wielki_komuch 27.05.05, 07:09 dziennikarze powinni uwazniej sprawdzic zrodla-takie wpuszczania w kanal to klasyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.jordan "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:10 Heh, GW wycofuje się z całej "afery" rakiem. "Wprowadzono nas w błąd...", "prowokacja..." - skoro macie odwagę pisać o czyichś przekrętach i krętactwach, wypadałoby mieć i odwagę, aby przyznać się do własnego błędu. Powiedzmy to sobie wyraźnie: GW dała ciała i tyle. Pozostaje zatem pytanie: będzie można się spodziewać sprostowania w tej sprawie na 1. stronie GW? rj Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com dziwna prowokacja 27.05.05, 07:23 A mnie nurtuje pytanie. Dlaczego policja państwowa "zabawia sie w chowanego" z dziennikarzami czołowego dziennika, bardzo opiniotwórczego. Dlaczego chce go skompromitować?! Logika by nakazywała wśród tych dziennikarzy szukać sprzymierzeńca w walce z patologiami społecznymi a nie ich kompromitować. No pomyślcie inteligentni forumowicze i dziennikarze dlaczego nasza policja tak dziwnie się zachowuje? Gazeto, zdaje się, że dotknęłaś coż bardzo goracego! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dziwna pewność Brachmańskiego... 27.05.05, 07:38 Ja się teraz zastanawiam skąd była taka pewność Brachmańskiego, że żadnej afery nie ma? Dlaczego przy tym, takiej pewności nie miał jego bezpośredni przełożony - Kalisz? Czyżby Brachmański od początku wiedział że GW jest celowo wpuszczana w maliny? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Pacewicz mówił w TV że GW ma informacje z 2 źródeł 27.05.05, 08:31 red Pacewicz mówił w TV Monice Olejnik że GW ma informacje z dwóch niezależnych źródeł. Jak widać teraz - KŁAMAŁ. Nie wierze już GW. Dotychczas codziennie kupowałem Wyborczą, od kilku miesięcy - robię to raz w tygodniu. Od dzisiaj przerzucam się na Rzeczpospolitą. Michnik nazywający Człowiekiem Honory Kiszczaka który dziś odmawia podania szczegółów prowokacji przeciw Wałęsie. Afery sprzed garażu i dziennikarze śledczy chowający się po krzakach. Wstyd. A do dtego - jak ktoś napisał ponizej - brak słowa PRZEPRASZAM w tej publikacji. Przepraszam w stosunku do Policji, do Brachmańskiego, do Kalisza (nie lubię ich ale to ich GW obrzucała błotem) do Czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Pacewicz mówił w TV że GW ma informacje z 2 ź 27.05.05, 08:41 Dlaczego sądzisz że kłamał? Mógł mieć z dwóch źródeł. Jedno mówiło o aferze, a drugie potwierdzałóo że coś jest na rzeczy. Za to twoje wynurzenia o kupowaniu lub nie Gazety osobiście uważam za fikcję. Takich co nigdy gazety nie kupowali, a głośno deklarowali że nigdy jej nie będą już czytać na różnych forach Gazety widziałem na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
openmind.desk.pl prowokacją odsuwają uwagę od odpowiedzialności !!! 27.05.05, 09:33 przydałoby się prawo które zamyka dziennikarzy w takim przypadku gazeta systematycznie niszczyła Jakowskiego mimo uniewinnienia przez sąd to środowisko powinno wreszcie zacząć odpowiadać za swoje grzechy gazeta, media, stały się miejscem gdzie można wszystko opluć bezkarnie po publikacji newsweeka zginęło ponad sto osób a potem zasrani dziennikarze powiedzieli przepraszam za fałszywy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: prowokacją odsuwają uwagę od odpowiedzialnośc 27.05.05, 09:54 Taaak pojawiają się niewygodne prawdy to najlepiej zamknąć gazetę co? Od czego to uniewinnił sąd Jankowskiego? Od tego że lżył w kościele? Od tego że stosunki panujące na plebanii były conajmniej dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 żal wydymanych nie będzie podstawą do łagodnego 27.05.05, 10:04 wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen błąd to błąd, gazeta dała ciała i tyle!!! 27.05.05, 10:41 trzeba było wcześniej jechać do olsztyna i sprawdzić to, co sprawdziliście dopiero teraz! daliście ciała, i nie mówcie, że pisaliście w dobrej wierze. droga do piekła jest wybrukowana dobrymi intencjami, każdy może się tak tłumaczyć. dlaczego nie możecie po prostu posypać głowy popiołemi i powiedzieć PRZEPRASZAMY, SKŁAMALIŚMY! tylko biadolić o prowokacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
zabuganin Jak sprawie - ŁEB UKRĘCIĆ. 27.05.05, 18:49 Sprawa jest - nie z tej ziemi - tak niewiarygodnie bulwersująca, że gdyby miała się okazać prawdziwa to .....!!!! No normalnemu człowiekowi brak słów...!!! Dlatego trzeba jej na wstępie - za wszelką cenę i szybko ( nawet metodą okrótnych szykan wobec dziennikarzy i Agory ) - sprawie ŁEB UKRĘCIĆ. Wszystkiemu - zaprzeczyć, bezczelnie i wziąć się za - dymisje i inne wywalanie ze służby, także dziennikarzy GW ? Zastraszyć, zaszantażować - byle to odwołali i zostawili policję w spokoju. SLD to potrafi. I tak się dzieje. Biorą się za osoby, a nie za wyjaśnianie meritum sprawy - tj. tego co mają świadkowie do powiedzenia prokuraturze, w tej horrendalnej kompromitacji samej policji, zatrudnieni w niej przestępcy w mundurach. Wszystko do tego zmierza. Także ten cyrk, z dymisją Kalisza I teraz z - KOZŁAMI OFIARNYMI w Łodzi i Olsztyna, KTÓRE JAK NA ZAWOłANIE ( bez śledztwa )JUŻ ZNALEZIONO. Jednak za grubych nici używacie.....smród i tak zostanie. Na długo, na długo ! Mam nadzieję że aż do wyborów. Zapamiętamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Zapraszamy bliżej! 27.05.05, 15:02 Po pierwsze - dziś przepraszają. Sięgnij po GW. Po drugie - po twoim poście widać, że piszesz z zagranicy. Po polsku przysłowie o brukowaniu piekła brzmi inaczej; po angielsku - dosłownie tak, jak je nieudolnie przełożyłeś. Może po prostu za słabo się orientujesz w naszych realiach, skoro cię tu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Wyborcza WYCIĄGAJ KONSEKWENCJE PERSONALNE 27.05.05, 13:25 Już wywalaj Pacewicza i Stasinskiego jak Rzepa wywaliła Darewicza Odpowiedz Link Zgłoś
mega Do openmind.desk.pl 27.05.05, 15:32 cytuję:zasrani dziennikarze Jestem dziennikarzem. Nie biorę odpowiedzialności za wszystkich. Nie każdy Polak to pijak, Niemiec kretyn,a dziennikarz zasrany. Ale openmind.desk.pl widocznie jest zasrany. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Dlaczego Pacewicz nie odszedł. Porazka 27.05.05, 13:11 Ujawnili zródło jak mozna było wszystko by się bronic to normalnie zagranie w stylu ponizej pasa i gazeta smie jeszcze moralizowac i pouczac. Niech sie swoimi beznadziejnymi dziennikarzami zajmie. Biedny Brachmański. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 TO NIE WYGLĄDA NA DEZINFORMACJĘ! 27.05.05, 13:18 Tylko na starannie przygotowany plan usunięcia niewygodnych dla obozu prezydenckiego ludzi. Mi wystarczyło info w Wydarzeniach, ze Brachmański jest zaufanym człowiekiem Millera. Teraz okazuje się, że Szef łodzkiej policji jest informatorem. Łódź to miasto Millera... etc Układ prezydencki zdaje sie usuwać ludzi, bo jest bardzo zagrozono i nie cofa sie przed niczym jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger DO MAAC 28.05.05, 17:05 maaac napisał: > Za to twoje wynurzenia o kupowaniu lub nie Gazety osobiście uważam za fikcję. Gratuluje pewności siebie. Nie masz żaqdnuch danych wejściowych, NIC O MNIE NIE WIESZ a wiesz doskonale że moje wynurzenia są fikcją. Sam sobie tworzysz rzeczywistość? - Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: DO MAAC 29.05.05, 20:43 A co ty o mnie wiesz? Tyle samo :) Masz jakieś dane wejściowe o mnie? Sam sobie tworzysz rzeczywistośc? - Powodzenia. Czyli TO samo do Ciebie. Przy okazji - nie wiem, tylko uważam. Mała różnica pomiędzy wyrażaniem pewności, a opinią. Opinią wynikającą z obserwacji tych co na lewo i prawo głośno deklarują porzucenie gazety, a jakoś od jej forum uwolnić się nie potrafią. Ty najwyraźniej tak samo jesteś uzależniony od Forum GW :). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dodatek ;) 29.05.05, 20:45 no i do maaac - 3*a w nicku, że też większości moich adwersarzy nie chce się policzyć literek ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: DO MAAC 30.05.05, 18:57 > A co ty o mnie wiesz? Tyle samo Dokładnie, dlatego nie wypowiadam się nt. prawdziwości Twoich uwag na swój temat. A ty wiesz więcej o mnie niż ja sam jak widzę. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
saszamisza Re: Pacewicz mówił w TV że GW ma informacje z 2 ź 27.05.05, 08:42 Raz w tygodniu kupujesz Wyborczą? To masz nie do końca pełne informacje. A tak już poważnie: GW zachowała się, moim zaniem, bardo dobrze.Ale Ty kupuj sobie Rz. i Trybunę, polecam też "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com dziwna prowokacja 27.05.05, 08:43 dan3iger napisał: > red Pacewicz mówił w TV Monice Olejnik że GW ma informacje z dwóch niezależnych A > do dtego - jak ktoś napisał ponizej - brak słowa PRZEPRASZAM w tej publikacji. > Przepraszam w stosunku do Policji, do Brachmańskiego, do Kalisza (nie lubię ich > > ale to ich GW obrzucała błotem) do Czytelników Słowa "przepraszam" są. I to nawet bardzo gorącer. Ale dla mnie ta "prowokacja" jest coraz dziwniejsza. Bo co to za prowokatorzy, którzy powodują dymisje vice ministra. Minister podaje sie do dymisji i zagrożona jest cała wierchuszka komendy głównej? Nie rozśmieszajcie mnie. Przecież to jest grubymi nićmi szyte. Nawet jeśli dziennikarze z policjantami mają coś na pieńku. To ja dziękuję naszej policji za takie prowokacje! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: dziwna prowokacja 27.05.05, 12:30 Brachmański poleciał za kłamstwa GW. Jaką karę poniesie Wyborcza? 1. Doprowadziła do odwołania wiceministra na fałszywych podstawach (Belka bardziej wierzy medialnym sprzymierzeńcom PD niż eseldowskim ministrom). GW po słusznych zarzutach Brachmańskiego, że GW kłamie, wypowiedziała prywatną wojnę wiceministrowi po linii ad personam. 2. Oskarżyła samą górę policji, czym nadwątpliła zaufanie do tej służby. Przy prawdziwych aferach w policji związanych z narkotykami z CBŚ i mafią paliwową, był to cios szczególnie perfidny, bo trafiał w osłabioną ofiarę. 3. Manipulowała informacją. Rzekomo prowadzone śledztwo w sprawie o łapówki miało uzasadniać tezy GW o gangu w KWP. Nieodpowiedzialność, prywata, kłamstwa. Szkoda została wyrządzona i mam nadzieję, że MSW złoży pozew przeciwko GW. Podobnie - prywatny - Brachmański, który został niesłusznie przedstawiony jako kłamca. Belka też kawał pajaca. Wywalił Brachmańskiego za sprawę, która miała miejsce przed urzędowaniem Brachmańskiego, a już za niego została wykryta! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr PACEWICZ DO DYMISJI KONIECZNIE 27.05.05, 13:15 zgadzam sie, ze cała ta prowokacja wątpliwa i zapewne przyszykowana po to by pokazac jakie to wysokie standardy wyznacza BELKA. W koncu majcie tą nowa jakosć. Opluć kogoś i zmusić go do dymisji. Piekna jakosc a najbiedniejsza w tym wszystkim wyborcza. Coz jak sie pisze na zlecenie artykuły to niech teraz ich autorzy raz na zawsze sie zamkna i znikna by wiecej podobnych durnoctw nie wypisywali. Mam nadzieje, ze Pacewicz tez odejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: taaaaaa..... 28.05.05, 01:31 popuść więc wodze swojej bujnej wyobraźni i objaw, jaką to prowokację wymierzoną w sldowską wierchuszkę policji wykombinowano. podziel się z nami wiedzą, na czyje zlecenie wyborcza napisała ten arytkuł i czemu to miało słuzyć. uswiadom nas, kto na tym zyskał, a kto stracił i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
fanklubbalcerka Re: Dziwna pewność Brachmańskiego... 27.05.05, 10:07 hahaha a to dobre, niezaleznie odintencji policji, zlych czy dobrych, to jest piekny kop w dupe dziennikarzy ignorantow, ktorzy jak im cos pasuje do linii to robia z tego afere. Jestem ekonomista i juz nie raz widzialem glupoty, ktore wypisywali i ktore probowalem prostowac na forum i maja kare za swoja znajdujaca sie na zenujacym poziomie prace. Nie wsytarczy dostac waidomosc od jednej osoby, zeby robic z tego artykul o aferze. JAkbyscie matoly z wyborczej czytali takiego np. financial timesa to byscie zobaczyli jaka jest roznica w referowaniu zdarzen, tysiac opinii z roznych stron sie sprawdz i danych nim cos napisze, a juz na pewno nie zdarza sie to co jest w GW nagminne: telefon do jednego, zaufanego, czy tam tzw. autorytetu (ktory sami uczyniliscie autorytetem) i juz jest teza i artykul gotowy. Brawo policja, nawet jak mieliscie zle intencje to wreszcie obnazlyliscie zenujacy poziom dziennikarstwa i programowy brak rzetelnosci (nie tylko w sensie naginanaia faktow, ale rowniez w sensie robienie wszytskiego na odwal sie). Dla mnie praca w agorze to jest antyrekomendacja dla kogos kogo mialbym zatrudnic. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dziwna pewność Brachmańskiego... 27.05.05, 10:10 Jak czytam naukowe doniesienia z mojej dziedziny to też łapię się za głowę. To jest normalne zjawisko - gazeta codzienna nie ma możliwości ani czasu wgłębiać się w każdy temat. Financial Times jest czasopismem branżowym i w swojej branży jako takie musi być znacznie kompetentniejsze - proste jak drut i każdy w miarę rozgarnięty to rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramich Re: Dziwna pewność Brachmańskiego... 27.05.05, 12:39 Do myślenia - jak ja kupię kradziony samochód to JA poniose tego konsekwencjie.... ale nie dziennikarze są ponad prawem im wolno się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: dziwna prowokacja 27.05.05, 08:03 Próby dezinformacji są podejmowane nie tylko w stosunku go "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz Re: dziwna prowokacja 27.05.05, 08:14 Policja ma na pieńku z Gazetą juz od dawna. Jedni i drudzy wiedzą dobrze, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Gó..arze z GW 27.05.05, 12:27 Co to za gazeta, która opisuje ploty z magla? Dziennikarstwo śledcze nie polega na powtarzaniu plotek, lecz na weryfikowaniu wiadomości w oparciu o dokumenty i po tej weryfikacji ujawnianiu posiadanych informacji. SuperExpress przewyższa GW standardami dziennikarskimi o lata świetlne. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Gó..arze z GW 27.05.05, 12:47 Jesli dla ciebie informacje od komendanta wojewodzkiego policji to ploty z magla... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Gó..arze z GW 27.05.05, 12:48 ... to lepiej rzeczywiscie pozostan przy lekturze SuperExpressu... Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: dziwna prowokacja 27.05.05, 17:32 > A mnie nurtuje pytanie. Dlaczego policja państwowa "zabawia sie w chowanego" z > dziennikarzami czołowego dziennika, bardzo opiniotwórczego. Dlaczego chce go > skompromitować?! Logika by nakazywała wśród tych dziennikarzy szukać > sprzymierzeńca w walce z patologiami społecznymi a nie ich kompromitować. WLAŚNIE!!! Zastanawia mnie dokładnie to samo!!! Tak czy owak, piłka jest w tej chwili po stronie policji. Czekam na śledztwo w tej sprawie i dokładne wyjaśnienie, kto i dlaczego usiłował "wpuścić w maliny" Gazetę. Na razie bowiem, niczym innym jak rozpaczliwą próbą odciągnięcia dziennikarzy i czytelników od tego co "się dzieje" w MSWiA, wytłumaczyć sobie opisywanego zjawiska nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.b Re: dziwna prowokacja 28.05.05, 14:17 bo jesli są informatorzy wśród ludzi na wysokich stołkach, którzy sprzedaja prasie tajne informacje, to trzeba prowokacji żeby to wykryć - rozesłać różne informacje (każdy podejrzany = inna informacja) i zobaczyć gdzie oliwa wypłynie; pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:24 Gazeto skoro zmusiliście Gilowską do rezygnacji,to teraz bierzcie przykład ,zobaczycie jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:04 Jeśli to "Gazeta" zmusiła Gilowską (bo nic mi o tym nie wiadomo), to należy to zaliczyć raczej w poczet zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 GW to szmatławiec 27.05.05, 12:30 Należy to zaliczyć do kolejnej kompromitacji szmatławca o tytule Gazeta Wybocza. Stek kłamstw o Gilowskiej, kolejny stek kłamstw o policji - to jest standard szmat, pośród których GW jest szmacianą królową. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jak widać z lubością czytasz szmatławce 27.05.05, 16:13 to jakaś choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek1967 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:59 zgadzam się, jeśli pisze się tylko o aferach jak byle szmatławiec posługując się szumnie brzmiącym "dziennikarstwem śledczym" może wreszcie trzeba powiedzieć, że media w tym kraju urosły na 4 władzę.Oplują cię na pierwszej stronie, ale sprostowanie jest między nekrologami.Więcej odwagi GW - przyznajcie że byliście zbyt pewni siebie i daliście się wysterować jak dzieci.To co terza?podacie sie do dymisji i odejdziecie ze swojego fachu dziennikarskiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Największe szambo III RP 27.05.05, 13:20 jest w mediach. Niedawno zdemaskowana została Rzeczpospolita - wydaliła z siebie nakrytego na prywacie dziennikarza, ale pewnie nie brakuje tam podobnych manipulatorów, którzy jednak potrafią poruszać się w bezpiecznych granicach. Bzdury pisze Wprost. Do tego dochodzą tabloidy - Fakt i Superexpress oraz bardziej stonowane Metro. Tytuły z Faktu (tytuł powierzchniwo zajmuje tyle, co artykuł) są obrzydliwe i na pewno wynikają ze złej woli (żerowania na rozdymanej sensacji). Dzień po ujawnieniu przez Kieresa, że Hejmo przekazywał informacje bezpiece, napisani "JUDASZ. TO TEN ZAKONNIK DONOSIŁ NA PAPIEŻA". Kłamstwa, manipulacje, obrażanie ludzi, tłumienia obywatelskiej inicjatywy, zniechęcanie do własnego państwa, stwarzanie poczucia nieustannego zagrożenia, działania dla dobra grup biznesowych kosztem interesu czytelnika, kreowanie się na jedynych sprawiedliwych, ignorowanie etyki dziennikarskiej, zasad profesjonalizmu, a nawet prawa prasowego... To niektóre z przewin naszej prasy i innych mediów. Czy w kraju z takimi mediami możliwy jest do utrzymania jakikolwiek autorytet? Przecież nawet człowiek idealny może zostać obrzucany błotem bezkarnie. Dziennikarze żyją z negatywnych przekazów i tym obrzydzają nam świat i ludzi. To pasjonaci zła. Nie piszę o wszystkich, pewnie o mniejszości, ale ci najgorsi są najgłośniejsi i najbardziej wpływowi. Tak jak w partiach politycznych i firmach - najbardziej agresywni pną się w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
marwwa A Rywina pamiętacie? 27.05.05, 09:03 Po prostu tzw. dziennikarze realizują "zamówienie społeczne"! (Starsi z Was pamiętają, co to znaczy). Tym razem akcja nie bardzo się im rozwinęła. Gdyby energicznie się był do nich dobrał premier Miller, to dawno byśmy mieli przeprosiny za aferę wyssana z palca. W obu wypadkach, niezależnie od wyrządzonych szkód, "Agorze" uszło płazem... Kieruje tym jakiś "Ojciec Chrzestny". Ale tym razem chyba za daleko się posunęli! Zapomnieli, od czego jest Policja, i że nie z takimi prowokacjami sobie daje radę... Odpowiedz Link Zgłoś
ika110 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 11:03 Czy dotyczy tylko tej sprawy?Efekt jest oczywisty,media juz nie sa jedynymi sprawiedliwymi.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 robert.jordan - KUP sobie Wyborczą ! 27.05.05, 12:50 robert.jordan napisał: > Heh, GW wycofuje się z całej "afery" rakiem. "Wprowadzono nas w błąd...", "prow > okacja..." - skoro macie odwagę pisać o czyichś przekrętach i krętactwach, wypa > dałoby mieć i odwagę, aby przyznać się do własnego błędu. Powiedzmy to sobie wy > raźnie: GW dała ciała i tyle. > Pozostaje zatem pytanie: będzie można się spodziewać sprostowania w tej sprawie > na 1. stronie GW? > rj robert.jordan uprzejmie Cię proszę kup sobie dzisiejszą Wyborczą i zobaczysz właśnie na pierwszej stronie piękny komentarz Pacewicz I Stasińskiego,gdzie wszystko wyjaśniają i PRZEPRASZAJĄ, nie tylko Policję, ale nas Czytelników oraz opinię publiczną.Raz jeszcze IM serdecznie DZIĘKUJĘ! Dobrze - robert.jordan ,że czytasz portal gazeta:pl ale bądż uprzejmy,jeżeli możesz i kupuj Wyborczą w kiosku,wtedy jest pełniejszy obraz.Przepraszam,jeżeli Cię uraziłem! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 A kiedy dymisja? 27.05.05, 13:44 tadeuszosinski48 napisał: > uprzejmie Cię proszę kup sobie dzisiejszą Wyborczą i zobaczysz właśnie na > pierwszej stronie piękny komentarz Pacewicz I Stasińskiego,gdzie wszystko > wyjaśniają i PRZEPRASZAJĄ, nie tylko Policję, ale nas Czytelników oraz opinię > publiczną. OK, a kiedy podadzą się do dymisji lub kiedy redaktor naczelny zwolni ich z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:25 Niewykluczaone że niektórym się śni, by cała u nas czwarta władza "podała się do dymisji" i stąd taki mętlik;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meylec W końcu nikt nie jest doskonały 27.05.05, 11:54 Dziennikarze, tym bardziej tzw. "śledczy", też mogą się pomylić, lub być podpuszczeni czy w coś wpuszczeni. Błędów nie popełnia ten kto nic nie robi, a dziennikarze "GW" ujawnili więcej afer i różnych nieprawidłowości niż wiele powołanych do tego organów. Co też, o czym trzeba pamiętać, nie jest specjalnie bezpieczne. Np. dziennikarz "Gazety Poznańskiej" zajmujący się podobnymi tematami, przepadł w latach 90 - tych bez śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi symbole 27.05.05, 07:27 przeczytałam, szukając słowa "przepraszamy". jak zwykle, nie znalazłam. właśnie dlatego mam całe to środowisko za to, za co ich mam. szmaciaki, :). Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: symbole 27.05.05, 07:31 Na dodatek te środowisko wybiórczej stało się wyznawcą spiskowej teorii dziejów ! Kto uknuł ten spisek na niejakiego Stasińskiego ? Przypomnę, ze ten niejaki Stasiński wygłaszał np takie jedyne słuszne poglądy : " waloryzacja emerytur się nie nalezy bo to zniszczy gospodarkę Polski" taki to geniusz i wyznawca spiskowej teorii dziejów Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: symbole 27.05.05, 07:32 blond_kasi napisał: > przeczytałam, szukając słowa "przepraszamy". jak zwykle, nie znalazłam. właśnie > > dlatego mam całe to środowisko za to, za co ich mam. szmaciaki, :). To jest tylko opis całej sytuacji, a tu jest komentarz: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2732520.html Sama umiejętność czytania to za mało by coś zrozumieć lub coś się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi symbole cd. 27.05.05, 08:00 jak pisali klamstwa, to wybijali je czerwonym tytułem na pierwszej stronie. jak przychodzi szczekać, słowa "przepraszam" mam szukać z lupą, :). to jest kwestia klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: symbole cd. 27.05.05, 08:31 Jakby napisali na pierwszej stronie duzymi czerwonymi literami "Przepraszamy" to bylby to Fakt nie Wyborcza, wiec dziekuje bardzo. Za bledy przeprasza sie sie w komentarzach, nie w artykulr, w ktorym po prostu poinformowali o faktach... A sam komentarz calkiem latwo mozna znalezc, wlasciwie nie trzeba szukac, ciekawe, ze normalnie ich nie czytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
login39 Ludzie samodzielnie myslacy czytaja jedynie fakty 27.05.05, 09:25 Nie czytaja komentarzy. Kometarze potrzebne sa patentowanym inteligentom, zeby wiedzieli, o czym maja slusznie rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Ludzie samodzielnie myslacy czytaja jedynie f 28.05.05, 10:37 komentarze pobudzjaa zdrowa dyskusje, coz to za inteligenci, ktorzy w opraciu o fakty, bez dyskusji z innymi ludzmi, bez przedstawionych kontrargumentow twierdza, iz sa w stanie wyrobic sobie opinie na jakis temat... Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh no to masz sierotko... 27.05.05, 09:27 "...Przepraszamy Czytelników. Przepraszamy opinię publiczną. Przepraszamy policjantów i ich szefów, którzy poczuli się dotknięci kolejną, tym razem fałszywą, informacją o skandalu w ich szeregach...." w artykule obok. trzeba tylko minimum dobrej woli by to znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene miałem to samo zacytować ... 27.05.05, 10:22 "blond-kasi" potwierdza sens kawałów, które krążą na temat blondynek. Nie dziwi zwyczajowa erupcja krytykanctwa po pośpiesznym i wybiórczym przeczytaniu kilku słów artykułu. Niestety, umiejętność rozumnego i uważnego czytania w tym społeczeństwie "leży". Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: no to masz sierotko... 27.05.05, 13:19 >>> w artykule obok. trzeba tylko minimum dobrej woli by to znaleźć.. <<< To powinno być ogromnymi literami. Żeby znaleźć nagłówek nie potrzeba dobrej woli, a przeprosiny powinny dotrzeć do wszystkich - nie tylko do szukających ich. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr RZEPA DAREWICZA WYWALIŁA A GW NIE!!! 27.05.05, 13:27 Tylko dalej Pacewicz bedzie mądrale zgrywał jak do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
1steve Re: symbole 27.05.05, 11:47 Szukasz słowa przepraszam. Jest tutaj. Nawet kilka razy serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2732520.html Odpowiedz Link Zgłoś
swierczkowata Re: symbole 27.05.05, 13:11 Blond - przeczytaj sobie Gazetę i przestań wypisywać głupoty na forum. Jeśli dalej nie znajdziesz proponuję wizytę u okulisty Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczowpiszdomnie Re: symbole 27.05.05, 13:23 to odgarnij te blond loczki to może zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: symbole 27.05.05, 14:56 > przeczytałam, szukając słowa "przepraszamy". jak zwykle, nie znalazłam. To sie nazywa wtorny analfabetyzm. Poczatek siodmego akapitu, cytuje: "Przepraszamy Czytelników. Przepraszamy opinię publiczną." A jesli to jednak nie analfabetyzm, to nie jestes wprawdzie jedynym klamca na tym forum, ale jednym z bardziej perfidnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz HAUHAUHAUHAUHAUHAU!!!! 27.05.05, 07:29 Pod stół i szczekać! Ministra publicznie przeprosić! Tak wygląda dziennikarska rzetelność! O czymś się usłyszało, NIE SPRAWDZIŁO SIĘ DO KOŃCA, ale to nic - mamy materiał na aferę, więc drukujemy, bo na pewno to nie może być żadna blaga, a co będzie, jak np. Rzepa wydrukuje wcześniej, to oni będą na topie a nie my, drukujemy, drukujemy. BARDZO DOBRZE SIĘ STAŁO! Może się nauczycie rzetelności i przestaniecie powtarzać wszystko, co zasłyszeliście w swoim dziennikarskim maglu. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: HAUHAUHAUHAUHAUHAU!!!! 27.05.05, 08:33 Mieli dwa zrodla, mysle ze to wystarczajace zabezpieczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: HAUHAUHAUHAUHAUHAU!!!! 27.05.05, 08:50 Wystarczające? To o co ta cała afera? Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: HAUHAUHAUHAUHAUHAU!!!! 28.05.05, 10:40 O to, ze zrodla okazaly sie podstawione, a sytuacja najpewniej wyrezyserowana. Przez kogo i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen dwa zródła? 27.05.05, 10:43 jakie dwa. w tekscie jest mowa tylko o jednym. komendancie z łodzi. ten drugi, z olsztyna nie chciał z nimi gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Ploty z dwóch źródel nie przestają być plotami 27.05.05, 12:33 Ploty z dwóch źródel nie przestają być plotami. Porządny dziennikarz pisze w oparciu o konkretne dokumenty, a nie w oparciu o plotki. Nawet SuperExpress nie zdobyłby się na taki krok, aby drukować cokolwiek w oparciu o plotki. Ale GW ma swoje statndardy, przy których SuperExpress i Bild są wzrorcami doskonałości dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: 'ploty' komendanta 27.05.05, 16:17 slowa komandanta wojewodzkiego policji to dla ciebie 'ploty'? Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Ploty z dwóch źródel nie przestają być plotam 28.05.05, 10:42 Nie zartuj sobie, mysle ze duze, powazane amerykanskie dzienniki nie zawachaly by sie wydrukowac artykulu, gdyby fakt istnienia afery potwierdzaly dwie wysoko postawione osoby, gdyby przed oczami mieli akta sprawy, o ktorej mowa... A brukowce pisza nie tylko w opraciu o plotki, czesto w oparciu o wymysly, zwlaszcza w rubrykach towarzyskich. Mysle ze argument o SUper Expressie byl slabo trafiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi etos, :). 27.05.05, 14:32 nic się nie zmieni. dalej będa sobie nawzajem przyznawać nagrody za dziennikarską rzetelnośc. raz olejnikowa, raz pacewicz, a raz lis. geremek jest mężem stanu, transformacja systemowa, tyminski bije żonę, z biedy zabijają się w polsce tylko nieudacznicy, a urban to brukowiec. dziennikarstwo śledcze. akcje agory idą w górę, a mieszkania w warszawskich apartamentowcach sa naprawde takie wygodne, :). Odpowiedz Link Zgłoś
mfru Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:29 I teraz "Gazeta" będzie rzecz jasna dalej chronić swoich jedynie wiarygodnych "informatorów", podobnie jak ścierwojady w "Wprosta", "Zycia" itd. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 12:02 mfru napisał: > I teraz "Gazeta" będzie rzecz jasna dalej chronić swoich jedynie wiarygodnych > "informatorów", podobnie jak ścierwojady w "Wprosta", "Zycia" itd. > Smacznego! Zacznij wic czytac wiarygodne media jakimi z pewnoscia dla ciebie jest "trybuna" Odpowiedz Link Zgłoś
izmy re-dezinformacja? 27.05.05, 07:31 powiedzmy sobie uczciwie: to nie tyle "gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji ale to "gazeta" zdeinformowała swoich czytelników a ofiarą padli obciążeni dezinformacjami urzędnicy obniża to w moich oczach wiarygodność "gazety" (dobrze, że mamy już lato) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: re-dezinformacja? 27.05.05, 07:33 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2732520.html Następny, który nie doczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
violletta4 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:39 Gazeto wybiórcza jak przeprosicie min.Brachmańskiego macie się za opoke madrości a jeśteście normalnym szmatławcem , widzicie że zmienia się władza to małe kacyki policyjne będą robic prowokacje żeby załapac sie na stołek ,oj a co Belka na to jego mocodawcy czyli wybiórcza oszkalowała Brachmańskiego a on go wywalił ,Premierze Belka , co pan na to wstyd i hańba !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr WIOLLETTO masz świętą rację 27.05.05, 13:23 Jeszcze tylko brakuje Frasyniuka by to skomentował, a w ostatecznosć tego biednego Mazowieckiego wyrwa z nad grobu i poproszą o komentarz w koncu czego sie nie robi dla "przyjaciół" Odpowiedz Link Zgłoś
o_gryzek Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:44 i dobrze wam tak... dziennikarze to ścierwożercy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Gazeta padła ofiarą własnej pazerności. 27.05.05, 07:47 Bo wystarczyło przed publikacją zapytać kogo trzeba. A wracając do tego "asa" CBŚ z Olsztyna i samego Tkaczyka - szkoda słów , jak takie coś mogło dojśc do tak wysokich stanowisk w policji. Pomstującym na SLD zwrócę uwagę iż ten cały Tkaczyk to wynalazek AWS, w 1999 r. wynalazło go w Lublinie. SLD nietety na nim sie nie poznało, nawet wtedy gdy z hukiem został odwołany z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: a moze tak pomyśleć, co? 27.05.05, 16:19 zastanów się kto tak naprawdę oberwał. podpowiem: właśnie tkaczyk. zastanawiajace o jaką grubą sprawę w okolicach cbś może chodzić, że poświęcili jednego ze swoich ludzi, aby pozbyć się tkaczyka z policji Odpowiedz Link Zgłoś
pierepielicyn WYBORCZA ZESZŁA DO SZMATŁAWCÓW 27.05.05, 07:48 napisali bzdury a teraz chcą wpierdzielić w ich świństwa gliniarza z Olsztyna.Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: WYBORCZA ZESZŁA DO SZMATŁAWCÓW 27.05.05, 12:14 Nie widze w tym zadnego powodu do wstydu... Jesli klamal i byl intrygantem dlaczego to tolerowac... Uwazam, ze gw zrobila to, co do niej nalezalo! nl Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr KTOŚ JESZCZE TAK UWAŻA???? 27.05.05, 13:20 jestem przerażony to chyba jasne ze coś na rzeczy leżało od razu skoro tak alergicznie zaprotestowali ci z MSWiA czy mogli to lepiej zwryfikować. Pewnie tak ale nie Pacewicz ze stasinskim z grubej rury strzelać i przy okazji Belce dać pola do popisu bo ten oczywiści w ramach "nnoowweejj jjaakkoośćccii" oczywiscie biednego Brachmanskiego odwołał za coś co wydarzyło sie z tego co mi mozna przeczytać jeszcze przed urzedowaniem Brachmanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: KTOŚ JESZCZE TAK UWAŻA???? 27.05.05, 22:06 Zebys tylko sie nie rozplakal nad losem tego twardoglowego komucha Brachmanskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
victea1 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:48 Gazeta dała ciała.Trzeba posypac sie popiołem i długo w nim leżeć za taka fuszerkę.W Olsztynie wszyscy znali dzialania tych dwóch panów.Przeciwko Markowskiemu toczyło sie nie jedno postepowanie wyjaśniajace prowadzone przez Inspektorat KG Policji, ale Tkaczyk zawsze go chronił.Mały człowieczek w końcu namieszał wszystkim i mam nadzieję teraz odpowie za całą swoją działalność w Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:50 na temat Gilowskiej też Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 19:04 tez tak mysle. i Gilowska i cale PO. ale GW programowo PO torpeduje. przykre to jest. ale ciesze sie, ze wreszcie sprawa "rzetelnosci" Wyborczej trafila jasno do szerszego gremium. Ja juz kiedys przy okazji wydarzenia, w ktorym bralem udzia zorientowalem sie, ze artykuly w GW sa po prostu czesto zmysleniami albo podkoloryzowaniem autora. (chodzi o manifestacje ws Ukrainy) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 07:50 Sprawdzaja informacje gdy sie okazaly nieprawdziwe..... :) To tlunaczenie ludzi doroslych czy gowniarzy? Wolnosc prasy, jak kazda forma wolnosci, zobowiazuje do odpowiedzialnosci. Jak widac panom i paniom z GW tejze odpowiedzialnosci zabraklo. Tak jak zabraklo jej panom i paniom z Newsweek i zginelo kilkanascie osob. Mysle, ze srodowisko dzinnikarskie zgniusnialo. Dziennikarze wiedza jak maja wladze, wiedza ze sie ich boja, wiec olewaja zetelnosc zawodowa. Bo co im kto zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
ad54 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:03 Uważa Gazeto-jeszcze jedna,druga taka wpadka i stracicie wiarygodnośc.A swoją drogą to mimo iż niejestem fanem p.Brachmańskiego to powinniście go przeprosic Odpowiedz Link Zgłoś
kanye Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:11 ale jaja!to was zrobili w konia i dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
aykro Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:15 Kiedy napisałem to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24327877&a=24350742 nie myślałem, że aż tak bardzo mam rację. Oszukali, prowokacja - a to po prostu zbyt wielkie podekscytowanie tematem. Na dodatek wiara we własną nieomylność kazała Gazecie przez kilka dni iść w zaparte i triumfalnie obwieszczać - znaleźlismy śledztwo! Niemożność przyznania się do błędu jest chorobą zawodową wszystkich dziennikarzy. Swoją droga - przecież pisali w oficjalnym komunikacie, że są dwa niezależne źródła informacji - i gdzie jest to drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Rzady padaja jak much a GW wciaz trwa.... 27.05.05, 08:17 Od lat rzady i urzedasy padaja jak muchy a GW trwa i trwa jakby to sklad personalny redakcji byl uosobieniem samej prawdy. Cos na kszalt polskiego Watykanu z Naczelnym papiezem u steru. Moze Habemus Papam jest dobre w Rzymie, ale w Warszawie przydaloby sie troche redakcje systematycznie wietrzyc, zwlaszcza po puszczeniu tak monstrualnego baka. W koncu GW to tez jest normalny interes, a poniewaz zyje z Prawdy, wiec powinna cos zrobic dla wlasnego uwierzytelnienia. To dobry moment dla odpowiedniej reformy. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Astygmatyku! Moge ci wskazać dziesiątki organów.. 27.05.05, 09:08 prasowych nawet ze 100 letnia tradycje,które trwaja mimo wielokrotnych zmian ekip rządzacych! To jedna z podstaw demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:20 Ciekawe czy GW przeprosi teraz zaszczutego Brachmańskiego???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaaaaazeta Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:26 Radio Erewań nadaje (i to po polsku czasem tylko wtrącając coś w Idysz). Odpowiedz Link Zgłoś
joga1 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:27 Ale jednak daliście plamę... Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:28 pomyślicie też z drugiej strony. Czy normalna policja, w normalnym kraju robi takie prowokacje? Chyba dziennikarze Wyborczej byli blisko jakiejś naprawdę grubej sprawy. I szacunek dla tego policjanta, który współpracował z gazetą. Niestety uczciwi policjanci tylko w ten sposób mogą walczyć o sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:36 Bardzo współczuje! Ale to oznacza, że Gazeta Wyborcza jest potęgą, z którą walczy organ państwa, a to już o czymś świadczy. Konkretnie, że demokracja w Polsce jest poważnie zagrożona, nadto, że Gazeta Wyborcza jest potrzebana Polsce i Polakom - jak nigdy dotychczas. Kocham Gazetę Wyborczą za jej niezaprzeczalny wkład w polską kulturę i demokrację!!!!!!!!!! Co wcale nie oznacza, że zawsze zgadzam się z głoszonymi poglądami na jej łamach. Pozdrowienia dla całego Zespołu Redakcyjnego!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Re: The Matrix has you! /bt. 27.05.05, 09:12 t-800 napisał: > ---------- Dzięki za link! Już bardzo dawno Ciebie doceniłem! Zagladam tam gdzie wskazałeś! Serdecznie pozdrawiam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: The Matrix has you! /bt. 27.05.05, 10:42 Nie ma za co, to jest tzw. sygnaturka (mam ich kilka). Treść postu wpisałem w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 08:37 Krótko mówiąc: Gazeta kłamie do kwadratu.... Odpowiedz Link Zgłoś