gosiaczek76 11.01.06, 20:48 dziewczyny pomocy moj 4 mies synek ma ja w oczku wkropilam mu sol fizjologiczna nie da sobie wyciagnac .Zachowuje sie tak jakby ona mu nie przeszkadzala . Czy sama wyplynie ?mialyscie tak POMOCY CO ROBIC Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelowamama Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 21:03 po pierwsze zaznaczam, że sama nie miałam takiej sytuacji, ale będąc na twoim miejcsu zakropliłabym sól (tak jak zrobiłaś) i po prostu bym czekała, aż rzęsa sama wypłynie z łzami, albo przynajmniej spłynie do kącika, skąd łatwiej będzie ją wyjąć. Mój synek miał kiedyś ropiejące oczko i pewmego dnia zauważyłam, że sporo ropki pływa mu w oku i bardzo się wtedy wystraszyłam. Chciałam mu ją wyjąć, ale nie bardzo wiedziałam jak i zrobiłam tak, jak teraz radzę tobie z rzęsą. Wydaje mi się, że dzieci mają zdecydowanie mniej uwrażliwione oczy od nas i chyba im to naprawdę nie przeszkadza, że mają coś w oku. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 21:39 moja córcia ma rzęskę już chyba trzeci dzień i noc nie robię..... może jestem wyrodną matką..... ale mam wrażenie, że to małej nie przeszkadza więc czekam aż samo wypłynie Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek76 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 22:02 -dzieki dziewczyny IWS daj znac jak sytuacja badzmy w kontakcie bo jestem przerazona Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka89 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 22:13 moj synek 9mcy juz nie raz mial rzęskę w oczku i tez nic nie robilam, bo mu to wcale nie rpzeszkadzało..nie plakal ani nic... ona sama mu wypłynie ze łzami, albo malenstwo samo zacznie trzeć sobie oczka i pozbedzie sie rzęski! Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 09:00 Jak moja Mala byla calkiem malutka to zdarzalo sie to bardzo czasto ze cos jej w oczu widzialam, ale nie wyjmowalam bo nie bardzo jest jak. najczesciej po 24 godz samo splywalo. za bardzo tez sie tym nie martwilam bo nie sprawiala wtrazenia nieszczesliwej z tego powodu, jakby zupelnie nic nie czula... Odpowiedz Link Zgłoś
agakra Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 10:48 a ja czytalam, ze nic nie trzeba robic. Dziecku to nie przeszkadza, rzesy niemowlaka sa bardzo mieciutkie i wyplywaja same wraz z płaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
ona103 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 11:06 Mój mały (3 mies)też miaał rzęskę w oku, najpierw panikowałam ale dałam spokój i sama wypłyneła z łezkami. Oczko samo się oczyszcza od zewnątrz w kierunku kanalika łzowego, więc z taką drobnostką sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 14:26 Wypłynie sama. Mój synek ma większy problem, bo mu rzęski w dolnej powiece rosną pionowo i ma je cały czas na oczkach, ale nie powoduje to żadnych efektów ubocznych - opinia konsultowana okulistycznie Wiec takka rzęska też nie powinna myślę spędzać snu z powiek Odpowiedz Link Zgłoś