magdusr99 20.05.05, 07:08 PO to taka sama partia jak wszystkie... Tez beda afery, obsadzanie swoimi ludzmi rad nadzorczych spolek itd. Nie wierze ze syn jest taki genialny ze jest na pierwszym miejscu. W/g mnie bedzie podobnie jak z AWS czy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
druid.pl Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej. 20.05.05, 07:17 Apel do p. Donalda Tuska. Dla dobra PO w wyborach parlamentarnych i prezydenckich - jak najszybciej przesunac p. Gilowska z jej rodzina w na jakies funkcje bez znaczenia i nie wstawiac na listy wyborcze. Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
quba71 Przyjżyjcie sie jeszcze poznańskiej PO 20.05.05, 07:17 Popatrzcie jakie numery robi prezydent Poznania - pochodzący z PO, p.Grobelny. Jakie intersy ubija z, skąd innąd jakże mocno krytykowanym przez wysokich działaczy PO, z p.Kulczykiem. Jakie "numery" pochodzący z PO prezydent miasta robi z poznańskimi nieruchomościami. Niedawna afera z lewymi zleceniami na bilasne cieplne dla mieszkań komunalnych, gdzie pani radna z PO dawała zlecenia swoim kolesiom z partii. To tylko Rokita i Tusk ładnie mówą w TV, ale góra swoje a na dole swoje. I tak jest w każdej partii. KAŻDEJ JEDNEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 ZAPRASZAMY DO WROCŁAWIA ! 20.05.05, 08:44 Wroclawska Platforma Obywatelska nie jest "gorsza". Popatrzmy na klan Jarochów (jeden, były wiceprezydent Wrocławia, umoczony w zarzadzaniu mieniem komunalnym; drugi, (jego brat) wysokiego szczebla prokurator "tuszujący" i trzeci (syn prokuratora), tez prokurator, związany z... narkotykami! Można jeszcze dodać "boksera" wiceprezydenta Najnigiera, byłego wiceprezydenta, obecnego senatora, któremu odbierano prawo jazdy za jazdę na dwóch gazach. A cała wrocławska "Gantafera"? A sprzedaż (czytaj: rozdawanie kolesiom) kamienic w Rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Wrocławianko z LPR-u, 20.05.05, 10:36 ostatnio podobny stek bzdur czytałem w ulotce LPR przed referendum w sprawie wstąpienia do Unii Europejskiej. - Andrzej Jaroch był wiceprezydentem Wrocławia z ramienia AWS, a nie PO. Obecnie jest w PiS - nie wiem o co chodzi w określeniu Najnigiera jako "boksera". Zważywszy na jego posturę to mógłby się on boksować co najwyżej dziećmi do lat 15. Jedyny znany mi incydent bokserski we Wrocławiu miał miejsce kiedy (podobno) Frasyniuk dał po ryju Stryjewskiemu, co się zresztą tej wyjątkowej mendzie słusznie należało. Frasyniuk też nie jest z PO. - Najnigier nie jest i nigdy nie był senatorem. Obecnym senatorem związanym z PO jest Huskowski. - prawo jazdy za "podwójny gaz" odebrano Kociębie-Żabskiemu, a nie Najnigierowi. K-Ż jest radnym RM i po przyłapaniu go po pijaku za kółkiem został natychmiast zawieszony w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bednarski.r charakter Tusaka 20.05.05, 07:24 Pomijając wyczyny Zyty trzeba powiedzieć, że Tusk pokazał swój silny charakter w całej tej sprawie. Jednoznaczne stanowisko przewodniczącego PO budzi mój podziw. Nie to co w SLD gdzie do końca broniło się swoich " gór". Widać z tego że Tuskowi naprawdę zależy na budowaniu partii czystych rąk. Brawo Panie Donaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: charakter Tusaka 23.05.05, 03:10 bednarski.r napisał: > Pomijając wyczyny Zyty trzeba powiedzieć, że Tusk pokazał swój silny charakter > w całej tej sprawie. Jednoznaczne stanowisko przewodniczącego PO budzi mój > podziw. Nie to co w SLD gdzie do końca broniło się swoich " gór". Widać z tego > że Tuskowi naprawdę zależy na budowaniu partii czystych rąk. > Brawo Panie Donaldzie. donald daj se luz... gdyby nie hieny dziennikarskie to nic byś nie zrobił tylko udawał że deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Prawda, prawda, ale kto ją dostrzega? 20.05.05, 07:25 To co napisałaś jest absolutnie oczywiste, ale niestety tylko dla mniejszości wyborców. Rządy POPiS-u przyniosą naturalnie nepotyzm i skok na posady, ale co gorsza doprowadzą do konfliktu Polski ze wszystkimi sąsiadami i do izolacji naszego kraju w Europie. Priorytetem pozostanie służalczośc i lizusostwo wobec USA, Izraela i Kościoła, czyli w stosunku do rządów SLD nie nastąpi żadna zmiana. Co najwyżej może nastąpić korekta polityki gospodarczej na bardziej lewicową (sic!) niż ta, którą prowadzi rząd Belki. Per saldo - zmiana na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Sam sobie przeczysz. 20.05.05, 08:02 Najpierw twierdzisz, że Polska znajdzie się w izolacji, potem, że nic się nie zmieni (USA, IZR, KK). Nikt nie mówi, że POPiS jest idealny, ale na pewno lepszy od SLD. Chyba, że coś przeoczyłem i w Polsce jest raj na ziemi dzięki SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Nie wiem co masz na myśli 20.05.05, 09:09 Napisałem wyraźnie, że Polska będzie izolowana w EUROPIE. O ile wiem, USA ani Izrael nie leżą w Europie. Izolacja staje się już w tej chwili faktem i będzie się pogłębiać za sprawą POPiS-u. Wątek kościelny nie ma nic wspólnego z izolacją, chociaż może odrobinę ma - w każdym razie odnośnie sąsiadów, niewiele rozumiejących z naszego religijnego zadęcia. Z tego co napisałem nie wynika chyba, że kocham SLD. Nie kocham też POPiS-u, bo prawie niczym się od SLD nie różni (vide stosunek do USA, Izraela, Kościoła, aborcji, preambuły do europejskiej konstytucji, wojny w Iraku itd. itd.) Słowem - jest d..pa i d..pa będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Niewatpliwie kochasz za to Palestynczykow. 22.05.05, 13:40 I zapewne takze wszelkich nielegalnych imigrantow z krajow Islamu. Tylko, za cholere, nie moga pojac, GDZIE w tym mogloby tkwic jakiekolwiek dobro dla Polski i dla Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom ?????????????????????? 20.05.05, 09:00 ocean12 napisał: > Co najwyżej może nastąpić korekta polityki gospodarczej na bardziej > lewicową (sic!) niż ta, którą prowadzi rząd Belki. Per saldo - zmiana na gorsze. Przecież to logiczne, że prawica będzie bardziej lewicowa niż lewica (???) ;p > Rządy POPiS-u (...) > doprowadzą do konfliktu Polski ze wszystkimi sąsiadami i do izolacji > naszego kraju w Europie. Priorytetem pozostanie służalczośc i lizusostwo wobec > USA. A więc uważasz, ze Polska powinna pozwolić sobie nażucić wolę Francji i Niemiec zarówno w kwestiach międzynarodowych jak i gospodarczych (widać socjalizmu wciąż jeszcze mieliśmy za mało). Oczwiście Ty odpowiesz, że nie o to tobie chdziło,że Polska powinna intensywniej działać na forum europejskim i dbać o własne interesy, ale natychmiast tobie stawiam pytanie: Kto nas będzie słuchał? Jesteśmy średniej wielkości krajem europejskim o kiepskim stanie gospodarki. Jedynym skutecznym sposobem na zaistnienie tak na forum międzynarodowym jak i w UE są nasze dobre stosunki z USA. Tak już jest ten świat poukładany. Pozdrawiam. Tusk na prezydenta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Służalczość to nie dobre stosunki 20.05.05, 09:22 Dobre stosunki nie oznaczają wcale, że trzeba pomagać w realizacji obrzydliwych i przestępczych poczynań partnera. Nasze bezpieczeństwo gwarantuje Traktat Atlantycki, który zobowiązuje nas do pomocy w razie napaści na sojusznika, a nie w napaści dokonywanej przez sojusznika na bezbronny i suwerenny kraj. Polityka Polski w sprawie Iraku daleko bardziej przypomina prostytucję niż patnerstwo, co zauważył już ś.p. ksiądz Musiał. Gospodarcze i polityczne stosunki z Francją, Niemcami i Rosją powinny być dla nas priorytetem, bo żyjemy w Europie i handlujemy z Europą. Amerykanie nie mają nawet zamiaru płacić nam za prostytuowanie się w Iraku, a wszyscy przecież wiemy, jakie miano nosi darmowa prostytucja. W Europie jest wiele krajów mniejszych i mniej zasobnych niż Polska, jednak znacznie lepiej prosperujących bez konieczności robienia loda Wujowi Samowi. Odrobina godności jeszcze nikomu nie zaszkodzła, byle to nie była godność w stylu p. Rokity, pouczającego państwa o dwukrotnie dłuższej niż nasza historii jak żyć i jakie wartości wyznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Prawda, prawda, ale kto ją dostrzega? 20.05.05, 13:56 >Rządy POPiS-u przyniosą naturalnie nepotyzm i skok na posady, IMO każdy nowy rząd będzie robił to samo. Każdy. Nie jest to usprawiedliwianie kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 07:51 A szczegóły - również obyczajowe - dotyczące pana Czubińskiego mam nadzieję, że wreszcie wyjdą na jaw (no, chyba że cały Kraśnik od lat huczy tylko od plotek)... Dzięki takim jak on tracę sympatię dla mojej PO, zmierzając w kierunku PD... Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Nie chce mi się wierzyć !!! 20.05.05, 07:53 Nie chce mi sie wierzyć ażeby komukolwiek z członków PO przyszło do głowy wszczynać afere akurat teraz bezpośrednio w okresie przedwyborczym. Tusk na prezydenta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ola9913 Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 07:59 Pani Gilowska jak widać ma również podwójną moralność.To jest początek bagna w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuto Re: Wolisz bagno SLD? Fajnie się pływa w szambie? 20.05.05, 10:54 trzeba wziac pod uwage, ze bagienko sld jest juz znane i z calkiem dobrym skutkiem daje sie oczyszczac. natomiast jak przyjdzie nowe bagienko, to problemy zaczna sie od nowa i znowu trzeba bedzie czekac, az atmosfera dojrzeje do tego, aby sie oczyscic. dla jasnosci sld to dla mnie banda zlodziei. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat GW sztucznie zaostrza ten konflikt. 20.05.05, 08:04 Jestem członkiem lubelskiej Platformy i muszę powiedzieć, że media rozbuchały tę sprawę do przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: GW sztucznie zaostrza ten konflikt. 20.05.05, 08:07 pcat napisał: > Jestem członkiem lubelskiej Platformy i muszę powiedzieć, że media > rozbuchały tę sprawę do przesady. Nie zwalaj na media, gdyby szukały Gilowskiej zainteresowały by się jej działką na Mazurach i przewaleniu tamtejszego Samorządu. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: GW sztucznie zaostrza ten konflikt. 20.05.05, 10:09 ach, ci wstrętni dziennikarze - gdyby nie oni w Polsce byśmy mieli raj, politycy by nie kradli - jak te pismaki śmią wyciągać brudy w naszej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity NEPOTYZM KORUPCJA I STRACH TO PLATFORMA 20.05.05, 08:27 Złotouści moraliści jedynie słusznej drogi,już walczą jak lwy ! Lecz nie o dobro Ojczyzny ,a o własne apanaże.A wyrażanie swoich rzeczywistych przekonań jest zakazane,To nie atrapa demokracji,to model powyższej z lat stalinizmu,gdzie niezalerzną opinię można było zawrzeć tylko w anonimie.Zaufanie Platformie z powodów afer ,mostowej.krakowskiej,nfi,prywatyzacyjnych,ostrowca sw,rublowej,alkocholowej,ect .jest moim zdaniem ,dużą mieodpowiedzialnością,zwłaszcza w perspektywie 16 straconych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: NEPOTYZM KORUPCJA I STRACH TO PLATFORMA 22.05.05, 11:57 Niestety to moze byc prawda.Nie ufam nikomu z obecnych politykow,tym bardziej ze zdecydowana wieszosc z nich byla juz u wladzy.Nie ufam rowniez "PiS". Skazani jestesmy na "barachlo polityczne". A moze by tak poprzec Leppera ,,,a moze LPR,,,,a moze,,, ks.Rydzyka ??,,az strach mnie ogarnia jak sobie pomysle jak sie zbliza wybory,,na kogo glosowac(?) ,chyba w ogole nie pojde do tej zabawy w wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: NEPOTYZM KORUPCJA I STRACH TO PLATFORMA 23.05.05, 12:07 jola_dywity napisała: > Złotouści moraliści jedynie słusznej drogi,już walczą jak lwy ! Lecz nie o dobr > o > Ojczyzny ,a o własne apanaże.A wyrażanie swoich rzeczywistych przekonań jest > zakazane,To nie atrapa demokracji,to model powyższej z lat stalinizmu,gdzie > niezalerzną opinię można było zawrzeć tylko w anonimie.Zaufanie Platformie z > powodów afer ,mostowej.krakowskiej,nfi,prywatyzacyjnych,ostrowca > sw,rublowej,alkocholowej,ect .jest moim zdaniem ,dużą > mieodpowiedzialnością,zwłaszcza w perspektywie 16 straconych lat. Widze ze lizuska lepera znow sie okazala!!!! własnie PO zwalacza nepotyz m we własnej partii - kiedy zacznie Samoobrona???? co to jest afera krakowska, nfi, ostrowca sw, rublowa alkoholowa?????? znam niektore ale one powstaly jecszcze przed PO nawet w czasah komuny natomiast o aferze krakoskiej czy ostrowcu sw nigdy nie słyszalem - nawet ludzie z ostrowca nie slyszeli Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 08:28 Co zostało z Trzech Tenorów? Gdzie jest Olechowski?Gdzie jest Płażyński? Został Tusk! Ale Tusk jest nijaki!Był już w KLD,UW,teraz w PO - gdzie będzie jutro? Gilowska nigdy nie prowadziła biznesu w wolnej Polsce - mąż ma posadkę właśnie u burmistrza Kraśnika! Co Ona wie o praktycznym życiu firm na wolnym rynku?! Nepotyzm Pani Profesor KULu! WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
tuomasi Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 08:29 Nikt już nie pamięta jak Praworządna Pani Zyta zaatakowała marszałka sejmu za to, że ośmielił się pogonić demokratę Leppera i jego kolesi z mównicy? Bo ze słusznej partii jest ona! Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Prowokacja ! 20.05.05, 08:38 Przecież to jest oczywiesta prowokacja. Ja nie neguje, że lubelska PO ma problemy wewnętrzne, ale zwrócimy uwagę na fakt iż pod tym listem nikt się nie podpisał. Oczywiście autorzy listu uzasadniają to swoją obawą przed ewentualnymi konsekwencjami ale czy nie wydaje wam się być dziwnym, że akurat teraz ta sprawa wypływa ? Ten list mógł napisać ktokolwiek. To jast przecież idealny kąsek dla opozycji by udeżyć bezpośrednio w zarząd PO. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Prowokacja ! 20.05.05, 12:58 o tym samym pomyslalem. gdyby chcieli rozwiazac problem nie psujac szans tez sobie, to nie wysylaliby tego do mediow, ale starali sie rozwiazac sprawe bezposrednio z Tuskiem i po cichu. Cala sprawa wydaje mi sie deta. Odpowiedz Link Zgłoś
arekk22 Komu zalezy na zawyżaniu notowań PO w sondażach? 20.05.05, 08:45 Notowania tej partyjki są sztucznie zawyżane. Widać wyraźnie, ze nie bedzie to żadna alternatywa wobec postkomunistów, tym bardziej, ze w wielu regionacj kraju w sejmikach kwitnie wspołpraca miedzy nimi. Np. w Sejmiku Podkarpackim układ SLD- PSL jest wspierany właśnie przez PO, ktore dostało za to stołek przewodniczącego sejmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 08:46 Zawsze uważałem ,że wypowiedzi pani Gilowskiej ją dyskredytują jako polityka. I okazuje się ,że po prawie czterech latach pani poseł pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Mam tylko nadzieję ,że wyborcy w porę zauważą jaka naprawdę jest Gilowska i przy wyborach puszczą w niebyt ją i jej wybitnie uzdolnionego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
arekk22 A co robi Podkarpacka PO? 20.05.05, 08:49 W Rzeszowie przy prezydencie z SLD jest wiceprezydent z PO. W Sejmiku Podkarpackim, gdzie rządzi uklad PSL-SLD, właśnie PO go wspierała, na początku po cichu, a teraz już oficjalnie. Zresztą ma stołek przewodniczącego sejmiku ( były poseł RS AWS ) w nagrode za to. Popatrzcie więc jaka to opozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
braad Egzaminujący magister 20.05.05, 09:06 Paweł ma tylko mgr, a egzaminuje. To, że jest syem Zyty, to pewnie przypadek. Nie wiem jak daleko posunięty jest jego doktorat, ale powinien być już obroniony. Jeżeli mgr w ciągu 4 lat nie obroni dr to uczelnia ma prawo go zwolnić. Pewnie "wyjątkowo" tak się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
adamm5 Nie podoba się Wam w PO - przyjdźcie do SD! 20.05.05, 09:10 Potrzebujemy ludzi z doświadczeniem i chęcią działania. A poza tym nie umoczeni jesteśmy w żadne afery mostowe, komunalne i inne! A struktury partii są do wykorzystania nawet jeszcze w tych wyborach! www.sd.ogr.pl Odpowiedz Link Zgłoś
milygosc Re: Nie podoba się Wam w PO - przyjdźcie do SD! 20.05.05, 09:27 albo Samoobrony ini tez jeszcze nie kradli bo w PD sa ludzie co rządzili w czsach afer i nie zakładali wtedy PD Odpowiedz Link Zgłoś
milygosc Re: Nie podoba się Wam w PO - przyjdźcie do SD! 20.05.05, 09:49 Oj przepraszam pomyliłem SD z PO Odpowiedz Link Zgłoś
milygosc Kto korzysta na upadku p.Zyty ten stoi za aferą z 20.05.05, 09:33 synem i nepotyzmem akurat przed wyborami A dotąd ślepi byli ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_lucky Zyta psuje Platformę 20.05.05, 09:45 A miałem Zytę za taką prawą osobę. Jakże się myliłem. Jeśli Tusk nie zadziała szybko i zdecydowanie, metodą krótkiej piłki, odium przejdzie na niego, jako popierającego nepotyzm. A chce być przecież pierwszym w wyborach prezydenckich, a partia ma ochotę tworzyć rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Zyta psuje Platformę 20.05.05, 13:53 a ja dalej mysle, ze Zyta jest prawa. sprawa w Lublinie wydaje mi sie mocno deta (po pierwsze zalatwiaja to przez media, a nie bezposrednio z Tuskiem i do tego anonimowo!), po drugie tluamczenie o wygraniu tajnych wyborow jest calkiem racjonalne (ja rozumiem, ze to wyglada najlepiej, dlatego tez rozumiem Tuska i uwazam, ze mlody Gilowski powinien wystartowac z dalszego miejsca, a liczba glosow zweryfikuje jego pozycje - tak byloby najuczciwiej). natomiast co do sprawy biura poselskiego to moim zdaniem ma prawo zatrudniac kogo chce, no w koncu dostaje pieniadze na prowadzenie biura. co kogo obchodzi kogo w SWOIM biurze ma? GW ostatnio oburzala sie, ze Samoobronna drugkuje z dotacji jakas gazetke. A co w tym zlego? I jeszcze dodali zgorszenie, ze pieniedzy PUBLICZNYCH - no przeciez wiadomo, ze to z dotacji. (O tym, ze byla ona drukowana w drukarniach Agory jakos bylo cicho i niczego niestosownego nie bylo. A moim zdaniem to bylo bardziej nieuczciwe i niemoralne). Odpowiedz Link Zgłoś
synu A co z mlodym Walesa?? 20.05.05, 09:46 Dlaczego GW nie robi zadymy z tego powodu? Wszystko jest cacy bo zainteresowal sie PD? K R Odpowiedz Link Zgłoś
mr_lucky Re: A co z mlodym Walesa?? 20.05.05, 09:52 Sprawa jest prosta: Wałęsa się już nie liczy. A Tusk może wiele stracić, PO również. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 09:53 ano ta to już jest w nasze3j polskiej polityce... co najwyżej zmiana u żloba. No i nieśmiertelne powiedzenie: jak polityk mówi że da, to mówi; a jak mówi że zabierze, to zabierze Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pmspms wcześniej w Lublinie rządziła razem z SLD 20.05.05, 09:56 i chwaliła tą aferalną koalicję. Piskorek nawet jej w przekrętach nie dorównywał. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 10:02 No i się okazuje, że nie ma u nas żadnej siły politycznej, która swej prywaty nie przekłada na pierwszy plan. To chyba jakaś nasza wada genetyczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
dosinski1 hatte adolf recht? 20.05.05, 11:59 podludzie czy polozenie geograficzne? a moze to te wyboiste drogi???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Wrzenie w lubelskiej Platformie Obywatelskiej 20.05.05, 14:03 > No i się okazuje, że nie ma u nas żadnej siły politycznej, która swej prywaty > nie przekłada na pierwszy plan. To chyba jakaś nasza wada genetyczna??? Może nie genetyczna(chociaż kto wie ;-),ale jest "coś" w Polakach,kórzy mają ambicje polityczne,że tak się one realizują. Niezależnie od strony i poglądów. Jak to mówi mój znajomy :"Rączki zawsze do siebie zgarniają,nie od siebie" PS:Może nie we wszystkich,ale jeszcze nie spotkałem "niszy ekologicznej" gdzie mógłbym ich spotkać Odpowiedz Link Zgłoś