mrrek Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty... 08.06.05, 21:55 i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnych władców tej czy innej proweniencji? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty 08.06.05, 22:00 mrrek napisał: > i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnych > władców tej czy innej proweniencji? To napewno jeden z cudów uczynionych - po śmierci - przez "naj, naj, naj, naj... papieża". Jż teraz nic, tylko beatyfikować... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Łaska pańska, że uchowały się takie dokumenty 08.06.05, 22:05 sclavus napisał: > mrrek napisał: > > > i ile jeszcze, może cos jeszcze o rodzinach/rodzicach "naszych" aktualnyc > h > > władców tej czy innej proweniencji? > > To napewno jeden z cudów uczynionych - po śmierci - przez "naj, naj, naj, > naj... papieża". Jż teraz nic, tylko beatyfikować... Dokumenty - no coraz ich wiecej, produkcja w toku, stare SB ckie numery przeniesione w terazniejszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 [...] 08.06.05, 21:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam [...] 08.06.05, 21:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski [...] 08.06.05, 21:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 08.06.05, 22:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Podobno Jaruzelski donosił na siebie przez la 08.06.05, 21:58 donosil , ale klamal . Nie przyznal sie "Informacji Wojskowej" ze byl tajnym wpolpracownikiem "Informacji Wojskowej" . Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki IPN Rozsądny i Niepolityczny jak Maciarewicz !!! 08.06.05, 22:03 …. „Dziennikarz Faktów odnalazł w archiwach IPN -u korespondencję z maja 1949 roku między sztabem generalnym a szefem głównego zarządu Informacji Wojskowej, w której pojawia się nazwisko"Jeruzelski Wojciech". Z dokumentu dołączonego do korespondencji ma jasno wynikać, że chodzi o Wojciecha Jaruzelskiego. … Doktor Antoni Dudek podkreśla, że była ona najbardziej złowrogim narzędziem szerzenia terroru wewnątrz Wojska Polskiego, narzędziem sowietyzacji polskiej armii.” … Dziennikarz Faktów TVN odnalazł … ??? A ja jestem prawie pewien, że dr Dudek rzucił SĘPOM do konsumpcji następny OCHŁAP PADLINY, następny po liście Wildsteina, sprawie Bolka oraz Ojca Hejmo (Kweresowi podsunięto teczkę Hejmo, dziennikarz PRZPADKIEM w Krakowie zadał odpowiednie pytanie i KIERES TRAFIONY ZATOPIONY). A będzie coraz więcej padliny do konsumpcji ludkowie. Mamy rok wyborczy i wszelkie przedsięwzięcia mające na celu opanowanie języka debaty publicznej, zburzenie dotychczasowej hierarchii społecznych wartości, bezpośrednie lub pośrednie upokorzenie konkurentów politycznych, ….. będą się nasilały. A programy gospodarcze partii nie mają najmniejszego znaczenia, bo ich nie ma. Klasyczne POLSKIE BAGIENKO – jak mawiał śp. Kuroń. Pozdrawiam tylko myślących Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam okragły stolik fiknął do góry nogami... 08.06.05, 22:04 jedno jest pewne po róznych przechyłach i chybotaniu - "okragły stół" fiknął własnie do gory nogami- chyba definitywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:16 Okrągły stolik to uwłaszczenie komuszej nomenklatury i ,,głodnej kasiory''wałęsowskiej ''solidarności(nie bez powodu z małej litery).Prawdziwa Solidarność to nurt Gwiazdy,Ani Walentynowicz i wielu innych uczciwych.Komusza uwłaszczona nomenklatura to Rakowski i ,,młodzi''Kwaśniewski,Miller ,Cimoszewicz,Borowski,Nałęcz itp.Komuniści ,,gomułkowscy''którzy zachowali trochę ideowości(nie lubię ich ale cenię za stałość)przy okrągłym stoliku nie usiedli.BO NIE ZAPOMNIELI ŻE CZERWONA LEGITYMACJA NIE ZWALNIA Z BYCIA POLAKIEM.Można ich nazywać nacjonalistami,oszołomami ale nie mozna odmówić patriotyzmu(np.Poręba,Filipski ect).Trudna ta Polska,ale NIE WOLNO nie myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:35 mam watpliowsci co do tego czy jestem mlody i czy jestesmy kolegami ;] - do ZSMP juz by mnie nie przyjeli wiec nie wiem... a istotna czescia umowy okraglostolowej byl dozywotni immunitet dla paru chlopakow ( no moze wiecej niz dla paru ) i byla to czesc rownie wazna jak ta o mowiaca o uwlaszczeniu nomenklatury - zobacz co sie dzieje ostatnio wokol Kulczyka - to tez dowod na erozje ukladu - zreszta taki sam jak widowiskowe wyciagniecie z worka towarzyszki bochniarz henryki w nadziei (ROTFL) ze pociagnie ten cyrk ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:38 co do poreby, filipskiego itp zgadzam sie ( ale brzydze sie wszystkimi i tak ) Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:39 Okragły stół fiknął??????????? Chłopie, pomyśl logicznie. Gorbaczow (niech żyje Gorby!) pozwolił polskim partyjniakom oddać władzę. Co ci tu fika? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: I też się mylisz młody kolego. 08.06.05, 22:47 chlopie to ty pomysl ( nawet niekoniecznie logicznie ) kto, komu, kiedy, jaka wladze oddawal ? system zdychal na uwiad starczy i towarzysze zafundowali sobie bezpieczne przetrwanie w czasach transformacji - nikt wladzy nie oddawal bo przesunely sie bardzo delikatnie osrodki dyspozycyjne - takie tam male "akcenty" - towarzysze ewakuowali sie w sfery bankowosci, biznesu - zostali wydawcami wielkich gazet , kieruja opiniotworczymi mediami - dzis nie wplywa sie na swiadomosc pozeracza kartofli palka i karabinem - istnieja bardziej subtelne metody sprawowaia wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: I też się mylisz młody kolego. 09.06.05, 00:00 System zdychał to fakt. Ale był jeszcze wystarczająco silny by potrzymać Polskę za gardło kilka ładnych lat... Często sie o tym zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: I też się mylisz młody kolego. 09.06.05, 08:23 e tam, marudzisz i popadasz w sprzeczności - takie piekne pokojowe rołożenie totalitarnego policyjno-armijnego monolitu przez znakomitego GORBY'EGO - który to TOTALITARYZM w Korei jakoś chłopie trwa do dziś mimo głodu, mimo że cos tam piszesz że wszystko się samo zrobi, wsytarczy kryzys i chwianie na nogach, otóż samo sie nie zrobi, samo nie upadnie Odpowiedz Link Zgłoś
me-e BOLSZEWICKI...ZBIR 08.06.05, 22:06 ...ile ludzi przez zbira zginelo...ich rodzinny dzisiaj biedne ...a zbir jakby nigdy nic mieszka na terytorium III-RP z honorami jak dla bohatera narodowego...co moga media odpowiednio ideologicznie nastawione...OTWORZYC TECZKI...czas nastal... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log ;-) 08.06.05, 22:07 -"Morze reakcji w miażdżącej większości przypominające wycie tłumu linczującego, i to na ślepo." Waldemar Kuczyński Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: ;-) 08.06.05, 22:10 ah oh jaki wspanialy cytat z Klasyka!!! poprosze cos jeszcze z Bronislawa Geremka, Adama Michnika i koniecznie Lesława Maleszki !!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: ;-) 08.06.05, 22:13 henryk.log napisał: > -"Morze reakcji w miażdżącej większości przypominające wycie tłumu linczującego > , > i to na ślepo." > Waldemar Kuczyński moze nie wycie tlumu,tylko ujadanie sfory kundli ogarnietych szalem . Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar WIELKIE ODKRYCIE GNOJKA Z TVN. NO TO CO? NADAL... 08.06.05, 22:10 to wielka postac historii, daleko wieksza od tego wodzusia Walesy! Generale Jaruzelski trzymaj sie! Byc moze dzieki tobie nie mieszkam dzisiaj w kolchozie Warszawa, SRR Polska! Pozdrawiam panie generale, SALUTE! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: WIELKIE ODKRYCIE GNOJKA Z TVN. NO TO CO? NADA 08.06.05, 22:13 ROTFL ! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk hahahahahaiaiaiahiahaihaihaihaiha 08.06.05, 22:11 Dlaczego kancelaria panujacego nam prezydenta dostaje wscieklizny na wieść o ujawnienieniu "teczek " , no dlaczego ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
agaguzia Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:13 To chyba nie jest zadna niespodzianka.. i pewnie to tez nie jest jedyne takie 'cialo' wywyaidowcze z ktorym wspolpracowal.. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:19 agaguzia napisała: > To chyba nie jest zadna niespodzianka.. i pewnie to tez nie jest jedyne > takie 'cialo' wywyaidowcze z ktorym wspolpracowal.. Coraz lepiej, no coraz lepiej... TUMAŃSTWO to jeszcze nic!!! To OBSESJA PARANOIDALNA wzięła górę nad Rzeczypospolitą i ...tylko czy wystarczy nocników na te palce...? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Trochę "luzu" Fk-bracia- :-)))))))))))))) 08.06.05, 22:13 "Prezydencie Kaczynski - twoim bratem gej" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e bolek -jaruzelski...))) 08.06.05, 22:14 ...oj, chyba nie bedzie drugej debaty...pane genelare...jak gora z gora...odejdziecie w pizdzic...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e odpierl sie od me-e ...))) 08.06.05, 22:22 zulus3 napisał: > oni...kochanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: odpierl sie od me-e ...))) 08.06.05, 22:26 me-e napisał: > zulus3 napisał: > > > oni...kochanie ))) ani mi sie sni, ja sie dopiero przyp.. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopatu! 08.06.05, 22:14 I to jego blad. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:16 no ale pan olo kwasniewski juz byl.... czy z tygo powodu sie biedaczek uchowa przed sadami???? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:18 stachu44 napisał(a): > I to jego blad. ...co jak co ...ale powstaje tu pytanie...mianowicie...kto tu mordowal polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Jaruzelski nie byl współpracownikiem episkopa 08.06.05, 22:21 jak to kto ??? marsjanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam NIE KARAWANA TYLKO KARAWAN ! 08.06.05, 22:17 i napewno nie do alei zasluzonych na powazkach... Odpowiedz Link Zgłoś
langwer1 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:17 Ciekaw jestem reakcji A. Michnika w nawiązaniu do jego słynnego apelu:odpie..ze się od generała. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:20 wiesz adam michnik choruje na chorobe dyplomatyczna ... zdaje sie ... po aferach z Agora , Rywinem , agentem eSBe Maleszka zatrudnianym przez niego w GW, pozatym Adam M. mowil duzo innych ciekawszych rzeczy np , ze gen Kiszczak jest czlowiekiem honoru... i jakos nie slyszalem zeby w sposob szczegolny to musial odreagowywac Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:21 chachacha tez mi odkrycie. Jaruzelski to jedyny facet, ktory nie wypiera sie wlasnych pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:25 eee no nie do konca niektorych sie wypiera - jakos pomyslu zeby strzelac do robotnikow w 1970 na wybrzezu sie wypiera... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:24 nastepna kompromitacja, skompromitowanego IPN, ktory podsuwa sfingowane super tajne papiery ala Giertych. Ciemnota rzuca sie jak na padline, weszac sensacje. No i co dzieciaczli, ubawilscie sie 80 letnim dziadkiem? takich samych macie w swoich rodzinach, bo nigdy nie bedziecie do konca pewni co robili wasi tatusiowie i mamusie i obudzicie sie pewnego dnia jako dzieci Jaruzelskiego, agenta Moskwy, tyrana narodu polskiego. Eh, durota... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:27 widzisz niektorzy sa pewni ... ja rozumiem ze to trudne do objecia rozumkniem przez tych ktorych tatusiowie byli sekretarami pop a mamusie lektorkami przy miejscowej organizacji partyjnej ...no ale takie sa fakty - nie wszyscy sie skur--ili w prl, wielu - ale nie wszyscy - Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:32 pokaz mi takiego, za dwa dni przsle ci teczke z PZPR, harcerstwa, ZMS, ZSMP i innej PRL-owskiej organizacji. Ci co sie nie ubarbrali w PRL i Rosji, ubabrali sie po uszy w CIA i USA. Tych beda wieszac za nastepne 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jany44 Raczej strach w oczach przed procesami. 09.06.05, 11:41 Ciagle ten sam slang jak z lat 80-tych "Beda nas wieszac towarzysze, trzeba cos robic". I wprowadzili stan wojenny dla Polski. Tak naprawde to komuna chronila siebie. Nawet majac milionowa armie i SBecje bala sie spoleczenstwa. A wiesz czlowieku dlaczego, bo wiedzieli ze im narzucili system wrogi dla Polaków i kiedys trzeba bedzie sie z tego rozliczyc. I dzis slysze to samo. Towarzysze znowu beda nas chcieli wieszac. W 1961 roku powstancy styczniowi w samej Warszawie powiesili 1500 zdrajców kolaborujacych z Rosjanami. I Polska sie od tego nie zawalila. Dzisiaj to wszak niemozliwe ale uczciwe procesy dla 100 tysiecy komuchów. Jestem za.Zreszta komuchy to jedyna organizacja która sie wewnetrznie wyrzynala (fizycznie) zarzucajac sobie odstepstwa od wyznaczonego celu budowy "idealnego kraju". Jakos nie slyszalem aby Armia Krajowa czy inne jednostki to samo robily. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rzut plebsu ulicznego na tasme 08.06.05, 22:33 zygfryd.okrutny napisał: > nastepna kompromitacja, skompromitowanego IPN, ktory podsuwa sfingowane super t > ajne papiery ala Giertych. Ciemnota rzuca sie jak na padline, weszac sensacje. > No i co dzieciaczli, ubawilscie sie 80 letnim dziadkiem? takich samych macie w > swoich rodzinach, bo nigdy nie bedziecie do konca pewni co robili wasi tatusiow > ie i mamusie i obudzicie sie pewnego dnia jako dzieci Jaruzelskiego, agenta Mos > kwy, tyrana narodu polskiego. > Eh, durota... Podzielam celność osądu! Święta to prawda co napisałeś, o wiele świętsza niż p. Wojtyła... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pod sad go i dozywocie ! Zadne komisje ! 08.06.05, 22:25 Zawsze przed czerwonymi ostrzegalem.Gdzie nie dotkniesz,tam smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Pod sad go i dozywocie ! Zadne komisje ! 08.06.05, 22:38 cala generalicja PRL musiala byc podobna. Inni nie mieli szans na awans w wojsku. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego... 08.06.05, 22:25 rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj US passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:28 obywatelgkar napisał: > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj US > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!? ...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:33 me-e napisał: > obywatelgkar napisał: > > > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie > > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisi > aj > US > > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moz > e to > > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!? > > > ...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny ))) Co ty wiesz o prawie me-e ((kochanie)). Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ale sie polaczkowo ...polaczek ))) 08.06.05, 22:43 zulus3 napisał: > me-e napisał: > > > obywatelgkar napisał: > > > > > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywal > o sie > > > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam > dzisi > > aj > > US > > > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskieg > o. Moz > > e to > > > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!? > > > > > > ...dystans mozesz miec...jednak prawo nich pozostanie prawem...sypatyczny > ))) > > Co ty wiesz o prawie me-e ((kochanie)). ...kochanie...wiem niejako z natury...ze jak ktos morduje i rozjedza gosienicami czolgow w imie sovickiego imperium...nalezy mu sie kara ...tu w III RP ))) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Mee, nie wiem o co ci biega chlopie? Wiesz kto ... 08.06.05, 22:33 od Jaruzela dostawal paszport? Ten co byl delikatnie mowiac nie mile widziany w socjalistycznej ojczyznie! Wiec odwal sie chlopie, sam jestes imigrancina w USA, wiec wiesz jaka to frajda! Po co sie czepiasz? Moze Jaruzelski nie byl moim snem o przywodcy, ale wolalem go od Czernienki, Brezniewa czy Andropowa! Capish???? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:29 ja bym radzil nabrac jeszcze wiekszego dystansu - i nie wypowiadac sie w sprawach ktore ciebie nie dotycza - ja temu smieciowi wyplacam emeryture z moich podatkow - ty nie -jasne? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:42 ratatatam napisał: > ja bym radzil nabrac jeszcze wiekszego dystansu - i nie wypowiadac sie w > sprawach ktore ciebie nie dotycza - ja temu smieciowi wyplacam emeryture z > moich podatkow - ty nie -jasne? ;-) Po twoich postach, idę w zakład, że żadnych podatków nie płacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:50 a idz w... zaklad - czy gdzie i w co tam chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Ale sie polaczkowo podniecilo tematem.za jego 08.06.05, 22:30 obywatelgkar napisał: > rzadow wiekszosc z tych ,,smialych internautow" jakos nie wykazywalo sie > smialoscia. Mnie ten rezimek dal paszport PRL, wiec dzieki temu mam dzisiaj US > passport. A mimo to w miare czasu nabieram sympatii do Jaruzelskiego. Moze to > wymaga minimum dystansu gdzies z wysokosci Nowej Anglii!? I to jest normalna reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:30 kryptolewica zaczyna grać na bojową nutę .. Zaczyna się polowanie na czarownice .. zwłaszcza na te którym nie można za wiele zaszkodzić .. A problemy gospodarcze i obecne afery schodzą na dalszy plan .. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_ Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:33 juice99 napisał: > każdy myślący człowiek, mógł się tego domyśleć samodzielnie... > no właśnie Eisteina do yego nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:33 ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:36 me-e napisał: > ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us ))) myslisz me-e ze dociagniesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TU JESZCZE TRZEBA ...DZIESIEC LAT 08.06.05, 22:38 zulus3 napisał: > me-e napisał: > > > ...a POLSKA...bedzie przykladem dla swiata...razem z us ))) > > myslisz me-e ze dociagniesz ? ...spytaj siebie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:41 kopniesz se Jaruzelskiego, to bedziesz mial satysfakcje z historii twoich rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:48 zygfryd.okrutny napisał: > kopniesz se Jaruzelskiego, to bedziesz mial satysfakcje z historii twoich rodzi > cow. ..zamknij pisioro...hydrauliku ...jeulopy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:51 co juz nawet po polsku nie umiesz zdania napisac...do azbetu z toba..buszewiku, ta nienawisc siejecie na calym swiecie...ale juz sie wam konczy...nawet azbest.. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: te azbest z uza, wracaj Polska juz wolna 08.06.05, 22:53 zygfryd.okrutny napisał: > co juz nawet po polsku nie umiesz zdania napisac...do azbetu z toba..buszewiku, > ta nienawisc siejecie na calym swiecie...ale juz sie wam konczy...nawet azbest > .. ...a gzdie twe milosierdzie ...bolszewiku )) Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:37 Jest mi tak po ludzku bardzo smutno. Nie mam ochoty wyżywać sie na starym, schorowanym człowieku, ale fakty są porażające. Zastanawiam sie: czy nie miał innego wyjścia, czy też zawładnęła nim przemożna chęć zrobienia kariery za wszelka cenę (nawet upodlenia się)? Nie wiem czy winiem był system komunistyczny, czy człowiek (jego słaby charakter)? Tak czy inaczej, wiadomość jest porażająca. Ciekaw jestem jak się teraz czuje nasz "bohater-noblista" Lech W., którego absolutnie nie żałuję. O ile Jaruzelski mógł się wystraszyć na Syberii i zgłupieć, to Wałęsa działał cały czas z premedytacją. Zastanawiam sie czy wśród tych solidarnościowych "rewolucjonistów" jest ktokolwiek, kto nie współpracował z SB (większość teczek udało sie niestety zniszczyć i prawdy nigdy nie poznamy). Robi mi się niedobrze po tym wszystkim. Najgorsze, że wśród takich fałszywych, zakłamanych "autorytetów" musimy żyć. Te "autorytety" co jakiś czas domagają się od nas "zainteresowania" (a to chcą się samolustrować, a to wyprawiają jakieś imieniny a to atakują dawnych kolegów). Jeżeli nie okazujemy im "należnego" zainteresowania, to zaraz wsadzają dziub przed kamerę lub mikrofon i wyskakuja z jakąś głupkowata ideą lub głupkowatym pomysłem, byle tylko nie dać nam spokoju. Proponuję wszystkich tych solidarnościowo-okrągłostolowych "bohaterów" wystrzelić na księżyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:02 Proponuje troche dystansu do zycia i politykow. Nie powinienes byc zaskoczony ta najnowsza wiadomoscia o czerwonym slepcu. Przeciez gosc gnoil narod i sluzyl CCCP od zawsze; zostal za to zreszta specjalnie nagordzony przez bylego oficera KGB Putina. Jesli chodzi o Walese to ten jest przede wszystkim skrajnie prymitywny, chytry i zwyczajnie wyjatkowo malo inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:07 agaj.agaj napisał: > Proponuje troche dystansu do zycia i politykow. Nie powinienes byc zaskoczony > ta najnowsza wiadomoscia o czerwonym slepcu. Przeciez gosc gnoil narod i > sluzyl CCCP od zawsze; zostal za to zreszta specjalnie nagordzony przez bylego > oficera KGB Putina. Jesli chodzi o Walese to ten jest przede wszystkim > skrajnie prymitywny, chytry i zwyczajnie wyjatkowo malo inteligentny. No właśnie, co twój koleś to twój koleś - z byle kim się nie zadajesz...n'est pas? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:40 Jako oficer WP PRL ten bydlak był etatowym pracownikiem IW bo musiał ale to on chciał być zawodowym żołdakiem z własnego wyboru,ciekawe kogo zakapował i kto przez niego był skazany..a może był advocatus diaboli w niektórych wojskowych sprawach???Ten zbawca Polski...._ Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 22:44 odrażająco żenujący (nawet poniżej poziomu chodnika)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 22:54 czyli i tak znacznie przewyzsza poziom pana generala... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Poziom tyskusji internautów na tym forum jest 08.06.05, 23:52 do jm19 - moralista sie znalazł , jak sie nie podoba forum to idz sobie na inne , takie , gdzie poziom jest powyzej chodnika . Morały to mozesz prawic teśćiowej lub innym swoim domownikom . Odpowiedz Link Zgłoś