puba 15.06.05, 08:58 wyobrazam sobie giertycha pod reke z kaczorkami.. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bedulek [...] 15.06.05, 09:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Re: Dżuma czy cholera, czyli :LPR czy Rydzyk? 15.06.05, 13:43 Rydzyk popiera narodowy socjalizm znany lepiej z doświadczeń II wojny światowej w wersji niemieckiej, ale popularny także w przedwojennych Włoszech i powojennej Hiszpani do śmierci dyktatora gen. Franco. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Proszę na temat 15.06.05, 09:26 Kultura dyskusji nakazuje odpowiadać na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
9ton Re: STRACH MICHNIKA 15.06.05, 11:17 to po co czytach michnika, łajzo? śmigaj na forum RM. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: STRACH MICHNIKA i jego Towarzycha 15.06.05, 13:39 Jest równowaga. SLD chce usunąć Marka Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 talibowie nadchodza 15.06.05, 09:00 sfrustrowani i agresywni + elektorat polska B + religia= zwyciestwo definicji- talibowie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 09:01 "A Macierewicza chcemy wyeliminować z polityki, z nim nie gadamy - mówi polityk Ligi." Ciekawe, dlaczego tak nie lubią posła Macierewicza??? Czy dlatego, że stanowi konkurencję dla Romana Giertycha w Komisji śledczej? Odpowiedz Link Zgłoś
bprzybysz [...] 15.06.05, 09:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Tylko tyle? 15.06.05, 09:57 > roman do piachu Czy takie argumenty w polemice są jedynymi, jakie potraficie wygenerować z "liberalnego" punktu widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 [...] 15.06.05, 10:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 09:04 Cholera! Znowu artykuł o LPR? Drugi dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu GW 15.06.05, 09:19 Usiłujecie takimi artykulikami opartymi na relacjach "anonimowego lidera Ligi" skłócać stronę patriotyczną, bo skłóconymi łatwiej rządzić. Robicie to od 15 lat z całym społeczeństwem - atomizujecie je, szczujecie ludzi na siebie, szczujecie grupy zawodowe na siebie, poniżacie je podając ciągle rankingi, z których wynika, że za nami jest już tylko Albania - a sami jesteście "jedyni sprawiedliwi", tuszujecie afery wewnątrz redakcji. Napiszcie na pierwszej stronie wielką bukwą jak się skończyła sprawa redaktora-pedofila z wrocławskiego dodatku. Ale mówię wam - jesetście za głupi na to co robicie - za szybko wychodzą wasze prawdziwe intencje. Usiłujecie podawać obecnie dziejące się fakty: "Będzie zapewne tak: do studia zapraszani będą politycy od Macierewicza, od nas, ktoś z PiS, może z PSL i z Samoobrony - mówi polityk Ligi." mówiąc, że tak będzie w przyszłości - laik pomyśli, że wszystko wiecie, bo spełniło się wasze przewidywanie. Przecież politycy wymienionych ugrupowań uczestniczą w debatach w RM od wielu lat... Jesteście laicy, laicy, laicy - od manipulacji też... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Nawet takie manipulacje zdają egzamin 15.06.05, 09:28 gdy ma sie do czynienia z ćwierćinteligentami. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 09:35 mają rację, niestety, a jak komuś potrzeba religii więcej - do kościoła marsz. Skąd się te dzidy religijne biorą? W Polsce to są tylko babcie zdaje się sa tak bezkrytycznie religijne, a jednak w oparciu chyba o niezorientowany elektorat, zapracowanych ludzi nie oglądających TV mają reprezentację w sejmie i dobre notowania...... P.S. Oglądałem dla zabawy jakiś program na TV Trwam (kryptoreklamowy), dwie lesby opowiadały o książkach i zachęcały do kupienia, a co i jak mówiły? Klęska edukacji polskiej - tak mogę to co widziałem i słyszałem podsumować:) Dobra nowina na koniec mimo wszysto: Fundacja jakaś tam jezusowa, czy cuś, oprócz książek - sprzedaje równiez magnetofony z odtwarzaczem płyt CD!!! Oglądajcie w takim razie TV Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 09:35 wydaje mi się że nie rozumiesz słowa "atomizacja"; pewien natomiast jestem, że nie wyobrażasz sobie możliwości współpracy dla wspólnego dobra ludzi o różnych poglądach - nazywając Twoją stronę "patriotyczną" odmawiasz patriotyzmu wszystkim inaczej myślącym, inaczej postrzegającym interes narodu i państwa. Czy naprawdę wydaje Ci się że kopanie już nie rowów nichęci ale wręcz przepaści nienawiści (co niestety czynisz - i co czyni "katolicki głos w twoim domu") między ludżmi jest działaniem słusznym i dobrze rokującym Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 09:46 > nie wyobrażasz sobie możliwości współpracy dla wspólnego dobra ludzi o różnych poglądach Właśnie od Macierewicza wypłynęła propozycja wspólnej listy do Parlamentu PIS, LPR i Ruchu. GW nazwała to Partią Maryja walczącą z Ligą - manipulacja? Nie, obrzydliwe kłamstwo, > nazywając Twoją stronę "patriotyczną" odmawiasz patriotyzmu > wszystkim inaczej myślącym, inaczej postrzegającym interes narodu i państwa. Nie odmawiam NIKOMU patriotyzmu - szanuję jak ktoś ma WŁASNE spostrzeżenia, a nie jest papugą GW, TVN, etc. Za JEDNO szanuję np. Ikonowicza - potrafił w imię idei (gorzej lub lepszej) przekreślić świadomie swoją karierę odnoszącym wówczas sukcesy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 10:18 cieszę się że nie odmawiasz patriotyzmu inaczej myślącym. A co do współpracy ludzi o różnych poglądach to umówmy się że poglądy Ruchu, Ligi i przynajmniej części PiS różnią się nieznacznie. Miałem raczej na myśli zdolność do współpracy niekoniecznie ścisłej (w ramach wspólnych koalicji czy bloków wyborczych) ale jednak nieodzownej np. na forum parlamentu, czy też elementarnej postawy wzajemnego szacunku w dyskursie publicznym pomiędzy reprezentantami różnych partii politycznych czy opcji ideowych... Czynienie z UW (PD) czy PO swoistego czarnego luda ("różowego" precyzyjnie mówiąc) przez środowiska katolicko-narodowe (które jak mniemam mają Twoje poparcie) jest zabiegiem dość podłym i zamykającym możliwość współpracy w szerszym rozumieniu. I niestety ma tu miejsce odmawianie ludziom o innych poglądach patriotyzmu, uczciwości, dobrych intencji... Zamiast wmawiać komuś że jest czyjąśtam tubą propagandową lepiej jest odnieść się do meritum sprawy. Zaznaczam że mam swiadomość że skłonność do przyprawiania komuś "gęby" występuje po każdej ze stron polskiej sceny politycznej. A co do jedności tych środowisk, które nazwałeś patriotycznymi to zdaje się że sam Rydzyk dość nerwowo wzywał aby się wreszcie zjednoczyły zamast kopać się po kostkach. Więc GW zmyśla? A może zmyślała również wtedy gdy zapowiadała powstanie "Parii Maryja"? Obóz Patriotyczny jest zatem wymysłem tejże gazety?? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 10:38 Czynienie z > UW (PD) czy PO swoistego czarnego luda ("różowego" precyzyjnie mówiąc) przez > środowiska katolicko-narodowe (które jak mniemam mają Twoje poparcie) jest > zabiegiem dość podłym i zamykającym możliwość współpracy w szerszym rozumieniu. Te środowiska mają moje poparcie, choć w kwestiach szczegółowych z niektórymi rzeczami się mogę nie zgadzać - i na tym polega pluralizm. Prawica owszem uważa UW (nie Platformę - tam bywają też uczciwi) za czarnego luda, z tym że to uważanie mieści się w kanonach uczciwej dyskusji, bez inwektyw - i co najistotniejsze, bez manipulacji - są przytaczane fakty i tylko fakty. A robienie czarnego luda z prawicy zaczęło się już u zarania istnienia Gazety - pamiętasz, że nawet Wałęsa odebrał GW znaczek "Solidarności" za ataki na Kościół i prawicę - więc pierwszym pytaniem powinno być kto zaczął. A co do jedności tych środowisk, które > nazwałeś patriotycznymi to zdaje się że sam Rydzyk dość nerwowo wzywał aby się > wreszcie zjednoczyły zamast kopać się po kostkach. Więc GW zmyśla? A może > zmyślała również wtedy gdy zapowiadała powstanie "Parii Maryja"? Obóz > Patriotyczny jest zatem wymysłem tejże gazety?? Co jest złego we wzywaniu do jedności??? GW zmyśla, bo przedstawiała próby jednoczenia PIS, LPR i Ruchu jako inicjatywę wrogą PIS-owi i LPR, używając dodatkowo zmyślonej nazwy, która nigdy nie padła w mediach prawicowych, bo byłoby to świętokradztwo - i właśnie to świętokradztwo czyniła "Gazeta dla Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 10:55 czy naprawdę nie dostrzegasz inwektyw i kłamstw rzucanych na środowiska lewicowe i liberalne (na umiarkowaną prawicę - której jestem zwolennikiem - niestety też) ze strony "katolików narodowych"? Słucham RM i wiem co mówię... Mało tam argumentów, sporo nieuctwa, i bardzo dużo nienawiści... Szanuję Twoją wrażliwość religijną i zgadzam się że w GW jest sporo niestosowności w tej sprawie, ale nawet tej gazety nie nazwałbym wrogą Kościołowi (dodatek Arka Noego nie jest katolicki?) - jeśli ktoś krytycznie myśli i pisze o Kościele to nie znaczy jeszcze że jest Kosciołowi wrogiem. Uwierz, że tak może być. Pluralizm to naprawdę piękna rzecz... A co do odebrania znaczka "S" to poczytaj chćby Dudka, Skórzyńskiego czy Paczkowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 13:37 > czy naprawdę nie dostrzegasz inwektyw i kłamstw rzucanych na środowiska > lewicowe i liberalne (na umiarkowaną prawicę - której jestem zwolennikiem - > niestety też) ze strony "katolików narodowych"? Słucham RM i wiem co mówię... > Mało tam argumentów, sporo nieuctwa, i bardzo dużo nienawiści... Chciałem zauważyć po pierwsze, że w RM audycje polityczne stanowią tylko jedną z pozycji programowych i wcale nie największą. Poza tym są też niezwykle ciekawe programy edukacyjne i to niekoniecznie dla młodzieży. Integralną i najważniejszą pozycją są oczywiście programy religijne. Nie dostrzegam tam jednak kłamstw i nienawiści - jest wyczuwalna na pewno niechęć do środowisk szkodliwych dla Polski - ale ta niechęć nie przekracza kanonów, które przekraczają miedia "liberalne", przykładowo nie feruje się wyroków, które za chwilę trzeba "odszczekiwać", co zdarzyło się "Gazecie" ostatnio kilkukrotnie (m.in. sprawa KGP). Ale już argument o "nieuctwie" gości i prowadzących RM jest kompletnie nieprawdziwy - występują tam prawie wyłącznie profesorowie, natomiast ojcowie prowadzący reprezentują niespotykaną w "oficjanych" mediach kulturę rozmowy - pamiętaj, że jest to przeważnie rozmowa ze słuchaczami, którzy bywają różni. > dodatek Arka Noego nie jest katolicki?) Czy "Tygodnik Powszechny. Katolicki tygodnik społeczno-kulturalny" jest katolicki? Nie nazwa decyduje o prawdziwym profilu ideowym gazety. "Nasz Dziennik" nie ma w podtytule katolicki". Odpowiedz Link Zgłoś
abaq Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 14:23 A czy nie sądzisz, że sam uprawiasz propagandę? Przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka - "w RM audycje polityczne stanowią tylko jedną z pozycji programowych i wcale nie największą. Poza tym są też niezwykle ciekawe programy edukacyjne i to niekoniecznie dla młodzieży"?? Co mają programy edukacyjne do politycznych??? "niechęć do środowisk szkodliwych dla Polski"? Chyba raczej prezentowanie własnych, jednostronnych poglądów? "rzykładowo nie feruje się wyroków, które za chwilę trzeba "odszczekiwać", co zdarzyło się "Gazecie" ostatnio kilkukrotnie (m.in. sprawa KGP)" - i znowu co ma piernik do wiatraka? GW dała się podpuścić przy próbie wykrycia afery i sama to przyznała. Radio Maryja nic nie "odszczekuje", bo prowadzący zachowują się, jakby mieli monopol na prawdę. A jakoś żadnej afery nie wykryli... Obawiam się zresztą, że argumenty te w ogóle do Ciebie nie trafią. Niestety, sporo osób z prawicy prezentuje wiarę w spiskową teorię dziejów i potrafi wytłumaczyć wszystko zgodnie ze swoją logiką :( Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 14:42 > Przepraszam, ale co ma piernik > do wiatraka - "w RM audycje polityczne stanowią tylko jedną z pozycji > programowych Zgadzam się - rzeczywiście może to brzmieć jak reklama RM - zagalopowałem się nieco. Pisząc to zdanie miałem na myśli aby nie utożsamiać RM tylko z polityką, co niestety jest czynione z premedytacją w "środkach masowego rażenia". > piernik do wiatraka? GW dała się podpuścić przy próbie wykrycia afery i sama to > przyznała. Radio Maryja nic nie "odszczekuje", bo prowadzący zachowują się, > jakby mieli monopol na prawdę. Wiem, że gdyby w RM lekce sobie ważono prawo prasowe i każde inne podobnie jak w GW, to już dawno nie byłoby koncesji, a nawet byłyby wyroki - właśnie to "patrzenie na ręce" przez media polskojęzyczne jest najlepszym dowodem przestrzegania prawa w RM. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wykonaniu 15.06.05, 14:49 oczywiście, że nie nazwa, ale zespół wartości. Zdaje się, że Tobie chrześcijaństwo jawi się jako ideologia, której można używać do walki z innymi ludźmi. Chrześcijaństwo nie jest ideologią, a tym bardziej zespołem przekonań społeczno-politycznych... A to niestety czynią z niego prowadzący audycję zakonnicy i goście zapraszani przez nich. Dziwię się, ze nie dostrzegasz tej pogardy i nienawiści, których pełne są ich wypowiedzi (o słuchaczach już nie wspomnę...). Powiadasz "środowisk szkodliwych dla Polski" - czy nie widzisz, że jest to język wykluczenia, obrazy i degradowania do poziomu tych, których należy wyeliminować? Czy to przystoi chrześcijaninowi? Czy nie czujesz, że czynienie z radia katolickiego reprezentanta dość - przyznaj - skrajnych poglądów, a w ostatnich miesiącach wręcz strony w politycznej walce, jest podeptaniem istoty przesłania chrześcijańskiego? Nie można nawoływać do walki jednych przeciwko drugim i mienić się "katolickim" czy "chrześcijańskim" radiem... O ferowaniu wyroków i opluskwianiu ludzi w RM wiele by mówić... Pewnie się nie zdziwisz, że uważam Tygodnik Powszechny za ze wszech miar katolicki - ze wzglądu na głoszenie postawy ewangelicznej a nie ze względu na przymiotnik w nazwie... Wybacz drobną złośliwość ale powiem Ci, że Nasz Dziennik asystenta kościelnego nie ma (a jest to wymóg uznawania pisma za katolickie) a wspomniany Tyg. Powszechny tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 15:15 > Zdaje się, że Tobie > chrześcijaństwo jawi się jako ideologia Nie. > Dziwię się, ze nie dostrzegasz tej > pogardy i nienawiści, których pełne są ich wypowiedzi (o słuchaczach już nie > wspomnę...). Wcześniej wspomniałem o uzasadnionej niechęci i będę się tego trzymał. A słuchacze są jak wspomniałem różni i wartością jest to, że udziela się im anteny, inaczej, niż np. w TokFM, które tego z czasem zaniechało. > Powiadasz "środowisk szkodliwych dla Polski" - czy nie widzisz, że > jest to język wykluczenia, obrazy i degradowania do poziomu tych, których > należy wyeliminować? Po prostu stwierdzam fakt, obserwując rzeczywistość, w szczególności gospodarczą, ostatnich 15 lat. A sformułowanie "język wykluczenia" kojarzy mi się, proszę o wybaczenie, ale z tymi różnymi "paradami". Nikogo nie wykluczam (oprócz łamiących prawo) i nie zamierzam eliminować. > Czy nie czujesz, że czynienie z radia katolickiego reprezentanta dość - przyznaj - skrajnych > poglądów, a w ostatnich miesiącach wręcz strony w politycznej walce, jest > podeptaniem istoty przesłania chrześcijańskiego? Radio reprezentuje prawicowe poglądy - prawicowe w sensie "być prawym", "głosić prawdę". > Wybacz drobną złośliwość ale powiem Ci, że Nasz > Dziennik asystenta kościelnego nie ma (a jest to wymóg uznawania pisma za > katolickie) a wspomniany Tyg. Powszechny tak. Wybaczam i powtarzam, że "ND" nie ma przymiotnika "katolicki" w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 16:03 Z tym wykluczaniem i eliminowaniem to pewnie przesadziłem. Można różnie oceniać 16 lat wolności, można się oburzać na decyzje i działania różnych ludzi - ale traktowanie całych formacji politycznych czy ideowych jako zdeprawowanych to niedorzeczność, błędy i nieuczciwości popełniają konkretni ludzie. Z tym rozumieniem prawicowości jako prawości to chyba przesadzasz - naprawdę ten garnitur tuzów intelektu jacy goszczą w RM reprezentuje opcje konserwatywne, liberalne i socjalistyczne? Może byś mi pokazał jakowegoś liberała na antenie występującego? No chyba że uważasz, iż prawymi ludźmi mogą być tylko reprezentanci prawicy narodowej - to pewnie nie mam na co liczyć... Podtrzymuję swoje tezy o seansach nienawiści w RM i o niedopuszczalności angażowania się radia katolickiego (a może każdego innego...) w walkę polityczną - to przecież nie jest wymysł GW i TVN że radio i jego telewizja Trwam montują sojusz złożony z konkretnych partii i środowisk, ugrupowań które nie zrodziły się w wyobraźni Rydzyka, ale istnieją od dawna i dały się poznać od nienajlepszej strony... Nie nazwiesz tego chyba tylko prezentacją poglądów i nawoływaniem do prawości życia publicznego w Polsce; to jednak jest zaangażowanie w walkę polityczną. Czy wolno to robić katolickiemu radiu, telewizji, Kościołowi w ogóle? Czy Kościół nie jest dla wszystkich? Czy Kościół nie powinien łączyć a nie dzielić? zbliżać a nie oddalać? wskazywać na to co wspólne a nie to co różni? czy nie mówiłes przypadkiem wcześniej o atomizacji? czy to co czyni prawica narodowa nie jest atomizowaniem społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 16:29 > Może byś mi pokazał jakowegoś > liberała na antenie występującego? Donald Tusk, J. Braun z KRRiT, ... > Podtrzymuję swoje tezy o seansach nienawiści w RM i o niedopuszczalności > angażowania się radia katolickiego (a może każdego innego...) Czy również Tok FM? Tam na okrągło trwa promocja PeDe i innych opcji typu Borowski. > Czy wolno to robić katolickiemu radiu, > telewizji, Kościołowi w ogóle? Wolno. Czy dlatego, że radio jest katolickie, ma mieć mniejsze prawa do prezentacji tematów społecznych. Cenzury chcesz? A czytałeś encyklikę "Veritatis Splendor" naszego Papieża Jana Pawła? Tam jest napisane wręcz o konieczności wypowiadania się Kościoła na ważne tematy społeczne (polityczne). > polityczną - to przecież nie jest wymysł GW i TVN że radio i jego telewizja > Trwam montują sojusz złożony z konkretnych Nie montują (bo montować to można grupę zbrojną) tylko zachęcają do jedności polityków szeroko pojętej opcji chrześcijańskiej. Kościół zawsze zachęcał do jedności chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
abaq Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 16:59 Tylko dlaczego w Radiu Maryja nastąpiło takie dziwne wymieszanie pojęć: katolicki, patriotyczny, prawdziwy, polski, prawicowy, narodowy, LPR, itd.? Czy jeśli ktoś ma poglądy lewicowe, to nie jest Polakiem? Nie może być patriotą? Nie mówi prawdy? Dlaczego Radio Maryja reprezentując pewną opcję ideologiczną, właśnie jej nadaje znamiona "prawdy objawionej"? Przykro mi to mówić, ale niestety, używasz języka negacji i wykluczenia. Być może nieświadomie, ale takie sformułowania jak "media polskojęzyczne", "oficjalne media" w Twoich ustach nabierają innego sensu, niż ten czysto słownikowy. Stawiasz się w opozycji do pewnych idei (co oczywiście każdemu wolno), ale negujesz je. I to nie z przyczyn stricte logiczno - ideowych, ale powiązanych z RELIGIĄ. Co do montowania - być może przedmówca użył go niefortunnie. Niemniej Radio Maryja zachęca do tworzenia partii politycznej i wykorzystuje do tego RELIGIĘ. Jak być może zdajesz sobie sprawę, coś takiego nastąpiło w Iranie... Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Polityka "dziel i rządź" w kiepskim wyk. GW 15.06.05, 18:42 nie odróżniasz prezentacji od popierania; nie widzisz niestosowności - jak zauważył przedmówca - upolityczniania religii (czy ureligijniania polityki - co na jedno wychodzi); masz gdzieś sposób w jaki poglądy są wypowiadane; cenzura mi się nie marzy ale odpowiedzialność za słowa i czyny tak; Veritatis Splendor przeczytaj jeszcze raz; "montowanie" to wyjątkowo fatalne słowo - przepraszam; chrześcijanie są we wszystkich opcjach politycznych, a jeszcze więcej ich poza polityką - więc LPR i RP wyglądają na mocno ekskluzywny klub, a zatem zastanów się czy aby napewno chodzi tu o łączenie chrześcijan? (Swoją drogą Nasz Dziennik, RM, Trwam są wyjatkowo często na bakier z nauczaniem Naszego Papieża, a już zwłaszcza w kwestii ekumenizmu - niestety jeśli chcesz wiedzieć to nie tylko audycje polityczne w RM są, hmm powiem delikatnie, niezborne z duchem chrześcijaństwa, ale zdarza się ta niezborność także w religijnych...) Słowem namawiam do porzucenia zacietrzewienia, biegunowego obrazu świata (my dobrzy - oni źli, i inne dychotomiczne podziały; one niespecjalnie prawdziwie opisują rzeczywistość), lęku przed odmiennymi poglądami i wyborami, no i trochę szerszego spektrum lektur dotyczących polityki i filozofii społecznej, niż skądinąd wartościowe encykliki Papieży... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony aleś Pan ,,im'' wygarnął... pewnie teraz się 15.06.05, 11:06 pochowali pod stoliki i drżą ze strachu. Jak to Kolega mówił wcześniej: ,,bełkot - BEŁKOCZESZ''. Widać i Kolega nie wolny od tego... he! he! he! Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Szacki ty niepoprawny manipulatorze! 15.06.05, 09:26 A który to niby działacz Ligi w taki sposób powiedział ci o tych wszystkich sensacjach! Ujawnij źródło! To w waszym stylu bo przeciez Bojkot GW trwa!!! Straszne rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Szacki ty niepoprawny manipulatorze! 15.06.05, 09:50 polonic napisał: > A który to niby działacz Ligi w taki sposób powiedział ci o tych wszystkich > sensacjach! Ujawnij źródło! To w waszym stylu bo przeciez Bojkot GW trwa!!! > Straszne rzeczy! Skoro tak sie boicie Gazety Woborczej to zrobcie to samo co zrobili gliniarze z KGP. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Szacki ty niepoprawny manipulatorze! 15.06.05, 11:12 Uważaj bo to zrobią a wtedy Gazetka ogłosi ze jest ofiarą najwiekszego nieszczescia III RP. Biedna byłaby tak sie dwa razy w kanał wejść. COż nie doradzajmy tak naszej ukochanej gazetce. Badzmy jej wierni i wierzmy bezganicznie we wszystko co nam serwuje. Zawsze wierny GW. Pozdrawiam. Chwała Gazetce i Gazetki partyjce ch... (z PO w szczególności) precz Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 09:53 Romuś zaczyna przemeblowanie przed wyborami :))))))) --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 09:59 „Biskupi ukręcą łeb Rydzykowi, jak będzie popierał wyłącznie Macierewicza. Będzie zapewne tak: do studia zapraszani będą politycy od Macierewicza, od nas, ktoś z PiS, może z PSL i z Samoobrony - mówi polityk Ligi.” Bardzo ciekawe: „Biskupi ukręcą łeb Rydzykowi”. Dotychczas biskupi „twierdzili”, że są bezradni wobec „wyskoków” ojca SCHIZMATYKA. Kto kłamie: biskupi czy poseł Ligi Porażonych Rozumów ? „Liga skupia się na sobie, ale stara się też być rozgrywającym na prawicy. Zawiesiła ataki na PiS. - Niech się żrą z PO, nam nic do tego - mówi polityk Ligi.” Q…a! Potencjalna koalicja PiS + LPR + ??? jest bardziej prawdopodobna niż PO i PiS (partie te nie zgadzają się w żadnej sprawie programowej, a w mediach robią maluczkim „wodę z mózgu”). SIC! SIC! SIC! Nadchodzą „WIEKI CIEMNE” i to w środku Europy w XXI w. A „grupa trzymająca władzę” (czytaj „wolne” media) w tym procesie odgrywa niezaprzeczalnie główną rolę. Pozdrawiam tylko myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
le.donjon Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 10:12 Zgadzam się z tym, że strukturalnie PiS i LPR są bardzo do siebie podobne; dzielą ich przeszłość i Rosja (czyli dość wiele). W normalnych warunkach stanowiliby formacje konkurencyjne dążące de wyeliminowania przeciwnika, ale obecnie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 14:15 Liberalizm i enedecja wykluczaja sie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Gazeta napisać - być prawda, co nie? 15.06.05, 10:00 > Romuś zaczyna przemeblowanie przed wyborami :))))))) Gazeta podawać jedynie słuszna informacja. Oberredakcja szanuje pluralizm poglądów - pod warunkiem, że są to jej poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
meleme PO PIS LIGI POLSKICH RODZIN 15.06.05, 10:13 tak bedzie wyglądał poski sejm. Juz oni się o to postarają swoimi bilbordami i ogłupiającą reklamą. Jak "90% pań z Gdańska nie widzi róznicy" to i tu też jej nie zobaczy. Tyle, że ja jak patrzę na te wszystkie trzy formacje to jakoś nie widzę ich jako moich reprezentantów. Liga ma 14% poparcia w sondażach, to sporo ale ciekawi mnie czy tak naprawdę poparcie te nie jest wynikiem tego, że oprócz LPR PIS i PO nie ma nic? Czy te poparcie nie jest wyborem mniejszego zła pójść na wybory czy też zdać się na ogłupiony motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: ODEZWA do Narodu Polskiego ks. Jankowskiego ! 15.06.05, 11:09 Doprawdy niewiele mnie to całe środowisko interesuje i ich super odezwy też, ale skoro inne środowisko tak samo skrajne i zaślepione nienawieścia paralizuje pod eskortą policji pół Warszawy to niech to srodowisko wydaje sobie odezwy do kogośtam i nic nam po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 rzygac mi się chce jak słyszę LPR 15.06.05, 11:14 chce tego, LPR chce tamtego, Giertych to, Giertych siamto... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: rzygac mi się chce jak słyszę LPR 15.06.05, 11:16 W "Wyborczej" codziennie albo o Giertychu albo o LPR albo o Rydzyku albo MW. Oszaleć można! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re:rzygac mi się chce jak słyszęLPR.To do łazienki 15.06.05, 11:17 To idz do łazienki i się wyrzygaj a nie nas racz swoimi nudnościami Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re:rzygac mi się chce jak słyszęLPR.To do łazienk 15.06.05, 13:53 a ktoś każe ci czytać to forum??? dziekuję, właśnie skorzystałam z twojej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re:rzygac mi się chce jak słyszęLPR.To do łazienk 15.06.05, 14:05 Mam nadzieję, ze Ci ulżyło. Nikt mi nie każe czytać forum, ale wiesz każdy ma jakiegoś bzika kazdy jakieś hobby ma..... Radząc łazienka sobie zażartowałem, ale widze, ze Cie to lekko zirytowało. zatem przepraszam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re:rzygac mi się chce jak słyszęLPR.To do łazienk 15.06.05, 14:07 no proszę jak miło :-) również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu a może by zrobić tak? 16.06.05, 01:56 Ja pozdrawiam Was obu :-))) A wracając do rzeczy; mój znajomy dziennikarz z BBC opowiadał kiedyś, jak Lepper zwołał konferencję prasową, na której miał ujawnic wszystkie materiały o słynnych Klewkach. Spóźnił się niemiłosiernie, a dziennikarze czekali cierpliwie. Wreszcie sie zjawił i powiedział... że nic nie może powiedzieć, choć ma wszystkie dokumenty, bo to tajemnica. I wyszedł... Cała konferencja trwała raptem trzydzieści sekund. A kiedy wyszedł, zapanowała konsternacja i jeden z obecnych dziennikarzy zaproponował, żeby na Leppera nałożyć medialne embargo. I co się okazało? Przez dwa miesiące chyba był spokój, Lepper przestał się pojawiac w mediach i ludzie prawie o nim zapomnieli. Niestety, wywinął jakiegoś kozła, nadeszły wakacje i o czymś trzeba było pisać, więc wrócił do łask... A ja byłem taki szczęśliwy przez ten czas embarga :-))) Mam więc apel do GW - niech od zaraz przestanie pisać cokolwiek o LPR i Giertychu. Zobaczycie - do wyborów będzie po facecie i jego partii... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 "Wybiórcza" znowu wbija osikowy kołek ... 15.06.05, 11:30 .. w polską narodową prawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz A co sie tak GW zajmuje LPR? 15.06.05, 11:34 Dba o Maciarewicza? Tube RM? Czy o jakies inne sprawki chodzi? NIe mozna pisac dobrze o g....ych ,,PeDe - rastach'', to pisza zle o Maciarewiczu i Lidze. Ale nie uda sie obnizyc tego poziomu do ,,okraglostolowcow'' z Hausnerem i Belka w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A co sie tak GW zajmuje LPR? 15.06.05, 11:40 Poza tym nie rozumiem, co przeciętnego czytelnika "Wyborczej" interesuje jakiś LPR? Ale ponieważ w "GW" codziennie jest jakiś tekst jak nie Giertychu to o Rydzyku albo LPR I MW, to pewnie i w tej grupie czytelników LPR zaskarbił sobie sympatię pewnej jej części (mimo tego, że "Wyborcza" prowadzi kampanię zdecydowanie negatywną). Wydaje mi się, że gdyby nie "GW", LPR nigdy nie uzyskałaby 10-15 proc. poparcia. Przecież nie ma aż tylu "radiomaryjowców". Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Faktycznie - tylko do nich nadaje się Łopuszański 15.06.05, 11:59 Same oszołomy w tym LPR to przyjmują tylko oszołomów !! Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra demokraci pl nie boją się Michnika 15.06.05, 12:15 "Powołany z dużym szumem i aktywny w wydawaniu oświadczeń i organizowaniu konferencji Ruch Patriotyczny Jana Olszewskiego i Antoniego Macierewicza w sondażach nie istnieje." Powołany z dużym szumem i aktywny w wydawaniu oświadczeń i organizowaniu konferencji ruch demokracipl Frasyniuka i Belki w sondażach nie istnieje. Precyzyjniej - istnieje ciut. tytuł postu to taki sam fakt prasowy jak tytuł tabloidowy GW Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.pl4 Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 12:37 MACIEREWICZ czy Gertych to jedna kategoria ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
kamson18033 he,he...no prosze, oszolom zaczyna gonic oszoloma 15.06.05, 13:42 moze jeszcze nie ma sie co zalamywac Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 dobrze ,ze Macierewicza już nie będzie ! 15.06.05, 14:03 to chyba chory psychicznie człowiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: LPR nie boi się Radia Maryja 15.06.05, 14:16 Skąd w nas, Polakach, tyle szczerej jezuickiej nienawiści co w panu Łopuszańskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Artykuł Wojciecha Szackiego to typowy przykład 15.06.05, 14:36 agitki politycznej (wyraz kogo nie lubi - czyli m.in. LPR) a nie przykład obiektywnego dziennikarstwa. Czy stać byłoby go np. na takie złośliwośći jakie zastosował pod adresem LPR i m.in. K. Łopuszańskiego gdyby pisał o demokraci.pl? Byłbym zdziwiony gdyby stosował równe miary - dobra bolszewicka metoda agitek politycznych aż bije z jego "artykułu":(( Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Szacki, coś mylicie. 15.06.05, 14:52 tow. Szacki napisał: Na listach Ligi może się natomiast znaleźć Jan Łopuszański z towarzyszami z Porozumienia Polskiego - dwojgiem posłów i kilkoma działaczami. Słuchajcie Szacki, towarzysze to są u was w PeDe - na prawicy nie ma towarzyszy, to nie ta strona. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos przecież to się w pale nie mieści 15.06.05, 15:28 z tego teklstu jasno wynika, że politykom LPR nie zależy na poprawie życia w naszym kraju tylko jak kogoś udupić i jak komuś świnię podłożyć Odpowiedz Link Zgłoś