Dodaj do ulubionych

Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW

• mrrek Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty... 08.06.05, 21:55
      i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnych
      władców tej czy innej proweniencji?
      • sclavus Re: Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty 08.06.05, 22:00
        mrrek napisał:

> i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnych
        > władców tej czy innej proweniencji?

To napewno jeden z cudów uczynionych - po śmierci - przez "naj, naj, naj,
        naj... papieża". Jż teraz nic, tylko beatyfikować...
        • zulus3 Re: Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty 08.06.05, 22:05
          sclavus napisał:

> mrrek napisał:
          >
          > > i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnyc
          > h
          > > władców tej czy innej proweniencji?
          >
          > To napewno jeden z cudów uczynionych - po śmierci - przez "naj, naj, naj,
          > naj... papieża". Jż teraz nic, tylko beatyfikować...

Dokumenty - no coraz ich wiecej, produkcja w toku, stare SB ckie numery
          przeniesione w terazniejszosc.
    • chris12 [...] 08.06.05, 21:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • ratatatam [...] 08.06.05, 21:56
        • indianski [...] 08.06.05, 21:59
        • sclavus [...] 08.06.05, 22:03
      • indianski Re: Podobno Jaruzelski donosił na siebie przez la 08.06.05, 21:58
        donosil , ale klamal . Nie przyznal sie "Informacji Wojskowej" ze byl tajnym
        wpolpracownikiem "Informacji Wojskowej" .
    • piglowacki IPN Rozsądny i Niepolityczny jak Maciarewicz !!! 08.06.05, 22:03

…. „Dziennikarz Faktów odnalazł w archiwach IPN -u korespondencję z maja 1949
      roku między sztabem generalnym a szefem głównego zarządu Informacji Wojskowej,
      w której pojawia się nazwisko"Jeruzelski Wojciech". Z dokumentu dołączonego do
      korespondencji ma jasno wynikać, że chodzi o Wojciecha Jaruzelskiego. …

Doktor Antoni Dudek podkreśla, że była ona najbardziej złowrogim narzędziem
      szerzenia terroru wewnątrz Wojska Polskiego, narzędziem sowietyzacji polskiej
      armii.” …

Dziennikarz Faktów TVN odnalazł … ???

A ja jestem prawie pewien, że dr Dudek rzucił SĘPOM do konsumpcji następny
      OCHŁAP PADLINY, następny po liście Wildsteina, sprawie Bolka oraz Ojca Hejmo
      (Kweresowi podsunięto teczkę Hejmo, dziennikarz PRZPADKIEM w Krakowie zadał
      odpowiednie pytanie i KIERES TRAFIONY ZATOPIONY).

A będzie coraz więcej padliny do konsumpcji ludkowie.

Mamy rok wyborczy i wszelkie przedsięwzięcia mające na celu opanowanie języka
      debaty publicznej, zburzenie dotychczasowej hierarchii społecznych wartości,
      bezpośrednie lub pośrednie upokorzenie konkurentów politycznych, ….. będą się
      nasilały. A programy gospodarcze partii nie mają najmniejszego znaczenia, bo
      ich nie ma.

Klasyczne POLSKIE BAGIENKO – jak mawiał śp. Kuroń.

Pozdrawiam tylko myślących
    • ratatatam okragły stolik fiknął do góry nogami... 08.06.05, 22:04
      jedno jest pewne po róznych przechyłach i chybotaniu - "okragły stół" fiknął
      własnie do gory nogami- chyba definitywnie...
      • ezpa7z9 I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:16
        Okrągły stolik to uwłaszczenie komuszej nomenklatury i ,,głodnej
        kasiory''wałęsowskiej ''solidarności(nie bez powodu z małej litery).Prawdziwa
        Solidarność to nurt Gwiazdy,Ani Walentynowicz i wielu innych uczciwych.Komusza
        uwłaszczona nomenklatura to Rakowski i ,,młodzi''Kwaśniewski,Miller
        ,Cimoszewicz,Borowski,Nałęcz itp.Komuniści ,,gomułkowscy''którzy zachowali
        trochę ideowości(nie lubię ich ale cenię za stałość)przy okrągłym stoliku nie
        usiedli.BO NIE ZAPOMNIELI ŻE CZERWONA LEGITYMACJA NIE ZWALNIA Z BYCIA
        POLAKIEM.Można ich nazywać nacjonalistami,oszołomami ale nie mozna odmówić
        patriotyzmu(np.Poręba,Filipski ect).Trudna ta Polska,ale NIE WOLNO nie myśleć!
        • ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:35
          mam watpliowsci co do tego czy jestem mlody i czy jestesmy kolegami ;] - do
          ZSMP juz by mnie nie przyjeli wiec nie wiem... a istotna czescia umowy
          okraglostolowej byl dozywotni immunitet dla paru chlopakow ( no moze wiecej niz
          dla paru ) i byla to czesc rownie wazna jak ta o mowiaca o uwlaszczeniu
          nomenklatury - zobacz co sie dzieje ostatnio wokol Kulczyka - to tez dowod na
          erozje ukladu - zreszta taki sam jak widowiskowe wyciagniecie z worka
          towarzyszki bochniarz henryki w nadziei (ROTFL) ze pociagnie ten cyrk ;]
        • ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:38
          co do poreby, filipskiego itp zgadzam sie ( ale brzydze sie wszystkimi i tak )
        • jakeww Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:39
          Okragły stół fiknął???????????
          Chłopie, pomyśl logicznie. Gorbaczow (niech żyje Gorby!) pozwolił polskim
          partyjniakom oddać władzę. Co ci tu fika?
          • ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:47
            chlopie to ty pomysl ( nawet niekoniecznie logicznie ) kto, komu, kiedy, jaka
            wladze oddawal ? system zdychal na uwiad starczy i towarzysze zafundowali sobie
            bezpieczne przetrwanie w czasach transformacji - nikt wladzy nie oddawal bo
            przesunely sie bardzo delikatnie osrodki dyspozycyjne - takie tam
            male "akcenty" - towarzysze ewakuowali sie w sfery bankowosci, biznesu -
            zostali wydawcami wielkich gazet , kieruja opiniotworczymi mediami - dzis nie
            wplywa sie na swiadomosc pozeracza kartofli palka i karabinem - istnieja
            bardziej subtelne metody sprawowaia wladzy
            • dem0kryt Re: I też się mylisz młody kolego. 09.06.05, 00:00
              System zdychał to fakt. Ale był jeszcze wystarczająco silny by potrzymać Polskę
              za gardło kilka ładnych lat... Często sie o tym zapomina.
            • jakeww Re: I też się mylisz młody kolego. 09.06.05, 08:23
              e tam, marudzisz i popadasz w sprzeczności
              - takie piekne pokojowe rołożenie totalitarnego policyjno-armijnego monolitu
              przez znakomitego GORBY'EGO - który to TOTALITARYZM w Korei jakoś chłopie trwa
              do dziś mimo głodu, mimo że cos tam piszesz że wszystko się samo zrobi,
              wsytarczy kryzys i chwianie na nogach, otóż samo sie nie zrobi, samo nie
              upadnie
    • me-e BOLSZEWICKI...ZBIR 08.06.05, 22:06
      ...ile ludzi przez zbira zginelo...ich rodzinny dzisiaj biedne ...a zbir jakby
      nigdy nic mieszka na terytorium III-RP z honorami jak dla bohatera
      narodowego...co moga media odpowiednio ideologicznie nastawione...OTWORZYC
      TECZKI...czas nastal...
    • henryk.log ;-) 08.06.05, 22:07
      -"Morze reakcji w miażdżącej większości przypominające wycie tłumu linczującego,
      i to na ślepo."
      Waldemar Kuczyński
      • ratatatam Re: ;-) 08.06.05, 22:10
        ah oh jaki wspanialy cytat z Klasyka!!! poprosze cos jeszcze z Bronislawa
        Geremka, Adama Michnika i koniecznie Lesława Maleszki !!!

;)
      • zulus3 Re: ;-) 08.06.05, 22:13
        henryk.log napisał:

> -"Morze reakcji w miażdżącej większości przypominające wycie tłumu
        linczującego
        > ,
        > i to na ślepo."
        > Waldemar Kuczyński
        moze nie wycie tlumu,tylko ujadanie sfory kundli ogarnietych szalem .
    • obywatelgkar WIELKIE ODKRYCIE GNOJKA Z TVN. NO TO CO? NADAL... 08.06.05, 22:10
      to wielka postac historii, daleko wieksza od tego wodzusia Walesy! Generale
      Jaruzelski trzymaj sie! Byc moze dzieki tobie nie mieszkam dzisiaj w kolchozie
      Warszawa, SRR Polska! Pozdrawiam panie generale, SALUTE!
      • ratatatam Re: WIELKIE ODKRYCIE GNOJKA Z TVN. NO TO CO? NADA 08.06.05, 22:13
        ROTFL !
    • brynk hahahahahaiaiaiahiahaihaihaihaiha 08.06.05, 22:11
      Dlaczego kancelaria panujacego nam prezydenta dostaje wscieklizny na wieść
      o
      ujawnienieniu "teczek " , no dlaczego ? ...
    • agaguzia Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:13
      To chyba nie jest zadna niespodzianka.. i pewnie to tez nie jest jedyne
      takie 'cialo' wywyaidowcze z ktorym wspolpracowal..
      • sclavus Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:19
        agaguzia napisała:

> To chyba nie jest zadna niespodzianka.. i pewnie to tez nie jest jedyne
        > takie 'cialo' wywyaidowcze z ktorym wspolpracowal..

Coraz lepiej, no coraz lepiej...

TUMAŃSTWO to jeszcze nic!!! To OBSESJA PARANOIDALNA wzięła górę nad
        Rzeczypospolitą i ...tylko czy wystarczy nocników na te palce...?
    • henryk.log Trochę "luzu" Fk-bracia- :-)))))))))))))) 08.06.05, 22:13
      "Prezydencie Kaczynski - twoim bratem gej" ???
    • me-e bolek -jaruzelski...))) 08.06.05, 22:14
      ...oj, chyba nie bedzie drugej debaty...pane genelare...jak gora z
      gora...odejdziecie w pizdzic...)))
      • zulus3 me-e idz ty lepiej na Parade Rownosci bo pier.jak 08.06.05, 22:19
        oni.
        • me-e odpierl sie od me-e ...))) 08.06.05, 22:22
          zulus3 napisał:

> oni...kochanie )))
          • zulus3 Re: odpierl sie od me-e ...))) 08.06.05, 22:26
            me-e napisał:

> zulus3 napisał:
            >
            > > oni...kochanie )))

ani mi sie sni, ja sie dopiero przyp..
    • stachu44 Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopatu! 08.06.05, 22:14
      I to jego blad.
      • ratatatam Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:16
        no ale pan olo kwasniewski juz byl.... czy z tygo powodu sie biedaczek uchowa
        przed sadami????
      • me-e Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:18
        stachu44 napisał(a):

> I to jego blad.

...co jak co ...ale powstaje tu pytanie...mianowicie...kto tu mordowal
        polakow...
        • ratatatam Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:21
          jak to kto ??? marsjanie!!!!
    • obywatelgkar PSY SZCZEKAJA, KARAWANA JEDZIE DALEJ! 08.06.05, 22:16
      • ratatatam NIE KARAWANA TYLKO KARAWAN ! 08.06.05, 22:17
        i napewno nie do alei zasluzonych na powazkach...
    • langwer1 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:17
      Ciekaw jestem reakcji A. Michnika w nawiązaniu do jego słynnego
      apelu:odpie..ze się od generała.
      • ratatatam Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:20
        wiesz adam michnik choruje na chorobe dyplomatyczna ... zdaje sie ... po
        aferach z Agora , Rywinem , agentem eSBe Maleszka zatrudnianym przez niego w
        GW, pozatym Adam M. mowil duzo innych ciekawszych rzeczy np , ze gen Kiszczak
        jest czlowiekiem honoru... i jakos nie slyszalem zeby w sposob szczegolny to
        musial odreagowywac
    • mozart Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:21
      chachacha tez mi odkrycie.
      Jaruzelski to jedyny facet, ktory nie wypiera sie wlasnych pogladow
      • ratatatam Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:25
        eee no nie do konca niektorych sie wypiera - jakos pomyslu zeby strzelac do
        robotnikow w 1970 na wybrzezu sie wypiera...
    • zygfryd.okrutny Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:24
      nastepna kompromitacja, skompromitowanego IPN, ktory podsuwa sfingowane super tajne papiery ala Giertych. Ciemnota rzuca sie jak na padline, weszac sensacje.
      No i co dzieciaczli, ubawilscie sie 80 letnim dziadkiem? takich samych macie w swoich rodzinach, bo nigdy nie bedziecie do konca pewni co robili wasi tatusiowie i mamusie i obudzicie sie pewnego dnia jako dzieci Jaruzelskiego, agenta Moskwy, tyrana narodu polskiego.
      Eh, durota...
      • ratatatam Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:27
        widzisz niektorzy sa pewni ... ja rozumiem ze to trudne do objecia rozumkniem
        przez tych ktorych tatusiowie byli sekretarami pop a mamusie lektorkami przy
        miejscowej organizacji partyjnej ...no ale takie sa fakty - nie wszyscy sie
        skur--ili w prl, wielu - ale nie wszyscy -
        • zygfryd.okrutny Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:32
          pokaz mi takiego, za dwa dni przsle ci teczke z PZPR, harcerstwa, ZMS, ZSMP i innej PRL-owskiej organizacji. Ci co sie nie ubarbrali w PRL i Rosji, ubabrali sie po uszy w CIA i USA. Tych beda wieszac za nastepne 20 lat.
          • ratatatam Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:52
            klamiesz
          • jany44 Raczej strach w oczach przed procesami. 09.06.05, 11:41
            Ciagle ten sam slang jak z lat 80-tych "Beda nas wieszac towarzysze, trzeba cos
            robic". I wprowadzili stan wojenny dla Polski. Tak naprawde to komuna chronila
            siebie. Nawet majac milionowa armie i SBecje bala sie spoleczenstwa. A wiesz
            czlowieku dlaczego, bo wiedzieli ze im narzucili system wrogi dla Polaków i
            kiedys trzeba bedzie sie z tego rozliczyc. I dzis slysze to samo. Towarzysze
            znowu beda nas chcieli wieszac. W 1961 roku powstancy styczniowi w samej
            Warszawie powiesili 1500 zdrajców kolaborujacych z Rosjanami. I Polska sie od
            tego nie zawalila. Dzisiaj to wszak niemozliwe ale uczciwe procesy dla 100
            tysiecy komuchów. Jestem za.Zreszta komuchy to jedyna organizacja która sie
            wewnetrznie wyrzynala (fizycznie) zarzucajac sobie odstepstwa od wyznaczonego
            celu budowy "idealnego kraju". Jakos nie slyszalem aby Armia Krajowa czy inne
            jednostki to samo robily.
      • sclavus Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:33
        zygfryd.okrutny napisał:

> nastepna kompromitacja, skompromitowanego IPN, ktory podsuwa sfingowane super
        t
        > ajne papiery ala Giertych. Ciemnota rzuca sie jak na padline, weszac sensacje.
        > No i co dzieciaczli, ubawilscie sie 80 letnim dziadkiem? takich samych macie
        w
        > swoich rodzinach, bo nigdy nie bedziecie do konca pewni co robili wasi
        tatusiow
        > ie i mamusie i obudzicie sie pewnego dnia jako dzieci Jaruzelskiego, agenta
        Mos
        > kwy, tyrana narodu polskiego.
        > Eh, durota...

Podzielam celność osądu!
        Święta to prawda co napisałeś, o wiele świętsza niż p. Wojtyła...
    • taki.sobie.znikad Pod sad go i dozywocie ! Zadne komisje ! 08.06.05, 22:24
      • x2468 Re: Pod sad go i dozywocie ! Zadne komisje ! 08.06.05, 22:25
        Zawsze przed czerwonymi ostrzegalem.Gdzie nie dotkniesz,tam smierdzi.
        • taki.sobie.znikad Re: Pod sad go i dozywocie ! Zadne komisje ! 08.06.05, 22:38
          cala generalicja PRL musiala byc podobna. Inni nie mieli szans na awans w
          wojsku.
    • obywatelgkar Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego... 08.06.05, 22:25
      rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie
      smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj US
      passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to
      wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!?
      • me-e Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:28
        obywatelgkar napisał:

> rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie
        > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj
        US
        > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to
        > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!?

...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny )))
        • zulus3 Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:33
          me-e napisał:

> obywatelgkar napisał:
          >
          > > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie
          > > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisi
          > aj
          > US
          > > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moz
          > e to
          > > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!?
          >
          >
          > ...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny )))

Co ty wiesz o prawie me-e ((kochanie)).
          • me-e Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:43
            zulus3 napisał:

> me-e napisał:
            >
            > > obywatelgkar napisał:
            > >
            > > > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywal
            > o sie
            > > > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam
            > dzisi
            > > aj
            > > US
            > > > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskieg
            > o. Moz
            > > e to
            > > > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!?
            > >
            > >
            > > ...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny
            > )))
            >
            > Co ty wiesz o prawie me-e ((kochanie)).

...kochanie...wiem niejako z natury...ze jak ktos morduje i rozjedza
            gosienicami czolgow w imie sovickiego imperium...nalezy mu sie kara ...tu w III
            RP )))
        • obywatelgkar Mee, nie wiem o co ci biega chlopie? Wiesz kto ... 08.06.05, 22:33
          od Jaruzela dostawal paszport? Ten co byl delikatnie mowiac nie mile widziany w
          socjalistycznej ojczyznie! Wiec odwal sie chlopie, sam jestes imigrancina w
          USA, wiec wiesz jaka to frajda! Po co sie czepiasz? Moze Jaruzelski nie byl
          moim snem o przywodcy, ale wolalem go od Czernienki, Brezniewa czy Andropowa!
          Capish????
      • ratatatam Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:29
        ja bym radzil nabrac jeszcze wiekszego dystansu - i nie wypowiadac sie w
        sprawach ktore ciebie nie dotycza - ja temu smieciowi wyplacam emeryture z
        moich podatkow - ty nie -jasne? ;-)
        • sclavus Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:42
          ratatatam napisał:

> ja bym radzil nabrac jeszcze wiekszego dystansu - i nie wypowiadac sie w
          > sprawach ktore ciebie nie dotycza - ja temu smieciowi wyplacam emeryture z
          > moich podatkow - ty nie -jasne? ;-)

Po twoich postach, idę w zakład, że żadnych podatków nie płacisz...
          • ratatatam Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:50
            a idz w...
            zaklad - czy gdzie i w co tam chcesz
      • zulus3 Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:30
        obywatelgkar napisał:

> rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie
        > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj
        US
        > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to
        > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!?

I to jest normalna reakcja.
    • henryk.log "Prezydencie Kaczynski - twoim bratem gej"?? n/t 08.06.05, 22:28

• olewin Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:30
      kryptolewica zaczyna grać na bojową nutę .. Zaczyna się polowanie na
      czarownice .. zwłaszcza na te którym nie można za wiele zaszkodzić .. A
      problemy gospodarcze i obecne afery schodzą na dalszy plan ..
    • solaris_ Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:33
      juice99 napisał:

> każdy myślący człowiek, mógł się tego domyśleć samodzielnie...
      > no właśnie Eisteina do yego nie potrzeba
    • me-e TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:33
      ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us )))
      • zulus3 Re: TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:36
        me-e napisał:

> ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us )))

myslisz me-e ze dociagniesz ?
        • me-e Re: TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:38
          zulus3 napisał:

> me-e napisał:
          >
          > > ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us )))
          >
          > myslisz me-e ze dociagniesz ?

...spytaj siebie )))
          • zygfryd.okrutny te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:41
            kopniesz se Jaruzelskiego, to bedziesz mial satysfakcje z historii twoich rodzicow.
            • me-e Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:48
              zygfryd.okrutny napisał:

> kopniesz se Jaruzelskiego, to bedziesz mial satysfakcje z historii twoich
              rodzi
              > cow.

..zamknij pisioro...hydrauliku ...jeulopy )))
              • zygfryd.okrutny Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:51
                co juz nawet po polsku nie umiesz zdania napisac...do azbetu z toba..buszewiku, ta nienawisc siejecie na calym swiecie...ale juz sie wam konczy...nawet azbest..
                • me-e Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:53
                  zygfryd.okrutny napisał:

> co juz nawet po polsku nie umiesz zdania napisac...do azbetu z
                  toba..buszewiku,
                  > ta nienawisc siejecie na calym swiecie...ale juz sie wam konczy...nawet
                  azbest
                  > ..

...a gzdie twe milosierdzie ...bolszewiku ))
    • jm19 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:37
      Jest mi tak po ludzku bardzo smutno. Nie mam ochoty wyżywać sie na starym,
      schorowanym człowieku, ale fakty są porażające.
      Zastanawiam sie: czy nie miał innego wyjścia, czy też zawładnęła nim przemożna
      chęć zrobienia kariery za wszelka cenę (nawet upodlenia się)? Nie wiem czy
      winiem był system komunistyczny, czy człowiek (jego słaby charakter)? Tak czy
      inaczej, wiadomość jest porażająca.
      Ciekaw jestem jak się teraz czuje nasz "bohater-noblista" Lech W., którego
      absolutnie nie żałuję. O ile Jaruzelski mógł się wystraszyć na Syberii i
      zgłupieć, to Wałęsa działał cały czas z premedytacją.
      Zastanawiam sie czy wśród tych solidarnościowych "rewolucjonistów" jest
      ktokolwiek, kto nie współpracował z SB (większość teczek udało sie niestety
      zniszczyć i prawdy nigdy nie poznamy).
      Robi mi się niedobrze po tym wszystkim. Najgorsze, że wśród takich fałszywych,
      zakłamanych "autorytetów" musimy żyć. Te "autorytety" co jakiś czas domagają
      się od nas "zainteresowania" (a to chcą się samolustrować, a to wyprawiają
      jakieś imieniny a to atakują dawnych kolegów). Jeżeli nie okazujemy
      im "należnego" zainteresowania, to zaraz wsadzają dziub przed kamerę lub
      mikrofon i wyskakuja z jakąś głupkowata ideą lub głupkowatym pomysłem, byle
      tylko nie dać nam spokoju.
      Proponuję wszystkich tych solidarnościowo-okrągłostolowych "bohaterów"
      wystrzelić na księżyc!!!
      • agaj.agaj Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:02
        Proponuje troche dystansu do zycia i politykow. Nie powinienes byc zaskoczony
        ta najnowsza wiadomoscia o czerwonym slepcu. Przeciez gosc gnoil narod i
        sluzyl CCCP od zawsze; zostal za to zreszta specjalnie nagordzony przez bylego
        oficera KGB Putina. Jesli chodzi o Walese to ten jest przede wszystkim
        skrajnie prymitywny, chytry i zwyczajnie wyjatkowo malo inteligentny.
        • sclavus Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:07
          agaj.agaj napisał:

> Proponuje troche dystansu do zycia i politykow. Nie powinienes byc
          zaskoczony
          > ta najnowsza wiadomoscia o czerwonym slepcu. Przeciez gosc gnoil narod i
          > sluzyl CCCP od zawsze; zostal za to zreszta specjalnie nagordzony przez
          bylego
          > oficera KGB Putina. Jesli chodzi o Walese to ten jest przede wszystkim
          > skrajnie prymitywny, chytry i zwyczajnie wyjatkowo malo inteligentny.

No właśnie, co twój koleś to twój koleś - z byle kim się nie zadajesz...n'est
          pas?
    • ukropek Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:40
      Jako oficer WP PRL ten bydlak był etatowym pracownikiem IW bo musiał ale to on
      chciał być zawodowym żołdakiem z własnego wyboru,ciekawe kogo zakapował
      i kto przez niego był skazany..a może był advocatus diaboli w niektórych
      wojskowych sprawach???Ten zbawca Polski...._
    • jm19 Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 22:44
      odrażająco żenujący (nawet poniżej poziomu chodnika)!!!
      • ratatatam Re: Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 22:54
        czyli i tak znacznie przewyzsza poziom pana generala...
      • brynk Re: Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 23:52
        do jm19 - moralista sie znalazł , jak sie nie podoba forum to idz sobie na
        inne , takie , gdzie poziom jest powyzej chodnika . Morały to mozesz prawic
        teśćiowej lub innym swoim domownikom .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka