oszolom.z.radia.maryja 27.06.05, 20:18 jak świat światem Niemiec Polakowi nigdy nie będzie bratem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolovaxman NO wiecie CO !! 27.06.05, 20:49 analiza tego sondażu pozostawia nieskończenie wiele do życzenia - ja na studiach piszę lepsze analizy, conajmniej na stronicę - a tu nie dowiem się nic o Niemcach i Litwinach - No dajcie spokój !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans A Polak Polakowi Wilkiem. Nie da sie tego zmienic. 27.06.05, 20:50 A Polak Polakowi Wilkiem jest... Nie da sie tego zmienic. Inne Narody sie na nas patrza. Az nie wiadomo, gdzie oczy podziac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
panatha JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 20:50 Litwinii Niemcy Czesi Słowacy Białorusnie i zwłaszca Ukraincy zawsze bedziecie dla nas bracmi jak bardzo Ruscy beda knuć i jatrzyc przeciwko nam Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 21:05 najgorsze coi moze nas spotkac to kolejny sojusz niemiecko rosyjski Odpowiedz Link Zgłoś
ligorta Re: JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 21:10 oszolom.z.radia.maryja napisał: > najgorsze coi moze nas spotkac to kolejny sojusz niemiecko rosyjski > > toć był i nigdy nie został wypowiedziany,ze źródeł zbliżonych do Kremla Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 21:47 a więc jest czego się bac Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie Re: JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 21:49 Z wysokosci mego okna dumam sobie ze wy kochacie tylko siebie i tych z watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors GieWu nie ustaje w wysiłkach poróżnienia Polaków 28.06.05, 09:43 Gazeta WYborcza nie ustaje w wysiłkach poróżnienia Polaków z innymi. Ukryty cel GW: Dorobić Polsce i Polakom jak najbardziej szpetne gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
le.donjon Re: JAK ŚWIAT ŚWIATEM MOSKAL NIE BEDZIE BRATEM 27.06.05, 23:47 A Ty oszołom może byś tak włączył trzeźwe myślenie. Gdzieś musi być ten przełącznik. Odpowiedz Link Zgłoś
le.donjon Pozdrawiamy braci Rosjan! 27.06.05, 23:34 Oraz braci Czechów i Litwinów w szczególności! Nigdy nie będzie Niemiec bratem Polaka, jeśliby nawet rodzime (pożal się Boże) przekupne jud-nazistwo kolejny Wehrmacht sprowadziło do Polski. Ukraińcy niech znają swoje podrzędne miejsce w porządku wszechrzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony No to jedź do Moskwy i zobacz sobie jak Putin 28.06.05, 09:53 i jemu podobni, traktują ludzi. A potem pojedź sobie do Czeczenii, a potem do Biesłanu i zobacz jak matki płaczą tam po spartolonej przez Putina akcji. Widać, że niewola z duszy Ci jeszcze nie wyparowała. Panslawizmu pod moskiewskim butem się zachciewa! Żenada! A Ukraińców zostaw w spokoju, bo Oni widać grubo mądrzejsi od Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: No to jedź do Moskwy i zobacz sobie jak Putin 28.06.05, 13:36 Wolna Polska jako część Zachodu rozmawia z Rosją na równych prawach, natomiast miejsce Ukraińców jest w niewoli. Dobrze, że przywołałeś Biesłan, tę okrutną rzeź niewinnych, której dopuścili się Czeczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: No to jedź do Moskwy i zobacz sobie jak Putin 28.06.05, 13:51 > miejsce Ukraińców jest w niewoli Mógłbym ci obrazowo wyjasnić gdzie jest twoje miejsce ale nożyczkowi i tak wytną. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Propaganda gorsza niz za komuny..... 27.06.05, 23:27 ....Polacy to lubia co im media i politycy i Kosciol kaza lubic....Polacy do inteligentnych nacji nigdy nie nalezeli, ale byly czasy, gdy na przekor nachalnej propagandzie potrafili szukac ziarna prawdy i balansowac swoje opinie.... Od pewnego czasu to sa juz tylko postkomunistyczno- wojtylowe marionetki, sluzace kazdemu kto da kase.... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Michnikowszczyzna musi się skończyć !!! 28.06.05, 09:45 Lub raczej, to MY musimy michnikowszczyznę wykończyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony OSZOŁOM NIE ZNA HISTORII 28.06.05, 09:58 Przed rozbiorami polsko-germańska granica była najspokojniejszą granicą Rzeczypospolitej. Natomiast w pierwotnym znaczeniu, przez długi czas, przytoczone przez oszołoma zdanie brzmiało: ,,Jak Świat, Światem Niemiec Polakowi bratem''. DOŚĆ WIĘC TEGO FAŁSZOWANIA DZIEJÓW I OBYCZAJÓW POD RYDZYKA I GIERTYCHÓW! NIECH CHOROBA I UWIĄD NIE WDZIERAJĄ SIĘ DO NASZYCH DOMÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: OSZOŁOM NIE ZNA HISTORII 28.06.05, 10:09 A czy w ogóle na czymś się zna? To pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: OSZOŁOM NIE ZNA HISTORII i jeszcze.. 28.06.05, 11:17 nie zna samego siebie. ale zna davidamorsa! duet oszolom.z.radia.maryja&davidmors sa niezastapieni. panowie , naprzod do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: OSZOŁOM NIE ZNA HISTORII i jeszcze.. 28.06.05, 13:59 > duet oszolom.z.radia.maryja&davidmors sa niezastapieni. :-) Dokonaj zmian w Matrixie przez użycie "Opcja-Moje Forum" :-). Efektem jest Reset&Delete w/w :-). Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Niemiec to wróg. 28.06.05, 13:49 Ekspansja niemiecka zaczęła się w XII w., objęła Prusy, Pomorze, Sląsk i stopniowo doprowadziła do rozbiorów. Rozbiory Polski były pomysłem Niemiec. Najgorzej żyło się Polakom w zaborze pruskim, podczas gdy Galicja cieszyła się względną autonomią, a zabór rosyjski przeżywał rozkwit i belle epoque (nawet po Powstaniu Styczniowym). Zbrodnie, jakich dopuścili się Niemcy w Polsce w okresie 1939-45 nie mają sobie równych. Powiedzenie o tym, że Niemiec nie będzie Polakowi bratem, jest prastare. Bracia Rosjanie są obecnie słabsi od wrednych Niemców, dlatego przekupni jud- naziści wyżywają się na Rosji i całują opony Mercedesów. Natomiast Polakowi coś takiego nie przystoi. Polacy wiedzą, że stosunki z Rosją są nie najlepsze i pragną je naprawić, choć wiedzą, że to proces trudny i wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony a ,,srutu tu tu'' - znaczy bzdura! 28.06.05, 14:11 To od kogo Bolesław Chrobry otrzymał diadem i Włócznię Św. Maurycego: od cara Rosji czy od Ottona III, cesarza rzymskiego Narodu Niemieckiego? Kogo Chrobry zrobił w konia, uderzając na południe po śmierci Ottona III., jak nie jego następcę Henryka IV.? Która granica ustaliła się i ani drgnęła od XVI wieku do rozbiorów? Głównym architektem rozbiorów była CARYCA KATARZYNA (tu już nie pytam, bo Kolega się wyraźnie he! he! he! określił). ,,belle epoque'' w zaborze rosyjskim... bua ha ha ha ha! A Hotel Bazar, gen. Dezydery Chłapowski czy dr Marcinkowski, to były postaci i zjawiska egzystujące w którym zaborze? - rosyjskim czy pruskim? Mam do Kolegi prośbę: proszę po grubiańsku nie upraszczać Naszych dziejów równając wszystko pod Swoją antyniemiecką fobię. Bo to po prostu jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony ,,proces trudny i wymagający'' he! he! he! 28.06.05, 14:16 ma Kolega rację! Wymagający ślepego poddaństwa w stosunku do moskiewskiego satrapy! Powiem Koledze coś jeszcze: niech Kolega nie wspomina więcej o Powstaniu Styczniowym, bo kolega z takim WIERNOPODDAŃCZYM KREMLOWI, PANSLAWISTYCZNYM podejściem NIE ZASŁUGUJE NA WSPOMINANIE LUDZI, KTÓRZY ODDALI ŻYCIE W WALCE Z CARSKĄ, OBCĄ NIEWOLĄ! BO CHWALENIE ROSJI I JEJ ZAMORDYZMU - TO WŁAŚNIE POLAKOWI NIE PRZYSTOI! WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Fryderyk II zaproponował rozbiory Polski 28.06.05, 16:07 To m.in. moja rodzina walczyła w Powstaniu Styczniowym, za co została przez carską administrację wywłaszczona z dwóch dworków w Łódzkiem. Niemniej ci powstańcy kierowali się chęcią odbudowy wolnej Polski, nigdy ślepą rusofobią. Rosjanie w XVIII. częstokroć ingerowali w wewnętrzne sprawy Rzeczypospolitej, jednak wola do eksterminacji Polski istniała w Berlinie, nie w Petersburgu. To Fryderyk II w 1769 r. zaproponował Katarzynie (Niemce na tronie Rosji) rozbiory Polski jako „idealne wyjście”. Austria pierwotnie chciała nawet zwrócić Polsce Spisz, ale potem przystała na plany pruskie. Polacy i Rosjanie to bratnie narody. Lękliwa kolaboracja z Niemcami jud-naz GW odwróci się przeciwko tej publikacji. Polakom nie przystoi brać opinie GW pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony I gdyby Szanowny Pan od początku tak przemawiał, 29.06.05, 09:07 to nie byłoby tej całej sprzeczki. Rzecz w tym, że mój przodek też był Powstańcem Styczniowym, też doszło w mojej rodzinie do majątkowych strat. Przodek ów - rodzinna legenda - wraz ze swym towarzyszem niedoli, zbiegł z carskiej kibitki. Dużo później była wojna polsko- bolszewicka, w kórej uczestniczył brat mojej babci i jako oficer Wojska Polskiego, swoje widział i swoje przeżył. Później nastał, przyniesiony przez Rosjan, komunizm który w oczach edukującej mnie patriotycznie babci, wiązał się z poczuciem straty, kulturowej degradacji i przymusowego spychania Nas na wschód. Takie są po krótce, przyczyny mojej rusofobii, a ściślej: ,,rusowładzofobii''. Dlatego też tak emocjonalnie zareagowałem na Szanownego Pana post. Co się zaś tyczy mojego życzliwego stosunku do Niemiec. Mimo, że w mojej rodzinie byli żołnierze Armii Krajowej i Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, jakoś łatwiej było mi wybaczyć hitlerowskie przewiny z niemieckiej strony, niż stalinowskie ze strony Rosjan. A to dlatego, że Niemcy po wojnie zrobili dużo, by odciąć się od tej straszliwej karty swych dziejów, natomiast Rosjanie pod wodzą Putina, do dziś bezczelnie gloryfikują swój zbrodniczy imerializm. Przesyłam Szanownemu Panu ukłony! Odpowiedz Link Zgłoś