Dodaj do ulubionych

W mailu ratunek

06.06.05, 08:30
kobieta zna sie na kompie a czy mysli?- w rodzinach rozwiedzionych porwan
dokonuje albo ojciec albo matka....dlaczego tym tropem nie poszla nasza
kochana policja????
Obserwuj wątek
    • czarna.mucha Re: W mailu ratunek 06.06.05, 09:36
      Radze czytac uwaznie - policja ustalila, ze porwania dokonal ojciec, ale w
      ustaleniu miejsca pobytu tego ojca pomogl e-mail. I tyle historii.
      • dan3iger Na przyszłość proszę odwołać się do www.policja.pl 06.06.05, 09:47
        Gdyby w tym mailu było link do np. www.policja.pl/krzys i tam byłoby
        potwierdzenie takiej sprawy - uwierzyłbym w ten mail który też dostałem. A tak,
        w zalewie spamu - wyrzuciłem go do śmietnika jak setki innych. Nie mam czasu
        dzwonić pod podany numer i weryfikować.
        A owa mama zamiast angażować tysiące ludzi w poszukiwania pisaniem
        dramatycznych apeli - mogłaby ruszyć głową i wskazac policji że chłopca
        mógł "porwać" tatuś.
        • messah Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 10:04
          Gdybm dostał takiego maila bez możliwości weryfikacji (np przez wyżej
          zmiankowane odesłanie do strony policji z notką o poszukiwaniach) to założyłbym
          że jest to spam. Smutne. Ale tak bym założył. Zbyt często wołano "wilk".
          • gazeciarz68 Ojciec??!!??!! Kto by pomyślał! :-)) Uauuu! 06.06.05, 21:18
            Oczywiście, ani matka, ani tym bardziej policja nie wpadli na to, że mógł to
            byż ojciec dziecka! Każdy myłlał, że to pewnie pewien Samson uciekł z więzienia
            i porwał następną ofiarę! Uauu!
        • czarna.mucha Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 10:44
          wyscie chyba nie doczytali artykulu - nie chodzilo o to,zeby wpasc na to, kto
          porwal dziecko, ale gdzie ono sie znajduje. A poza tym - nikomu nie zycze
          czegos takiego, ale w takich sytuacjach wszelkie srodki sa dozwolone,
          takze "angazowanie tysiecy ludzi".
        • justyna_woz Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 06.06.05, 13:18
          no wlasnie do jasnej cholery, kobieta wykazala sie przedsiebiorczoscia a nie
          biernoscia charakterystyczna dla wielu naszych rodakow, a wy teraz na niej psy
          wieszacie, ze zaangazowala kilka tysiecy ludzi! ciekawe kto z nas nie chwytalby
          sie przyslowiowej brzytwy gdyby porwano jego/jej dziecko. jak komus sie
          skrzynka zapycha to wspolczuje, ale nie sadze zeby wygoda uzytkownikow sieci
          powinna byc akutar wartoscia pierwszorzedna dla tej pani gdy klikala "wyslij".
        • bianka2003 Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 07.06.05, 11:05
          Powiem tylko tyle, że gdyby moje dziecko ktoś porwał z pewnością nie zastanawiałam bym się nad tym jak udowodnić, że dzieje się krzywda, lecz krzyczała bym o tym na cały świat, aby oddali mi dziecko !!!!!

Kiedyś dostałam podobny e-mail dotyczący dwójki dzieci (wraz z ich zdjęciami) nie zastanawiałam się nad tym, czy to żart czy nie, wysłałam go dalej do swoich znajomych i starałam się zapamiętać buzie tych dzieci ze zdjęć, bo to nigdy nie wiadomo czy nie spotka się tych dzieci ...
          • bydgosc Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 07.06.05, 11:19
            macie racje - zaraz sie okaze, ze oskarza kobiete o wysylanie spamu...
            ach ci Polacy...
            • sarwek Re: Na przyszłość proszę odwołać się do www.polic 11.06.05, 18:23
              mnie sie wydaje ze jesli podalaby link do jakiejs strony to uwiarygodniloby jej
              wpis mogloby wiecej ludzi go rozeslac ale i tak najwazniejszy jest koniec tym
              razem dobry(a tak wogole to jest pierwszy email z prawdziwym apelem jaki
              dostalem a dostalem juz setki ) sprawdzenie wiarygodnosci emaila to chwila w
              googlach wpisz czesc tekstu emaila i jesli to lancuszek to google znajdzie
              strony do demaskowania lancuszkow na ktorych bedzie tekst z twojego emaila np.
              ceti.pl/gralinski/chains/index.html pozdrawiam a co do ostanich wpisow o
              tym ze ludzie czepiaja sie tej kobiety a moze oni czepiaja sie spamu ktory jest
              plaga i juz ich to denerwuje (serwisy organizacje interentowe ciezkie pieniadze
              placa na walke z tym zjawiskiem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka