Dodaj do ulubionych

WATEK OTWARTY - do admina GW

11.06.05, 13:04
Nie tylko ja, Drogi Adminie, znam biegle polski - zna ten jezyk wielu
cudzoziemcow i to z reguly nie zaliczajacych sie do proli;). I co widze? Malo
ze idiota prezydent miasta st.Warszawy zakazuje manifestacji gejow nie
dlatego, by geje komukolwiek czymkolwiek grozili, ale dlatego by ich
nazistowscy holociarze ze Wszypolskiej nie pobili, to jeszcze do tego
dominuja tu glosy takich prymitywow jak mind 25, sfrustrowanych zboczkow
niepewnych swego heteresoksualizmu, nieudacznikow, optujacych tu za
Tyminskim, ktory przyjdzie i leniwym, niewyksztalconym Polakom na piekne oczy
DA. Piekny obraz waszego narodu ukazuje sie na waszym forum, tak piekny, ze i
ja zaczynam krzyczec wielkim glosem : won z Europy, papistowska holoto, won.
I ja takze dolaczam sie do glosow, zadajacych prawnego limitowania naplywu
Polakow na Wyspy Brytyjskie, o czym sie tu coraz powazniej mowi. Nie dlatego,
by prace komukolwiek odbierali (mamy ciagle 600.000 wakatow), ale dlatego, ze
na dwoch uczciwie i ciezko pracujacych zjawia sie kolejnych pieciu, co
siekierami pracujacych rodakow morduja. Bo ci mieli pieniadze, a oni nie! Jak
ta piatka dwudziestoparolatkow z Luton... Jak Litwin, co zgwalcil i
zamordowal nastoletnia sasiadke. Etc.etc.
Powiem szczerze: mialem paru Polakom zalatwic tu prace - rekomendacje
miejscowych pozwalaja pracowac w zawodzie i za brytyjskie pieniadze. Ale
wlasnie wyslalem tym ludziom maile zwrotne: nie, po moim trupie, ja nosicieli
tej niewiarygodnej ciemnoty tudziez krypto-nazi w mej ojczyznie nie chce. Nie
chce tez tych msciwych losers-scierwojadow, "ratujacych" wlasny kraj
grzebaniem w archiwach, by udupic paru starcow. A siedzcie sobie w tej waszej
Polsce ...I CZEKAJCIE NA KOLEJNE ROZBIORY!
Obserwuj wątek
    • bonobo44 Europejczyku 11.06.05, 13:16
      o czym ty piszesz?

<<Jak ta piatka dwudziestoparolatkow z Luton... Jak Litwin, co zgwalcil i
      zamordowal nastoletnia sasiadke. Etc.etc.>>

Co ma morderca Litwin wspolnego z Polska?
      Co to za 5-ka? Moglbys cos blizej?

Urzadziles sie, to istotnie sprobuj pomoc ludziom, w ktorych sytuacji tez
      kiedys byles, a nie opluwaj ich wszystkich hurtem, z powodu marginesu wypadkow
      przestepczej natury, ktory obecny jest w kazdej spolecznosci, a naglasniany w
      sprawie konkretnej, gdy chodzi o zorganizowanie nagonki...

Mam tez nadzieje, ze nie masz zamiaru "pomagac" tak jak czynia to zorganizowane
      gangi polskiego pochodzenia dawno zadomowionych rezydentow Londynu (to na nich
      moze sprobowalbys skoncentrowac swoj "sluszny" gniew), zerujace na naiwnosci
      poszukujacych pracy rodakow. Bo za taka pomoc - istotnie dziekujemy...

--
      "Dwudzieste pierwsze stulecie nie bedzie wiekiem lotow kosmicznych, lecz
      wiekiem energii slonecznej" - Wernher von Braun
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12172&w=25054395&v=2&s=0
      • kropekuk Ja sie nie "urzadzilem" -urodzilem sie w tym kraju 11.06.05, 13:55
        jak moi rodzice, dziadowie i pradziadowie. Jaka piatka? Ano ta:
        news.bbc.co.uk/1/hi/england/beds/bucks/herts/4080924.stm
        5 mlodych polskich nierobow zaciukalo dwoch ciezko pracujacych polskich
        czterdziestoparolatkow, bo ci mieli szmal, a mlodym przeciez "bardziej sie
        nalezalo". A Litwin? Juz zlapany na Litwie i przekazywany wladzom UK - zaciukal
        te dziewczyne, bo mu dac nie chciala, a on mial na nia ochote:
        news.bbc.co.uk/1/hi/england/london/4610783.stm
        Niestety, obywatele nowych panstw Unii podwyzszaja tu gwaltownie statystyki
        najpowazniejszych i zarazem najnizszych, najbardziej podlych zbrodni:(((((((((
        Gangi Polakow z Londynu nie maja nic wspolnego z Polonia - to wasza holota, do
        dzis na polskich paszportach, co zjawila sie tu na pare miesiecy przed wejsciem
        Polski do Unii, by zarobic swoje pieniazki na polskich frajerach. Nb. gdybym
        chcial na Polakach zarabiac, to lokowalbym jako brytyjska firma kontraktowa na
        zwyczajowy i legalny procent polskie brygady u duzych kontraktorow, zwlaszcza
        od drog i mostow - czyste, pieniadz duzy i zadnych klopotow od momentu
        podpisania kontraktow (ta polska holota tych mozliwosci nie ma, zreszta - mozgu
        i kontaktow jej brak).
        Moglem zalatwic ludziom prace na uczelniach i...platne studia doktorskie, ale
        niech sami sobie radza. Jak ja spojrze moim znajomym w oczy, gdy tacy
        doktoranci zaczna paluchami kolegow gejow wytykac? PO CO mi ten klopot? I ten
        wstyd za polskie zahamowania seksualne?
        • bonobo44 "Three have been bailed and one detained" 11.06.05, 18:34
          "So far, four members of Luton's Polish community have been arrested. Three
          have been bailed and one detained under the Mental Health Act.
          None of the four have been eliminated from inquiries, police said. "
          10 June, 2005

to 4 PRZESLUCHIWANE osoby

PRAWDOPODOBNY winny - Remigiusz Piotrowski - najprawdopodobniej zbiegl

i powtarzam - Litwin to dalece nie to samo, co Polak...

zatem - nie dramatyzuj
          (nawiasem mowiac jakis rok temu slyszalem o znacznie gorszym u was przypadku
          jakiegos sukinsyna-Polaka pedofila-mordercy; ale takie wypadki zdarzaja sie
          przeciez kazdej nacji, tylko - powtarzam - nie w stosunku do kazdej uzywa sie
          jej jako argumentu generalizujacego; wiadomo ci moze, jak sie sprawa
          zakonczyla?)

8(44

PS. Jesli rzeczywiscie nosiles sie z zalozeniem podobnej agencji posrednictwa
          pracy dla Polakow, to w chwili obecnej niezwykle trudno byloby takiej
          instytucji odzyskac wiarygodnosc w oczach Polakow szukajacych u was pracy;
          /a szkoda, naprawde wielka szkoda/
          takze dlatego, ze wasza policja pozostawila tych ludzi samych sobie; a
          wspomniane gangi nie byly scigane; moze to teraz na prawach "wzajemnosci"
          polski aparat scigania olal sprawe Remigiusza Piotrowskiego? jest zreszta
          nazbyt wczesnie, zeby tak wyrokowac - Piotrowski to niezwykle popularne
          nazwisko w Polsce (niemal jak przyslowiowy Kowalski)...

• kropekuk "Bail" oznacza tu DOZOR POLICYJNY. Odpowiedza 11.06.05, 22:52
            zapewne za wspoludzial (o co zaklad, ze ich paszporty sa w sadzie?). Czwarty w
            wariatkowie w Rampton - z tego nawet serial killer nie zwieje (i siedza tam
            serial killers). Piatego sciga sie juz listem gonczym - rachunek sie zgadza
            PS: Zeby byc "arrested" musza byc postawione zarzuty.

O CO u licha ci tutaj chodzi?
          • kropekuk PS: By brytyjska policja mogla wasze gangi scigac, 11.06.05, 22:58
            musi zostac zlozone powiadomienie o przestepstwie. Nie ma oficjalnie
            pokrzywdzonych - nie ma i przestepstwa; prawo z zewnatrz wkroczyc samo nie
            moze, bo moze Polacy kochaja byc oszukiwani przez rodakow? Nb. zaloze sie, ze w
            poniedzialek fotka Piotrowskiego bedzie na witrynie KGP, bo weekend, a w
            weekend wiadomo, co z Polakami ;)Moze zreszta nie chca bydlaka straszyc i list
            gonczy krazy po policji wewnetrznie?
        • olewin ŁOTYSZ - niewykształcony matole to nie litwin 11.06.05, 21:53
          Z takim wykształceniem to będziesz zmywał kible w Polsce .. Jeden już na ciebie
          czeka .. to nie jest oferta pracy dla ciebie !!!
          • kropekuk A pies go drapal - jakis post-soviet ;) 11.06.05, 23:58

• karol113 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 13:29
      Jak widać antypolskość Żydów jest silna prawie jak antysemityzm za Hitlera.
      Człowieku, zacznij patrzeć na Polaków jak na ludzi, a nie wrogów Twojej nacji.
      • kropekuk Jestem Anglikiem i anglikanine. Czy twopj polski 11.06.05, 13:57
        ANTYSEMITYZM kaze widziac i w Arnim Ahernie?
        • purysta4 taki z ciebie "anglik" jak z koziej d... traba 11.06.05, 22:54
          • kropekuk Taak? A SKAD to wiesz, Cyganie? 11.06.05, 23:58

• purysta4 kazdy to wie.... 12.06.05, 01:42
              urojenia chorego czlowieka i tyle. Szkoda gadac...
    • silesius.funkulo Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 13:30
      > ja zaczynam krzyczec wielkim glosem : won z Europy, papistowska holoto, won.

Hehe, widze, ze znowuz Ci sie Kropa pogorszylo. Ty jeno "lapaj zlodzieja!", a
      jak poskrobac tu i owdzie to widac, ze i z Ciebie taki maly naziolek
      wychodzi... :)
      • kropekuk Jaki nazizm? Wy przeciez tak kochacie wasz kraj. 11.06.05, 13:58
        A wiec sobie w nim siedzcie...A poza tym TOBIE przeciez Unia i jej prawa sie
        nie podobaja, nieprawdaz?
        • silesius.funkulo Re: Jaki nazizm? Wy przeciez tak kochacie wasz kr 11.06.05, 15:01
          Kropa, na litosc boska, a wykladajze sobie swoje racje ile chcesz, jeno nie lec
          slownictwem wlasciwym prolom tudziez subtelnoscia dorownujacym pracom Adiego H.
          wlasnie.

> Piekny obraz waszego narodu ukazuje sie na waszym forum, tak piekny, ze i

Rownie dobrze ja moglbym poszperac po angielskich forumach, powyciagac z nich
          homofobiczno-antysemickie watki i na ich podstawie sadzic caly narod. Ale jako,
          ze edukacji troche lyknalem, oczywistym jest dla mnie, ze takie uogolnianie to
          cecha nie tylko niedoukow, ale czesto tez douczonych nazioli, co pokazuje
          zreszta historia.

> ale dlatego, ze
          > na dwoch uczciwie i ciezko pracujacych zjawia sie kolejnych pieciu, co
          > siekierami pracujacych rodakow morduja.

Daj linka do tych statystyk.

> A wiec sobie w nim siedzcie...A poza tym TOBIE przeciez Unia i jej prawa sie
          > nie podobaja, nieprawdaz?

Roznicy miedzy Unia a Europa, o ktorej wyzej, nie zauwazasz? A jezeli juz to
          dla tych, ktorym sie ten kolchoz nie podoba, przewidujesz jeno ekspulsje?
          • kropekuk Ja nie szperam po polskich forumach - biore te z 11.06.05, 15:08
            GW jak leci ;)
            • silesius.funkulo A co z tym linkiem Kropciu? /nt 12.06.05, 00:42
    • bydgosc Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 13:37
      jak widac glupota nie konczy sie na granicy polsko-niemieckiej...
      • kropekuk Glupota? CZEGO bronisz? Tego co na tym forum? 11.06.05, 13:59
        Zarzadzenia watazki Kaczora? Jasne, ze nie wszyscy Polacy tacy, ale co robia ci
        inni, skoro tylko HOLOTA MA U WAS GLOS?
        • bydgosc Re: Glupota? CZEGO bronisz? Tego co na tym forum? 11.06.05, 14:01
          nic na to nie poradze - taki kraj, niestety prawda jest taka:

MADRY WIE CO MOWI A GLUPI MOWI CO WIE
    • ppppp7 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 13:39
      Dlaczego do admina? Masz pod nosem Hyde Park, tam możesz swoje frustracje
      wyładować
      • bydgosc Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 13:43
        eee ale tak na pewno sluchaloby go mniej niz 3 osoby a tu masz ile juz odpisalo ;-)
        • awgustinowitz On to ona 11.06.05, 14:05
          bydgosc napisał:

> sluchaloby go

Jakiego go? To nie wiecie, że to ona? Na Hyde Parku może i kto chciałby ją posłuchać - jakby poprawiła akcent.
          • kropekuk A ty to sowieckie zwierze.. Po nazwisku widac! 11.06.05, 14:33

• awgustinowitz Mogę zmienić 11.06.05, 14:55
              Na Augustinowitz. Co ty na to, GAC-ówa?
              • kropekuk Popisuj sie dalej tak "merytoryczna" dyskusja;) 11.06.05, 14:56

• awgustinowitz Re: Popisuj sie dalej tak "merytoryczna" dyskusja 11.06.05, 15:01
                  Nie będę, bo mnie nudzisz. Skomentowałem tylko tak, z doskoku.
                  Aha, masz pozdrowienia od jednego takiego. Nazwiska nie podam, więc musisz przyjąć na wiarę, że jest tu parę osób, które pamiętają GA-bez-C.
                  • silesius.funkulo Re: Popisuj sie dalej tak "merytoryczna" dyskusja 11.06.05, 15:06
                    > jąć na wiarę, że jest tu parę osób, które pamiętają GA-bez-C.

Inni juz prawie zapomnieli :)
        • kropekuk Nasypac Polakowi soli na ogon...Hahahahaha!!! 11.06.05, 14:33

• yossarian18 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 14:03
      Masz sporo racji, ja gdybym był Anglikiem pewnie myślałbym podobnie, tylko
      dlaczego używasz tak obraźliwego języka?
      • bydgosc Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 14:04
        ja tez tego nie rozumiem... widac to z dziada pradziada zostalo
        • kropekuk Wskaz te zwroty uznawane przez ciebie za 11.06.05, 14:36
          "obrazliwe" - porozmawiajmy o KONKRETACH, nie zas "po polskiemu" co sie komu
          wydalo i jak sie "poczul". Rzecz jasna, jesli istotnie aspirujecie do tej
          Europy i cywilizacji europejskiej XXI wieku ;)
      • kropekuk A jak nazwiesz to bydlo co SWOICH zarabalo 11.06.05, 14:35
        siekierami? W 5 na 2 gosci, co mogli by byc ich ojcami? Holota to zbyt
        delikatne okreslenie, Yossi...
        • yossarian18 Re: A jak nazwiesz to bydlo co SWOICH zarabalo 11.06.05, 14:37
          W każdym narodzie są skończeni sku..syni, ale ty generalizujesz.
          • kropekuk Zaznaczylem, ze to o obrazie Polski i Polakow z 11.06.05, 14:47
            tego forum (GW poswiece osobny watek - nie mam im za zle, ze manipuluja, ale
            mam za zle jak prymitywnie manipuluja). A takiz on jest - to nienawistne,
            pazerne i zawistne bydlo z Luton samo sie przy tym na mysl nasuwa. Nb. o
            zbrodni w Luton zaczal pare dni temu Oszol.
            • yossarian18 Re: Zaznaczylem, ze to o obrazie Polski i Polakow 11.06.05, 15:07
              Napisz o GW!! Proszę!
              Przepraszam Ciebie za moich rodaków, wstyd mi za nich.
              • kropekuk Yossi, ja was znam, wiem, ze jest OK, ale PO CO 11.06.05, 15:12
                robic sobie wszedzie gdzie sie da TAK FATALNA REKLAME? Zloscicie sie, ale to
                prawda: jestescie "self-fuckers", ktorzy sami sobie najlepszy uklad spieprza;)
                A propos morderstwa w Luton: polska policja nie przejela poszukiwan, nie ma za
                Piotrowskim listow gonczych, choc jest prawdopodobienstwo, ze jak ow Litwin-
                morderca tez zwial do swego kraju. A Litwini? Bandzior stal przed sadem w
                Wilnie w ciagu 48 godzin w sprawie deportacyjnej;)
    • filomena102 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 14:27
      kropekuk - mitomanie, spróbuj się z tego wyleczyć.
      Może bez opowiadania takich bzdur
      też będziesz mógł znależć przyjaciół,
      a tak duża kropa na mózgu i kuku na muniu, to takie podwójne obciążenie.
      Nie zaproponuję ci byś się przeniósł na forum angielskie, bo tam jeszcze
      bardziej się skompromitujesz i ci się pogorszy.

dzisiejsza medycyna czyni cuda, spróbuj zrobić coś dla siebie
      • yossarian18 W twoim przypadku 11.06.05, 14:34
        na leczenie jest już zbyt późno.
        • kropekuk Tez tak sadze, Yossi. Mali ludzie nie dopuszczaja 11.06.05, 14:45
          do swych malych nadetych wlasna proznoscia mozdzkow, ze obcokrajowiec moze ich
          jezykiem lepiej od nich wladac etc.etc (akcent mam straszny, ale tego w pismie
          nie widac!). A jak pisze po angielsku - sam wiesz. Toto wyzej nie moze przyjac
          takze do swej wiadomosci JAK moze Polske i Polakow widziec obcokrajowiec,
          zablakany na to forum - a tu wlosy na glowie staja: KOMUNA jedzie jak snieta
          ryba, choc kazdy niby "prawicowca" lub "postepowca" udaje.
          Masz te manifestacje: gejowska i nazistowska. Ja bym zezwolil na OBIE, ale
          monitorowal, material dowodowy zbieral (nb. tak sie u nas robi - od czegos
          przeciez jest policja i sluzby specjalne). I po paradzie rozliczyl kazdego za
          kazde naruszenie prawa, przed sadem, jak Prawo i Cywilizacja przykazuje. A te
          KOMUCHY nawet nie wida, ze kazdy zakaz, kazda prewencja w przypadku doroslych
          przeciez ludzi, to PANSTWOWY PATERNALIZM i OGRANICZANIE PODSTAWOWYCH
          OBYWATELSKICH PRAW. Nawet jesli ma to byc prawo do naruszenia obyczajnosci czy
          popelnienia hate crime.
          I tu wlasnie sie roznimy, bo - jako ze starego demokratycznego kraju - ja
          myslenia zakamuflowanych KOMUCHOW napewno nie zrozumiem. I ani mysle rozumiec ;)
          • yossarian18 Re: Tez tak sadze, Yossi. Mali ludzie nie dopuszc 11.06.05, 15:06
            Zaręczam Ci, że językiem polskim posługujesz się lepiej niż 90% Polaków, po
            angielsku lubię Ciebie czytać-masz takie plastyczne opisy i świetne metafory.
            St. Michalkiewicz mówi, że polska scena polityczna dzieli się na socjalistów
            pobożnych i socjalistów bezbożnych i ma całkowitą rację. Spójrzmy na
            rzekomo "prawicowe" partie-PiS to zdeklarowani socjaliści, LPR też, PO w
            deklaracjach jest liberalna, jak będzie po wyborach to diabli wiedzą. Komuna w
            Polsce odcisnęła swoje piętno na ludzkiej psychice, dlatego polactwu tak ciężko
            wyzwolić się z okowów socjalistycznego myślenia i stać się normalnym
            społeczenstwem. Dlatego każdy polityk, który chciałby skończyć z socjalizmem
            napotkałby u nas na silny opór-u Was jest zdrowa struktura społeczna, dlatego
            Thatcher i Reagan mogli przeprowadzić swoje reformy, bo mieli się na kim
            oprzeć. Wielopolski miał rację mówiąc, że "dla Polaków można zrobić wiele, z
            Polakami nic". Dlatego uważam, że w Polsce potzrebne są rządy silnej ręki,
            ktore nie pytałyby się "suwerrenego" ludu o opinię, tylko robiłyby to, co
            trzeba zrobić. Czy to jest możlwie-wątpię, ale to jest chyba jedyne wyjście z
            sytuacji. W przeciwnym razie-masz rację, czeka nas anarchia i rozbiory.
    • yossarian18 Idę na mecz 11.06.05, 15:51
      Dzisiaj świętujemy awans do pierwszej ligi, gościem specjalnym będzie p.
      Kazimierz Górski(przypomnę kropkowi i innym-zresztą on o tym doskonale wie-że
      jego nasza reprezentacja pod jego kierownictwem wygrała z Anglikami w czerwcu
      1973r. w Chorzowie 2:0, a w październiku 1973 słynny mecz na Wembley 1:1 i
      pojechaliśmy na mistrzostwa świata do Niemiec).
      www.info.kazimierzgorski.pl/
      Miłego popołudnia życzę wszystkim.
      • kropekuk Wiem wiem: Dejna, Latro, Szarmach etc. 11.06.05, 16:04
        Tego sie nie zapomina - do powtorki!
        • yossarian18 Re: Wiem wiem: Dejna, Latro, Szarmach etc. 11.06.05, 21:47
          Właśnie przylazłem z meczu. Atmosfera była wspaniała, feta po meczu
          fantastyczna.
          Kaziu Górski cieszy się w Polsce olbrzymim autorytetem, kropku. Podczas meczu
          kibole kilkakrotnie skandowali: "Nie ma lepszego nad Kazimierza Górskiego", a
          1,5 godziny po meczu, gdy Pan Kazimierz opuszczał stadion kibice wykrzykiwali
          jego nazwisko, nawet gdy był już poza terenem klubu.
        • yossarian18 Re: Wiem wiem: Dejna, Latro, Szarmach etc. 11.06.05, 21:48
          Wtedy Wasi kibicie krzyczeli: "Animals, Animals", ale to nasza drużyna była
          lepsza, a Jan Tomaszewski rozegrał mecz życia.
    • chouette1 Szczerze mówiąc, ja również 11.06.05, 16:03
      nigdy nie lubiłem spotykać polaczków za granicą.
      Polaków owszem, można miło pogadać, wymienić się
      obserwacjami, ale hołoty przyjeżdzającej do Belgii, czy Francji
      kraść itp. nieznoszę i na miejscu władz takie coś
      bym zawracał do domu.
      • kropekuk Nb. Polska policja olala prosbe Brytow o 11.06.05, 16:06
        sprawdzenie miejsca pobytu Piotrowskiego (popularne nazwisko u waszych
        zbrodniarzy!) - sa podejrzenia, ze nawial do kraju ;)
    • szatek100 Drogi kropku (kropko?) z UK ... 11.06.05, 17:41
      > Nie tylko ja, Drogi Adminie, znam biegle polski - zna ten jezyk wielu
      > cudzoziemcow i to z reguly nie zaliczajacych sie do proli;).

I cóz to sa te "prole" ?

, to jeszcze do tego
      > dominuja tu glosy takich prymitywow jak mind 25, sfrustrowanych zboczkow
      > niepewnych swego heteresoksualizmu, nieudacznikow, optujacych tu za
      > Tyminskim, ktory przyjdzie i leniwym, niewyksztalconym Polakom na piekne oczy
      > DA.

Jestem czesto na tym forum i nigdy nie natrafiłem na nikogo o pseudonimie mind
      25.Nie wiem , skad Ci przyszło do głowy , ze "Stan" Tyminski cieszy sie
      jakimkolwiek poparciem ponad margines błędu w statystykach...

Piekny obraz waszego narodu ukazuje sie na waszym forum, tak piekny, ze i

Pisałes kiedys , ze 6 lat mieszkałes (mieszkałaś?) w Polsce.To chyba dość
      czasu , by poznac ja empirycznie.Musisz takze wiedzieć , że fora internetowe
      nie sa w żadnym razie miarodajne.Czesto bywaja okreslane , jako "siedliska
      oszołomów".Przykładem jest UE.Na forum GW jest spora grupa ludzi o pogladach
      antyunijnych.Sondaze natomiast wskazuja , ze realna liczba Eurosceptyków
      wynosi...15%.Jesli chcesz odkrywac Polske , to nie rób tego przez internet...

> I ja takze dolaczam sie do glosow, zadajacych prawnego limitowania naplywu
      > Polakow na Wyspy Brytyjskie, o czym sie tu coraz powazniej mowi. Nie dlatego,
      > by prace komukolwiek odbierali (mamy ciagle 600.000 wakatow), ale dlatego, ze
      > siekierami pracujacych rodakow morduja. Bo ci mieli pieniadze, a oni nie! Jak
      > ta piatka dwudziestoparolatkow z Luton... Jak Litwin, co zgwalcil i
      > zamordowal nastoletnia sasiadke. Etc.etc.
      > Powiem szczerze: mialem paru Polakom zalatwic tu prace - rekomendacje
      > miejscowych pozwalaja pracowac w zawodzie i za brytyjskie pieniadze. Ale
      > wlasnie wyslalem tym ludziom maile zwrotne: nie, po moim trupie, ja nosicieli
      > tej niewiarygodnej ciemnoty tudziez krypto-nazi w mej ojczyznie nie chce. Nie
      > chce tez tych msciwych losers-scierwojadow, "ratujacych" wlasny kraj
      > grzebaniem w archiwach, by udupic paru starcow. A siedzcie sobie w tej waszej
      > Polsce ...I CZEKAJCIE NA KOLEJNE ROZBIORY!

Teraz kilka słów ode mnie.Chociaz jestem antyklerykalnym lewicowcem i
      konserwatyzm moich rodaków wywołuje u mnie pewna irytacje , to czuje się
      głeboko urazony trescia twojego komentarza.Nazywasz nas "papistowska
      hołota".Otóz , jak zapewne dobrze wiesz , Polska historia jest długa i
      tragiczna.Przez niemal 2 wieki rozbiorów i okupacji ten naród musiał grupowac
      sie wokół jakiejs idei , by prztrwać.Ta idea była nasza tozsamośc , kultura ,
      wartości i wiara .To dzieki niej udało nam sie odzyskac to , wczesniej
      stracilismy.Teraz Ty zadasz od nas ,bysmy tak nagle to wszystko odrzucili i z
      biegu przestawili sie na zachodnioeuropejski liberalizm i kosmopolityzm ?
      Zreszta pewnie nigdy nie zrozumiesz , o czym mówię , bo Twój wyspiarski ,
      odddzielony od potęznych sasiadów ktaj mógł w spokoju rozwijac sie i budowac
      własna potegę.
      Piszesz , że "nie bedziesz pomagał polskiej ciemnocie szukajacej pracy w
      Anglii"Istotnie jest w tym cos ponizajacego , że przy 20% bezrobociu lekarz ,
      inzynier czy zwolniony z pracy nauczyciel musza koczowac na dworcu w Londynie i
      błagac zarozumiałych Anglików , by ci dali im etat czyscicieli klozetów za 4.95
      Funta na godzine .Robia to po to ,by ich dzieci miały pieniadze na chleb i
      podręczniki do szkoły i mogły wyrosnac na ludzi.
      Nazwałes nas tez "msciwymi scerwojadami"(coz za doskonała znajomosc polskiego
      jezyka brukowego!) , bo chcemy rozliczyc ludzi , którzy przez ponad 40 lat
      przesladowali własny naród.Co byś jednak powiedział , gdyby to Twój kraj został
      doprowadzony do ruiny?Co bys powiedzial , gdyby twój ojciec zginał pobity przez
      SB-ków?Czy cieszyłbys sie , ze ci dzisiaj otrzymuja luksusowe emerytury i
      smieja Ci się w twarz?
      Nie będę sie znizał do poziomu inwektyw i powiem tylko tyle , że nie
      rozumiem , po co w ogóle to napisaleś.Czy chcesz odreagować kłótnie z żona ? A
      może w pracy nie najlepsza atmosfera ?Napisałeś kiedys ze jestes pisarzem i
      zawodowo zajmujesz sie Polakami.Sadzac po tym , co tutaj napisałes , po całej
      tej pogardzie i kpinie , jak bije z Twojej wypowiedzi , Twoje ksiażki to
      rozbudowane , wielopoziomowe "polish jokes" dołaczane gratis do tabloidów.Ale
      nie przjmuj się .Zarabiaj dalej.Przeciez na wszystkim mozna zrobic biznes .
      Tatcherowa Was tego nauczyła...

pzdr
      • ben.huur kropekuk to handlarz zywym towarem 11.06.05, 17:46
        on sie przyznal, ze poluje na polskie dzieci i dziewczeta, zeby sprzedac je do
        burdeli swiata, glownie do Izraela. Nawet manke Rokite chcial sprzedac. To
        grony kryminalista, powinien go zwinac interpol. nazywal sie kiedys
        gabriela.casey
        • kropekuk Slawku - a na ciebie poluja KOSMICI. Nawet Urban 11.06.05, 22:12
          swiadkiem ;)
        • kropekuk PS:A jak tam twoja sprawa karna o pobicie starszej 11.06.05, 22:14
          pani? Bardzo sie tu o ciebie martwimy, bo nawet Profumo nie wygladal tak uroczo
          jak ty w fartuszku pokojowki na gole, podstarzale cialo ;) Mowie ci, Slawku,
          zrobisz na wyspach furore:))))))))))))
      • awgustinowitz A to dopiero 11.06.05, 21:03
        Ale mnie rozczuliłeś tą próbą przestawienia historii Polski.

I to komu?

Polce, absolwentce Wydz. Hist. UW. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• szatek100 Re: A to dopiero 11.06.05, 21:32
          Nauczaj , mistrzynio....

pzdr
      • kropekuk Pieprzysz, szatek. Narodowe smrodki dydaktyczne 11.06.05, 21:03
        sobie do szafy schowaj - zaznaczylem, ze o mowa o obrazie Polski i Polakow NA
        FORUM GW (zacytowac). A ten obraz jest wlasnie taki, jaki jest - i tego juz nie
        zmienisz, posty zasejwowane (?)
        A twoja wiedza o Polakach w UK jest ZADNA: lekarze pracuja w programie GPs for
        London za min. 50.000 rocznie ;)
        • szatek100 Re: Pieprzysz, szatek. Narodowe smrodki dydaktycz 11.06.05, 21:44
          Nie "narodowe smrodki dydaktyczne" , ale podstawy socjologii.Polecam się
          zapoznac...

To dobrze , ze lakarze zarabiaja sporo pieniedzy , ale co z nauczycielami ,
          technikami i cała reszta ?Nie podoba mi się , że w tak bezpretensjonalny sposób
          atakujesz moich rodaków , którzy za chlebem wyjechali do Anglii...

> sobie do szafy schowaj - zaznaczylem, ze o mowa o obrazie Polski i Polakow NA
          > FORUM GW (zacytowac). A ten obraz jest wlasnie taki, jaki jest - i tego juz
          nie
          >
          > zmienisz, posty zasejwowane (?)

Ja na forum widze Polske pluralistyczna - lewicową i prawicowa.Nie wyłanie sie
          z tego jakikolwiek klarowny obraz.Z tego , co przeczytałem pod wpływem "samego
          forum" podziekowałeś juz kilku potencjalnym polskim gastarbeiterom a także
          postulowałes "wyrzucenie nas z Europy" (masz na mysli UE ,
          nieprawdaz?).Wszystko to zostało polane sosem inwektyw...

pzdr

• kropekuk TO jest atak? A moze mam tych 5 MORDERCOW 11.06.05, 22:16
            pochwalic? O ofiarach wyrazam sie z naleznym im i za zycia szacunkiem.
            Hahahaha!!! "Za chlebem". Siekiera w leb temu, co zdazyl zarobic, forsa w
            kieszen i domku. A w pierwsza niedziele zakrwawione 5 funtow na koscielna tace.
            Hahahahaha!!!
            • szatek100 Re: TO jest atak? A moze mam tych 5 MORDERCOW 11.06.05, 22:38
              To u was nie ma wariatów i bandytów?Słyszałem , ze jeszcze nidawno kibice
              piłkarsy na wyspach potrafili nie tylko okładac się siekierami ale nawet do
              siebie strzelac "w obronie barw klubu" (ponoc "najlepsi" byli Londynczycy z
              Chelsea i Millwall).Skoro u was mordowali się o futbol , to dlaczego dziwisz
              się , ze u nas zdarzają się zabójstwa o pieniadze."Drzazge w oku bliźniego
              widzisz..."Wiem , ze u was bardzo opinoitwórcze i popularne są tzw. tabloidy ,
              które lubuja się w historiach typu "Litwin zgwałcił - nie wpuszczajmy
              Litwinów , bo gwałcą".Przecież mówimy o wyobcowanych przypadkach.No chyba , ze
              podtrzymujesz swoja teze , ze na 2 uczicwych Polaków w Anglii przypada pieciu
              bandytów.
              Jak Ty bys się czuł , gdybym oceniał Twój kraj na podstawie legendarnych
              juz "wyczynów" waszej młodzieży na Ibizie i Cyprze.He ?

pzdr
    • ben.huur zbananowac kanalie kropekuka! 11.06.05, 17:42
      • biedronka24 po co banowac? on sie sam balonuje- calkiem 11.06.05, 17:51
        zabawnie:
        kropekuk napisal:
        "Moglem zalatwic ludziom prace na uczelniach i...platne studia doktorskie..."
        ;)

Ciekawe co jeszcze kropekuk zalatwia i za ile ;)
    • michal00 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 17:51
      Jak na Anglika masz dziwne wyobrazenia o praworzadnosci. W normalnym kraju
      wicepremier rzadu nie bierze udzialu w NIELEGALNEJ demonstracji.
      • karmin-cynober Re: Kropekuk przesadzasz ! 11.06.05, 18:10
        Wylazi z ciebie oszolom typu ultra. Jak nie ufasz osobom, ktorym miales
        zalatwic prace to twoja sprawa na ile ich znasz. W kazdym stadzie znajdzie sie
        czarna owca. Jesli masz do czynienia z masowym naplywem Polakow to chyba
        logiczne, ze paru bandytow sie znajdzie. Pracowalam w Austrii w turystycznych
        miejscowosciach. Od roku zmienia sie glowna grupa turystyczna. To juz nie
        Niemcy tylko Brytyjczycy i czesto taki proletariat, ze sie w glowie nie miesci.
        Do tej pory krytykowalas Polske za homofobie a teraz sam oszolomstwem zasuwasz.
        • kropekuk Mnie tez PROLOS nie mieszcza sie w glowie: z 11.06.05, 22:22
          wasza Wszapolska i naszymi lysymi z kolczykami w nosie na czele. Jedyna roznica
          ze tych naszych z zasilku stac na rodzinne wakacje w kurortach alpejskich ;)
      • kropekuk Nielegalna bo NIELEGALNIE ZAKAZANA 11.06.05, 22:20
        Kolejny kurdupel Fuhrerek w historii Europy nam w Warszawce wyrasta?
        • michal00 Re: nieprawda 11.06.05, 22:27
          Zakaz byl legalny. Promotorzy dewiantow nie chcieli bulic za projekt zmiany
          organizacji ruchu wymagany przez magistrat. Jak to zwykle bywa lewicowa holota
          lubi robic wszystko na cudzy koszt.
          • kropekuk Wlasnie tego haraczu ZABRANIA Europejska 11.06.05, 22:48
            Konwencja Praw Czlowieka, ktora Polska w pelni podpisala i ratyfikowala w
            poczatku lat 90tych. Gdyby dzialania Kaczora byly legalne, to by oznaczalo, ze
            BIEDACY NIE MAJA PRAWA DO MANIFESTACJI ULICZNYCH. Europa, w przeciwienstwie do
            waszego Kaczolandu jest demokratyczna.
            Konwencja Praw Czlowieka nie ma nic wspolnego z przynaleznoscia do Uniii (jej
            sygnatariuszem jest mn. i Rosja, choc nie w pelnym zakresie) - to jedna z
            KONWENCJI MIEDZYNARODOWYCH, jak Konwencja Genewska czy Wiedenska Konsularna.
            Jak czlowiek, ktory o konwencjach miedzynarodowych i ich NADRZEDNYM statusie
            wobec prawa krajowego cienia pojecia nie ma, ma czelnosc wypowiadac sie na
            jakiekolwiek tematy polityczne? Jako ciekawostke dodam, ze Wlk. Brytania
            podpisala ostatnie artykuly tej Kowencji dopiero w pazdzierniku 2000 roku, PO
            dostosowaniu The Mental Act do wymogow konwencji. Najwyrazniej, "madrzy
            inaczej" Polacy NAWET NIE WIEDZA, CO PODPISUJA!!! Buhahahahaha!!!
            • michal00 Re: Wlasnie tego haraczu ZABRANIA Europejska 11.06.05, 23:02
              Konwencja Praw Czlowieka, ktora Polska w pelni podpisala i ratyfikowala w
              > poczatku lat 90tych. Gdyby dzialania Kaczora byly legalne, to by oznaczalo,
              ze
              > BIEDACY NIE MAJA PRAWA DO MANIFESTACJI ULICZNYCH.

Prawo do demonstracji nie jest bezwzgledne. Moga byc i sa rozne ograniczenia.
              Kompromitujesz sie swoja niewiedza.

Biedacy moga demonstrowac, ale jak wszyscy inni musza sie liczyc z
              ograniczeniami. Zamiast przemarszu dezorganizujacego ruch moga zrobic wiec.

Z umowami miedzynarodowymi jest roznie - np. w Niemczech pierwszenstwo ma
              konstytucja. W Polsce ostatnio TK uznal za sprzeczny z konstytucja tzw.
              europejski nakaz aresztowania. Mozesz wiec darowac sobie swe dyletanckie wywody.
              • kropekuk Mylisz regulacje Unii z Konwencjami. Nadal 11.06.05, 23:18
                mylisz...A fakt lekcewazenia przez Niemcow Konwencji Haskiej i Genewskiej to
                Polakom chyba nie od dzisiaj jest znany, nieprawdaz? To sobie stawiasz za
                przyklad wraz ze swym Kaczym Fuhrerkiem?
                • michal00 Re: Mylisz regulacje Unii z Konwencjami. Nadal 11.06.05, 23:28
                  Niczego nie myle. Dalem tylko przyklad. Konwencja o ktorej piszesz dopuszcza
                  ograniczenia. Tyle w zasadzie chcialem powiedziec.

A fakt lekcewazenia przez Niemcow Konwencji Haskiej i Genewskiej to
                  > Polakom chyba nie od dzisiaj jest znany, nieprawdaz? To sobie stawiasz za
                  > przyklad wraz ze swym Kaczym Fuhrerkiem?

Nie bardzo wiem o jakim lekcewazeniu konwencji przez Niemcy piszesz. Z reszta
                  rozmawiamy nie o tym, tylko o nielegalnosci dzisiejszej demonstracji.
                  • kropekuk Najprawdopodobniej sprawa wyladuje w Strasburgu,to 11.06.05, 23:32
                    sie dowiesz. PONAD WSZELKA WATPLIWOSC. Niemniej nie sadze, bys sie na tym znal
                    lepiej, nizli - chocby - niemieccy "zieloni" ;)
                    • michal00 Re: Najprawdopodobniej sprawa wyladuje w Strasbur 11.06.05, 23:41
                      > sie dowiesz. PONAD WSZELKA WATPLIWOSC. Niemniej nie sadze, bys sie na tym
                      znal
                      > lepiej, nizli - chocby - niemieccy "zieloni" ;)

Przepisy sa jasne. Decyzja zostala wydana na podstawie i w ramach
                      obowiazujacego prawa, wiec demonstracja byla nielegalna. Zaden Strasburg tego
                      nie zmieni, chocbys nie wiem jak sie pienil na forum.
                      • michal00 p.s. 11.06.05, 23:42
                        Strasburg moze EWENTUALNIE nakazac zmiane przepisu, ale to w niczym nie zmienia
                        kwestii nielegalnosci dzisiejszej demonstracji, kapewu?
                        • kropekuk Starasburg zwykle nakazuje wyplate odszkodowan. 11.06.05, 23:57
                          Polska juz pare razy zdrowo zaplacila swoim wlasnym obywatelom (min. za
                          przeciagajaca sie sprawe rozwodowa!)- zobacz sobie w archiwum Trybunalu
                          www.echr.coe.int/
                          • michal00 Re: Starasburg zwykle nakazuje wyplate odszkodowa 12.06.05, 00:02
                            > Polska juz pare razy zdrowo zaplacila swoim wlasnym obywatelom (min. za
                            > przeciagajaca sie sprawe rozwodowa!)- zobacz sobie w archiwum Trybunalu

Wiem. Najczesciej placimy za opieszalosc wymiaru sprawiedliwosc. Podobno jest
                            tak duzo spraw tego rodzaju, ze ETPC kombinuje jak by je wylaczyc spod swej
                            wlasciwosci.
                            • kropekuk Nie Trybunal, a polskie wladze. Mysle nawet, ze 12.06.05, 00:06
                              macie "cichy zapis" na wiesci o tych odszkodowaniach, bo rozpetalby sie istny
                              sabat czarownic (nb. UK tez buli).
                              • michal00 Re: Nie Trybunal, a polskie wladze. Mysle nawet, 12.06.05, 00:09
                                zdawalo mi sie, ze trybunal, ale nie bede sie spieral. co do cenzury, to nie
                                masz racji. Pisalo sie o tym. Ale to na dluzsza mete nudne, wiec po 159 sprawie
                                przestali pisac.
                      • kropekuk Zadne prawo krajowe nie moze podwazac Konwencji 11.06.05, 23:55
                        Miedzynarodowych. Fakt ze prawo III Rzeszy dopuszczalo mordowanie jencow
                        wojennych nie wybronil Hitlerowcow od Norymbergii ;) Tu jest przypadek
                        podobnego rodzaju, choc -rzecz jasna - nie tak drastyczny.
                        • michal00 Re: Zadne prawo krajowe nie moze podwazac Konwenc 12.06.05, 00:00
                          Sek w tym, ze polskie prawo nie narusza tej konwencji, bo prawo do demonstracji
                          nie jest bezwzgledne - powtarzam. Wyzej wyjasnilem dlaczego demonstracja nawet
                          w przypadku zakwestionowania przepisu przez ETPC i tak byla nielegalna. Wiecej
                          pisac mi sie nie chce na ten temat. Jak nie wierzysz, to spytaj jakiegos
                          prawnika.
                          • kropekuk Spytalem. Wlasnie jednego ze Strasburga (gdy 12.06.05, 00:02
                            Kaczor zaczal jaja z parada wyslalem im maila - maja taki system on line).
    • rosebud68 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 18:41
      co to za ksenofobiczny bełkot?
      • kropekuk Coz, tylko Polakow sobie przedrzezniam ;) 11.06.05, 22:26

• omamiony.wiedzmin Re :Dobrze przysoliłeś Kropku 11.06.05, 18:58
      też mam dosyć tego polskiego piekiełka....
      tylko kurna wypiąć się na to wszystko nie umiem,bo to MÓJ popie..ny kraj...
      trzymaj się ciepło :)
      • kropekuk Dzieki! Ty wygrasz, a reszta ...LOSERS. I to 11.06.05, 22:28
        na wlasna prosbe - oczu na rzeczywistosc boja sie otworzyc. A gdy ich
        rzeczywistosc zdrowo kopnie, to otwieraja na chwile zaropiale oczy i skomla,
        ze "ZNOW NAS OSZUKANO". Polak i po szkodzie glupi ;)
    • minds25 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 20:27
      kropekuk napisał:

> Nie tylko ja, Drogi Adminie, znam biegle polski - zna ten jezyk wielu
      > cudzoziemcow i to z reguly nie zaliczajacych sie do proli;). I co widze? Malo
      > ze idiota prezydent miasta st.Warszawy zakazuje manifestacji gejow nie
      > dlatego, by geje komukolwiek czymkolwiek grozili, ale dlatego by ich
      > nazistowscy holociarze ze Wszypolskiej nie pobili, to jeszcze do tego
      > dominuja tu glosy takich prymitywow jak mind 25, sfrustrowanych zboczkow
      > niepewnych swego heteresoksualizmu, nieudacznikow, optujacych tu za
      > Tyminskim, ktory przyjdzie i leniwym, niewyksztalconym Polakom na piekne oczy
      > DA. Piekny obraz waszego narodu ukazuje sie na waszym forum, tak piekny, ze i
      > Polakow na Wyspy Brytyjskie, o czym sie tu coraz powazniej mowi. Nie dlatego,
      > by prace komukolwiek odbierali (mamy ciagle 600.000 wakatow), ale dlatego, ze
      > siekierami pracujacych rodakow morduja. Bo ci mieli pieniadze, a oni nie! Jak
      > ta piatka dwudziestoparolatkow z Luton... Jak Litwin, co zgwalcil i
      > zamordowal nastoletnia sasiadke. Etc.etc.
      > Powiem szczerze: mialem paru Polakom zalatwic tu prace - rekomendacje
      > miejscowych pozwalaja pracowac w zawodzie i za brytyjskie pieniadze. Ale
      > wlasnie wyslalem tym ludziom maile zwrotne: nie, po moim trupie, ja nosicieli
      > tej niewiarygodnej ciemnoty tudziez krypto-nazi w mej ojczyznie nie chce. Nie
      > chce tez tych msciwych losers-scierwojadow, "ratujacych" wlasny kraj
      > grzebaniem w archiwach, by udupic paru starcow. A siedzcie sobie w tej waszej
      > Polsce ...I CZEKAJCIE NA KOLEJNE ROZBIORY!

Ty prymitywny polaczku siedzisz tylko tu i udajesz anglika ciemniaku a kiedy
      pracujesz?? nawet wlasnej rodziny nie masz nie stac cie na dom zone dzieci masz
      jak mowiles 37 lat i co masz?? moze okradles juz nie jednego polaka szukajacego
      kawalka chleba a moze powiesz jak tam sie dostales kto dal ci dach nad glowa??
      czy jestes zboczencem czy alkoholik takich bogaczy to ja znam nie siedza oni
      nocami i dniami na glupim polskim forum i nie gadaja o zniebieskich ptakach
      jesli nawet troche lepiej ci sie powodzi to tylko dlatego ze ty zyjesz w innym
      panstwie i takich durni jak ty nie ma zbyt wiele tu w kraja wszyscy sa
      poj..............ni i dlatego jest tak jak jest znam troche inny swiat niz
      polska i tam gdzie sa polacy tam jest zawsze syf i alkoholizm a zlodziejstwo to
      podstawowy srodek na zycie Zobacz co sie teraz dzieje w polsce obalono komunizm
      ale ci sami ktorych obalano sa na samym przodzie wszystkie wazne stolki sa
      osmrodzone przez tych samych ludzi prezydent tez jest z dawnego aparatu terroru
      premier i inni a dlaczego??? a no dlatego ze to sa tacy sami idioci jak ty i
      tobie podobni i wcale niczym sie nie roznisz od tych mieszkajacych w kraju
      pamietaj swoj ciagnie do swoich dlatego twoi koledzy sa tacy sami jak ty i ty
      macie sobie cos do powiedzenia ja sobie tylko z was robie jaja
      • kropekuk Kup sobie moje powiesci, to bedziesz wiedzial 11.06.05, 22:30
        z czego zyje (nie zapomnij sprawdzic NAKLADOW). ALE OSTRZEGAM - SA PO ANGIELSKU!
    • aron2004 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 20:55
      > Piekny obraz waszego narodu ukazuje sie na waszym forum, tak piekny, ze i
      > Polakow na Wyspy Brytyjskie, o czym sie tu coraz powazniej mowi.

Kropekuku a nie prościej tą papistowską hołotę po prostu raz a dobrze spalić w krematoriach albo zabić cyklonem B. Już był taki co ten beznadziejny naród chciał wytępić, ale nie był Brytyjczykiem.

też mu się nie podobały narodowe cechy Polaków.
      • ksenos Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 21:39
        po co ta agresja??i teksty -WASZE forum,a niby gdzie ty jesteś????piszesz
        tu,więc po co bryzgać błotem???
        • kropekuk Czekaj: antysemita sie z "gazeta zydowska" 11.06.05, 22:32
          zidentyfikowal - kreda w kominie trzeba to zapisac!
      • kropekuk A po co? Jestescie smieszniejsi od Monty Pythona. 11.06.05, 22:31
        Paru papistowskich blaznow sie Europie przyda ;)
    • olewin Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 22:26
      Ja nie będę się rozwodził jakimi tchórzami i konformistami są anglicy ..
      Historia aż nadto udowodniła nam że na tych ludziach nie można polegać .. Ich
      bierność i układność z Hitlerem spowodowała śmierć ponad 6 milionów obywateli
      Polski i zniszczenie całego naszego kraju .. 60 lat gospodarki planowej i
      komuny dopełniły dzieła zniszczenia Polski a wszystko to efekt zdrady Polski w
      Jałcie i Teheranie ..

Teraz jeden zakompleksiony wymoczek mówi nam kto co i komu należy się w
      anglii .. Ty powiedz lepiej jak możesz zasłużyć na nasze przebaczenie .. Jak
      anglicy mogą spłacić swój dług wdzięczności za krew polskich żołnierzy i
      lotników poległych za tę niewdzięczną ziemię ..

Powiedzcie lepiej o swoich układach ze stalinem, o swoim udziale w śmierci
      Sikorskiego, powiedzcie prawdę o tym kto wygrał za was wojnę rozszyfrowując
      Enigmę i kto jest największym antysemitą świata nie robiąc nic z wiedzą o
      holokauscie dostarczoną przez Polaków ..
      Przyjęcie kilkdziesięciu tysięcy polskich pracowników nie jest spłatą długu ..

Spłatą będą przeprosiny i przyznanie się do zdrady .. Na te słowa prawdy czeka
      prawie 40 milionów Polaków ..
      Twój głos traktujęnie jako głos anglii ale głos zakompleksionego dorobkiewicza
      o nieznanym pochodzeniu .. Nie masz monopolu na angielskość i choć chciałbyś
      mieć to o twojej angielskości świadczą jedynie pseudokolonialne kompleksy
      bijące od ciebie na odległość ..

Nie przyznawaj się że jesteś anglikiem gdyż swoją niewiedzą i postawą jedynie
      ośmieszasz kraj który ponoć reprezentujesz ..
      • ksenos Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 22:33
        coś w tym jest co piszesz.ale historia juz sie zdazyła,patrzmy w przyszłość(ale
        bliską)i bedzie dobrze.temat -polak za granicą- niestety ma
        racje.bydło,syf,pijaństwo i ruja-ot co.mniejszość to jest,ale ludzie patrzą
        przez ten pryzmat,nakłada sie kalki,i utrwala sie złe zdanie o sporej grupie
        polaków
        • kropekuk Ten glupiec zada od politykow ANGIELSKICH 11.06.05, 22:39
          przedkladania interesow Polski i Polakow PONAD interes Brytanii i Brytyjczykow -
          istotnie, cos w tym jest: DOWCIP ROKU!!! Zalosne, ze nie zwrociliscie uwagi,
          ze mowa tu o ANGIELSKICH politykach wybranych przez Brytow w INTERESIE
          BRYTANII, nie zas przez Polakow w interesie Polski. Winncie swoich politykow,
          ze nie potrafili Brytanii przekonac, ze Polska dlan wazniejszym partnerem od
          Stalina ;)Bo Stalin to jakos potrafil...
          • szatek100 Re: Ten glupiec zada od politykow ANGIELSKICH 11.06.05, 22:56
            Czyli my wam najpierw pomagamy a wy nas później sprzedajecie.Egoizm narodowy na
            pierwszym miejscu? ok .Dobrze , ze jest na tym forum człowiek , który jasno
            określa poglad angielskiego społeczenstwa na sprawy tak drazliwe dla Polaków.Ni
            mniej jestesmy dla was bydłem , które mozna było sprzedac , kiedy stało się
            niepotrzebne.
            najpierw taki osobnik wygłasza podobne tezy , a potem głupio sie dziwi , że w
            polsce rosnie znaczenie nacjonalizmu.Jak nie mozemy na nikogo liczyc ,to
            liczymy na siebie...
            • kropekuk Nie musieliscie pomagac - serio. Ale to WY 11.06.05, 23:25
              blagaliscie nas o sprzet i bron by "bic Niemca": to nie byla "pomoc", to byl
              wspolny WROG.
              A "was sprzedac"? Coz, widocznie nie potrafiliscie byc niczym wiecej, nizli
              obiektem sprzedazy - siebie wincie, ze nie stac was na bycie kupcem, liczacym
              sie kontrahentem handlowym, ktory poza epatowaniem polskimi potrzebami, ma
              cokolwiek innym do zaoferowania ;)Bo biznes jest tylko wtedy, jesli OBIE strony
              tranzakcji maja w niej swoj interes. OBIE, nie zas tylko strona polska ...
              Polityka to meska zabawa - nie ma w niej miejsca dla dreamers i histerykow,
              niestety. I moze dlatego zawsze tak zle w polityce wychodzicie. I nie gadac mi
              tu o braku sily i pieniedzy, bo Irlandia polityke uprawiac potrafi. A przeciez
              to 10% polskiej populacji, zaledwie 10% , no moze ze 12% ;)
              • michal00 Re: Nie musieliscie pomagac - serio. Ale to WY 11.06.05, 23:30
                Tak czy inaczej WB ZLAMALA UMOWE - nie sposob temu zaprzeczyc.
                • kropekuk A GDZIE stalo, ze mielismy was bronic przed CCCP? 11.06.05, 23:35
                  Pakt antykominternowski(?) to wyscie, zdaje sie, mieli czy mieli miec z samym
                  Adolfem Hitlerem ;)
                  • szatek100 Re: A GDZIE stalo, ze mielismy was bronic przed C 11.06.05, 23:40
                    No cóz , Hitler w 39 roku ządał od nas m.in eksterytorialnej autostrady i
                    przystapienia do paktu antykominternowskiego.Wtedy minister Beck wygłosił
                    pamietne przemówienie i zaczęła się wojna , w której obiecaliscie nas wesprzec.
                    Gdybyście w 39 r. nie wykazzali się lenistwem , to Europa wygladałaby dzis
                    zupełnie inaczej...
                    • kropekuk Nie sadze, bysmy MY na tym wiele stracili ;) 11.06.05, 23:59

• michal00 Re: A GDZIE stalo, ze mielismy was bronic przed C 11.06.05, 23:45
                    Bylo o gwarancji polskich granic przez WB. Zlamaliscie umowe.

Pakt antykominternowski(?) to wyscie, zdaje sie, mieli czy mieli miec z samym
                    > Adolfem Hitlerem ;)

Nonsens. Polska nie przystapila i nigdy nie miala zamiaru przystapic do tego
                    paktu.
                    • kropekuk GDZIE? Zjawilo to sie dopiero w JALCIE. I poki co 12.06.05, 00:00
                      nikt tych granic nie narusza;)
                      • michal00 Re: GDZIE? Zjawilo to sie dopiero w JALCIE. I pok 12.06.05, 00:04
                        Jak to "gdzie?" - w ukladzie PL-WB z 39 roku.
                        • kropekuk Mozesz zacytowac ten fragment o GRANICACH? 12.06.05, 00:06

• michal00 Re: Mozesz zacytowac ten fragment o GRANICACH? 12.06.05, 00:10
                            Upierdliwy jestes. Ale dobra, poszukam. Moze to troche potrwac.
                            • kropekuk Mozesz wyslac na maila w GW, jesli watek 12.06.05, 00:29
                              zniknie, nim tekst znajdziesz.
                              • michal00 Re: Mozesz wyslac na maila w GW, jesli watek 12.06.05, 00:38
                                > zniknie, nim tekst znajdziesz.

Spokojnie, znajde szybciej. Czyzbys sugerowal, ze to wymyslilem? Teraz moge
                                tylko powiedziec, ze tekst ukladu o ktorym mowimy znam z ksiazki "Zielone oczy"
                                S. Mackiewicza, bardzo antybrytyjskiej nawiasem mowiac. Mackiewicz wytknal to
                                wiarolomstwo Brytyjczykom. Niestety mamy noc i nie chce przewracac teraz domu
                                do gory nogami w poszukiwaniu tej ksiazki. Postaram sie to wstukac dzis o
                                jakiejs bardziej ludzkiej porze.
                                • kropekuk Dzieki, ja poszukam w necie z dokumentami.Naszym. 12.06.05, 00:46

• michal00 Re: uklad PL-WB z 25.08.1939 + protokol tajny 12.06.05, 12:56
                                  Tekst wg S. Mackiewicz "Zielone oczy", Instytut Wydawniczy "Pax", Warszawa
                                  1987, str. 180-181. Skroty i podkreslenia moje.

"art.1 Jesli jedna z ukladajacych sie stron znajdzie sie w stanie dzialan
                                  wojennych w stosunku do jednego z panstw europejskich, na skutek napasci tego
                                  panstwa, druga ukladajaca sie strona udzieli natychmiast stronie napadnietej
                                  wszelkiej pomocy na jaka ja stac.

art.2 Zobowiazania powyzsze beda mialy zastosowanie rowniez wtedy, gdy
                                  jakakolwiek akcja panstwa europejskiego zagrazalyby wyraznie, bezposrednio lub
                                  posrednio niepodleglosci jednej z ukladajacych sie stron i mialyby taki
                                  charakter, ze druga strona uwazalaby za konieczne odeprzec ja sila zbrojna.
                                  Jesli jedna z ukladajacych sie stron znajdzie sie w stanie dzialan wojennych z
                                  innym panstwem europejskim, na skutek akcji tego panstwa zagrazajacej
                                  niepodleglosci lub neutralnosci innego panstwa europejskiego, w sposob, ktory
                                  wyraznie zagraza bezpieczenstwu tej ukladajacej sie strony, zobowiazania z art.
                                  1 beda mialy zastosowanie, bez obrazy jednak praw danego panstwa europejskiego.

art. 3 Jesli jakies panstwo europejskie dazyloby do podkopania niepodleglosci
                                  jednej z ukladajacych sie stron droga penetracji ekonomicznej lub w jakikolwiek
                                  inny sposob, ukladajace sie strony beda sobie pomagac wzajemnie celem odparcia
                                  takich dazen. Jesli dane panstwo rozpoczeloby wowczas dzialania wojenne
                                  przeciwko jednej z ukladajacych sie stron, zobowiazania z art. 1 beda mialy
                                  zastosowanie.

art. 4 Sposob zastosowania zobowiazan pomocy wzajemnej, zawartych w ukladzie
                                  niniejszym, zostanie ustalony pomiedzy odpowiednimi wladzami marynarki
                                  wojennej, wojskowymi i lotniczymi obu ukladajacych sie stron.

art. 5 Bez obrazy powyzszych zobowiazan ukladajacych sie stron udzielenia sobie
                                  wzajemnie pomocy natychmiast po rozpoczeciu dzialan wojennych, ukladajace sie
                                  strony beda wymieniac miedzy soba informacje dotyczace kazdego objawu, mogacego
                                  zagrazac ich niepodleglosci, a w szczegolnosci informacje dotyczace kazdego
                                  objawu, ktory moglby wywolac zadanie wcielenia w czyn tych zobowiazan.

art. 6 Ukladajace sie strony beda sobie wzajemnie komunikowac teksty zobowiazan
                                  pomocy przeciw agresji, ktore zaciagnely, albo moglyby zaciagnac w przyszlosci,
                                  w stosunku do panstw trzecich. Gdyby jedna z ukladajacych sie stron zamierzala
                                  zaciagnac nowe zobowiazania tego rodzaju po wejsciu w zycie niniejszego ukladu,
                                  musi o tym powiadomic druga ukladajaca sie strone, ze wzgledu na nalezyte
                                  funkcjonowanie niniejszego ukladu. Nowe zobowiazania, ktore ukladajace sie
                                  strony moga zaciagnac w przyszlosci nie powinny ograniczac zobowiazan ukladu
                                  niniejszego, ani stwarzac posrednio nowych obowiazkow miedzy ukladajaca sie
                                  strona, nie uczestniczaca w tych zobowiazaniach, a panstwem trzecim.

art. 7 Jesliby ukladajace sie strony znalazly sie na skutek zastosowania ukladu
                                  niniejszego w dzialaniach wojennych, to nie zawra one ani rozejmu, ani traktatu
                                  pokojowego inaczej jak za wspolnym porozumieniem.

art. 8 Niniejszy uklad jest zawarty na 5 lat. Jezeli nie bedzie wypowiedziany
                                  na 6 miesiecy przed uplywem tego okresu, pozostanie nadal w mocy, przy czym
                                  kazda z ukladajacych sie stron bedzie miala wowczas prawo do wypowiedzenia go w
                                  kazdej chwili, z szesciomiesiecznym uprzedzeniem. Niniejszy uklad wchodzi w
                                  zycie w chwili podpisania.

Protokol tajny dodany do ukladu

art. 1 Przez wyrazenie "jedno z panstw europejskich", uzyte w ukladzie, nalezy
                                  rozumiec Niemcy. W przypadku akcji ze strony panstwa europejskiego innego niz
                                  Niemcy, podpadajace pod art. 1 lub 2, ukladajace sie strony beda sie
                                  konsultowaly wzajemnie co do krokow, jakie nalezy wspolnie przedsiewziac.

.......................

art. 3 W RAZIE, GDYBY JEDNA Z UKLADAJACYCH SIE STRON ZACIAGNELA WOBEC PANSTWA
                                  TRZECIEGO ZOBOWIAZANIA WYMIENIONE W ART. 6 UKLADU, BEDA ONE SFORMULOWANE W TAKI
                                  SPOSOB, ABY ICH WYKONANIE NIGDY NIE NARUSZYLO ANI SUWERENNOSCI, ANI
                                  TERYTORIALNEJ NIENARUSZALNOSCI DRUGIEJ UKLADAJACEJ SIE STRONY.

art. 4 Niniejszy protokol stanowi czesc integralna podpisanego w dniu
                                  dzisiejszym ukladu, ktorego zakresu nie przekracza."
                                  • kropekuk No i GDZIE tu o tych granicach? 12.06.05, 13:08

• michal00 Re: No i GDZIE tu o tych granicach? 12.06.05, 13:14
                                      art. 3 protokolu tajnego. specjalnie podkreslilem.
                                      • kropekuk I tu jest wlasnie miejsce na interpretacje: 12.06.05, 13:16
                                        ile mil kwadratowych i majatku zastanego Polska na tej zamianie granic
                                        stracila, a ile zyskala ;)
                                        • michal00 Re: I tu jest wlasnie miejsce na interpretacje: 12.06.05, 13:18
                                          Nie ma tu miejca na interpretacje. Mowa jest o "integralnosci terytorialnej" -
                                          to calkowicie jasne sformulowanie. Nawiasem mowiac WB uwazala, ze Polska
                                          dostala za duzo.
                          • konskipsiinteres Re: Mozesz zacytowac ten fragment o GRANICACH? 12.06.05, 00:46
                            Te, Anglik, a coś ty się tak na tę Polskę uwziął? Ktoś ci krzywdę zrobił, czy
                            może nie mogłeś dostać Marmite w sklepie?

Jak mieszkałem w Anglii, to mój pijany sąsiad, rodowity Brytyjczyk, zrobił mi
                            dziurę w drzwiach kijem bejsbolowym. Był się chłop sfrustrował, bo kolejna
                            awantura, w której wyzywał swoją partnerkę od dziwek, nie zakończyła się
                            zwyczajowo w łóżku, gdyż dziewczyna uciekła. Wezwałem Policję i agresywny Anglik
                            spędził noc w areszcie.

A wasze brukowce codzień piszą o różnych morderstwach. Statystycznie Polak się
                            trafi.
                            • kropekuk A JAKI to Anglik mieszka we flat? PROLO!!!! A 12.06.05, 00:47
                              ma opinie o prolach wszelkich nacji mozesz przeczytac wyzej ;)
                              • konskipsiinteres Re: A JAKI to Anglik mieszka we flat? PROLO!!!! 12.06.05, 00:56
                                a kimże innym są podejrzani o morderstwo jak nie prolami?
                                Zachowania patologiczne są kwestia klasy społecznej i klasy osobistej, nie zaś
                                narodowości.
              • szatek100 dziwni z was ludzie... 12.06.05, 00:01
                > blagaliscie nas o sprzet i bron by "bic Niemca": to nie byla "pomoc", to byl
                > wspolny WROG

no i nie wspomogliście , za co zaplaciła póxniej cala Europa a zwłaszcza jej
                wschodnia część.

A "was sprzedac"? Coz, widocznie nie potrafiliscie byc niczym wiecej, nizli
                > obiektem sprzedazy - siebie wincie, ze nie stac was na bycie kupcem, liczacym
                > sie kontrahentem handlowym, ktory poza epatowaniem polskimi potrzebami, ma
                > cokolwiek innym do zaoferowania ;)Bo biznes jest tylko wtedy, jesli OBIE
                strony
                >
                > tranzakcji maja w niej swoj interes. OBIE, nie zas tylko strona polska ...
                > Polityka to meska zabawa - nie ma w niej miejsca dla dreamers i histerykow,
                > niestety. I moze dlatego zawsze tak zle w polityce wychodzicie. I nie gadac
                mi
                > tu o braku sily i pieniedzy, bo Irlandia polityke uprawiac potrafi. A
                przeciez
                > to 10% polskiej populacji, zaledwie 10% , no moze ze 12% ;)

Dziwni z was ludzie w tej Anglii.Kiedy prezydent stolicy Polski nie chce dać
                zgody na przemarsz homoseksualistów , to jest zbrodnia i "papistowska hołota"
                ma być wyrzucona z Europy.

Kiedy natomiast Wlk. Brytania skazuje 30 milionowy naród najpierw na zagładę z
                rak nazistów , a potem na sowiecką niewole , to juz jest ok i w porzadku.

Albo liberalna moralnosc, albo cyniczny pragmatyzm.Zdecyduj sie !
                • kropekuk A wy jestescie tak normalni, ze caly szalony swiat 12.06.05, 00:04
                  nie jest sie w stanie z wami dogadac. Nawet "pomaranczowi" Ukraincy w sprawie
                  Cmentarza Orlat we Lwowie ;) A to ponoc ostatni "bliski przyjaciel" jaki wam w
                  swiecie pozostal. Coz, ROZBIORY!
                  • szatek100 Re: A wy jestescie tak normalni, ze caly szalony 12.06.05, 00:12
                    Och nie uciekaj od tematu.Własnie wykazałem Ci megabład logiczny w Twoim
                    rozumowaniu...
                    • szatek100 JESTES TAM ??? 12.06.05, 00:33
                      • szatek100 HEJ ??!!! 12.06.05, 00:37
                        • szatek100 PASUJESZ ??? ;) 12.06.05, 00:46
                          • kropekuk Usiluje rozsuplac twoj blad blednego kola, logiku! 12.06.05, 00:48

• szatek100 Re: Usiluje rozsuplac twoj blad blednego kola, lo 12.06.05, 00:53
                              Próbuj dalej , jak cos wymyslisz , odpisz na moje posty :)
                              Szczerze mowiac mam do Ciebie kilka ciekawych pytan :)

pzdr
                              • szatek100 PS + odpisz... 12.06.05, 00:56
                                bo ciagle nie rozumiem , jak mozna byc Biernym wobec Hitlera a zarazem aktywnym
                                w stosunku do Kaczynskiego.

• kropekuk Bo po nauczce z Hitlerem na kazdego fuhrerka sie 12.06.05, 01:01
                                  dmucha ;)
                                  • szatek100 Nie rozumiem... 12.06.05, 01:25
                                    Analizujac twoje teksty stwierdzam , ze Ty w zasadzie powinienes byc
                                    ZWOLENNIKIEM KACZYNSKIEGO.Ten człowiek jest bowiem slepo PROAMERYKAŃSKI a jak
                                    wiadomo , USA i GB to od dawna strategiczni sojusznicy, czyli Kaczor jest
                                    posrednoi PROBRYTYJSKI! Co Ciebie obchodzi to , ze tepi homoseksualistów ?
                                    przeciez to POLSCY homoseksualisci!Wazne jest dobro synów Albionu!Nawiazujac do
                                    terminologii zimnowojennej jest "Waszym sukinsynem".Byc moze Polska
                                    Kaczynskiego nie byłaby superpartnerem , ale z pewnoscia wasza współpraca z nia
                                    mogłaby nabierac znaczenia wraz ze wzrostem jej gospodarczej i militarnej siły
                                    (a ten szybciej lub wolniej ale jedank konsekwentnie bedzie postepował)

PS:Dalej nie odpoweidzałes na moje pytanie.Jak mozna uwazac , że oddanie Polski
                                    w sowiecka niewole było moralnie dopuszczalne , a zakaz maszerowanie
                                    homoseksualistów w Warszawie jest niedopuszczalny...

pzdr
                                    • kropekuk Hitler poczatkowo tez tepil tylko swoich homo z SA 12.06.05, 01:29
                                      A potem sie rozpedzil... My sie uczymy na wlasnych bledach ;)
                                      • szatek100 Re: Hitler poczatkowo tez tepil tylko swoich homo 12.06.05, 01:33
                                        Ale przeciez

1.Kaczynski jest proamerykanski
                                        2.papistowska hołota , u której na 2 uczciwych przypada 5 nieuczciwych Europy
                                        przeciez nie zawojuje

skad wiec ta niechec ?

Prosze Cię , bys wreszcie odpowiedzial na moje pytanie :dlaczego wolno
                                        sprzedawac narody a nie wolno zakazywac homomanifestacji?

pzdr
          • olewin sluchaj tumanie.. Najpierw zacznij odróżniać Łotwę 11.06.05, 23:02
            od Litwy zanim zaczniesz posądzać kogoś o brak wiedzy historycznej czy
            ogólnej ..
            Zanim zaczniesz mówić o kimś antysemita to janpierw przeczytaj to:
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2761615.html
            • kropekuk Bo Polacy klamia jak z nut. Do DZIS sie wam na 11.06.05, 23:27
              slowo nie wierzy ;)
              Nb. Jestes Zydem, ze zglaszasz pretensje?
              • olewin Re: Bo Polacy klamia jak z nut. Do DZIS sie wam n 12.06.05, 00:01
                A Anglicy nie kłamią ??: Kto powiedział że lepiej mieć Anglika za wroga niż
                przyjaciela ??
                • kropekuk Pewnie jakis Polak. Ale KTO by mu uwierzyl??? 12.06.05, 00:09
                  Nb. bardzo trudno miec przyjaciela w Angliku, ale jesli go w koncu masz, to
                  naprawde jest to przyjaciel na smierc i zycie. Nie tak jak z wami: kazdy brat-
                  lata, a jeden drugiego okrada i tylek mu obszywa ;)
      • kropekuk A historia nie nauczyla was, ze macie polegac NA 11.06.05, 22:34
        SAMYCH SOBIE? Zawsze byscie tylko reke wyciagali? W imie pieknych wasow Walesy,
        ktorego zescie takze sami sobie opluli?
        • aron2004 Re: A historia nie nauczyla was, ze macie polegac 11.06.05, 22:38
          a wam kto ratował d... podczas II wojny światowej?
          Amerykanie i Dywizjon 303!!!

• kropekuk Amerykanie? Amerykanie wlaczyli sie do wojny PO 11.06.05, 22:41
            bitwie o Anglie...Oj, duzo sie jeszcze musisz nauczyc czlowieku - komunistyczna
            wiejska podstawowka, jak po tobie widac, nawet elementranej wiedzy nie daje;)
            A wasz 303 to na CZYM latal? Na drzwiach od stodoly?
            • szatek100 Re: Amerykanie? Amerykanie wlaczyli sie do wojny 11.06.05, 23:12
              na amerykanskich North American P-51 Mustang ostatecznie w wersji D
              (z "kroplowata" owiewka )- charakteryzował się on duzym zasiegiem

Zreszta u was nie miał kto latac i gdyby nie piloci z Europy srodkowej , to
              bitwe o Anglie moglibyscie w pewnym momencie faktycznie przepieprzyc

Widze kropku , ze nie potrafisz dyskutowac bez uzywania inwektyw.Wiele
              słyszałem o "kulturze" wyspiarzy i Ty , niestety , to potwierdzasz.Jezeli
              faktycznie jesteas człowiekiem wykształconym , to nie chciałbym
              spotkac "prostego" Anglika.Nie wiem , moze u was takie są standardy i nikt się
              o to nie obraza , ale ja na przykład przywykłem do czegos innego.Postaraj sie
              respektowac lokalne zwyczje "papistowkiej hołoty"
              • kropekuk Do DZIS splacamy Amerykanom pozyczki wojenne... 11.06.05, 23:28
                A Rosja? Cwaniaki! Ta sie chyba jakos wykpila!
              • kropekuk PS: Coz, NAJLEPSZYM PILOTEM w "polskim"303 11.06.05, 23:30
                byl CZECH!!! To naprawde prawda... A wiesz, ILU tych waszych pilotow w sumie w
                UK bylo? Jak sobie policzysz, to poznasz procenty polskiego udzialu w bitwie o
                Anglie...
                • szatek100 Re: PS: Coz, NAJLEPSZYM PILOTEM w "polskim"303 11.06.05, 23:37
                  Tu chodziło o krytyczny moment , w którym po prost pilotów Wam brakowało....

Nie obchodzi mnie kto akurat był najlepszy w dywizjonie 303.Mógł to byc
                  faktycznie Czech , choc ja słyszałem o majorze Skalskim , który niestety
                  niedawno od nas odszedł...

• kropekuk Wiecej zestrzelen mial Czech -Skalski byl swietnym 11.06.05, 23:38
                    dowodca
        • irek.gorczok Konkretnie - o co ci chodzi z tym wyciąganiem ręki 11.06.05, 22:57
          A Anglicy to niby na czyjej krwi doszli do dzisiejszego poziomu życia?
          Nieludzka eksploatacja kolonii była dziełem Angoli a nie dzikusów zza Odry.
          • kropekuk Taak? Kamerunczycy maja na temat wlasne zdanie 11.06.05, 23:37
            Brytania byla zbyt madra, by z czystej glupoty rozlewac czyjakolwiek krew, choc
            bunty zawsze karala zimno i surowo. A wyzysk jej byl tak straszny, ze
            (pomijajac kolonie belgijskie) w Afryce ludzie zaczeli umierac z glodu dopiero
            po jej wycofaniu sie z tego kontynentu. I to jest fakt - wyrzuc komunistyczne
            podreczniki;)
            • szatek100 Re: Taak? Kamerunczycy maja na temat wlasne zdani 11.06.05, 23:47
              sztuczne , ustanowione arbitralnie przez kolonizatorów granice panstw
              powodowały narastanie konfliktów etnicznych i wojny , które pociagały za soba
              wszelkie inne kleski
              • kropekuk W czasach kolonialnych granic nie bylo-te granice 12.06.05, 00:11
                negocjowaly wyzwalajace sie panstwa (pod przywodztwem doradcow sowieckich)w
                latach 60tych: ale mas racje - zalatwily one min. pasterzy bydla.
            • irek.gorczok nie mam niczego co komunistyczne 11.06.05, 23:55
              Ale twoje tłumaczenie pasuje jak ulał to tłumaczeń ruskich polityków nt.
              Czeczenii i Afganistanu. Chociażbyś nie wiem co mówił, to prawdą jest, że
              eksploatowaliście ludność kolonialną i w dodatku zostawiliście ich samych sobie
              wycofując się z nich. Głodu w Afryce nie było PRZED waszym przybyciem tylko PO
              waszym wyjściu. I proszę, przynajmniej w tej kwestii nic już nie mów bo tylko
              będziesz się ośmieszał.

Powiem ci jedno - sądzę, że jesteś generalnie w porządku chłop/panna(nie wiem)
              ale tak naprawdę nie do końca wiesz co się tutaj dzieje i dałeś się wmanewrować
              jak wielu przy okazji parady. Komunizm w Polsce nie upadł, jest wciąż żywy a te
              bolączki, które wskazywałeś są tego objawami. Rzuć okiem na post poniżej
              (przemek1975) bo tam jest zawarte całe meritum sprawy. Ludzie w końcu
              przejrzeli i chcą definitywnie przerwać czerwone układy w Polsce. Komuchy
              wiedzą, że to już bal ich ostatni więc łapią się czego mogą aby narobić
              zamieszania i odciągnąć uwagę od głównego problemu jakim są właśnie oni.

Jeszcze jedno, być może jesteśmy jako naród śmieszni albo żałośni. Nie wiem,
              trudno mi oceniać nie stojąc z boku. Ale to nie oznacza, że musimy za wszelką
              ceną upodabniać się do kogokolwiek. Wydaje mi się, że lepiej podążać własną
              drogą jakkolwiek by się to miało skończyć.

Dobrej nocy, mimo wszystko
              • kropekuk A ty zobacz, co Przemkowi odpowiedzialem: 12.06.05, 00:13
                ZMIANY SYSTEMOWE. O to radzilbym sie bic ;) Czekanie na "dobrego krola" guzik
                wam da, sytuacji nie uzdrowi. A wy juz nie macie wiele czasu, by stanac na nogi.
                • irek.gorczok O rany! Może jednak zrozumiesz 12.06.05, 00:27
                  że ludzie popierają Kaczyńskiego bo chcą zmian systemowych. Przede wszystkim
                  upadku komunizmu i powstania gospodarki wolnorynkowej. A tak poza konkursem,
                  kto ci nawkładał do głowy bzdur, że tutaj jest taka beznadzieja i gnój, jak to
                  nazwałeś. Chyba rzeczywiście mieszkamy w różnych stronach albo ja mam jakieś
                  pieprzone różowe okulary.
                  • kropekuk A JAKIE zmany systemowe sa w programie PiS? 12.06.05, 00:31
                    Czytam czytam i znalezc ZADNEJ nie moge;)
                    • irek.gorczok Bo ty ciągle nie myślisz po polsku 12.06.05, 00:41
                      Ja tak naprawdę nie potrzebuję wielkich zmian w stylu autonomia mojego Śląska.
                      I podobnie myśli masa innych osób. Chodzi o to, że mają być SPRAWNE I
                      NIEZAWISŁE sądy, JASNY PRZEPŁYW FINANSÓW, ZERO TOLERANCJI DLA AFERZYSTÓW itp. a
                      całą resztę Polacy zrobią sami, bo chęci do pracy zdecydowanej większości nie
                      brakuje. I do tego dojdzie, pytanie tylko czy na drodze demokratycznej czy
                      siłowej (ten drugi wariant jest pewny jeśli następna ekipa rządząca nie spełni
                      oczekiwań). Polska znowu zaczyna się odradzać, ja to widzę nie w Warszawie, nie
                      wśród polityków ale na prowincji, wśród ludzi pomiędzy którymi przebywam.
                      • kropekuk To POSTULATY, nie zas PROGRAM. Boje sie, ze 12.06.05, 00:49
                        ja SZCZESLIWIE nie mysle po polsku ;)
                        • irek.gorczok Chwała Bogu, że nie ma żadnego programu 12.06.05, 00:53
                          wystarczy usunąć przeszkody i pozwolić wodzie płynąć

na ra!
                          • kropekuk O Jezu!!! Znow szarza na Samossierre? Polacy ;) 12.06.05, 00:55

• irek.gorczok W żadnym wypadku 12.06.05, 01:05
                              Chodzi raczej o 'american way'
                              • kropekuk Taak: wolna amerykanka po polskiemu ;) 12.06.05, 01:06

• irek.gorczok już nie mogę się doczekać 12.06.05, 01:09
                                  Kurw.a jak ja kocham ten kraj
                                  • kropekuk A KTORY? Polske czy Slask? 12.06.05, 01:12

• irek.gorczok Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 22:47
        O ile określenia "tchórze" i "konfromiści" idealnie pasują do żabojadów o tyle
        w stosunku do Angoli to chyba pomyłka. Oni po prostu od zawsze pilnują własnej
        dup.y i trzeba to mieć na uwadze. Chociaż trzeba przynać, że potrafią być
        cyniczni aż do bólu - ot chociażby wspomniany holocaust.
        • kropekuk Cynizm czy MADROSC? 11.06.05, 23:41
          Poza bomba w Hotelu King David Zydzi nigdy zadnych pretensji do Brytow nie
          zglaszali, najmniejszych pretensji. I zadnych oskarzen Brytow o holocaust,
          szmalcownictwo etc.etc. "Cynizm", jak widac, POPLACA!!!
          • irek.gorczok historia ma czas 11.06.05, 23:58
            jeszcze się przekonamy co popłaca - prawda czy wyrachowanie
            • kropekuk W Niebie;) 12.06.05, 00:14

• irek.gorczok pożyjemy, zobaczymy 12.06.05, 00:28
                p.s. ostatnie słowo musi być moje :)
    • przemek1975 Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 22:52
      > Nie chce tez tych msciwych losers-scierwojadow, "ratujacych" wlasny kraj
      > grzebaniem w archiwach, by udupic paru starcow.

Kpisz czy o droge pytasz znowu?
      Gdyby chodzilo o kilku starcow to dawno by ich juz czerwoni z rozowymi
      poswiecili. A tak naprawde cala grupa zdrajcow sprawujacych ciagle wladze
      walczy w tej chwili o wyciagniecie glowy spod gilotyny.

Gdyby chodzilo o paru starcow w ogole nie byloby szumu, naiwniaku.
      • kropekuk Nie rozumiesz i dlatego macie w kraju GNOJ! 11.06.05, 23:42
        Wam potrzebne ZMIANY SYSTEMOWE, a wy jak chlop panszczyzniany, czekajacy
        na "dobrego krola", ciagle na okraglo o ZMIANACH PERSONALNYCH.
        • przemek1975 Re: Nie rozumiesz i dlatego macie w kraju GNOJ! 11.06.05, 23:58
          Zmiany systemowe jak nabardziej, tylko obecne towarzystwo doskonale czuje sie w
          tym co jest i o zadnych zmianach nie chce slyszec. Dlatego towarzystwo nalezy
          zmienic. A jak nastepne towarzystwo nic nie zmieni to trzeba bedzie znow
          zmienic towarzystwo. To sa niestety bardzo kosztowne lekcje, ale zdaje sie, ze
          nie ma innej metody, by w koncu odkryc prosta prawde, ze wybieranie zdrajcow,
          sprzedawczykow i obiecywaczy "manny z nieba" nie poplaca.
          • kropekuk Przemku, wy juz nie macie na to czasu. Niestety. 12.06.05, 00:15

• przemek1975 Re: Przemku, wy juz nie macie na to czasu. Nieste 12.06.05, 00:26
              Nie mamy, trzeci z kolei nieudolny rzad zaprzepasci szanse Polski na wiele lat.
              • przemek1975 Czwarty 12.06.05, 00:29
                Po Buzku, Millerze i Belce. Wczesniej zreszta tez nie bylo dobrze.
                • kropekuk Spadacie ZA Slowacje. Jesli wejdzie do EU 12.06.05, 00:34
                  40 milionowa Ukraina to jestescie "ugotowani".
                  • mmkkll Re: Spadacie ZA Slowacje. Jesli wejdzie do EU 12.06.05, 00:44
                    Za Słowacją to Polska już jest.

> 40 milionowa Ukraina to jestescie "ugotowani".
                    "Za już tylko waszą wolność" Tfu!
                    • kropekuk Ano.... Za WASZA;) 12.06.05, 00:55

• mmkkll Nauczyć gó..arza, to chodzi i powtarza... 12.06.05, 01:00
                        Publicyści GW dobrze o tym wiedzą ;).
    • mmkkll Re: WATEK OTWARTY - do admina GW 11.06.05, 23:03
      1)Rozbiory mówisz? Był taki jeden, co twierdził, że historia powtarza się za
      pierwszym razem, jako tragedia, a za drugim jako farsa. Straszny szkodnik, ale
      tu miał chyba rację. Jestem tylko ciekawy, kiedy... W każdym razie nie będę
      chciał być w centrum wydarzeń.
      2)Cóż, faktycznie czytanie większości z tych tekstów jest frustrujące(z mojej
      perspektywy) jest dość frustrujące(ja naprawdę na codzień się z takimi opiniami
      nie spotykam), ale chyba pozwala stwierdzić, dlaczego jest, jak jest.
      3)"Papistowską hołotę" najgłośniej słychać, ale zapewniam, że nie stanowią oni
      95% polskiego społeczeństwa. A przynajmniej ja tego nie widzę(choć w kwietniu
      miałem takie wrażenie).
      4)"ale dlatego, ze na dwoch uczciwie i ciezko pracujacych zjawia sie kolejnych
      pieciu, co siekierami pracujacych rodakow morduja"
      Byłeś trochę w Warszawie i chyba zauważyłeś, że tego typu śmiecie stanowią chyba
      główny produkt uboczny IIIRP.
      • kropekuk Dzieki za bardzo madra wypowiedz. 11.06.05, 23:53
        1) O jakim szkodniku myslisz? Nie jestem sie w stanie domyslec, o kogo ci
        chodzi.
        2)Moja opinia tez dotyczy forum, nie zas Polski. Wiesz, jak w pracach na
        zaliczenie: "Obraz Polski i Polakow na materiale..." A powaznie: mnie nie
        frustruje - chcialem to opisac, by ludzie zobaczyli JAK w swietle swych
        wlasnych slow wygladaja, jak sami siebie "pisza" i PiSa;)
        3)"Papistowska" to czysta zlosliwosc - historyczny juz termin anglikanski z
        czasow Henia Osemki rodem. A holota, bo to holota - inaczej sie tego nazwac nie
        da. I - jako holota - doskonala pozywka dla nazizmu.
        4)Tak, ale Polacy sami temu winni. Pamietam jak i mnie w Warszawie (mieliesmy z
        zona takze i firme) holota probowala naciagac na haracze straszac nie tylko
        mafia, ale i bombami. I co? Zaczelo sie i skonczylo na zasadzce policyjnej. Do
        dzisiaj chyba siedza. A sasiedzi w biznesie placili i nam radzili to samo -
        zaskoczono mnie, bo akurat Polakow o strach nie podejrzewalem.
        To ten kryminalny aspekt, ale - niestety - demoralizujace jest tez wychowywanie
        dzieci: bandytow sobie hodujecie wmawiajac im od przedszkolaka, ze wszystko dla
        dzieci i co najlepsze dla dzieci. I mowie to calkowicie serio!
        • mmkkll Re: Dzieki za bardzo madra wypowiedz. 11.06.05, 23:59
          1)Marks ;)
          2)Ciebie nie, bo nie jesteś Polakiem. A ja(człowiek dość młody) jestem podobno
          przyszłością tego kraju. Ale jak nie tego, to jakiegoś innego.
          3)Wiem.I zresztą uważam, że kontrreformacja była strasznym nieszczęściem.
          4)Mówiłeś chyba coś o Żoliborzu. Smutne, szczególnie, że to moje okolice.
          • kropekuk Re: Dzieki za bardzo madra wypowiedz. 12.06.05, 00:16
            Ad4. Pawilony przy Popieluszki. Bomba BYLA ;)
            • olewin Re: Dzieki za bardzo madra wypowiedz. 12.06.05, 00:33
              Popiełuszki .. ?? na tyłach hali marymonckiej ? Byłem tam kiedyś .. Co to za
              interes mozna robic w takich nędznych malych pawilonikach ?? Jakąś
              pralnię ?? :))
              • kropekuk Kantory, misiu. Kantory. 12.06.05, 00:34

• szatek100 Re: Kantory, misiu. Kantory. 12.06.05, 00:39
                  A po jakiego przyjeźdzałes z Anglii do Polski otwierac kantor?W sumie sie nie
                  dziwię , ze Cie szantazowali.W biznesie kantorowym tak to juz jest

PS: napisalem ci post , na który nie odpowiedziałes.Zobacz do góry
                  • kropekuk I jubiler ;) 12.06.05, 00:50

• olewin Teraz też chyba jest tam biały blaszany kantor .. 12.06.05, 00:45
                  Mam tam znajomego ..
                  I chciałeś 'prać' kasę bez "obstawy" ?? :) Problem w tym że małe interesy
                  obstawiają luźne przeważnie amatorskie grupy .. Gdyby to była mafia dostałbyś
                  15% opodatkowania i mógłbyś spać spokojnie .. Może załatwiliby ci nawet
                  klientów ..
                  Podobny schemat widziałem w Królewcu .. Wspólnik mojego wujka miał tam fabrykę
                  mebli ..
                  • kropekuk Nie mowie o BAZARZE - mowie o pietrowych po 12.06.05, 00:52
                    PEWEX ;) Ze szkola jezykowa na pietrze;)Popieluszki 17/19 czy jakos tak ;)
        • olewin Re: Dzieki za bardzo madra wypowiedz. 12.06.05, 00:29
          >Pamietam jak i mnie w Warszawie (mieliesmy z
          >zona takze i firme) holota probowala naciagac na haracze straszac nie tylko
          >mafia, ale i bombami. I co?

Trafiłeś na amatorów .. Pewnie cię wyczuli a okazja czyni złodzieja ..
          • kropekuk Dostali po 6 lat. Istotnie - "zarobili"! 12.06.05, 00:32

• karmin-cynober Re: Dostali po 6 lat. Istotnie - "zarobili"! 12.06.05, 00:41
              Rosjanie ciagneli od siebie haracze, moze ci sie wtedy pomylilo. Zreszta
              wszystko jedno.
              Wylazi z ciebie brytyjski nacjonalista. Jak juz masz podejscie krytyczne do
              jednego kraju to miej rowniez do innego.
              • kropekuk Nie zrozumiales: holociarze udawali mafie 12.06.05, 00:45
                A naprawde o wplywy walczylo Miasto z Wolominem. Rosjan nie bylo - zaczeli sie
                pojawiac Czeczeni, ale robili w dziwkach: inny "biznes" ;)
    • ben.huur ze tez wam sie chce dyskutowac z ta kreatura 12.06.05, 00:38
      kropekukiem. olejcie go, to nienawistnik Polakow i handlarz zywym polskim
      towarem - dziecmi i dziewczetami sprzedawanymi do burdeli Arabii i Izraela.
      • kropekuk Jasne, zainteresujcie sie naszym Slawkiem od 12.06.05, 00:54
        Kosmitow, panowie. Juz dawno nikomu antenek nie obciagal, a tak bardzo sie o
        wasze wzgledy stara:
        www.nie.com.pl/grafika/numery/2005/14/08chlopak2.jpg
        • mmkkll Ciekawe, czy na paradzie był 12.06.05, 00:57

• kropekuk Gdzie tam - lysi by mu te ruda peruke zdarli;) 12.06.05, 01:03
            Taki glupi to on nie jest - bije tylko starsze panie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka