acidninja 19.03.05, 08:30 ale psychole...rydzyk ma konkurencje...tylko ci do tego pedofile i homoseksualisci (oficjalnie jak zwykle w formie antyhomo) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koloratura1 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 08:50 KOSZMAR!!! Ludzie! Brońmy siebie i swoje dzieci przed czarnomafijnym brainwashingiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 21.03.05, 10:16 A broń, broń....nikt cię nie zmusza do pposyłania do takich szkół swoich dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś
piourb Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 08:55 Ciekawe, próbowałem odnaleźć polską stronę www Legionistów, ale mi się nie udało. Może ktoś z Państwa do niej dotarł? A może Autor mógłby pomóc? Jak też szukać głównej strony Legionistów? Odpowiedz Link Zgłoś
dante-alighieri NIE MOŻNA IM POWIERZYĆ WYCHOWANIA NASZYCH DZIECI 19.03.05, 09:07 Wielki Mistrz Legionu Chrystusa ks. Marciala Maciela jest oskarżony o pedofilie. „To bardzo delikatna sprawa – stwierdza Jose Luis Gonzalez, meksykański ekspert w przedmiocie hierarchii kościelnej. – Żaden z dotychczasowych skandali nie dotyczył kogoś znajdującego się tak blisko papieża. Legion jest hermetyczną, utajnioną instytucją dysponującą dużymi pieniędzmi i fanatycznie oddaną Papieżowi. Tylko Opus Dei, którego założyciel został niedawno kanonizowany, ma znaczniejsze wpływy”. Jeszcze w listopadzie ub.r. Maciel wysłuchiwał w Watykanie peanów z okazji 60- lecia wyświęcenia, a papież gratulował mu „szczerego, owocnego, zaangażowanego kapłaństwa”. Tydzień później reanimowano śledztwo w jego sprawie; adwokat ofiar oświadczył, że „tym razem nie odpuści”. Parasol ochronny rozpięty przed laty nad Macielem teraz został zamknięty. Nie wiadomo jednak, jak daleko śledztwo się posunie. „Nie mam absolutnie zaufania do biurokracji watykańskiej – deklaruje Juan Jose Vaca, którego ulubieniec papieża gwałcił od 12 do 24 roku życia. – Oni nawet usiłują ukryć fakt, że papież jest umierający”. Vaca był przez 15 lat księdzem, po rezygnacji z kapłaństwa wykłada psychologię w college’u. „Zaczynało się od tego – wspomina – że Maciel informował, iż cierpi na chorobę krocza. Mówił, iż Pius udzielił mu dyspensy i zezwolił, by zakonnice masowały mu narządy płciowe. Ale ponieważ on jest absolutnie zdeterminowany, by zachować czystość, my musimy mu pomóc...”. Dziennikarz Jason Berry, współautor książki „Ślubowanie milczenia”, w której analizuje stosunek najwyższych władz Kościoła do zarzutów wobec Maciela, pisał niedawno: „Jan Paweł II i kard. Angelo Sodano nie dbają o to, czy zarzuty są prawdziwe. Legion widzą jako wartość, którą należy ochraniać. Watykan ma długą historię sukcesów w unikaniu karania potężnych hierarchów Kościoła, którzy molestowali seksualnie dzieci.Watykan konsekwentnie osłania Maciela, tak jak to robił z innymi zdemoralizowanymi dostojnikami. Kardynał Bernard Law wynagrodzony został bazyliką w Rzymie, a w roku 1995 roku wiedeński kardynał Groer uzyskał azyl w klasztorze, gdy w niesławie musiał podać się do dymisji. Kiedy następowała eskalacja skandalu seksualnego, papież nie mówił o tym publicznie. Kiedy amerykańscy biskupi: Symons, Ziemann, Sanchez, O’Connell i Ryan rezygnowali w podobnych okolicznościach, żaden z nich nie został wykluczony z szeregów duchowieństwa. Każdy do dziś jest biskupem – choć bez diecezji. Dowody przeciw Macielowi są przytłaczające. . Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: NIE MOZ˙NA IM POWIERZYC´ WYCHOWANIA NASZYCH DZ 19.03.05, 10:13 W krajach demokratycznych istnieje cos takiego jak potepienie spoleczne dla aktow, ktore a to zasluguja.Kara ktora wymierza spoleczenstwo jest czesto silniejsza i bardziej skuteczna niz procesy i wiezienia.Na przestrzeni ostatnich lat,ciagle slyszymy o molestowanych dzieciach i o innych aktach rozpusty wsrod kleru katolickiego.Rydzyk,Jankowski glosza bezkarnie rasizm i nienawisc oglupiajac naiwnych czesto zagubionych w zyciu ludzi.Wobec zupelnej biernosci prymasa,ci z biskupow, ktorzy staraja sie sprzeciwstawic oczywistemu zlu sami czesto staja sie ofiarami oskarzen i pomowien. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: NIE MOZ˙NA IM POWIERZYC´ WYCHOWANIA NASZYCH D 19.03.05, 10:16 a przeciwstawil sie jakis?jak dotad nie zauwazylam. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Naziści Chrystusa o swoich planach 19.03.05, 09:27 - Uformowaliśmy elitę w Meksyku, uformujemy i w Polsce - mówi ojciec Bernard Skertchly, przełożony zgromadzenia Legionistów Chrystusa w Polsce **************************** Jasne. Formowanie elit. To śmierdzi nazizmem. I jest zaprzeczeniem nauki Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Funkcjonariusze ... 19.03.05, 10:23 ...Kościoła Katolickiego kochają dzieci: Prawie 11 tys. dzieci w USA było molestowanych przez księży Bartosz Węglarczyk, Waszyngton Hierarchia uprawiała "kulturę ukrywania prawdy". Obwinieni duchowni nie byli przekazywani policji, lecz ukrywani i przerzucani z miejsca na miejsce Od 1950 roku ponad 4 proc. spośród około 110 tys. księży amerykańskiego Kościoła katolickiego zostało co najmniej raz oskarżonych przez wiernych o napastowanie nieletnich. 4,3 tys. księży było w tym czasie podejrzanych o molestowanie 10,6 tys. dzieci - głównie nastolatków, choć 4 proc. ofiar to dzieci poniżej 6. roku życia. W co czwartym zbadanym przez komisję przypadku doszło do pełnego stosunku seksualnego, w niemal co trzecim przypadku duchowny uprawiał ze swą ofiarą seks oralny. Większość przypadków molestowania dotyczyła chłopców. W latach 80. jedynie co siódma ofiara była dziewczynką. Ponad połowa księży pedofilów była oskarżona jedynie o jeden przypadek napastowania. Jednak 149 recydywistów miało "na koncie" 2,9 tys. ofiar. Zdecydowana większość tych duchownych nie została oskarżona przez prokuraturę, bo ofiary - najczęściej pod naciskiem Kościoła - nigdy nie zgłosiły się na policję. Autorzy raportu podkreślają, że wszystkie liczby są raczej zaniżone. Faktycznie skala zjawiska niemal na pewno jest jeszcze większa, bo do początku XXI w. jedynie niewielka część ofiar wnosiła skargi do Kościoła. W wielu przypadkach biskupi i kardynałowie nakłaniali ofiary do wycofania zawiadomień. Autorzy piszą, że Kościół katolicki "od 1950 roku niemal do dziś tolerował zjawisko pedofilii i homoseksualizmu wśród swych duchownych". Biskupi i kardynałowie chcieli uniknąć skandalu, a kościelni prawnicy udzielali im nieetycznych rad. "Hierarchia więcej uwagi zwracała na to, by skandale pedofilskie nie ujrzały światła dziennego, a nikt nie dbał o prawa ofiar lub dobro dzieci" - mówi raport. Kościół wydał w tym czasie co najmniej 572 mln dolarów na opłaty dla prawników, przenosiny duchownych i kurację psychiatryczną dla niektórych księży. Autorzy raportu podkreślają, że suma ta niemal na pewno była o wiele wyższa, bowiem wielu biskupów ukrywało takie wydatki, uprawiając "twórczą księgowość". Raport powstał na zlecenie amerykańskiego Episkopatu, który z pedofilią wśród duchownych zaczął walczyć dwa lata temu. Episkopat poprosił o napisanie raportu grupę byłych agentów FBI, prawników i socjologów, z których wszyscy są wiernymi zaangażowanymi w życie Kościoła. Raport jest pierwszym poważnym krokiem Kościoła na drodze do rozliczenia się z koszmarną przeszłością. Według amerykańskich socjologów nikt na świecie nie opracował dotąd tak szerokiego opracowania na temat zjawiska pedofilii w jednej instytucji. W ciągu ostatnich dwóch lat prokuratorzy w kilkudziesięciu miastach USA rozpoczęli dochodzenia w sprawie kilkuset księży. Do tej pory już kilku trafiło do więzienia - w jednej z najgłośniejszych spraw w Bostonie ksiądz skazany za wielokrotną pedofilię został zamordowany przez współwięźniów. Od roku 1950 tylko14 proc. przypadków molestowania zostało zgłoszonych policji przez ofiary lub Kościół. Jedynie nieco ponad 400 duchownych zostało oskarżonych przez prokuraturę - nawet wówczas Kościół chronił swych księży, np. opłacając ofiary, by wycofały swe zeznania. W ciągu ostatnich 53 lat jedynie 138 księży pedofilów trafiło do więzienia. Najbardziej znanymi ofiarami skandalu są arcybiskup Bostonu Bernard Law, kardynał z Nowego Jorku Edward Egan oraz kardynał z Los Angeles Roger Mahony. Wszyscy trzej przez lata pomagali ukrywać się swym podwładnym podejrzanym o pedofilię, opłacali milczenie ofiar, a po wybuchu publicznego skandalu odmawiali współpracy z policją. W rozmowach z reporterami autorzy raportu podkreślali wczoraj, że Watykan - nawet w ciągu ostatnich dwóch lat, gdy Kościół w USA znalazł się w ogniu zmasowanej krytyki - lekceważył problem. Kardynał Joseph Ratzinger rok temu był przekonany, że "problem dotyczy bardzo niewielkiej grupy duchownych, na pewno o wiele poniżej jednego procenta". Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Ciekawe czemu pol gdanska zapisuje sie... 19.03.05, 10:34 ... w kolejke do najlepszej ponoc szkoly prowadzonej przez salezjan. Zapisy robione sa z 3-letnim wyprzedzeniem, a dzieci swoje oddaje cala elita trojmiejska od lewa do prawa? A moze dlatego ze to jest dobra szkola, na wysokim poziomie? Ale co ja opowiadam, w takiej szkole moze byc tylko antysemityzm, pedofilia i fanatyzm, w koncu uzywanie slowa katolicki powinno byc zakazane. W porzadnych swieckich szkolach jest zupelnie inaczej... miod i malina, a ze pan od wf obmacuje przy cwiczeniach dziewczynki - coz nikt nie jest idealny. Zyjemy w wolnym kraju, nikt nikogo nie zmusza do prowadzenia dziecka do takiej szkoly, wrecz przeciwnie .... ludzie sie zabijaja i placa ciezkie pieniadze zeby poslac tam swoje dzieci. A wszystkim lewicowcom od antyklerykalnych hasel poprzestawialo sie w glowach i sami sa wiekszymi fanatykami od babc z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Jest spora różnica 19.03.05, 11:50 a-cha napisała: > ... w kolejke do najlepszej ponoc szkoly prowadzonej przez salezjan. Zapisy > robione sa z 3-letnim wyprzedzeniem, a dzieci swoje oddaje cala elita > trojmiejska od lewa do prawa? > A moze dlatego ze to jest dobra szkola, na wysokim poziomie? > > Ale co ja opowiadam, w takiej szkole moze byc tylko antysemityzm, pedofilia i > fanatyzm, w koncu uzywanie slowa katolicki powinno byc zakazane. ******************************* Bo chodzi o formę wychowania. Moje dziecko chodzi do szkoły katolickiej, ale ja mam pełną kontrolę nad tym, co się dzieje w szkole. W większości ta szkoła ma znacznie bardziej liberalne podejście od szkół publicznych. Jednak nikt w tej czy innej szkole nie opowiada bzdur o wychowaniu elit. Nikt nie zakazuje rodzicom wchodzenia na teren szkoły i kontrolowania procesu wychowania. Współpraca. W przypadku Legionistów mamy do czynienia z drogimi koszarami z zakazem wstępu dla rodziców i zakazem kontroli programu nauczania. Odległe i trudno dostępne miejsce z pewnością zniechęci rodziców do czestych odwiedzin, a zindoktrynowane pociechy nie będą mogły się poskarżyć, bo nie będą miały odniesienia do życia poza murami szkoły. Sam pomysł izolacji pociech w wieku 5-13 lat budzi złe skojarzenia. I ma niewiele wspólnego z pojęciem rodziny. Czujesz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Funkcjonariusze ...bardzo to niepokojace 19.03.05, 11:10 Legionisci Chrystusa, wg mnie jest to rodzaj sekty religijnej. Nie wypowiadam sie nt gwaltow itd. wszystko wiadomo z pracy - POTEPIAM to z calego serca. Powinni byc sadzeni i sakazani na dlugie lata wiezienia, jak inni. Wywiad z przedstawicielem sekty "Legionisci Chrystusa" - wzbudzil we mnie duzo niepokoju. Ta szkola, bedzie typowa "maszyna do prania mozgow". Sam jestem wychownkiem ksiezy-marianitow, ale nigdy nie stosowali takiego starannie opracowanego "rezymu" jak to proponuja "Legionisci". Np. "Nauczyciel, ktory jest rozwiedziony", nie znajdzie pracy da sie pierwszenstwo "nie grzeszacemu" nawet z mniejszymi kwalifikacjami!!!!!!! Brawo poziom szkoly. Ja osobiscie nigdy bym tam nie wyslal swoich dzieci - nawet jakby mi dolozyli miesiecznie 500 eur (a przydaloby sie do emerytury!). Porownanie wychowania na wzor elity Mexykanskiej - watpliwe. Pewnie z tergo powodu setki wet-back topi sie w Rio Grance przy ucieczce do amerykanskiego raju. Spedzilem troche czasu w Mexyku (podroz sluzbowa) i widzialem te "elite" - nic nie do pozazdroszczenia, hipokryzja. mam nadzieje, ze Unia nie da im ani GROSZA dotacji na ta szkole. A Polacy, jak beda madrzy, to nie posla dzieci. Choc znam w Warszawie taka sekre religijna, jezeli sie nie myle "zreformowani", ktorzy grupuja duza ilosc inteligencji (lekarze, prawnicy, inzynierowie), ktorzy cale weekendy spedzaja na modlach (cale noce), sciagaja male dzieciny z lozek o 6-ej rano i gonia z nimi do pomieszczenia, ktore nazwali kosciolem. Znam taka rodzine, maja 4 dzieci (koncepcja nie jest dozwolona). Kiedys zapytalam malej 5 letniej Basi, co bedzie robila w sobote - odpowiedziala cienkim glosikiem " bede musiala z mamusia i tatusiem" spedzic sobote i niedziele na modlach. I dodala, ze jej braciszek, ma szczescie, bo jest chory - nie musi sie modlic. Ojciec, znany czlonek swiata medycznego w Warszawie - patrzyl na coreczke z obrzydzeniem. To nazywa sie fanatyzm religijny. Mam nadzieje, ze w tej "nowej" maszynie legionistow - nie beda mieli wielu uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: Funkcjonariusze ...bardzo to niepokojace 19.03.05, 11:45 To wszystko byłoby może dla mnie bardziej zrozumiałe i do pojęcia gdybym mógł zgłębić swoja wiedzę odnośnie funduszy którymi dysponuje zarówno kś.Rydzyk jak i omawiani tutaj Legioniści. Nikt mię nie przekona że możliwe jest działanie jakiejś organizacji nie dysponującej funduszami. Bez względu czy to organizacja wyznaniowa czy chcąca objąć władzę - rządowa.Ktoś to musi finansować.Pieniądz z nieba nie spadają jak przysłowiowa manna.Pieniądze od obywateli są zbyt małe na tego rodzaju przedsięwzięcia,choć nie są bez znaczenia.Więc jeżeli znajdują się na to fundusze, musi to być potrzebne. Inaczej rozumójąc świat stałby w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:35 ehhh kto normalny tam pośle swoje dzieci?! Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:39 A wiesz co to za szkola, Poza "obiektywnymi" komentarzami sympatyzujacej z lewica GW? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:44 nie, ale już widze jak wszyscy uczniowie chętnie przystępują codziennie rano do mszy św, po takiej szkole 10% "absolwentów" zostanie fanatykami religijnymi, a reszta odwróci się od kościła raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:48 Tak jak po skonczeniu normalnej szkoly - 10 proc. to gorliwi katolicy, reszta odwraca sie od kosciola. JAka to w takim razie roznica? A ja mysle, ze sa to normalne szkoly z normalnym poziomem nauczania. Kiedys konczy;ismy szkoly przesiakniete "aparatem partyjnym" i wyroslismy zarowno na prawicowcow, jak i lewicowcow. Moim zdaniem taka szkola ma szanse byc o nbiebo lepsza od przecietnej publicznej. A rodzice przeciez kontroluja co dzieciak wygaduje po lekcjach w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 11:40 Rodzice, ktorzy oddaja swoje dzieci na wychowanie do tego typu szkol, to musza byc kompletne debile, fanatycy religijni z wypranymi mozgami. Oddac wlasne dziecko do sierocinca i jeszcze za ta usluge placic 500 miesiecznie to wymaga naprawde wysokiego IQ. Nastepna sekta religijna, ktora wkupila sie w laski Watykanu hojnymi datkami probuje zagniezdzic sie w Europie. Wybrali Ciemnogrod, tutaj bedzie im najlatwiej. Oszolomione spoleczenstwo i malo majacy do powiedzenia rzad zgodza sie na dalsze pchanie kraju w przeszlosc. Dlaczego obcokrajowcy nie moga kupowac gruntow rolnych w Polsce, a Czarni tak? Grunt, ktory niby dostali jest to grunt rolny, a oni przeznaczaja go pod zabudowe i nikt nawet slowkiem nie pisnie, ze to lamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Artykuł sponsorowany? 19.03.05, 12:04 pies_na_czarnych napisała: > Rodzice, ktorzy oddaja swoje dzieci na wychowanie do tego typu szkol, to musza > byc kompletne debile, fanatycy religijni z wypranymi mozgami. > Oddac wlasne dziecko do sierocinca i jeszcze za ta usluge placic 500 > miesiecznie to wymaga naprawde wysokiego IQ. **************************** Z fanatyzmem religijnym to daj sobie spokój, bo gdyby profil szkoły był komunistyczny, to ten argument by padł. Z resztą Twoich argumentów zgadzam się w 102%. Dodam tylko, że osoby, które powierzają pełne wychowanie dzieci w systemie 24-7 obcej instytucji, nie powinni mieć dzieci, skoro nie czują potrzeby wychowania, opieki i stałego kontaktu ze swoimi pociechami. A artykuł wygląda na sponsorowany, co w przypadku wychowania dzieci oceniam jako poważne nadużycie ze strony Gazety Wyborczej w kontekście Dziennikarskiego Kodeksu Obyczajowego - www.pap.com.pl/kodeks/kodeks.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
zbud [...] 19.03.05, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
josarna Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 14:37 Wklejam na razie moje wypowiedzi z innego forum. Mam mało czasu. "NIE!!! A jednak wygrali! Czułam, że nie ma na nich sposobu! Gościłam drani prawie 3 lata temu. Byli krótko, a doprowadzili do szewskiej pasji nie tylko mnie, ale nawet moją religijną pracownicę i proboszcza! Wiedziałam, że metody sekciarskie są bardzo skuteczne! Zrobili w końcu "wodę z mózgu" mało inteligentnemu bogaczowi i przerobią jeszcze wielu! Cała ich nauka polega na ćwiczeniach w "robieniu wody z mózgu" naiwnym ludziom po to, by zapewnić sobie luksusowe życie!! Przepraszam, ale poza przekleństwami nic mi się w tej chwili nie nasuwa!! Nawet nie potrafię sobie już przypomnieć mojej końcowej awantury z nimi - tak chciałam o nich zapomnieć! Ja, taka wyrozumiała dla gości, nie wytrzymałam!" "Niestety nie mam już w komputerze listu, jaki pisałam (o, naiwna!!!) do jednego z Legionistów. Najgorzej, że już nie pamiętam, co mnie tak wkurzało w ich naukach, ale spróbuję sobie odtworzyć w pamięci. Najbardziej denerwujące było jednak to, że ich zdaniem społeczeństwo powinno utrzymywać ich "skromny poziom życia", bo przecież oni się modlą i mają szczytne założenia (edukacja). Ten skromny poziom to tylko laptop, niezły samochód, osobne sale do nauki, jedzenia, modlitwy, pełna obsługa, świetne jedzenie, zajęcia sportowe i... 2-3 godziny nauki dziennie (religia i hiszpański). Na razie nie mam czasu na pisanie." Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 19:09 josarna napisała: > Wklejam na razie moje wypowiedzi z innego forum. Mam mało czasu. > > "NIE!!! A jednak wygrali! Czułam, że nie ma na nich sposobu! Gościłam drani > prawie 3 lata temu. Byli krótko, a doprowadzili do szewskiej pasji nie tylko > mnie, ale nawet moją religijną pracownicę i proboszcza! Wiedziałam, że metody > sekciarskie są bardzo skuteczne! Zrobili w końcu "wodę z mózgu" mało > inteligentnemu bogaczowi i przerobią jeszcze wielu! > Cała ich nauka polega na ćwiczeniach w "robieniu wody z mózgu" naiwnym ludziom > po to, by zapewnić sobie luksusowe życie!! > Przepraszam, ale poza przekleństwami nic mi się w tej chwili nie nasuwa!! > Nawet nie potrafię sobie już przypomnieć mojej końcowej awantury z nimi - tak > chciałam o nich zapomnieć! Ja, taka wyrozumiała dla gości, nie wytrzymałam!" > > "Niestety nie mam już w komputerze listu, jaki pisałam (o, naiwna!!!) do > jednego > z Legionistów. Najgorzej, że już nie pamiętam, co mnie tak wkurzało w ich > naukach, ale spróbuję sobie odtworzyć w pamięci. Najbardziej denerwujące było > jednak to, że ich zdaniem społeczeństwo powinno utrzymywać ich "skromny poziom > życia", bo przecież oni się modlą i mają szczytne założenia (edukacja). Ten > skromny poziom to tylko laptop, niezły samochód, osobne sale do nauki, > jedzenia, modlitwy, pełna obsługa, świetne jedzenie, zajęcia sportowe i... 2- 3 > godziny nauki dziennie (religia i hiszpański). > Na razie nie mam czasu na pisanie." > Szkoda. Mam nadzieje, ze wrocisz i bedziesz miala wiecej czasu dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 Legioniści Chrystusa- nastepna sekta? ktora umacni 19.03.05, 14:52 swoja wladze nad ciemnogrodem w krajach terteciego swiata?? tam gdzie glod i smrod latwo sadzi sie definicje bog/honor/ojczynza. Slowo bog zaplac nic nie kosztuje a taca zapelnia sie....wdowim groszemmm. legion to chyba organizacja wojskowa/najemnicy za zielone ... Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 To wszystko skonczy sie pod Grunwaldem! 19.03.05, 16:23 Ale kto nam pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
annetje a przeciw debilizmowi sie nie sprzeciwiaja??? 19.03.05, 16:49 konkurencja dla rydzyka, k..wa, mogliby sie doksztalcic w kilku spraweach, np o badaniach prenatalnych, byl juz koniec wieku, swait nie wybuchl? skad ten radykalizm???? wieje nuda wiec trzeba nad tym popracowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
smutniak Re: no i zamiast drugiej Japonii, 19.03.05, 18:29 wladza buduje druga Argentyne a kosciol drugi Meksyk. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Ciekawe.... 19.03.05, 19:08 "Sławomir Sowula, Krzysztof Katka: Co jest najważniejsze w szkole prowadzonej przez Legionistów? O. Bernard Skertchly: Uczniowie jednej ze szkół w Meksyku wymienili w kolejności: radość z przyjaźni z księdzem, " Az sie boje rozwijac ten fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
ptutaj Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 21:48 Jesli wierzycie w Boga, musicie tylko byc pelni wiary ze stana na rowni z nami na sadzie Bozym. Przykre ze kosciol katolicki "oddala" wierzacych od prawdziwego Idealu. BIBLIA LEZY W ZASIEGU REKI! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Katolicki Hitlerjugend w Polsce....nowe elity... 20.03.05, 01:22 ....swietlana przyszlosc Polski.... ..... z jednego g.....Polska wpada w nastepne g........ Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 20.03.05, 10:44 A może ci "legioniści" to nowy numer Łubianki??? Historia infiltracji duchowieństwa rzymsko-katolickiego przez komunistyczny Kreml byłaby fascynującą książką, gdyby pewne sprawy wyszły na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Znam chłopaka, który czerpał "radość" 20.03.05, 23:52 Znam chłopaka, który czerpał "radość" z "przyjaźni" z księdzem. Zostało mu tak do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Polecam film "Osama" o talibanie 21.03.05, 00:20 Afganczycy maja to juz poza soba,a nas to dopiero czeka.Film jest jak dokument,odzwierciedla troski i utrapienia mieszkancow Afganistanu pod rzadami fanatykow religijnych.Szczerze polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
twardokesek Re: kampanie przeciw badaniom prenatalnym 21.03.05, 06:41 I oni chca, aby inteligentni, wyksztalceni rodzice powierzyli im swoje dzieci? Nigdy. A obiektywnie patrzac, to w Polsce zbankrutuja. Polacy nie lubia, jak im ktos narzuca kontrole (patrz kontrole uczniow) i indoktrynuje ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 Legioniści Chytrusa beda tez na Twoim utrzymaniu 21.03.05, 06:50 jak cala reszta Nygusow. Jak nie ma miejsc pracy to sie je tworzy. Wlasnie tak jak ci Legionisci. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Przeciez nie ma przymusu posylania dziecka 21.03.05, 08:05 do tej szkoly. Jest za to przymus (rejonizacja) posylania dzieciaka do osiedlowego molocha z kretynka dyrektorka na czele i nawiedzona katechetka na lekcjach religii. I to w jest obiektywnie własciwe? Dziwi mnie, ze na podstawie jednego prasowego artykulu i zacytowanej w nim wyjetej z kontekstu jednej wypowiedzi (nawet nie wiadomo ile w nim prawdy, bo GW w manipulacjach czytelnikami doszla do perfekcji) ferujecie takie radykalne poglady. Jestem dziwnie spokojna, ze wiekszosc smarkaczy krzyczaca najglosniej na tym forum za pare lat bedzie sie dwoic i troic zeby w snobistycznym widzie koniecznie zapisac dziecko swoje do takiej szkoly ... albo zżymać że znajomych stac, a mnie nie na ten luksus. Dajecie sie manipulowac redaktorom z GW jak dzieci ... gratuluje MŁODYM GNIEWNYM CYMBAŁOM. Odpowiedz Link Zgłoś