Dodaj do ulubionych

Politycy wycofują poparcie dla Kieresa

28.04.05, 22:36
I bardzo dobrze, że wycofują. Żyjemy w przestrzeni miazmatów, tj. w
cuchnących popłuczynach szczytnej idei lustracji. Ktoś cały czas robi na tych
denuncjacjach swój brudny interes. To zaraźliwy syf! Grubo nieetyczna i
nieprofesjonalna robota. Ojciec Święty, gdyby żył jeszcze na tej ziemi -
pokiwałby tylko nad Kieresem głową i natychmiast rozwiązałby ten brud w
najwyższym - z możliwych - stylu.
goran
Obserwuj wątek
    • tadluzny Kampania wyborcza sie nie udala... 28.04.05, 22:39
      • aga.sor Gra toczy się o fotel "arcybiskupi" w Krakowie! 28.04.05, 22:43
        Tu nie chodzi o o. Hejmo! Tu gra toczy się o fotel "arcybiskupi" w Krakowie!
        Jeśli skompromituje się abp Dziwisza poprzez udowodnienie mu związków z O.
        Hejmo, to "gra będzie toczyć się dalej" a "pismaki" będą szukać sensacji!
        Szkoda, że IPN nie zobaczył tego, co widać gołym okiem! A ja naprawdę miałam
        zaufanie do IPN i prof. Kieresa! Chyba faktycznie jestem blondynką!
        • czejan Re: Gra toczy się o fotel "arcybiskupi" w Krakowi 29.04.05, 07:59
          Popieram w 101%.Myślę tak samo,Chodzi o kompromitację obozu watykańskiego.
      • neceser belkot przestraszonych petakow od zlobu KrK 28.04.05, 22:45
        kasa, kasa i jeszcze raz KASA. zlodzieje czarne. i na siebie klawiszuja, hehe.
    • aga.sor Gra toczy się o fotel "arcybiskupi" w Krakowie! 28.04.05, 22:40
      Tu nie chodzi o o. Hejmo! Tu gra toczy się o fotel "arcybiskupi" w Krakowie!
      Jeśli skompromituje się abp Dziwisza poprzez udowodnienie mu związków z O.
      Hejmo, to "gra będzie toczyć się dalej" a "pismaki" będą szukać sensacji!
      Szkoda, że IPN nie zobaczył tego, co widać gołym okiem! A ja naprawdę miałam
      zaufanie do IPN i prof. Kieresa! Chyba faktycznie jestem blondynką!
    • kataryna.kataryna Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 28.04.05, 22:47
      A Gazeta ma radochę. O tym, że PO nie poprze Kieresa donosiła zanim PO się
      wypowiedziała. Wystarczyło przekręcić wypowiedź Rokity. Tym razem chyba
      polowanie się uda. A Buller jak rozumiem lepszy.
      • pandada Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 28.04.05, 23:54
        Zlikwidować ten IPN! Niech historia zostanie w gestii instytutów, a nie wysoko opłacanych nieodpowiedzialnych szkodników, którzy robią z niej teren walki politycznej.
    • obcy444 Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 28.04.05, 23:35
      Kieres nie tyle sie pogubil, tylko nie moze juz wytrzymac z tym, czego sie
      dowiedzial.
      I tego nasi polscy politycy mu nie daruja - przeciez on wie o ich kluczowych
      kolegach (typu Geremek).
      A skoro Hejmo byl agentem, to musieli o nim wiedziec Rosjanie. I dotad pracowal
      dla Rosji. W koncu czyje interesy realizuje radio Maryja.
      Alez duren byl z Wojtyly...
    • rs_gazeta_forum Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 00:30
      Nie rozumiem, o co chodzi - państwo politycy nie są za lustracją i ujawnianiem
      byłych agentów?
      Nie śledziłem tych nowych przepychanek wokół teczek, IPN-u i Kieresa, ale
      rozumiem że w ustawie o lustracji jest błąd - zapomniano dodać, że ustawa nie
      powinna obejmować KK - skoro nawet Macierewicz wypowiedział się, że ujawnianie
      agentów wśród księży jest szkodliwe dla Polski.
    • kropekuk Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 00:32
      Czyli, niestety, z Hejmo prawda...;)
    • warka_strong Czyżby profilaktyka? 29.04.05, 00:34
      "Wycofanie poparcia" to nic innego jak tchórzostwo przed klerem. Ledwie uchylono rąbka tabu a oni już kity podkulili.
    • zygfryd.okrutny Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 00:48
      nalezy przypuszczac, ze to koniec kariery pana Kieresa, zachodzi dalej
      podstawowe pytanie, co dalej z lustracja, pan Kieres nie dzialal w prozni, mial
      doradcow, i cale kolegium, czy mozna dalej ufac tym ludziom powierzajac im tak
      strategiczne i odpowiedzialne funkcje? Cale kolegium zdyskwalifikowalo sie
      zawierzeniem panu Kieresowi, ktory nie dokonca ujawil gronu podstawy swego
      dzialania i jak twierdza przedstawiciele organizacji humanitarnych, zlamano
      kolegialnie ustawe o ujawnianiu danych IPN. A wiec istota zarzadzania ta
      organizacja stoi pod duzym znakiem zapytania, dotyczy to rowniwz wielu
      szeregowych pracownikow tej instytucji, ktorzy ujawniaja w srodkach masowego
      przekazu fakty, prowokujace do plotek i spekulacji.
      Suma sumarum, po dodaniu do tej listy, skandalu z wyciekiem listy Wildsztajna
      mozna tylko stwierdzic, ze instytucja ta jest zarzadzana nieudolnie i nalezy
      podjac natychmiastowe kroki jej uzdrowienia.
      • rs_gazeta_forum Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 01:03
        Czym twoim zdaniem ten koniec kariery Kieresa (przyjmuję go jako fakt) jest
        spowodowany? Bo już nic nie rozumiem z tego, co się dzieje.
        • zygfryd.okrutny Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 01:16
          jako uwerture poczytaj tu:
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2681384.html
          to sa kpiny z prworzadnego Panstwa.
          • rs_gazeta_forum Re: Politycy wycofują poparcie dla Kieresa 29.04.05, 01:52
            Uwertura przeczytana, ale obraz mam taki - jak Wildstein coś (kilkaset tysięcy
            nazwisk, pomieszanych w dodatku) ogłosił, to było dobrze, jak Kieres ujawnił
            jednego i to RZECZYWISTEGO agenta to jest be.
            Piszę tu o stosunku do obu zdarzeń tych samych osób - na forum GW np. nie można
            było westchnąć przeciw Wildsteinowi, bo jego liczni zwolennicy zadeptywali, a
            teraz nie widzę postów z wyrazami poparcia dla Kieresa.
            Wniosek mi się nasuwa taki, że albo podwójna moralność, albo ktoś się czegoś
            nauczył, ale w to ostatnie wątpię, prawdę mówiąc...
    • sarmata Komunisci dogaduja sie z kosciolkowymi 29.04.05, 08:18
      Nadarzyla sie dobra okazja dla zlodziei z SLD i bylych wspolpracownikow SB.
      Moga krzyczec na cale gardlo aby zlikwidowac IPN. Znowu postkomuchow polaczyl z
      kosciolem wspolny interes. Cos za cos. Wy przymkniecie oko na nasze a my na
      wasze przekrety. Kosciol zobowiaze sie siedziec cicho i dyscyplinowac glupia
      mase narodu.
      • wykluczony Re: Komunisci dogaduja sie z kosciolkowymi 29.04.05, 23:21
        Jak znajda SB ka srod komuszkow to wszyscy dra ryja zeby ustapil zrezygnowal a
        najlepiej popelnil samobojstwo przed wyjasnieniem. Jak odkryja faceta w spodnicy
        ze donosil..to dla wszystkich to bol i smutek i lepiej zamiesc to pod dywanik.
        Kiedy wreszcie ludzie spostrzega ze miedzy tamtym rezimem a klerykalna mafia
        jest tylko taka roznica ze wodz rewolucji nie lezy w mauzoleum w moskwie...
    • michal04 KIERES ZAPOMNIAŁ 30.04.05, 18:47
      Jeden z wybitniejszych i uczciwszych Polaków - Leon Kieres - zapomniał, że w Trzeciej Rzeczypospolitej można lustrować prawie wszystkich: SLD-owców, UP-owców, byłych PZPR-owców, milicjantów, ale... Panie Profesorze, kto myślący w tym kraju ujawnia, nawet największe kanalie, Kościoła katolickiego?
      Popełnił Pan błąd, nie pytając takich autorytetów jak: ojciec Rydzyk, ks. Jankowski, Wrzodak, Macierewicz i im podobnych.
      Jesteśmy z Panem, Profesorze, ale proszę pamiętać, że nadal rządzą nami najgorsze kanalie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka