Dodaj do ulubionych

Cud w Słupsku!

03.05.05, 22:40
Cud w Słupsku! Na krzyżu przed kościołem Mariackim pojawiła się krew. Zdaniem
słupskich katolików jest to wyraz rozpaczy (czyjej?) po śmierci Jana Pawła
II. Czerwona ciecz na krzyżu miała się pojawić w dniu rozpoczęcia konklawe. –
Krople wypływały z krzyża, z jego prawego ramienia. Widziała to moja babcia i
inni ludzie zgromadzeni wokół krzyża – mówi Michał N., bogobojny świadek
cudu. Na szczęście dla powagi Jezusa Chrystusa i krzyża jest jeszcze
proboszcz, który twierdzi, że ludzie często widzą to, co chcą, i różne
zjawiska interpretują jako znaki boskie. – Krzyż był zrobiony ze świeżego
dębu, a te drzewa czasem wydzielają płyn o ciemnym zabarwieniu – hamuje zapał
swoich parafian kapłan.

Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Cud w Słupsku! 03.05.05, 22:45
      Smiać się,czy płakać?
      • malaszaramysz Uwierzyć:-)))))))))))))))))) 03.05.05, 22:47
        albo dzwonić 999:-)))
        • henryk.log Pani Miła Szaramyszko:))-proszę ze względu na 04.05.05, 01:21
          sympatię jaką Panią darzę, niech mi Pani tego(dzwonić 999) nie robi. ! ;-)
          Pod tym numerem od kilkudziesięciu już lat pracuje moja Małżonka. Cóż Ona Pani
          zawiniła, że usiłujesz O! Pani nasłać na Nią tą zdewociałą czeredę.
          Jeszce raz pięknie proszę- zaniechaj Pani tych, "niecnych" względem mej Pani,
          poczynań :)))
          • malaszaramysz Mój mąż też:-)))))))) 04.05.05, 08:52
            Cóz ja uczyniłam:-)))))Może odległość wydała mi się bezpieczna:-)
            • henryk.log Re: Mój mąż też:-)))))))) 04.05.05, 22:17
              Wybaczam Pani te niezamierzone "niecne" zamiary. :))
              Odległość(~150km) mego od miasta "zdewociałych czered" jak na razie wydaje sie
              być bezpieczną :))
              Pzdr.
    • kropekuk Czy to ten sam krzyz, co krwawil 25 lat temu? 03.05.05, 22:48
      Drewno, nawet debowe, od tego czasu powinno podeschnac;)
      • jeanie_mccake Katolicy maja szczescie 04.05.05, 23:26
        ze pieklo nie istnieje, bo tam by sploneli za swoje balwochwalstwo.
        Przynajmniej jesli wierzyc mojej babci, ale z tego co slyszalam ona sama jest w
        piekle i ma sie dobrze.
        • kropekuk Babunia przynajmniej tam nie marznie...;) n/t 04.05.05, 23:27

• jeanie_mccake Re: Babunia przynajmniej tam nie marznie...;) n/t 04.05.05, 23:34
            No nie wiem, skarpetki zostawila mamie w testamencie. Trudne te byly czasy...
            • kropekuk :))))))))) 05.05.05, 01:49

• heraldek Cud w PKO BP !!!!!! 04.05.05, 00:08
      .....W tydzien po smierci JPII zdarzyl sie
      cud - na moim koncie PKO pojawila sie
      z niewiadonych przyczyn spora suma pieniedzy...
      Poniewaz bylem przyzwyczajony do sytuacji raczej
      odwrotniej ten fakt odczytalem jako pierwszy cud JPII...
      I juz mialen pobiec i zglosic to aby przyspieszyc
      beatyfikacje JPII, gdy sie okazalo, ze tesciowa przez
      pomylke na swoim PIT-ie podala nasz numer konta i
      dostalismy jest zwrot podatku....

A juz zaczylem wierzyc w cuda, nawet w PKO ....
      • janbezziemi Cud lubelski w 1949 r. 04.05.05, 00:38
        Lublin miał "swój" cud w 1949 roku. Matka Boska sobie popłakala na obrazie w
        katedrze. Co się działo! - do dzis mówią o tym starsi!
      • henryk.log Re: Cud w PKO BP !!!!!! 04.05.05, 01:22
        :))))))))
    • jaceq Re: Cud w Słupsku! 04.05.05, 00:58

Też coś! A już myslałem, że glina znowu zapałowała jakiegoś kibola.
      • tojajurek Re: Cud w Słupsku! 04.05.05, 01:12
        Jest taka niegłupia sentencja na podobne okazje:
        "Jeżeli ty mówisz do Boga - to się modlisz, jeżeli Bóg mówi do ciebie - to masz
        schizofrenię"
        • henryk.log Re: Cud w Słupsku! 04.05.05, 01:23
          Nno! nieee! :))))))))
          • rolotomasi Re: u mnie w Ogrodzie ! 04.05.05, 01:43
            Prawdziwy, może nie cud, ale wybryk natury - ma miejsce w moim ogrodzie>>
            Zimą przyniosłem odłamany z krzewu kijek, którym rozgarniałem śnieg poszukując
            pozostawionego składanego noża. Potem wstawiłem kijek do butelki po szampanie,
            żeby robił za kwiatek, a z wiosną przeniosłem do ogrodu wbijając go w ziemię,bez
            żadnych dodatkowych zabiegów.
            No i puścił pędy.
            KrajowyWajchowyForumowy
            Czas na reklamę>>
            ! Głosuj na Zbigniewa !
            • grom3 Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 03:07
              Ksiadz Filas z Brampton chwalil sie na radio7 ze dostal ostatnie buty Jana
              PawlaII,teraz Papiez nawiedza Brampton i zada swoje buty z powrotem.Widocznie
              ten chamski ksiadz dostal je nie legalnie,juz raz chwalil sie ze objawila sie
              matka Boska co juz ten idiota nie wymysli dla pieniedzy. Oblaci sa w potrzasku
              z kazdej strony w nich wala za chamstwo oszustwa i zlodziejstwa.
              • m.rycho Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 08:20
                Ja o tym krzyżu i tych cudach słyszałem co najmniej 15 lat temu.Może znajdzie
                się jakiś dyskutant ze Słupska i też to potwierdzi.
                • felinecaline Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 08:44
                  Nie jestem ze Slupska, ale potwierdzam. Bylam w Slupsku w roku panskim chyba
                  1986 i znajomi pokazywali mi wtedy ow cud mowiac, ze "krzyz placze z rozpaczy"
                  po ofiarach jakiegos starcia robotnikow z MO/ZOMO
                  • neptyk-sceptyk Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 09:14
                    Coś strasznie płaczliwy ten krzyż jest
                  • polonus7 Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 10:26
                    A skad wiecie,ze to wciaz ten sam krzyz ? Najlepiej w ogole zamienic nazwe
                    Slupsk na Miasto Placzacych Krzyzy. Ludziska sie wzbogaca,bo pielgrzymki rusza
                    szturmem,a i ksiedz przestanie ludziom dawac nauki o sokach cieknacych z nowego
                    drewna.
                    • felinecaline Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 13:30
                      To bedzie nowa fala wypraw krzyzowych.
                      • maczacz Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 04.05.05, 13:40
                        Oby tylko nie korkowali calkiem nielicznych przeciez lokalnych drog - budujmy swiatynie
                        zamiast autostrad!
                        • belus77 Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 05.05.05, 01:19
                          W Slupsku nie ma samochodow i jest 50% bezrobocia, to taki "cud" moze pomoze?
                          • ianek70 Re: Wasze cuda to nic od naszych w Brampton 05.05.05, 01:48
                            belus77 napisał:

> W Slupsku nie ma samochodow i jest 50% bezrobocia, to taki "cud" moze pomoze?

Nie ma zanieczyszczenia od samochodów! 50% ludzi ma pracę!
                            Szczęść Boże, to cud!
    • pies_na_czarnych Re: Cud w Słupsku! 04.05.05, 09:16
      Nauka radziecka moze przytoczyc podobne przypadki. :)
    • zytkapitka Cuda sa 04.05.05, 11:29
      Zjadlam apap pomyslalam o jpwielkim i mimo moich 56 przyszla ochota na chlopa
      • maczacz Re: Cuda sa 04.05.05, 13:23
        A czy tam jest duze bezrobocie w tym Slupsku?
        • jeanie_mccake Re: Cuda sa 04.05.05, 23:19
          maczacz napisał:

> A czy tam jest duze bezrobocie w tym Slupsku?

Tak samo jak biedni moga byc bogaci duchowo to w Slupsku kazdy jest zatrudniony
          duchowo.
      • jeanie_mccake Re: Cuda sa 05.05.05, 02:10
        zytkapitka napisała:

> Zjadlam apap pomyslalam o jpwielkim i mimo moich 56 przyszla ochota na chlopa

No, chlop byl przystojny, bez wzgledu na balwochwalstwo, celibat i to, ze byl
        wrogiem klasowym mieszkajacym we Wloszech.
        Piekny usmiech (i to prawdziwy) i iskra w oczach...

• jeanie_mccake Re: Cud na podlodze! 04.05.05, 22:52
      Ogladajac ostatnio Wiadomosci bylam zaintrygowana cudami przypisowanymi JP2.
      Nie bedzac katoliczka bylam do tego poczatkowo sceptycznie nastawiona, i
      zaczelam szukac pilota TV. Na prozno. Nie bylo go nawet na stole gdzie zwykle
      lezy.
      W koncu znalazlam go na podlodze, a dokladnie w tej chwili JP2 oglaszal z
      ekranu jakis belkot o znalezeniu czegos. Zbieg okolicznosci czy kolejny cud?
      Ja nie mam zadnych watpliwosci i zamierzam wznosic pomnik tam gdzie siedzi kot.
      • tojajurek Cuda nie są naszym wyłącznym wynalazkiem! 04.05.05, 23:06
        Dwóch chasydów dyskutowało na temat wielkości swych rabinów. Jeden z nich
        powiada:
        - Mój rebe to taki cudotwórca, że nie masz pojęcia. Wyobraź sobie, że kiedyś
        widząc niepoprawność grzeszników, zawołał w czasie kazania w bóżnicy: Panie
        Boże! Spraw, żeby za karę na głowy tych grzeszników zwaliły się mury bóżnicy.
        I wtedy wszyscy zaczęli prosić: Rebe, jesteśmy grzesznikami, to prawda, ale w
        bóżnicy jest tyle kobiet i niewinnych dzieci, szkoda przecież ich życia. Rabin
        dał się w końcu ubłagać. Wzniósł ręce do nieba i zawołał: O Wiekuisty, spraw,
        żeby się mury bóżnicy nie zwaliły przez wzgląd na niewinne kobiety i dzieci.
        I masz pojęcie, stał się cud i mury się nie zawaliły.
        • henryk.log Re: Cuda nie są naszym wyłącznym wynalazkiem! 04.05.05, 23:10
          :)))
          Ps.
          To Pan " tojajurku" mnie kiedyś rozbawił :))
          Pzdr.
        • jeanie_mccake Re: Cuda nie są naszym wyłącznym wynalazkiem! 04.05.05, 23:21
          No jasne bo kazde plemie co ma chocby jednego boga ma swoje cuda.
          • grom3 Re: Cuda nie są naszym wyłącznym wynalazkiem! 04.05.05, 23:26
            Czy nie mozecie tego krzyza wyporzyczyc dla ksiedza Filasa z Brampton potrzeba
            jemu na kosciol Oblacki,moze przez ten krzyz by wiecej uzbieral mamy jeszcze
            troche ciemnogrodu w Toronto.
            • bladatwarz ZROBCIE SOBIE WLASNY 04.05.05, 23:29
              CUD NA DRZEWIE KLONOWYM.
              BEDZIE PATRIOTYCZNIEJ.
              • kropekuk Ba...Ale bedzie plakal syropem klonowym... 04.05.05, 23:30

• jeanie_mccake Re: ZROBCIE SOBIE WLASNY 04.05.05, 23:31
                bladatwarz napisał:

> CUD NA DRZEWIE KLONOWYM.
                > BEDZIE PATRIOTYCZNIEJ.

Ale klon na drzewie cudownym bedzie ciekawiej.
            • jeanie_mccake Cuda nie sa az tak cudowne 04.05.05, 23:30
              Bardziej kumaty bog czy papiez nie uczynilby cudow wylacznie tam gdzie
              mieszkaja glownie katolicy.
              Kiedy twarz Maryi Panny objawi sie w oleistej plamie na oknie w Teheranie?
              • joannabarska Jeszcze o cudzie lubelskim 05.05.05, 01:08
                Teraz sie bedzie na gwałt szukało cudu, by go przypisac JPII. Ja byłam w lipcu
                1949 roku w katedrze lubelskiej, gdzie Matka Boska (obraz) miala miec łzy w
                oczach. Mnie sie one nie ukazały. A z cudem było tak,ze zaskoczyl on owczesne
                władze. Początkowo w miarę opanowane nie wytrzymały w chwili, gdy w tłumie
                zduszono dziewczynę. Były jakies represje,usuwanie ze studiow, ale bez
                przesady. Faktem jest, ze Koscioł kat. tego cudu nie uznał. Teraz nie tylko
                lublinianie jeżdzą w Zamojskie, tam bije jakies "cudowne" żródło. Wg Sanepidu -
                z zarazkami.
                • belus77 A kiedy cuda w Kinszasa czy Oslo? Czekamy! 05.05.05, 01:24
              • kropekuk Moze sie juz objawila.Ale wzieli ja za FATIME n/t 05.05.05, 01:51

• felinecaline Re: Cuda nie sa az tak cudowne 05.05.05, 09:17
                To nie mialoby zadnego sensu; musialaby nosic czador, wiec skad byloby wiadomo,
                ze to Ona a nie zadna inna Fatima na przyklad?? Moim zdaniem Slupszczanie
                jednak powinni sie modlic, bo to rzeczywiscie cud.Ze Slupsk jeszcze nie zatonal
                od tych lez wylewanych nad glupota jego mieszkancow. (NIEKTORYCH mieszkancow).
    • nabukko Domki w Słupsku ........ 05.05.05, 08:45
      słomki w dupsku. Gra półsłówek - sra półgłówek. I to dopiero jest cud!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka