incognitus nieobecni nie mają racji, ślepa nienawisść to hiv 07.05.05, 22:01 intelektualny, co jest przypadłością liderów PiS-u - zasłużoną w efekcie stosoanych przez nich "praktyk"> Odpowiedz Link Zgłoś
jakzwykle rocznica a TV 07.05.05, 22:38 z pewną dozą zażenowania zobaczyłem w telewizji polskiej, że obchody zwycięstwa w 1945 to zdrada - jeśli w towarzystwie prezydenta Busha (przepraszam), zaś z programu wszelkich stacji wynika, że wojnę wygrali Amerykanie na Pacyfiku... ale na szczęście mam dostęp do telewizji rosyjskiej - a tam dzisiaj rano film o Polakach napadających na Rosję Radziecką w 1921 - normalnie się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides [...] 07.05.05, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
apolityczny4 Jak daliśmy się wymanewrować Rosijanom 07.05.05, 23:20 Rosjanie a właściwie to ich spece od socjotechniki osiągneli swój cel. My Polacy zostaliśmy zmanipulowani. Putin miał pewność (chyba rok temu osobiście Kwaśniewski mu obiecał mu w Holandii przyjazd do Moskwy na obchody 60 rocznicy), że Olek przyjedzie. Na kilka miesięcy przed obchodami Polacy z żelazną konsekwencją są przez "przedstawicieli" narodu rosyjskiego systemowo obrażani przez naciąganie faktów historycznych oraz ich oryginalną interpretację. Po czym opozycja obraża Prezydenta RP za to, że jedzie do Moskwy. Wszystko co mówi polityczny spot to prawda, tylko dlaczego obraża się człowieka, który poparła taka zdecydowana większość wyborców. Jest to Prezydent wszystkich Polaków. Tych z AK i AL. Byłych członków PZPR i opozycji. Więc teraz "morda w kubeł" Panie Kurski, bo obraża Pan tą większość. Odpowiedz Link Zgłoś
paka48 Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezydenta 08.05.05, 00:47 Nie udolność polityki zagranicznej I Rzeczpospolitej, odmowa przyjścia z pomocą trójporozumieniu Francji, Czechosłowacji i ZSRR – sprawiła, że postawiliśmy na takie porozumienie iż do 17 września Francuzi i Anglicy – w sprawach Polski nie kiwnęli palcem! Byliśmy wystawieni na żer Hitlera i Stalina przez cwanych herbaciarzy i żabojadów. Nieudolność polskich służb dyplomatycznych i attache wojskowych w Moskwie, Sztokholmie i innych stalicach sprawiła, że na atak z dwóch stron nie byliśmy przygotowani! A przecież „Izwiestia” i „Prawda” opublikowały 29 sierpnia, po podpisaniu haniebnego traktatu Ribbentrop - Mołotow mapki, jaki będzie nowy podział Polski i jak będzie przebiegać nowa granica wzdłuż rzek: Pisa, Narew, Bug, Wisła i San. Zamiast gotować naród do walki na dwa fronty, rząd RP zajął się sobą a naród pozostawił na łaskę losu! Efekt: nikt z dezerterami własnego narodu nie rozmawiał poważnie w Europie. Anglicy do dziś w Oxfordzie wykładają iż Piłsudski to półfaszysta, a Stalin dokładnie za takiego samego miał Sikorskiego! I o czy było rozmawiać w Jałcie, Amerykanie przytaknęli i zachodni sojusznicy zostawili nas na łasce Stalina. Hańbą jest mord w Katyniu! To ludobójstwo! Tylko gdzie byli Amerykanie i Anglicy, którzy o tej zbrodni wiedzieli i nawet nie wspomnieli w Jałcie słówkiem, jeszcze większa zbrodnia było wpychanie Polski w objęcia Stalina! Tu była popełniona największa zbrodnia na narodzie polskim. Można pisać więcej, lecz po co? Kiedy temat sprzedaje Jacek Kurski, to sprzedaję swoja mądrość polityczna. Ona dla niego zmienna jest. Inaczej na sejmiku Woj. Pomorskiego widzi rzecz np. 19 lutego a inaczej w dwa miesiące później! On widzi rzecz koniunkturalnie, tak jak ja potrzebuje rynek polityczny, niefachowcom wszystko można sprzedać – potrzebne jest tylko blichtr, opakowanie! Czekam kiedy sprzedany zostanie Kaczyński i w jakim opakowaniu, jak długo Polacy będą dawać sobą manipulować! Ludzie tu trzeba myśleć! Honor ? ile on jest wart w Polsce? Beck powiadał że Polska od morza – Bałtyku odepchnąć się nie da! Polska padła, setki tysięcy Polaków wywieziono na Sybir. Anders wyprowadził sto kilkadziesiąt tysięcy Polaków. Berling wyciągnął druga setkę, obojętnie jak i nazwiemy? Ale rodzi się pytanie? kto rozliczy się za klęskę wrześniową, komu wystawić, rachunek za nieudolną obronę państwa polskiego! Komu wystawić rachunek za nieudzielanie pomocy dziesiątkom tysięcy Polaków pozostawionych na łasce Pana Boga… i Stalina na Syberii. Jesteśmy winni wdzięczność wszystkim Polakom walczącym na wszystkich frontach II wojny światowej. Jak gorzko, brzmiały słowa polskiego weterana wypowiedziane pod Arnhem, a gdzie była Ojczyzna, jak ja byłem tułaczem? Dziś przychodzicie? (jedna z wypowiedzi w majowych wiadomości TVP) Może polityka to i markieting polityczny? Z Honorem można ja mieszać, lecz nie należy! Bo dziś my Polacy w oczach świata upokarzamy samych siebie – tygodnik Oznon na 1 stronie pisze: Jak ograć Rosję? A może w tej reklamie chodzi o to tylko, jak ograć Kwaśniewskiego i wszystkich Polaków, a Honor? Jak go się ma to się w polityce służy ludziom, a nie kanibalizmowi Polaków. Amen! PS. Co się tyczy pół miliona zł, to interesuje mnie skąd ta kasa? Czyżby z budżetowego finansowania partii politycznych, jeżeli tak to kasę przeznaczoną na partie lepiej skierować na utrzymanie sierot w domach dziecka, bo przy takich politykach to prędzej czy później zostaniemy sierotami. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Skąd ta forsa wyrzucona w bloto? 08.05.05, 02:30 "Paka48", mądrze mówisz, ale ciemnoty tu mrowie. Ja nie mam sily przeczytać tych pół tysiąca wypowiedzi.Sukces Jarosława Kaczynskiego czy tez kompromitacja? A ten bloczek propagandowy pokazywany wieczorem dwa razy w TVP1 jest tak durny,ze az wstyd bylo wydawac na taką propagandę pół miliona. Widocznie PiS ma forse. Telegraf? Czy oszczednosci liderów? Bo chyba nie obce siły,np. Kadafi? Kaczynski ma Polakow za idiotów? To dopiero smutne, jesli prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Skąd ta forsa wyrzucona w bloto? 09.05.05, 00:41 Telegraf to "rybka" zapytajcie Glapińskiego skąd były pieniądze na CD,była taka szumna przegrana Kaczorków która bardzo dużo kosztowała.Ta reklama jak każda reklama może się wrócić bo zapłaci klient /każdy Polak/ gdyby wygrali ponadludzcy księżycowi naprawiacze.To co powiedziano że Polakom grozi widmo "Kaczyzmu" to wbrew pozorom może być realne przesłanie i straszne w skutkach.Jezeli tyle pytań skąd taka kasa u "biednych" zawodowych posłów i zawodowych prezydentów/patrz samodeklaracje "lustracji moralnej" na stronie PiS/ to zobacz na kontakty poprzez europosłów PiS w Brukseli i niektóre organizacje pozarządowe europejskie i działające w Polsce.Akcja jest prosta żeby była IV Kaczyńskaja Rzeczpospolita trzeba zrobić rewolucję np."bratkową"/to z kwiatków i z dwóch jednojajecznych bratków/ dlatego m.in. ponad 1200 tzw."obserwatorów" naciągaczy prawdy wysłanych na wybory na Ukrainę,to dlatego pewność wsparcia połową sumy wydanej przez fundatorów na Ukrainie/tam poszło ok 650 mln dolarów/w Polsce przejąć władzę pod szyldem prawo nasze i sprawiedliwość dla nas wyliczono na nie więcej niż 200 mln dolarów i wobec tego ta płatna antynarodowa uwłaszczająca ludziom reklama w swojej nominalnej cenie jest pryszczem finansowym.Z punktu widzenia społeczeństwa które conajmniej w jednej trzeciej ma w swojej rodzinie straty swoich bliskich i mogłaby poprzez dalszą okupację niemiecką te straty powiększać.Ciekawe jak i dlaczego uchowali się rodzice p.Kaczyńskich i ich bliższa i dalsza rodzina.Gdyby nieszczęścia wojny ich dotknęły to przynajmniej pomimo pogardy do zwykłych ludzi często eksponowanych:"spieprzaj dziadu" czy "ludzie z gnoju" to w sprawie zakończenia wojny by milczeli.A może i nie jak się popatrzy skąd pieniądze.To w euro ale.....od ludzi z Niemiec przecież dla nich 9 maja to klęska a IV Rzeczpospolita i jej "szychy" to kumple we władzy.Dużo niegodziwości w swoim małym wzroście uczynili bliźniacy ale takiej perfidii trudno było się spodziewać.Od czasów Targowicy to największa kolaboracja w historii Polski i to z kim/A to chytruski zaskoczyli wszystkich ponad tysiąc lat nikt tak na mocno nie kolaborował z Niemcami/ Kaczyńscy wcale nie mają Polaków za idiotów,ONI są o tym przekonani. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_remuszko Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 08.05.05, 21:37 Przynajmniej jest Pan(i) prawdziwy(a), szczery(a). Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
phillipeibis Gier Tych DOŚĆ !!!! 08.05.05, 01:23 Gier Tych DOŚĆ !!!! I z lewa i z prawa szaleńcy lub zboczeńcy. Złotym cielcem dla nich jest albo kasa albo władza. W tym kraju nie bedzie normalnie. Dlaczego ? Bo jesteśmy jako naród spaczeni moralnie. 99,9 % społeczeństwa kradnie lub oszukuje, a to w Pitach a to lewych fakturach a to na studiach czy w szkole gdzie ściąganie pozwala zaliczyc sesje czy sprawdzian.Przykładów można by mnożyc mnóstwo. Sami zresztą wiecie jak i gdzie zajumać lub skubnąć.I większość z Was tu piszących tez coś ma na sumieniu. Dlaczego w Europie Zachodniej mówi się o nas: " jeden Polak w firmie to najlepszy pracownik, dwóch to mamy juz mafię......" My już tacy jesteśmy. teraz powinniśmy wybierać spośród nas tych, którzy kradną najmniej albo są już bogaci i nic więcej do życia nie potrzebują. A że chcą władzy? Dla mnie jako taka nie przedstawia ona żadnej wartości, więc niech ją sobie wezmą w moim imieniu. Jeśli tylko będą walczyć o władzę a nie o kasę.I nikt nie zginie. Problem w tym,że takich ludzi ciężko jest znależć. Wszak Polak dla zysku lub dokopania innemu Polakowi zrobi prawie wszystko, łącznie z poświadczeniem nieprawdy..... Cięzko znaleźć polityka który jest wykształcony, korzysta z tej wiedzy, potrafi się znależć w konkretnej sytuacji geopolitycznej, nie zraża do siebie innych i jest bogaty czyli nie pójdzie po kasę. Tylko, że my tych bogatych to nie lubimy za bardzo bo skoro on ma to znaczy, że ukradł i trzeba mu przeszkodzić. Co tam jakiś bogacz bedzie rządził nami uczciwymi Polakami, którzy to my jesteśmy ostatnimi Sarmatami tej zgniłej i stęchłej Europy. I tylko my możemy bronić Boga Ojczyzny Honoru .... possssssssdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie esbiek horoszij jest 08.05.05, 02:05 To jest skandal - taki n.p.m Donold Tusk - skromny i kumpetentny, albo cimoszkiewicz, w porządku gość! A jeśli chodzi o rodzinę królewską - magistrów kwasniewskicj - też w porządku są - książe nawet po angielskiemu rozumiejutsja. Dobrze, że gazieta czuwajetsja, bo jescio nam tu jakiś esbieków dorwą - ci kaczyńscy - gratulujus konsekwencji - esbieka nie nada cZepiać sia, Odpowiedz Link Zgłoś
popisowykaczordonald Re: esbiek horoszij jest 08.05.05, 02:26 Brawo Kaczyńscy!Tak się robi politykę.Popieram was i mam nadzieje ,że Lechu jesienią zajmie Pałac. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log 511 - wpis do nieprzewidywalnego(wielkością) wątku 08.05.05, 02:44 Jako, że jestem "zagorzałym"(od gorzały) zwolennikiem "kurdupla", któregoś z"dwóch" w "jednym", to pozwolę se na ogólniejsze wyrażenie do "onych" sympatii. Kacze "szyki szeryfa" w "bonaparstkowym" wydaniu, potwierdzają narodziny nowego, w dotychczasowj historii III RP, pojęcia. Się nam narodził(li) nowymesjasz narodowy "KURDUPEL" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zambro PiS - oddaj ludziom te pieniądze!!! 08.05.05, 10:12 Jest to granda w biały dzień. Partia dostaje z budżetu pieniądze( czyli od nas wszystkich), które wydaje w sposób tak beznadziejnie głupi i parszywy, że brak słów. Z Kurskiego to taki dziennikarz jak z koziej d....trąbka. Widziałem w Krakowie spotkanie Kaczyńskiego, gdzie mogłem też widzieć inną jego agitkę. No i widziałęm też "twórcę". Zero!!! Wstyd bliźniaki. Duży wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bujoczek SKRYTYM SOWIETOŻERCĄ MOWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!!! 08.05.05, 10:12 Brawo!!!Dobrze że redakcja zareagowała na potwarz w kierunku swoich towarzysz. Bój to będzie nasz ostatni............. Odpowiedz Link Zgłoś
nikkka3 PIS to jedynie martrologia narodu! DOŚĆ! 08.05.05, 14:23 Dotąd sympatyzowalam z PIS-em. Teraz już wiem, ze jest to partia, która cała energię przeleje w rozliczania, komisje sledzcze, to już jest ich jakąś ideą fix. Mam tego dość!!!!!!!!!!!!Młode pokolenie nie będzie na Was glosować. Pieniądze trzeba było wydac na jakiś szczytny cel! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: PIS to jedynie martrologia narodu! DOŚĆ! 08.05.05, 14:46 nikkka3 napisała: > Pieniądze trzeba było wydac na jakiś szczytny cel! Popieram !! i może jeszcze na szkolenia dla P.Kaczyńskiego z polityki zgranicznej - postawy nadętej buńczuczności a honor. Czym to się różni? oraz skuteczność prowadzenia polityki zagrnicznej w warunkach skłócenia ze wszystkimi obywatelami państw ościennych - to na wypadek gdy p Kaczyński będzie prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
nikkka3 Re: PIS to jedynie martrologia narodu! DOŚĆ! 08.05.05, 14:54 A może tak umilić w jakiś sposób życie tych prawdziwych bohaterów wojny ( bo kim oni są wie każdy dobry Polak i pan Kaczyński nie musi o tym przypominaC). Za te pieniązki byłoby conieco. Może jakieś spotkanie, dofinaqnsowanie leczenia, itp. To miąlam na mysli. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
och-du żenujące zachowania braci Kaczyńskich 08.05.05, 14:48 A ja ciągle nie mogę się przyzwyczaić do oszołomstwa panów Kaczyńskich i spółki. Te wypowiedzi są żenujące! Szanujmy naszą historię, składajmy hołd bohaterom, pamiętajmy o wszystkich, którzy walczyli za Polskę bez względu na barwy polityczne! Potępiajmy silnie imperialne wypowiedzi Putina! Ale więcej rozwagi - potrzebujemy unormalizowanych stosunków z Rosją; one są w naszym interesie! Popieram decyzję o wyjezdzie do Rosji, wszak NIEOBECNI ZAWSZE NIE MAJĄ RACJI! Odpowiedz Link Zgłoś
marych Nie wydał tego z własnej kieszeni 08.05.05, 19:18 jego wspaniała partia jest dotowana z budżetu, więc wydał to z naszych pieniedzy. To jest własnie sprawiedliwość.... Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: Nie wydał tego z własnej kieszeni 08.05.05, 20:43 Film kretyński, ale pieniądze duże. ZŁODZIEJSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_remuszko GWprawda. Uczcie się, młodzi dziennikarze. 08.05.05, 22:29 To jest internetowy tytuł i nadtytuł (uczcie się, młodzi): >>>Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezydenta Za pół miliona złotych szef PiS Jarosław Kaczyński krytykuje w TVP prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego z powodu jego wyjazdu do Moskwy (2005-05-07 02:00)<<< Definicję trzech rodzajów prawd przytoczył swego czasu ś.p. X. Józef Tischner. GWprawda polega na tym, że prawdą ma być i nie być zarazem. Prawdziwa prawda jest taka, że to partia PiS wydała zgodnie z prawem swoje pieniądze, a nie jakiś Jarosław Kaczyński swoje (albo jeszcze lepiej: cudze). No, ale tak SUGERUJE tytuł. Uczcie się, młodzi, jak uprawiać nierzetelne dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kibisiek Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezydenta 09.05.05, 08:27 odbiją sobie po wyborach z naszych pieniędzy, spoko Odpowiedz Link Zgłoś