Dodaj do ulubionych

PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisji

22.06.05, 13:18
a ja myslałem że PO walczy o wizerunek ludzi mądrych i racjonalnych.
No Panie Tusk - właśnie stwierdzam, że te wybory spędzam w domu - po co mi
taplać się w tym waszym błotku?
Propozycja do racjonalnych - zamanifestujmy swoją absencją wyborczą nasze
niezadowolenie z mierności sceny naszego tetarzuku politycznego
Obserwuj wątek
    • gkubek Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 13:25
      PO jest coraz bardziej żałosne w próbach przelicytowania kaczorów i wesołego romka.
      Bojkot wyborów to kiepski pomysł. Babcie i inteligencja w pasiastych krawatach
      na pewno pójdą głosować.
    • t-800 Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 13:26
      friedmar napisał:

> a ja myslałem że PO walczy o wizerunek ludzi mądrych i racjonalnych.

Akurat na to monopol ma PD.

ROTFL!
    • m15 Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 13:27

ale ze myslenie nie jest twoja najmocniejsza strona to takie bledne wnioski
      wyciagasz z faktu iz po widzi powody dla których belka powinien podac sie do
      dymisji,oczywiscie czerwoni niczego widziec nie chca lub nie widza cóz taka to
      formacja
    • mniejwiecej hawd populistom i kretaczom 22.06.05, 13:35
      glosujcie na platforme demokratyczna
    • dr.kidler Daj se luz Donald .... 22.06.05, 13:36

... nie rob z siebie... tego... Giertycha.
    • lucyperek2 jak widzę zebrała się grupka czerw. szczekadełek 22.06.05, 13:43
      Tym klakierzykowaniem już wiele nie zdziałacie. Kłamstwo musi być nazwane
      kłamstwem, a zbrodnia zbrodnią parchy. Brawo Donek !

Na pohybel władzy ludowej !
      • friedmar Re: jak widzę zebrała się grupka czerw. szczekade 22.06.05, 13:55
        lucyperek2 napisał:
        > Tym klakierzykowaniem już wiele nie zdziałacie. Kłamstwo musi być nazwane
        > kłamstwem, a zbrodnia zbrodnią parchy
        No i właśnie dlatego żaluję że jestem polakiem, Jezu; - lucyperek i tobie
        podobni - przecież ta żółć w was aż kipi. Żebym chociaż miał pewność że z moich
        podatków i składek ZUS żaden z was nic nie ma.
        • lucyperek2 Re: jak widzę zebrała się grupka czerw. szczekade 22.06.05, 14:06
          > No i właśnie dlatego żaluję że jestem polakiem, Jezu; - lucyperek i tobie
          > podobni - przecież ta żółć w was aż kipi. Żebym chociaż miał pewność że z moich
          > podatków i składek ZUS żaden z was nic nie ma.

Obawiam się kolego, że podatków to ja płacę kilkadziesiąt razy wiecej od Ciebie.
          We mnie nie kipi żółć jeno chęć postawienia spraw na głowie. Dosyc mam
          ustawianych przetargów, bandyckiego podnoszenia podatków, akcyz i zakumplowanego
          wymiaru sprawiedliwości głaszczącego po główce każdego swojaka. Takie państwo
          utonie. Więc chodzi jedynie o elementarne zasady.
          Nie jestem z żadnego PiSu cze ligi od tych popieprzonych rodzin.
          • friedmar Re: jak widzę zebrała się grupka czerw. szczekade 22.06.05, 16:27
            "Obawiam się kolego, że podatków to ja płacę kilkadziesiąt razy wiecej od
            Ciebie." - jako osoba fizyczna? - jesteś członkiem zarządu Henkel Polska?
    • piterro TUSKU PAMIĘTAJ! 22.06.05, 13:50
      Elektorat PO to w dużej części ludzie inteligentni, dla których sprawy
      gospodarcze są ważniejsze niż walenie się teczkami po łbach! Więc Tusku,
      jeszcze kilka takich demagogicznych zagrywek ze strony PO i przestanę w was
      wierzyć! Zostawić Belkę w spokoju!
      • aron2004 Re: TUSKU PAMIĘTAJ! 22.06.05, 13:59
        > Elektorat PO to w dużej części ludzie inteligentni, dla których sprawy
        > gospodarcze są ważniejsze niż walenie się teczkami po łbach! Więc Tusku,
        > jeszcze kilka takich demagogicznych zagrywek ze strony PO i przestanę w was
        > wierzyć! Zostawić Belkę w spokoju!

Niech dalej podnosi podatki!
    • obcy444 Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 13:58
      Te gnidy z PO, o innych nie mowiac, nic by tylko rozwalaly panstwo, w ktorym
      musimy zyc - dla plugawej wlasnej korzysci.
    • suco Te oportunistyczne i politykierskie głupoty... 22.06.05, 13:59
      ... w ustach pana Tuska są bardziej skandaliczne i kompromitujące niż jakiś tam
      UBecki papier podpisany dla świętego spokoju przez Pana Belkę.
      Wstyd! Jeszcze do dzisiaj wahałem się czy nie zagłosować na PO. Teraz jest to
      dla mnie jasne - to ten sam oportunizm co inni.
    • pan.to.nima Arogancka prowokacja, 22.06.05, 14:04
      zeby domagac sie od prezia odspawania Belki.

Po pierwsze: sam prezio go przyspawal
      Po drugie: prezio ideowym spadkobierca Spawacza jest
      Po trzecie: Belka jest jak "Kanclerz" - nie-do-odspawania

ergo: prezio nie odspawa, sianem sie wykreci, a moze nawet
      zatanczy przed Tuskiem.

Zeby tylko Tusk nie zapomnial wetknac mu 5 baksow.
    • superkulfon Po to jakis kameleon 22.06.05, 14:08
      raz udaja madrych i rzeczowych ludzi a na drugi dzien gadaja jak jakies
      oszolomy...
      Po pierwsze Belka sam sie podal do dymisji w maju tylko zostala ona odrzucona.
      Po drugie jesli ten swistek PO nazywa wspolpraca to ja dziekuje za tak rzetelna
      i rzeczowa partie.
      Zdecydujcie sie wreszcie czy chcecie byc partia dla ludzi madrych chcacych
      lepszej polski czy sie scigacie o tepakow z PiSuarem, Chamoobrona i PRLem.
    • nemi13 kto lustruje ? 22.06.05, 14:10
      i mamy drugi przyklad walki o stolki . giertych potem tusk i kto jeszcze ?
      panowie akta sb sa wredne maja wiele kopi , i nie wiadomo gdzie sa ! nikt nie
      wie co panowie oficerowie pisali i w jakim aspekcie ? moze sie okazac ze
      orginaly zniszczone ale kopie pozostaly i tam sa rozne grzeszki
      naszych "swietych i "krysztalowych" . sad ma wydac decyzje a nie polityk . a
      kto uzywa teczek do walki politycznej powinien byc relegowany z tego kregu .
      dosc insynuacji i pomowien .
      • jestemzewsi Re: kto lustruje ? 22.06.05, 14:16
        Odbiegając nieco od tematu: od kiedy to SB jest instytucją godną bezwzględnego
        zaufania?
    • lucyperek2 Ale was wysypało śmiecie...ha, ha 22.06.05, 14:13
      czytam te wypluwanki wyżej i przypominają mi się ociekające świętym oburzeniem
      "listy do redakcji" czyli do Trybuny Ludu w czasach szalejacego Jaruzela. Jakże
      pięknie Eleonora P., akuszerka z Brzęchocic apelowała do władz o ukróceniu
      chamskiego procederu posiadania zachodnich aut przez tzw. prywaciarzy. "Dlaczego
      Partia na to pozwala " pytała retorycznie "by taki żłób patrząc kpiąco w oczy
      umęczonym ludziom pracy podjeżdżał Tojotą pod dystrubutor z ropą i tankował bez
      kartek ?".
      Ale piękne czasy były , co, parchaci ?

• gkubek Re: Ale was wysypało śmiecie...ha, ha 22.06.05, 14:18
        Wytrzyj sobie monitor, bo pewnie już go nieźle zaplułeś cyperku :-)
        • lucyperek2 Następny...ha, ha. Dobra zabawa. 22.06.05, 14:22
          Ale mam wrażenie, że zapluwacie to się raczej wy parchate komuchy !
          Miło patrzeć :)))
    • zenek2011 Myslalem ze ma pan panie Donald wiecej rozumu. 22.06.05, 14:16
      Aswiadczenia takie podpisywaloa wiekszosc ludzi wyjezdzajacych za granice,
      takie byly czasy. rowniez sportowcy i inni...
      • lucyperek2 Re: Myslalem ze ma pan panie Donald wiecej rozumu 22.06.05, 14:25
        > Aswiadczenia takie podpisywaloa wiekszosc ludzi wyjezdzajacych za granice,
        > takie byly czasy. rowniez sportowcy i inni...

Wyjeżdżałem wielokrotnie. Nikt, nigdy nie kazał mi podpisywać żadnego
        oświadczenia i ZOBOWIĄZANIA do współpracy z SB. A jakby kazał to bym po prostu
        tego nie zrobił. Do tego nie można było nikogo zmusić.

Ale zaraz, tu przecież chodzi nie o to, że cos podpisał , tylko o to że na
        pytanie "podpisałeś ?" odpowiedział "nie podpisałem". Czy to przystoi
        człowiekowi z rządu ?
        • cheetah15 Re: Myslalem ze ma pan panie Donald wiecej rozumu 22.06.05, 14:30
          Ja też nie: ani przed wyjazdami na paromiesięczne praktyki, ani na sesje
          naukowe, ani prywatnie. A kiedy podetknięto mi coś przed wyjazdem do Kanady
          (pryw.), po prostu oddałem paszport. I tyle. To tak samo, jak z tłumaczeniami,
          że ktos się MUSIAŁ zapisać do PZPR.
        • gkubek Re: Myslalem ze ma pan panie Donald wiecej rozumu 22.06.05, 19:17
          Przecież swoi nie musieli niczego podpisywać przemalowany chłopczyku :-P
    • tadeuszosinski48 Tusk i Rokita -czekam na wasze TECZKI w Internecie 22.06.05, 14:21
      Tusk i Rokita zgodnie z waszymi obiecankami zajmicie się i to już ujawnieniem
      swoich TECZEK esbeckich w Internecie.ponieważ jesteście walczącymi z czerwoną
      zarazą,to jako pokrzywdzeni przez znienawidzony przez was PRL,teczki już macie
      w swoich sejfach.chcemy potwierdzenia waszych wiarygodności co do tych idealnych
      wręcz tez programu wyborczego,gdzie pierwszym krokiem jest jawnośc i publiczna
      dostępność waszych teczek "robionych" przez wspaniałych i wiarygodnych oficerów
      esbecji.
      • lucyperek2 Z szacunkiem czerwony parchu ! 22.06.05, 14:27
        Bo ci pęknie żyłka w twoim wypranym przez Komintern mózgu.
    • tadeuszosinski48 Tusk,gdzie jest obiecane MILION MIEJSC PRACY ?! 22.06.05, 14:35
      Tusk,gdzie jest obiecane przez ciebie jak byłeś w KLD jeden milin nowych
      miejsc pracy?! Jesteś niewiarygodny.Jako wicemarszałek Senatu w ubiegłej
      kadencji kosztowałeś Polaków półtora milona złotych.Co za te pieniądze
      uczyniłeś dla naszego pięknego kraju?! W obecnej kadencji także kosztujesz nas,
      Polaków półtora milona złotych,i to tylko dla siebie i swoich potrzeb biura
      poselskiego?! Co zrobiłeś dla nszych rodaków za te pieniądze?! Hipokryto.
      • rnrr Re: Moze bedzie poczekamy zobaczymy 22.06.05, 14:43
        Nie interesuje mnie bronienie Tuska ale dwie rzeczy tylko tak w woli polemiki i
        wskazania, ze nie taki diabeł straszny. Po pierwsze jeśli pamietami to KLD nie
        rzadziło w latach 93-97 bo nie weszli do parlamentu, a to był program KLD,
        który na realizacje nie miał szans. Po drugie to zobacz ile nas kosztuje cała
        klasa a nie tylko TUSK. 460 posłów i 100 senatorów to kolosalne pieniądze.
        Marszałek i wice bierze za cztery lata 750 tysiecy prawie. Ten problem nie
        dotyczy tylko Tuska ale całej klasy politycznej. Jedną rzecz chyba przyznasz w
        poprzedniej kandencji skutecznie doprowadził do końca bo był inicjatorem bardzo
        z mojego punktu widzenia ustawy ograniczającej liczbę radnych o 30%. To
        przynajmniej coś w przeciwieństwie do tworzenia coraz to nowych agend i urzedów
        i zatrudnianie kolejnych stad niepotrzebnych raczej urzędników, jak to robią
        coniektórzy inni. W tym widze wiekszy problem
        • lucyperek2 RNRR, z kim Ty próbujesz dyskutować, przecież to 22.06.05, 14:50
          czerwony klakier piszący stylem Żołnierza Wolności. Grupa liberalna w
          awuesowskim sejmie (m. in. Balcerowicz) domagała sie wprowadzenia podatku
          liniowego i generalnego ich obniżenia. Jednak zdrowy trzon socjalistyczny do
          tego nie dopuścił, bo jak tak może być, że jakiś palant się bogaci. W łeb ! I
          tak to jest z tymi miejscami pracy.

• rnrr Re: próbuje tylko dyskutowac i sądze ze mozna 22.06.05, 14:56
            czytam nie raz tego pana i jego posty są przynajmniej uargumentowane w jakimś
            stopniu, i nie ma w nich wyzwisk czego szczególnie tu nie lubie. Skoro zaś są
            jakos umotywowane to po prostu w ramach hobby (pisanie na tym forum) moge na
            nie spróbować odpowiedzieć rzeczowo bo na tym idea tego forum polega. Wierz mi,
            ze są tu osobniki których jedynym celem jest strzelanie do wszystkiego na prawo
            od PD i atakowanie wszelkimi chwytami cześto bardzo chamskimi. Wtedy zazwyczaj
            to omijam. Jednak powyzszy post byl zwyklym wyrażeniem opinii a kto kształtuję
            opinii jego adresata to już problem tego pana nie mój. Mi nic do tego. Pytał
            wiec zwyczajnie odpowiedziałem.
        • superkulfon To moze ja tez popolemizuje 23.06.05, 12:12
          Nie interesuje mnie bronienie Tuska ale dwie rzeczy tylko tak w woli polemiki i
          >
          > wskazania, ze nie taki diabeł straszny. Po pierwsze jeśli pamietami to KLD
          nie
          > rzadziło w latach 93-97 bo nie weszli do parlamentu"

Ale w latach 1997 2001 juz weszlo jako AWS, ktore potem sie rozpadlo na PO PiS
          i pare innych partyjek.

A efekty tych rzadow to:
          1. wzrost bezrobocia w latach 1997 2001 z 11 do 18%!
          2. Spadek tempa rozwoju gospodarki z 5 % do 0,5%
          3. 80 mld dziura budzetowa

Tym panom powinno sie juz podziekowac tak samo jak SLD. Oni juz spiep... co
          mieli spiepr....
          • synu Re: To moze ja tez popolemizuje 23.06.05, 12:34
            > Ale w latach 1997 2001 juz weszlo jako AWS, ktore potem sie rozpadlo na PO
            PiS
            > i pare innych partyjek.
            >
            > A efekty tych rzadow to:
            > 1. wzrost bezrobocia w latach 1997 2001 z 11 do 18%!

Klamstwo.

> 2. Spadek tempa rozwoju gospodarki z 5 % do 0,5%

Klamstwo.

> 3. 80 mld dziura budzetowa

Klamstwo.

Dosc czesto klamiesz. Moze PD sie toba zainteresuje.

K
            R
    • tadeuszosinski48 TUSK,opamiętaj się!Balcerowicz też był w Stanach! 22.06.05, 14:42
      Tusk,co ty igrasz Polską.Nakaż Kwaśniewskiemu,żeby razem z Belka odwołał
      Balcerowicza,bo też był w tym okresie w USA na stypendium naukowym,ma zatem
      także esebcka teczkę.Jak bedziesz pokazywał w Internecie swoją i Rokity,
      wasze esbeckie teczki,nie zapomnij swoim rodakom pokazać teczki Balcerowicza -
      podstawę prawną znajdziesz,bo jesteś zdolny leń. Tusk,co ty wyczyniasz?!
      • rnrr Re: TUSK,opamiętaj się!Balcerowicz też był w Stan 22.06.05, 14:50
        Coz takiego wyczynia. Nie ma problemy w tym co Belka wyczyniał. Mi się akurat
        nie podoba to, ze premier urzędujący mija sie lekko sprawdo. Szkoda, ze Belki w
        oku nie widziecisz a do innych sie czepiasz. To naturalne działanie lidera
        opozycji. Szef rzadu mija sie z prawdą i mówi ze chce uciec z polityki i już
        chciał. Meczy sie premierujac okropnie wiec to naturalne działanie typowe dla
        krajów demokratycznych. Rozumiem, ze mozna Tuska i PO nie lubic i się czepić
        wszystkiego co tylko mozna, ale czy to zawsze wynika z oceny ich działań czy
        raczej z tego, ze sie uwielbia ich oponentów to juz inna sprawa.
        • tadeuszosinski48 Sędzia Zb.Puszkarski wczoraj powiedział dla PAPu: 22.06.05, 14:57
        • tadeuszosinski48 Sędzia Zb.Puszkarski wczoraj powiedział dla PAPu: 22.06.05, 15:04
          Przewodnczacy Sadu Lustracyjnego Zbigniew Puszkowski powiedział PAPowi:
          (...)podpisanie instrukcji wyjazdowej NIE jest jednoznaczne ze zobowiazaniem
          sie do tajnej wspolpracy z SB - nawet podpisanie wlasciwej deklaracji o
          wspolpracy NIE oznacza,ze jest sie tajnym wspolpracownikiem(...).
          A zatem Premier RP nie sklamal.
          A Tusk ma zachecac Polakow, a nie zniechecac do udzialu w wyborach.
          do parlamnetu frekwencja wynosi:46%
          do samorzadow frekwencjawynosi:27%
          wynika z tego ze rządzi nami mniejszosc,a w samorzadach to tragizm.
          Tusk,ma zostawic Belke w spokoju,skoro pretenduje na meza stanu.tyle.
          • rnrr Re: Sędzia Zb.Puszkarski wczoraj powiedział dla P 22.06.05, 15:14
            "Tusk,ma zostawic Belke w spokoju,skoro pretenduje na meza stanu" to mu to
            powiedz bo pewnie nie wie. Co do reszty to jesli coś nie jest jednoznaczne to
            znaczy ze jest dwuznaczne, a idąc dalej to znaczy, ze belka mógł o tym
            powiedziec a nie powiedział. Czy to przystoi premierowi? Chyba nie po prostu
            zgodnie z logika zamiatania brudów pod dywan wolał nic nie mówić bo giertysze
            mógł zadawać następne mało przyjemne pytania. Jeśli to jest dla Ciebie mąż
            stanu to ja za takiego dziękuję!!! Co do tekstu o frekwencji i działań Tuska to
            chyba nie sądzisz ze ten jego apel zniecheci do udziału w wyborach. Mnie raczej
            zniechęca to, ze nie mogę pocztą zagłosować bo nie mieszkam gdzie głosuje i
            raczej dlatego nie zagłosuje. Co do Polaków to mysle ze wiele bardziej
            zniecheca ich nie mówiący całej prawdy Belka i wszystkie te afery jakie
            wybuchły ostatnimi czasy, a nie jeden apel TUSKa. Jakby Tusk miał taką siła
            przekonywania to by Kaczor teraz nie liderował w sondażach
    • ossey Re: Premierem moze byc człowiek który publicznie 22.06.05, 14:58
      klamie? Człowieku ten facet popelnil przestepstwo sklamal swiadomie pod
      przysiega. Nie oceniam go z pozycji etyczno-moralnych lecz prawnych.
      Pytanie było jasne i odpowiedz jasna - nie. Koniec kropka. O czym tu dyskutowac.
    • synu Brawo Donald!!! 22.06.05, 16:10
      Premier popelniajacy przestepstwo skladania falszywych zeznan powinien nie
      tylko skladac dymisje - powinien isc do wiezienia!!!
      Nie dajcie sie zakrzyczec przestepcolubom ani listom "intelektualistow".

K
      R
      • ubekkubek Towarzysz Belka podał się do dymisji, 22.06.05, 16:19
        ale tow.prezio dymisji nie przyjął.
        • synu Re: Towarzysz Belka podał się do dymisji, 22.06.05, 17:35
          > ale tow.prezio dymisji nie przyjął.

Belch podawac do dymisji sie nie zamierza a Prezio nie ma czasu na takie, zeby
          sie takimi bzdetami przejmowac.

K
          R
    • borbali Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 20:00
      Po kilku postach widać,że jest wielu pogrobowców PRL-u,którzy boją się Tuska i
      Rokity bardziej niż Kaczorów.Ten lęk jest tym większy im bardziej PO zyskuje w
      sondażach.
      ================================
      Będę głosował na Tuska,bo jest to uczciwy,odpowiedzialny i kompetentny polityk.
      • pantanal Re: PO chce, by prezydent skłonił Belkę do dymisj 22.06.05, 23:56
        Szanuje Tuska i tez mam zamiar na niego glosowac, ale w tej sprawie sie myli.
        Dymisja Belki W TEJ CHWILI bylaby woda na mlyn politycznych awanturnikow:
        Giertycha i Macirewicza. Wcale by nie przestali wojny na teczki; przeciwnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka