ot.byt 14.06.05, 14:38 He !He ! Każdy rozsądny człowiek wie ,że każdy były PZPR -wiec to zdrajca i donosiciel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnoldby Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 14:39 Nie byl wspolpracownikem tylko budowal socjaalistyczna ojczyzne. I pytal Wielkiego Brata: "Co tu jezcze popsuć" Odpowiedz Link Zgłoś
izan Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 14:44 czy ma inna mozliwosc niz zaprzeczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
lisle PO CO SIE PREMIER TLUMACZY PAJACOM !???? 14.06.05, 14:51 kraj zmierza ku rozbiorom !! im wczesniej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: PO CO SIE PREMIER TLUMACZY PAJACOM !???? 14.06.05, 15:25 -... bo ma sumienie nieczyste , skoro sa dokumenty , to niema o czym gadać... tylko podac sie do dymisji , juz dziś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Wiadoma rzecz dla esbeka, 14.06.05, 15:47 że ma dokumenty, które wyniósł z resortu i straszy nimi ludzi. Dlatego właśnie lustracja jest niezbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Prawdziwy agent się nigdy nie przyzna :)))) 14.06.05, 15:28 Do niczego się nie przyzna, nigdy. Za rękę ktoś chwyci - na kradzieży złapie czy kłamstwie, krzyczeć będzie, że ręka nie jego. Stara ubecka szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Belka: nie pracowalem dla SB - tylko na odwrot! 14.06.05, 15:42 Jasna sprawa, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: PO CO SIE PREMIER TLUMACZY PAJACOM !???? 14.06.05, 15:50 To Belka tlumaczy sie Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Towarzysze! bez paniki!!! 14.06.05, 16:20 jesienia wybory, Berman junior ( aka Borowski Marek) zostanie prezydentem i wszystko wroci do normy! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 14:46 A czy zeznał pan prawdę pod przysięgą odpowiadając "Nie" na pytanie "Czy kiedykolwiek podpisał pan dokument o współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa?" Czy skłamał pan pod przysięgą, a wcześniej w wywiadach? Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Czy katarynka moze przysiac,ze nie jest grafomanka 14.06.05, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy katarynka moze przysiac,ze nie jest grafo 14.06.05, 20:05 republika.pl/emm4/Gramofomanka.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: wszystkowiedząca;-) 14.06.05, 15:27 z tego co mówisz wynika, że wiesz co podpisał, znasz treść tego dokumentu - nie z relacji macierewicza, tylko widziałaś go osobiście. tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: wszystkowiedząca;-) 14.06.05, 15:38 holyboy_666 napisał: > z tego co mówisz wynika, że wiesz co podpisał, znasz treść tego dokumentu - nie > z relacji macierewicza, tylko widziałaś go osobiście. tak? Mogę powiedzieć, że widziałem dokument który podpisał Belka! To znaczy, nie dosłownie, ale sam taki podpisywałem. Był to rodzaj protokołu ze spotkania z oficerami (dwoma) SB na które zapraszano kazdego (albo wiekszość) wyjeżdżającego po raz pierwszy służbowo za granicę. Że odbyła sie rozmowa, pouczająca o grożących działaniach ze strony "wrogów Polski Ludowej", że delikwent zobowiązuje sie skontaktować z ambasadą w razie gdyby taką próbę zwerbowania podjeto, i że zatrzyma sie treść tej rozmowy w tajemnicy. Jeśli to nazwać "współpracą z SB", to wszyscy, cokolwiek znaczący w Polsce ludzie, łącznie z biskupami, się wykazali. Nawet rzecznik Nizieński, o taką duperelę się nie czepiał. A Giertych (i kataryniara) się czepiają. %uj z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: wszystkowiedząca;-) 14.06.05, 16:00 wj_2000 napisał: > > Mogę powiedzieć, że widziałem dokument który podpisał Belka! > To znaczy, nie dosłownie, ale sam taki podpisywałem. > Był to rodzaj protokołu ze spotkania z oficerami (dwoma) SB na które zapraszano > > kazdego (albo wiekszość) wyjeżdżającego po raz pierwszy służbowo za granicę. Że > > odbyła sie rozmowa, pouczająca o grożących działaniach ze strony "wrogów Polski > > Ludowej", że delikwent zobowiązuje sie skontaktować z ambasadą w razie gdyby > taką próbę zwerbowania podjeto, i że zatrzyma sie treść tej rozmowy w tajemnicy A pamiętasz może swój kryptonim, albo hasło, które miało otworzyć przed Tobą drzwi ambasady? A tak troche poważniej, to jest pewien problem. Te dokumenty z teczki Belcha pochodzą podobno z lat 80-tych, a więc nie był to jego pierwszy służbowy wyjazd zagraniczny. Belch wojażował już pod koniec lat 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: wszystkowiedząca;-) 14.06.05, 16:50 witek.bis napisał: > A tak troche poważniej, to jest pewien problem. Te dokumenty z teczki Belcha > pochodzą podobno z lat 80-tych, a więc nie był to jego pierwszy > służbowy wyjazd zagraniczny. Belch wojażował już pod koniec lat 70-tych. To jak wytłumaczyć, że Nizieński nie zakwestionował jego oświadczenia lustracyjnego o braku świadomej współpracy? Przecież on oskarżał ludzi o "kłamstwo lustracyjne" bardzo chętnie. Wiele spraw w Sądzie Lustracyjnym przegrał. "Belchowi" na pewno by nie przepuścił! Na tym opieram swoje wnioskowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: wszystkowiedząca;-) 14.06.05, 16:53 wj_2000 napisał: > witek.bis napisał: > To jak wytłumaczyć, że Nizieński nie zakwestionował jego oświadczenia > lustracyjnego o braku świadomej współpracy? Może tym, że Belka sprytnie wykręcił się od lustracji i "wypalił się" w odpowiednim momencie. Więcej na ten temat znajdziesz we Wproście. www.wprost.pl/ar/?O=77603 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Aumiller przyznał,że pan Belka podpisał :)) 14.06.05, 20:24 a więc złożył fałszywe zeznania przed komisją mówiąć jedno, krótkie, małe "NIE". Katarynka ma rację naturalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 15:40 Dziwnie to wygląda kiedy forumowicz adresuje do osoby publicznej pytania:) Naprawdę niektórym się wydaje, że premier kraju nie ma nic innego do roboty niż czytanie foum tej czy innej gazety i odpowiadanie na posty z wypiekami na twarzy? Trochę to pretensjonalne jak na mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 17:05 y.y napisał: > Dziwnie to wygląda kiedy forumowicz adresuje do osoby publicznej pytania:) To nie sa pytania, to sa wredne UB-eckie, lub KGB-owskie insynuacje: "Czy skłamał pan pod przysięgą, a wcześniej w wywiadach? " Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 17:03 > A czy zeznał pan prawdę pod przysięgą odpowiadając "Nie" na pytanie "Czy > kiedykolwiek podpisał pan dokument o współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa?" > > Czy skłamał pan pod przysięgą, a wcześniej w wywiadach? On odpwiedzial "nie" z duzej litery? Masz jakies dowody ze sklamal? A swoja droga, skoro juz sie zwracasz do niego bezosrednio, to mogalbys napisa 'pan" z duzej litery. Ty wogole jestes Polka? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm przecież wiemy co podpisał 14.06.05, 20:56 to co wszyscy wyjeżdżający za granicę. I o tym mówił w Rzepie. Sprzeczności nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 pracowałem w bardzo "reżimowym" instytucie... 14.06.05, 23:50 wyjeżdżałem za granicę na stypendium do bardzo ważnej instytucji na zachodzie w bardzo wczesnym stadium stanu wojennego i niczego nie podpisywałem, nikt mnie też do tego nie zmuszał... Podpisywali ci którzy chcieli lub wykazywali "odpowiednie" predyspozycje... No ale też nigdy nie miałem takich aspiracji, jak rozmaite kurduple... O czym tu gadać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 14:56 Chyba mogę powiedzieć, że jestem rozsądnym człowiekiem, ale nie wyznaje Twoje Prawdy. Czy w myśl tego co twierdzisz, kilka milionów ludzi w tym kraju było donosicielami ? Nawet moja Ś.P. babcia ? Która zapisała się do PZPR aby moja mama w końcu po 10 latch dostała mieszkanie, za które zapłaciła kilka lat wcześniej...? Takie jest Wasza konstrukcja myślenia ? PZPR=Agent ? Tak głupi,czy tak ograniczeni jestescie ?!?? Odpowiedz Link Zgłoś
izan Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 15:07 w ten sposob takie systemy dzialaja - nie przez aktywne poparcie, ale przez cicha akceptacje w zamiarze malego zysku. wniosek - twoja babcia byla wspolpracownikiem w mniejszej lub wiekszej mierze (inni zdecydowali sie nie zapisywac bez wzgledu na potencjalne straty). Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 17:03 A ile Przyjacielu masz lat, ze tak odważnie i bez znajomosci ludzi osądzasz wszystkich ? Czy zyles jeszcze w czasach PRL-u ? Czy Twój tata, tak jak mój, bał się śmiertelnie, gdy w poniedziałek rano szliśmy do przedzszkola chowając się po bramach...? Do końca życia nie zapomnę tego przerażenia w oczach ludzi, którzy nie wiedzą co się dzieje, czy to może znowu wybuchła wojna... Nigdy nie powiem, ze wszyscy członkowie PZPR to Agenci. Posłuchaj starszych ludzi, niech poopowiadają o wizytach SB w domu o 5:30 nad ranem, bo ktos cos w pracy powiedział, a "polityczny" cos tam uslyszal. Zreszta, szkoda słow... Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjną 14.06.05, 15:10 Czy faktycznie Belka preszedł całą prcedurę lustracyjną, czy tak jak twierdzi Wprost, Nizieński nawet nie zaczął wstępnej procedury, bo Belka odszedł z rządu. Czy tak trudno naszym dziennikarzom dotrzeć do Rzecznika Interesu Publicznego by sprawdzić te dwie sprzeczne wersje wydarzeń??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 15:22 normalny.normals napisał: > Czy faktycznie Belka preszedł całą prcedurę lustracyjną, czy tak jak twierdzi > Wprost, Nizieński nawet nie zaczął wstępnej procedury, bo Belka odszedł z rządu > . > Czy tak trudno naszym dziennikarzom dotrzeć do Rzecznika Interesu Publicznego b > y > sprawdzić te dwie sprzeczne wersje wydarzeń??????????????? "Nasi" dziennikarzeeeeeee...he,he,he... Oni nie chcą nigdzie dotrzeć w tej sprawie. Kariera im milsza, a może życie czy zdrowie? Kwaśniewski ustala skład redakcyjny np. w Przekroju. Najsztub, ostatnio wywalił dziennikarza po interwencji z Krakowskiego Przedmieścia. Taki to kraj. Oby do jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 15:27 a moze by tak zajac sie rzeczywistymi problemami Polakow: bezrobociem i bezdomnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A jaki jest twój wkład intelektualny lub rzeczowy 14.06.05, 15:35 do problemów które stawiasz! Belki w swoim oku nie widzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 15:36 > a moze by tak zajac sie rzeczywistymi problemami Polakow: bezrobociem i > bezdomnoscia? A skąd wzieło się bezrobocie i bezdomność, z nieba spadło? Nie wiem jak trzeba było się starać aby doprowadzić do niemal 20% bezrobocia. Za to elyty powinny nobla w ekonomii dostać. Takiego wskażnika nie ma w żadnym kraju europejskim: od Białorusi przez Rumunię do Portugalii. Ja nie wiem jak trzeba rozpier....ć gospodarkę żeby taki wskażnik osiągnąć? To tylko w Polsce możliwe. Ale Balcerowicz, Belka, Hausner to wielcy ekonomiści są i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 17:52 Porazajaca swa prostota "analiza" przyczyn bezrobocia. Jak ulal na wiec przedwyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 15:34 normalny.normals napisał: > Czy faktycznie Belka preszedł całą prcedurę lustracyjną, czy tak jak twierdzi > Wprost, Nizieński nawet nie zaczął wstępnej procedury, bo Belka odszedł z rządu > . > Czy tak trudno naszym dziennikarzom dotrzeć do Rzecznika Interesu Publicznego b > y > sprawdzić te dwie sprzeczne wersje wydarzeń??????????????? Wprost to czasopismo ubeckie, nie od dzis wiadomo. Coraz bardziej chamski poziom, pasuje jak ulal do Dlugiego Romka i Capiej Brodki. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Czy Belka przeszedł całą procedurę lustracyjn 14.06.05, 16:20 fandango10 napisał: > normalny.normals napisał: > > > Czy faktycznie Belka preszedł całą prcedurę lustracyjną, czy tak jak twie > rdzi > > Wprost, Nizieński nawet nie zaczął wstępnej procedury, bo Belka odszedł z > rządu > > . > > Czy tak trudno naszym dziennikarzom dotrzeć do Rzecznika Interesu Publicz > nego b > > y > > sprawdzić te dwie sprzeczne wersje wydarzeń??????????????? > Wprost to czasopismo ubeckie, nie od dzis wiadomo. Coraz bardziej chamski > poziom, pasuje jak ulal do Dlugiego Romka i Capiej Brodki. Tekst we Wprost na ten temat był już w poniedziałek i jakoś nie słyszałem żeby Rzecznik Interesu Publicznego zaprzeczał i prostował te doniesienia. A inni dziennikarze z tych "porządnych" i "opiniotwórczych" mediów co? siedzą cicho na tyłkach i czekaja co się będzie działo, zamiast sprawdzać i na gorąco weryfikować? Rozumiem że dziennikarze Wyborczej są przeciw ujawnianiu informacji o politykach - taka linia redakcyjna, ale są przeciez inne media! a oni co? śpią?! czy czekają do wyborów by nabrać odwagi???????? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Oni byli JAWNYMI współpracownikami!!! 14.06.05, 15:33 Nie musieli mieć teczek i nikt ich nie musiał nakłaniać do współpracy.Donoszenie wynikało wprost z przynalezności do PZPR !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Oni byli JAWNYMI współpracownikami!!! 14.06.05, 15:37 Nie bylem czlonkiem PZPR, owszem, nawet walczylem z PRL-em i odsiedzialem za to swoje, ale nie odwazylbym sie powiedziec, ze kazdy czlonek PZPR byl donosicielem Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot No i mamy zadyme propagandowa 14.06.05, 15:35 Tylko po to byla potrzebna komisja orlenowska by robic partyjna propagande a nie dojsc prawdy. Giertych chce teraz utajnienia obrad Sejmu by ujawnic poslom zawartosc teczki Belki by ci ocenieli co jest prawda. Kpina. Od kiedy to poslowie zajmuja sie ustalaniem prawdy a nie walka polityczna? Jedyna instytucja, ktora moze cokolwiek wyjasnic moze byc bezstronna instytucja - czyli na pewno nie poslowie. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: No i mamy zadyme propagandowa 14.06.05, 15:38 Koskiem Lbu i Capiej Brodce chodzi o wszystko inne, tylko nie o prawde Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Brak lustracji się czkawką odbija 14.06.05, 15:42 Gratulacje dla Gazety Wyborczej, za 16 lat twardej obrony agentów. Teraz w redakcji chyba wszyscy czkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Belka byl lustrowany 14.06.05, 16:07 Nie mamy wiec tu do czynienia z problemem, ze np. 13 lat temu nie doszlo do lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Belka nie byl lustrowany 14.06.05, 16:24 leszek.sopot napisał: > Nie mamy wiec tu do czynienia z problemem, ze np. 13 lat temu nie doszlo do > lustracji. A może nie był? www.wprost.pl/ar/?O=77603 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 16:55 Jest to aparatczyk partyjny, ktory bral udzial w ratowaniu majatku PZPR przed oddaniem go skarbowi panstwa. Udalo mu sie uwlaszczyc gazeta Wprost. Jako bliski wspolpracownik Leszka Milera w 1989 roku na pewno mial wiele wspolnego z tym, co opisano w tym tekscie: DARIUSZ STOLA "Finanse PZPR w jej ostatnich latach", link: free.ngo.pl/wiez/00-3pzpr.htm Kataryna w swoim blogu podsunela taka mysl, ze mozna wykryc, ze caly czas widac, ze ktos majstruje wyciekami i teczkowymi aferami. Ja przypuszczam, ze mog byc to ludzie, ktorzy w 1989 roku troszczyli sie o to by jak najwiecej zagarnac dla siebie, a ci z pewnoscia korzystali ze specow z tajnych sluzb. Wsrod tych uwlaszczonych byl Krol i stad on moze miec dobre uklady z grupa ludzi, ktorzy maja kwity przydatne na rozne okazje, ma dojscia do bylych esbekow informujacych go o roznych ciekawostkach. Mnie z tekstu z wiezi wpadlo w oko kilka fragmentow, jeden pozwole sobie zacytowac: "Do końca roku [1989] powstało około 60 podmiotów gospodarczych działających na rzecz partii, z czego sama "Transakcja" dała około 5 miliardów złotych zysku.27 We wrześniu pojawił pomysł powołania "Funduszu PZPR" - swoistego połączenia fundacji i funduszu inwestycyjnego. "Jeśli popierasz idee i program polskiej lewicy, działania odważnych i nowatorskich ludzi, zasil Fundusz Partii" - głosił projekt apelu rozesłany członkom kierownictwa przez Leszka Millera" - apel zostal rozeslany w listopadzie 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 17:06 Ciekawe jest skąd Król ma takie informacje i dlaczego je ujawnia, ale już same informacje czy one sa prawdziwe czy nie, to nikogo nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 17:08 zbychooo napisał: > Ciekawe jest skąd Król ma takie informacje i dlaczego je ujawnia, ale już same > informacje czy one sa prawdziwe czy nie, to nikogo nie interesuje? Widać na nikim nie robi wrażenia to, że premier mógł skłamać. Największy problem to to, że wycieka. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 17:11 kataryna.kataryna napisała: > Widać na nikim nie robi wrażenia to, że premier mógł skłamać. Największy > problem to to, że wycieka. Nie robi, bo mowia to tacy jak Giertych i kataryna.kataryna. Wielkrotnie zlapani na c e l o w y m klamstwie i manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: nie o to chodzi, kataryno 14.06.05, 17:26 zauważ, że nawet czytelnik belkowej teczki, manipulatorek giertych, nie powiedział: "skłamał", tylko "mógł skłamać". taka drobna różnica, która pozwla mu na rzucenie każdego oskarżenia w formie przypuszczenia. metoda zgapiona od lepera, tyle że ubrana w ładną polszczyznę i lepszy garnitur. jakoś mu nie wierzę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 18:10 kataryna.kataryna napisała: > zbychooo napisał: > > > Ciekawe jest skąd Król ma takie informacje i dlaczego je ujawnia, ale już > same > > informacje czy one sa prawdziwe czy nie, to nikogo nie interesuje? > > > > Widać na nikim nie robi wrażenia to, że premier mógł skłamać. Największy > problem to to, że wycieka. O! Widac, ze kataryna jest za tym, by to poslowie glosowali czy premier klamal czy nie. Na pewno w ten sposob dowiemy sie prawdy:( Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 18:15 leszek.sopot napisał: > O! Widac, ze kataryna jest za tym, by to poslowie glosowali czy premier klamal > czy nie. Na pewno w ten sposob dowiemy sie prawdy:( O! A w którym fragmencie postu Kataryny to widać? :o Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 22:55 a w ktorym momencie ja napisalem, ze nie jestem zainteresowany prawda? Z tego co sie zorientowalem, to tymi ktorzy sa najbardziej zainteresowani przewodzi Giertych, ktory wyciagnal na swiatlo dzienne "sensacyjne" papiery majace udowadniac klamstwo i dzis zapowiedzial ze wystapi o utajnienie obrad by poslowie mogli sie z tajnymi aktami zapoznac. Natomiast tych, ktorzy jak ja sa oburzeni wybrykami Giertycha, oskarza sie o to, ze nie interesuje ich prawda. Juz takie jedno ustalanie "prawdy sejmowej" obserwowalem przy raporcie komisji ds Rywina i mam ten sposob ustalania prawdy w glebokim powazaniu. Ty wraz z innymi gorliwcami jedynie slusznej prawdy polegajacej na tym, ze kto bardziej radykalny, bardziej krzykliwy to ma racje, rzadajcie sobie dalej dla wlasnego chyba dowartosciowania by kazdy prowadzil lustracje a prawde ustalali poslowie - najlepiej jedynie slusznej POPiSowej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 15.06.05, 10:16 Mnie dziwi tylko jedno, skoro są wątpliwości co do lustracji Belki które nagłaśniają takie typki jak Giertych i Król, to wszyscy dziennikarze rzucają się na newsa o ujawnianiu tajemnicy państwowej, natomiast nikt nie kwapi się by zweryfikować i sprawdzić czy w tych „sensacjach” giertychowo-królowych jest odrobina prawdy. Przecież argument z Wprost, że lustracja Belki nigdy nawet nie została rozpoczęta przez Rzecznika Interesu Publicznego jest tak łatwy do sprawdzenia, że nie mogę pojąć dlaczego jeszcze nikt z dziennikarzy nie starał się go potwierdzić. Bo chyba wszyscy rozumieją, że jeśli Wprost napisał prawdę, to cała sprawa lustracyjna Belki jawi się w zupełnie innym świetle... www.money.pl/tt/97955/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 15.06.05, 10:50 Chyba się nie rozumiemy. Kataryna napisała: "Widać na nikim nie robi wrażenia to, że premier mógł skłamać. Największy problem to to, że wycieka." Ty zacytowałeś jej wypowiedź i skomentowałeś ją w ten sposób: "O! Widac, ze kataryna jest za tym, by to poslowie glosowali czy premier klamal czy nie. Na pewno w ten sposob dowiemy sie prawdy" A ja chciałem się tylko dowiedzieć gdzie w poście Kataryny są ci "posłowie" i gdzie jest to "głosowanie" nad prawdomównością Belki. Z Twojej odpowiedzi wnoszę, że polemizowałeś nie z poglądami Kataryny tylko z działaniami Giertycha. Zresztą wydaje mi się, że te zabiegi Pięknego Romana również przedstawiasz niezbyt precyzyjnie. Słyszałem o tym, że Osservatore Romano chce zapoznać sejm z zawartością teczki Belki, ale nie słyszałem by planował jakieś głosowanie nad tym czy premier kłamał czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ciag logiczny 15.06.05, 11:35 Napisalem: "No i mamy zadyme propagandowa. Tylko po to byla potrzebna komisja orlenowska by robic partyjna propagande a nie dojsc prawdy. Giertych chce teraz utajnienia obrad Sejmu by ujawnic poslom zawartosc teczki Belki by ci ocenieli co jest prawda. Kpina. Od kiedy to poslowie zajmuja sie ustalaniem prawdy a nie walka polityczna? Jedyna instytucja, ktora moze cokolwiek wyjasnic moze byc bezstronna instytucja - czyli na pewno nie poslowie". Na moj post odpowiewdzial "ciekawymbardzo": "Gratulacje dla Gazety Wyborczej, za 16 lat twardej obrony agentów. Teraz w redakcji chyba wszyscy czkaja". na co odpisalem: "Belka byl lustrowany. Nie mamy wiec tu do czynienia z problemem, ze np. 13 lat temu nie doszlo do lustracji". na co odpisal mi "normal.normals": "Belka nie byl lustrowany. A może nie był? www.wprost.pl/ar/?O=77603" na co odpisalem dluzszym postem "skad Krol jest tak dobrze poinformowany", w ktorym wyrazilem opinie, ze "Wprost" gra teczkami. na co z kolei spotkalem sie z krytyka "zbychoo": "Ciekawe jest skąd Król ma takie informacje i dlaczego je ujawnia, ale już same informacje czy one sa prawdziwe czy nie, to nikogo nie interesuje?" ten post poparla kataryna: "Widać na nikim nie robi wrażenia to, że premier mógł skłamać. Największy problem to to, że wycieka". Kataryna dopuscila sie pod moim adresm nieladnej manipulacji. Przypisala mi to, ze nie robi na mnie wrazenia, ze premier mogl sklamac i ze problemiem dla mnie jest to, ze "wycieklo". Zwracam uwage na moj pierwszy post, w ktorym wlasnie z tego powodu, ze Giertych nie chce dojsc prawdy, ale chce uprawiac propagande partyjna w Sejmie, skrytykowalem. Nie znam innego pomyslu "szacownych" poslow na ustalenie prawdy. Ja twierdze, ze prawde w tym zakresie moze ustalic tylko apolityczna instytucja jakim jest Sad Lustracyjny. Kataryna atakujac mnie stanela po stronie tego, ktorego ja w swym poscie atakowalem za robienie "zadymy". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 12:14 Ups! Przepraszam najmocniej. Nie wiedziałem, że w całą aferę zamieszana jest większa liczba osób. Jest tu i Ciekawymbardzo i Normals.normals i Zbychoo. Ale tak się składa, że to akurat Kataryna dopuściła się pod Twoim adresem nieładnej manipulacji, przypisała Ci coś, zaatakowała Cię i stanęła po stronie tego, którego Ty atakowałeś. A tego wszystkiego dokonała w jednym krótkim poście, w którym ani razu nie wymieniła Twojego imienia. Ale wydaje mi się, że jesteś dla niej zbyt surowy. Nie wpadło Ci do głowy, że ona mogła nie zdawać sobie sprawy z tego, że wszystko co dzieje się na tym forum wiąże się jakoś z twoją szanowną osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 12:19 Jakos swojego postu nie napisala odnoszac sie do postu rozpoczynajacego watek, ale pod postem skierowanym do mnie. Ty najwyrazniej tez nie widzisz tej zaleznosci. Moze powinienes wybrac sobie opcje "drzewko" widoku forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 21:10 witek.bis napisał: > Ups! Przepraszam najmocniej. Nie wiedziałem, że w całą aferę zamieszana jest > większa liczba osób. Jest tu i Ciekawymbardzo i Normals.normals i Zbychoo. Ale > tak się składa, że to akurat Kataryna dopuściła się pod Twoim adresem nieładnej > > manipulacji, przypisała Ci coś, zaatakowała Cię i stanęła po stronie tego, > którego Ty atakowałeś. A tego wszystkiego dokonała w jednym krótkim poście, w > którym ani razu nie wymieniła Twojego imienia. Ale wydaje mi się, że jesteś dla > > niej zbyt surowy. Nie wpadło Ci do głowy, że ona mogła nie zdawać sobie sprawy > z tego, że wszystko co dzieje się na tym forum wiąże się jakoś z twoją szanowną > > osobą? No właśnie nie zdawałam sobie sprawy bo mam ustawioną opcję pokazującą posty nie w "drzewku" ale od najstarszego, więc czytam i nie widzę kto się pod kim wpisał, widzę tylko treść posta. I do głowy mi nie przyszło, że jestem w jakimś dziwnym "ciągu logicznym" i mój nieadresowany do nikogo i nietraktujący o nikim konkretnym wpis zostanie przez Leszka uznany za atak na niego. Nic nie poradzę na Leszkowe obsesje. Szkoda tylko, że nie dopytał czy piszę o nim bo nie byłoby niepotrzebnych nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 21:22 To nie opsesja a jedynie opcja widoku forum jako "drzewko". Ulatwia to przesledzenie toku dyskusji i nie wtrynianie sie z "nieadresowanym postem do nikogo" co mogze spowodowac nieporozumienia. Ciesze sie, ze nie podejrzewasz mnie iz nie interesuje mnie prawda o Belce ale o tym "wycieku". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 21:30 leszek.sopot napisał: > To nie opsesja a jedynie opcja widoku forum jako "drzewko". Ulatwia to > przesledzenie toku dyskusji i nie wtrynianie sie z "nieadresowanym postem do > nikogo" co mogze spowodowac nieporozumienia. Nieporozumienia chyba tylko u ludzi nadwrażliwych na swoim punkcie, którzy zamiast dopytać, zaczynają się kłócić. I kończą chamowatymi uwagami o czyimś "wtrynianiu się" kogoś w dyskusję zamiast się zastanowić nad sobą. Nie będziesz mnie Leszku uczył jak mam się zachowywać, to Ty nie zrozumiałeś i zareagowałeś jakby wszystko się kręciło wokół Ciebie. I jeszcze masz czelność pouczać jak się powinno dyskutować, żebyś Ty źle nie zrozumiał. > Ciesze sie, ze nie podejrzewasz mnie iz nie interesuje mnie prawda o Belce ale > o tym "wycieku". Nie zastanawiam się co Ciebie interesuje a co nie. W ogóle się na ten temat nie wypowiadam. Ani tak, ani inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 21:39 "Chamowatymi", "czelnosc pouczac"... - takie slowa wyraznie swiadcza o jakosci dyskusji. Czyz to jest adekwatna odpowiedz na niewinne slowko "wtryniac"? Widze, ze z ta nadwrazliwoscia jest u ciebie cos nie tak. Nawet nie smiem pouczac. Co do watpliwosci przez ciebie wyrazonej, mysle, ze naiwne jest przypuszczenie, ze ludzie interesuja sie wyciekiem a nie prawda o Belce - przeciez byl to hit naglosniony przez wszystkie media. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 21:50 leszek.sopot napisał: > "Chamowatymi", "czelnosc pouczac"... - takie slowa wyraznie swiadcza o jakosci > dyskusji. Czyz to jest adekwatna odpowiedz na niewinne slowko "wtryniac"? Staram się dopasować. > Widze, ze z ta nadwrazliwoscia jest u ciebie cos nie tak. Nawet nie smiem > pouczac. I słusznie. Owszem, jestem poirytowana bo napisałeś kilka postów na temat swojego własnego wymysłu, który mi błędnie przypisałeś i nawet nie raczyłeś spytać czy na pewno to miałam na myśli. > Co do watpliwosci przez ciebie wyrazonej, mysle, ze naiwne jest przypuszczenie, > > ze ludzie interesuja sie wyciekiem a nie prawda o Belce - przeciez byl to hit > naglosniony przez wszystkie media. Owszem, tyle, że przez niektóre media i polityków nagłośniony jako skandal z ujawnianiem tajnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 22:21 kataryna.kataryna napisała: > Staram się dopasować. Slowkiem "wtryniac" zasluzylem na epitet chama!? Moim zdaniem masz klopoty z dopasowaniem. > I słusznie. Owszem, jestem poirytowana bo napisałeś kilka postów na temat > swojego własnego wymysłu, który mi błędnie przypisałeś i nawet nie raczyłeś > spytać czy na pewno to miałam na myśli. A jak ty bys taki post odebrala jesli w drzewku przez ciebie zalozonym, pod odpowiedzia napisana do ciebie, w ktorej o cos ciebie zapytano, ktos stwierdzil, ze osoby nie interesuja sie tym czym powinni lecz czyms czym nie powinni. > > Co do watpliwosci przez ciebie wyrazonej, mysle, ze naiwne jest > przypuszczenie, > > ze ludzie interesuja sie wyciekiem a nie prawda o Belce - przeciez byl to > hit > > naglosniony przez wszystkie media. > > > > Owszem, tyle, że przez niektóre media i polityków nagłośniony jako skandal z > ujawnianiem tajnych informacji. Chyba bylo po rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Faktycznie. Imponujący ciąg. 15.06.05, 22:34 leszek.sopot napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Staram się dopasować. > > > Slowkiem "wtryniac" zasluzylem na epitet chama!? Pisałam o "chamowatych uwagach", chamem Cię nie nazwałam. Jak napiszę coś o "głupich uwagach" to nie znaczy, że nazywam kogoś głupkiem. > > I słusznie. Owszem, jestem poirytowana bo napisałeś kilka postów na temat > > > swojego własnego wymysłu, który mi błędnie przypisałeś i nawet nie raczył > eś > > spytać czy na pewno to miałam na myśli. > > > A jak ty bys taki post odebrala jesli w drzewku przez ciebie zalozonym, pod > odpowiedzia napisana do ciebie, w ktorej o cos ciebie zapytano, ktos > stwierdzil, ze osoby nie interesuja sie tym czym powinni lecz czyms czym nie > powinni. Spytałabym czy to aby na pewno o mnie. > > > Co do watpliwosci przez ciebie wyrazonej, mysle, ze naiwne jest > > przypuszczenie, > > > ze ludzie interesuja sie wyciekiem a nie prawda o Belce - przeciez > byl to > > hit > > naglosniony przez wszystkie media. > > > > > > > > Owszem, tyle, że przez niektóre media i polityków nagłośniony jako skanda > l z > > ujawnianiem tajnych informacji. > > > Chyba bylo po rowno. Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 20:08 leszek.sopot napisał: > O! Widac, ze kataryna jest za tym, by to poslowie glosowali czy premier klamal > czy nie. Na pewno w ten sposob dowiemy sie prawdy:( 1. Nie przypisuj Katarynie tego, czego nawet nie sugeruje. 2. Historia zna podobne przypadki, np. o braku dyplomu Kwaśniewskiego orzekał sąd (nie wiedzieć czemu nie wystarczyło słowo rektora). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: skad Krol jest tak dobrze poinformowany? 14.06.05, 18:13 przeczytales poprzedni post, w ktorym podrzucono mi link do Wprost? Moze tez bys mogl przeczytac moj pierwszy post w tym watku, gdzie wyrazilem swoja opinie, ze poruszanie tej sprawy w Sejmie to obrzydliwa partyjna propaganda a nie proba ustalenia prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Brak lustracji się czkawką odbija 14.06.05, 16:30 ciekawymbardzo napisał: > Gratulacje dla Gazety Wyborczej, za 16 lat twardej obrony agentów. > Teraz w redakcji chyba wszyscy czkaja. Jeszcze nie czkają, ale poważnie rozważają taką możliwość. Pdobno w gmachu na Czerskiej wszędzie słychać "To Belch, or not to Belch: that is the question". Odpowiedz Link Zgłoś
januszg5 D O N O S I C I E L E z LPR !!! 14.06.05, 15:43 Giertych i Macierewicz walczą o palmę pierszeństwa w kablowaniu. Obaj mają mentalność krwawego Feliksa, na szczęście rządzą tylko na Wiejskiej - narazie!. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: K A P U S I E z ... 14.06.05, 15:48 no wszyscy wiedzą z jakiego lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc CO TY PIEPRZYSZ? KRWAWE FELIKSY TO 14.06.05, 15:53 KOMUCHY. A MACIEREWICZ CZY GIERTYCH KOMUCHAMI NIE SA. NIE MIESZAJ POJEC I ROZNYCH TRADYCJI - CI SIE WE LBIE POPRZESTAWIALO. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: CO TY PIEPRZYSZ? KRWAWE FELIKSY TO 14.06.05, 17:58 Obaj mają mentalność krwawego Feliksa, Jeszcze raz, ze zrozumieniem przeczytaj powyzszy tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc HISTORII BARANIE NIE ZNASZ. MIESZASZ... 14.06.05, 18:12 ...NURTY. TO TAKA GLUPOWA PROPAGANDOWKA DLA JESZCZE GLUPSZYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Belka - do dymisji ! Juz dzis , natychmiast .... 14.06.05, 15:59 Nie zyczę sobie , zeby rządził mną i nami zdrajca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: 14.06.05, 17:07 alex.4 napisał: > Belka nie jest zdrajcą a brynk jest idiotą:) brynk nie jest idiota - wszechpolakiem, roznica niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 16:21 Lepiej być nikim, niż zdrajcą Ojczyzny. Przynależność do PZPR powinna dyskwalifikować z funkcji urzędowych. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: możesz rozwinąć tę światłą myśl? 14.06.05, 17:28 nie mogę sie doczekać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhensler Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 16:44 Kto zatrzyma wyścig teczek? Zamiast powagi, polityczno-dziennikarska błazenada. W ocenie ludzi powinno się rozdzielać czyny od uczynków. Jak do tego doszło, że obecnie jest to niemożliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Masz rację odbyt przykładem Kukliński!!!!!!!!! 14.06.05, 16:50 Sprawdź przy okazji w swoim drzewie genealogicznym ilu masz takich "Bohaterów" Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Pogonić gó..arzy do piaskownicy 14.06.05, 16:59 Wreszcie zapowiedź ministra Kalwasa daje jakąś nadzieję, że rząd jest. Pilnie trzeba tym Giertychom, Wassermannom, Miodowiczom i Macierewiczom pozabierać certyfikaty, dać łopatki i wiadereczka i do...piaskownicy. Tam i tylko tam jest ich miejsce. Premier jest po to aby rządził, a nie po to aby się przed śmieciem tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 ptrzynależność do LPR i MW 14.06.05, 17:08 dyskwalifikuje moralnie i etycznie człowieka:) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz A ja panu nie wierze, Panie Belka 14.06.05, 17:10 Ja tam mysle, ze Pan byl wspolpracownikiem. Na pana sa lepsze kwity niz na Hejme. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: a ten znowu o imporcie moreli... 14.06.05, 17:35 Tu sie stanowczo z Toba nie zgadzam. jesli nie wiesz, to postaraj sie dowiedzec kto to byl/jest Morel. Szczeka Ci opadnie.Dziwne inno, ze go Niemiaszki nie chca nagwalt. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 17:11 Pewnie, że Pan, Premierze Belka nie był współpracownikiem SB. Ale Giertych i Macierewicz chcą, żeby Pan był. I to się nazywa DIALEKTYKA KOMUNISTYCZNA.....:) (porównaj: "Zniewolony umysł" Czesława Miłosza) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 17:55 R. Giertych twierdzi również ze jego ojciec M. giertych nie wspólpracował z SB, choc dokumenty pokazuja coś innego.... Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 BELEK! ty nie byeś w UB, SB ? 14.06.05, 17:48 a także w chamickiej-wrogiej naszemu narodowi ordanizacji, jak pzpr, sdl. To za co bez wykształcenia (bo bestialska aktywność w UB nim nie jest), mianowano cię tym łajdackim profesorem (nadzwyczajnym)? Idziesz śladami twego żydowskiego brata-ludwika kalsteina winnego zdrady w zamordowaniu Gen. "Grota". Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 BELEK nie bój żaby! 14.06.05, 18:27 Jak będziesz miał takich oskarżycieli jak w.w. lub Gertych czy Maciarewicz to się wywiniesz.A jak nie to koledzy z SB pomogą.Jesteś jeszcze nam potrzebny,pracujesz w demokraci.pl!To twój nowy przydział. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Podziekowanie dla pana Belki... 14.06.05, 19:45 Bardzo dziekuje w imieniu emerytów i rencistów za jałmuzne jaka dostana w/w jako jednorazowy dodatek . W przypadku swiadczenia w wysokosci 690 zł dodatek taki wyniesie 132zł , natomiast dla swiadczenia 800zł wyniesie NIC !!!!!! Czy to nie jest kpina z tych ludzi ? To jest bezczelnosc najwyzszego gatunku . i jak tu takiego typa i taka zgraje jak sld popierac [ ten dodatek to inicjatywa sld] . I tak nie bede głosował na złodzieji z pod znaku sld , sdpl , up !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Natychmiast oczyścić to szambo,... 14.06.05, 19:52 ..bo już na zewnątrz się wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Kolejny zaparty :)))) Ustanowimy rekord świata 14.06.05, 20:05 w ilości osób, które nie były TW. Gdzie Oni są .... gdzie Oni są... ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 od kiedy giertych decyduje kogo lustrowac? 14.06.05, 20:08 nizieński (trudno zarzucić mu sympatię do lewicy) nie miał żadnych wątpliwości co do teczki belki; giertych i macierewicz w stosunku do przeciwników politycznych stosują zasadę (parafrazując józefa wissarionowicza) dajcie teczkę a dowody na współpracę się znajdą; niewiarygodne że nowy rzecznik interesu publicznego podjął tę sprawę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Belka: nie byłem współpracownikiem SB 14.06.05, 20:49 Bardzo jestem ciekawy jak sie potoczy dalej ta historia. Widocznie Giertych zobaczyl cos bardzo ciekawego co mu daje takie poczucie pewnosci. A z drugiej strony paniczny starch SLD, zeby nie dopusic do debaty na ten temat w Sejmie (vide zapowiedz Cimoszewicza). A tak na marginesie, prawie w kazdym kraju (nie mam tu na mysli Bialorusi) gdyby pojawily sie takie newsy, ze premier ma niejasna przeszlosc to by sie to wyjasnialo bezwzglednie do konca. W Polsce chyba do jesieni nie bedzie to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e KOGO WYSYLANO NA STUDIA ZA GRANICE ...))) 14.06.05, 20:51 ...w czasch zbrodniczej komuny...jakie trzeba bylo miec zaslugi...ja tu nawet nie mowie o przynaleznosci do zbrodniczej pzpr...jak zwyklemu obywatelowi paszport nawet sie nie snil...a co dopiero oplacone studia za granica...))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: KOGO WYSYLANO NA STUDIA ZA GRANICE ...))) 14.06.05, 21:51 W latach 80tych na na stypendium zagraniczne mógł wyjechaó każdy kto nie był idiotą, i znał język. Pewnie, że byli tacy którym było łatwiej, ale w tym względzie dziś wcale nie jest lepiej. PS. Osobna sprawa to ludzie którzy wyjeżdzali zaraz po wprowadzeniu stanu wojennego. Za tych bym sobie ręki uciąć nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: KOGO WYSYLANO NA STUDIA ZA GRANICE ...))) 14.06.05, 22:04 cyklista napisała: > W latach 80tych na na stypendium zagraniczne mógł wyjechaó każdy kto nie był > idiotą, i znał język. Pewnie, że byli tacy którym było łatwiej, ale w tym > względzie dziś wcale nie jest lepiej. > PS. Osobna sprawa to ludzie którzy wyjeżdzali zaraz po wprowadzeniu stanu > wojennego. Za tych bym sobie ręki uciąć nie dał. ...i tak sie zlozylo , ze wyjechal balczerowicz , belka...i inych paru towarzyszy z kc lsd patrz; kc pzpr ...z tego co wiem to wlasnie w tamtych latach nie idioci jak ich nazwales...jezdzili do demoludow na handel...bo w polsce byl tylko pewex kolorowy...a reszta to czekoladopodobne i zastepcze opakowania ...czyli totalny syf...))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: KOGO WYSYLANO NA STUDIA ZA GRANICE ...))) 14.06.05, 22:40 > ...i tak sie zlozylo , ze wyjechal balczerowicz , belka...i inych paru I co zazdrość cię zżera? Daj se luz. Powtarzam - kto chciał mógł wyjechać. Mnie akurat bardziej przeszkadza, że o dobrych stypendiach zawsze jakoś pierwsze dowiadywały się pociechy profesorów. I tak zostało do dziś :( > nie idioci jak ich nazwales...jezdzili do demoludow na handel...bo w > polsce byl tylko pewex kolorowy... Syf mówisz. Dla mnie to były piękne czasy. Zelazka do Bułgarii (i torba kremu nivea), czeski magnetofon to Polski. A po drodze wakacje nad Balatonem. I płyta Lenona z Jugosławii, na którą z zazdrością patrzyło pół akademika. Tylko, że to nie ma nic wspólnego z wyjazdami na staże zagraniczne, a o tym była mowa. To tak jak wyjazd na truskawki i wyjazd na stypendium Socratesa. Ci sami ludzie, te same kraje, ale zupełnie różne rzeczy. > w polsce byl tylko pewex kolorowy...a reszta to czekoladopodobne i zastepcze > opakowania ...czyli totalny syf...))) Syf mówisz. Propaganda, propaganda... Bardziej czekoladopodobnego syfu niż milka w życiu nie widziałem (poczytaj z czego to się składa, bardzo drobnym drukiem). I nawet jak jesteś linux-man to Polska a nie polska. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e w tym syfie brakwalo nawet szurka do snopowiazalki 14.06.05, 22:53 cyklista napisała: > > ...i tak sie zlozylo , ze wyjechal balczerowicz , belka...i inych paru > I co zazdrość cię zżera? Daj se luz. Powtarzam - kto chciał mógł wyjechać. > Mnie akurat bardziej przeszkadza, że o dobrych stypendiach zawsze jakoś pierwsz > e > dowiadywały się pociechy profesorów. I tak zostało do dziś :( > > > nie idioci jak ich nazwales...jezdzili do demoludow na handel...bo w > > polsce byl tylko pewex kolorowy... > > Syf mówisz. Dla mnie to były piękne czasy. Zelazka do Bułgarii (i torba kremu > nivea), czeski magnetofon to Polski. A po drodze wakacje nad Balatonem. I płyta > Lenona z Jugosławii, na którą z zazdrością patrzyło pół akademika. > > Tylko, że to nie ma nic wspólnego z wyjazdami na staże zagraniczne, a o tym był > a > mowa. To tak jak wyjazd na truskawki i wyjazd na stypendium Socratesa. Ci sami > ludzie, te same kraje, ale zupełnie różne rzeczy. > > > w polsce byl tylko pewex kolorowy...a reszta to czekoladopodobne i zastep > cze > > opakowania ...czyli totalny syf...))) > Syf mówisz. Propaganda, propaganda... Bardziej czekoladopodobnego syfu niż milk > a > w życiu nie widziałem (poczytaj z czego to się składa, bardzo drobnym drukiem). > I nawet jak jesteś linux-man to Polska a nie polska. ...przynajmiej jednemu wycisnolem lze...za przeszloscia ...czlowieku byles zapewnie w zms-sie i jak magister zaczynales...potepiales wystapienia warcholow a kupowales w specjalinych oazach-sklepach litylko dla bolszewikow za pol darmo...tylko nie wiem gdzie sie uczyles jezyka obcego...bo jak tu w zbrodniczym prl-u panowal jeden radziecki lityko jezyk obcy...wiec ci sie nie dziwie i cie rozumie niejako...zazdrosc calego ...akademika...reasumujac patrz; idioci trzeba bylo zapisywac sie do partii... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Cimoszewicz będzie bronił Belki jak niepodległości 14.06.05, 23:03 Już zapowiedział, ze nie dopuści do zadnej dyskusji na ten temat. Oby go tylko jaki Giertych nie podszedł, tak jak tow. Oleksego w temacie Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Cimoszewicz będzie bronił Belki jak niepodleg 14.06.05, 23:11 ubekkubek napisał: > Już zapowiedział, ze nie dopuści do zadnej dyskusji na ten temat. Oby go tylko > jaki Giertych nie podszedł, tak jak tow. Oleksego w temacie Rywina. ...tow. cimoszewicz nastepny student zagraniczny za czasow zbrodniczego prl...o rodzince nie wspomne...musi bronic niejako demokracji bolszewikow ustalonej przy okraglym stole...ujawnic wszystkie teczki obecnych politykow w ramach demokracji i pluralizmu...tyle zmarnowanych lat w polsce...i niejako wszystko od poczatku ...bolszewia jeszcze sie broni...ale to peknie to pewne...))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Otrzyj pjanę z pyska meee-baranie ~~~ wężykiem 14.06.05, 23:23 Jesteś funkcjonalnym analfaberą? I do tego zarozumiałym. PRLem gardziłem. Do żadnych para-komuszych organizacji się nie zapisywałem. 1majowe pochody olewałem od czasów pełnoletności. A jak jesteś zbyt ograniczony żeby zrozumieć kim był dla nas wtedy Lenon, to sorry - wracaj na swoje zebranie wszechpolaczków albo do cioci w mocherowym bereciku. I wyluzuj chłopie, może wtedy zrozumiesz, że nie mieć a być, i nie sznurek do snopowiązałki jest najważniejszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
me-e nerw panu...bolszewikowi puscil...))) 14.06.05, 23:34 cyklista napisała: > Jesteś funkcjonalnym analfaberą? I do tego zarozumiałym. PRLem gardziłem. Do > żadnych para-komuszych organizacji się nie zapisywałem. 1majowe pochody olewałe > m > od czasów pełnoletności. A jak jesteś zbyt ograniczony żeby zrozumieć kim był > dla nas wtedy Lenon, to sorry - wracaj na swoje zebranie wszechpolaczków albo d > o > cioci w mocherowym bereciku. I wyluzuj chłopie, może wtedy zrozumiesz, że nie > mieć a być, i nie sznurek do snopowiązałki jest najważniejszy. > pzdr ...przeciez polska byla njweselszym barakiem w demoludach...puszczno oficjalnie tu lenona a papierosy malboro kupowalo sie u bramkarza spod lady...nie trzeba bylo jedzic do bulgarii...wystarczylo miec kase od wujka z ameryki i kupowales kbajn razem ze sznurkiem za $500 ...papiera...wiec otrzyj piane...wiece wasze do studentow zastraszonych wasza funkcja z ramienia partii skonczone dawno...juz nie wroca...i cale szczescie...ale ci to jednak pozostalo... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Zalosne oswiadczenia bylych PZPR-owcow 14.06.05, 23:30 Ciagle odcinania sie bylych PZPR-owcow od SB do dla mnie kompletny teatr absurdu. Co za znaczenie ma ich brak wspolpracy jesli to w ich imieniu SB robila to co robila? Przeciez to dzieki SB-cji osiagneli kariery bo bez SB-cji PZPR by zostala wywieziona na taczkach poza wschodnia granice w krotkim czasie. Poza brakiem cywilnej odwagi, tow. Belka, Oleksy i t.p. przy takich stwierdzeniach, sa rowniez nielojalni wobec tych wszystkich SB-kow ktorzy tak ciezko pracowali na ich kariery. Jednakze, narod w demokratyczym procesie powierzyl im funkcje reprezentantow. Czemu w takim razie IPN wystawiajac PZPR-wca laurki niewinnosci bedzie scigal ich ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...PODZIW ...DLA MILLERA ))) 14.06.05, 23:47 ...bolszewik wyczul sprawe,ze to juz koncowka...wplacil swa gruba kase do fundacji...i oficjalnie fundacja go sponsoruje...calkowicie nie do wyluskania ta skradziona kasa polskiego podatnika...no i juz niedlugo bedzie amerykaniec z domem w upstate ny...gdzie sa polscy dzienikarze ,ze millera jeszcze nie wykryli ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Czy Łapiński mógłby kłamać? 15.06.05, 10:39 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,54965,2202811.html Odpowiedz Link Zgłoś