Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek motolotniarza

21.05.05, 15:56
Lech Molewski przygotowywał się do Mistrzostw Polski zaplanowanych w Kobylnicy
i Bednarach na lipiec. Na motolotni bił rekordy wysokości i czasu wznoszenia
się. Kilkakrotnie reprezentował nasz kraj na Mistrzostwach Świata.

Motolotniarstwo zaczął uprawiać jako jeden z pierwszych w kraju, w latach
70-tych. Jego uczniami byli praktycznie wszyscy poznańscy motolotniarze. Z
zawodu był z zawodu nauczycielem wychowania fizycznego. Pracował w jednej ze
szkół na poznańskim Grunwaldzie. Zostawił żonę i dwoje dzieci.

Szkoda człowieka.

Notatka Gazety, jak zwykle żałosna: nie wiadomo czy Lech Molewski rozbił się
samochodem czy zatruł hamburgerem (to tez tragiczne wypadki).

A to coś, to cytat z "Dnia Świra"?:
"Z zawodu był z zawodu"

No i brak podpisu autora.

Obserwuj wątek
    • kalapatek Nie stac go bylo na bilet Ryan czy Eurowings????? 21.05.05, 16:41
      ...wolnosc oznacza rowniez wolnosc
      skrecenia sobie karku....po co wiec zakladal rodzine...
      • flyboruh Re: Nie stac go bylo na bilet Ryan czy Eurowings? 22.05.05, 23:03
        wytłumacz to pijanym kierowcom i innym oszołomom ktorzy zabijają codziennie
        ludzi na ulicach... czy to znaczy ze oni też nie mogą zakładać rodzin ??
        pomyśl zanim coś napiszesz prosze i życze oby twoja pasja zyciowa nie zrobiła
        tobie niespodzianki takiej jak śp. leszkowi m

z lotniczym pozdrowieniem
    • oszolom.z.radia.maryja rany boskie!! 21.05.05, 17:30
      jesten głeboko wstrząśnięty tym faktem...straszne! znałem jego syna ..to
      naprawdę porządni mili ludzie ...nasz najsłynniejszy parafianin. Poznańskie
      Juniowo poniosło wielką stratę. Lech Molewski był człowiekiem prawym uczciwym a
      przy tym gorliwym katolikiem i aktywnym parafianinem od 1989 roku wygrywał z
      największą ilością głosów kolejne wybory do rady osiedla.Z wykształcenia
      nauczyciel wuefista. mial też dośiwadczenie pracy z trudną młodzieżą w
      zakłądach karnych. Człowiek twardy zdecydowany ale serdeczny skromny i głęboko
      wierzący..dzieki jego staraniom okolica wbogaciła się o kilka imprez kulturalno
      rozrywkowych boisko ..był wspłtwórca parafiad w Poznaniu (imprezy sportowe)...
      był gorącym patriotą lokalnym...przepraszam ale więcej nie jestemw stanie z
      siebie wydusić...wciąż nie mogę w to uwierzyć
      • oszolom.z.radia.maryja Lech Molewski nie żyje 21.05.05, 17:43
        osierocił dwójkę nastolettnich dzieci oraz pozostawił w nieutulonym smutku
        czworo swoich braci księży, trzech z nich jest na misjach w Afryce i w obu
        Amerykach
        • han6 Re: Lech Molewski nie żyje 23.05.05, 11:37
          A tą Afryką to lekka przesada. Jeden jest na Ukrainie, drugi w Polsce, a dwóch
          w Ameryce
      • henryk.log rany boskie!! - zostałeś ośle radnym po NIM!!! 09.07.05, 22:30
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> jesten głeboko wstrząśnięty tym faktem...straszne! znałem jego syna ..to
        > naprawdę porządni mili ludzie ...nasz najsłynniejszy parafianin. Poznańskie
        > Juniowo poniosło wielką stratę. Lech Molewski był człowiekiem prawym uczciwym a
        >
        > przy tym gorliwym katolikiem i aktywnym parafianinem od 1989 roku wygrywał z
        > największą ilością głosów kolejne wybory do rady osiedla.Z wykształcenia
        > nauczyciel wuefista. mial też dośiwadczenie pracy z trudną młodzieżą w
        > zakłądach karnych. Człowiek twardy zdecydowany ale serdeczny skromny i głęboko
        > wierzący..dzieki jego staraniom okolica wbogaciła się o kilka imprez kulturalno
        >
        > rozrywkowych boisko ..był wspłtwórca parafiad w Poznaniu (imprezy sportowe)...
        > był gorącym patriotą lokalnym...przepraszam ale więcej nie jestemw stanie z
        > siebie wydusić...wciąż nie mogę w to uwierzyć
    • jakarta Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 21.05.05, 18:15
      Łączę się w bólu z rodziną i przyjaciółmi Lecha Molewskiego - człowieka
      niezwykle prawnego,odważnego wspaniałego człowieka, przjaciela i kolegi.
      J.K.
    • maureen2 Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 21.05.05, 20:04
      nie podano przyczyny wypadku,błąd pilota,wada sprzętu ?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 21.05.05, 21:04
        przyczyny tej katasrofy nie są znane prokuratura je bada i jakaś speckomisja z
        sądu...ciężko mi o tym pisać a wszystko to przez wzgląd na to ze znam dość
        dobrze rodzinę Molewskich zwłaszcza jego żonę która kiedyś zparosiła mnie na
        lekcje PO do szkoły w której uczy (zrobiłem tam sondaż socjometryczny)oraz syna
        Marka który jest bardzo fajnym kumplem i chodzi z dziewczyną która jest córką
        moich sąsiadów...bardzo mili i prawi ludzie..aż żal serce ściska..trudno w to
        uwierzyć...
        • hansgrubber Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 23.05.05, 00:46
          Szkoda tylko ze zamiast po ludzku pochylic sie nad tragedia smierci czlowieka
          niektorzy dowcipkuja sobie o Centralwings a inni czepiaja sie Wyborczej ze
          tekst niezrozumialy - jakby tytul nie byl integralna czescia tekstu. !
          • pandada Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 23.05.05, 02:05
            Tytuł mnie przeraził, bo dziś nad parkiem, gdzie byłem z dzieckiem, latał jeden motolotniarz. Wygląda ten wehikuł dość zabawnie, więc wzbudził moją wesołość, ale potem przeszło to w podziw i pragnienie doznania tego samego. Mój znajomy od dawna namawiał mnie na motolotnie i dziś się na to napaliłem.
            A tu taki tytuł. Najpierw pomyślałem, że to ten, którego widziałem, spadł.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Tragiczny wypadek motolotniarza 23.05.05, 17:22
              a czy tego dnia byłeś może w Kobylnicy na tamtejszym lotnisku?
              • henryk.log Tragiczny ośle!!!! 09.07.05, 22:31

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka