maxxo Samoobrona Rejestru skazanych ? 11.05.05, 14:14 No coz taka jest prawda - Samoobrona zaczela wcielac w zycie autentycznosc swojej przecudownej nazwy - w koncu jest to blizej niezidenyfikowane okreslenie mogace byc wykorzystane w celach nie tylko ochronnych ale przede wszystkim ofensywnych - w dbalosci glownie o wlasne interesy :) - czy Ktos widzial czy widly grabia od siebie ??? - oj chyba nie za bardzo :) tak samo pomyslal naczelny ideolog SB - czyli samoobrony :) i przeprowadzil logiczny i myslowy kontratak :) - zmarl najwiekszy autorytet Polakow - zblizaja sie wybory - byc moze smierc tego Wielkiego Polaka uczynila w sercach innych Polakow jakas refleksje ? - kto wie moze jest to refleksja o wybaczaniu ?? ;) i tu wlasnie pomyslowy dobromir dostalby wyklutym znikad jajeczkiem w glowke i podskoczyl z piskiem samozadowolenia a moze samoobrony :) ? najgorsze jest to ze takie bombardowanie sekciarskim wrecz milosierdziem przystoi raczej sektom niz partiom politycznym - no chyba ze w przypadku sekt kosztem uzyskania przychodu - jest owo milosierdze natomiast w przypadku niecharytatywnych partii trzeba poniesc zawsze "ujemne" straty :) i tak oto dochodzimy do swiatlych pomyslow Samoobrony - broniacej to glownie wlasnych zenujacych wrecz interesow za podrednictwem milosierdzia JP2. Gdyby mialo to jeszcze charakter sypania sie popiolem ale niestety jest tylko pomyslem pararacjonalizatorskim :) i dzieki Bogu - rozum im chyba odebralo :) - trzeba sie tylko modlic aby trzezwosc umyslu zachowal elektorat i przeminie ta nedzna formacja jak nocna mara :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: WON z SEJMU!!! 11.05.05, 16:59 sprawiedliwy sie odezwal - wybierales ich , ze teraz karzesz im sie wynosic. tesknota do pzpru i frontu jednosci sie odrodzila czy zal osiagniec w sciganiu alimenciarzy i tym podobnych kryminalistow - a przymykaniu oczat na prawdziwych bandziorow. dostajesz jakies pieniadze za dawanie odporu czy to tak z serca jedynego sprawiedliwego. a moze nie wiesz ze procent kryminalistow w tzw. wymiarze raczej nie jest mniejszy od procentu ich w samejbronie -a raczej wrecz przeciwnie. jak by tylko tak sie przyjrzec .... daj boze , ze ktos to zrobi w przyszlosci bo degeneracja tzw. wymiaru to podstawowa przyczyna degrengolady w ojczyznie. tam trzeba zaczac porzadki - i to jak najszybciej - a zwolnione miejsca w wiezieniach przydadza sie -NAPRAWDE Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: WON z SEJMU!!! 11.05.05, 17:20 jerry21 napisał: > sprawiedliwy sie odezwal - wybierales ich \\\kogo wybierałem? Kryminalistów takich jak ty wybierałem? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: WON z SEJMU!!! 11.05.05, 18:02 ty naprawde jestes cokolwiek myslacy inaczej- pytalem sie wprost. jakie masz prawo by wypowiadac sie w imieniu wyborcow samobrony.wywalac to mozesz swoich wybrancow i ulubiencow.przy okazji raz jeszce podkreslam - w twoim resorcie jest wiecej kryminalistow niz w samobronie - jest to pewne jak w banku - wystarczy , ze ktos czy cos to predzej czy pozniej sprawdzi - wierzcholek gory tego kryminalu juz zreszta zostal odsloniety. i pohukiwania takich jak ty osobnikow niewielu tutyaj zmienia- w spolecznym odbiorze jestescie na dnie - i tak juz pozostanie - poki 90 % z was nie wywala na pysk zbity.dla mnie to zreszta dosyc obojetne - jedna od czasu do czasu rezerwuje sobie PRAWO - do opinii na wasz temat zainspirowany kolejnymi waszymi ( tzw. prawnikow ) osiagami - o ktorych coraz wiecej w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: WON z SEJMU!!! 11.05.05, 19:43 Czy okres warunkowego zawieszenia juz ci się skończył? O zatarcie skazania wystąpiłeś, czy dalej jesteś notowanym kryminlaistą? I ty masz czelność oceniać uczciwych ludzi? Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: WON z SEJMU!!! 11.05.05, 20:40 chciales lub chcialas chyba napisac "uczciwych inaczej" -tak jak np. poprzedni minister od tzw. waszej sprawiedliwosci -waszej bo tylko dla was uzytecznej. a ty ze swoja mentalnoscia urzedasa to w czasach stalinizmu zapewne gorliwoscia nie odstawal bys od swoich braci w resorcie ( chyba ze w gore , czyli w strone maksimum) - kto cie tam zreszta wie moze i w tych czasach zbierales zaslugi i uczciwi ludzie jeszcze walcza w tych beznadziejnych tzw. sadach o "zatarcie tamtych win". jak nie ty to moze twoj tatus lub mamusia a moze i w zespol -utrwalali wladze ludowa. kto cie tam wie ? a czelnosc i prawo mam -przede wszystkim moralne- jak wiesz co to oznacza moralnosc - ta zwykla nie wasza. jak chcesz sobie poczytac o niektorych osiagach twoich towarzyszy uczciwych inaczej to znajdz w archiwum w wysokich obcasach reportaz o dziewczynie ktora stracila wszystko dzieki waszej ucziwosci inaczej. koncze -i tak za duzo poswiecam ci czasu ( cennego) -szkoda na taki egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: WON z SEJMU!!! 13.05.05, 00:55 Ty jesteś pokoleniem straconym - zdemoralizowanym peerelem. Tobie nie ma sensu niczego tłumaczyć. Pojęcia takie jak "uczciwość" wynosi się z domu albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1960 skandal jest większy niż napisaliście w GW 11.05.05, 17:31 To Lepper twierdzi, że chodziło mu o drobnych przestępców. Niestety myli się - złozył projekt, z którego wynika że chodzi o skazanych za występki - a występek nie jest karany do 3 lat więzienia tylko od 1 miesiąca - do nawet 15 lat. Występkiem jest więc gwałt, pedofilia, włamanie, oszustwo czy rozbój.. spytajcie jakiegokolwiek prawnika. Nieznajomość prawa szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
robert9921 dziki kraj to duże więzienia 11.05.05, 18:54 Kto z Was wie dokladnie za co można iść za kratki w Polsce, w USA, W Holandii? U nas wystarczy pomówienie, w USA - podejrzenie, a Holandii muszą być dowody. A jaka jest stawka dzienna na jedzenie w naszych więzieniach? Cztery zlote, reszta to koszty administracyjne. Kto myśli źle o amnestii - katolik, sprawiedliwy, uczciwy? Nie, zwykly dzikus, taki co w średniowieczu chodzil na rynek żeby popatrzeć jak palą kobiety za czary. Nigdy nie bylem na wyborach, ale teraz pójdę oddać glos na Leppera choć dotąd nie myślalem o nim dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: dziki kraj to duże więzienia 11.05.05, 19:41 jest dokladnie tak jak napisales -u nas duza czesc aktow oskarzenia opiera sie na pomowieniach i zwyklych klamstwach w zywe oczy. tak dziala ten wymiar sprawiedliwosci nie dla zadnej oczywiscie sprawiedliwosci ale dla statystyki i apanazy - i lewej kasy od tych co maja co dac biedni i zahukani siedza za kratakami - w tym kilka tys. tzw. alimenciarzy- to juz glupota do szescianu.juz taniej by bylo wspomoc te dzieci co nie dostaja alimentow niz wiezic tych co ich nie placa - co nie jest znowu tak dziwne i godne potepienia w kraju najwyzszego bezrobocia w europie i najwiekszych roznic w dochodach tych na gorze i tych na dole. prawdziwy przekreciarz jak chocby niejaki sedzia czajka - dalej osbie dogadza i innym po znajomosci - i nie ma na niego sprawiedliwej sily -sciga sie za to drobiazgi by statystycznie odnosic sukcesy. zalosny kraj po transformacji - na szczescie wynioslem sie z tego bagna- Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: dziki kraj to duże więzienia 12.05.05, 08:07 Ocho, chyba jola z dywit wezwala posilki... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: dziki kraj to duże więzienia 12.05.05, 08:40 poczytaj sobie dzisiejszy artykul o aferze w sadach gdanskich -i pomysl ( jak mozesz i potrafisz) Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: dziki kraj to duże więzienia 12.05.05, 10:34 Jakos endriu tyle osob pomowil, a mimo to jeszcze nie siedzi za kratkami. To co mowisz przemawia faktycznie za zla kondycja wymiaru sprawiedliwosci w Polsce, tyle ze jednoczesnie pograza sama-obore, ktora w obecnym bagnie czuje sie jak ryba w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Lepper car, bóg i ojciec swych członków 11.05.05, 19:06 Dzis słuchałem pana Leppera w PR1 po godz. 7:00. Słyszałem wciąż, że "postanowiłem", "zdecydowałem" itd. Tak zaczynały się wypowiedzi w odpowiedzi na pytania o Samoobronę. Przez pomyłkę pan Lepper pokazał kto rządzi w Samoobronie. Reszta jak widać to szaraczki które muszą słuchać to co posnanowi pan przewodniczący. Dlaczego jeszcze prokuratura nie wszczęłą śledztwa przeciw wielu oszustwom członków Samoobrony z Lepperem na czele. Czyżby liczyli się z jego dojsciem do władzy zamiast do kicia ? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Samoobrona to elita złodziejstwa 11.05.05, 21:05 Gdyby ta organizacja doszła do władzy, najbardziej extremalne afery SLD, AWS i innych, byłyby tylko śmiesznymi wypadkami, wspominanymi przez społeczeństwo z rozrzewnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aapriv ja jestem za 11.05.05, 22:14 wiele jest wyrokow niesparawiedliwych. Male wyroki powinny podlegac amnestii.Samoobrona ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: ja jestem za 12.05.05, 08:10 Ciekawe, czy takie same poglady bedziesz mial, jak ukradne ci samochod, potem spale chalupe i na koniec przelece corke. Samoobrona moze sia madrzyc, bo to sami zlodzieje, ktorzy nic nie maja do stracenia. Oni nie sa wszak ofiarami przestepstw, tylko ich sprawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: ja jestem za 12.05.05, 08:42 ale przyglupiaste argumenty - czlowieku uzywaj czasami mozgu -przynajmniej czesci. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: ja jestem za 12.05.05, 09:19 Coz za celna i kasliwa riposta! Jesli jeszcze do ciebie nie dotarlo, jolu z dywit, pytalem dlaczego prawo ma byc wybiorcze: jesli hojarska ukrasc - to dobrze, jesli hojarskiej ukrasc - to zle? Odpowiedz Link Zgłoś
colage Amnestia samej obory.... 12.05.05, 09:10 W calej dyskusji nikt nie zwrocil uwagi na ten istotny fakt, ze co prawda JPII wybaczyl swojemu niedoszlemu mordercy, tyle ze nie uchronilo to Agcy od odbycia kary. To, co proponuja samo-oborowe kmioty jest (miedzy innymi) bezczelnym klamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezyc.w.pelni Re: Amnestia samej obory.... 12.05.05, 14:46 No trudno bylo cos wymyslec lepszego niz 2000 socjalnego ale widac i na to sa sposoby:] Czekam na pomysl zwolnienia ludzi z kredytow Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezyc.w.pelni Re: Amnestia samej obory.... 12.05.05, 14:53 a moze oni siebie chca zwolnic z kary ? :)) a szczerosc intencji i mieszanie w to Jana Pawla II tak sie ma jak z tym podziekowaniem w imie Polski dla tego arabskiego sponsora Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Amnestia samej obory.... 13.05.05, 00:56 ksiezyc.w.pelni napisał: > a moze oni siebie chca zwolnic z kary ? :)) Dopiero teraz to zauwazyłeś? W 147 poście??? Odpowiedz Link Zgłoś