Dodaj do ulubionych

Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalności

• frank_drebin Jaki piekny, "obiektywny" opis. Nasza parada byla 18.06.05, 13:17
      kolorowa, teczowa, radosna. A ta jest taka smutna czarna, brunatna ;) Niech
      zyje wolnosc slowa, byle nie w wydaniu GW ... Zaznaczam MW nie sa z mojej bajki.
      • nick3 Ale tak po prostu było! Nie mogą napisać? 18.06.05, 14:01
        "Obiektywizm" to według ciebie jakby podawali same liczby???
    • werter-6 Werter- 6 aus Deutschland berichtet 18.06.05, 13:20

Warschau: noch mehr Ärger

Warschau Der Bürgermeister von Warschau, Lech Kaczynski, hat am Mittwochabend
      eine "Parade der Normalität" durch die Innenstadt der Hauptstadt am Samstag
      genehmigt. Kaczynski, der in zwei Jahren in Folge die Parade zum CSD in Warschau
      verboten hatte, überlässt damit der rechtsextremen Allpolnischen Jugend, der
      Jugendorganisation der rechts-katholischen Polnischen Familienliga (LPR), die
      Innenstadt, um gegen Homosexualität zu demonstrieren. Nachdem die Schwulen und
      Lesben trotzdem am Samstag demonstriert hatten, waren sie auf teils
      gewalttätigen Widerstand unter anderem auch der Allpolnischen Jugend gestoßen.
      Die Polizei nahm insgesamt 66 Homo-Gegner fest. Kaczynski hatte dazu am Sonntag
      geäußert, es sei ein Skandal, dass die Polizei die einen Demonstranten schütze,
      die anderen aber in Handschellen abführe. Der Bürgermeister gilt als
      aussichtsreicher Kandidat für das Präsidentenamt bei den Wahlen im Herbst. In
      der Frage von Homosexuellenrechten weiß er die Bevölkerung hinter sich: eine
      Umfrage ergab, dass 55 Prozent der Polen für ein Demonstrationsverbot für
      Schwule und Lesben ist. (nb)

s.a.: CSD in Hamburg, Warschau (13.06.2005)
      s.a.: Gewalt überschattet CSD in Warschau (11.06.2005)
      Artikel versenden | kommentieren | drucken
      « Vorherige News
      Kommentare zu diesem Artikel

1. queery schreibt am 17.06.2005:
      was sollten wir denn weiter im erzkatholischen polen erwarten? wieso ist dieser
      staat in die eu aufgenommen worden? wann wird dieser mann seines amtes enthoben?
      2. Dyke schreibt am 17.06.2005:
      Ich versteh einfach nicht warum Hass mehr toleriert wird als Liebe!
      3. Knecht Ruprecht schreibt am 17.06.2005:
      @dyke

diese frage solltest du mit menschen die liebe mit kindern und tieren machen,
      genauer diskutieren. diese menschen fühlen sich nämlich massiv diskriminiert.
      4. Stefan K. schreibt am 17.06.2005:
      @ Knecht Ruprecht
      Na sag mal, du hast doch wohl ein Ei am wandern. Verpisss dich mit deinen
      antihomosexuellen Kommentaren von der Webseite! Diese Kommentare gehören nicht
      dahin. Es wird Zeit, dass dir mal einer beibringt, wie das mit den Schwulen und
      Lesben wirklich ist. Wenn man mal die Zahlen der Scheidungen vergleicht, dann
      wird jede dritte Heteroehe geschieden, bei Homos kommt man bei 24 von
      insgesamten 3500 geschlossenen Ehen auf nicht mal 1 %! Ich wünsche mir, dass die
      Menschen in Polen endlich vernünftig werden. Ich hab zwar nichts gegen Polen
      (zumal ein Freund von mir daher kommt), aber ein Land, das sich nicht an die
      EU-Richtlinien hält, ist es nicht wert, ein EU-Land zu heißen. Ich kann da die
      Kommentare (außer Knecht Ruprecht) meiner Vorgänger recht herzlich begrüßen. Gut
      dass Deutschland nicht in so einer Situation ist.
      5. Vabruk schreibt am 17.06.2005:
      Warum sollte dieser Mann seines Amtes enthoben werden? Weil er seine Meinung
      äußert? Die Polen stehen hinter ihm und er repräsentiert sein Land. Ist
      Demokratie plötzlich nicht mehr gut, nur weil sie in diesem Fall contra schwul
      entscheidet?

Wenn ihr Homos verlangt das ein Staat gegen den Willen seines Volkes ist, dann
      seit ihr Gegner der Demokratie und dürft diese nicht mehr für euch beanspruchen!
      6. bernd schreibt am 17.06.2005:
      Man muss die Meinung der Polen tolerieren. AUS
      7. Martoleo476 schreibt am 17.06.2005:
      Gerade Polen verdient es in der EU zu sein. Die zeigen dem Rest was Demokratie ist!
      8. koncello schreibt am 17.06.2005:
      Die Polen wollen das man toleriert das sie katholisch sind und anders denken als
      ein paar Schwule. Das ist verdammt ihr gutes Recht!
      9. Ralf schreibt am 17.06.2005:
      Ja, und als in Deutschland unter dem Jubel des Volkes die Gaskammern in Betrieb
      waren, da war das auch Demokratie.
      10. demokrat schreibt am 17.06.2005:
      ihr redet hier alle von demokratie. wisst ihr überhaupt, wie demokratie
      funktioniert bzw. was das wort ansich bedeutet? wsenn wir hier in der brd eine
      demokratie hätten, würden erstens mal politiker das sagen haben und nicht
      irgendwelche großindustriellen wirtschaftsverbände und es würde sdas volk
      regieren, z.bsp. über volksentscheide.

also labert nicht von demokratie wenn ihr keine ahnung davon habt.

@vabruk:

du hast den artikel anscheinend nicht richtig gelesen, denn der mann ist
      glücklicherweise NUR bürgermeister von warschau, also kann nicht das gesammte
      polnische volk hinter ihm stehen. ausserdem denke ich mal, das die
      homo-,bi-,trans- & intersexuellen, die letztes wochenende in warschau
      demonstriert haben, ganz sicher nicht mit ihm einer meinung sind. oder schliest
      du etwa uns als "minderheit" von der staatsbürgerschaft aus?
      11. Sven schreibt am 17.06.2005:
      Tja, das sind nun mal die Nachteile der Demokratie.
      In Italien, Russland und den USA werden z.B. die Medien beherrscht, damit kann
      man auch viel Stimmung machen.
      Der Pöbel ist nun mal dumm!
      Deshalb müssen ja auch die Bildungsausgaben gesenkt werden, damit die Mächtigen
      oben bleiben.
      Verbraucher & Arbeitnehmer sind eine wesentlich größere Masse als Schwule &
      Lesben, aber diese schaffen es nicht sich vernünftig zu organisieren.
      Was das bedeutet, sehen wir ja bei Agenda 2010.

Und um die Gefahren der Demokratie, nämlich die Mehrheit der Masse, zu
      begrenzen, haben wir in Deutschland den Schutz der Minderheiten.

Doch die Frage, wie kann man eine Gesellschaft bewegen bleibt. Denn Bewegung ist
      zweifelsohne nötig, in Polen wie bei uns. Nur leider ist es halt Massen gegen
      jemanden, etwas oder eine Minderheit aufzuhetzen, als sie für etwas zu
      begeistern oder sie sogar aufzuklären, denn Lernen ist anstrengend!

Zu hoffen bleibt nur, dass sich die, die sich in einer Minderheit organisieren,
      mit anderen Minderheiten kooperieren. Wenn Moslems und Juden Schwule und Lesben
      unterstützen würden, würde uns das mehr bringen. Aber jeder kocht lieber auf
      seiner eigenen Flamme oder vielleicht noch gegen die anderen.
      So bekommt man keine Mehrheiten und darf sich nicht wundern.
      Die Kommunisten waren auch immer gegen Homos, genau wie die Kirche, so ist es
      nicht sehr verwunderlich, dass es in Polen sehr, sehr lange dauern wird, bis die
      Menschen gelernt haben werden.
      Na końcu komentarze, czytelnikow pewnwgo portalu niemieckiego
      • mozart Werter- 6: Quelle bitte! 18.06.05, 13:23

• werter-6 Re: Werter- 6: Quelle bitte! 18.06.05, 13:44
          Warum brachst du den??
          • mozart Re: Werter- 6: Quelle bitte! 18.06.05, 15:26
            Es dreht sich um zuverlässigen Angaben. Du sollst immer Quelle geben, wenn Du
            zitierst. Also den Link geben.
            CU.
      • gekon1979 Re: Werter- 6 aus Deutschland berichtet 18.06.05, 13:23
        werter to jest Polskie forum
        uzywaj jezyka polskiego
        a najlepiej to przetlumacz
      • le.donjon Re: Werter- 6 aus Deutschland berichtet 18.06.05, 13:25
        Besten Dank, werter Werter, für deinen informellen Bericht. Nach Kenntnisnahme
        wird er umgehend im dafür vorgesehenen Ordner abgelegt.
    • meritum3 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 13:21
      Uwzględniając ilość uczestników w paradzie młodych faszystów - rodacy jednak są
      normalin - a apele konia ,który mówi okazały się trafiać tylko do nielicznych
      młodych i już łysych.
      • tomxp ruszyla wszechpolska Parada Normalno< 18.06.05, 13:34
        jaki jest kon, to sie widzi...
        albo nie.

niektorzy unikaja wizyty u okulisty jak ognia.
    • nagranicy WCZORAJ W KATOWICACH STRZELANO GO GEJOW 18.06.05, 13:45
      Sa ciezko ranni.
      Koledzy od normalnosci niezle sieja nienawisc.
      Gratulacje!
      • werter-6 tak to początek wojny domowej 18.06.05, 13:49
        w Katolandzie,
        • ogromnejadra Dzisiaj odpuścimy czarnym zastępom, jutro będą nas 18.06.05, 14:36
          mordować w imię czystości seksualnej. Demony przeszłości ożywają, znowu się
          boję...
    • meritum3 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 13:45
      Ilość uczestników zwiezionych z całego kraju ( kilkaset osób ) mówi sam za
      siebie nasza młodzież jest normalna i to cieszy , Młodziesz WESZPOLASKA ponisła
      dotkliwą porażkę, apele KONIA ,KTÓRY MÓWI okazały się nieskuteczne i to także
      cieszy normalnych .
    • yeellow Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 13:52
      Obserwowalem przemarsz z kawiarnianego stolika na Nowym Swiecie, z dobrym
      widokiem na palme.

Spostrzezenia: znacznie wiecej osob, niz sie spodziewalem. Ale na oko mniej niz
      tydzien temu, wiec co najwyzej maja szanse na druga parade rownosci, a nie na
      parade wiekszosci :-). A zdaje sie, ze i na to nie, bo nadchodzili chodnikiem,
      wiec trudniej porownywac. Policja poda szacunki.

Przemarsz byl spokojny, wygladalo to jak marsz zdyscyplinowanego wojska.
      Organizatorzy biegali i popedzali towarzystwo. Prawie kazdy niosl bialo-
      czerwona flage, a przynajmniej choragiewke. Pochod pierwszomajowy kojarzyl sie
      jednoznacznie, niektorzy starsi panowie spogladali nostalgicznie.

Okrzyki malo zroznicowane, dominowalo "Mlodziez Wszechpooooolska".
      Czasem "Jedna Polska katolicka", czy "Bog, honor, ojczyzna" i "lewacy do
      pracy", ale to ostatnie to chyba na widok antyfaszystow.
      Na sztandarach w zasadzie tylko teksty typu: "Mlodziez Wszechpolska Gdynia" (i
      tak sporo miast), czy transparenty LPR. Jeden niewielki transparent "Milosc
      jest hetero" ginal w tlumie. Do tego fotomontarz tej slynnej tarczy bractwa
      kurkowego z jego szefem w miejsce papieza - jedyny plakat z pomyslem, ktory
      udalo mi sie zauwazyc.

Marsz nie byl brunatny, byl bialo-czerwony. I dosc nudny. Jednostajne okrzyki,
      zadnych fajnych, pomyslowych transparentow, zadnych prob nawiazania kontaktu z
      gapiami. Wzrok sierowany naprzod, dosc rowny, szybki krok i skandowane hasla.
      Uczestnicy zroznicowani. Duzo nastolatkow, ci glownie wygoleni. Troche rodzin z
      dziecmi, troche osob starszych (ale niewiele). Glownie mezczyzni, chociaz
      kobiet tez bylo troche. Duzo osob w koszulkach MW.

Antyparada - malo ludzi (i dobrze, bo bez sensu), okrzyki "precz z faszyzmem"
      raczej nietrafione.

Podsumowanie: spokojny pochod, agresja raczej slowna, zdecydowanie przemarsz
      partii politycznej (LPR), ale bez politycznych hasel, glownie reklama MW. Czy
      udana? Nie bardzo. Skojarzenia z pochodem pierwszomajowym dosc jednoznaczne.

Teraz jestem ciekawy, co w TV pokaza :-).

Na koniec zastrzezenie: obserwacje pochodza z okolic ronda De Gaulle'a.
      • le.donjon Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:00
        Ciekawa relacja, od początku w "faszyzm" nie wierzyłem. A co z miłością
        heteroseksualną? Były dziewczyny, parki? Chodziło w ogóle o miłość i
        seksualność? Nawiązywano jakoś do tego?
        • nagranicy Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:03
          le.donjon napisał:

> Ciekawa relacja, od początku w "faszyzm" nie wierzyłem. A co z miłością
          > heteroseksualną? Były dziewczyny, parki? Chodziło w ogóle o miłość i
          > seksualność? Nawiązywano jakoś do tego?

Toc pedaly daly im oficjalne blogoslawienstwo na te parade:-)))
          Wiec czego sie spodziewaliscie?
          • le.donjon Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:05
            Amen! :-)
        • yeellow Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:10
          napisalem, ze byl plakat "milosc jest hetero". Byly tez okrzyki, ktorych do
          konca nie rozumialem, ale teraz przeczytalem, w gazecie (ja rozumialem "polska
          dziewczyna" i jakies niezrozumiale dzwieki). Wiec troche nawiazan bylo, ale
          malo. Przynajmniej w okolicach palmy.

To byl raczej pochod LPR z MW. Dosc dziwny, bo nie bylo nawet specjalnie
          politycznych hasel, chyba ze za takie uznac "jedna Polska, katolicka", czy cos
          takiego. Mowiac szczerze, wialo nuda :-).
          • le.donjon Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:15
            Oj, nudni ci chłopcy z MW! Przynajmniej dziś. A potrafią być weseli, jak tylko
            zechcą :)
            • yeellow Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:18
              Pewnie tak. Mnie sie podobali, jak padali plackiem na ulicy.

--
              homo-niewiadomo.blogspot.com/ czytales?
          • rnrr Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:22
            No własnie było wyjątkowo nudnie i spokojnie. Obserwowałem manifestacje z tego
            samego miejsca co Ty no prawie, ale zwróciłem uwagę na siedzących przy
            stolikach myslać czy to może ktoś z forum. I tu niespodzianka!!! Refleksje mam
            mniej więcej podobnę, ale raczej więcej. Dodatkowo dorzucę, ze spodziewałem się
            większej agresji ze strony MW, ale ktoś im powiedział, ze to chyba nie wypada.
            Jesli to tak wyglądają faszysci to zaryzykuję tezę, że nie warto aż tak sie ich
            obawiać. Co mnie jednak uderzyło to bardzo dużo (napisaleś, ze troche o ile
            dobrze pamietam) rodzin z dziecmi. Nie wiem czy to byli radni lpr aczkolwiek
            byli dostrzegalną ekipą. Teraz jak na tym tle wyglądała antyparada. Żałosnie.
            Ich hasła były bardzo nietrafione to fakt. Po prostu MW posłużyła jako piękny
            namacalny przeciwnik własnych poglądów i ludzie Ci aż nazbyt gorliwie
            podkreslali faszyzm Młodzieży Wszechpolskiej. W tym temacie było wiekszość ich
            haseł i wystąpień. Coz na szczęscie nie doszło do żadnych napieć i bardzo
            dobrze. Mam nadzieje, ze ten temat sie zakończy szybko bo naprawde nie czas i
            nie pora koncentrować zycia publicznego na nienawiesći między uczestnikami
            obydwu parad.
            • yeellow Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:23
              Ciesze sie, ze mamy podobne spostrzezenia :-)

--
              homo-niewiadomo.blogspot.com/
            • nagranicy Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:31
              rnrr napisał:

> Dodatkowo dorzucę, ze spodziewałem się większej agresji ze strony MW, ale ktoś
              im powiedział, ze to chyba nie wypada. Jesli to tak wyglądają faszysci to
              zaryzykuję tezę, że nie warto aż tak sie ich obawiać.

hmmm... Hitler lubowal sie w sztuce, a Stalin pokazywal sie jako ten ktory kocha
              dzieci...
              Faszyzm nie polega na tym ze owladnieci min nie moga spokojnie przejsc ulica. W
              oswiecimi faszysci zabijali ludzi przy dzwiekach muzyki powaznej.
              Takie retusze sa wrecz konieczne.
              • rnrr Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:34
                hmnn no coż mam nadzieję, ze za dwadzieścia lat na tym forum się spotkamy
                i "faszyści z LPR" nam nie zagrożą. Mieszanie Hitlera do sytuacji wspołczesnej
                Polski i światy i zstawianie go do MW i LPR to już drobna przesady i pisze to
                jako osoba o dużej niechęci do tego calego skrajnego środowiska. Rozumiem, ze
                to wygodne, ale nie przesadzajmy.
                • nagranicy Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:37
                  rnrr napisał:

> hmnn no coż mam nadzieję, ze za dwadzieścia lat na tym forum się spotkamy
                  > i "faszyści z LPR" nam nie zagrożą. Mieszanie Hitlera do sytuacji wspołczesnej
                  > Polski i światy i zstawianie go do MW i LPR to już drobna przesady i pisze to
                  > jako osoba o dużej niechęci do tego calego skrajnego środowiska. Rozumiem, ze
                  > to wygodne, ale nie przesadzajmy.

Te przyklady mialy pokazac, ze nawet wsciekly pies czasem lasi sie i merda
                  ogonem, co nie zmienia faktu, ze jest wsciekly i warto o tym pamietac.
        • yeellow Re: Relacja naocznego swiadka 18.06.05, 14:13
          a, przepraszam, przypomnialo mi sie. Bylo jeszcze cos w stylu "pederasci, cos
          tam niezrozumialego, pedofile". Chodzilo zdaje sie o to, ze to to samo. I to
          bylo obrzydliwe, ale na szczescie niewyraznie artykulowane.

--
          homo-niewiadomo.blogspot.com/ czytaliscie?
      • yeellow Relacja naocznego swiadka: male sprostowanie 18.06.05, 14:28
        Jednak tylko 800 osob, czyli ponad 3 razy mniej, niz tydzien temu. Niech zyje
        wiekszosc, pozdrowienia dla mniejszosci ;-)

--
    • nicolae74 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:06
      "Niby młodzież a już łysi" - to jest naprawdę dobre :-)
      Mam rodzinę: żonę i 3 dzieci. Ilu wszechpolaków ma chociaż jedno dziecko, nie
      wspominając o żonie? Ja nie protestuje przeciwko homoseksualistą - oni tak. Ja
      mam wyższe wykształcenie - oni sądząc po zachowaniu podstawowe.
      Bardzo martwi mnie przyrównywanie homoseksualistów do pederastów... nie
      rozumiem co ma jedno z drugim wspólnego...
      Czego ma dotyczyć ta parada? Na pewno ona nie reprezentuje mnie. Więc kogo?
      Sądzę że nikogo... chodzi o awanturę, pokazanie siebie publicznie... kto wie
      może w tv.
      Nie życzę sobie aby parę chłystków ogolonych na łyso, agresywnych i
      nietolerancyjnych reprezentowało mnie przed całym światem.
      Skoro to jest parada normalności to czemu nie ma tam normalnych: kobiet z
      mężami, rodzin z dziećmi, chłopaków z narzeczonymi? Dlatego że to nie jest
      parada normalności...
      • ciach2razy [...] 18.06.05, 14:09
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • nagranicy [...] 18.06.05, 14:14
          • ciach2razy [...] 18.06.05, 14:17
            • nagranicy Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:19
              ciach2razy napisał:

> MAZYC O PEDALE TO TY MOZESZ KIEDY TWOJ MAZ MA INNA KOCHANKE

hmmm... ja w ogole nie maze... ja marze...:-)))
              "norme" pokazujesz nawet w ortografii...
    • nagranicy Re: WCZORAJ W KATOWICACH STRZELANO GO GEJOW 18.06.05, 14:06
      ciach2razy napisał:

> UWAZAJ MOZESZ BYC NASTEPNY

Ot i mamy rzeczywiscy obraz "normalnych".
      Parada swojego wizerunku nie naprawicie.
      Nienawisc cieknie wam po brodach. I nawet tego upackania nie ukrywacie.
      bllleeee.............
    • nagranicy Re: tak to początek wojny domowej 18.06.05, 14:10
      ciach2razy napisał:

> NIE POWINNO STRZELAC SIE DO ZWIERZAT

Tak, bez watpliwosci teraz chcecie strzelac do gejow, a potem przyjdzie czas na
      innych...
      Swietnie pokazujesz motywacje "normalnych".
      Pisz dalej...:-)))
    • jurek46pink Parada smutnuch umysłów... 18.06.05, 14:10
      "Wszechpolacy, którzy przejdą na plac Zamkowy, chcą pokazać, że większość
      Polaków opowiada się za tradycyjnym związkiem kobiet i mężczyzn".
      ========================================

Założenie - absurdalne ! Zakłamane i ZBYTECZNE. Homoseksualiści NIE
      ZAMIERZAJĄ ZAPRZECZAĆ, że "większość Polaków opowiada się za tradycyjnym
      związkiem kobiet i mężczyzn" i że jest ona większością. Przyznają takiej
      proporcji rację. Chcą jedynie uznania swego "ułamka" za również zgodnego z
      naturą, w odpowiedniej proporcji, jako że są tej natury cząstką. NIC WIĘCEJ.
      Tak nie wiele i takie to proste a - nie do pojęcia.

REFLEKTOREM W MROK !!!
      • jethrox Jesteś odpadem natury - i to sie zdarza...chyba 19.06.05, 21:08
        że zaczniesz się leczyć.
        • nikodem123 Re: Jesteś odpadem natury - i to sie zdarza...chy 19.06.05, 21:46
          Jak brakuje argumentów to zawsze można opluć!
    • eexmd2 [...] 18.06.05, 14:13
    • mistermister GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 14:21
      "W przemarszu szły grupy młodych osób z całej Polski, w większości młodych mężczyzn. (...). W demonstracji brało udział także kilka rodzin z dziećmi oraz politycy Ligi Polskich Rodzin."
      Ja się pytam gdzie te normalne rodziny? :) Pewnie ich kobiety siedza w tym czasie w kuchni, sprzątaja domy, piorą i zajmują się dziećmi albo je dopeiro rodzą:)
      A tak na serio chciałbym móc zobaczyc za kilka kilkanaście lat , ilu z tych pieknych, ogolonych młodzieńców załozy szczęśliwe rodziny, bez przemocy domowej, pijaństwa, wychowa mądre dzieci i będzie zyło w rodzinnym ognisku aż do śmierci:)))
      • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 14:31
        Drobne uwaga bo byłem i widziałem. Szło tam wiele rodzin z dziećmi to po
        pierwsze. Po drugie nie było tam wielu łysych. Rozumiem ze to wygodny stereotym
        ale bez przesady znowu.
        • nicolae74 Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 14:35
          Łysy nie zawsze oznacza ogolonego... chodzi o agresywnych chłopaczków. Tak jak
          szlikowiec nie musi zawsze mieć szalik, homoseksualista być zniewieściały a
          ojciec wielodzietnej rodziny pijakiem...
          • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:00
            Aha coż za piękne wyjaśnienie. Zatem agreswyni chłopaczkowie to po prostu łysi.
            Coż łysi by się chyba obrazili. buddyści podejrzewam też.
            • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:02
              hehe, Szyszkowska tez kiedys pomylila takich lysych z buddystami (byl niedawno
              artykul w gazecie) Ale szybko sie zreflektowala. Da sie odroznic, daje slowo :-)

--
              • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:51
                Wiem wiem sam bym na ten przykład w życiu nie wpadl bo nie jestem tak oświecony
                jak co niektórzy, ale pocieszające że można ich odróżnić bo to by było straszne
                gdyby i oni byli "agresywnymi chlopaczkami" :)
            • marina_babe Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 23:58
              A wiecie co szokuje - jak człowiek pojedzie np. do takiej Danii i widzi tylu
              łysych facetów i zaczyna czuć ciarki łażące po plecach...tylko, że tam jest to
              po prostu moda wśród panów, którym się glacka robi :-)
        • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 14:36
          wiele, to z kolei tez drobna przesada. Widzialem moze (i wykazuje sie teraz
          dobra wola) 10 dzieci. Zakladajac, ze szly nienormalne, jednodzietne (ZGROZA ;-
          ) rodziny, daje to 10 rodzin z dziecmi. Na 800 osob. Nie byl to na pewno marsz
          rodzin z dziecmi. Tez bylem i widzialem, w tym samym miejscu :-)

--
          • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:02
            Nie bede sie spierał bo to akurat nie jest najistotniejsze czy widzieliśmy 10
            czy 20 rodzin złożonych z rodzicami i dziecmi. Na pewno nie był to marsz rodzin
            z dziecmi tak samo jak poprzedni marsz nie był marszem równości.
            • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:03
              fakt, okazal sie raczej marszem wiekszosci. W odroznieniu od dzisiejszego
              marszu mniejszosci ;-)

--
              • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:21
                większości - mniejszosci???? Fakt był większym politycznym spektaklem. Wiecej
                tam było niechęci i wrogości do mających inne zdanie a nawet podobne ale są nie
                z tej strony sceny politycznej czego najlepszym przykladem byla kukla Rokity.
                • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:30
                  wesola, tanczaca kukielka :-). Ale malo widoczna w tlumie, lepiej w telewizji.
                  Dlatego dzisiaj wolalem zobaczyc wydarzenia na wlasne oczy.

--
                  • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:32
                    Też wyszedłem z tego samego wniosku i bardzo sie cieszę, ze jednak tam tą
                    godzinkę posiedziałem. I jestem bardzo ciekawy jak to będzie zinterpretowany.
                    Czy to będzie marsz faszystów, agresywnej młodzieży, dresiarzy itd.
                    • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:36
                      Obstawiam, ze bedzie to marsz MW i LPR. Ja to tak widzialem. Z normalnoscia nie
                      mialo to nic wspolnego.

--
                      • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:47
                        No przecież miało mieć chyba tylko z nazwy i nie będę tu przez sympatie do
                        ulubionego dyskutanta podawać analogicznego przykładu :-) :-)
                        • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 15:59
                          na zeszlotygodniowej rownosc byla. Maszerowali rowno geje, lesbijki i herero :-
                          ).

--
                          • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:05
                            No co Ty???? Naprawdę???? Nie tak dawno w jednym poscie stwierdziłeś ze idea
                            manifestacji zostala przeformuowana celem zaprotestowania przeciwko łamaniu
                            prawa przez Kaczora. Mowiłes o tym przekonywujaco tłumaczac skad tam tyle
                            polityki. To pocieszajace ze rowno protestowali i geje i lesbijki i hetoro wiec
                            myslalem, ze tylko nazwa została z idei parady. Ale jesli znowu cos przeoczyłem
                            to mnie oświec jaka jest jedyna sluszna wykładnia tamtej parady.
                            • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:08
                              No wlasnie protestowalismy przeciwko nierownosci w traktowaniu homo przez
                              Kaczynskiego. Wiec rownosci :-). Rownosci wobec prawa. Nie wiem, czy sluszna
                              wykladnia motywacji wszystkich uczestnikow, ale ja szedlem tam wlasnie po to.

--
                              • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:13
                                No to wszystko jasne, a ja sie ludziłem, ze parada miała być przeciwko
                                dyskryminacji środowiska ogólnie, ale ten podły Kaczor namieszał. niektórzy
                                protestowali przeciwko niemy inni przeciwko dyskryminacji przez niego inni
                                przeciwko dyskryminacji generalnie. Na tym tle to jednak normalnosc MW była
                                przejrzyściej wylożona. "Chłopak dziewczyna normalna rodzina" :)
                                • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:18
                                  czy Ty czytasz, co ja pisze? Przede wszystkim chodzilo o rownosc wobec prawa.
                                  Bo to najwazniejsze, a tego zabraklo. Jak juz jest rownosc wobec prawa, to
                                  sprawa protestu przeciw dyskryminacji staje sie najwazniejsza. Jest jakas
                                  gradacja postulatow.

A co do parady MW, to ja slyszalem glownie "Mlodziez Wszechpooooolska". Wiec
                                  faktycznie, normalnosc byla swietnie wylozona.

--

--
                                  • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:22
                                    Jak mozesz w to wątpić. Piszesz: "Przede wszystkim chodzilo o rownosc wobec
                                    prawa. Bo to najwazniejsze, a tego zabraklo." i Kaczynskiemu i paradzie bo już
                                    chyba nie pamietasz że była nielegalna. Zatem walczac w demokratycznej Polsce o
                                    przestrzeganie prawa można było w innej formie a nie poprzez łamanie tego
                                    prawa. Można bylo skierować odwołania np do Urzędu Wojewódzkiego. Coż na to
                                    jakoś nie wpadli bo po co. Od razu wielką politykę uprawiać z dyskryminacją w
                                    tle.
                                    • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:27
                                      widzisz, akuarat wpadli :-). I wojewoda uchylil. Kaczynski sie zdenerwowal i
                                      bedzie sie odwolywal. Ta sama zabawa byla rok temu, nie wiem, czy pamietasz.
                                      Wojewoda uchylal, Kaczynski zakazywal. I tak w kolko. A w przypadku innych
                                      parad i zgromadzen nie ma zadnych problemow. Nie trzeba habilitacji, zeby
                                      widziec niesprawiedliwosc golym okiem.

--

--
                                      • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:31
                                        Ale czy uważasz, że nie lepszym pomysłem było by instytucje państwowe zmusiły
                                        Kaczora do zgody??? W demokratycznej Polsce są na szczęszcie procedury wiec
                                        powtarzam, że protestowanie przeciwko łamaniu prawa nie powinno następować
                                        przez łamanie prawa co się stało.
                                        • yeellow Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:33
                                          byloby super i mam nadzieje, ze jeszcze przegra we wszystkich sadach. Ale to
                                          niestety dluuugi proces. Poczekamy :-)

--
                                          • rnrr Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 18.06.05, 16:43
                                            Poczekamy co nie zmienia faktu ze parada wiesz co napisze......... Pozdro
                                  • 18261826www RODZINA RADIA MARYJA TO TEZ MNIEJSZOSC SEKSUALNA 18.06.05, 16:24
                                    ..oni to robia do ucha.
            • marina_babe Re: GDZIE TE RODZINY!? :-) GDZIE TA NORMALNOŚĆ? 19.06.05, 00:10
              Wiesz, bo oni zakazali wszystkim, którzy nie pasują do ich obrazka maszerować z
              nimi, a my zaprosiliśmy WSZYSTKICH, którym droga demokracja, żeby się podpięli
              do naszej. Nie dziw, że parada równości stała się paradą wolności.
              Oni absolutnie zakazali homoseksualistom iśc ze sobą (chyba, że
              nawróconym, "leczonym") podczas gdy my z radością szliśmy ramię w ramię z
              heteroseksualistami :-)
    • remekk Nigdy więcej holokaustu - ta perfidna sugestia .. 18.06.05, 14:21
      ...jest delikatnie rzecz ujmując co najmniej nie na miejscu ... .
      • lolo11 Re: Nigdy więcej holokaustu - ta perfidna sugesti 18.06.05, 15:01
        Nigdy więcej holokaustu wraz z orzykami: ANTYSEMICI!!!!!!!!!
    • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:34
      A co ma wspolnego Holocaust z homoseksualizmem? Czyz nastepna parada "rownosci"
      odbedzie sie w Oswiecimiu?
      • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:37
        Nie wiesz, co ma wspolnego oboz koncentracyjny z homoseksualizmem? To wez
        podrecznik historii. W Oswiecimiu parady nie bedzie, moze byc za to marsz
        milczenia.

--
        • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:53
          Moze byc marsz milczenia a koniecznie z teczowymi flagami i w "strojach
          organizacyjnych"
          • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:00
            a moze raczej z rozowymi trojkatami na ramieniu? Jezeli w ogole wiesz, o czym
            mowie...

--
            • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:17
              i wytatuowany na poslaku. Aby wszyscy mogli zauwazyc
              • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:19
                Poczytaj najpierw, np tutaj:
                pl.wikipedia.org/wiki/Auschwitz-Birkenau
                zanim napiszesz rownie "wesolego" posta.

--
                • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:52
                  przeznaczonych początkowo do osadzania Polaków, a przekształconych stopniowo w
                  główne miejsce masowej eksterminacji (Holocaustu) od 1,1 do 1,5 miliona Żydów,
                  a także wielu Polaków, Cyganów (Romów), jeńców radzieckich oraz obywateli
                  innych państw okupowanej Europy

Nie ma mowy o homoseksualistach. Nawet w linku HOLOCAUST nie ma mowy o
                  homoseksualistach.
                  • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:55
                    klamiesz, czy nie umiesz czytac? To moze ctrl+f Ci pomoze? Swoja droga,
                    myslalem, ze w szkole ucza takich rzeczy i nie trzeba tego szukac w sieci...

--
                    • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:34
                      Ctr+F nie znajduje slowa homoseksualizm z podanym przez ciebie linku.
                      • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:37
                        ehhhh. O odmianie slyszal? Wpisz "homoseksualistow". A moze lepiej przeczytaj
                        caly tekst, chyba warto wiedziec wiecej. Nie jest az tak dlugi... A o
                        homoseksualistach jest dosc szybko.

--
                        • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:56
                          I dalej nic z tego. Nie ctr+f znajduje slowa "homoseksualistow" w podanym
                          artykule.
                          • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 17:07
                            A gdybys napisal wyraz z polskimi znakami, to...? Moze popros mame o pomoc?
                            Wskazowka: wpisz samo "homo". I przestan sie kompromitowac, bo wysle Ci
                            rachunek za korepetycje.

I jeszcze jedno. Przeczytaj ten tekst. Nie badz leniem.

--
                  • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:58
                    widze, za za duzo wymagam, skoro szukasz o homoseksualistach pod "holokaust".
                    Oba slowa na "ho", ale to troche za malo...

--
                    • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:45
                      "Oba slowa na "ho", ale to troche za malo..." I tu sie z toba zgadzam. To
                      troche za malo aby wykrzykiwac: Stop z Holocaustem na Paradzie normalnosci.
                      • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:54
                        nie slyszalem takich hasel na tej paradzie. Slyszalem glownie "Mlodziez
                        Wszechpoooolska".

--
                        • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:57
                          Młodzież Wszechpolska krzyczała "Pederaści!", "Lewacy do pracy", "Chłopiec,
                          dziewczyna, normalna rodzina"., druga strona "nigdy więcej Holocaustu".
                          • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 17:01
                            czyli mowisz o paradzie antyfaszystow? A co w tym dziwnego, ze antyfaszysci
                            krzycza "nigdy wiecej Holocaustu"? Ja tez mam nadzieje, ze nie bedzie nigdy
                            wiecej Holocaustu i to haslo mnie nie razi.

Co slyszeli Wszechpolacy slyszalem niezle, bo siedzialem bardzo blisko.

Szczerze mowiac odwazna ta mlodziez, jak idzie przez miasto i wola "pederasci"
                            na zmiane z "Mlodziez Wszechpooooolska" :-).

--
                            • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 17:41
                              To nie krzuczeli antyfaszysci lecz antynormalni. A z drugiej strony mam
                              pytanie, czy na parade rownoscie zabrales ze sobo swoje nieletnie dzieci. W
                              sumie nie codziennie mogo obejrzec porno na zywo.
                              • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 17:44
                                porno??? smieszny jestes kolego, opowiedzial Ci to jakis czlonek MW?

Znalazles juz to slowo, czy ciagle szukasz?

--
                                • lolo11 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 18:30
                                  Znalazlem, jedno! Zaraz po nimieckich przestepcach kryminalnych, w sumie tez
                                  ofiarach Holocaustu.
                                  • yeellow Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 18:58
                                    brawo, jedno znalazles. Jest jeszcze drugie, znajdz juz sam.
                                    I przeczytaj koniecznie co to byl Holokaust, bo publicznie sie OSMIESZASZ, jak
                                    malo kto... Jak mozna, mieszkajac w Polsce, nie wiedziec co to byl holocaust???
                                    Wstyd.

--
    • curious2003 Re: to brudy i syfy polityczne w tych paradach 18.06.05, 14:37
      w paradach pedziow/lesb i mlodziezy wszechpolskiej nie chodzi o obrone
      wartosci. tu chodzi o zwrocenie na siebie uwagi roznej masci politykierow. z
      homo za rece sie lapia lewusy z ex-SLD, a z mlodziezowka idzie pod reke
      Wielkolud wspierany przez dwoch Krasnoludow.

Jedni i drudzy sa siebie warci, probuja zyskac na tych manifestujacych i po ich
      lbach i karkach dobrac sie do zloba.

A dlaczego tak sadze? Na tych paradach glownie slychac tylko polityczne hasla,
      grupki przeciwnikow sie przekrzykuja, jedni wyzywaja drugich od faszystow i
      Zydow.

Ja jestem przeciw jednym i drugim pajacom. Wiekszosc ludzi i tak ma to wszystko
      w d....e, na te parady chodza male grupki nawiedzencow.

To juz wiecej bralo udzial w paradzie cyklistow przez Warszawe. Tu intencje sa
      czyste. Zapraszam na parade cyklistow w ostatni piatek miesiaca na Pl.
      Zamkowym. Ostatnio bylo 2300 luda.
      • yeellow Re: to brudy i syfy polityczne w tych paradach 18.06.05, 14:39
        Ostatnim zdaniem zaprzeczasz jednemu z poprzednch. Przypominam 2300 < 2500 ;-)

--
      • gabbriell Re: to brudy i syfy polityczne w tych paradach 19.06.05, 11:32
        parada cyklistów???Ciekawe...zawsze słyszałem że za szystko są odpowiedzialni
        Żydzi,cyklisci i homoseksualiści.Uważaj,po po pedałac jako takich przyjdzie
        czas na ,,cudowne dzieci dwóch pedałów".jak kiedyś powiedział sprawozdawca
        Wyścigu Pokoju.
    • bobi1980 metody jak w komunizmie 18.06.05, 14:42
      "Wielu demonstrantów przyjechało do Warszawy specjalnie wynajętymi autokarami z różnych stron Polski." kiedys na parady, wiece itp. autokary przywozily gornikow, hutnikow, wojsko... tak sie robilo tłum, aby pokazac jakie to partia ma poparcie w spoleczenstwie... zenada!!!!
      metody zywcem z komunizmu, ale co sie dziwic LPR to partia komunistyczna udająca że jest prawicową, nawet program mają bardziej socjalistyczny niż tzw.lewica
      • nagranicy Re: metody jak w komunizmie 18.06.05, 14:45
        bobi1980 napisał:

> "Wielu demonstrantów przyjechało do Warszawy specjalnie wynajętymi autokarami z
        > różnych stron Polski." kiedys na parady, wiece itp. autokary przywozily gornik
        > ow, hutnikow, wojsko... tak sie robilo tłum, aby pokazac jakie to partia ma pop
        > arcie w spoleczenstwie... zenada!!!!
        > metody zywcem z komunizmu, ale co sie dziwic LPR to partia komunistyczna udając
        > a że jest prawicową, nawet program mają bardziej socjalistyczny niż tzw.lewica

Bo ekstrama, czy prawicowa czy lewicowa to zasadniczo dokladnie to samo.
        Te same metody, te same cele, tylko w innym przebraniu, a generalnie - zamordyzm
        i wladza w jednych brudnych lapach.
        • pandada Re: metody jak w komunizmie 19.06.05, 13:38
          Co to jest "ekstrema lewicowa"? Komuniści czy anarchiści.
          Antyfaszyści nie są żadną ekstremą. Protestują przeciw złu.
          Komuniści natomiast nigdy specjalnie prawami homoseksualistów się nie przejmowali.

Polityków nie da się umieścić na jednej osi. Opcji jest wiele i są kombinowane wg różnych kryteriów.

Prawica raczej nie jest kojarzona z gospodarką wolnorynkową, a konserwatyzmem, religią, "czystością" narodu.
    • pimpek_sadelko niech giertych J.P. II ryja sobie nie wyciera!/nt 18.06.05, 14:42

• t-800 Re: niech giertych J.P. II ryja sobie nie wyciera 18.06.05, 15:37
        A co - tylko Samoobrona i PD mogą?
    • demokratus WCZORAJ MINĄŁ ROK OD ŚMIERCI JACKA K.,... 18.06.05, 14:44
      Myślę, że czas na refleksję nad Wielką Postacią. Teraz wyraźnie widać jak
      bardzo nam brakuje autorytu moralnego, jego sposobu myslenia opartego na
      płaszczyźnie toleracnji i miłości do bliźniego. Nie oczekujmy zrozumienia oo
      kleru i przybudówek około klerykalnych, tj. LPRu, czy MW. Jacek Kuroń byłby
      świetnym mediatorem ze swoją tak łatwo rozpoznawalną twarzą, pełną bolu i
      cierpienia, a zarazem wesołą, figlarną. Brakuje nam Ciebie, Jacku...
    • meritum3 Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 14:58
      Młodzież Weszpolska poniosła porażkę - nie pomógł nawet koń który mówi - ito
      własnie cieszy, że pozostała młodzież jest normalna.
    • kon_by_sie_usmial Re: MANIPULACJA W ANKIECIE!!! 18.06.05, 15:02
      Jeszcze kilkanaście minut temu głosy rozkładały się następująco:

1. Parada Rozumu ok. 50%
      2. Parada Równości ok. 27%
      3. Parada Normalności (wg MW) ok. 23%

A teraz patrzę, zaledwie kilkanaście minut później i proporcje są zupełnie inne i wskazują, jakoby społeczeństwo popierało Młodzież Wszechpolską. MANIPULACJA, MANIPULACJA, MANIPULACJA!!!

Ktoś zhakował chyba tę sondę i stąd ta zmiana wyników.

koń
      • nagranicy Re: MANIPULACJA W ANKIECIE!!! 18.06.05, 15:03
        kon_by_sie_usmial napisał:

> Jeszcze kilkanaście minut temu głosy rozkładały się następująco:
        >
        > 1. Parada Rozumu ok. 50%
        > 2. Parada Równości ok. 27%
        > 3. Parada Normalności (wg MW) ok. 23%
        >
        > A teraz patrzę, zaledwie kilkanaście minut później i proporcje są zupełnie inne
        > i wskazują, jakoby społeczeństwo popierało Młodzież Wszechpolską. MANIPULACJA,
        > MANIPULACJA, MANIPULACJA!!!
        >
        > Ktoś zhakował chyba tę sondę i stąd ta zmiana wyników.
        >
        > koń

Nie przejmuj sie, to... normalne.
    • s4321r [...] 18.06.05, 15:03
      • yeellow Re: Rozwiążemy problem pedałów 18.06.05, 15:08
        pokolenie JP2 dorwalo sie do glosu...

--
    • smok5 Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:11
      Od miesiąca oświecone media zajmują się nadmiernie pedalstwem. O tych
      zboczeńcach powinno się co najwyżej pisać i czytać w rubrykach kryminalno
      obyczajowych.
      • nagranicy Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:13
        smok5 napisał:

> Od miesiąca oświecone media zajmują się nadmiernie pedalstwem. O tych
        > zboczeńcach powinno się co najwyżej pisać i czytać w rubrykach kryminalno
        > obyczajowych.

A to zawdzieczasz jasnie nam panujacemu prezydentowi Kaczynskiemu - do niego
        kieruj pretencje - media z afer zyja. Prezydent afer wywolywac nie powinien.
        • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:27
          Kaczyńskiemu ojej. Ten Pan po prostu wykorzystał okazję by jeszcze lepiej sie
          zareklamować wśród swojego elektoratu. Coż o ile nic sie nie zmieniło to pan
          Biedroń działa w SDPL zatem też chciał pomoc cementujac swoje środowisko
          własnej partii i co z tego wyszło. Może i zcementował, ale chyba kosztem
          własnych kolegów bo wywołało to z pomocą Kaczora i MW spirale nienawieści.
          • nagranicy Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:35
            rnrr napisał:

> Kaczyńskiemu ojej. Ten Pan po prostu wykorzystał okazję by jeszcze lepiej sie
            > zareklamować wśród swojego elektoratu. Coż o ile nic sie nie zmieniło to pan
            > Biedroń działa w SDPL zatem też chciał pomoc cementujac swoje środowisko
            > własnej partii i co z tego wyszło. Może i zcementował, ale chyba kosztem
            > własnych kolegów bo wywołało to z pomocą Kaczora i MW spirale nienawieści.

Ales to wymyslil:-)))
            Gdyby od razu zezwolil na parade to cala afera trwalaby 2 godziny.
            A jesli lamanie prawa zbierze mu dodatkowy elektorat to bedziemy mieli jasnosc
            co do calej formacji PiS. I pamietaj, jak to ktos juz tu napsal, ze jego
            kadencje sie skoncza, a pedaly beda.
            • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:43
              No własnie dlatego tak postąpił bo miał świetną okazję i co i niby w czasie
              takiej kotłaniny politycznej idea parady równości ma szanse i miała szanse sie
              przebić bo ją zgniotła polityka. Oczywiscie ze nie i to doskonale widać i
              slychać niemalze na każdym kroku. Gdy sie coś chce zrobić w imie idei to
              rozsadnie jest czasem chwile poczekać ale nie po co....
              • an9991 Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:50
                rnrr napisał:

> No własnie dlatego tak postąpił bo miał świetną okazję i co i niby w czasie
                > takiej kotłaniny politycznej idea parady równości ma szanse i miała szanse
                sie
                > przebić bo ją zgniotła polityka. Oczywiscie ze nie i to doskonale widać i
                > slychać niemalze na każdym kroku. Gdy sie coś chce zrobić w imie idei to
                > rozsadnie jest czasem chwile poczekać ale nie po co....

czyli sugerujesz że należało siedzieć cicho i nie mówić nic o ewidentnym
                łamaniu konstytucji przez kaczyńskiego żeby nikt nie mógł tego wykorzystać
                politycznie? ciche zezwolenie na łamanie praw człowieka ma w historii swoje
                czarne karty i nie warto tego powielać!!!!
                • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:56
                  No skąd!!!! Nic takiego nie sugeruję i wielokrtonie na forach pisalem, ze
                  Kaczor popełnił błąd. Sugeruję, że gdy chce sie działać na rzecz rowności to
                  powinno się to robić mimo wszystko nie w czasie największej politycznej wojny
                  bo z góry było do przewidzenia czym to się skończy. Uważam, ze świat by sie nie
                  zawalił gdyby parada sie odbyła np w listopadzie. To raz a dwa to parada nie
                  jest jedyną formą walczenia z nietolerancja za to bardzo medialną. Dlatego
                  mozna bylo się wykazać odrobiną cierpliwośc. Na koniec personalnie: wyjatkowo
                  zauważam nie dociera to co mówie własnie do Ciebie zatem polecam dwa razy coś
                  przeczytać, a nie pisać, że żekomo sugeruję akceptacje łamania konstytucji.
                  Swoją drogą to są od tego urzędy państwowe wiec złóż skargę
                  • yeellow Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:02
                    no, nie, na parade w listopadzie ja sie nie zgadzam. Kto organizuje parady w
                    listopadzie? Parady musza byc w lecie, ew. pozna wiosna i wczesna jesien. Co
                    roku sa mniej wiecej w tym samym czasie i to jest dobry termin.

--
                    • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:08
                      Ojej nie zgadzaj się ale liczyłem, ze anggcoś tam mi raz konstruktywnie
                      odpisze. Zazwyczaj coś pisze powtarzacjac w kołko swoje i niechetnie zbija
                      argumenty innych. Teraz pewnie jak zawsze zacznie pisac o ile jeszcze jest o
                      terminie parady a liczylem, ze mi coś fajnego napisze i rzeczowego przy okazji.
                      • yeellow Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:23
                        z tego co widze odpisal mniej wiecej to samo :-)

--
                        • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:27
                          No coż jest akurat przewidywalny. Jak przewidziałem zaczął od razu od terminu
                          parady co mu podrzuciłeś, bo to było na rękę i nie wymagało głębszej analizy.
                      • arkun Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:37
                        > Ojej nie zgadzaj się ale liczyłem, ze anggcoś tam mi raz konstruktywnie
                        > odpisze. Zazwyczaj coś pisze powtarzacjac w kołko swoje i niechetnie zbija
                        > argumenty innych. Teraz pewnie jak zawsze zacznie pisac o ile jeszcze jest o
                        > terminie parady a liczylem, ze mi coś fajnego napisze i rzeczowego przy okazji.

Twoj problem polega na tym, ze nie widzisz, iz kazdy termin na Rarade Rownosci
                        jest zly dla pana Kaczynskiego i innych koscielnych poplecznikow. Kup sobie
                        katolicki kalendarz i zobacz ile jest koscielnych swiat, imienin swietych itd. A
                        tu jeszcze sa biezace uroczystosci - a to jakis pomnik sie odslania, a to jakas
                        wazna delegacja przyjezdza do stolicy.
                        Gdyby byl inny termin to wtedy powodem bylyby np. imieniny jakiegos waznego
                        swietego i co i wtedy bys mowil, ze nie koniecznie nalezy planowac parade ktora
                        moze obrazic uczica religijne.
                        W Polsce, dla rzecznikow dyskryminacji, nie ma zadnego dobrgo terminu na taka
                        demonstracje.
                        • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:50
                          Już bez przesady znowu. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Podrzymuję
                          tylko stwierdzenie, ze nadmierne upolitycznienie wywołane własnie kalendarzem
                          politycznym nie tam katolickim nie poslużyło ze wszechmiarsłusznym celom parady
                          i tu o to chodzi. Raz siła parady jest przeceniana a dwa upolityczniana dlatego
                          by ja rozsadnie wykorzystać trzeba trochę pomysleć i dobry termin by sie
                          znalazł.
                          • marina_babe Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 19.06.05, 00:41
                            W zeszlym roku też był kalendarz polityczny? Ok, 1 maja był szczyt, więc paradę
                            przesunięto. To Kaczor kwakał, że jak mozna 2 dni po Bożym Ciele...no ale to
                            było przed wyborami do Parlamentu UE. W tym kraju każdy dzień jest katolickim
                            świętem - a kraj przecież LAICKI!!!

Może wyeksportowac LPR MW i ich kumpli do Iranu. Tam jest państwo wyznaniowe.
                            Ale to przecież obojętne, czy muzułmanie, czy katolicy - fanatyk fanatyka
                            zrozumie.
                  • an9991 Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:07
                    społeczeństwo ma sie dostosowywać do kalendarza politycznego? to postawienie
                    sprawy na głowie; to nie ludzie są dla polityków i demokracji tylko odwrotnie
                    poza wszystkim kto demonstruje w listopadzie? w deszczu i śniegu? tradycyjnie
                    robi się to raczej na wiosnę
                    • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 16:19
                      Sorry, ale organizatorzy doskonale wiedzieli co sie świeci. To bylo oczywiste.
                      Chcieli iść na konfrontacje to poszli i wyszło co wyszło. Jeżeli to poslużyło
                      sprawie to gratulacje z powodu instyktu i dalej niech myślą, ze parada wszyskto
                      załatwi. Jeżeli to takie tak recepta to niech sie one odbywają co dzień w innym
                      mieści Polski wtedy od razu wszystkie problemy znikną. Górnicy wiedzą kiedy w
                      imie swoich interesów protestować, pielegniarki też i rolnicy również i wszyscy
                      robią to pod kalendarz polityczny. Spełeczeństwo od dawna sie do niego
                      dostosowuje wiec nie rozumiem czego w tym przypadku nie mozna go był zręczniej
                      wykorzystać, a prawem tak sie posłużyc by upokorzyć Kaczyńskiego.
                      • an9991 Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 17:25
                        rnrr napisał:

> Sorry, ale organizatorzy doskonale wiedzieli co sie świeci. To bylo
                        oczywiste.
                        > Chcieli iść na konfrontacje to poszli i wyszło co wyszło. Jeżeli to poslużyło
                        > sprawie to gratulacje z powodu instyktu i dalej niech myślą, ze parada
                        wszyskto
                        >
                        > załatwi. Jeżeli to takie tak recepta to niech sie one odbywają co dzień w
                        innym
                        >
                        > mieści Polski wtedy od razu wszystkie problemy znikną. Górnicy wiedzą kiedy w
                        > imie swoich interesów protestować, pielegniarki też i rolnicy również i
                        wszyscy
                        >
                        > robią to pod kalendarz polityczny. Spełeczeństwo od dawna sie do niego
                        > dostosowuje wiec nie rozumiem czego w tym przypadku nie mozna go był
                        zręczniej
                        > wykorzystać, a prawem tak sie posłużyc by upokorzyć Kaczyńskiego.

przepraszam rnrr ale teraz to zupełnie cię nie rozumiem? w takim razie twoim
                        zdanie dobrze że demonstrowli teraz czy źle? wcześniej pisałeś że nie powinni
                        demonstrować w okolicy wyborów a teraz że wszyscy właśnie w takich momentach
                        protestują? o co chodzi
                        • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 17:56
                          O zgrozo czy Ty wogole czytasz co pisze i wyciągasz wnioski gdzie niby
                          napisałem, ze górnicy czy pięlegniarki protestują przed wyborami. Napisałem, że
                          wykorzystają kalendarz polityczny czyli: zbliza się budżet i dzielenie
                          pieniedzy jest strajk. Planowane są zmiany systemowe uderzające w interes
                          branży strajk. Czy teraz te grupy strajkują oczywiście ze nie bo wie, że kraj
                          sie koncenturuje na polityce w innym wymiarze. Mam nadzieję, ze już rozumiesz,
                          ze kalendarz polityczny nie jest tożsamy z okresem przedwyborczym. Wiec
                          przeczytaj jeszcze raz uważnie moje posty i odpowiesz sobie czy czy uważam, ze
                          dobrze czy zle ze ostatnio manifestowali. Dziękuję jednakże, że z góry
                          przeprosiłeś, że zupełnie mnie nie rozumiesz. :) przeprosiny były jak
                          najbardziej na miejscu
                          • an9991 Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 18:51
                            dziekuję za wyjaśnienie i to nie jest tak że nie czytam tego co piszesz tylko
                            bez złośliwości uważam że nie zawsze wypowiadasz się precyzyjnie stąd moje
                            pytania
                            p.s.chyba trochę na siłę szukasz argumentów:))
                            • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 23:50
                              Argumentów na siłę o zgrozo! Myslałem, ze to oczywistości do których się
                              wystarczy odwołać. I to pocieszajace, ze czytasz co piszę. Postaram się jeszcze
                              bardziej wypowiadać precyzyjnie, choć miałem wrażenie, ze piszę bardzo bardzo
                              prosto. :)
                  • woltron Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 19:14
                    Przepraszam, ale nie widzę powodu dla którego jakakolwiek grupa miałby
                    rezygnować z demonstracji i walki o równość tylko dlatego, że trwa kampania
                    wyborcza. Czy dlatego, że jacyś idioci (z pewnymi wyjątkami) chcą się dopchać do
                    koryta mamy (w sensie całego społeczeństwa) rezygnować z naszych praw? Czy na
                    czas wyborów demokracja przestaje obowiązywać i wszyscy mam siedzieć cicho?

Zresztą parada równości została zabroniona już drugi raz przez Kaczyńskiego, a
                    przecież w tamtym roku nie było żadnych wyborów. Jest to decyzja czysto
                    polityczna - przez co wyjątkowo ochydna - i skierowana do konkretnej grupy
                    wyborców.

A swoją drogą ciekaw jestem co zrobi Kaczyński jeżeli okaże się, że jednak
                    złamał prawo (Konstytucję). Będzie to wielce ciekawe - szczególnie jeżeli
                    zostanie prezydentem Polski.
          • grzdyl4 Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:38
            pan kaczynski idzie powolutku w slady hitlera
            pedalow do oswiecimia!!!!!
            • nagranicy Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:40
              grzdyl4 napisał:

> pan kaczynski idzie powolutku w slady hitlera
              > pedalow do oswiecimia!!!!!

Kolejny niewyzyty wrocil z parady...
              • rnrr Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:45
                o to własnie prawda. Hitler i Kaczor to już szczytowa zagrywka propagandowa.
      • kon_by_sie_usmial [...] 18.06.05, 15:14
      • le.donjon Re: Pedalstwo na pierwszym miejscu. 18.06.05, 15:41
        Zgrabne smocze tyłki lubimy szczególnie... Twarde walenie twardych smoków,
        mmhh... :)
    • tomekjeden Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:34
      Pan Roman Giertych i jego neofaszyśći z Młodzieży Wszechpolskiej nie rozumieją
      zasad podstawowych swobód obywatelskich. Homoseksualiści mają takie same prawa
      jak inni obywatele. Jan Paweł Wielki opierał swoje nauczanie na miłosierdziu
      Chrystusa, które jest przesłaniem głównym Dobrej Nowiny. Można się oczywiście
      zgodzić - a nawet należy - z nauką Kościoła dotyczącej rodziny, jako związku
      opartym na miłości kobiety i mężczyzny. "Gott Mit Uns" nie ma jednak nic
      wspólnego z nauczaniem Kościoła.
      • jurek46pink Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:50
        "Gott Mit Uns" nie ma jednak nic wspólnego z nauczaniem Kościoła".
        ========================================
        I to byłoby najważniejsze do zapamiętania po dzisiejszym dniu.
        J.
    • sigus Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 15:58
      jak młodzież wszechpolska i lpr to norolmalni (czyli przeciętni) to ja sie
      wypisuje i przyznaje że jestem wariatem.
      • tupotek Re: Warszawa: rusza wszechpolska Parada Normalnoś 18.06.05, 16:20
        Czy to nie podejrzane, ze w MW są sami chłopcy....?
    • marvel Młodzież Wszechpolska wzorem normalności? 18.06.05, 16:23
      Dla mnie nie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka