oszolom.z.radia.maryja 10.04.05, 22:44 gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:47 Rydzyk wkupial sie jak mogl. Niestety babcie beda musialy jeszcze kilka lat zbierac sie na jego kampanie wyborcza w Watykanie :o( Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:48 twoja reakcja możeświadczyć że to wcale nie musi być clerical ficiton Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:52 oszolom.z.radia.maryja napisał: > twoja reakcja możeświadczyć że to wcale nie musi być clerical ficiton Rydzyka nie stac juz na takie wydatki. Ostatnio nie mial nawet na oplacenie audiencji u JPII. Kasa topnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 15.04.05, 15:00 co ty dzisiaj piłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle Ma kwalifikacje - wygaduje KARDYNALNE bzdury! 10.04.05, 23:05 Ma szanse raczej na "cardinale humoris causa" ... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojna_szalona Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:50 juz widze twoja glupia mine jak beda wieszac o. dyrektora rydzyka!!!! Mam nadzieje ze w koncu sie opamietaja ci ktorzy siedza w tej sekcie... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojna_szalona Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:52 ale pwenie tak sie nie stanie, poniewaz za duzo dyrektor zabral... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 22:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Oszołom, jesteś niesamowity :))) Rydzyk kardynałem "in pectore" :))) Rydzyk jest zaprzeczeniem wszystkiego czemu całe życie służył Papież, nie znam księdza, któremu dalej do Papieża niż Rydzykowi (byłby remis z Jankowskim ale ten przynajmniej za komuny był przyzwoity). Oszołom, weź się nie wygłupiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:48 o czym ty mówisz, kataryna? Zajrzyj do innych wątków - to już było omawiane - ja powiem tylko tyle, że papież bardzo serdecznie przyjmował o.Rydzyka, bo widziałem to w tv. Jeśli nie widziałaś to włącz TV Trwam na pewno pokazują takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Papiez serdecznie przyjmowal Rydzyka? 11.04.05, 21:33 W trakcie swojego ostatniego pobytu w Toruniu odmowil spotkania z szefem tej sekty. W trakcie tej samej pielgrzymki poswiecil w Gdansku nowy dom ufundowany przez Jankowskiego. To dom siostr Brygidek w Oliwie. Jednak warunkiem poswiecenia byl brak fundatora w tym czasie. To sa slynne sprawy! Czy oszolomy o tym nie wiedza czy te fakty ukrywaja? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Papiez serdecznie przyjmowal Rydzyka? 11.04.05, 22:04 Fakty można przemilczeć, inne przekłamać - dla dobra Ojca Dyrektora. Oszołomy nie widziały jak papież wita się z Castro, Gierkiem, Pinochetem,Noriegą, Putinem, Bushem? Stosunek do tych panów wyrażał nie pchając nogę w ręce witanego, lecz poprzez krytykę jego poglądów i działań. Nawiązywanie ciepłych stosunków z żydami i muzułmanami, "tak" dla Polski w UE, obalanie prawicowych dyktatur w Ameryce Łacińskiej (w tym przyjaciela Kobylańskiego), nawoływanie do zgody i przebaczenia... Jak to się ma do Rydzyka, którego rzeczywiście olał podczas pobytu w Toruniu? PS. Dziś włączyłem RM, które nadawało przemówienie JPII w Poznaniu - Paetza bardzo chwalił. Może Wprost odpowiednią fotkę znajdzie w swych przepastnych archiwach? Odpowiedz Link Zgłoś
the-end To JPII przyczynil sie najbardziej do usuniecia 11.04.05, 22:39 Paetza ktorego notabene do tej pory broni Rydzyk. Polski KK bal sie wszelkich rozwiazan, Papiez to zrobil. I chwala mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: To JPII przyczynil sie najbardziej do usuniec 15.04.05, 18:27 abp Paetz został usunięty podstępnie a papież zaufał swemu wspólpracownikowi nuncjuszowi Kowalczykowi (a ten nadużył zaufania papieża) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos On kochał każdego 12.04.05, 18:06 ree-j-bie napisał: > papież bardzo serdecznie przyjmował o.Rydzyka, bo widziałem to w tv. Papież bardzo serdecznie i z wielką troską traktował wszelkich wariatów i wielu zdołał uleczyć, ale, niestety, nie wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: On kochał każdego 15.04.05, 22:10 no Pieronka nie uleczył... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 13.05.05, 22:21 no właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
m_y_s_i_a Mam pytanie 12.04.05, 11:24 Jesli tak by sie stalo, to czy informacja taka zostanie ujawniona i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 16.04.05, 17:31 nie wygłupiam się a wg mnie najdalej od papieża z duchownych stoi o Wacław Oszajca Odpowiedz Link Zgłoś
jaobywatel na kardynałów wybiera się ludzi wykształconych 10.04.05, 23:07 a nie takich kaznodzieji podwórkowych ze zmysłem do interesów (antysemici zaraz by napisali, że robi geszefty jak czysty Żyd ;)) jak Rydzyk. Nie mówiąc o tym, że tego kardynała juz nie ma, bo "umarł" wraz z papieżem na tym stanowisku. Oczywiście był nim bp. Życiński, bo on ma wiedzę za dwóch, a jak mówi to nawet za trzech kardynałów :) BTW, nie pisałem tego złośliwie, ja nadążam za jego słowami i podziwiam za wiedzę, więcej takich ludzi w Polskim KK z takim przygotowaniem do pełnienia najwyższych funkcji kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:14 To twórca największego ruchu obywatelskiego w III RP i niestrudzony ewangelizator. B. dobra kandydatura! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:16 bardzo dobra.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:18 Mam nadzieje, ze nowy papiez zaprzestanie dialogu ekumenicznego z judaizmem, he, he. I co ty na to, chala?? Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:21 yossarian18 napisał: > Mam nadzieje, ze nowy papiez zaprzestanie dialogu ekumenicznego z judaizmem, > he, he. I co ty na to, chala?? Dokumentów Soboru Watykańskiego II i Deklaracji "Nostra Aetate" nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:31 bolalo to polaczka antysemite? Trudno nie rozmawiac z najwieksza potega swiata- USA. I trudno zyc bez nas. Kosztuje to polakow drogo , jak wiesz. Codzienne popychanie w mediach, kopanie w tylek finansowy, lekcewazenie woli o sposobie i miejscu pochowku. maltcy musza tanczyc dla duzych. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Izrael kontroluje ziemie swieta. 10.04.05, 23:32 raczej nie korzystne to ignorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja już nie..władzę sprawuje tam Autonomia Palestyńska 13.05.05, 22:23 Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:58 No tak,bo fakt,iz Jezusa Chrystusa urodzila matka Zydowka nie ma zadnego znaczenia u katoli. PS. Co to za jakis "yossarian18"? 18-latek? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Kardynałem "in anus" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 22:10 Żydzi: Abraham, Mojżesz, Salomon, Dawid, Jan Chrzciciel, Jezus, Maria, Józef, 12 apostołów (w tym Piotr), Paweł. Chyba to jakiś spisek żydowski, zamach na Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
jaobywatel Protestuję ! Kardynałem "in anus" jest bp.Paetz ! 10.04.05, 23:21 Razem załozył poznańskie słowiki z Kroloppem i do nich przyjeli oszołoma, bo Stuligrosz go niechciał ze wzgledu na brak talentu, dlatego teraz się wyżywa na tym forum... To był kawał taki to wszystko co napisałem, jakby ktos nie zrozumiał, taki "poznań joke" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Oszolom rozpoczal juz wojne wewnetrzna w KrK. 10.04.05, 23:15 Dziekuje ci za to, drogi oszolomie, moj niezamierzony kolaborancie. Nazole czasami sa przydatni, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
walnientynka posikalam sie, ze smiechu... 10.04.05, 23:16 ale ty jajcarz jestes oszolomie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: posikalam sie, ze smiechu... 11.04.05, 15:15 a jak by się to okazało prawdą to tez byłoby ci do śmiechu? bo mi tak Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: posikalam sie, ze smiechu... 11.04.05, 22:13 To może Oleksy? Mówi się o nim, że zwyczaje ma biskupie, był w seminarium, spotykał się z papieżem w cztery oczy. A i kardynalska czerwień mierzić go nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Oszol popatrz nikt na Rycyka nie obstawia :o( www.oddschecker.com/betting/mode/o/card/specials-politics/odds/124960x/sid/240720 Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 10.04.05, 23:30 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego przerażasz mnie oszołomie... Jan Paweł II zabrał nazwisko kardynała ze sobą do grobu, oby się nie okazało, że za chwilę będziemy kardynała Rydzyka Samozwańca...i kościelną dymitriadę :( Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle A oto blogunio oszołomowego wybrańca 10.04.05, 23:51 Zwróćcie uwagę na modny krój sukienki i na to, jak sie ładnie komponuje z Maybachem (to jego piescidełko "in pectore") ojciecrydzyk.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: A wiec to prawda ?! 10.04.05, 23:53 Jest jakis cichacz wsrod kandydatow ? Chinczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Takie strony tworzą tzw. ludzie z kompleksem. 10.04.05, 23:59 Margines w stylu neonazistów, tylko po przeciwnej ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 11:11 Uważasz takie żarty za stosowne? Tytuł kardynała in pectore jest przyznawany prawie zawsze duchownym z krajów gdzie Kosciół jest prześladowany. Mam nadzieję, że jest to jeden z biskupów działającego w podziemiu Kościoła chińskiego. To nie temat na żarty. PS. Źli ludzie donoszą mi, że w RM w czasie załamania się zdrowia śp papieża ważniejsze było odpieranie ataków na pana Kobylańskiego. To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 14:57 odpowiem na twoje pytanie - to bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony Kardynał... ,,in pectore''... Rydzyk... 11.04.05, 11:32 Taak ,,brakowało'' Nam ostatnio takich ,,wsadów''. Pierwszy ,,wsad'' zapewnili Nam bijący się kibice. Drugi czytam teraz u ,,oszołoma''. Nie zna strachu, gdy zasiada w swym ,,majbachu''! - chciałoby się rzec w komentarzu ;-)) P.S.: Niestety objawy zapominania o Papieżu są coraz częstsze... Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynał... ,,in pectore''... Rydzyk... 11.04.05, 14:58 a maybach to twój wsad...dobrze wiesz ze ks Rydzyk nie ma żadnego maybacha, można to sprawdzić w przedstawicielstwie firmy prod takie auta Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kardynał... ,,in pectore''... Rydzyk... 11.04.05, 16:33 oszolom.z.radia.maryja napisał: > a maybach to twój wsad...dobrze wiesz ze ks Rydzyk nie ma żadnego maybacha, > można to sprawdzić w przedstawicielstwie firmy prod takie auta Wszyscy doskonale wiedza, ze zarejestrowam Maybacha na "martwa dusze". Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynał... ,,in pectore''... Rydzyk... 11.04.05, 16:34 tylko że nikt w ub roku ani w tym żadnego maybacha nie rejestrował... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kardynał... ,,in pectore''... Rydzyk... 11.04.05, 16:36 oszolom.z.radia.maryja napisał: > tylko że nikt w ub roku ani w tym żadnego maybacha nie rejestrował... Rydzyk to cwany lis. Czas zrobi swoje. Juz niedlugo dowiemy sie prawdy. Poczekaj na nowego dobrego papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 11:48 Niewykluczone ze na antenie Radia juz sie nim mianowal... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 14:59 nie to tylko moje niczym nie uzasadnione moje marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 11:56 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Bóg cię skarze za takie plugawe żarty obrażające pamięć Największego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 15:00 bardziej obrażasz pamięć o zmarłym papieżu atakując radio Maryja...papież powiedział że Ja Panu Bogu dziękuję że istnieje takie radio i nosi ono imię Maryji... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 15:17 Europejską... a co do ,,majbacha'', to zacytuję Naszego Wielkiego Poetę z czasów, gdy też sprzeciwiano się ówczesnej Rydzykomanii: ,,jeśl nie grzeszysz, jako mi powiadasz, to czemu się miła tak często spowiadasz?'' A co do Ojca Świętego: słuchałem Go często, ale nigdy u Niego nie zauważyłem nawet cienia tej buty, jadu, sztywności i sztuczności którą kapie wręcz Radio Maryja i TV Trwam. Zechciej więc nie porównywać Nieba z... półeczką na ktorej stoi suszony kwiat (o! jaka fajna metafora przyszła mi do głowy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 15:21 co do UE...jeśli mówisz o tym to dodaj że ta UE ma się kształtować w duchu chrześcijańskim a co robią obecni włodarze UE? robią wszystko by Europę do cna zdechrystianizować! sprzeniewierzają sie oni dziedzicwtu swych ojców założycieli takim jak Adenauer Schuman czy de Gaulle Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony Zgoda! 11.04.05, 15:43 Też zmroził mnie forsowany przez Francję brak odniesienia do kulturalnych korzeni chrześcijańskich Europy w preambule Konstytucji Europejskiej. To tak jakby mówić o zjednoczonych Indiach bez odwołania się do hinduizmu etc. Nikt jednak nie robi ,,wszystkiego by do cna'' jak mówisz. Nikt się nie uwziął by coś niszczyć. W Europie nikt przecież nie burzy kościołów, nie utrudnia księżom i pastorom pracy. Nikt nie zabrania ludziom praktykować. Nikt też nie niszczy kultur narodowych i regionalnych (wręcz przeciwnie, są fundusze na zabezpieczenie regionów i dóbr kultur narodowych). To zatem, ,,czy Polska będzie istnieć?'' (jak pytają w jednej z czołówek w TV Trwam), tak naprawdę zależy tylko on Naszych chęci do kultywowania tradycji, chodzenia do kościoła, czy zakładania, dajmy na to, grup folklorystycznych. Bo jak się chce, to można. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Zgoda! 11.04.05, 15:55 A ustawa o symbolach religijnych we Francji ? a inne ustawy podważające fundamnent moralny Europy bazujacy na chrzescińąjstwie? (aborcja eutanazja,homozwiązki itd) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zgoda! 11.04.05, 16:38 oszolom.z.radia.maryja napisał: > A ustawa o symbolach religijnych we Francji ? Ustawa dotyczy wszystkich symboli religijnych. Nie tylko twojej religii. Wszyscy to wszyscy, babcia tez. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 16:35 oszolom.z.radia.maryja napisał: > co do UE...jeśli mówisz o tym to dodaj że ta UE ma się kształtować w duchu > chrześcijańskim Kto to powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 16:38 papież Jan Paweł II...mówił Europo otwórz drzwi Chrystusowi, że modli się o zjednoczenie chrześcijańskiej europy Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 16:40 oszolom.z.radia.maryja napisał: > papież Jan Paweł II...mówił Europo otwórz drzwi Chrystusowi, że modli się o > zjednoczenie chrześcijańskiej europy Nie wiedzialem, ze Watykan ma cos do powiedzenia w sprawie UE. Przyjeli ich na czlonka? UE jak wiesz ma swoj parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 21:07 w Watykanie jest strefa wolnocłowa...ceny sa tam niższe Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 21:10 Oszolom jak mowisz ze w Watykanie ceny sa nizsze to lepiej msze swiete tam zamawiac,i przez to unikac zlodziejskiego Polskiego kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: no i pewnie był też przeciw integracji z Unią 11.04.05, 21:16 rzucasz poważne oskarżenia bez żadnych dowodów..lepiej byś ważył słowa Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Oszołom, doigrasz się w końcu tymi swoimi bluźnier 12.04.05, 09:54 Oszołom, doigrasz się w końcu tymi swoimi bluźnierstwami. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 20:47 Robisz sie nudny.Codziennie robisz z siebie blazna.To przestaje byc smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:03 Oszolom pomazyc piekna rzecz chwalic boga ze nie dal ludzia rogi bo by bodli,Rydzyk co najwyzej moze dostanie nominacje na pucybuta u jakiegos kardynala. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:09 bp Pieronek nawwet na to liczyć nie moze...podobno jest on ordynariuszem jakiejś wirtualnej diecezji! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:14 Wirtualnej chłe chłe... coś słówko nie do końca na miejscu:) A poza tym, Oszołom, jesteś pewny że nie pracujesz dla GW? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:44 Milczenie oznacza zgodę:D:P:] Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 22:14 czyje milczenie i w jakiej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 22:28 Diecezja biskupa Pieronka to miejscowość Cufuruta, która znajduję się w Tunezji:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:14 Oszolom ks Filas z Brampton dostal buty po Ojcu Swietym,teraz zlodziejski Oblat bedzie nawolywal ze mazeniem naszego Papy bylo aby kosciol Obla-Icki powstal w Brampton,po tej kundzie Oblackiej mozna wszystkiego sie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 11.04.05, 21:23 a co złego jest w budowaniu kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja to nie jest po hebrajsku tylko po łacinie 11.04.05, 21:28 a oznacza to tyle co w sercu Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja lepiej by było gdybyś się trochę poduczył 11.04.05, 21:35 biedaku śmiejesz sie ale nie bardzo wiesz z czego..no to ci powiem..z własnej głupoty...tak tak mój drogi przyjacielu...śmiejesz sie z własnej głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: lepiej by było gdybyś się trochę poduczył 11.04.05, 21:37 oszołku,ty jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Z glupoty wlasnej w tym watku to ty oszol 11.04.05, 21:39 sie smiej! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22580233&a=22619054 Dodam tylko ze Papiez wtedy odmowil oficjalnego relacjonowania jego pobytu w Toruniu przez media sekty Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Z glupoty wlasnej w tym watku to ty oszol 11.04.05, 21:41 wojtyłę odwieził, pardon NAWIEDZIŁ radyjko z ryjkiem INKOGUTO. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Z glupoty wlasnej w tym watku to ty oszol 11.04.05, 21:50 bzdura. nic takiego nie miało miejsca. To kolejne kłamstwo GW Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Nie wiem czy GW o tym pisala, 11.04.05, 21:55 Ale to PRAWDA. Nalezysz do sekty synku, ktora jest poza KK. Papiez zadko odmawial, ale jak juz to robil to musial byc DUZY POWOD. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja GW różne głupstwa wypisuje 11.04.05, 21:58 np to o maybachu, to jest własnie brak odpowiedzialności za słowo...oskarżenie o sekciarstwo RM to kolejne kłamstwo..papież powiedział ja Panu Bogu dziękuję codziennie że jest takie radio i że nosi ono imię Maryji Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Papiez nikogo nie odtracal... 11.04.05, 22:03 Dlatego przyjmowal pielgrzymki RM w Vatykanie. Co innego zagubieni ludzie co innego cwaniacy z sekty ktorzy wyludzaja pieniazki. Ps. Czy ty jestes az tak zaslepiony ze o tych "odtraceniach" nie slyszales? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Papiez nikogo nie odtracal... 11.04.05, 22:10 RM nikkogo nie odrtąca..to my jesteśmy odtrącani! Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Nie zmieniaj tematu... 11.04.05, 22:21 To jest czas nawrocen. Mozesz wyjsc z tego oblakania. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nie wiem czy GW o tym pisala, 11.04.05, 21:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22551071 Odpowiedz Link Zgłoś
the-end A co to ma do rzeczy? 11.04.05, 22:06 Kazda sekta czy kazdy totalitaryzm podszywa sie pod pewne idee. Hitler tez calowal dzieci. Podobnie jak Stalin! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A co to ma do rzeczy? 11.04.05, 22:11 RM nie jest sektą..gdyby byłą papież zrobił by z czymś taki porządek już dawno tak jak z tymi sandinistami z Nikaragui czy innymi lewackimi teologami wyzwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
tdkot Re: A co to ma do rzeczy? 11.04.05, 22:16 oszolom.z.radia.maryja napisał: > RM nie jest sektą..gdyby byłą papież zrobił by z czymś taki porządek już dawno > tak jak z tymi sandinistami z Nikaragui czy innymi lewackimi teologami > wyzwolenia Sekta sa Swidkowie Jehowi oni maja wyprane umysly i dlatego nikt sie z nimi nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: A co to ma do rzeczy? 11.04.05, 22:22 tys zalosny polaczkowaty debil: religii rzad nie ustala, ani smiec z radyja. WOLNY KRAJ. i taki zostanie, bo my tak chcemy. Nawet dla smiecia jak ty, wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A co to ma do rzeczy? 11.04.05, 22:24 Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz Odpowiedz Link Zgłoś
neceser TWOJA religie nam chcesz narzucac? 11.04.05, 22:28 nazole nie rzadza w RP. MY rzadzimy i wybory sa nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja nikomu nic nie narzucam 11.04.05, 22:29 to ty sie narzucasz ze swoimi fobiami i kompleksami Odpowiedz Link Zgłoś
neceser odrzucanie antysemityzmu to kompleks? 11.04.05, 22:33 USA, moj kraj go ma, a ty, palancie, zyj z tym . Nie masz wyboru. zlodziej odejdzie jak jankos. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end A czy ty nie wiesz ze Papiez jest biskupem Rzymu? 11.04.05, 22:26 A nie Torunia? Czy ty udajesz ze nie wiesz o co chodzi? JPII spotykal sie z wszystkimi, wozil Papamobile Kwasa i co? Myslisz ze popieral ta oligarchie? To jest sprawa polskiego KK ktore przy takim Prymasie ktory woli byc w Argentynie jak Papiez umiera nie moze sobie poradzic z PRYMITYWNA SEKTA! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A czy ty nie wiesz ze Papiez jest biskupem Rz 11.04.05, 22:31 sam jesteś prymitywny sekciarz..widać ześ niczego nie zrozumiał z tego co mówił i pisał papież...gdyby z RM faktycznie byłoby coś nie tak to papież zrobiłby porządek ... Odpowiedz Link Zgłoś
the-end I zrobil! Odebral sekcie wszystkich myslacych! 11.04.05, 22:43 Ostentacyjnie odpychajac Rydzyka w Toruniu i pozniej w trakcie referendum europejskiego. Sekta jest sekta, dobrze ze coraz mniej naiwnych... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: I zrobil! Odebral sekcie wszystkich myslacych 11.04.05, 22:44 chyba mówisz zupełnie o czymś innym..moze o sandinistach? Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Misiu, nie zmieniaj tematu... 11.04.05, 22:49 Wasz fuhrer Rydzyk ma dziury w zyciorysie z ktorych nie potrafi sie wytlumaczyc i nadajniki w Rosji ktore sluza wojsku (Armii Czerwonej czy Putina, jak zwal tak zwal..) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Misiu, nie zmieniaj tematu... 11.04.05, 22:54 ty masz z całą pewnością dziury w w mózgu w pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Gdzie? 11.04.05, 23:08 Twoj fuhrer zaginal podczas pobytu w Niemczech na dlugi czas i do tej pory nie moze sobie przypomnic co robil. Moze Putin kiedys powie? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Gdzie? 14.04.05, 13:07 nie zaginął to wersja stworzona przez kłamców z GW Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: I zrobil! Odebral sekcie wszystkich myslacych 11.04.05, 22:46 Kolego, odpowiedz na moje pytanie: Uzasadnij z punktu widzenia prawa kanonicznego, powołując się na odpowiednie przepisy, że Radio Maryja jest sektą, która jest poza KK. Albo odwołaj swoje kłamilwe zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: I zrobil! Odebral sekcie wszystkich myslacych 11.04.05, 22:50 1 zarzut, to jest jeden zarzut;) Swoją drogą ciekawym, czy ktoś w końcu uzasadni ten zarzut:) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: I zrobil! Odebral sekcie wszystkich myslacych 16.04.05, 20:11 niby jak te zdjęcia mają świadczyć przeciw RM? nie bardzo rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
the-end To juz zrobi nastepny Papiez... 11.04.05, 22:53 Murzyn moze... Nie bedzie mial skrupulow ze to biedni naiwni ludzie daja na sekte. Zlodziej jest zlodziejem. Ot i co. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a do Tyg Powsz wyslal list otwarty z naganą! 18.04.05, 00:12 Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Nie wiem czy GW o tym pisala, 11.04.05, 22:31 the-end napisał: > Ale to PRAWDA. Nalezysz do sekty synku, ktora jest poza KK. Papiez zadko > odmawial, ale jak juz to robil to musial byc DUZY POWOD. Uzasadnij z punktu widzenia prawa kanonicznego, powołując się na odpowiednie przepisy, że Radio Maryja jest sektą, która jest poza KK. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nie wiem czy GW o tym pisala, 11.04.05, 22:33 poza bluzgami niczego nie usłyszysz..on prezentuje mentalność kibola który nie potrafił dotrzymać danego słowa nawet papieżowi Odpowiedz Link Zgłoś
neceser jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:35 i jako taki zginie. nikt jeszcze niue wygral, zapytaj jankosia. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:36 a co z uzasadnieniem\? bo to co napisałeś w żadnym wypadku za uzasadnienie uznane być nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:37 w sadzie i w kiblu dla zlodzieja. hehe. nie przejdzie swinstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
m_y_s_i_a Nasz Dziennik jest porzadnym dziennikiem 12.04.05, 20:13 Jest porzadnym dziennikiem katolickim. Zamieszcza teksty patriotyczne. Nigdy nie zostal podany do sadu jak NIE. Wypowiedzi, ze jest antysemicki pochodza z Wyborczej, ktora uwaza ze ma monopol na przedstawianie stanowiska KK. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nasz Dziennik jest porzadnym dziennikiem 12.04.05, 23:33 GW chciała by sobie urobić kościół wg swoich wyobrażeń...marzenie ściętej głowy Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:38 A ty zioniesz jadem i nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:41 a ty je pijesz, palancie. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: jest antysemickim szmatlawcem 11.04.05, 22:43 i to są te argumenty...Boże kochany.... Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Masz wyzej, 11.04.05, 22:46 Sekta ktora od naiwnych sciaga pieniazki i przed nikim sie z nich nie rozlicza vide okolo 2 mln swiadectw udzialowych ktore mialy isc na ratowanie Stoczni Gdanskiej. Czy ktos widzial rozliczenie????? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Masz wyzej, 11.04.05, 22:48 Pytam się ciebie o przepisy prawa kanonicznego a nie o pieniądze. Odpowiesz na moje pytanie czy nie? Jeśli nie to przeproś i nie nazywaj więcej RM sektą. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Wystarczy, ze Papiez nie chcial sie spotykac 11.04.05, 22:56 z szefem sekty! Ja nie od prawa kanonicznego, to juz nastepny Papiez moze Murzyn oceni! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Masz wyzej, 11.04.05, 22:51 Ja widziałem minister finansów widział i KRRiTV..to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Masz wyzej, 11.04.05, 22:53 sekta szmekta. antysemityzm ich zgubil. rydzyk MUSI odejsc. Nie ma negocjacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Wlasnie o to chodzi, ze nikt tak naprawde nie 11.04.05, 22:59 widzial, i te wymienione instytucje rowniez. Bo to niby Radyjo uzytecznosci publicznej. Takzed nie puszczaj bakow bo smierdzi wokol Radyja juz wystarczajaco. Ps. Pozdrowienia dla szmalcownika, najwiekszego sponsora Radyja pana K. ktorego IPN sciga. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 12.04.05, 09:31 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego >>>>>>>>>>>>odpowiadam:"SOS"-"SOS'"-'SOS'"........ Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To bylalby bomba! RM rules! 12.04.05, 11:33 Sekta-grupa religijna,ktora odlaczyla sie od wyznania maciezystego;odlam wyznaniowy w obrebie danej religi. sekciarstwo dzialalnosc sekt religijnych; przenosnie doktrynerstwo polityczne;izolowanie sie,zasklepianie sie w obrebie pewnej grupy. Tyle slownik Kopalinskiego.Czy nie pasuje do Waszego radyja jak ulal? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: To bylalby bomba! RM rules! 12.04.05, 17:32 no nie, nie pasuje, bo nie jesteśmy zamkniętą grupą,utrzymujemy kontakt z innymi katolickimi mediami takimi jak Niedziela Żródlo do rozmów niedokończonych zapraszamy poolityków z różnych parti (oprócz LPR i tego co z LPRu wyszlo zapraszani są politycy PiS PSL a ostatnio również i Samoobrony a bywali w RM też politycy PO) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja definicja sekty 12.04.05, 17:37 Sekta (od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć) - pejoratywne określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są potępiane przez tradycyjne kościoły, z których ruchy te wyrosły. Zarzuca się im rozbijanie jedności kościoła oraz wykroczenia przeciwko prawu Podział na sekty konwencjonalne i destrukcyjne jest promowany przez psychologów. Za kryterium "destrukcyjności" przyjmuje się stopień spustoszeń psychicznych osób przebywających w sekcie i poddanych kontroli umysłu. Określenie sekta (w ujęciu konwencjonalnym) używane jest również bez wydźwięku pejoratywnego dla określenia grup istniejących wewnątrz religii nie posiadających jednej organizacji kościelnej, np. sekty buddyjskie. pl.wikipedia.org/wiki/Sekta Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: definicja sekty c.d 12.04.05, 17:48 Jak już rzucamy definicjami, to może i ja się dołączę? sekty.sluzew.dominikanie.pl/coto/1d.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: definicja sekty c.d 12.04.05, 18:40 ciekawe są te 18 wyznaczników charakteryz. sektę...RM nie spełnia żadnego z wymienionych tam warunków Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: To bylalby bomba! RM rules! 12.04.05, 21:21 A ja dalej Was porszę, żebyście udowodnili, że RM jest sektą z punktu widzenia prawa kanonicznego. I coś mi się zdaję, że się nie doproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy o. Tadeusz Rydzyk jest "el złodziejo" 12.04.05, 19:53 a Papież nie znosił tego nachalnego faszysty Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja tylko że co roku przyjmow.o.Rydzyka na audiencjach 12.04.05, 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
m_y_s_i_a Oszolom cos plotki rozpuszczasz. 12.04.05, 20:16 Rydzyk nie jest kardynalem nie moze byc in pectore! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom cos plotki rozpuszczasz. 12.04.05, 20:21 a skąd wiesz że nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: ks Rydzyk nie jest antysemitą 12.04.05, 22:31 czy to nie ten smiec uzyl wyrazenia TELAVIWZJA i ni eten szmtatlawiec drukuje gnojka antysemickiego PODOGONOWSKIEGO? KLAMIESZ, smieciu maly! antysemicka szmato! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ks Rydzyk nie jest antysemitą 12.04.05, 22:39 Pogowski to po pierwsze a po drugie odnośnie tego zwrotu Telawizja..przeczież to fakt..media w Polsce są judeocentryczne w znakomitej swej większosći...cóż ja za to mogę że takie są fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 13.04.05, 02:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Kolejny antypolonosemita 13.04.05, 21:50 Jak cos nie po mysli to jedna obelga: ,,antysemita''. Ktos kto nazywa zbrodnie popelniane na Polakach w Polsce przez zydow nie jest antysemita, ale swiadomym swojej historii czlowiekiem. Nazywanie zbrodni po imieniu nie jest antysemityzmem. Podobnie jak mowienie o Katyniu nie jest nienawiscia wobec Rosjan (ciekawe, ze dla innych nacji nie mamy takiego krotkiego plugawego slowa wytrychu jak antysemityzm!) tylko przypominaniem faktow historycznych i wskazywaniem zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cumtroll Re: o. Tadeusz Rydzyk jest "el z?odziejo" 13.04.05, 02:29 zetor.na.oszolomy napisa?a: > a Papiez˙ nie znosi? tego nachalnego faszysty A kim byl Pralat Jankowski? Tez faszysta? Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy Re: o. Tadeusz Rydzyk jest "el z?odziejo" 14.04.05, 18:01 cumtroll napisała: > zetor.na.oszolomy napisa?a: > > > a Papiez˙ nie znosi? tego nachalnego faszysty > > A kim byl Pralat Jankowski? Tez faszysta? Nie dość że faszysta to jeszcze pedofil Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 12.04.05, 22:05 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Ha Ha Ha..... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kardynałem "in pectore" jest o. Tadeusz Rydzy 12.04.05, 23:13 ciekawe czy byłoby ci do śmiechu jakby to się okazało być prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Tadeusz Rydzyk - kardynałem per rectum ? 13.04.05, 01:15 oszolom.z.radia.maryja napisał: > gdyby to się okazało prawdą pewnie redakcje GW i Tygodnika Powszechnego > zawału by dostały...już widzę minę biskupa Pieronka czy ks Bonieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 13.04.05, 21:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Lepiej byc odpadkiem zlodzieja z Torunia 13.04.05, 21:51 niz kretacza z Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: a co to takiego oznacza per rectum? 13.04.05, 21:51 kto tu łaciny nioe zna? kitu mi nie wciśniesz Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 13.04.05, 21:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Rydzyk nie moze byc ks. in pectore 13.04.05, 21:53 Bo jest zakonnikiem a nie ksiedzem. Malo prawdopodobna jest ta Twoja koncepcja, choc trzeba przyznac, ze gdyby byla prawdziwa, stalaby sie faktem dla Polski historycznym. Watpie w te twoje rewelacje oszolomie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie moze byc ks. in pectore 13.04.05, 21:56 ks Adam Kozłowiecki misjonarz z Zambii został mianowany od razu kardynałem (fakt ze miał on w chwili nominacji 85 lat ale zawsze to awans) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser nazista nie bedzie kardynalem od JPII 13.04.05, 22:00 to byl przyjaciekl Zydow, a tadzio, to antysemicki chlewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: "nazista" może zostać wybrany na papieża! 13.04.05, 22:06 kard Ratzinger w czasie wojny służył w wermachcie! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 13.04.05, 22:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: "nazista" może zostać wybrany na papieża! 13.04.05, 22:46 przecież ks Rydzyk był w listopadzie 2004 roku na audiencji u papieża! Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan SEX i kler PORADNIK 13.04.05, 22:03 a co podoba sie? A co na to ŻONA? www.flashjokeoftheday.com/fjotd/swf/clean/whobell.swf Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Papiez Rydzyka onmija w ostatnich latach jak mogl 13.04.05, 22:03 z nazistowskim antysemita nie chcial byc w zaden sposob zwiazany. Teraz koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja papież ostatni raz przyjął ks Rydzyka w XI 2004r 13.04.05, 22:14 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Ten antypolonosemita nie umie czytac 14.04.05, 00:38 Przyjmowanie Rydzyka przez Papieza jest dla niego trudne do przyjecia. Bedzie plul, klamal i pisal o schizmatyku Rydzyku, bo tak mu pasuje do jego koncepcji KK w Polsce. Cale szczescie, ze hitorii Polski i Kosciola w Polsce nie pisza juz nam starsi bracia w wierze. > Helena Michnik byla autorka obowiazujacych w szkolach podrecznik˘w historii. > We wstepie do jednego z nich pisala: Nie wystarczy np. powiedziec, ze > Kosci˘l byl gl˘wna podpora feudalizmu, trzeba to udowodnic. Udowadniac > bedziecie w ten spos˘ob: Kosci˘l byl gl˘wna podpora feudalizmu poniewaz: 1) > glosil, ze wladza kr˘lewska pochodzi od Boga, a wiec poddanym nie wolno sie > buntowac; 2) karal klatwa koscielna i smiercia wszystkich wystepujacych > przeciwko panujacym stosunkom spolecznym; 3) urzadzal krucjaty przeciwko > ruchom ludowym (np. przeciw albigensom we Francji, husytom w Czechach itd.); > 4) zwalczal postepowa nauke, gdyz podwazala ona panujacy ustr˘j (potepienie > nauki Kopernika, Galileusza itd.); 5) rozbrajal rewolucyjna walke mas > ludowych gloszac, ze ci kt˘rzy cierpia na tym swiecie, beda zbawieni po > smierci itd. www.mail-archive.com/prawica@zascianek.pl/msg05200.html Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 14.04.05, 01:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ten antypolonosemita nie umie czytac 14.04.05, 11:54 ciekawe co powie jak nowym papieżem zostanie obrany kard Ratzinger Odpowiedz Link Zgłoś
neceser papież przyjął Rydzyka na OGOLNEJ audiencji 14.04.05, 01:07 nawet ja , jesli bym chcial, moge byc na ogolnej audiencji. To nie jest uznanie Rydzyka jako innego niz ktokolwiek z tlumu. ANI minuty nie poswieca papiez indywidulanym gosciom i Rydzyk jak zlodziejaszek ( ktorym ten smiec jest) wkradl sie i belkoczesz ze byl pzryjety na audiencji. NIE jako antysemicka kreatura, ale jako twarz z tlumu, smieciu maly z naziorganizacji, radyjo co ma Ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja na prywatnych też 14.04.05, 11:56 na tej ostatniej z listopada 2004 roku m.in przedstawił Ojcu św doroczne sprawozdanie z działalności zakonu o redemptorystów oraz radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik Re: na prywatnych też 14.04.05, 13:11 oszolom.z.radia.maryja napisał: > na tej ostatniej z listopada 2004 roku m.in przedstawił Ojcu św doroczne > sprawozdanie z działalności zakonu o redemptorystów oraz radia Maryja To prawda! Byłem tam i sam widziałem! Ojciec Tadeusz pocałował Ojca Świętego w stopę! To chyba jest niepodwarzalny dowud! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: na prywatnych też 14.04.05, 13:14 nie mogłeś tam być bo to była rozmowa w 4 oczy..no może w sześć ..bo przy tym był abp Dziwisz...pozostałych obecnych papież wyprosił udzielając im błogołsawieństwa co w jęż Watykanu oznacza zakończenie spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
neceser klamanie o papiezu radyja nazisty zaczelo sie 14.04.05, 13:27 ty mendo nazistowska- byl w kolejce jak inni ten szmatlawy antysemita. nikt z nim nie rozmawial, NIE PAPIEZ! klamca jak hitlerowiec. antysemici musza odejsc i odejda. Nie ma negocjacji na ten temat. jankos zdycha i tadzio to samo czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa nic co napisalem nie jest zmyślone? 16.04.05, 20:24 • nic co napisalem nie jest zmyślone oszolom.z.radia.maryja 14.04.2005 17:57 + odpowiedz =============================================== Aby uprawdopodobnić te kłamstwa i zmyślenia - jakieś linki? Są? To może jest prawda. Nie ma? To napewno jest kłamstwo i zmyślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nic co napisalem nie jest zmyślone? 16.04.05, 20:25 a ty masz linki do prywatnych spotkań bpa Pieronka z papieżem Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 18:31 kard inpectore móglby być ks pralat Zdziszlaw Peszkowski, kapelan rodzin katyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 19:15 To odpowiednia kandydatura. Gdyby to byla prawda to takiemu Pieronkowi na wiesc o tym pewnie by okulary z nosa spadly. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 20:18 z zazdrości że to nie on jest tym kogo papież miał na myśli, całkiem możliwe..bp \Pieronek to człowiek z kompleksami obecność w mediach mu te kompleksy jakoś rekompensują...lubi jak coś powie by było to zauważone..widac w dzieciństwie musiał być popychadłem... Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 20:59 Masz rację. Pieronek ma kompleksy. Pamiętasz jego oburzający wywiad, którego fragmenty przedrukował potem Nasz Dziennik?? Jak się żalił, że go zdjeli ze wszystkich stanowisk i że biskupi go wytupują na zebraniach Episkopatu, he, he. A ks. prałat Peszkowski wzruszająco mówił o Papieżu w TVNie, tak z tydzień temu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 21:24 chyba coś przegapiłem...kiedy ND wydrukował te fragmenty? tak poza tym to Pieronek znów chlasnął w TVN 24 w czasie narodowej żałoby...na pyt redaktorki czemu nie ma go w Rzymie, powiedział ze będzie tam wielki tłok że będą korki że nie zdąży pieszo te 5-10 km dojść na plac św Piotra.. aż nie chciałem w to uwierzyć dopóki nie obejrzałem tego z odtworzenia ( w domu nagrali mi tę relację gdy byłem w Rzymie pozgenać naszego papieża)... pokazał że papieża ma głęboko gdzieś..i jeszcze sie mieni być jego przyjacielem...brak mi słow... Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 21:36 oszolom.z.radia.maryja napisał: > chyba coś przegapiłem...kiedy ND wydrukował te fragmenty? To juz bylo dosc dawno, ponad pol roku temu. > tak poza tym to Pieronek znów chlasnął w TVN 24 w czasie narodowej żałoby...na > pyt redaktorki czemu nie ma go w Rzymie, powiedział ze będzie tam wielki tłok > że będą korki że nie zdąży pieszo te 5-10 km dojść na plac św Piotra.. aż nie > chciałem w to uwierzyć dopóki nie obejrzałem tego z odtworzenia ( w domu > nagrali mi tę relację gdy byłem w Rzymie pozgenać naszego papieża)... pokazał > że papieża ma głęboko gdzieś..i jeszcze sie mieni być jego przyjacielem...brak > mi słow... Ten wywiad dla TVNu rzeczywiscie maksymalnie skandlaiczny. A w tym tygodniu Pieronek znow sie popisal prawy.pl/czytaj.php?id=3056&dz=felietony Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 21:38 szukam jeszcze wypowiedzi ks Bonieckiego..dla Trybuny ale nigdzie nie mogę go znaleźć...Boniecki Pieronek zakały polskiego kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: po glębokim namyślę dochodzę do wniosku że 14.04.05, 21:50 oszolom.z.radia.maryja napisał: > szukam jeszcze wypowiedzi ks Bonieckiego..dla Trybuny ale nigdzie nie mogę go > znaleźć...Boniecki Pieronek zakały polskiego kościoła Także Czajkowski, Nossol czy Życiński. Na szczęście jest to grupa nieliczna i bez szerszych wplywow w spoleczenstwie, za to jest b. naglasnina w lewackich mediach. Wiekszosc ksiezy zachowuje na szczescie zdrowy, nieskazony modernizmem swiatopoglad, podobnie jak wiekszosc biskupow, o czym moze swiadczyc fakt, ze na posiedzeniach episkopatu Pieronek i jemu podobni sa wybuczani lub wytupani, he, he. Tu masz Bonieckiego www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005040404 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 15.04.05, 01:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po namyśle dochodzę do wniosku że JP II to... 15.04.05, 11:23 Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Po co ta dyskusja? 15.04.05, 11:38 Prawie 200 wypowiedzi po rozpoczęciu watku przez faceta, ktory na drzewie powinien sluchac swej ulubionej rozgłosni. Ludzie,nie dajmy sie tumanic i nie gadajmy z facetem ,ktoremu brak niejednej klepki! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po co ta dyskusja? 15.04.05, 14:30 a sprawdziłeś swoje klepki towarzyszu Zdrojewski? (chodzi o Jacka Zdrojewskiego który do swoich oponentów wrzeszcy walcie się i na drzewo) -------------------------------------------------------------------------------- na drzewa...ogarnia mnie rozległość tematu Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sekcie m 15.04.05, 15:39 In Pectore daje sie kardynalom w zagrozonych rejonach, jak Korea Pln, czy CHRL. Co staloby na przeszkodzie oglosic ze kardynalem jest czlowiek z POLSKI- kraju wolnego, gdzie ludzie moga wierzyc lub nie wierzyc, bo to im KONSTYTUCJA pozwala. Pamietaj nazolu: wolno nie wierzyc, lub wierzyc w co sie chce, smieciu! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 16:56 sytuacja jest taka że dzisz zmusza sie do niewierzenia i szydzi sie z tych co wierzą Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 17:07 nazole z radyja SZYDZA z wierzacych w inne religie i ateistow . KTO i JAK zmusza kofgos do NIEWIERZENIA, nazolu? Udowodnij, rydzykancki klamco! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 17:11 to ty teraz kłamiesz! nie tępimy nikogo kto ma inną wiare! powiem więcej z muzułmanami znajdujemy wspólny język w kwestiach związanych z moralnością z ochroną życia pojmowanie rodziny itd... Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 15.04.05, 17:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 17:49 niektórych Żydów lubimy LPR nie głosi idei rasistowskich, rasizm jest nam obcy. widać ze nie czytałeś naszego programu www.lpr.pl/?sr=!czytaj&dz=teksty_programowe&id=1045 ostatnio zaczynam lubić też Francuzów a to z tego powodu www.lpr.pl/?sr=!czytaj&id=2236&dz=kraj&x=0&pocz=0&gr= viva la France!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:05 czytam wasze wypowiedzi wszypolskich i ojca smieciarza. Czytam PODOGONOWSKIEGO- dzisiaj musial , bez ladu i skladu, dodac antysemicka wycieczke, a wy drukujecie, antysemickie szmaty. Co wiecej trzeba, nazisto ohydny. Wladza niie dla smieci antysemickich. W zadnym kraju cywilizowanym nie dopuszcza sie antysemickie bydlo jak Haider czy LePen czy Kuykens do wladzy panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:11 partia Haidera od 8 lat rządzi Austrią...wraże siły doprowadziły do rozłamu ale on jeszzce wróci Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:13 w karyntii. Gdy byl w Wiedniu, to w USA byly naciski ktorych nie mogli sie oprzec i wyrzucili smiecia naziste. hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:15 to nie USA naciskało a UE i źle na tym wyszli...jak przestali naciskać a przede wszystkim gdy Haider sam sprzeniewierzył się temu go głosił został ukarany Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:18 belkoczesz, zaprzeczas sam sobuie, tepaku nazistowski. Kto zadrze z nami konczy jak Haider, LePen czy Jankoski. hehe. Rydzyk tez. Kobylanski nie moze do USA wjechac. macie smieci za kolesiow. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 15.04.05, 18:18 ten się śmieje kto się śmieje ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 16.04.05, 05:30 a przyszlosci ty, petaku nazistowski nie znasz, wiec nie belkocz bezmozgi glupcze z radyja nazyja Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 16.04.05, 12:17 a ty co? nie śpisz? o 5.30 w sobotę forumowiczom dupy zawracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Rydzyk nie jest kardynalem, ale bedzie w sek 17.04.05, 00:26 nie bedzie to nazista z radyja, zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś