Dodaj do ulubionych

w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN

27.06.05, 20:35
skarżyli się ze to TV TRWAM ich szkaluje itd tymczasem zupełnie przemilczeli
fakt rozmów między sobą na Jasnej Górze i tego by nie filmowac ludzi
młodych... głos zabrali m.in pos Wenderlich i senator Sienkiewicz..obydwoje
SLD...(też mi autorytety)fakt że nie powiedzieli wprost że o Rydzyk nie życzy
sobie spotkania z TVNem powiedzieli ze go nie ma a TVN zaczaiła się znowu w
krzakach i wypatrzyła o Rydzyka wchodzącego do siedziby radia. Na koniec
redaktor Cebula pogroził nam ze oni i tak wyemitują wkrótce ten
materiał...pokazywali też to co myśmy nakręcili..jak zwykle zmontowane odp
urywki by znów nam dokopać ale tym razem zrobili to w stylu Jacka Fedorowicza
(tego co reanimował Dziennik Telewizyjny)
Obserwuj wątek
    • obseerwator Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:41
      naprawdę cię z roboty wyrzucili?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:43
        bzdura, a teraz odnieś się do tematu..widzialeś dzisiejszą Uwagę?
    • hrabia.m.c Re: mule twoje guru też przemilczało 27.06.05, 20:41
      rozmowy na Jasnej Górze,
      z paqnem Janem:)))
      i wtedy nie plakaleś???
      • oszolom.z.radia.maryja RM niczego nie przemilczało! 27.06.05, 20:44
        mam nagrane to na kasecie
    • gosc.z.korony czyli, stoi dziennikarz w krzakach i woła: 27.06.05, 20:44
      o Rydzyk!
      A tak swoją drogą, współczuję tym biednym dziennikarzom. Mnie by się chyba nie
      chciało biegać po tyle krzakach i wypatrzywać takiego niesympatycznego typa jak
      Rydzyk. he! he! he!
      ;-)))

• oszolom.z.radia.maryja Re: czyli, stoi dziennikarz w krzakach i woła: 27.06.05, 20:45
        oni wcale nie tacy biedni..pewnie z 5 tysięcy do łapy biorą co miesiąc z kasy
        TVN
        • gosc.z.korony a kto Ci to mówił? 27.06.05, 20:50
          o Dettlaff na ucho?
          Czy ten drugi o z rozbrajającym uśmiechem? co?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: a kto Ci to mówił? 27.06.05, 20:52
            mam tam jednego znajomego...nic więcej nie mogę powiedziec..to tajemnica
            • gosc.z.korony a nie boisz się, że owi straszliwi dziennikarze 27.06.05, 20:55
              z TVN zaczają się i wszystko się wyda?
              Może wreszcie zobaczę Cię w telewizji.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: a nie boisz się, że owi straszliwi dziennikar 27.06.05, 21:43
                niby co się ma wydać?
                • gosc.z.korony a to, że jesteś janczarem Rydzyka. 29.06.05, 10:05
        • felinecaline Re: czyli, stoi dziennikarz w krzakach i woła: 27.06.05, 20:58
          Zal ci Oszole? Oni ciezko pracuja, wiec maja po te 5 tysiecy. Trzeba tez bylo
          pracowac w UW a nie tylko pierdziec w urzedniczy stolek i wypiusywac farmazony
          przeciwko wladzy, ktora cie zywila zlodzieju i darmozjadzie. teraz nie
          powinienes byc zatrudniony w instytucji panstwowej nawet do zamiatania ulic.
          Zyj z tego, co ci Rydzyk za posta na FK odpali.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: czyli, stoi dziennikarz w krzakach i woła: 27.06.05, 21:44
            ja tam nadal prację a twoich glupot nic tu nie przebije
    • henryk.log Uwaga o "polowaniu" na muły zTRWAM na TVN 27.06.05, 20:44
    • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:45
      oszolom.z.radia.maryja napisałNa koniec
      > redaktor Cebula pogroził nam ze oni i tak wyemitują wkrótce ten
      > materiał...

I tak trzymać. Redaktorzy TVN nie dajcie sie zastraszyć moherowym beretom!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:47
        kto tu kogo zastrasza? kto szuka sensacji w RM? kto manipuluje i rozpowszechnia
        klamstwa jak te o maybachu? kto zaniża permanentnie liczbe uczestników
        pielgrzymek Rodziny Radia Maryja?
        • hrabia.m.c Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:49
          Nikt nie zaniża:)
          tylko cięzko uwierzyć ,że tyle rodaków to glupki:))
          • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:51
            a zaniża! możemy to udowodnić, i że liczbę uczetników parady równości się
            zawyża teżjesteśmy to w stanie udowodnić
            • henryk.log Re:Z wszystkimi dowodami ośle do Pryncypała-Ryca 27.06.05, 20:53
        • henryk.log Uwaga o "polowaniu" na maybacha!! 27.06.05, 20:50
        • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:52
          "O. Rydzyk nie tylko sam nie mówi o sobie, ale zabrania tego innym. Wszyscy,
          którzy ośmielą się o nim wspomnieć są później wytykani w jego mediach i nazywani
          zdrajcami.
          Nie jesteśmy pierwszymi dziennikarzami, których spotykają obelgi ze strony
          mediów powiązanych z Radiem Maryja. Nie przestraszymy się jednak. Reportaż na
          temat fenomenu o. Tadeusza Rydzyka powstanie i już niedługo zostanie wyemitowany
          na antenie TVN."
          uwaga.onet.pl/1235358,archiwum.html
          Proste pytanie: dlaczego Rydzyk nie chce rozmawiać z dziennikarzami?
          • hrabia.m.c Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:54
            Niestety na proste pytania nie ma odpowiedzi:))))
            proste jak grzyb
          • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:56
            bo nigdy nie mówią o ks Rydzyku prawdy..tylko szukają sensacji, na na siłę
            próbują sprokurowac jakąś aferę itd to jest brutalna walka o rynek odbiorców...
            przypomnialo mi się ze wyemitowali już po raz kolejny rzekomą antysemicką
            wypowiedź ks Rydzyka sprzed siedmiu ośmiu latu i powiedzieli że coś takiego
            mozna uslyszeć w RM dzień w dzień...czy to nie jest manipulacja?
            • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 27.06.05, 20:59
              oszolom.z.radia.maryja napisał:
              >bo nigdy nie mówią o ks Rydzyku prawdy..tylko szukają sensacji, na na siłę
              >próbują sprokurowac jakąś aferę itd to jest brutalna walka o rynek odbiorców...
              Żeby się nie powtarzać
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25608063&a=25622486
              > wyemitowali już po raz kolejny rzekomą antysemicką
              > wypowiedź ks Rydzyka sprzed siedmiu ośmiu latu
              Którą?
            • kum.z.antalowki TVN chce wyprzeć rydzyjko z rynku moh. beretów? 27.06.05, 22:15

> ... to jest brutalna walka o rynek odbiorców...

• porannakawa To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 27.06.05, 20:58

> kto tu kogo zastrasza? kto szuka sensacji w RM? kto manipuluje i rozpowszechnia
          >
          > klamstwa jak te o maybachu? kto zaniża permanentnie liczbe uczestników
          > pielgrzymek Rodziny Radia Maryja?

Oszol - podałeś sam, że ten MAYBACH full wypas to rocznik 2004.
          Skąd o tym wiedziałeś?
          Czy możliwym jest, że ilość uczestników pielgrzymek z sektą ryżyka rośnie w
          trakcie onej? Możliwym to jest - w wyniku połączenia plemnika z jajeczkiem
          powstaje nowa wartość. Wg czlonków tej sekty (nie tylko) nowy członek
          pielgrzymuje. Na razie nikt o tym nie wie - ale w sprawozdaniach sekty juz jest
          umieszczony jako pewnik.
          Zawsze tak bylo, że po pielgrzymce wzrasta ostro populacja czlonków sekty
          radyjamaryja. Kronikarze sekty uznaja to za pewnik to i mogą bez wielkich
          pomyłek iliść pielgrzymkowiczów zwiększyć w sprawozdaniu.
          To zawsze się sprawdza!
          Stąd te różnice w ocenie ilości pielgrzymkowiczów - ci z sekty podają dane
          dotyczące wszystkich, także tych w formie jeszcze zygoty.
          Onni - podają ilość tego co widzą. Szesnaście osób to wg nich szesnaście osób -
          a nie tak jak to widzą ci z sekty ryżyka - dwadzieścia jeden!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 27.06.05, 21:38
            i znowu mi wkladasz w usta to czego nigdy nie powiedzialem.. mówią c o roku
            2004 miałem na mysli to że wtedy wybuchła ta afera z maybachem i że
            przedstawiciel tej maki na Polskę powiedział i ż w tamtym roku nikt takiego
            wozu nie kupił w calym kraju!!!!! ja pie..olę czy ty naprawdę jestes taka
            głupia czyt tylko taką zgrywasz?
            • gregorak Re: To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 27.06.05, 21:51
              >ja pie..olę
              Co robisz? Możesz trochę jaśniej sie wyrażać - wpisalem to słowo do Worda to mi
              wężykiem podkreślił.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 27.06.05, 21:53
                to było do porannej kawy a nie do ciebie Grgoraku!!
                • gregorak Re: To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 27.06.05, 22:11
                  > to było do porannej kawy a nie do ciebie Grgoraku!!

Wiem, ale ja chcialby wiedzieć co to znaczy
                  >ja pie..olę
                  Bo w głowie mi sie nie mieści, po prostu sobie nie wyobrażam, że to może być TO
                  słowo, które można uslyszeć np. pod budką z piwem. Na pewno jakieś inne. Bo
                  przecież jak pamiętam z katechezy św. Stanisław Kostka jak usłyszał
                  przekleństwo, to mdlał. A ta postać na pewno jest dla Ciebie wzorcem, zresztą
                  jak dla każdego młodzieńca z Młodziezy Wszechpolskiej.

PS Poza tym jestem "gregorak", a nie "grgorak". "Macierewicz", a nie
                  "Maciarewicz" kapujesz?
            • x2468 Re: To nie żadne polowanie - to sprawozdawczość! 28.06.05, 07:55
              Lecz sprzedawca Maybacha w niemczech potwierdza ze sprzedali.Na eksport,rydzyk
              zaoszczedzil 22vat.Oszczedny ten Toj brat.
    • andrzej105 2004 r należał do pralata,2005 będzie o.malwersant 27.06.05, 20:48
      • obseerwator oszoł - pytam zupełnie poważnie, przeczytaj 27.06.05, 20:54
        --------------------------------------------------------------------------------

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25731201&a=25731331
        • obseerwator Re: oszoł - pytam zupełnie poważnie, przeczytaj 27.06.05, 20:54
          źle się chyba wkleiło:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25731201&a=25731331
          • oszolom.z.radia.maryja dementuję to! nadal tam pracuję! 27.06.05, 20:59
            tak wlaśnie lewactwo tworzy tzw fakty prasowe które nic wspólnego nie mają z
            rzeczywistością a potem po wielokroć te kłamstwa powielają i naglasniają aż
            wkońcu głupi telewidz w to uwierzy...
            • hrabia.m.c Re: dementuję to! nadal tam pracuję! 27.06.05, 21:22
              O trwam piszesz????
              I w tym jedmym z Tobą się zgadzam.
            • chilum Re: dementuję to! nadal tam pracuję! 27.06.05, 22:25
              To super ! :-)
              Możesz już zacząć na mnie czekać :-).
              Pogadamy jak user z userem,bez pośrednictwa Net-u :-).
              Oczywiście w miłej i towarzyskiej atmosferze,a może nawet poznasz moją Panią :-).

Zaproszenie na spaghetii do "Picollo"/Jeżyce aktualne :-).
              Strasznie ciekawy tej konfrontacji, a jesli ciągle pracujesz na byłej Stalingradzkiej/UW to znajdę Cię.
              Jesli nie,to znaczy,ze nie pracujesz ...już .

PS:Będę trzymał w ręku "Nasz Dziennik" ;-),po tym poznasz Chiluma :-).
              Hasło:Żyrafy wchodzą do szafy

Przyślij odzew,żeby siary nie było,tej :-).
        • gregorak Re: oszoł - pytam zupełnie poważnie, przeczytaj 27.06.05, 20:56
          obseerwator napisał:
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25731201&a=25731331
          On tu prowadzi działalność misyjną, a ty mu głupotami głowe zawracasz ;-)
          • oszolom.z.radia.maryja ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 21:03
            • porannakawa Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 21:20
              Zupełnie jak ten proboszcz na wiosce - homilię a nie kazanie głosi.
              Homilia - to poważniej brzmi.
              Ty pieszczoszku ty mój - zdementowałeś?
              To zupełnie jak ten leppru u lekarza - Panie doktorze - mam chyba migrene!
              Panie leppru - pan nie ma migreny - mówiąc prościej - łeb panu napierd....la!
              To wywijanie się przed faktami nazywasz dementowaniem?
              Przed faktami na forum nie ma ucieczki!
              Hłe, hłe!
              • oszolom.z.radia.maryja Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 21:35
                jak mam inaczaj powiedzieć byś to zrozumiała zakuta pało że nadal pracuję w UW?
                ręce opadają..widać że ty nie chcesz poznać prawdy tylko chcesz wiedzieć to co
                chcialabyś żeby tak było
                • porannakawa Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 21:54

> jak mam inaczaj powiedzieć byś to zrozumiała zakuta pało że nadal pracuję w UW?
                  > ręce opadają..widać że ty nie chcesz poznać prawdy tylko chcesz wiedzieć to co
                  >
                  > chcialabyś żeby tak było

Rozumiem, że się wywijasz pieszczoszku ty mój - zacząłeś wreszcie pracować - i
                  już w widoczny przez nas sposób nas nie okradasz.(Nie sprawdzałem żarówek w
                  windach UW i czy rolki wiszą tam w ubikacjach męskich)
                  Potraktowali ciebie wyjątkowo łagodnie dając ci wypowiedzenie miesięczne.
                  U mnie następnego dnia po przyłapaniu i zebraniu faktów zostałbyś wyprowadzony
                  przez securitę na parking firmowy bez możliwości dostępu do służbowego komputera
                  - Securita spakowałby twoje prywatne sprawy z twojego biurkado kartonu - i
                  niósłbyś go przed sobą jak złodziej przyłapany na kradzieży w sklepie. Koledzy i
                  koleżanki przyglądaliby się tobie z politowaniem.
                  A taką miał dobrą pracę! Nie szanował jej! Szkoda go jako człowieka, nie szkoda
                  jako złodzieja!
                  Czek z wypłatą z potrąceniami za udowodnioną kradzież otrzymałbyś pocztą.
                  Po każdym telefonie od pracodawcy u którego starałbyś się o pracę - otrzymałby
                  pełną informację o twoim złodziejskim charakterze.
                  Nieludzkie, co?
                  Można powiedzieć by językiem oszoła - bestialskie!
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 21:55
                    proszę cię teraz o jedno nie oceniaj innych wg siebie dobra? to że ty wynosisz
                    żarówki wcale nie znaczy ze inni tez to robią!
                    • porannakawa Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 22:16

> proszę cię teraz o jedno nie oceniaj innych wg siebie dobra? to że ty wynosisz
                      >
                      > żarówki wcale nie znaczy ze inni tez to robią!
                      Pieszczoszku ty mój - pisałem kiedyś, że okazja czyni złodzieja.
                      Na to masz przecież charakter! Okradałeś nas w sposób jawny, na widoku
                      publicznym.Na to trzeba mieć charakter!
                      Stąd ekstrapolacja - gdy oszoł kradnie w sposób jawny to co z okazjami, w
                      których nie widzimy go w akcji? Stąd ta troska o żarówki i papier toaletowa.
                      Okazja z ciebie oszołku zrobiła złodziejem.
                      Innych - okazja złodziejem nie robi - to jest kwestia charakteru i sumienia.

Ja z mojego biznesu nie muszę wynosić niczego - zwały sałaty walą na nasze konto.
                      Z tych kont opłacamy stałe zlecenia zaopatrywania firmy i naszego biznesu - w
                      artykuły czystości, napoje, ręczniki pięknie wyprane jednorazowe, kawkę(m.innymi
                      poranną) i inne napoje do lodówek w lunch room. Pracownicy nie wybierają tych
                      puszek do wyniesienia z firmy.
                      To działa!
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 27.06.05, 23:32
                        no tego to już za wiele..niech cię tylko wytropię... do zobaczenia w sądzie
                        • porannakawa Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:06

> no tego to już za wiele..niech cię tylko wytropię... do zobaczenia w sądzie

Stonowałeś mój pieszczoszku!
                          Poprzednio pisałeś - niech no cię szmato wytropię.
                          Do sądu jak już poprzednio pisałem - możesz mnie podać.
                          Ja wiem, że nazwanie złodziejem boli. Musisz mieć świadomość pieszczoszku ty
                          mój, że naprodukowałeś na siebie mnóstwo swojego dowodów złodziejstwa i
                          upubliczniłeś je na necie. Z głupoty czy liczyłeś na pobłażliwość moją? Tak czy
                          siak głupio zrobiłeś.
                          Nie mogę się doczekać wezwania do sądu!
                          Pozwie mnie złodziej, którego pomogłem na podstawie dowodów które z głupoty
                          upublicznił schwytać na złodziejstwie.
                          Liczysz na wygraną w sądzie? Wyobrażasz sobie te twoje koszty sądowe po
                          przegraniu przec ciebie oszol tej sprawy?
                          Umiemy w takich wypadkach koszty windować niebotycznie! Bestialsko!
                          Nie musisz tropić - podaj do sądu, sąd zażada od GW moich danych - ci je
                          przekażą - bo muszą - no i wtedy zacznie się!
                          Złodziej oskarża faceta, który go przyłapał na złodziejstwie!

Zbyt bestialskie wytykanie udokumentowanego złodziejstwa? BESTIALSKIE?
                          Jak to kapral Wichura usłyszał? Pyrkosz, Pyrkosz a nie jadziesz!
                          Zaczynamy?
                          Startuj - pieszczoszku ty mój!
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:10
                            robisz z igły widły no i wmawiasz mi to czego nigdy nie napisalem..ot robienie
                            kogoś w bambuko ...zresztą Chrystus też byl falszywie oskarżany a świadkowie
                            klamali jak najęci..poza tym w kóko powtarzanie tych samych bzdetów powoduje ze
                            nkt cię tu powaznie nie bierze i nie che z tobą dyskutowac
                            • jestemzewsi Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:13

...zresztą Chrystus też byl falszywie oskarżany...

No, no - coraz lepiej. Oszołom porównuje się do Chrystusa. Więcej pokory.
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:17
                                każdy z nas powinien naśladować Chrystusa!
                                • jestemzewsi Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:19
                                  Naśladować - to nie to samo, co "się porównywać".
                                • hrabia.m.c Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:27

> każdy z nas powinien naśladować Chrystusa!
                                  Powieś się na krzyzu!!!
                                • neceser kiedy ty,oszolom, zaczniesz nasladowac jezusa? 28.06.05, 06:03
                                  i przestaniesz byc ANTYSEMITA i nazista? (Jezus byl Zydem- rabinem).

> każdy z nas powinien naśladować Chrystusa!
                            • porannakawa Re: ja już tę wiadomość zdementowalem 28.06.05, 00:25

> robisz z igły widły no i wmawiasz mi to czego nigdy nie napisalem..ot robienie
                              >
                              > kogoś w bambuko ...zresztą Chrystus też byl falszywie oskarżany a świadkowie
                              > klamali jak najęci..poza tym w kóko powtarzanie tych samych bzdetów powoduje ze
                              >
                              > nkt cię tu powaznie nie bierze i nie che z tobą dyskutowac
                              No - ty mój pieszczoszku - nie odpowiedziałeś na moje pytanie - kiedy spotkanie
                              w sądzie?
                              Głupio piszesz bo obawiacie się aby poważniejsze sprawy waszej sekty nie wyszly
                              na zewnatrz.
                              Kradzież w miejscu pracy to nie igła z której robimy widły.
                              To bardzo poważna sprawa, której Krzysztof Krasiński - Z-ca Dyrektora Biura
                              Dyrektora Generalnego WUW w Poznaniu jak widzisz nie przepuścił.
                              Potraktował ciebie jednak bardzo łagodnie. Wypowiedzenie a nie natychmiastowe
                              relegowanie. Łagodnie ciebie potraktowali.
                              Nie porównuj się z Chrystusem - on był niesłusznie oskarżony! Które z tych
                              oskarżeń wyżej przedstawionych jest niesłuszne?
                              Jesteś jak cymbał brzmiący albo miedź brzęcząca a milości w tobie nie ma!
                              Skończyłem je powtarzać gdyż dopiąłem swego - urzędnik-złodziej dostał
                              wypowiedzenie.
                              Dość złodzieji na urzędniczych stanowiskach! Im ich bedzie mniej - tym w Polsce
                              będzie się żyło lepiej!
                              A i przy okazji odsłoniła się gęba członka sekty ryżykaradyjamaryja - Głosicie
                              konieczność przestrzegania 10-ciu przykazań a uważacie, że one - was - członków
                              tej sekty i samego herszta ryżyka nie obowiązują!
                              Jak tam te przedmioty kultu sprowadzane przez ryżyka do Polski bezcłowo -
                              modlicie się do nich? Mamona wam przesłania nauki miłości chrystusowej?
                              No to jak - pieszczoszku ty mój?
                              Piszesz na mnie pozew?
                              Kiedy spotkanie w sądzie?
                              Jakieś przybliżone terminy?

• pan.nikt CZY OSZOŁOM TO NIESPEŁNIONA MIŁOŚĆ CZARNEJ KAWY?? 28.06.05, 00:14
                            CZY OSZOŁOM TO NIESPEŁNIONA MIŁOŚĆ CZARNEJ KAWY??

Tylko kobiety zakochane i niezauważone, albo porzucone potrafią być tak mściwe.

Oszołku pomyśl, jakie masz grzeszki w stosunku do kobiet??
                            • hrabia.m.c Re: CZY OSZOŁOM TO NIESPEŁNIONA MIŁOŚĆ CZARNEJ KA 28.06.05, 00:16
                              I jeszcze takie:
                              ktorym ukochany się nie sprawdzil, o co u mula nie trudno:))
                        • henryk.log Uhu! hu!:-)ale juha osioł, się znarowił czy zmulił 28.06.05, 00:14
                          :-)))))
                          > no tego to już za wiele..niech cię tylko wytropię... do zobaczenia w sądzie<
                        • henryk.log Zwróć!-ośle publiczne żarówki i pap.toal.!!:-) n/t 28.06.05, 00:17
                • henryk.log Żaden Muł na UW nie pracuje!!- Ośle!! n/t 27.06.05, 22:01
    • transsybir Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM 28.06.05, 01:30

Z faktu ze na swiatlo dzienne wyciagaja brudy tego obskuranckiego ksiedza mozna
      sie tylko cieszyc. Nikt tak nie szkodzi Kosciolowi w Polsce jak to srodowisko.

A na przyklad w Brazyli Kosciol przeprowadzil wewnatrzkoscielny anonimowy sondaz
      w ktorym ponad 40 procent duchownych przyznalo sie do utrzymywania stalych
      stosunkow seksualnych z kobietami. W Polsce skala fikcyjnosci celibatu ksiezy
      jest pewnie podobna, ale ty oszolom pewnie uwazasz, ze juz sam ewentualny fakt
      podjecia przez dziennikarzy tego tematu bylby atakiem.

• transsybir Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM 28.06.05, 01:34
        transsybir napisał:
        > Z faktu ze na swiatlo dzienne wyciagaja brudy tego obskuranckiego ksiedza mozna
        > sie tylko cieszyc. Nikt tak nie szkodzi Kosciolowi w Polsce jak to srodowisko.
        >

no moze w jeszcze wiekszym stopniu niz Rydzyk wizerunkowi Kosciola w Polsce
        szkodzi pewien gdanski pralat.

• porannakawa Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM 28.06.05, 05:08
          transsybir napisał:

> transsybir napisał:
          > > Z faktu ze na swiatlo dzienne wyciagaja brudy tego obskuranckiego ksiedza
          > mozna
          > > sie tylko cieszyc. Nikt tak nie szkodzi Kosciolowi w Polsce jak to srodow
          > isko.> no moze w jeszcze wiekszym stopniu niz Rydzyk wizerunkowi Kosciola w
          Polsce> szkodzi pewien gdanski pralat.
          Pralat henio gdanski sam sie wyeliminowal.
          Teraz dogorywa z powodu lekcewazenia cukrzycy.
          Ma przed soba gora - rok zycia. Umrze tak jak Moskal - wychudzony z ogromnymi
          uszami.
          Zeby sobie dal zrobic bo mial problemy z paradontoza ale zrobilu mu jacys
          wyrobnicy - wyglada jakby przgryzc usilowal pile tarczowa i ta rowno i
          nienaturalnie przyciela protezy gorna i dolna.
          Ryzyk ma podobne problemy - teraz dusi go otylosc - na zdjeciu przy Maybachu
          brzuszysko wciaga ale robi to nieudolnie. Widac ze to brzuszysko ma opadniete
          ponizej stawow biodrowych.
          ryzyk(podobnie jak kiedys pralat henio) na razie nie jest zdecydowany ktory z
          tych zawodow wybrac - czy ksiedza czy byznesmena. Jak uczen osmej klasy - stoi
          na rozdrozu - kim byc w przyszlym zyciu.
          Uwazamy, ze tez dlugo nie pociagnie gdyz (tak jak u henia pralata)cukrzyca
          porobila zbyt wielkie uszkodzenia i sa one nieodwracalne. Prawdopodobnie
          pociagnie najwyzej do konca maja przyszlego roku. Bez srodkow znieczulajacych
          konalby w meczarniach, ale teraz juz sa takie srodki, ze nawet pewnie tego nie
          poczuje.
          Obydwoje sluzyli mamonie - ten ostatni nawet bral za przedmioty kultu
          religijnego samochody sprowadzane z Niemiec bez cla. Swoim zachowaniem i
          niepodporzadkowanie swoim biskupom, ktorym wczesniej slubowali podporzadkowanie,
          swoim zamilowaniem do zbytku, wykwintnego jedenia i picia, szat admiralskich i
          komtura krzyzackiego, zamilowaniem do zbytkow narobili KK w POlsce wiecej szkod
          niz cale plenum Komitetu Centralnego PZPR w czasie trwania Polski Ludowej.
          Kosciolowi to (nie umiem to inaczej sobie wytlumaczyc) na reke? Prawdopodobnie
          chodzi tutaj o naplyw nieudokumentowanych srodkow finansowych ktore mozna
          wydawac(wg KK)dowolnie.
          Dawniej to nie bylo ujawniane - teraz duzo wiecej przekretow, jakichs afer z
          sukienkowymi zwiazanych plywa na wierzchu tego szamba przekretow i afer w
          ktorych wlasnie i sukienkowi maja spory udzial.
          No coz - nasza wiara to nasza wiara a sukienkowi to jedynie osoby majace nam
          ulatwic zrozumienie nauk Chrystusa.
          Wsrod nich sa i tacy, ktorzy wiedza po co w stan duchowny poszli - to prawdziwi
          pasterze. Duza czesc jednak to zwykle pastuchy, urzednicy Pana B.!
          Takich trzeba tepic jak innych aferalow - niepotrzebni oni sa w naszym uczciwym
          zyciu i zawadzaja jedynie tworzac soba przeszkody miedzy nami a Panem B.
          Sa tacy ktorzy nam te sciezki prostuja, pokazuja prosta droge do Pana B.(z
          geometrii wiadomym jest, ze najkrotszym odcinkiem miedzy punktem a i punktem b
          jest linia prosta)
          Pastuchy typu herszt sekty radyjamaryja lub heniopralat komplikuja, prowadza
          zygzakami te prosta droge do Pana B - oddalajac od Niego wiernych ktorych teraz
          wodza zygzakowatym szlakiem.
          Dlatego nie zalamujmy sie, wyszukajmy takich, ktorzy prowadza prostym szlakiem i
          ktorych slowa i zycie oparte jest na nauczaniu Chrystusa.
          Ostatnie dwie niedziele na kazaniu - nowy ksiadz - opowiada o czyhajacych na
          wyznawcow JCH, o zblizajacych sie przesladowaniach chrzescjan, o zepsuciu swiata.
          Zdumiony bo obserwuje wciaz nieskrepowany niczym rozwoj KK, obserwuje w swoim
          otoczeniu, sasiedztwie rosnace dobro, sasiadow wzajemnie sobie pomagajacych,
          chec pomocy w zalatwianiu drobnych ale bolesnych dla niektorych spraw - po mszy
          podeszlismy do niego pytajac skad on i na jak dlugo oddelegowany. Okazalo sie,
          ze jeszcze miesiac.
          W niedziele - nie wytrzymalem i glosno podczas kazania w ktorym mowil o
          rosnacych przesladowaniach za wiare katolicka - powiedzialem mu ze to co mowi to
          nieprawda! Ze w naszym kraju zgodnie zyja ludzie roznych wyznan i wiary i nie
          slyszy sie nawet o przesladowaniach chrzescian.Ze mowi jakbysmy byli podczas
          stanu wojennego. Nie odpowiedzial i zakonczyl kazanie.
          Okazalo sie potem, ze oddelegowany zostal ze srodowiska radyjamaryja.
          Ot - malo wyksztalcony pastuch.
          Postanowilismy na ten czas, ze zmienimy na ten miesiac miejsce uczestniczenia w
          niedzielnej mszy.
          Idziemy bowiem po pomoc w laczeniu z Panem B. a nie wysluchiwac facia z
          syndromem oblezonej twierdzy i panujacego stanu wojennego.
          • aron2004 Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM 28.06.05, 06:01
            to że Rydzyka ktoś tam oskarża to jemu tylko pochlebia - bo oskarżano o niestworzone rzeczy również ojca Kolbe, księdza Popiełuszkę, biskupa Kaczmarka, księdza Kotlarza, księdza Suchowolca, wreszcie kardynałów Wyszyńskiego i Wojtyłę.

a najlepsze są te oskarżenia że przez Jana Pawła II czy teraz Benedykta XVI Afryka wymiera na AIDS i jest biedna. Tak się składa że katole stanowią tylko ok. 20% ludności Afryki. Czy pozostałe 80% Afrykanów-niekatoli cieszy się dobrym zdrowiem i opływa w luksusy?
            • x2468 Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM 28.06.05, 08:11
              To ksiadz Suchowolec rowniez jezdzil maybachem z przemytu?Popieluszko wyglaszal
              antysemickie kawalki? Ciekawe.Nigdy nie slyszalem.
    • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 28.06.05, 21:34
      Z pewnym opóźnieniem, ale udało mi się obejrzeć program UWAGA. Moje uwagi do
      tego co napisał Oszołom:

> skarżyli się ze to TV TRWAM ich szkaluje itd
      Nie tylko szkaluje. Wg TVN TV TRWAM złamała prawo wielokrotnie pokazując twarze
      pracownikow TVN bez ich zgody. Jeden z operatorów TVT (jego twarz została ukryta
      przez TVN) na pytanie dziennikarza TVN potwierdził, że wie, iż nie można tego
      robić bez zgody filmowanego.

>tymczasem zupełnie przemilczeli fakt rozmów między sobą na Jasnej Górze i tego
      >by nie filmowac ludzi młodych...
      No i co z tego? Najważniejsze jest jak będzie wyglądać końcowy efekt ich pracy,
      a na razie reportaż jeszcze nie powstał i nikt go nie widział.

>głos zabrali m.in pos Wenderlich i senator Sienkiewicz..obydwoje
      > SLD...(też mi autorytety)
      Wypowiadał sie jeszcze proboszcz z Olkusza - przedstawony z imienia i nazwiska -
      wprost do kamery. Ten ksiądz i Wenderlich wspominali Rydzyka pozytywnie.
      Sienkiewicz stwierdziła, że Rydzyk bardzo się zmienilł - na niekorzyść. Były też
      anonimowe wypowiedzi, z ktorych wynika, że Rydzyk to mitoman robiący z siebie
      męczennika i osoba siejąca nienawiść.

>fakt że nie powiedzieli wprost że o Rydzyk nie życzy
      > sobie spotkania z TVNem powiedzieli ze go nie ma a TVN zaczaiła się znowu w
      > krzakach i wypatrzyła o Rydzyka wchodzącego do siedziby radia.
      Stasznie mataczysz. W materiale TVN było pokazane jak recepcjonistka w RM,
      KŁAMIE, że Rydzyka nie ma na terenie stacji.
      Ponadto była pokazana próba telefonicznej rozmowy z Rydzykiem. Dyrektor RM
      szybko się rozłączył po tym jak dzienikarz przedstawił się z imienia i nazwiska.

>Na koniec redaktor Cebula pogroził nam ze oni i tak wyemitują wkrótce ten
      > materiał...
      Jak to pogroził? Po prostu stwierdził.

>pokazywali też to co myśmy nakręcili..jak zwykle zmontowane odp
      >urywki by znów nam dokopać ale tym razem zrobili to w stylu Jacka Fedorowicza
      >(tego co reanimował Dziennik Telewizyjny)
      Fedorowicz w oryginalne zdjecia wmontowuje dokręcony przez siebie materiał.
      Sugerujesz że TVN zrobił to samo?
      TVN pokazał ponadto fragmenty rozmowy z Jackowskim i Grabowskim w TVT i kilka
      wypowiedzi Rydzyka m. in. o tym, że "Planuje sie 500 tysięcy Żydów do Polski
      wprowadzić".

PS
      TVT złamała jeszcze Kodeks drogowy - operator TRWAM, jeździł na rowerze bez
      trzymanki. To bardzo niebezpieczne!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 28.06.05, 21:55
        TVN nie odniosła się do rozmów jakie między sobą w wozie transmisyjnym
        przeprowadzali między sobą dziennikarze TVNu że narzekali iż na pielgrzymce
        RRM sa sami młodzi że nie mają w związku z czym czego kręcić i że postanowili
        poczekać aż jakaś starsza pani pojawi się na horyzoncie (ten fragment mam
        nagrany na kasecie) a ta wypowiedź o Zydach pochodzi sprzed ponad ośmu laty a
        TVN twierdzi ze takie teksty w RM padają każdego dnia! czy to nie jest
        manipulacja?
        • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 28.06.05, 22:25

> TVN nie odniosła się do rozmów jakie między sobą w wozie transmisyjnym
          > przeprowadzali między sobą dziennikarze TVNu że narzekali iż na pielgrzymce
          > RRM sa sami młodzi że nie mają w związku z czym czego kręcić i że postanowili
          > poczekać aż jakaś starsza pani pojawi się na horyzoncie (ten fragment mam
          > nagrany na kasecie)
          Powtórzę jescze raz:
          No i co z tego? Najważniejsze jest jak będzie wyglądać końcowy efekt ich pracy,
          a na razie reportaż jeszcze nie powstał i nikt go nie widział.

>a ta wypowiedź o Zydach pochodzi sprzed ponad ośmu laty
          O tym, że do Polski ma przyjechać pół miliona Żydów Rydzyk powiedział 19 lutego
          2003 roku.

> a TVN twierdzi ze takie teksty w RM padają każdego dnia! czy to nie jest
          > manipulacja?
          Nieprawda! W TVN był nastepujący komentarz: "takie słowa niejednokrotnie słychać
          z głośników katolickiego Radia Maryja"

> TVN nie odniosła się do...
          A ty nie odniosłeś sie do większości rzecy, o których napisałem. Cechujesz sie
          dużą WYBIÓRCZOŚCIĄ.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 28.06.05, 22:49
            może nie cytuję tego slowo w slowo bo nie mam aż tak dobrej pamięci ale sens
            wypowiedzi reporterów TVN jest podobny prawie identyczny..wyrazilem innymi
            slowy te samą myśl
            • gregorak Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 29.06.05, 07:56

> może nie cytuję tego slowo w slowo bo nie mam aż tak dobrej pamięci ale sens
              > wypowiedzi reporterów TVN jest podobny prawie identyczny..wyrazilem innymi
              > slowy te samą myśl

Jesteś taki sam krętacz jak rydzyk.
            • moherowyberet Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 29.06.05, 08:13
              oszolom, jak wklejas te inwektywy do nagran reporterow to je zle skleiles i
              niestety slychac ze to montaz. Nie mogles sie przylozyc?
              • oszolom.z.radia.maryja Re: w Progr Uwaga o "polowaniu" Tv TRWAM na TVN 29.06.05, 14:58
                one nie byly klejone, tak szedl po prostu materiał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka