Dodaj do ulubionych

Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsce

19.03.05, 08:30
ale psychole...rydzyk ma konkurencje...tylko ci do tego pedofile i
homoseksualisci (oficjalnie jak zwykle w formie antyhomo)
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 08:50
      KOSZMAR!!!

Ludzie! Brońmy siebie i swoje dzieci przed czarnomafijnym brainwashingiem!!!
      • tja22 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 21.03.05, 10:16
        A broń, broń....nikt cię nie zmusza do pposyłania do takich szkół swoich
        dzieci.....
    • piourb Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 08:55
      Ciekawe, próbowałem odnaleźć polską stronę www Legionistów, ale mi się nie
      udało. Może ktoś z Państwa do niej dotarł? A może Autor mógłby pomóc? Jak też
      szukać głównej strony Legionistów?
    • dante-alighieri NIE MOŻNA IM POWIERZYĆ WYCHOWANIA NASZYCH DZIECI 19.03.05, 09:07
      Wielki Mistrz Legionu Chrystusa ks. Marciala Maciela jest oskarżony o
      pedofilie.
      „To bardzo delikatna sprawa – stwierdza Jose Luis Gonzalez, meksykański ekspert
      w przedmiocie hierarchii kościelnej. – Żaden z dotychczasowych skandali nie
      dotyczył kogoś znajdującego się tak blisko papieża. Legion jest hermetyczną,
      utajnioną instytucją dysponującą dużymi pieniędzmi i fanatycznie oddaną
      Papieżowi. Tylko Opus Dei, którego założyciel został niedawno kanonizowany, ma
      znaczniejsze wpływy”.
      Jeszcze w listopadzie ub.r. Maciel wysłuchiwał w Watykanie peanów z okazji 60-
      lecia wyświęcenia, a papież gratulował mu „szczerego, owocnego, zaangażowanego
      kapłaństwa”. Tydzień później reanimowano śledztwo w jego sprawie; adwokat ofiar
      oświadczył, że „tym razem nie odpuści”. Parasol ochronny rozpięty przed laty
      nad Macielem teraz został zamknięty. Nie wiadomo jednak, jak daleko śledztwo
      się posunie. „Nie mam absolutnie zaufania do biurokracji watykańskiej –
      deklaruje Juan Jose Vaca, którego ulubieniec papieża gwałcił od 12 do 24 roku
      życia. – Oni nawet usiłują ukryć fakt, że papież jest umierający”.
      Vaca był przez 15 lat księdzem, po rezygnacji z kapłaństwa wykłada psychologię
      w college’u. „Zaczynało się od tego – wspomina – że Maciel informował, iż
      cierpi na chorobę krocza. Mówił, iż Pius udzielił mu dyspensy i zezwolił, by
      zakonnice masowały mu narządy płciowe. Ale ponieważ on jest absolutnie
      zdeterminowany, by zachować czystość, my musimy mu pomóc...”.
      Dziennikarz Jason Berry, współautor książki „Ślubowanie milczenia”, w której
      analizuje stosunek najwyższych władz Kościoła do zarzutów wobec Maciela, pisał
      niedawno: „Jan Paweł II i kard. Angelo Sodano nie dbają o to, czy zarzuty są
      prawdziwe. Legion widzą jako wartość, którą należy ochraniać. Watykan ma długą
      historię sukcesów w unikaniu karania potężnych hierarchów Kościoła, którzy
      molestowali seksualnie dzieci.Watykan konsekwentnie osłania Maciela, tak jak to
      robił z innymi zdemoralizowanymi dostojnikami. Kardynał Bernard Law
      wynagrodzony został bazyliką w Rzymie, a w roku 1995 roku wiedeński kardynał
      Groer uzyskał azyl w klasztorze, gdy w niesławie musiał podać się do dymisji.
      Kiedy następowała eskalacja skandalu seksualnego, papież nie mówił o tym
      publicznie. Kiedy amerykańscy biskupi: Symons, Ziemann, Sanchez, O’Connell i
      Ryan rezygnowali w podobnych okolicznościach, żaden z nich nie został
      wykluczony z szeregów duchowieństwa. Każdy do dziś jest biskupem – choć bez
      diecezji. Dowody przeciw Macielowi są przytłaczające. .

• 18261826www Re: NIE MOZ˙NA IM POWIERZYC´ WYCHOWANIA NASZYCH DZ 19.03.05, 10:13
        W krajach demokratycznych istnieje cos takiego jak potepienie spoleczne dla
        aktow, ktore a to zasluguja.Kara ktora wymierza spoleczenstwo jest czesto
        silniejsza i bardziej skuteczna niz procesy i wiezienia.Na przestrzeni
        ostatnich lat,ciagle slyszymy o molestowanych dzieciach i o innych aktach
        rozpusty wsrod kleru katolickiego.Rydzyk,Jankowski glosza bezkarnie rasizm i
        nienawisc oglupiajac naiwnych czesto zagubionych w zyciu ludzi.Wobec zupelnej
        biernosci prymasa,ci z biskupow, ktorzy staraja sie sprzeciwstawic oczywistemu
        zlu sami czesto staja sie ofiarami oskarzen i pomowien.
        • wanda43 Re: NIE MOZ˙NA IM POWIERZYC´ WYCHOWANIA NASZYCH D 19.03.05, 10:16
          a przeciwstawil sie jakis?jak dotad nie zauwazylam.
    • maruda.r Naziści Chrystusa o swoich planach 19.03.05, 09:27

- Uformowaliśmy elitę w Meksyku, uformujemy i w Polsce - mówi ojciec Bernard
      Skertchly, przełożony zgromadzenia Legionistów Chrystusa w Polsce

Jasne. Formowanie elit. To śmierdzi nazizmem. I jest zaprzeczeniem nauki Chrystusa.

• deltalima Funkcjonariusze ... 19.03.05, 10:23
      ...Kościoła Katolickiego kochają dzieci:

Prawie 11 tys. dzieci w USA było molestowanych przez księży

Bartosz Węglarczyk, Waszyngton

Hierarchia uprawiała "kulturę ukrywania prawdy". Obwinieni duchowni nie byli
      przekazywani policji, lecz ukrywani i przerzucani z miejsca na miejsce
      Od 1950 roku ponad 4 proc. spośród około 110 tys. księży amerykańskiego
      Kościoła katolickiego zostało co najmniej raz oskarżonych przez wiernych o
      napastowanie nieletnich. 4,3 tys. księży było w tym czasie podejrzanych o
      molestowanie 10,6 tys. dzieci - głównie nastolatków, choć 4 proc. ofiar to
      dzieci poniżej 6. roku życia. W co czwartym zbadanym przez komisję przypadku
      doszło do pełnego stosunku seksualnego, w niemal co trzecim przypadku duchowny
      uprawiał ze swą ofiarą seks oralny. Większość przypadków molestowania dotyczyła
      chłopców. W latach 80. jedynie co siódma ofiara była dziewczynką. Ponad połowa
      księży pedofilów była oskarżona jedynie o jeden przypadek napastowania. Jednak
      149 recydywistów miało "na koncie" 2,9 tys. ofiar. Zdecydowana większość tych
      duchownych nie została oskarżona przez prokuraturę, bo ofiary - najczęściej pod
      naciskiem Kościoła - nigdy nie zgłosiły się na policję.

Autorzy raportu podkreślają, że wszystkie liczby są raczej zaniżone. Faktycznie
      skala zjawiska niemal na pewno jest jeszcze większa, bo do początku XXI w.
      jedynie niewielka część ofiar wnosiła skargi do Kościoła. W wielu przypadkach
      biskupi i kardynałowie nakłaniali ofiary do wycofania zawiadomień. Autorzy
      piszą, że Kościół katolicki "od 1950 roku niemal do dziś tolerował zjawisko
      pedofilii i homoseksualizmu wśród swych duchownych". Biskupi i kardynałowie
      chcieli uniknąć skandalu, a kościelni prawnicy udzielali im nieetycznych
      rad. "Hierarchia więcej uwagi zwracała na to, by skandale pedofilskie nie
      ujrzały światła dziennego, a nikt nie dbał o prawa ofiar lub dobro dzieci" -
      mówi raport.

Kościół wydał w tym czasie co najmniej 572 mln dolarów na opłaty dla prawników,
      przenosiny duchownych i kurację psychiatryczną dla niektórych księży. Autorzy
      raportu podkreślają, że suma ta niemal na pewno była o wiele wyższa, bowiem
      wielu biskupów ukrywało takie wydatki, uprawiając "twórczą księgowość".

Raport powstał na zlecenie amerykańskiego Episkopatu, który z pedofilią wśród
      duchownych zaczął walczyć dwa lata temu. Episkopat poprosił o napisanie raportu
      grupę byłych agentów FBI, prawników i socjologów, z których wszyscy są wiernymi
      zaangażowanymi w życie Kościoła. Raport jest pierwszym poważnym krokiem
      Kościoła na drodze do rozliczenia się z koszmarną przeszłością. Według
      amerykańskich socjologów nikt na świecie nie opracował dotąd tak szerokiego
      opracowania na temat zjawiska pedofilii w jednej instytucji.

W ciągu ostatnich dwóch lat prokuratorzy w kilkudziesięciu miastach USA
      rozpoczęli dochodzenia w sprawie kilkuset księży. Do tej pory już kilku trafiło
      do więzienia - w jednej z najgłośniejszych spraw w Bostonie ksiądz skazany za
      wielokrotną pedofilię został zamordowany przez współwięźniów.

Od roku 1950 tylko14 proc. przypadków molestowania zostało zgłoszonych policji
      przez ofiary lub Kościół. Jedynie nieco ponad 400 duchownych zostało
      oskarżonych przez prokuraturę - nawet wówczas Kościół chronił swych księży, np.
      opłacając ofiary, by wycofały swe zeznania. W ciągu ostatnich 53 lat jedynie
      138 księży pedofilów trafiło do więzienia.

Najbardziej znanymi ofiarami skandalu są arcybiskup Bostonu Bernard Law,
      kardynał z Nowego Jorku Edward Egan oraz kardynał z Los Angeles Roger Mahony.
      Wszyscy trzej przez lata pomagali ukrywać się swym podwładnym podejrzanym o
      pedofilię, opłacali milczenie ofiar, a po wybuchu publicznego skandalu
      odmawiali współpracy z policją.

W rozmowach z reporterami autorzy raportu podkreślali wczoraj, że Watykan -
      nawet w ciągu ostatnich dwóch lat, gdy Kościół w USA znalazł się w ogniu
      zmasowanej krytyki - lekceważył problem. Kardynał Joseph Ratzinger rok temu był
      przekonany, że "problem dotyczy bardzo niewielkiej grupy duchownych, na pewno o
      wiele poniżej jednego procenta".

• a-cha Ciekawe czemu pol gdanska zapisuje sie... 19.03.05, 10:34
        ... w kolejke do najlepszej ponoc szkoly prowadzonej przez salezjan. Zapisy
        robione sa z 3-letnim wyprzedzeniem, a dzieci swoje oddaje cala elita
        trojmiejska od lewa do prawa?
        A moze dlatego ze to jest dobra szkola, na wysokim poziomie?

Ale co ja opowiadam, w takiej szkole moze byc tylko antysemityzm, pedofilia i
        fanatyzm, w koncu uzywanie slowa katolicki powinno byc zakazane. W porzadnych
        swieckich szkolach jest zupelnie inaczej... miod i malina, a ze pan od wf
        obmacuje przy cwiczeniach dziewczynki - coz nikt nie jest idealny.

Zyjemy w wolnym kraju, nikt nikogo nie zmusza do prowadzenia dziecka do takiej
        szkoly, wrecz przeciwnie .... ludzie sie zabijaja i placa ciezkie pieniadze
        zeby poslac tam swoje dzieci.
        A wszystkim lewicowcom od antyklerykalnych hasel poprzestawialo sie w glowach i
        sami sa wiekszymi fanatykami od babc z RM.
        • maruda.r Jest spora różnica 19.03.05, 11:50
          a-cha napisała:

> ... w kolejke do najlepszej ponoc szkoly prowadzonej przez salezjan. Zapisy
          > robione sa z 3-letnim wyprzedzeniem, a dzieci swoje oddaje cala elita
          > trojmiejska od lewa do prawa?
          > A moze dlatego ze to jest dobra szkola, na wysokim poziomie?
          >
          > Ale co ja opowiadam, w takiej szkole moze byc tylko antysemityzm, pedofilia i
          > fanatyzm, w koncu uzywanie slowa katolicki powinno byc zakazane.

Bo chodzi o formę wychowania. Moje dziecko chodzi do szkoły katolickiej, ale ja
          mam pełną kontrolę nad tym, co się dzieje w szkole. W większości ta szkoła ma
          znacznie bardziej liberalne podejście od szkół publicznych.

Jednak nikt w tej czy innej szkole nie opowiada bzdur o wychowaniu elit. Nikt
          nie zakazuje rodzicom wchodzenia na teren szkoły i kontrolowania procesu
          wychowania. Współpraca.

W przypadku Legionistów mamy do czynienia z drogimi koszarami z zakazem wstępu
          dla rodziców i zakazem kontroli programu nauczania. Odległe i trudno dostępne
          miejsce z pewnością zniechęci rodziców do czestych odwiedzin, a zindoktrynowane
          pociechy nie będą mogły się poskarżyć, bo nie będą miały odniesienia do życia
          poza murami szkoły. Sam pomysł izolacji pociech w wieku 5-13 lat budzi złe
          skojarzenia. I ma niewiele wspólnego z pojęciem rodziny.

Czujesz różnicę?

• podpisany Re: Funkcjonariusze ...bardzo to niepokojace 19.03.05, 11:10
        Legionisci Chrystusa, wg mnie jest to rodzaj sekty religijnej.

Nie wypowiadam sie nt gwaltow itd. wszystko wiadomo z pracy - POTEPIAM to z
        calego serca. Powinni byc sadzeni i sakazani na dlugie lata wiezienia, jak inni.

Wywiad z przedstawicielem sekty "Legionisci Chrystusa" - wzbudzil we mnie duzo
        niepokoju. Ta szkola, bedzie typowa "maszyna do prania mozgow".

Sam jestem wychownkiem ksiezy-marianitow, ale nigdy nie stosowali takiego
        starannie opracowanego "rezymu" jak to proponuja "Legionisci".

Np. "Nauczyciel, ktory jest rozwiedziony", nie znajdzie pracy da sie
        pierwszenstwo "nie grzeszacemu" nawet z mniejszymi kwalifikacjami!!!!!!!
        Brawo poziom szkoly.

Ja osobiscie nigdy bym tam nie wyslal swoich dzieci - nawet jakby mi dolozyli
        miesiecznie 500 eur (a przydaloby sie do emerytury!).

Porownanie wychowania na wzor elity Mexykanskiej - watpliwe. Pewnie z tergo
        powodu setki wet-back topi sie w Rio Grance przy ucieczce do amerykanskiego
        raju. Spedzilem troche czasu w Mexyku (podroz sluzbowa) i widzialem te "elite" -
        nic nie do pozazdroszczenia, hipokryzja.

mam nadzieje, ze Unia nie da im ani GROSZA dotacji na ta szkole.

A Polacy, jak beda madrzy, to nie posla dzieci.

Choc znam w Warszawie taka sekre religijna, jezeli sie nie myle "zreformowani",
        ktorzy grupuja duza ilosc inteligencji (lekarze, prawnicy, inzynierowie),
        ktorzy cale weekendy spedzaja na modlach (cale noce), sciagaja male dzieciny z
        lozek o 6-ej rano i gonia z nimi do pomieszczenia, ktore nazwali kosciolem.

Znam taka rodzine, maja 4 dzieci (koncepcja nie jest dozwolona). Kiedys
        zapytalam malej 5 letniej Basi, co bedzie robila w sobote - odpowiedziala
        cienkim glosikiem " bede musiala z mamusia i tatusiem" spedzic sobote i
        niedziele na modlach. I dodala, ze jej braciszek, ma szczescie, bo jest chory -
        nie musi sie modlic.
        Ojciec, znany czlonek swiata medycznego w Warszawie - patrzyl na coreczke z
        obrzydzeniem. To nazywa sie fanatyzm religijny. Mam nadzieje, ze w tej "nowej"
        maszynie legionistow - nie beda mieli wielu uczniow.

• majual Re: Funkcjonariusze ...bardzo to niepokojace 19.03.05, 11:45
          To wszystko byłoby może dla mnie bardziej zrozumiałe i do pojęcia gdybym mógł
          zgłębić swoja wiedzę odnośnie funduszy którymi dysponuje zarówno kś.Rydzyk jak
          i omawiani tutaj Legioniści. Nikt mię nie przekona że możliwe jest działanie
          jakiejś organizacji nie dysponującej funduszami. Bez względu czy to organizacja
          wyznaniowa czy chcąca objąć władzę - rządowa.Ktoś to musi finansować.Pieniądz z
          nieba nie spadają jak przysłowiowa manna.Pieniądze od obywateli są zbyt małe na
          tego rodzaju przedsięwzięcia,choć nie są bez znaczenia.Więc jeżeli znajdują się
          na to fundusze, musi to być potrzebne. Inaczej rozumójąc świat stałby w miejscu.
    • tomash8 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:35
      ehhh kto normalny tam pośle swoje dzieci?!
      • a-cha Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:39
        A wiesz co to za szkola, Poza "obiektywnymi" komentarzami sympatyzujacej z
        lewica GW?
        • tomash8 Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:44
          nie, ale już widze jak wszyscy uczniowie chętnie przystępują codziennie rano do
          mszy św, po takiej szkole 10% "absolwentów" zostanie fanatykami religijnymi, a
          reszta odwróci się od kościła raz na zawsze.
          • a-cha Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 10:48
            Tak jak po skonczeniu normalnej szkoly - 10 proc. to gorliwi katolicy, reszta
            odwraca sie od kosciola. JAka to w takim razie roznica?
            A ja mysle, ze sa to normalne szkoly z normalnym poziomem nauczania. Kiedys
            konczy;ismy szkoly przesiakniete "aparatem partyjnym" i wyroslismy zarowno na
            prawicowcow, jak i lewicowcow.
            Moim zdaniem taka szkola ma szanse byc o nbiebo lepsza od przecietnej
            publicznej. A rodzice przeciez kontroluja co dzieciak wygaduje po lekcjach w
            domu.
            • pies_na_czarnych Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 11:40
              Rodzice, ktorzy oddaja swoje dzieci na wychowanie do tego typu szkol, to musza
              byc kompletne debile, fanatycy religijni z wypranymi mozgami.
              Oddac wlasne dziecko do sierocinca i jeszcze za ta usluge placic 500
              miesiecznie to wymaga naprawde wysokiego IQ.

Nastepna sekta religijna, ktora wkupila sie w laski Watykanu hojnymi datkami
              probuje zagniezdzic sie w Europie. Wybrali Ciemnogrod, tutaj bedzie im
              najlatwiej. Oszolomione spoleczenstwo i malo majacy do powiedzenia rzad zgodza
              sie na dalsze pchanie kraju w przeszlosc.

Dlaczego obcokrajowcy nie moga kupowac gruntow rolnych w Polsce, a Czarni tak?
              Grunt, ktory niby dostali jest to grunt rolny, a oni przeznaczaja go pod
              zabudowe i nikt nawet slowkiem nie pisnie, ze to lamanie prawa.
              • maruda.r Artykuł sponsorowany? 19.03.05, 12:04
                pies_na_czarnych napisała:

> Rodzice, ktorzy oddaja swoje dzieci na wychowanie do tego typu szkol, to musza
                > byc kompletne debile, fanatycy religijni z wypranymi mozgami.
                > Oddac wlasne dziecko do sierocinca i jeszcze za ta usluge placic 500
                > miesiecznie to wymaga naprawde wysokiego IQ.

Z fanatyzmem religijnym to daj sobie spokój, bo gdyby profil szkoły był
                komunistyczny, to ten argument by padł.

Z resztą Twoich argumentów zgadzam się w 102%. Dodam tylko, że osoby, które
                powierzają pełne wychowanie dzieci w systemie 24-7 obcej instytucji, nie powinni
                mieć dzieci, skoro nie czują potrzeby wychowania, opieki i stałego kontaktu ze
                swoimi pociechami.

A artykuł wygląda na sponsorowany, co w przypadku wychowania dzieci oceniam jako
                poważne nadużycie ze strony Gazety Wyborczej w kontekście Dziennikarskiego
                Kodeksu Obyczajowego - www.pap.com.pl/kodeks/kodeks.pdf

• zbud [...] 19.03.05, 10:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • josarna Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 14:37
      Wklejam na razie moje wypowiedzi z innego forum. Mam mało czasu.

"NIE!!! A jednak wygrali! Czułam, że nie ma na nich sposobu! Gościłam drani
      prawie 3 lata temu. Byli krótko, a doprowadzili do szewskiej pasji nie tylko
      mnie, ale nawet moją religijną pracownicę i proboszcza! Wiedziałam, że metody
      sekciarskie są bardzo skuteczne! Zrobili w końcu "wodę z mózgu" mało
      inteligentnemu bogaczowi i przerobią jeszcze wielu!
      Cała ich nauka polega na ćwiczeniach w "robieniu wody z mózgu" naiwnym ludziom
      po to, by zapewnić sobie luksusowe życie!!
      Przepraszam, ale poza przekleństwami nic mi się w tej chwili nie nasuwa!!
      Nawet nie potrafię sobie już przypomnieć mojej końcowej awantury z nimi - tak
      chciałam o nich zapomnieć! Ja, taka wyrozumiała dla gości, nie wytrzymałam!"

"Niestety nie mam już w komputerze listu, jaki pisałam (o, naiwna!!!) do
      jednego
      z Legionistów. Najgorzej, że już nie pamiętam, co mnie tak wkurzało w ich
      naukach, ale spróbuję sobie odtworzyć w pamięci. Najbardziej denerwujące było
      jednak to, że ich zdaniem społeczeństwo powinno utrzymywać ich "skromny poziom
      życia", bo przecież oni się modlą i mają szczytne założenia (edukacja). Ten
      skromny poziom to tylko laptop, niezły samochód, osobne sale do nauki,
      jedzenia, modlitwy, pełna obsługa, świetne jedzenie, zajęcia sportowe i... 2-3
      godziny nauki dziennie (religia i hiszpański).
      Na razie nie mam czasu na pisanie."

• pies_na_czarnych Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 19:09
        josarna napisała:

> Wklejam na razie moje wypowiedzi z innego forum. Mam mało czasu.
        >
        > "NIE!!! A jednak wygrali! Czułam, że nie ma na nich sposobu! Gościłam drani
        > prawie 3 lata temu. Byli krótko, a doprowadzili do szewskiej pasji nie tylko
        > mnie, ale nawet moją religijną pracownicę i proboszcza! Wiedziałam, że metody
        > sekciarskie są bardzo skuteczne! Zrobili w końcu "wodę z mózgu" mało
        > inteligentnemu bogaczowi i przerobią jeszcze wielu!
        > Cała ich nauka polega na ćwiczeniach w "robieniu wody z mózgu" naiwnym
        ludziom
        > po to, by zapewnić sobie luksusowe życie!!
        > Przepraszam, ale poza przekleństwami nic mi się w tej chwili nie nasuwa!!
        > Nawet nie potrafię sobie już przypomnieć mojej końcowej awantury z nimi - tak
        > chciałam o nich zapomnieć! Ja, taka wyrozumiała dla gości, nie wytrzymałam!"
        >
        > "Niestety nie mam już w komputerze listu, jaki pisałam (o, naiwna!!!) do
        > jednego
        > z Legionistów. Najgorzej, że już nie pamiętam, co mnie tak wkurzało w ich
        > naukach, ale spróbuję sobie odtworzyć w pamięci. Najbardziej denerwujące było
        > jednak to, że ich zdaniem społeczeństwo powinno utrzymywać ich "skromny
        poziom
        > życia", bo przecież oni się modlą i mają szczytne założenia (edukacja). Ten
        > skromny poziom to tylko laptop, niezły samochód, osobne sale do nauki,
        > jedzenia, modlitwy, pełna obsługa, świetne jedzenie, zajęcia sportowe i... 2-
        3
        > godziny nauki dziennie (religia i hiszpański).
        > Na razie nie mam czasu na pisanie."
        >

Szkoda. Mam nadzieje, ze wrocisz i bedziesz miala wiecej czasu dla nas.
    • arahat1 Legioniści Chrystusa- nastepna sekta? ktora umacni 19.03.05, 14:52
      swoja wladze nad ciemnogrodem w krajach terteciego swiata?? tam gdzie glod i
      smrod latwo sadzi sie definicje bog/honor/ojczynza. Slowo bog zaplac nic nie
      kosztuje a taca zapelnia sie....wdowim groszemmm. legion to chyba organizacja
      wojskowa/najemnicy za zielone ...
    • stachu44 To wszystko skonczy sie pod Grunwaldem! 19.03.05, 16:23
      Ale kto nam pomoze?
    • annetje a przeciw debilizmowi sie nie sprzeciwiaja??? 19.03.05, 16:49

konkurencja dla rydzyka, k..wa, mogliby sie doksztalcic w kilku spraweach, np o
      badaniach prenatalnych, byl juz koniec wieku, swait nie wybuchl? skad ten
      radykalizm???? wieje nuda wiec trzeba nad tym popracowac??
    • smutniak Re: no i zamiast drugiej Japonii, 19.03.05, 18:29
      wladza buduje druga Argentyne a kosciol drugi Meksyk.
      • pies_na_czarnych Ciekawe.... 19.03.05, 19:08
        "Sławomir Sowula, Krzysztof Katka: Co jest najważniejsze w szkole prowadzonej
        przez Legionistów?

O. Bernard Skertchly: Uczniowie jednej ze szkół w Meksyku wymienili w
        kolejności: radość z przyjaźni z księdzem, "

Az sie boje rozwijac ten fragment.
    • ptutaj Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 19.03.05, 21:48
      Jesli wierzycie w Boga, musicie tylko byc pelni wiary ze stana na rowni z nami
      na sadzie Bozym. Przykre ze kosciol katolicki "oddala" wierzacych od
      prawdziwego Idealu. BIBLIA LEZY W ZASIEGU REKI!
    • heraldek Katolicki Hitlerjugend w Polsce....nowe elity... 20.03.05, 01:22
      ....swietlana przyszlosc Polski....
      ..... z jednego g.....Polska wpada w nastepne g........
    • zigzaur Re: Legioniści Chrystusa o swoich planach w Polsc 20.03.05, 10:44
      A może ci "legioniści" to nowy numer Łubianki???

Historia infiltracji duchowieństwa rzymsko-katolickiego przez komunistyczny
      Kreml byłaby fascynującą książką, gdyby pewne sprawy wyszły na jaw.
    • pazio Znam chłopaka, który czerpał "radość" 20.03.05, 23:52
      Znam chłopaka, który czerpał "radość" z "przyjaźni" z księdzem. Zostało mu tak
      do dziś.
      • 18261826www Polecam film "Osama" o talibanie 21.03.05, 00:20
        Afganczycy maja to juz poza soba,a nas to dopiero czeka.Film jest jak
        dokument,odzwierciedla troski i utrapienia mieszkancow Afganistanu pod rzadami
        fanatykow religijnych.Szczerze polecam!!!
    • twardokesek Re: kampanie przeciw badaniom prenatalnym 21.03.05, 06:41
      I oni chca, aby inteligentni, wyksztalceni rodzice powierzyli im swoje dzieci? Nigdy.
      A obiektywnie patrzac, to w Polsce zbankrutuja. Polacy nie lubia, jak im ktos narzuca kontrole (patrz kontrole uczniow) i indoktrynuje ich dzieci.
    • krzys52 Legioniści Chytrusa beda tez na Twoim utrzymaniu 21.03.05, 06:50
      jak cala reszta Nygusow.

Jak nie ma miejsc pracy to sie je tworzy. Wlasnie tak jak ci Legionisci.
      • a-cha Przeciez nie ma przymusu posylania dziecka 21.03.05, 08:05
        do tej szkoly. Jest za to przymus (rejonizacja) posylania dzieciaka do
        osiedlowego molocha z kretynka dyrektorka na czele i nawiedzona katechetka na
        lekcjach religii. I to w jest obiektywnie własciwe?

Dziwi mnie, ze na podstawie jednego prasowego artykulu i zacytowanej w nim
        wyjetej z kontekstu jednej wypowiedzi (nawet nie wiadomo ile w nim prawdy, bo
        GW w manipulacjach czytelnikami doszla do perfekcji) ferujecie takie radykalne
        poglady.
        Jestem dziwnie spokojna, ze wiekszosc smarkaczy krzyczaca najglosniej na tym
        forum za pare lat bedzie sie dwoic i troic zeby w snobistycznym widzie
        koniecznie zapisac dziecko swoje do takiej szkoly ... albo zżymać że znajomych
        stac, a mnie nie na ten luksus.

Dajecie sie manipulowac redaktorom z GW jak dzieci ... gratuluje MŁODYM
        GNIEWNYM CYMBAŁOM.
        • krzys52 Ale jest przymus lozenia na Nygusow -przez podatki 21.03.05, 15:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka