frank_drebin Widze ze jeden byly agent SB w redakcji GW juz nie 03.06.05, 22:02 wystarcza. Rozumiem, ze teraz p. Garlicki tez bedzie w glebokim ukryciu adiustowal teksty GW .... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Widze ze jeden byly agent SB w redakcji GW ju 03.06.05, 22:43 frank_drebin napisał: > wystarcza. Rozumiem, ze teraz p. Garlicki tez bedzie w glebokim ukryciu > adiustowal teksty GW .... Garlicki adjustuje w Polityce :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Widze ze jeden byly agent SB w redakcji GW ju 03.06.05, 22:51 Nie wiedzialem. Fakt moglem sie domyslic w koncu tam go czesto drukowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Hanba 03.06.05, 22:39 Jak taki czlowiek moze uczyc mlodziez, przeciez to hanba dla polskiej nauki, precz z takimi pseudoautorytetami, powinien podzielic los "autorytetu" Michnika, ktoremu juz dzis nikt rozsadny w Polsce nie ufa, no rzecz jasna lewactwo i TW sa zachwyceni takimi panami. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zawsze mogło być inaczej 03.06.05, 22:48 Czy ten wywiad to odpowiedź na zapowiedź lustracji profesorów? Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Zawsze mogło być inaczej 03.06.05, 22:54 Skoro o lustracji to po co opluwa Marszałka? Żadnych autorytetów to tałatajstwo nie uszanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek pamietam gadajaca glowe 04.06.05, 05:53 z programow edukacyjnych puszczanych na lekcjach za komuny. Nalapal sie gosciu za komuny kasy: dochody z profesury, dodatek partyjny, za pisanie w Polityce no i jeszcze te programy w telewizji. Po wielkim brzuchu widac. No i jeszcze niezla emeryturka czeka. III Rzeczpospolita to kraj niesprawiwedliwosci spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
g.stevens Re: Zawsze mogło być inaczej 04.06.05, 21:24 Ja się nie dziwię, bo to jest obecny poziom Uniwersytetu Warszawskiego. Gdy czytałem w tej gazecie wypowiedzi rektora, niejakiego Węgleńskiego, to teraz niczemu się nie dziwię. Byli przy korycie w PRL, to są i teraz. A czy studenta historii UW bardzo obchodzi to, że prawdy objawione wykłada szpicel? Odpowiedz Link Zgłoś
profesor_uconn Węgleński nie był wcale komuchem 07.06.05, 17:08 g.stevens napisał: > Ja się nie dziwię, bo to jest obecny poziom Uniwersytetu Warszawskiego. Gdy > czytałem w tej gazecie wypowiedzi rektora, niejakiego Węgleńskiego, to teraz > niczemu się nie dziwię. Byli przy korycie w PRL, to są i teraz. A czy studenta > historii UW bardzo obchodzi to, że prawdy objawione wykłada szpicel? Drogi/Droga Panie/Pani g.stevens: Spotkałem za komuny Profesora Piotra Węgleńskiego w Bostonie. Zaręczam, że nie był wcale "przy korycie" w PRL. Jest to porządny człowiek, ale zwichrowany powiązaniami z Unią Demokratyczną i jej popłuczynami. Nie może się powstrzymać przed podpisywaniem różnych apeli. Dziwne też, że nie mierzi go azyl w UD a teraz w PD dla komuchów i agentów SB, którzy byli po drugiej stronie barykady. UCONN Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Kolejny bohater GW i "człowiek honoru" 05.06.05, 12:13 Ilu jeszcze szmaciarzy i donosicieli do wybielenia? Kto następny w kolejce? Może wywiad z Hausnerem o tym jak musiał zostać aparatczykiem PZPR i współpracować z SB (dla dobra polskiej nauki oczywiście!). Odpowiedz Link Zgłoś
ekostar Włodzimierz Kalicki na usługach 05.06.05, 20:56 Włodzimierz Kalicki otrzymał honorarium za ten wywiad. Zarabia pieniądze - nie ważne w jaki sposób. Czy Pan się nie czerwieni? Pytanie retoryczne: Jesli A jest X Jesli B nie może być X to czy A może być B? www.nauka-edukacja.p4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś