arahat1 06.06.05, 08:30 kobieta zna sie na kompie a czy mysli?- w rodzinach rozwiedzionych porwan dokonuje albo ojciec albo matka....dlaczego tym tropem nie poszla nasza kochana policja???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna.mucha Re: W mailu ratunek 06.06.05, 09:36 Radze czytac uwaznie - policja ustalila, ze porwania dokonal ojciec, ale w ustaleniu miejsca pobytu tego ojca pomogl e-mail. I tyle historii. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Na przyszłość proszę odwołać się do www.policja.pl 06.06.05, 09:47 Gdyby w tym mailu było link do np. www.policja.pl/krzys i tam byłoby potwierdzenie takiej sprawy - uwierzyłbym w ten mail który też dostałem. A tak, w zalewie spamu - wyrzuciłem go do śmietnika jak setki innych. Nie mam czasu dzwonić pod podany numer i weryfikować. A owa mama zamiast angażować tysiące ludzi w poszukiwania pisaniem dramatycznych apeli - mogłaby ruszyć głową i wskazac policji że chłopca mógł "porwać" tatuś. Odpowiedz Link Zgłoś
messah Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 10:04 Gdybm dostał takiego maila bez możliwości weryfikacji (np przez wyżej zmiankowane odesłanie do strony policji z notką o poszukiwaniach) to założyłbym że jest to spam. Smutne. Ale tak bym założył. Zbyt często wołano "wilk". Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz68 Ojciec??!!??!! Kto by pomyślał! :-)) Uauuu! 06.06.05, 21:18 Oczywiście, ani matka, ani tym bardziej policja nie wpadli na to, że mógł to byż ojciec dziecka! Każdy myłlał, że to pewnie pewien Samson uciekł z więzienia i porwał następną ofiarę! Uauu! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mucha Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 10:44 wyscie chyba nie doczytali artykulu - nie chodzilo o to,zeby wpasc na to, kto porwal dziecko, ale gdzie ono sie znajduje. A poza tym - nikomu nie zycze czegos takiego, ale w takich sytuacjach wszelkie srodki sa dozwolone, takze "angazowanie tysiecy ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_woz Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 13:18 no wlasnie do jasnej cholery, kobieta wykazala sie przedsiebiorczoscia a nie biernoscia charakterystyczna dla wielu naszych rodakow, a wy teraz na niej psy wieszacie, ze zaangazowala kilka tysiecy ludzi! ciekawe kto z nas nie chwytalby sie przyslowiowej brzytwy gdyby porwano jego/jej dziecko. jak komus sie skrzynka zapycha to wspolczuje, ale nie sadze zeby wygoda uzytkownikow sieci powinna byc akutar wartoscia pierwszorzedna dla tej pani gdy klikala "wyslij". Odpowiedz Link Zgłoś
bianka2003 Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 07.06.05, 11:05 Powiem tylko tyle, że gdyby moje dziecko ktoś porwał z pewnością nie zastanawiałam bym się nad tym jak udowodnić, że dzieje się krzywda, lecz krzyczała bym o tym na cały świat, aby oddali mi dziecko !!!!! Kiedyś dostałam podobny e-mail dotyczący dwójki dzieci (wraz z ich zdjęciami) nie zastanawiałam się nad tym, czy to żart czy nie, wysłałam go dalej do swoich znajomych i starałam się zapamiętać buzie tych dzieci ze zdjęć, bo to nigdy nie wiadomo czy nie spotka się tych dzieci ... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgosc Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 07.06.05, 11:19 macie racje - zaraz sie okaze, ze oskarza kobiete o wysylanie spamu... ach ci Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
sarwek Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 11.06.05, 18:23 mnie sie wydaje ze jesli podalaby link do jakiejs strony to uwiarygodniloby jej wpis mogloby wiecej ludzi go rozeslac ale i tak najwazniejszy jest koniec tym razem dobry(a tak wogole to jest pierwszy email z prawdziwym apelem jaki dostalem a dostalem juz setki ) sprawdzenie wiarygodnosci emaila to chwila w googlach wpisz czesc tekstu emaila i jesli to lancuszek to google znajdzie strony do demaskowania lancuszkow na ktorych bedzie tekst z twojego emaila np. ceti.pl/gralinski/chains/index.html pozdrawiam a co do ostanich wpisow o tym ze ludzie czepiaja sie tej kobiety a moze oni czepiaja sie spamu ktory jest plaga i juz ich to denerwuje (serwisy organizacje interentowe ciezkie pieniadze placa na walke z tym zjawiskiem) Odpowiedz Link Zgłoś