Dodaj do ulubionych

RZESA W OKU U NIEMOWLAKA

11.01.06, 20:48
dziewczyny pomocy moj 4 mies synek ma ja w oczku wkropilam mu sol
fizjologiczna nie da sobie wyciagnac .Zachowuje sie tak jakby ona mu nie
przeszkadzala . Czy sama wyplynie ?mialyscie tak POMOCY CO ROBIC
Obserwuj wątek
    • marcelowamama Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 21:03
      po pierwsze zaznaczam, że sama nie miałam takiej sytuacji, ale będąc na twoim
      miejcsu zakropliłabym sól (tak jak zrobiłaś) i po prostu bym czekała, aż rzęsa
      sama wypłynie z łzami, albo przynajmniej spłynie do kącika, skąd łatwiej będzie
      ją wyjąć. Mój synek miał kiedyś ropiejące oczko i pewmego dnia zauważyłam, że
      sporo ropki pływa mu w oku i bardzo się wtedy wystraszyłam. Chciałam mu ją
      wyjąć, ale nie bardzo wiedziałam jak i zrobiłam tak, jak teraz radzę tobie z
      rzęsą. Wydaje mi się, że dzieci mają zdecydowanie mniej uwrażliwione oczy od nas
      i chyba im to naprawdę nie przeszkadza, że mają coś w oku. Brrr
    • iws Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 21:39
      moja córcia ma rzęskę już chyba trzeci dzień i noc nie robię..... może jestem
      wyrodną matką..... ale mam wrażenie, że to małej nie przeszkadza więc czekam aż
      samo wypłynie
    • gosiaczek76 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 22:02

-dzieki dziewczyny IWS daj znac jak sytuacja badzmy w kontakcie bo jestem przerazona
      • wisienka89 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 11.01.06, 22:13
        moj synek 9mcy juz nie raz mial rzęskę w oczku i tez nic nie robilam, bo mu to
        wcale nie rpzeszkadzało..nie plakal ani nic... ona sama mu wypłynie ze łzami,
        albo malenstwo samo zacznie trzeć sobie oczka i pozbedzie sie rzęski!
        • magalik Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 09:00
          Jak moja Mala byla calkiem malutka to zdarzalo sie to bardzo czasto ze cos jej
          w oczu widzialam, ale nie wyjmowalam bo nie bardzo jest jak. najczesciej po 24
          godz samo splywalo. za bardzo tez sie tym nie martwilam bo nie sprawiala
          wtrazenia nieszczesliwej z tego powodu, jakby zupelnie nic nie czula...
          • agakra Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 10:48
            a ja czytalam, ze nic nie trzeba robic. Dziecku to nie przeszkadza, rzesy
            niemowlaka sa bardzo mieciutkie i wyplywaja same wraz z płaczem.
    • ona103 Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 11:06
      Mój mały (3 mies)też miaał rzęskę w oku, najpierw panikowałam ale dałam spokój
      i sama wypłyneła z łezkami. Oczko samo się oczyszcza od zewnątrz w kierunku
      kanalika łzowego, więc z taką drobnostką sobie poradzi.
    • alicez Re: RZESA W OKU U NIEMOWLAKA 12.01.06, 14:26
      Wypłynie sama. Mój synek ma większy problem, bo mu rzęski w dolnej powiece
      rosną pionowo i ma je cały czas na oczkach, ale nie powoduje to żadnych efektów
      ubocznych - opinia konsultowana okulistycznie smile Wiec takka rzęska też nie
      powinna myślę spędzać snu z powiek wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka