Gość: prowokat IP: *.chello.pl 13.09.01, 19:51 wg. mnie napewno nie arabowie; za dużo zostawili śladów jak na tak zaplanowaną akcję; jakieś kwity, podręczniki w języku arabskim i inne podobne ślady. ZROBIŁ TO TEN KTÓREMU TO KORZYŚĆ PRZYNIOSŁO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: voyka Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 13.09.01, 19:56 Właśnie amer. Sekretarz Stanu ogłosił, iż to na 100% Osama bin Laden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowoakt Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 13.09.01, 19:59 jeśli to rzeczywiście ON to jak to jest że z jednej strny precyzja i wogóle a z drugiej niechlujstwo, przecież nie byli amatorzy, a zostawiono naprawdę głupie ślady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyka Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 13.09.01, 20:04 Ja smucić się nie będe jeżeli spieprzyli zacieranie śladów, byle by ich złapali i odstrzelili. by the way, wierz na podstawie czego opracowali uderzenie w Twin Towers? Używając MS Flight Symulator !!! to autentyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokat Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 13.09.01, 20:10 a wszyscy tak klną na Microst a oni tak dobrą rzecz potrafili zrobić a co do zacierania śladów to jeśli nie można dokładnie postrzątać to trzeba nabałaganić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyka Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 13.09.01, 20:17 Takiś z ciebie ekspert? byłeś mistrzem w chowanego czy w podchody? Mam wrażenie, że nie możesz odżałować tego że ci terroryści popełnili jakieś błędy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.pl 14.09.01, 01:16 > Gość portalu: prowoakt napisał(a): > > jeśli to rzeczywiście ON to jak to jest że z jednej strny precyzja i wogóle a z > drugiej niechlujstwo, przecież nie byli amatorzy, a zostawiono naprawdę głupie > ślady A dlaczego mieliby troszczyć się o zacieranie śladów ? Przecież chodziło właśnie o to, żeby Amerykanie szybko zrozumieli, kto im tak dokopał. Te zamachy miały rozjuszyć USA i sprowokować je do posunięć o nieodwracalnych skutkach. Stosowna doza bezczelności została tutaj odmierzona w sposób całkowicie świadomy. Przywódcy spisku zdają się mówić: "hej, jankesi, to my wykonaliśmy - arabskie brudasy; i co teraz zrobicie, zbombardujecie wszystkich arabów na świecie ?". Obawiam się, że pod zarządem histerycznego Busha USA mogą podryfować w tym właśnie kierunku, a wtedy konflikt globalny będziemy mieli o rzut granatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.waw.cdp.pl 18.09.01, 18:26 Gość portalu: prowoakt napisał(a): > jeśli to rzeczywiście ON to jak to jest że z jednej strny precyzja i wogóle a z > drugiej niechlujstwo, przecież nie byli amatorzy, a zostawiono naprawdę głupie > ślady A dlaczego mieli by ślady zacierać ??? Oni sa dumni z tego co robią. Oni chcą abyśmy wiedzieli, że to oni zrobili. Nie są to skrytobójcy. To arbscy terroryści. Aby terror spełniał swą zastraszającą funkcję, źródło terroru powinno być znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokat Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 18.09.01, 20:58 To czemu do tej pory nikt się nie przyznał i nikt nie chce się przyznać nawet WROGOWIE stanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.waw.cdp.pl 19.09.01, 10:49 Gość portalu: prowokat napisał(a): > To czemu do tej pory nikt się nie przyznał i nikt nie chce się przyznać nawet > WROGOWIE stanów? Bo sprawca został już określony z taką dokładnością, o jaką terrorystom chodziło. Na tyle dokładnie, że wiadomo co nimi powodowało i skąd wywodzą się sprawcy. Na tyle niedokładnie, aby nie można było uderzyć w sprawców. Wszak głowy nikt nie lubi za bezdurno nadstawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.net.external.hp.com 21.09.01, 12:34 Nie obrazajac nikogo, ale arabowie to potwornie niechlujny narod. Brudasy jakich malo. Mialem okazje byc w UK i przejezdzac przez dzielnice, w ktorej mieszkala znaczna wiekszosc arabow - stary, tam panuje taki syf jak u nas na stadionie dziesieciolecia... Slowo daje. I nie dziwi mnie, ze wszystko bylo zaplanowane do ostatniego szczegolu, a pozostawili tak idiotyczne slady. Po prostu, z niechlujstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.net.external.hp.com 21.09.01, 12:54 Nie obrazajac nikogo, ale arabowie to potwornie niechlujny narod. Brudasy jakich malo. Mialem okazje byc w UK i przejezdzac przez dzielnice, w ktorej mieszkala znaczna wiekszosc arabow - stary, tam panuje taki syf jak u nas na stadionie dziesieciolecia... Slowo daje. I nie dziwi mnie, ze wszystko bylo zaplanowane do ostatniego szczegolu, a pozostawili tak idiotyczne slady. Po prostu, z niechlujstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: 151.112.27.* 13.09.01, 23:27 te bledy to faktycznie wygladaja troche na szycie grubymi nicmi. Moze ktos to dla zmylki zostawil takie "slady". No w koncu nic nie jest wykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 23:50 Gość portalu: ethanol napisał(a): > te bledy to faktycznie wygladaja troche na szycie grubymi nicmi. Moze ktos to > dla zmylki zostawil takie "slady". No w koncu nic nie jest wykluczone. Oni uczyli się pilotazu w drodze na lotnisko , gdyz zadanie jakie mieli wykonać otrzymali dopiero w samochodzie.Niektórzy mieli pojąć sztukę pilotażu dopiero w samolocie , stąd ta kaseta w ich bagażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.pl 14.09.01, 01:13 > Gość portalu: ethanol napisał(a): > > te bledy to faktycznie wygladaja troche na szycie grubymi nicmi. Moze ktos to > dla zmylki zostawil takie "slady". No w koncu nic nie jest wykluczone. A dlaczego mieliby troszczyć się o zacieranie śladów ? Przecież chodziło właśnie o to, żeby Amerykanie szybko zrozumieli, kto im tak dokopał. Te zamachy miały rozjuszyć USA i sprowokować je do posunięć o nieodwracalnych skutkach. Stosowna doza bezczelności została tutaj odmierzona w sposób całkowicie świadomy. Przywódcy spisku zdają się mówić: "hej, jankesi, to my wykonaliśmy - arabskie brudasy; i co teraz zrobicie, zbombardujecie wszystkich arabów na świecie ?". Obawiam się, że pod zarządem histerycznego Busha USA mogą podryfować w tym właśnie kierunku, a wtedy konflikt globalny będziemy mieli o rzut granatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.vic.bigpond.net.au 14.09.01, 05:39 (NY & Pentagon) Kto to zrobil i dlaczego? (Kolejnosc niekoniecznie wedlug prawdopodobienstwa danego scenariusza) 1. Arabowie (albo szerzej, Muzulmani), jako odwet za sponsorowana przez USA (5 mld USD/rok) agresje izraelska na Palestyne oraz izolacje takich panstw muzulmanskich jak Afganistan czy Irak.. 2. Kokainowi lordowie z Kolumbii, jako odwet za utrate zyskow i ekstradycje do USA coponiektorych Kolumbijczykow, podejrzanych o zbrodnie handlowania (i to z dobrym zyskiem) bez pozwolenia Ameryki. 3. Fidel Castro & His Boys (Muchachos) - wiadomo dlaczego. 4. Amerykanscy weterani wojenni (najprawdopodobniej "Gulf War", ale takze Wietnam i pomniejsze brudne wojny, np. w Ameryce Lacinskiej), jako odwet za to, ze generalicja i politycy obdzielili sie medalami i dolarami, a oni , czesto chorujac z powodu bycia "krolikami doswiadczalnymi", na ktorych testowano nowe rodzaje strazliwej broni, ledwo wegetuja na nedznych rentach. 5. Elita z Pentagonu, w ramach personalnych rozgrywek o wladze - osmieszajac obecny sztab generalny, FBI, CIA et al., maja oni, ci mlodzi wilczkowie, najpewniej pulkownicy i majorowie, nadzieje, ze Busz-synalek wywali cala gore Pentagonu, FBI czy CIA za nieudolnosc, i oni wtedy wreszcie dorwa sie do najwyzszych stolkow. 6. Sam prezydent Busz, metoda Pani Thatcher, aby moc wywolac wojne, taka w sam raz, nie za duza i nie za mala, wygrac ja, i w ten sposob stac sie bohaterem narodowym, a przy okazji uratowac kraj od recesji, zas tez przy okazji pozbyc sie zas nieudolnych finasistow z WTC, ktorzy nie potrafili zapobiec owej recesji, oraz pewnych niewygodnych ludzi z Pentagonu. 7. UFOTKI (ludziki z UFO), najprawdopodobniej aby zdobyc wladze nad nami, Ziemianami, i ogolocic Ziemie ze wszystkiego, co sie da zaladowac na owe UFO. 8. Zydzi (wlasciwie Chazarzy), aby ostatecznie opanowac Ameryke, a przez to caly swiat. To nic, ze w WTC zginelo mase Chazarow podajacych sie za Zydow: w samym Auschwitz zginelo wiecej, co nie przeszkodzilo pozniej Izraelowi stac sie krajem nr 2 (jak nie nr 1) na swiecie. 9. NIC SIE NIE STALO. To wszystko jest hollywodzka produkcja wyrezyserowana przez Stevena Spielberga. Pamietacie Orsona Wellesa i jego radiowa inscenizacje "Wojny Swiatow" H.G. Wellsa w roku 1938? Od tego czasu media zrobily przeciez olbrzymi postep! 10. Jak wyzej (NIC SIE NIE STALO), ktos mna manipuluje, podsuwa mi jakies dziwne gazety, podlaczyl sie do mojego kabla, i mi wysyla programy pseudo-BBC, czy pseudo-CNN i pseudo-Forum GW. Takie VR... Kto ma inne pomysly? ljkel2@netscape.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokat zostawili Koran, jakieś rachunki za kurs pilotażu, podręczniki IP: *.chello.pl 14.09.01, 09:14 a może jeszcze gdzieś są ich zdjęcia z podpisami i adresem zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol do lokisa IP: 151.112.27.* 14.09.01, 21:59 Lokis, to co napisales powyzej ma sens. tylko, ze w tym momencie (konflikt izraelsko-palestynski) takie dzialanie arabow moze im tylko i wylacznie mocno zaszkodzic a nie pomoc. Stad moje watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: do lokisa IP: *.pl 15.09.01, 03:28 Uważasz, że takie zamachy mogą Arabom jedynie zaszkodzić ? No cóż, nie Ty jeden. W USA myślało tak wielu ludzi na odpowiedzialnych stanowiskach i dlatego wszyscy dali się zaskoczyć. Zachód jest ciągle o dwa kroki za przeciwnikiem i nie umie odzyskać inicjatywy, wciąż tylko ściga nieuchwytne widma jakichś Bin Ladenów. Dlaczego zapomniano o starej prawdzie, że aby kogoś pokonać, trzeba go najpierw zrozumieć ? To tylko nam wydaje się, że zamachy są dla Arabów najgorszym z możliwych sposobów walki. My patrzymy z perspektywy krótkoterminowej, ważymy zyski przeciw stratom - militarnym, politycznym, materialnym. Dla nas wszystko jest względne, a nasze nadrzędne cele chcemy ustalać w drodze społecznego konsensusu. A teraz pomyśl o świecie, w którym na dzisiejszych decyzjach skorzystają być może dopiero wnuki tych, którzy je podejmują. O świecie, w którym istnieje tylko jeden wzorzec tego, co dobre, w którym nie dyskutuje się o celu, a co najwyżej o metodzie jego osiągnięcia. A ludzie w tym świecie uznają istnienie wartości absolutnych, więcej wartych od każdego złota, bo dających wyzwolenie od egoistycznych tęsknot zwykłego śmiertelnika. Tęsknot, które - jako przejaw indywidualizmu - my stawiamy na piedestale. Zderzenie tych dwóch światów wcale nie musi przebiegać według znajomych reguł. Lepiej porzestańmy tak bez zastrzeżeń polegać na naszej spekulatywnej logice, bo ona raczej nam nie pomoże w zrozumieniu motywacji ludzi, którzy poddali się woli Opatrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: zostawili Koran, jakieś rachunki za kurs pilotażu, podręczniki IP: *.vic.bigpond.net.au 15.09.01, 02:10 Jak nie, to CIA czy FBI je podrzuci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: zostawili Koran, jakieś rachunki za kurs pilotażu, podręczniki IP: 209.250.153.* 16.09.01, 04:01 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > Jak nie, to CIA czy FBI je podrzuci... cala masa ludzi wyciaga podobne wnioski jak ty ,ja tez, to jest prawdopodobne i przerazajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.J. Re: zostawili Koran, jakieś rachunki za kurs pilotażu, podręczniki IP: 212.69.68.* 18.09.01, 15:19 Gość portalu: bee napisał(a): > Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > > > Jak nie, to CIA czy FBI je podrzuci... > cala masa ludzi wyciaga podobne wnioski jak ty ,ja tez, to jest prawdopodobne > i przerazajace > Z tego wynika, że zrobił to najlepszy wywiad w świecie Mossad. Jest już wiele dowodów i przemawiających faktów za tym, m.in. dziwne operacje na nowojorskiej giełdzie tuż przed zamachem. Jest nadzieja, że USA i Nato nie dadzą się wmanewrować w tą izrelską prowokację i przepowiednia Nostr Adamusa się nie sprawdzi!!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.waw.cdp.pl 18.09.01, 18:17 Gość portalu: prowokat napisał(a): > wg. mnie napewno nie arabowie; za dużo zostawili śladów jak na tak zaplanowaną > akcję; jakieś kwity, podręczniki w języku arabskim i inne podobne ślady. > ZROBIŁ TO TEN KTÓREMU TO KORZYŚĆ PRZYNIOSŁO Poczekaj, zgaduję. Niemcy ? Tak jak w Jedwabnem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokat Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.chello.pl 18.09.01, 19:15 głupiś i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: 151.112.27.* 19.09.01, 02:40 snajper: wyceluj w dupe i pociagnij za spust...zobaczysz jaka frajda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.waw.cdp.pl 19.09.01, 10:50 Gość portalu: ethanol napisał(a): > snajper: wyceluj w dupe i pociagnij za spust...zobaczysz jaka frajda To się wypnij. Sprawdzę. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 04:33 Gość portalu: prowokat napisał(a): > wg. mnie napewno nie arabowie; za dużo zostawili śladów jak na tak zaplanowaną > akcję; jakieś kwity, podręczniki w języku arabskim i inne podobne ślady. > ZROBIŁ TO TEN KTÓREMU TO KORZYŚĆ PRZYNIOSŁO Wg. mnie to byli arabowie,ktorzy od dziecinstwa w gnoju wychowani byli,a poznajac Swiat przebolec nie mogli,ze miedzy swiniakami egzystowali przez nascie...lat,,, Ot i cala prawda o spolecznosci islamskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.waw.cdp.pl 19.09.01, 10:54 Gość portalu: Egon napisał(a): > Gość portalu: prowokat napisał(a): > > > wg. mnie napewno nie arabowie; za dużo zostawili śladów jak na tak zaplanowaną > > akcję; jakieś kwity, podręczniki w języku arabskim i inne podobne ślady. > > ZROBIŁ TO TEN KTÓREMU TO KORZYŚĆ PRZYNIOSŁO > > Wg. mnie to byli arabowie,ktorzy od dziecinstwa w gnoju wychowani byli,a poznaj > ac Swiat przebolec nie mogli,ze miedzy swiniakami egzystowali przez nascie... > lat,,, Ot i cala prawda o spolecznosci islamskiej.... Nie obrażaj niepotrzebnie i bezpodstawnie arabów. Cywilizacja na Bliskim Wschodzie rozkwitała, kiedy u nas chodziło się jeszcze w skórach z niedźwiedzi. Fanatyzm naprawdę nie jest związany z religią. Fanatykiem - terrorystą noże być katolik (Irlandia), jak i niewierzący (Japonia, II WŚ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: 216.41.73.* 21.09.01, 11:34 "..zyli miedzy swiniakami"?Egon,nu jak ty mozesz nazywac zydki swiniakami.Przeciez to tref. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borny Re: KTO TO ZROBIŁ ????????????????? IP: *.biz.mindspring.com 21.09.01, 12:45 Ze to osama to juz bylo "uzgodnione" na pokladzie samolotu prezydenckiego w czsie wylotu z Florydy gdy jeszcze staly wiezowce. Tak wiec wszelkie dochodzenia wczesniej czy pozniej powinny naprowadzic na ten slad. Oczywiscie , Za nad zbyt oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś