Dodaj do ulubionych

Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze

27.06.02, 20:28
"Zarząd TV Familijnej prosi państwowych udziałowców o pożyczkę
Zarząd Telewizji Familijnej, producenta oferty programowej TV Puls, wezwał
cztery spółki Skarbu Państwa - udziałowców firmy - do udzielenia pożyczki.
Odmowa - zdaniem Zarządu - będzie oznaczała celową próbę wyeliminowania stacji
z rynku. Udziałowcy ci to: KGHM Metale (9,6 proc.), PKN Orlen (9,6 proc.),
Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA (9,6 proc.), Prokom i PZU Życie (4,8
proc.). Zarząd chce, by pożyczyli oni spółce ponad 26 mln zł - tyle, ile winien
jest Familijnej kolejny udziałowiec, prywatna firma Prokom Investments."

Miejmy nadzieje, ze "celowa próba wyeliminowania stacji z rynku" uda sie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alberto Re: Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.06.02, 20:34
      douglasmclloyd napisał(a):

> "Zarząd TV Familijnej prosi państwowych udziałowców o pożyczkę
      > Zarząd Telewizji Familijnej, producenta oferty programowej TV Puls, wezwał
      > cztery spółki Skarbu Państwa - udziałowców firmy - do udzielenia pożyczki.
      > Odmowa - zdaniem Zarządu - będzie oznaczała celową próbę wyeliminowania stacji
      > z rynku. Udziałowcy ci to: KGHM Metale (9,6 proc.), PKN Orlen (9,6 proc.),
      > Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA (9,6 proc.), Prokom i PZU Życie (4,8
      > proc.). Zarząd chce, by pożyczyli oni spółce ponad 26 mln zł - tyle, ile winien
      >
      > jest Familijnej kolejny udziałowiec, prywatna firma Prokom Investments."
      >
      > Miejmy nadzieje, ze "celowa próba wyeliminowania stacji z rynku" uda sie.

TAKI SAM KONIEC BEDZIE I Z LEPPEREM
    • Gość: Jaceq Re: Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze IP: *.szeptel.net.pl 27.06.02, 20:54

> Miejmy nadzieje, ze "celowa próba wyeliminowania stacji z rynku" uda sie.

A ja mam nadzieję, że nie. Po pierwszym okresie uprzedzeń, jakie miałem wobec tv "Plusk" jej oferta nie
      wydaje mi się taka ostatnia (zwłaszcza w porównaniu do tvp i polsatu).
      Nie powiedziałbym, że to rydzykanci, choć pewna specyfika jest. Publicystykę wolę tvn-ową (wrzaski
      Ogińskiego i 'monopol na rację' Pospieszalskiego - nie dla mnie.
      Ale gdzie bym obejrzał po raz n-ty "Cudowne lata"?
      • douglasmclloyd Re: Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze 27.06.02, 21:13
        Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> douglasmclloyd napisał(a):
        >
        > > Miejmy nadzieje, ze "celowa próba wyeliminowania stacji z rynku" uda sie.
        >
        > A ja mam nadzieję, że nie. Po pierwszym okresie uprzedzeń, jakie miałem wobec
        > tv "Plusk" jej oferta nie
        > wydaje mi się taka ostatnia (zwłaszcza w porównaniu do tvp i polsatu).
        > Nie powiedziałbym, że to rydzykanci, choć pewna specyfika jest. Publicystykę wo
        > lę tvn-ową (wrzaski
        > Ogińskiego i 'monopol na rację' Pospieszalskiego - nie dla mnie.
        > Ale gdzie bym obejrzał po raz n-ty "Cudowne lata"?

Co sadzisz o zrodlach finansowania?
        • Gość: Jaceq Re: Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze IP: *.szeptel.net.pl 27.06.02, 22:17

> Co sadzisz o zrodlach finansowania?

douglasmclloyd napisał wyżej: "Udziałowcy ci to: KGHM Metale (9,6 proc.), PKN Orlen (9,6 proc.),
          Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA (9,6 proc.), Prokom i PZU Życie (4,8 proc.).
          Zarząd chce, by pożyczyli oni spółce ponad 26 mln zł - tyle, ile winien
          jest Familijnej kolejny udziałowiec, prywatna firma Prokom Investments."

Wychodzi mi ok 40% nie licząc prokom Invst. Nie wiem, kto ma resztę. Rynek reklamowy na
          "Plusku" wydaje mi się chudy. Jeżeli ktoś (nic o tym nie wiem) finansuje w zamian za lansowanie np.
          pewnej linii ideologicznej - to moim zdaniem - robi kiepski biznes, bo Plus słabo się wywiązuje.
          • douglasmclloyd Re: Rydzykowcy wyciagaja rece po pieniadze 27.06.02, 22:54
            Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> douglasmclloyd napisał(a):
            >
            > > Co sadzisz o zrodlach finansowania?
            >
            > douglasmclloyd napisał wyżej: "Udziałowcy ci to: KGHM Metale (9,6 proc.), PKN
            > Orlen (9,6 proc.),
            > Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA (9,6 proc.), Prokom i PZU Życie (4,8 proc
            > .).
            > Zarząd chce, by pożyczyli oni spółce ponad 26 mln zł - tyle, ile winien
            > jest Familijnej kolejny udziałowiec, prywatna firma Prokom Investments."
            >
            > Wychodzi mi ok 40% nie licząc prokom Invst. Nie wiem, kto ma resztę. Rynek rekl
            > amowy na
            > "Plusku" wydaje mi się chudy. Jeżeli ktoś (nic o tym nie wiem) finansuje w zami
            > an za lansowanie np.
            > pewnej linii ideologicznej - to moim zdaniem - robi kiepski biznes, bo Plus sła
            > bo się wywiązuje.

TV Plus to ogolnie kiepski biznes zalozony za panstwe pieniadze. Jesli chce sie
            utrzymac na rynku, niech pozycza od Prokomu lub zlozy wniosek o jego upadlosc.

• aniol_stroz_kagana Pełna zgoda!! 27.06.02, 22:06

"Cudowne lata" to klasyka, zawsze godna obejrzenia.

Ale jest tam również "Alo, alo" i "Pan wzywał Milordzie?".
        No i jakem ASK, nie mogę nie wspomnieć o "Dotyku Anioła"!
        Mojego kumpla.

ASK
    • Gość: Anex Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.proxy.aol.com 27.06.02, 21:07
      Ta telewizja mysli, ze uda jej sie jak Rydzykowi ciagnac szmal bez konca ! Nie
      potrafili przyciagnac widzow, powinni oglosic bankructwo.
      • Gość: Nowy Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 27.06.02, 21:54
        Gość portalu: Anex napisał(a):

> Ta telewizja mysli, ze uda jej sie jak Rydzykowi
        ciagnac szmal bez konca !
        !!!!! Nie potrafili przyciagnac widzow, powinni oglosic
        bankructwo. !!!!!!
        Nowy: A może życzyłbyś sobie, żeby zdobywali widzów za
        pomocą jakiegoś "Teleranka".
        Nowy

• Gość: Anex Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.ipt.aol.com 27.06.02, 22:41
          Ty z Radia Maryja jestes, albo sie popiera ojczulka, albo sie jest degeneratem.
          Degeneratem to jest sam ojszulek i Giertych, ktorzy sprawe zboczonego Paetza
          utrzymywali w tajemnicy! A ty masz tylko, mam nadzieje, zdegenerowany sposob
          myslenia, jak ten z Teleranka, ale troche inaczej.
          • Gość: Leonid Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: 195.205.230.* 28.06.02, 11:53
            A dlaczego TVP nie ujawniła preferencji seksualnych nadredaktora Zielińskiego?
            Dlaczego w utrzymywanej za pupliczne pieniądze telewizji zwalnia się masowo
            fachowców, a zatrudnia ludzi "zielonych" tylko dlatego że "kochają inaczej"?
            Życzę Wesołego Teleranka!
            • Gość: Anex Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.ipt.aol.com 28.06.02, 13:19
              A dlaczego molestowani w pracy nie wytaczaja procesow molestujacym i
              niesprawiedliwie zwalniajacym ? Nikt za nich tego nie zrobi. W gospodarce
              rynkowej telewizje i redaktorow ocenia sie wg ogladalnosci ich programow. Z tym
              sie wiaza oczywiscie wplywy z reklamy, podstwowego dochodu telewizji.
              Wyjezdzasz z tym telerankiem w bezsensowny sposob. Od czego sa w tym kraju
              organizacje ochrony praw rodziny, od czego sa rodzice ? Niech ci ludzie
              zwracaja uwage na to co dzieci ogladaja w telewizji. Niech procesy sadowe
              wykoncza finansowo i moralnie wszystkich tych, ktorzy psuja maluczkich.
              • Gość: brzytwa Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.pcz.czest.pl 28.06.02, 13:32

> Od czego sa w tym kraju
                > organizacje ochrony praw rodziny, od czego sa rodzice ? Niech ci ludzie
                > zwracaja uwage na to co dzieci ogladaja w telewizji. Niech procesy sadowe
                > wykoncza finansowo i moralnie wszystkich tych, ktorzy psuja maluczkich.

Moze nie chcieli wyjsc na zasciankowcow.

• Gość: Anex Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.ipt.aol.com 28.06.02, 13:50
                  Ciekawie to ujales ! Z tego wynika, ze domorosli zasciankowcy przerosli
                  najwiekszych zachodnich liberalow.
                  • Gość: brzytwa Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.pcz.czest.pl 28.06.02, 14:18

> Ciekawie to ujales ! Z tego wynika, ze domorosli zasciankowcy przerosli
                    > najwiekszych zachodnich liberalow.

Moze zasciankowcy to jeszcze nie, ale nasi liberalowie tych zachodnich
                    przerosli juz dawno.

• Gość: Leonid Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: 195.205.230.* 28.06.02, 14:05
                  Jak czytam o polskich sądach to mi się nóż w kieszeni otwiera. Od przeszło
                  trzydziestu lat nie są w stanie ustalić, czy stoczniowców zabili milicjanci
                  badż wojsko, czy też pozabijali się sami. Górnicy z kopalni Wujek oskarżeni są
                  o zbiorowe samobójstwo, a bracia Kaczyńscy o zagarnięcie pieniędzy FOZZu.
                  Jeszcze gorzej pracują prokuratorzy. Nie słyszałem, przynajmniej w prasie o
                  jakimkolwiek postępowaniu przygotowawczym zakończonym w "kodeksowym" terminie.
                  Pozostała nam tylko TVP. Telewizja oskarża, telewizja uniewinnia, telewizja
                  feruje wyroki. W Polsce, a może i nie tylko u nas nie wystarczy mieć rację,
                  trzeba mieć telewizję, a jeszcze lepiej KRRiTV która może "nie naszym" nie
                  przyznać częstotliwości.
                  • Gość: Jaceq Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.szeptel.net.pl 28.06.02, 17:28
                    Nie bój żaby, Leonid, Ciebie nikt o nadmiar mądrości nie oskarży.
                    • Gość: Leonid Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: 195.205.230.* 28.06.02, 18:04
                      Nadmiar mądrości nie jest przestępstwem. Czy sądzisz że ten "pedzio" kopulujący
                      z Zielińskim jest lepszym fachowcem od np."pampersów"?
            • Gość: Jaceq Re: Tylko idioci pozyczaja bankrutom !! IP: *.szeptel.net.pl 28.06.02, 17:27
              Gość portalu: Leonid napisał(a):

> A dlaczego TVP nie ujawniła preferencji seksualnych nadredaktora Zielińskiego?

A co one nas obchodzą?

> Dlaczego w utrzymywanej za pupliczne pieniądze telewizji zwalnia się masowo
              > fachowców, a zatrudnia ludzi "zielonych"

Jakich fachowców? Pampersów? To akurat byli fachowcy "do dupy".

Zresztą sztuka jest o tv plusk.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka