!.....czegos sie boi...no a czego? 08.03.05, 14:27 nie trudno odgadnac...czlowiek majacy czysto za soba nigdy nie bedzie sie obawial!! A przeciez na prosty rzut oka wyglada i smierdzi w tym bagienku jakim jest pan prezydent i jego " cicho-ciemno-gangsta" otoczenie.Jakby nie mowic o tych wszystkich komisjach jedno nalezy przyznac ,ze odkrylo sie polskie przekretactwo i ich zrodla,trzeba byc slepym zeby tego nie widziec.Lepiej juz prezio postapilby z parafanem zdrowotnym co do komisji anizeli takim rykiem na konferencji prasowej...jakos juz "niezidentyfikowany wirus " ustapil....hahah...no przeciez to jest paranoja...I TAKI CZLOWIEK JEST NASZYM PREZYDENTEM!!!!.....oj kiedys pojdzie do pierdla jak wyjdzie wszystko na jaw chyba,ze potrafia wszystko dobrze utajnic, ech szkoda juz gadac...ile jeszcze ten narod da sie oglupiac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Od poczatku wiadomo ze Olek ma smykałke do bi 08.03.05, 15:40 O, widzę że Pan zorientowany! Trudno się spodziewać po ludziach, którzy przybywają do pałaców władzy z bloków, że się oprą wszystkim pokusom. Z drugiej strony trudno wymagać, żeby w demokracji do stanowisk mogli aspirować jedynie posiadacze ziemscy z dziada-pradziada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nowickiz Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 11:57 wczoraj prezydent pokazal co mozna robic z prawem, po prostu je ignorowac Odpowiedz Link Zgłoś
gkubek Re: Skąd Pierwszy wie, że Giertych obiecywał... 08.03.05, 12:08 Przecież nie zrobił nic sprzecznego z prawem - oczywiście jeżeli chodzi o tą groteskową komisyję. Odpowiedz Link Zgłoś
gkubek Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 12:05 Dlaczego głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
signal Ma Pan rację 08.03.05, 09:57 przyczyna nie zgłoszenia się powinna być przekazana na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 09:58 Biedaczki. Nawet usprawiedliwienia nie potrafią poprawnie napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
oracz_prawdziwy Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:00 Panie Gruszka, Unieważniam Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha No i poparcie Panu Prezydentowi znów spadnie ... 08.03.05, 10:02 z 50% na 45%. Bo gdyby mogl startowac w II kadencji - wygralby z cala pewnoscia. Ot durny narod.:( Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_wrc Re: No i poparcie Panu Prezydentowi znów spadnie 08.03.05, 10:10 I to wlasnie swiadczy dobrze o Prezydencie, ze dba o interes Kraju, a nie o to, ze mu spadnie popracie. Kwasniewski jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu i dobrze, ze to on powiedzial w koncu warcholstwu zdecydowane "NIE" Odpowiedz Link Zgłoś
dj_barti kolego co Ty opowiadasz... 08.03.05, 10:31 To wszystko świadczy właśnie że prezydent ma coś jednak do ukrycia ale po co on sie bedzie narażał kiedy jego kadencja się juz kończy... a co do poparcia... jakie to ma znaczenie, Panie Marcinie, no jakie? On swoje zrobił, chcial sie jeszcze podratować lewymi pieniążkami na koniec a tu ktoś jednak to zauwazył. A komisja śledcza to swoją drogą palanciarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_wrc Re: kolego co Ty opowiadasz... 08.03.05, 12:51 > jego kadencja się juz kończy... a co do poparcia... > jakie to ma znaczenie, Panie Marcinie, no jakie? Ma znaczenie takie, ze Kwasniewski przestajac byc Prezydentem z pewnoscia nie przestanie byc aktywnym politykiem. Im wiekszym poparciem bedzie sie cieszyl jako byly prezydent tym wiecej bedzie mogl zdzialac po zakonczeniu urzedowania. Dlatego jego odmowe stawienia sie przed komisja i przeciwstawienie sie tej jak to piszesz "palanciarni" traktuje jako dzialanie dla dobra kraju (przeciw silom politycznym, ktore probuja zburzyc lad demokratyczny w kraju), wbrew wlasnym interesom (z pewnoscia spadnie mu poparcie - na pewno byl tego swiadom podejmujac taka decyzje). Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Zgłupiałeś ??? 08.03.05, 10:53 marcin_wrc napisał: > Kwasniewski jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu Kłamca i komuszy aparatczyk jest na właściwym miejscu? Chyba całkiem ci się popitoliło. Od kiedy to kłamca zamieszany w brudne interesy może być prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Prezydent wszystkich ubeków 08.03.05, 11:06 achzarit napisał: > marcin_wrc napisał: > > > Kwasniewski jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu > > Kłamca i komuszy aparatczyk jest na właściwym miejscu? > Chyba całkiem ci się popitoliło. Ależ nie. Mało to ubeków liczących na utrzymanie przywilejów czy przekręciarzy różnej maści żyjących z czerwonych gangów? To prezydent wszystkich ubeków, więc ma swoją klientelę, widać Twój przedmówca do niej należy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent wszystkich ubeków 08.03.05, 13:48 N a rzaię to widzę, ze prawica przymila się do przekręciarza Dochnala. To jest dla nich partner do rozmów. Może dostaną sąsiednie cele. Odpowiedz Link Zgłoś
leniu63 poczekaj troszke jeszcze twoj prezio wyladuje w 08.03.05, 14:10 pierdlu, a bedzie mu udowodnione...zobacz co on wygaduje,czy on jest swiadomy co on mowi,co in robi,pomysl przeanalizuj...a moze bedziesz madrzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Prezydent wszystkich ubeków 08.03.05, 14:36 Bardzo dobrze że prezydent nie stanął przed komisją przed PRezydentem trzeba KLĘKAĆ a nie zadawać Mu jakieś bezsensowne pytania tak jak chciał Giertych TO JEST ELEMENTARNY SZACUNEK DLA GŁOWY PAŃSTWA!!! Kiedy wałęsa był prezydentem to Kwaśniewski i inni z lewicy GO SZANOWALI!!!!! jeżeli prezydent mówi, że jest uczciwy to ja mu wierzę Giertychowi nie wierzę bo jego ojciec wspierał stan wojenny a Kwaśniewski nie wspierał stanu wojennego Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Wielkie rozczarowanie 08.03.05, 11:08 Wielki zawód ze strony człowieka na którego kiedyś stawiałem. Po latach uprawiania polityki „divide et impera” i dbania nade wszystko o swój wizerunek, widzimy krajobraz jak po bitwie. Masowe bezrobocie, zubożenie większej części narodu, demontaż zabezpieczeń socjalnych, wzrost przestępczości, brak perspektyw i ucieczka młodych za granice. W gospodarce importowany neoliberalizm, afery korupcyjne, mafie i przestępstwa gospodarcze na wielką skalę. W polityce pobojowisko. Lewica w rozsypce, prawica skłócona, lub skażona neoliberalizmem, brak centrum. Do głosu dochodzą ugrupowania radykalne. Większość polityków ma pełne gęby kłamstwa i nieuczciwości. Na kogo stawiać ? Nie wiadomo. Wygląda na to, że i wizerunek Prezydenta jeszcze do wczoraj niezły - upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas42 Re: No i poparcie Panu Prezydentowi znów spadnie 08.03.05, 16:31 Masz rację!Nasz towarzysz Aleksander powiniem wreszcie pokazać im kto tu rządzi! Proponuję aresztować wszystkich przeciwników prezydenta i wysłać ich na daleką syberię, tak jak by to zrobił twarzysz Stalin! PS:Mam nadzieję, że w końcu skończy studia. Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:06 Wręcz przeciwnie wyjazał sie niesamowitą odwagą. Wielkim błędem by było wybranie się na obrady komisji. Prezydent musi być ponad. Urząd prezydenta nie może być szargany a tak by się stało. Roman G. i Antni M. nie maja żadnych zasad i napewno zrobili by wszysko byle by wszysko aby udowodnić swoje spiskowe teorie (mimo że nie mają zadnych podstaw na ich poparcie) nawet kosztem urzędu głowy Państwa. Do tego nie wolno dopuścić. Pan Prezydent zachował się godnie urzędu który piastuje. A to so napisałeś jest bzdurą i przykre jet to że takie rzeczy piszesz jeszcze jedno jeśli sugerujesz że ktoś kłamie to poprzyj to faktami ok Odpowiedz Link Zgłoś
emu123 ło maj słit dżisas ........... !!! 08.03.05, 10:26 że kiedy kłamał prezydent ? :)))))))))))))))))... niemagister, nie zna dochanla czy jak tam, prezydent wszystkich ubeków (:))))) odpłacają się,... zlikwidował waloryzację tylko emerytur tzw polaczków zwykłych ) mundurowe są bz zmian :) no po prostu cudowny uczciwy gość ;))))))))))))))))) kochamy go :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: ło maj słit dżisas ........... !!! 08.03.05, 15:26 emu123 napisała: > że kiedy kłamał prezydent ? :)))))))))))))))))... niemagister, nie zna dochanla > czy jak tam, prezydent wszystkich ubeków (:))))) odpłacają się,... zlikwidował > waloryzację tylko emerytur tzw polaczków zwykłych ) mundurowe są bz zmian :) no > po prostu cudowny uczciwy gość ;))))))))))))))))) kochamy go :) Kochana mundurowym zabral na samym poczatku swojej prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:30 szakalalchemik napisał: > Wręcz przeciwnie wyjazał sie niesamowitą odwagą. > Wielkim błędem by było wybranie się na obrady komisji. > Prezydent musi być ponad. > Urząd prezydenta nie może być szargany a tak by się stało. > Roman G. i Antni M. nie maja żadnych zasad i napewno zrobili by wszysko byle by > > wszysko aby udowodnić swoje spiskowe teorie (mimo że nie mają zadnych podstaw > na ich poparcie) nawet kosztem urzędu głowy Państwa. > Do tego nie wolno dopuścić. > Pan Prezydent zachował się godnie urzędu który piastuje. > A to so napisałeś jest bzdurą > i przykre jet to że takie rzeczy piszesz > jeszcze jedno jeśli sugerujesz że ktoś kłamie to poprzyj to faktami > ok > > Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 11:22 Nie wnikajac w zasadnosc pretekstow podawanych przez Kwasniewskiego, to lamiac publicznie dane slowo splamil ten urzad i obnizyl jego wartosc. Po raz kolejny pokazal swoja malosc niegodna najwyzszego w panstwie urzedu. Nawet jego najzagorzalsi obroncy czuja,ze cos jest nie tak. To jest czlowiek, ktoremu nie mozna zaufac,szczegolnie gdy wypowiada sie zaslaniajac urzedem,ktory tym samym splamil. Byc moze takie zasady jak honor nie sa juz obecne w spoleczenstwie,ale osoby na swieczniku powinny sie do nich stosowac, bo reprezentuja panstwo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Wielkie rozczarowanie 08.03.05, 13:46 U mnie prezydent dużo zyskał, bo nie ufałem mu po kombinacjach przy podatkach dla najbogatszych, gdzie poszedł za opozycją i kłamliwymi lamentami "mediów". Teraz wiem, że nie będzie już tak, że jedni dają się kopać, ale cały czas trzymają fason demokraty. Na antydemokratów trzeba ostro, bo podejmowanie z nimi dyskusji, antydemokraci uznają za słabość. Oni nie uznają logiki ani prawdy tylko władzę i interes własny. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Wielkie rozczarowanie 08.03.05, 13:58 Widac "demokraci" maja w zwyczaju notoryczne klamstwa i lamanie slowa. Ale przeciez usprawiedliwa ich "demokracja",hehe. Z ciekawosci zapytam ,ktore partie sa antydemokratyczne i ktore nawoluja do przejscia na inny system wylaniania wladzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_wrc Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:06 Do czego to doszlo, ze czlowiek po technikum rolniczym w Kaliszu, na ktorego glosowalo 10 tys osob, moze decydowac o tym, czy usprawiedliwienie Prezydenta jest wazne badz nie. Jakie on moze miec o tym pojecie? Odpowiedz Link Zgłoś
r.k1 Re: st. oborowy G. 08.03.05, 10:14 To gruszka zrobil technikum? W kaliszu? No, to pelna geba musi byc intelygent! I to , ze 10 tys dojarek na niego zaglosowalo daje mu mandat do szarpania Prezydenta , ktory zbiera w sondazach pow. 60 % od 9 lat. No , cos niesamowitego. A kto temu soltysowi podpowiada te wszystkie jego bonmoty? R Odpowiedz Link Zgłoś
sieyo Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:08 To, co wyprawia Giertych to jeden wielki SKANDAL!!! Przecież gdyby nie było transmisji TV, to posiedzenie już dawno by się skończyło. Ale kamery są i chłopaki nie mogą sobie odmówić odstawienia teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:12 Jak to kiedyś Wojciech Cejrowski ładnie określił: cytat "Aleksander K. tłustą d... beszcześci urząd Prezydenta." koniec cytatu. A paru wiernych czytelników w transie powtarza wciąż za swoją ulubioną gazetką : człowiek honoru, musi być ponad ten cały cyrk... On jest w samym środku tego cyrku... umoczony po czubek głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 13:52 Obrażanie prezydenta jest ścigane z urzędu. Chyba czas zagonić sądy do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 13:53 Najpierw twoi kolesie z post PZPR-owskiej mafii beda scigani za klamstwa, kradzieze i korupcje. Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:14 Macierewicz i Giertych łamią prawo sąd utajnił przesłuchanie a oni je przekazują... i jeszcze mieli nadzieje że bedą mogli wziąść do swojego teatru prezydenta.. Odpowiedz Link Zgłoś
zupper Spadła Gruszka do fartuszka a... 08.03.05, 10:09 Spadła Gruszka do fartuszka a śliweczka niedojrzała na komisję przyjśc nie chciała............. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:18 Utonelismy w aferach jak w morze chyba Bog i umysl,Polakom pomoze To juz nie osmiornica mala lecz ogrom, ktora pomalu niebo zakrywala Pan Prezydent powinien dac przyklad, Odpowiedziec Komisji lub podac sie do dymisji Chrystus chcial odsunac ten kielich goryczy. Czyn Pana i odmowa,do nieba krzyczy. Zlekcewazyc Komisje,nie tylko te,ale wszystkie, ktora,co by nie bylo,robi w Polsce czystke. Lepsza polemika z nami media,to nieco za male lecz co mowi narod to Panstwo cale Nie sluchajac co media mowily sami naszym mozgiem ruszymy Lepsza dyskusja z nami anizeli plotki za plecami. To jest okropne,przerazajace, male nikomu w Polsce nie dodaje chwaly. Piotrkow tez sie haniebnie zblaznowal wolal lezec w pierzynie,nie glosowal Zarzad miasta,mysli wte i we wte gieli, Prezydenta Piotrkowa torcikiem przyjeli. Uratuje Polske madre glosowanie. Byc? Albo nie byc? To jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 13:51 Wstydu człowieku nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:23 zalosny kraj i jego prezydent- to juz ponizej wszelkiej krytyki. szkoda slow na to dziadostwo moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:28 1.prezydent nie może się obrażać-jako funkcjonariusz państwa jest ZOBOWIĄZANY stawić się na takie wezwanie. Prezydent ma obowiązek raportować do każdego z podatników. To prezydent jest dla Państwa a nie na odwrót. 2.odmawiając stawienia sie przed komisją, jeszcze bardziej wypromował Giertycha, który już dawno powinien gdzieś sie schować - szkoda, ze wielkość głowy nie wyznacza wielkości mógu. 3. I jeszcze jedno: gdyby tak Olek wiedział, jak go przeciągnie i sponiewiera Monika Olejnik, z pewnością aniby miałknął i pokornie przyszedł dziś zeznawać przed Giertychem, cha cha cha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
relleh Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:33 Gruszka - na wierzbe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 10:34 Ostatnio Pani Olejnik troszke sie zapędza w swoich atakach ale czy jest to złe? Tylko kto komu przytarł nosa ? pani Olejnik miała nie tęgą mine zawsze trzeba zachować kulture a ona ostatnio o tym zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
korado9 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 13:42 Aż oczom nie mogę uwierzyć w to co przeczytały... Jeżeli Monika Olejnik (domyślam się wczoraj) posunęła się za daleko w rozmowie z preziem, to jak nazwać to co wypowiadał sam prezio? O jego kulturze niech zaświadczą jego własne słowa (cytuje z pamięci) - Ja rozmawiam tylko z inteligentnymi ludźmi i dlatego spotykam się z panią a nie z komisją - dosyć ataków ze strony ubeckiej gazety - niech pani trzykrotnieto odwoła (a dlaczego nie pięć i nie dziesięć) - pani nic nie rozumie Jak dla mnie to tej kultury było dość, żeby utwierdzić mnie że prezio jest dokładnie taki jak cała reszta lewizny, czyli ja wam k... dam, ja jestem prezio a wy plebsie itd. Wstydzę się, że Polska ma takiego prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 15:00 Człowiek zaatakowany się broni Co do rozumienia słow... Pani Olejnik miała przygotowaną linie pytań i generalnie nie zamierzała wdawać się w polemike z Prezydentem Prezydent odpowiadał a Pani redaktor zadawała kolejne pytanie tak jak by odpowiedź nie padła Wydaje mi się ze pani Redaktor niestarała się rozumieć. A propos odwoływania Stwierdzenie padło![poszło w swiat]bylo nie prawdziwe Trzykrotne powtórzenie nadaje prawdzie siłe... Pani Redaktor niemoże w taki sposób do Prezydenta mówić ta rozmowa nie była prywatną a więc szcunek do stanowiska musi być! Z reszta tobie tesz brakuje troszke Prezydent to Prezydent a nie prezio Jest wybrany przez społeczeństwo i uszanuj to Prezydent- majestat stanowiska - rozumiesz co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
korado9 Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 15:20 Może Ty uważasz prezia za swojego szefa państwa, mówisz o szacunku do urzędu - skoro szacunku nie ma sam prezio swoimi poczynaniami HAŃBIĄC tak zaszczytne stanowisko, którym został obdarowany (według mojego osobistego zdania - całkowicie na wyrost, dla mnie jego wybór był jak splunięcie w twarz). Masz za złe p. Olejnik, że miała pytania na kartce, a prezio odpowiadał, odpierał zarzuty, a ta wredna Olejnikowa oszołomiona majestatem pytała jak namolne babsko. Przyznam się, iż dla mnie była to dobra Olejnik ze starych lat i nie dała się ugiąć naganami wprost z moskiewskiej szkoły. Trochę się zagrzałem, ale to tylko z powodu poczucia potwornego wstydu i niemocy wobec poczynań prezia i jego świty. Odpowiedz Link Zgłoś
golcon BRAWO PANIE PREZYDENCIE, wyborca 08.03.05, 10:33 Słuchałem wypowiedzi Inkwizytorów ze SPECKOMISJI. Żenujące argumentacje. Jakim prawem grupka oszołomów ma narzucać swe standardy, polegające na bezprawnym pomówieniu, obrzucaniu błotem świadków z lewicy, ferowaniu wyroków na podstwie wymuszonych zeznań przestępców. Cóż to znaczy dla takich przestępców obciążanie Prezydenta za darowanie kary?. Nie można słuchać tych nachalnych , pełnych agresji ataków na głowę państwa. Niech Pan Giertych przyjmie do wiadomości, że Polacy są dumni ze sposobu sprawowania funkcji Prezydenta przez Pana Kwaśniewskiego. Obecny Sejm ma najgorsze notowania w historii RP, natomiast Komisja Sejmowa jest postrzegana przez ogół społeczeństwa jako istny cyrk czarownic, jako brutalne i brudne narzędzie walki z lewicą. Powiem szczerze, że nie mogę patrzyć na te gęby Giertycha, Wassermana, Macierewicza. Od tych ludzi nic nie można rozsądnego usłyszeć poza totalna negacją tych 15 lat. Głosowałem na Pana Kwaśniewskiego i nie życzę sobie pomiatanie najwyższym dostojnikiem naszego Państwa. Decyzję Pana Prezydenta uważam za słuszną, to nie honor stawać przed takimi pieniaczami, którym tylko jedno w głowie aby poniżyć , aby zdeptać godność świadka. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A ja na Kwasniewskiego nie glosowalem i nie lubie 08.03.05, 10:50 go, ale przyznaje: sposob przesluchania Wieczerzaka i Dochnala, to tendencyjne chamstwo, zas artykul w organie TW Krola "Wprost" to grubymi nicmi szyte "przygotowanie artyleryjskie" pod walna rozprawe z Kwachem. Nie wykluczalbym w tym kremlowskich inspiracji, byle w Polsce zamieszac. Nie mniej jednak prezydent zaszkodzil sobie powaznie tym, ze odmowil przyjscia na posiedzenie komisji, mimo wczesniejszej zgody na to Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: BRAWO PANIE PREZYDENCIE, wyborca 08.03.05, 13:15 golcon napisał: > Słuchałem wypowiedzi Inkwizytorów ze SPECKOMISJI. Żenujące argumentacje. > Jakim prawem grupka oszołomów ma narzucać swe standardy, polegające na > bezprawnym pomówieniu, obrzucaniu błotem świadków z lewicy, ferowaniu wyroków > na podstwie wymuszonych zeznań przestępców. Cóż to znaczy dla takich > przestępców obciążanie Prezydenta za darowanie kary?. Nie można słuchać tych > nachalnych , pełnych agresji ataków na głowę państwa. Niech Pan Giertych > przyjmie do wiadomości, że Polacy są dumni ze sposobu sprawowania funkcji > Prezydenta przez Pana Kwaśniewskiego. > Obecny Sejm ma najgorsze notowania w historii RP, natomiast Komisja Sejmowa > jest postrzegana przez ogół społeczeństwa jako istny cyrk czarownic, jako > brutalne i brudne narzędzie walki z lewicą. > Powiem szczerze, że nie mogę patrzyć na te gęby Giertycha, Wassermana, > Macierewicza. Od tych ludzi nic nie można rozsądnego usłyszeć poza totalna > negacją tych 15 lat. > Głosowałem na Pana Kwaśniewskiego i nie życzę sobie pomiatanie najwyższym > dostojnikiem naszego Państwa. Decyzję Pana Prezydenta uważam za słuszną, to nie > > honor stawać przed takimi pieniaczami, którym tylko jedno w głowie aby > poniżyć , aby zdeptać godność świadka. ===================== Pomimo nieobecności Prezydenta - inkwizytor Giertych i tak "przesłuchał" świadka.Zadawał pytania i odpowiadał w znany sobie sposób . Odpowiedzi na pytania były jemu znane już wcześniej - sprytnie zaplanowana gra i nie chodzi tutaj o Polskę - lecz o tatusia Macieja, dla którego szykowany jest fotel prezydenta.Chore umysły endeckie tworzą nie od dziś atmosferę nienawiści z judaszowymi słowami na ustach "Niech będzie pochwalony....." - "teraz i zawsze ......" -w takim duchu mógłby zaistnieć Eligiusz Niewiadomski, który dziś znalazłby swoje miejsce i poparcie w środowisku wyznawców Radia Maryja .Patrząc na pełne "miłosierdzia" twarze Giertycha i Macierewicza to inni oprawcy XX w . nie dorastaja im do pięt.Tu nie jest ważna "lewa","prawa" strona tu jest najważniejsza "prawda objawiona" poza którą nie ma innej prawdy.Bójcie się panie Rokita,Kaczyńscy itp. bo dla was tez nie będzie litości-wyznawane przez was wartości są dla nich nic nie warte i jesteście traktowani na równi z "komuchami".Zdajecie sobie z tego sprawę i już nic nie możecie zrobić. www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=7. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan Giertych i spółka? 08.03.05, 10:33 Giertych do Fryzjera- obcinamy na łysola. Waserman - do fryzjera umyś włosy. Macerewicz wiadomo gdzie jak należy do psycholi od Rydzyka. Gruszka czesać krowie zadki i zająć się dojeniem krów a nie zajmować się sprawami Państaw. Odpowiedz Link Zgłoś
rzapcia10 Re: a ty co robisz? SZCZE PANIE 08.03.05, 11:16 szczepan napisał: > Giertych do Fryzjera- obcinamy na łysola. > Waserman - do fryzjera umyś włosy. > Macerewicz wiadomo gdzie jak należy do psycholi od Rydzyka. > Gruszka czesać krowie zadki i zająć się dojeniem krów a nie zajmować się > sprawami Państaw. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Giertych i spółka? 09.03.05, 15:36 Moze jakś propozycja odnośnie siebie? Co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: A co ze złotówką? 08.03.05, 10:44 Dlaczego się nie umacnia? Wiadomo przecież ,że w kraju takim jak Polska tj. rządzonym "inaczej" im większy syf tym waluta mocniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Co ze złotówką, moze spadnie,niektórzy marza o tym 08.03.05, 11:14 ...popatrz eksporterzy by chcieli, to moze oni robia celowo "grande" , moze coś w tym jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re:Wszystkiemu winni żydzi, masoni, niemcy 08.03.05, 11:47 francuzi - cały świat odpowiada za polski syf tylko nie my. Odpowiedz Link Zgłoś
rzapcia10 Re: A co ze złotówką? JAKOM ZUOTUWKOM? 08.03.05, 11:21 CZYZBYS NIE UMIAU LICZYC? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbaq TAM NIE MA Z KIM GADAC... 08.03.05, 10:45 i choc za prezydentem nie przepadam to nie dziwie sie mu ze olal ta bande. swiadkowie tej komisji to tylko powod dla zenujacych wystepow tych smutnych panow z komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 NIE GADAJ Z NIMI OLEK !!!!!! 08.03.05, 10:45 Roman niech się najpierw idzie zbadać do lekarza - a potem dopiero niech zasiada w komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Klepiesz "preia" po plecach, Olek twój kumpel ? 08.03.05, 11:11 To jest tez dowód degrengolady tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
mktr Tchórz 08.03.05, 10:46 Tchórz, kłamca i beznadziejny przedstawiciel Narodu! Jeszcze ma plany wycieczkowe związane z Moskwą w maju. Ohyda! Wstyd! Gdzie honor? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Tchórz 08.03.05, 13:57 co ty wiesz jełopie o honorze? Jak ktoś ci życie uratuje, to masz pretensję, że cię za włosy z bagna wyciągnął? Odpowiedz Link Zgłoś
zupper Płacze Gruszka do fartuszka bo sliweczka 08.03.05, 10:52 Płacze Gruszka do fartuszka bo sliweczka niedojrzała na komisje przyjść nie chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
goodsamaritan Się jest "preziem" 08.03.05, 10:58 Nie szanuję Aleksandra Kwasniewskiego od czasu zapomnianej mu i wybaczonej, niestety, sprawy kłamstwa o wykształceniu. Uważam, że swoją osobą wpłynał na upadek autorytetu urzędu prezydenckiego. Chciałbym mieć Prezydenta Polski z prawdziwego zdarzenia. Mam tylko "prezia", bo tak go odbieram i on sam doprowadził i pozwala na takie go traktowanie. Powinien stanąć przed Trybunałem Stanu już dawno i kilku jego koleżków, ale u nas to nie możliwe. Tak więc prezio jest bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś
goodsamaritan Re: OBRAZIC SIE TO DOBRA TAKTYKA 08.03.05, 11:07 Obrażać to sie może moja żona. Komu on robi łaskę, to jego zakichany obowiazek, krętacz jeden, że nie użyję mocniejszych słów Odpowiedz Link Zgłoś
szakalalchemik Re: OBRAZIC SIE TO DOBRA TAKTYKA 08.03.05, 11:22 Prawo go nie zmusza do udania sie do komisji i nie jest to jego obowiązek jego obowiazkiem jest godne sprawowanie prezydentury i to robi Kultura ludzie czy wy nie umiecie, a może nie wiecie co to jest kultura wupowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: OBRAZIC SIE TO DOBRA TAKTYKA 08.03.05, 12:40 szakalalchemik napisał: Prawo go nie zmusza do udania sie do komisji > i nie jest to jego obowiązek > jego obowiazkiem jest godne sprawowanie prezydentury > i to robi Towarzyszu szakalchemik. Macie dziwne wyobrazenie o godnosci. Czy jak pijak pakuje sie do bagaznika samochodu, to jest to godne sprawowanie prezydentury? Odpowiedz Link Zgłoś
rzapcia10 Re:... TO DOBRA TAKTYKA goodsamaritan 08.03.05, 11:27 goodsamaritan napisał: > Obrażać to sie może moja żona. Komu on robi łaskę, to jego zakichany obowiazek, > krętacz jeden, że nie użyję mocniejszych słów jako zona obrazam sie zwlaszcza wtedy gdy mam cos do ukrycia Odpowiedz Link Zgłoś
iwundi Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 11:02 Prezydent wszystkich....aferzystów najwyrażniej stchórzył. Trudno się dziwić. Ma czego się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandersson Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 11:12 No więc jeśli przyjmiemy tezę że Pałac Prezydencki to WSI (Wojskowe Służby Informacyjne)a Wprost to SB (Służba Bezpieczeństwa) to będzie to cała prawda. Wprost ma wtyczki w ABW, świadczą o tym przecieki tajnych materiałów do tego tygodnika. Materiały zawsze były wykorzystywane wówczas gdy zaistniała dogodna sytuacja ku temu. Kopią leżących a nie rządzących. Wprost nie czytam od 4 lat bo to tuba sił ciemności. Prezydent natomiast nie ma czystych łapek o czym wie doskonale i łatwiej powiedzieć nawet największą bzdurę przed kamerą niż kłamać przed komisją (wówczas groziłaby mu odpowiedzialność karna po zakończeniu prezydentury). Broni się nieudolnie, brak mu jednak jaj. Dobrze , że na niego nigdy nie głosowałem. Wprost natomiast próbuje rozgrywać i rozdawać karty w kolejnych roszadach politycznych. Mam nadzieję, że nie nabierzemy się na popieranych przez nich kandydatów i polityków. Będą to ludzie z hakami wbitymi głęboko pod żebra aby w razie czego mogli zawisnąć (jak dla środowiska Wprost staną się nieprzydatni). Chcę czystej polityki i rzetelnych mediów a nie brudów, brudów i SB-eków. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbird Re: Gruszka: prezydenckie usprawiedliwienie niewa 08.03.05, 11:15 Nie akceptuję takiego zachowania Kwaśniewskiego, i nie wierzę w jego skrzywdzoną niewinność, jednak to co wyprawia Giertych to woła o pomstę do nieba. W polskim prawie obowiązuje coś takiego jak domniemanie niewinności, a nie widzimisię tego pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś