Dodaj do ulubionych

Sabat Leninowski w Poroninie

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.07.02, 13:12
Zapraszamy towarzyszki i towarzyszy na Sabat Leninowski w Poroninie,
który odbędzie się w dniach 6-11 sierpnia.

Zlot rozpocznie się od happeningu, podczas którego wystosujemy do Leszka
Millera list otwarty z żądaniem przywrócenia pomnika i muzeum Lenina w
Poroninie. Cieszą nas propozycje radnych SLD, którzy chcą budować pomniki
Edwardowi Gierkowi, ale co z Leninem? Jakaś hierarchia winna być zachowana!
Uczestnicy Sabatu brać będą też udział w wycieczkach „Szlakiem Lenina”,
podczas których zwiedzimy miejsca związane z pobytem wodza rewolucji. W
happeningu weźmie udział sam Włodzimierz Ilijicz Lenin, w rolę którego wcieli
się Piotr Lisiewicz, lider Akcji Alternatywnej „Naszość” oskarżony o
podawanie się za Lenina podczas głośnego procesu w Poznaniu.

Podczas sabatu odbędą się liczne spotkania z publicystami, politykami,
artystami i satyrykami.

Uczestnicy sabatu czcić będą osobę wodza rewolucji na campingu „U Kominka”
przy ul. Kasprowicza 55 a w Poroninie. Opłata za pole namiotowe dla
uczestników zlotu wynosi 3 złote od osoby i 3 złote od namiotu lub samochodu
na dobę (czyli np. ktoś mieszkający w namiocie 2-osobowym płaci 4,50
dziennie). Istnieje też możliwość zarezerwowania tanich kwater dla osób,
które zgłoszą wcześniej rezerwację u organizatorów – po 10 i 15 złotych (z
łazienką).

Zlot jest inicjatywą ponad podziałami, współorganizują go członkowie Akcji
Alternatywnej „Naszość”, Ligi Republikańskiej, Stowarzyszenia Konserwatywno-
Liberalnego KoLiber, Forum Młodych PiS, NZS-u i Nowej Generacji.
Organizatorów sabatu łączy przekonanie o konieczności odbudowy
antykomunistycznej alternatywy – bo trochę głupio, by jedynym istniejącym w
świadomości przeciętnego człowieka przeciwnikiem rządu Millera było chamstwo
spod znaku Andrzeja Leppera.

Zgłoszenia udziału w Sabacie przysyłajcie i wszelkie pytania do Rady
Komisarzy Ludowych kierujcie na adres: naszosc@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: bigos Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: 213.146.48.* 21.07.02, 16:32
      dobry pomysł!!!

może będę!
      • Gość: Ania Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.upc.chello.be 21.07.02, 16:34
        Gość portalu: bigos napisał(a):

> dobry pomysł!!!
        >
        > może będę!

Tyle oszolomstwa sie zjedzie
        Jaka szkoda,ze nie mam czasu.
        • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.07.02, 20:38
          Towarzyszko! Rewolucja ważniejsza jest od tak prozaicznych spraw jak praca!
          • jowit Re: Sabat Leninowski w Poroninie 21.07.02, 21:10
            Gość portalu: Lenin napisał(a):

> Towarzyszko! Rewolucja ważniejsza jest od tak prozaicznych spraw jak praca!

Masz rację. Czy nazywać się będziecie LPR, czy L.R. czy NSDAP, albo PZPR, praca
            będzie u was zawsze na szarym końcu. Najważniejsze są partaigi, uświadamianie
            mas, a i tak chodzi wam tak jak tamtym, po prostu, najpierw o pieniądze, a
            później o władzę
            • Gość: miglanc Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.02, 22:08
              Uczestnicy sabatu wyjezdzaja bezplatnie koleja na wycieczka kilku
              letnia "Szlakiem Lenina" za Ural.W programie wycieczki jest tylko przejazd,a
              wyzywienie jest w wlasnym zakresie.Zabezpieczamy tez opieke zdrowotna bez
              dodatkowego ubezpieczenia.Dokumenty podrozy sa NIEOBOWIAZKOWE.
              ARCHIPELAG GUAK TRAVEL
              • Gość: Ania Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.upc.chello.be 21.07.02, 22:21
                Gość portalu: miglanc napisał(a):

> Uczestnicy sabatu wyjezdzaja bezplatnie koleja na wycieczka kilku
                > letnia "Szlakiem Lenina" za Ural.W programie wycieczki jest tylko przejazd,a
                > wyzywienie jest w wlasnym zakresie.Zabezpieczamy tez opieke zdrowotna bez
                > dodatkowego ubezpieczenia.Dokumenty podrozy sa NIEOBOWIAZKOWE.
                > ARCHIPELAG GUAK TRAVEL

To stanowczo nie dla mnie ,nie skorzystam.
                • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.07.02, 23:45
                  Jedźcie towarzyszko, postaramy się uchronić od błędów i wypaczeń!
                  • Gość: Ania Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.upc.chello.be 21.07.02, 23:49

> Jedźcie towarzyszko, postaramy się uchronić od błędów i wypaczeń!

Stanowczo odmawiam na aktualnosciach przeczytalam,ze strasznie duzo alkoholu ma
                    tam byc.Jak sie te mlode kolibry popija to jeszcze rewolucje zrobia.
                    • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 00:34
                      Nie bójcie się towarzyszko, my w partii pijamy wprawdzie dużo, ale za to często
              • Gość: Wesoły Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.07.02, 23:35
                Pojadziem na wycieczkę?!!
            • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 23.07.02, 15:43
              Nam chodzi o opanowanie całego świata przez komunizm, a takie przeżytki jak
              prywatna własność środków produkcji zlikwidujemy.
              • Gość: Ania Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.upc.chello.be 23.07.02, 15:48

> Nam chodzi o opanowanie całego świata przez komunizm, a takie przeżytki jak
                > prywatna własność środków produkcji zlikwidujemy.

Jal juz opanujecie caly swiat nie zapomnij mnie o tym powiadomic.
      • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 14:55
        Rewolucjonista powinien być bardziej stanowczy!
    • jaceq Re: Sabat Leninowski w Poroninie 22.07.02, 00:28
      Kiedy Sabat Trockistowski?

Pewnie po powodzeniu, w co nie wątpię, Sabatu L.
      Domagam się poparcia idei postawienia Lwu pomnika, byle nie w mojej okolicy.
      Mam też kandydata do grania roli tej ofiary stalinizmu.
      • Gość: Trocki Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 09:35
        Oj znalazłoby się, znalazło. Poza tymi, o których myślimy, jest też nowy znany
        trockista, słynny zwolennik permanentnej rewolucji Andrzej Lepper
    • Gość: kjk Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.proxyplus.cz / *.gazeta.pl 22.07.02, 00:30
      ghfghf
      • Gość: Stalin językoznawc Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 12:12
        Gość portalu: kjk napisał(a):

> ghfghf

??? ujhkimkmkhf!
    • Gość: Largo Caballero Pozdrowienia od towarzyszy hiszpańskich IP: 195.94.207.* 22.07.02, 10:51
      Arriba, parias de la tierra!
      En pié, famélica legión!
      Los proletarios gritan: Guerra!
      Guerra hasta el fin de la opresión.
      Borrad el rastro del pasado!
      Arriba, esclavos, todos en pié!
      El mundo va a cambiar de base.
      Los nada de hoy todo han de ser.
      Agrupémonos todos,
      En la lucha final.
      El género humano
      Es la Internacional.
    • Gość: Gustav Husak Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 14:04
      Czescy towarzysze też przybywają!

Kol Rusi veliké teď republik volných
      zní jednotný navěky svobodný hlas.
      To z národů vůle je svaz nerozborný.
      Ať žije náš mohutný Sovětský svaz!

Sláva Ti otčino, ty naše svobodná,
      v ní družby národů opora tkví!
      Ať prapor sovětů, ať prapor lidový
      nás od vítězství vede k vítězství.

2.
      Kdys volnost jak slunce nám zářila v dáli,
      k ní velký Lenin nás bouřemi veď;
      a věrnosti lidu vždy nás učil Stalin,
      nás učil jít v práci i hrdinství vpřed.

Sláva Tobě, otčino...

3.
      Nám armáda rostla za bitevních hřmění
      a vetřelce podlé my smeteme z cest!
      Boj náš řeší úděl celých pokolení,
      chcem k slávě svou velikou otčinu vést.

Sláva Tobě, otčino...
    • Gość: Wróg klasowy Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.07.02, 18:38
      Andrzej Mandalian - ŚPIEWAM PIEŚŃ O WALCE KLASOWEJ
      Jeżeli traktor nie może orać,
      jeśli siew nie osiągnie skutku,
      jeśli łamie się w ręku norma,
      a od majstra zalatuje wódką,
      jeśli zamarł warsztatu ruch,
      spalił serce motor -
      to fakt,
      że działa klasowy wróg.
    • Gość: ziutekTORUŃ Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: 217.96.43.* 23.07.02, 21:33
      Czemu takie imprezy odbywają się tak żadko????

Ekipa torunska napewno się zjawi!!!!
    • Gość: Waszosc Marchew wzmacnia potencje. Tylko trudno ja przymoc IP: *.proxy.aol.com 23.07.02, 23:25
      Marchew wzmacnia potencje. Tylko trudno ja przymocować
      • Gość: Stalin Re: Marchew wzmacnia potencje. Tylko trudno ja pr IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.07.02, 10:40
        Nikt w Biurze Politycznym nie ma problemów z potencją.
        • Gość: Jeżow Re: Marchew wzmacnia potencje. Tylko trudno ja pr IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.07.02, 16:21
          Właśnie!!!
    • Gość: Uszol Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 17:06
      Pozdrowienia z Wadowic ja tez jade i zabieram ze sobą pijane kremówki :-))))
      • Gość: Lenin Re: Sabat Leninowski w Poroninie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.07.02, 22:44
        Nie tknę. Religia to opium dla ludu. Nawet w postaci pijanych kremówek.
    • Gość: carpediem a ja codziennie.... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 10:48
      pojechałbym, ale sabat przypomina mi film " lenin w pażdzierniku", na plakatach
      dopisywano "koty w marcu, a ja codziennie"

właśnie codziennie... co mi leniny, johnpaulesecondy, cheguevary, pinochety i
      ich fani-oszołomi.... o! fanki, tak..bez różnicy.

wybaczcie, ale 1 dnia sabatu będzie Ania z lewicy, 2 - Hania z Ligusów
      Republikańskich ( przez to nie pojedzie na sabat), 3 - Iruś od Ikonowicza,
      4- jeszcze nie wiem, ale chyba nagra się studentka od rydzyka
      dalej nie piszę, byście w trakcie sabatu nie mieli polucji.
      nie pozdrawiam.
      • Gość: Lenin Re: a ja codziennie.... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 13:02
        Lenin jest oburzony degeneracją i zgnilizną moralną dzisiejszej młodzieży. nasi
        maksistowscy wychowawcy powinni przemyśleć jaki popełnili błąd w wychowaniu
        osobnika podpisującego się carpediem.
      • Gość: Naszość "Ania z lewicy" IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 20:08
        Mamy nadzieję, że nie rozumiesz przez to określenie działaczki zbrodniczej
        partii postkomunistycznej - SLD nie jest żadną lewicą, komuniści niszczyli i
        mordowali działaczy niepodległościowej lewicy.

Co innego, jeśli Twoje plany dotyczą działaczki lewicy niepostkomunistycznej,
        antytotalitarnej. Wówczas plany co do seksu są jak najbardziej uprawnione,
        nawet wybitnym działaczom Akcji Alternatywnej "Naszość" się to zdarzało. Ale
        seks z komuszycą... No, najwyżej jeśli po pijanemu i to w celach
        patriotycznych - wybicia jej z głowy przynależności do SLD.
        • Gość: Leonid Pytanie IP: 195.205.230.* 25.07.02, 20:47
          Czy mogę przyjechać z Leninem na patyku? Mam taka pamiątkę z dekady dobrobytu.
          • Gość: Lenin Re: Pytanie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 23:02
            Lenin na patyku... Aż łza się w oku kręci... Z Leninem na patyku od razu
            staniecie się towarzyszu jedną ważniejszych osób na naszym sabacie (ważniejsi
            będą tylko członkowie rodziny, których prababcia karmiła Lenina - mają nas
            odwiedzić)
        • Gość: Dr.KrisK Po pijanemu... IP: *.eng.fsu.edu 25.07.02, 20:59
          .. to Naszość pije? I seks uprawia? A myślałem że to grono zacnych młodzianków,
          swe młode 40-letne życie kładących na szali walki z komunizmem (i wszystkim ci
          ów komunizm przypomina). No ładnie....
          KrisK Zbulwersowany
          • Gość: Naszość Re: Po pijanemu... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 23:15
            No cóż, mamy wielki szacunek dla tradycji, ale konserwatyzm znaczy co innego w
            Polsce, a co innego np. w Wielkiej Brytanii. Cenimy sobie Margaret Thatcher,
            ale do brytyjskiego konserwatyzmu dopisujemy naszą polską tradycję, której
            nieodłączną częścią jest tradycja sarmacka. Przekładając na język mniej zawiły:
            pijemy dużo, ale za to często. Nie tylko nie jest to sprzeczne z walką z
            komunizmem, ale przeciwnie - im więcej wypijemy, tym więcej chce nam się
            walczyć.

Pijemy bardzo antykomunistycznie, wolnościowo i niepodległościowo, jak Kmicic
            albo Zagłoba, a nie jak zapijaczony dyrektor PGR-u, sekretarz albo
            komunistyczny działacz młodzieżowy. Pijamy więcej, w lepszym klimacie no i
            alkohol budzi w nas nasze najlepsze cehy charakteru, a nie jakieś depresje,
            nawet na kacu.

Takie jest oficjalne stanowisko Akcji Alternatywnej "Naszość"

• Gość: Dr.KrisK Re: Po pijanemu... IP: *.eng.fsu.edu 26.07.02, 01:19
              No cóż, nie sądziłem że znajdziemy punkty wspólne, ale się myliłem. Zaczynam
              nieco przychylnej patrzeć na waszą działalność.
              Mamy jak widzę wspólne hobby.
              A co pijecie, jeżeli można wiedzieć?
              KrisK Zaciekawiony

P.S. Przepraszam, za zaliczenie was do mojej kategorii wiekowej, ale tak
              sądziłem oglądając was kiedys w TV. Wybaczcie, ale tak wyglądaliście...
              • Gość: Naszość Re: Po pijanemu... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.07.02, 00:07

Co pijemy? Łatwiej wyliczyć czego nie pijemy. Na Sabacie od południa piwo
                (często mocne), a w nocy wódkę, do rana. Choć znajdą się też osoby a z gustami
                arytokratycznymi, co kupią też jakieś wino (lepsze), ale w plenerze to
                rzadkość. Co do win tańszych - też rzadko, choć mogą się trafić takie przypadki
                w młodszym pokoleniu. Jak chodzi o wódkę, to raczej czystą, popijając sokiem
                albo imperialistyczną colą.

Po wypiciu tego wszystkiego, głęboko w nocy przychodzą do głowy świetne pomysły
                i człowiek patrzy na wiele spraw jaśniej. No i jak chodzi o poczucie humoru,
                to wielodniowe picie bardzo je wyostrza. Po happeningu będzie humor w stylu
                Pomrańczowej Alternatywy, co naturalne. Następna noc to już Monty Python. No a
                potem co raz więcej twórczego bełkotu, z akcentami antykomunistycznymi. No a
                ostatnie noce na takim zlocie to już "Moskwa Pietuszki"... warto to przzyć,
                chciaż potem zdrowieje się przez parę tygodni
                • Gość: Dr.KrisK No, no... IP: *.eng.fsu.edu 27.07.02, 00:14
                  .. ostro, oj ostro. Wątroby wytrzymują?
                  Ja osobiście piwa mocne cenię (Guinness i takie podobne) - po jasnych robię się
                  rozlazły i jakiś taki rozkapryszony. Z mocnych napojów - tylko tania whisky!
                  Wódka wpływa na mnie melancholijnie, zaraz bym gdzieś leciał, złotego rogu
                  szukał, jeszcze się o sznur potknę...
                  Smacznego - i wesołego zlotu.
                  KrisK
                  • Gość: Lenin Re: No, no... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.07.02, 11:40
                    Jasne piwa dobre będą na samym początku Sabatu, potem to już działa jak woda.
                    Lenin kolorowych wódek nie preferuje, to takie jakieś niezdrowe, lepsza jest
                    czysta. Wyprawy po złoty róg na Sabacie to jest to!
                • Gość: Bigos Re: Po pijanemu... IP: 213.146.48.* 27.07.02, 04:00
                  Niektórzy lubią tez miody pitne, ostanio odkryłem "Nalewke staropolską" na
                  bazie miodu. Polecam. Wypróbowana w dużych ilościach natęzeniu i cisnieniu
                  sprawdza sie lepiej niz amorytzatory MONROŁ.
                  Kupić ją mozna za niecałe 6 zyla w Toruniu. Przyjeżdżajcie ratować Naszą
                  upadającą piernikową gospodarkę. "Staropolska" może dźwignąć toruński hanel!!!
                  To szansa większa niz pierniki i koszulki "Radia Maryja"!
                  • Gość: Lenin Re: Po pijanemu... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.07.02, 11:49
                    Przwywieź, spróbujemy!
          • Gość: Lenin Re: Po pijanemu... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 23:43
            Poza tym z czterdziestolatków w Akcji Alternatywnej "Naszość" działają tylko
            Karwowski i Maliniak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka