Dodaj do ulubionych

NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY!

11.03.05, 07:58
A może by tak powstała jakaś nowa partia - wywarzona, myśląca i konkurencyjna
dla szalejących LPR-ów, PO i PiS-ów - pod honorowym patronatem Lecha Wałęsy?
Powiem Wam, że jak Lech Wałęsa sobie pośpi, wypocznie (i broń Boże nie jest
prezydentem), to jest w stanie być głosem rozsądku i to głosem MOCNYM.
Dowodem jest Jego reakcja na Radio-Maryjne szaleństwo (pod którą mogę się
podpisać obiema rękoma). I bardzo dobra i godna reakcja na wydarzenia na
Ukrainie (pragnę zauważyć, że Lech Wałęsa i inni Nasi Rodacy, którzy w tym
czasie żywo reagowali na Pomarańczową Rewolucję zrobili to, czego Nam tak
brakowało w czasie Solidarnościoweo Zrywu - czyli wsparcia i ważnych gestów).
Może by więc Obywatelskie, Demokratyczne i Rozsądne wysiłki dla dobra
Rzeczypospolitej oprzeć o Naszą Żywą Legendę - Lecha Wałęsę?
Obserwuj wątek
    • doradca1 Re: NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY! 11.03.05, 09:36
      Tylko mam jedną gorącą prośbę. Zanim już utworzycie taką partię to najpierw
      zarejestrujcie jej nazwę w sądzie a nie odwrotnie. Jeśli najpierw zrobicie
      kampanie w mediach po to aby Wam spadło z +12 na +6 tak jak w przypadku partii
      trojga ojców i matek założycieli.....to nie ma sensu w to mieszać Pana
      Prezydenta L. Wałęsy.
    • eres2 Re: NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY? 11.03.05, 15:36
      Już tego przecież niejednokrotnie z rozmachem próbował. Szum i chałas kończył
      się wielką klapą. Teraz może liczyć tylko na jeszcze większą kompromitacje. Już
      nikt nie ma ochoty z tym bufonem wchodzić w układy polityczne.
      Zawiedziony, próbuje teraz załatwić jakąś synekurę jednemu ze swoich synów,
      nierobowi i bawidamkowi, który jeszcze nie splamił się jakąkolwiek uczciwą
      pracą. Jakoś i to upchnięcie synalka w politykę też mu nie wychodzi, bo
      ustosunkowanych chętnych do apanaży i diet jest "na rynku" polityki bez liku.
      • imagistyk Re: NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY? 11.03.05, 16:24
        Zanim ktoś zacznie pieć z zachwytu nad pomysłami Lecha Wałęsy, to niech najpierw prześledzi : co LW spełnił ze swoich zapowiedzi.Z reguły wszystko zaczynało się i kończyło na gadaniu.
    • bawul Re: NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY! 11.03.05, 18:14
      a kto niedawno uczesticzyl w czacie z lechem na onecie? Niezle kawalki tam
      pisal ;P
      • gosc.z.korony PROBLEM POLEGA JEDNAK NA TYM ŻE MOŻNA SIĘ DOMYŚLIĆ 11.03.05, 19:50
        kim jest i czego można się spodziewać po Lechu Wałęsie. Nie WIADOMO natomiast
        kim tak naprawdę są i czego można się spodziewać po: ROMANIE GIERTYCHU i
        TADEUSZU RYDZYKU. To dziś, w rzeczy samej, taka sama mroczna niewiadoma jak
        swego czasu Stanisław Tymiński. Roman Giertych - genetycznie uwarunkowany
        nacjonalista, a Tadeusz Rydzyk - oszust wyłudzający pieniądze od tęskniących za
        Ojczyzną Polonusów z Ameryki Południowej. To skandal, że tacy ludzie mają
        czelność straszyć Nas - Obywateli Rzeczypospolitej widmem swych, Pożal się
        Boże, rządów!
    • ewa8a Re: NOWA PARTIA - WOKÓŁ LECHA WAŁĘSY! 11.03.05, 20:08
      gosc.z.korony napisał:
      > A może by tak powstała jakaś nowa partia - wywarzona, myśląca i konkurencyjna
      > dla szalejących LPR-ów, PO i PiS-ów - pod honorowym patronatem Lecha Wałęsy?

Kawał dnia! Wywarzona i myśląca pod patronatem Wałęsy ! Jedno wyklucza drugie.
      Wałęsa juz parę razy próbował - była jakaś Victoria, BBWR, Chrzescijańska
      Demokracja III Rzeczypospolitej.
      Żadne spanie i wypoczywanie tu nie pomoże. Kmiot pozostanie kmiotem.
      • gosc.z.korony ten pomysł to rozpaczliwa próba klecenia czegoś... 11.03.05, 22:22
        Chcę ratować Rzeczpospolitą, chcę iść do wyborów, ale nie mam na kogo głosować.
        Pomyślałem więc o Lechu Wałęsie z wyżej wspomnianych powodów. Najważniejsze
        jednak rzeczy i tak Nas nie ominą. Tak naprawdę Rzeczpospolitą musimy budować
        sami i nikt za Nas - Obywateli tego nie zrobi. Czy to Wałęsa, czy kto inny
        nie ,,pilnowany'' i rozliczany przez Nas - wyborców i tak ,,jako ten baran''
        tylko patrzeć a w szkodę pójdzie, czy to Wałęsa, czy to Oleksy, czy to
        Giertych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka