kimmjiki Re: watrobka jest niesmaczna 18.06.02, 19:56 Oj, wesolo tu dzisiaj;-). Jako ze to ja podsunalem ten pomysl, sprobuje jakos zaczac dyskusje. Zatem uwazam, ze watrobka jest wyjatkowo ohydna, wrecz nie da sie tego swinstwa do ust wlozyc, bo sam jej zapach wywoluje odruch wymiotny. Poza tym kazdy chyba wie, jak tuczone sa gesi na watrobke... Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: watrobka jest niesmaczna 18.06.02, 20:02 no wlasnie sprawa wymaga uscislenia ja mam na mysli watrobke swinska za ktora przepadam (jezeli jest dobrze przarzadzona, a teeeen zapachchchchchch. po - e-zja! i sosik - zyc nie umierac. no a gesiej nie jadlem. wiec nic na ten temat nie wiem ale fakt sprawa tuczenia okropna. (i w tym miejscu jak sadze konczymy o watrobce i zaczynami o tuczeniu gesi) Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: watrobka jest niesmaczna 18.06.02, 20:04 mpsps napisał(a): > no wlasnie sprawa wymaga uscislenia ja mam na mysli watrobke swinska za ktora > przepadam (jezeli jest dobrze przarzadzona, a teeeen zapachchchchchch. [tryb Prawdziwego Polaka] A nie wiesz, ze swinie nie sa koszerne? > no a gesiej nie jadlem. wiec nic na ten temat nie wiem ale fakt sprawa > tuczenia okropna. (i w tym miejscu jak sadze konczymy o watrobce i zaczynami o > tuczeniu gesi) [tryb Prawdziwego Polaka raz jeszcze] Nie bedzie nam Unia mowic, jak mamy tuczyc nasze gesi! Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: watrobka jest niesmaczna 18.06.02, 20:22 kimmjiki napisał(a): > mpsps napisał(a): > > > no wlasnie sprawa wymaga uscislenia ja mam na mysli watrobke swinska za kt > ora > > przepadam (jezeli jest dobrze przarzadzona, a teeeen zapachchchchchch. > > [tryb Prawdziwego Polaka] A nie wiesz, ze swinie nie sa koszerne? na pogadankach RRm nic o tym nie mowili (albo zmeczony - tradycyjna flaszka przed wejsciem- nie uslyszalem. naiwnie wiec pytam poszukujac wiedzy czy korniszony sa koszerna - nazwa MOZE sugerowac! > > no a gesiej nie jadlem. wiec nic na ten temat nie wiem ale fakt sprawa > > tuczenia okropna. (i w tym miejscu jak sadze konczymy o watrobce i zaczyn > ami o > > tuczeniu gesi) > > [tryb Prawdziwego Polaka raz jeszcze] Nie bedzie nam Unia mowic, jak mamy tuczy > c > nasze gesi! popieram nikt nie medzie naszym piastowskim gesiom plul w twarz (a zwlaszcza niemiec!!) howgh!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errtu Re: watrobka jest niesmaczna IP: *.chello.pl 18.06.02, 21:50 watrobka jest niesmaczna tylko smazona.Za to surowa z chlebkiem i cebulka oraz przyprawami (sola) -PYCHAAAAAAAA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: watrobka jest niesmaczna IP: *.szeptel.net.pl 18.06.02, 22:50 Gość portalu: errtu napisał(a): > watrobka jest niesmaczna tylko smazona.Za to surowa z chlebkiem i cebulka oraz > przyprawami (sola) -PYCHAAAAAAAA!! Wątróbka (wieprzowa, drobiowa czy z np. dorsza) - jest super. Smażona, z cebulką (Cebulkę smażyć PRZED a nie PO), podlana odrobiną miodu lub sosu miód + musztarda + śmietana. I bez wątróbki nie byłoby pasztetów rozmaitych, a to znaczy, że nie byłoby kuchni w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: watrobka jest niesmaczna 19.06.02, 00:00 Nie wiem, nie probowalem. Ale skoro tak twierdzisz, to wierze na slowo;-). Odpowiedz Link Zgłoś