Dodaj do ulubionych

Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę S...

12.04.05, 07:09
A co pan Wałęsa przez 16 lat zrobił dla Stoczni Gdańskiej? Przyglądał sie z
boku jak zakład jest rozkradany i udawał, że wszystko jest w porządku. Teraz
uważa się przecież za liberała a o stoczniowcach dawno temu zapomniał. Pod
Pomnik Poległych Stoczniowców tez nie miał zwyczaju chodzić, więc niech sie
nie spodziewa, że stoczniowcy mu to wszystko zapomną.
Obserwuj wątek
    • 9111951u Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę S... 12.04.05, 07:12
      Jak zwykle L.W. kulturą nie grzeszy ! I KOMISJA KRAJOWA SOLIDARNOŚCI , BO TO
      JEST JEJ ROCZNICA, wcale nie ma zamiaru zapraszać na uroczystości nawet L.W.,
      traktuje go jako tego , który odciał się od I SOLIDARNOŚCI , co jest prawdą !
      Zatem nieproszony gość, zaprasza na uropczystości na , które wcale nie jest
      zaproszony !
      • slon2002 Doktor Wałęsa zaprosił Magistra Kwacha na wódę 12.04.05, 10:07
        na cudzy koszt.
        Pięknie.
        • dan3iger Lechu ! Zaproś jeszcze Kiszczaka i Jaruzelskiego ! 12.04.05, 10:37
          Lechu ! Zaproś jeszcze generałów Kiszczaka (Człowieka Honoru wg Gazety
          Wyborczej) i Jaruzelskiego ! Trudno będzie o godniejszą OPRAWĘ Rocznicy z jej
          OPRAWCAMI.
          W komplecie z Kwaśniewskim będą pasować jak ulał.
          • twprezydent Lustracja czyni cuda! Agenci i ich obrońcy razem! 12.04.05, 10:50
            Lechu - szmacisaz się do reszty!
            Czy naprawdę nie lepiej było przyznać się do drobnego błędu z czasów młodości i
            zostać w gronie przyzwoitych ludzi?
            • m635 Kiszczak,Kwas zamiast Walentynowicz,Wyszkowskiego 12.04.05, 10:56
              Nie wiem jak Wy - ja tam pojadę i będę ze wszystkich sił protestował!
              Nie raz oberwałem w latach 80-tych, mam wprawę, łatwo mnie nie spacyfikują!
              • 2560a Re: Kiszczak,Kwas zamiast Walentynowicz,Wyszkowsk 12.04.05, 19:28
                m635 napisał:

> Nie wiem jak Wy - ja tam pojadę i będę ze wszystkich sił protestował!
                > Nie raz oberwałem w latach 80-tych, mam wprawę, łatwo mnie nie spacyfikują!
                Jak tam byles to jestes czlowiekiem doroslym i po tylu latach powinienes
                wiedziec , ze Walesa , Frasyniuk,Geremek, Mazowiecki i kilkunastu innych
                wystrychnelo na dudka 10 mln czlonkow albo raczej naiwnych wierzacych w
                NIEZALEZNY zwiazek. Pierwsze pare dni byly spontaniczne i malo kontrolowane
                pozniej podsadzili przez ogrodzenie samych swoich i powstal NIEZALEZNY OD
                ROBOTNIKOW ALE ZALEZNY OD POPRZEDNIEJ WLADZY ZWIAZEK ZAWODOWY SOLIDARNOSC! Od
                25 lat nie naleze do zadnego zwiazku, po Solidarnosci dostalem wstretu.
                Naiwnosc boli bardziej niz porazka.
        • aramba Re: Doktor Wałęsa zaprosił Magistra Kwacha na wód 12.04.05, 12:53
          Drogi Sloniu2002,

ile masz lat? 15, 20, 25? Nie gadaj glupot. Pewnie Walesa dostal te wszystkie
          nagrody i tytuly, bo tak w Moskwie wymyslili. Wiadomo, ze Walesa jest jaki
          jest, ale jednego nie mozna mu odmowic. Konsekwencji. Skoro juz niechetnie (bo
          tak bylo) zgodzil sie na pojednanie z Kwasniewskim i teraz tej decyzji jest
          wierny. I nie chodzi tu o jakies durne bratanie sie.
          • slon2002 jestem stara i byłam świadkiem tamtych dni!!!! 12.04.05, 19:11
            Nie lubie kukiełki Wałesy, co uwierzyłą w swoją wilkość, bo tak pisała prasa
            amerykańska. W Związku był jednym z wielu i ani go nie zakładał ani nie był
            przywódca. Wodzem został dopiero w czasie stanu wojennego na skutek dziłania
            propagandy USA. Oni nie mogli nauczyć sie nazwisk: Wujec, Kuroń, Walentynowicz,
            Gwiazda. Pisząc o Wałęsie, pisali o całej tej paczce ludzi o trudnych do
            wymówienia nazwiskach. Póżniej Wał-ensa to wykorzystał. Sam sie zniszczył
            prowadząc tzw. wojny na górze.
            • aramba Re: jestem stara i byłam świadkiem tamtych dni!!! 12.04.05, 19:38
              Stary teraz to juz zupelnie chrzanisz od rzeczy. Chyba masz gora 20 lat i
              naprawde nie wiesz o czym mowisz.
            • kuuba Re: jestem stara i byłam świadkiem tamtych dni!!! 12.04.05, 19:58
              Oj gościu wyhamuj, wyhamuj i to wręcz na wsteczny bo pieprzysz jak mały Kazio
              głupoty.
            • apen43 Re: jestem stara i byłam świadkiem tamtych dni!!! 13.04.05, 02:10
              piszesz bzdury.
              tez bylem swiadkiem,uwaznym.
              od pierwszych dni strajku podawano w USA nazwisko waleza.
              ukrywano tez to,ze jego ojczym mieszkal w New Jersey.
              lubisz, nie lubisz ale takie sa fakty.
              Walesa nie wymyslil solidarnosci ale byl jej symbolem.
              tak jak symbolem stanu wojennego byl jaruzelski.
    • bernard1 Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 07:23
      Brawa dla pana Walesy!
    • tekameka Piosenka o Olku 12.04.05, 07:26
      Nie płacz Olek, bo tu miejsca brak
      Na fałszywe łzy
      Po sejmowych salach hula wiatr
      Dmie w rozpite łby
      Patrz posłowie śliczny prawdy sens
      Roztrwonili w grach
      W półlitrówkach pustych S.O.S
      Wysyłają w świat

Ref.: Żegnam was, już wiem
      Nie załatwię wszystkich swoich spraw
      Idę sam, właśnie tam
      Gdzie czekają mnie
      Towariszczów kilku mam, od lat
      Dla nich zawsze śpiewam, dla nich gram
      Jeszcze raz żegnam was
      Tam spotkamy się

Proza życia to przydomek Kat
      I z tym można żyć
      PZU, osocze, ropy smak
      Aby Preziem być
      Towarzysze moi z dawnych lat
      Obrastacie w tłuszcz
      Już was w swoje szpony dopadł szmal
      Zdrada płynie z ust

Ref.: Żegnam was...
      • tekameka PERFECT - już wtedy wiedział 12.04.05, 07:41
        PERFECT - już wtedy wiedział
    • bologneska Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 07:34
      Brawo Panie Prezydencie!
      Pańskie zachowanie jest dowodem wielkiej odwagi, mądrości i chrześcijaństwa.
      Jest Pan wzorowym uczniem Papieża.
      Trzymam za Pana kciuki. Zwłaszcza teraz - gdy nam, młodym, tak bardzo brakuje
      autorytetów!
      • m635 Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 13:33
        bologneska napisała:

> Brawo Panie Prezydencie!
        > Pańskie zachowanie jest dowodem wielkiej odwagi, mądrości i chrześcijaństwa.
        > Jest Pan wzorowym uczniem Papieża.

Nie wiem do którego to prezydenta, sądzę, że do Prezia - wzorowego ucznia.
        Co pokazał już nie raz - choćby nakazując Siwcowi całowanie ziemi. To już nie
        uczeń - On przerósł mistrza!

> Trzymam za Pana kciuki. Zwłaszcza teraz - gdy nam, młodym, tak bardzo brakuje
        > autorytetów!

Trzymaj. Młodzieży jest potrzebny taki wzorzec - komunistyczny karierowicz
        popierający stan wojenny i zbrodnie komunistyczne, otoczony agentami SB i
        wojskówki, zamieszany w gospodarcze afery, czczący ofiary Katynia pijackim
        bełkotem ledwo trzymając się na nogach.
        To piękny wzorzec, Wałęsa ma coraz godniejszych sojuszników. Następny będzie
        Jaruzelski.
    • signal Wałęsa przebacza jak prawdziwy chsześcianin 12.04.05, 08:24
      trudno mu było, ale jednak pokazał klasę.
      • m635 Re: Wałęsa przebacza jak prawdziwy chsześcianin 12.04.05, 14:10
        Nie wiem kim są ci "chsześcianie" ale sądząc po Wałęsie to jakaś groźna sekta
        nie mająca nic wspólnego z chrześcijanami.
      • radulska Re: Wałęsa przebacza jak prawdziwy chsześcianin 12.04.05, 19:00
        Zdecydowanie się zgadzam! Piękny i potrzebny gest w polityce, a z racji
        konekstu w jakim miał miejsce, jego atakowanie nie jest takie proste.
        Jednak ... Lechu jest wielki.
    • evaoko Ja się nie zgadzam . Protestuję 12.04.05, 08:25
      Wałęsa skończ już, wstydu oszczędź. Preziu tak pasuje do tych uroczystości
      jak "kożuch latem". Już zaczyna się wybielanie wszystkich patologii i prywaty
      reprezentowanej przez lewicę i prezia, kto tu robi z taty wariata.
      • signal Re: To co ma zrobić Wałęsa ? 12.04.05, 08:58
        Przebacza, niedobrze, nieprzebacza też niedobrze. To może trzeba zrobić
        referendum ogólnokrajowe ?
        • zoologiczny_antykomunista Re: To co ma zrobić Wałęsa ? 12.04.05, 09:13
          Nie referendum krajowe tylko solidna dyscyplina intelektualna. Elastyczność
          poglądów i zdolność do pojednania to nie mogą być szopki dla wzruszonych
          wielbicieli wszelkiego rodzaju melodramatów. Tym bardziej, że tak mętne pojęcie
          przebaczenia, które jeden z największych "zoologicznych antykomunistów" Zbigniew
          Herbert nazwał najtrudniejszą ze sztuk, może się takiemu cynikowi jak
          Kwaśniewski bardzo przydać.

Trzeba umieć wieść spór. A tanie gesty są totalnym zaprzeczeniem nauczania
          człowieka, którego tak niedawno pożegnaliśmy. Jan Paweł II odważył się na
          intelektualny spór z "cywilizacją śmierci". Wałęsa: "Nie będziemy się już
          kłóćić, tylko myśleć o przyszłości". Tymczasem tu trzeba odwagi, a nie pustych
          frazesów, które (tak na marginesie) są haniebną manipulacją. Bo oto w programie
          Najsztuba wzruszona Pierwsza Dama z wystudiowanym znakomicie patosem oświadcza
          Polakom: "Mój mąż wyciągnął rękę, bo jest wielkim, wrażliwym człowiekiem..."

Jego wrażliwość i wyrozumiałość pozwoliła mu nawet błogosławić ziemię kaliską
          wespół z Siwcem...

P.s. Obstawiam 7-8 % w górę dla Kwacha w najbliższym sondażu. Na Krakowskim
          Przedmieściu zagrano w pokera z główną kartą oznaczoną imieniem Wielkiego
          Polaka. Dobry blef zmylił potencjalnych krzykaczy. Cel został osiągnięty.
          • m15 Re: To co ma zrobić Wałęsa ? 12.04.05, 09:49
            Polacy to madry naród ,który nie da sie nabrac na te cieniutkie sztuczki lewicy
            laickiej .Nie bedzie nowej grugej kreski.Czas budowac IV RP
    • meylec Beka kawioru na bankiet. Oczywiście czerwonego. 12.04.05, 09:05
      A w części rozrywkowej walki bezrobotnych kobiet w kisielu.
    • ml76 symbole symbole symbole. a co z ludźmi? 12.04.05, 09:06
      Faktycznie, gdy przejeżdzam koło stoczni i na tych zruinowanych ścianach widzę
      napis "nie oddamy stoczni" to z ironią dopowiadam sobie "niech zmarnieje w
      naszych rękach". Jesteśmy jedynym państwem na swiecie, dla którego dostęp do
      morza nie przynosi korzyści. W kwestii P. Kwaśniewskiego, bawi mnie to. Tak
      samo jak udział w obchodach rocznicy zakończenia wojny. Nasz Prezydent nie
      przykłada wagi do symboli i to czy będzie gdzieś obecny czy nie, na nas tez nie
      powinno robić wrażenia. Jemu Rosja czy Solidarność najwidoczniej nie
      przemawiają do świadomości tak jak powinny, więc my też chyba nie musimy
      symbolicznie odbierać jego obecności na tego typu uroczystościach. Szkoda
      emocji.
      • pele12 Re: Cienki Bolek 12.04.05, 09:16
        Rece precz od Walesy! Nalezy mu sie order za zaslugi w rozbawianiu (mimo woli)
        spoleczenstwa. Blazen par excellence. Jedyny, ktory moze sie z nim zmierzyc to
        George W. Bush. Szkoda tylko, ze zaden z tych durni nie zna jezyka, w ktorym
        drugi mamrocze. Mielibysmy kabaret lepszy od Starszych Panow. Vivat Cienki Bolek!
        • ch-wilenska Re: Cienki Bolek 12.04.05, 09:34
          mamrotaniem to jest twoja wypowiedź na forum, pele12, której możliwość utorował społeczeństwu ktoś, kogo nazywasz błaznem, zapewne to twoja społeczna rola jest czymś śmiesznym, zresztą publikatorska również

zoologiczny antykomunisto - zgadzam się prawie w zupełności. tyle, że nie można trzeźwo twierdzić, ze mogło to pojednanie powstać na krakowskim przedmieściu!
    • indris Spotkanie grabarzy 12.04.05, 09:23
      Wszystko wskazuje na to, że uroczystości rocznicy Sierpnia będą spotkaniem jego
      grabarzy. Grabarzy za niezłą zapłatę.
    • ja.polak Oni sa IKONAMI POLSKIEJ POLITYKI 12.04.05, 09:23
      Oni sa na swieczniku polskiej polityki i dlatego jest wazne, aby rozmawiali ze
      soba respektujac sie na wzajem. To pomoze Polsce - jej wizerunkowi i pomoze
      nam, Polakom i wreszcie pomoze im samym - prowadzacym dialog.
      • 18261826www Re: Oni sa IKONAMI POLSKIEJ POLITYKI 12.04.05, 12:28
        Walesa i Kwasniewski sa bardzo szanowani przez autorytety tego swiata.
        Zgoda miedzy nimi wyjdzie na dobre dla Polski w oczach swiata.
    • krakowiak47 Wałęsa jak Zamoyski 12.04.05, 09:32
      rozdaje Niderlandy.
      Przecież nie on jest organizatorem jubileuszowej fety, więc jego zaproszenie
      funta kłaków nie warte. A może na tym właśnie ma polegać papieskie pojednanie?
    • czlowiek_z_blizna Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 09:52
      Cfaniaki w tej Stoczni... "jakby prezydent troche nam pomogl to bysmy go
      zaprosili, ale tak...Paniee, kto wie?":)
    • qfc Zaprosic tez Grzegorza Piotrowskiego 12.04.05, 09:54
      ... jak pojednanie, to pojednanie.
      • 18261826www Zaprosic tez Grzegorza Piotrowskiego do Torunia!! 12.04.05, 12:32
        qfc napisa?:

> ... jak pojednanie, to pojednanie Rydzyka z Piotrowskim
    • ajpp Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 10:02
      Dlaczego różnym małym ludziom (czytaj: "działacze" zw. zaw.) wydaje się, że
      mają dużo do powiedzenia w sprawach Polski.
      • meylec Tym ludziom często się wydaje, że są siłą sprawczą 12.04.05, 10:05
        o wymiarze kosmicznym.
    • mn7 to juz przesada 12.04.05, 10:03
    • m_y_s_i_a No to ich obu z uroczystosci wyniosa 12.04.05, 10:42
      To zaczyna przypominac komedie.
      Ludzie maja oczy i uszy.

A p.Walentynowicz i Wyszkowskiego zaprosil?
      • 131951tb Re: No to ich obu z uroczystosci wyniosa 12.04.05, 19:42
        Proponuję chwilę refleksji. Proszę przeczytać od początku wszystkie
        komentarze.Teraz wnioski:
        - kto jest katolikiem - wszyscy!
        - kto przestrzega dekalogu ?
        - kto naprawdę wierzy w Boga?
        - kto słuchał, słyszał i rozumiał słowa Papieża Jana Pawła II
        - kto jest katolikiem - i tu zaczyna sie problem, prawda?
        Oj wspaniali POLACY jak WAM dogodzić!
    • pralinka.pralinka Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 10:59
      Jeszcze trochę i okaże się, że gdyby nie Kwaśniewski w ogóle nie byłoby Solidarności. A wtedy Lechu się wpieni i wreszcie przestaną publikować to zdjęcie.
    • klakierr Kwaśniewski na obchody Rewolucji Pażdziernikowej 12.04.05, 12:40
      Czemu ałęsa tak boi się lustracji,jak coś podpisał to przez
      głupotę,niewiedzę,to jemu można wybaczyć .Trudno natomiast zrozumieć czemu
      przyłączył się do formowanej przez Wyborczą koalicji strachu i zamazywania
      najnowszej historii.tego wybaczyć nie można.
    • pawelw4 Gratuluje Panie Prezydencie 12.04.05, 14:44
      Wierze że nie przyszło to panu łatwo lecz uważam że postąpił pan zgodnie z
      naukami Papieża i uczynił bardziej chrześcijański gest niż kiedykolwiek było by
      na to stać "katolików" z pod znaku radia maryja
      • pralinka.pralinka Re: Gratuluje Panie Prezydencie 12.04.05, 14:54
        Właśnie oczekujemy równie chrześcijańskiego gestu względem Radia Maryja. Jak wybaczać to wybaczać. Może i wobec pani Walentynowicz też?
        • apen43 Re: Gratuluje Panie Prezydencie 13.04.05, 02:19
          WALESA ZADEKLAROWAL PRZEBACZENIE,
          ALE OCZYWISCIE PO WYCOFANIU NIEUDOKUMENTOWANYCH
          POMOWIEN PRZEZ RADIOMARYJA I WALENTYNOWICZ.
          PILKA JEST PO ICH STRONIE.
      • czlowiek4 Re: Demokratyczny Prezydent - Brawo! 12.04.05, 16:13
        Dziekuje Panie Prezydencie, jest Pan bardzo demokratycznym i madrym Prezydentem.
        Moze razem z Panem Walesa, dolozycie wszelkich staran aby budowac lepsza
        Polske, przez duze P, dla naszych dzieci.

Zycze powodzenia z calego serca.

Jest to wsplanialy przyklad DEMOKRACJI.
        • kuuba Re: Demokratyczny Prezydent - Brawo! 12.04.05, 20:08
          czlowiek4 napisała:

> Dziekuje Panie Prezydencie, jest Pan bardzo demokratycznym i madrym
          Prezydentem
          > .
          > Moze razem z Panem Walesa, dolozycie wszelkich staran aby budowac lepsza
          > Polske, przez duze P, dla naszych dzieci.
          >
          > Zycze powodzenia z calego serca.
          >
          > Jest to wsplanialy przyklad DEMOKRACJI.

na kacu jesteś czy coś Ci się porobiło?
    • 19mamuska LUDZIE WAŁĘSA ŚWIRUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.05, 14:55
      aż tyle
    • zetp Wałęsa znowu wspiera "lewe nogie" 12.04.05, 16:41
      Walesa z wlasciwym sobie wdziekiem byka uwaza, ze "Solidarnosc to ja"! Jesli
      popatrzec na to co i kiedy robil trudno uwierzyc, ze nie jest SB-ckim TW!
      Niestety, wszystko uklada sie z czasem w zgodna ukladanke:
      - zdobyc wladze w zwiazku
      - podpisac odpowiednie porozumienia
      - wspomoc upadla komune
      - doprowadzic do rozbicia prawicy umozliwiajac tym samym przejecie wladzy
      przefarbowanym PZPR-owcom
      - pomagac odpowiednim ludziom w ciezkich chwilach
      - Zalatwic sobie dostatni zywot
      No coz! I znowu pozostala jedynie emigracja! A takich jak Maciarewicz, Gwiazda,
      Walentynowicz czy Rydzyk zamkna niedlugo w wariatkowie! Mozna nie lubic takiego
      np. A. Gwiazdy, ale trudno sie z nim nie zgodzic w odpowiedzi na pytanie
      dziennikarza: "Czy Lech Wałęsa był politykiem skutecznym?"
      "Wie pan, osobiście sadzę, że mówić o nim jako o polityku jest małą przesadą.
      Ot, wykonał zadanie i już. No bo jako polityk przegrał wybory z komunistą,
      BBWR, które zorganizował, uzyskało niecałe 2%, w związku z czym Wałęsa prędko
      się na nią wypiął, następna partia którą zmontował uzyskała 1,2% w wyborach a
      on sam 0,9%. W tej sytuacji dyskutowanie czy jest to w ogóle polityk chyba nie
      ma sensu. Natomiast można i należy dyskutować o skuteczności tajnych służb. "

• tomaszpiasecki Panowie Prezydenci, biję Wam brawo! 12.04.05, 17:24
        Szanowni Panowie Prezydenci!

Bardzo Wam gratuluję, że wreszcie usiedliście przy jednym stole. Lepiej późno
        niż wcale. W tym zgiełku dyskusji pomiędzy Wami a szefostwem NSZZ Solidarność
        proszę tylko: bądźcie konsekwentni. Nie dajcie się otumanić pustą retoryką
        ekstremistów z lewej czy prawej strony sceny politycznej.
        Mam nadzieję, że dzięki Waszej inicjatywie uda się porozumieć ponad podziałami
        w kwestiach zasadniczych. Piszę to jako centrowiec, 29-latek i obrońca III RP.
        Nie potrzebujemy kolejnych liczników przy nazwie Rzeczypospolitej. Potrzebujemy
        normalności i porządnej roboty.
        Dodam przy tym, że jestem głęboko rozczarowany postawą prezydenta Wałęsy w 1995
        roku. Równie mocno jak błędami szeroko pojętej lewicy w bieżącej kadencji.
        Wierzę jednak w odmianę zarówno jednej jak i drugiej strony. Nie chciałbym
        bowiem, aby do władzy doszli apologeci IV RP. "Wolę piekło chaosu od piekła
        porządku".
        Powodzenia Panowie Prezydenci!!!
    • dolenicz 'Wałęsomachia' czyli tragifarsy ciąg dalszy 12.04.05, 17:36
      "Smiech pusty mnie ogarnia. A potem litosc i trwoga'
      (Ze zacytuje wieszcza #1)

• kesara Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 17:48
      I bardzo dobrze się stało, że Wałęsa zaprosił prezydenta.
    • misieniek Re: Wałęsa zaprasza Kwaśniewskiego na 25 rocznicę 12.04.05, 19:16
      Dziwię się Lechowi Wałęsie, że nie chce być. Na obchodach dwudzistolecia
      związku był. Czy dwudziestopięciolecie jest inne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka