Dodaj do ulubionych

Hare Krishnowska pedofilia

03.08.02, 10:26
Aby wprowadzić na to Forum trochę egzotyki, przypominam,
że 12 czerwca 2002, 44 osoby wszczęły przed sądem sprawę
o molestowanie seksualne oraz znęcanie się fizyczne i
emocjonalne podczas ich pobytu w internatach organizacji
(ISKCON) w latach 1972-1990. Wysokość odszkodowań określono
na 400 milionów $. Oskarżyciele występowali w imieniu
znacznie większej liczby byłych uczniów tzw. szkół (gurukula)
ISKCONu.

www.exjws.net/sexabuse/krishna.htm?FACTNet
Hare Krishnas and Child Abuse Case

Most of the news about the Krishnas in June was in regard to a $400
million lawsuit filed by more than 40 former pupils of boarding schools
run by the organization between 1972 and 1990. The news release from
the office of the attorney handling the case began:

Today 44 young adults filed a $400 million dollar damage suit
against the "Hare Krishna" for sexual, physical and emotional torture
inflicted upon them as children. The suit says Plaintiffs were sexually,
physically and emotionally abused, along with hundreds of other children,
who were kept during two decades at Hare Krishna's boarding schools.
The suit, filed in the Federal District Court in Dallas, Texas,
names the INTERNATIONAL SOCIETY OF KRISHNA
CONSCIOUSNESS (ISKCON) as the lead defendant, along with sixteen
other ISKCON entities and seventeen individual members of its
GOVERNING BOARD OF COMMISSIONERS, including the Estate of
the movement's founder, BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADA.

Inne informacje do odnalezienia po wpisaniu do wyszukiwarki słów
kluczowych Hare Krishna Child Abuse
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan katolicka pedofilia IP: *.vic.bigpond.net.au 03.08.02, 10:39
      Nazywam się A.W. Richard Sipe. Zajmuję się psychoterapią, przy czym jestem
      także asystentem psychiatry w stanie Maryland. W roku 1953 złożyłem śluby
      zakonne w zakonie Benedytynów, a ślubowania kapłańskie w Kościele Rzymsko-
      katolickim złożyłem w roku 1959. W roku 1970 zakończyłem żywot zakonny i, za
      zgoda Rzymu, zrezygnowałem ze stanu kapłańskiego. 37 lat spędziłem jako
      doradca, psychoterapeuta i nauczyciel kleru katolickiego, oraz doradca i
      psychoterapeuta nauczający katolickich kleryków historii seksualnego zachowania
      katolickiego duchowieństwa.
      18. Po ślubowaniach kapłańskich w roku 1959, dowiedziałem się, że niektórzy
      kapłani mieli doświadczenia seksualne z dorosłymi a nawet z nieletnimi, i że do
      pewnego stopnia zachowanie powyższe było lekceważone przez władze Kosciola;
      atmosfera kryzysu wobec tej sprawy nie istniała. Tajny świat aktywności
      seksualnej, łącznie z praktykami z nieletnimi, znany był hierarchii
      katolickiej, a choć uważany za niefortunny i moralnie niewłaściwy akceptowany
      był jednak, mimo wszystko - niczym nieunikniony i łatwo wybaczalny błąd
      niektórych księży. Amosfera kryzysu nie pojawiła się dopóki, po latach,
      seksualne związki duchowieństwa z nieletnimi rozpoczęto dyskutować publicznie.
      Przed udostępnieniem wiedzy szerokiej publicznosci ofiary lubieżnych zapędow
      duchowieństwa były wyciszane oraz izolowane. Głównym celem hierarchii
      katolickiej bylo unikanie skandalu.
      24.NCCN/USCC badania (rozpoczęte w 1968 a opublikowane w 1972r.- przyp. K.P.)
      wykazały, że 1/3 księży katolickich w Stanach Zjednoczonych była
      niedorozwinięta emocionalnie, 1/3 była na etapie rozwoju, a jedynie 1/3 była
      dojrzała. Badania te potwierdziły moje obserwacje emocjonalnego zdrowia oraz
      rozwoju kapłanów i wiernych, których obserwowałem i leczyłem w Menninger i w
      Seton, oraz podczas mojej pracy i badań jako terapeuta.
      25. W roku 1977 dodatkowe badania, także prowadzone przez Brata Eugene Kennedy,
      wykazały, że 57procent księży katolickich było emocjonalnie niedojrzałych,
      29proc. było w okresie dojrzewania, 8proc. było wadliwie dojrzałych, a tylko
      6proc. było dojrzałych emocjonalnie.
      SKŁADNIKI TAJNEGO SYSTEMU - AKTYWNOŚĆ SEKSUALNA WŚRÓD OFICIALNIE ŻYJĄCYCH W
      CELIBACIE KSIĘŻY I DUCHOWIEŃSTWA.
      73. Jako stan bezżenny oraz praktykowanie idealnej wstrzemięźliwości, celibat
      wymagany jest od wyświęconych księży katolickich obrządku łacińskiego. (Kanon
      277). Biskup katolicki zobowiązany jest dopilnować i zapewnić spełnienie tego
      wymagania. Celibat jest stałym warunkiem działalności księżowskiej. Daje to w
      sumie gwarancje, że każdy działający ksiądz katolicki jest nieszkodliwy
      seksualnie (bezpieczny).
      Powyższy obraz, a zarazem założenie, pieczołowicie pielęgnowany był przez
      amerykańskich biskupów oraz przełożonych zakonnych.
      74. W rzeczy samej, celibat jest niepodważalnie szlachetną ideą: charakteryzuje
      się całkowitym poświęceniem Bogu, jest wolny od sprzeczności (z sobą samym).
      Żywy symbol powszechności i znaczenia boskiej miłości, oraz całkowita
      dostępność i poświęcenie służbie ludzkości. Nie mam nic przeciwko idei celibatu
      oraz podażaniem za tym ideałem.
      75.Oczywiście większość księży katolickich nie wykorzystuje seksualnie
      nieletnich. Ale ponieważ konsekwencje wykorzystania dziecka przez osobę
      posiadającą duchową władzę jest tak straszne, zgubne i długotrwałe, zatem nawet
      stosunkowo mała liczba złoczyńców wśród kapłaństwa jest sprawą nadzwyczajnego
      publicznego zainteresowania i troski. Co więcej, fakt, że takie wykorzystywanie
      występuje w innych grupach społeczeństwa nie pomniejsza potrzeby
      odpowiedzialnej akcji biskupów katolickich w Stanach Zjednoczonych, wobec
      własnych księży, biskupów oraz wyświęconych członków ich kościoła.
      76. Jak stwierdziłem powyżej, w roku 1976 Dr. Bartemeier i ja mogliśmy ocenić,
      że 6% katolickich księży i osób zakonnych zaangażowanych jest w związki
      seksualne z nieletnimi. Jeśli my to wiedzieliśmy, to wierze, że i biskupi
      również wiedzieli.
      77. Brat Andrew Greeley, ksiądz sociolog achidiecezji Chicago oceniał, że 5-
      7proc. księży katolickich angażuje się seksualnie z nieletnimi.
      ............................Koniec części I, z 3

• machin Om Hari Om Hare Rama Hare Krishna 03.08.02, 11:52
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

) Nazywam się A.W. Richard Sipe. Zajmuję się psychoterapią, przy czym jestem
        Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
        ) zakonne w zakonie Benedytynów, a ślubowania kapłańskie w Kościele Rzymsko-
        Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare) katolickim złożyłem w roku 1959. W roku 1970 zakończyłem żywot zakonny i, za Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
        Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare) zgoda Rzymu, zrezygnowałem ze stanu kapłańskiego. 37 lat spędziłem jako Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare) doradca, psychoterapeuta i nauczyciel kleru katolickiego, oraz doradca i Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare) psychoterapeuta nauczający katolickich kleryków historii seksualnego zachowaniaHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
        )
        ) katolickiego duchowieństwa.
        ) 18. Po ślubowaniach kapłańskich w roku 1959, dowiedziałem się, że niektórzy
        ) kapłani mieli doświadczenia Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hareseksualne z dorosłymi a nawet z nieletnimi, i że do
        )
        ) pewnego stopnia zachowanie powyższe było lekceważone przez władze Kosciola;
        ) atmosfera kryzysu wobec tej sprawy nie istniała. Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareTajny świat aktywności
        ) seksualnej, łącznie z praktykami z nieletnimi, znany był hierarchii
        ) katolickiej, a choć uważany za niefortunny i moralnie niewłaściwy akceptowany
        ) był jednak, mimo wszystko - niczym nieunikniony i łatwo wybaczalny błąd
        ) niektórych księży. Amosfera kryzysu nie pojawiła się dopóki, po latach,
        ) seksualne związki duchowieństwa z nieletnimi rozpoczęto dyskutować publicznie.
        ) Przed udostępnieniem wiedzy szerokiej publicznosci ofiary lubieżnych zapędow
        ) duchowieństwa były wyciszane oraz izolowane. Głównym celem hierarchii
        ) katolickiej bylo unikanie skandalu.
        ) 24.NCCN/USCC badania (rozpoczęte w 1968 a opublikowane w 1972r.- przyp. K.P.)
        ) wykazały, że 1/3 księży katolickich w Stanach Zjednoczonych była
        ) niedorozwinięta emocionalnie, 1/3 była na etapie rozwoju, a jedynie 1/3 była
        ) dojrzała. Badania te potwierdziły moje obserwacje emocjonalnego zdrowia oraz
        ) rozwoju kapłanów i wiernych, których obserwowałem i leczyłem w Menninger i w
        ) Seton, oraz podczas mojej pracy i badań jako terapeuta.
        ) 25. W roku 1977 dodatkowe badania, także prowadzone przez Brata Eugene Kennedy,
        )
        ) wykazały, że 57procent księży katolickich było emocjonalnie niedojrzałych,
        ) 29proc. było w okresie dojrzewania, 8proc. było wadliwie dojrzałych, a tylko
        ) 6proc. było dojrzałych emocjonalnie.
        ) SKŁADNIKI TAJNEGO SYSTEMU - AKTYWNOŚĆ SEKSUALNA WŚRÓD OFICIALNIE ŻYJĄCYCH W
        ) CELIBACIE KSIĘŻY I DUCHOWIEŃSTWA

Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
        .
        C:\WINDOWS\SYSTEM\iejava.cabC:\WINDOWS\WIN386.SWPC:\WINDOWS\Temporary Internet Filesindex.datC:\WINDOWS\History\index.datC:\WINDOWS\Cookies\index.datC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\cert7.dbC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\key3.dbC:\Program Files\Netscape\Netscape 6\compoHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Harenent.regC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\rt.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\jaws.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\libi18n.jarC:\Vet\VET_LOG.TXTC:\WINDOWS\SYSTEM\iejava.cabC:\WINDOWS\WIN386.SWPC:\WINDOWS\Temporary Internet Files\index.datC:\WINDOWS\History\index.datC:\WINDOWS\Cookies\index.datC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\cert7.dbC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\key3.dbC:\Program Files\Netscape\Netscape 6\component.regC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\rt.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\jaws.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\i18n.jarC:\Vet\VET_LOG.TXTC:\WINDOWS\SYSTEM\iejava.cabC:\WINDOWS\WIN386.SWPC:\WINDOWS\Temporary Internet Files\index.datC:\WINDOWS\History\index.datC:\WINDOWS\Cookies\index.datC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\cerHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Haret7.dbC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\key3.db
        C:\Program Files\Netscape\Netscape 6\component.regC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\rt.jar
        C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\jaws.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\i18n.jar
        C:\Vet\VET_LOG.TXTC:\WINDOWS\SYSTEM\iHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hareejava.cabC:\WINDOWS\WIN386.SWPC:\WINDOWS\Temporary Internet Files\index.datCHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare:\WINDOWS\History\index.datC:\WINDOWS\Cookies\index.dat
        C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\cert7.dbC:\WINDOWS\Application Data\MozillaHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\key3.dbC:\Program Files\Netscape\Netscape 6\component.reg
        C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\rt.jarC:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\jaws.jar
        C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.1\lib\i18n.jarC:Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare\Vet\VET_LOG.TXTC:\WINDOWS\SYSTEM\iejava.cab
        C:\WINDOWS\WIN386.SWPC:\WINDOWS\Temporary Internet Files\index.datC:\WINDOWS\History\index.dat
        C:\WINDOWS\Cookies\index.datC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\bnwzvg9y.slt\cert7.dbC:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\Hare Rama Ha
        • Gość: Kagan Kazda religia prowadzi do zboczen... IP: *.vic.bigpond.net.au 03.08.02, 11:57
          No, prawie kazda. Te, ktore propaguja woly seks i tzw. liturgiczna prostytucje
          raczej nie. Ale katoliczym na 100%, bo jest wbrew naturze, wbrew
          nalsilniejszemu popedowi, czyli popedowi do rozmnazania (sexualnemu)...
          Kagan
          • machin Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHa 03.08.02, 12:00
            Gość Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hareportalu: KaganHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare napisałHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare(a):

> No, Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hareprawie kazda. Te, ktore propagujaHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare woly seks i tzw. liturgiczna Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hareprostytucje Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare> raczejHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare nie. Ale katoliczym na 100%, bo jest wbrew naturze, Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Harewbrew Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare> nalsilniejszemuHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare popedowi, czyli popedowi do rozmnazania (sexHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareualHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Harenemu)...
            > KaHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HaregaHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare HareHare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare Haren
            • Gość: Kagan Re: Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare H IP: *.vic.bigpond.net.au 03.08.02, 12:06
              Kot ci po klawiszach chodzi? :)
              • machin Re: Hare Rama Hare Krishna Krishna Krishna Hare H 03.08.02, 12:09
                Gość Rama Rama Rama
                portGość Rama Rama Ramaalu: Gość Rama Rama Rama
                Gość Rama Rama RamaKaganGość Rama Rama Rama Gość Rama Rama RamanapGość Rama Rama RamaisałGość Rama Rama Rama(a)Gość Rama Rama Rama:
                Gość Rama Rama Ramaamaci po klawiszachGość Rama RaGość Rama Rama Ramama Rama chodzi? Gość Rama Rama Rama:)
                Gość Rama Rama RamaKaganGość Rama Rama Rama Gość Rama Rama RamanapGość Rama Rama RamaisałGość Rama Rama Rama(a)Gość Rama Rama Rama:

> Kot Gość Rama Rama Ramaci po klawiszachGość Rama RaGość Rama Rama Ramama Rama chodzi? Gość Rama Rama Rama:)
                Gość Rama Rama Ramamaci po klawiszachGość Rama RaGość Rama Rama Ramama Rama chodzi? Gość Rama Rama Rama:)a
                Gość Rama Rama RamaKaganGośćamaci po klawiszachGość Rama RaGość Rama Rama Ramama Rama chodzi? Gość Rama Rama Rama:) Rama Rama Rama Gość Rama Rama RamanapGość Rama Rama RamaisałGość Rama Rama Rama(a)Gość Rama Rama Rama:

> Kot Gość Rama Rama R

> Kot Gość Rama Rama Ramaci po klawiszachGość Rama RaGość Rama Rama Ramama Rama chodzi? Gość Rama Rama Rama:)
                Gość Rama Rama Rama

• Gość: Kagan Zdrowas Mario... IP: *.vic.bigpond.net.au 03.08.02, 12:08
              Zdrowas Mario, laskis pelna, Pan z Toba.
              Zdrowas Mario, laski
              • Gość: kapral Re: Zdrowas Mario... IP: *.acn.waw.pl 03.08.02, 12:21
                Nareszcie sie pomodliles, i to porzadnie.

Jestem wzruszony.
                • Gość: Kagan Re: Zdrowas Mario... IP: *.vic.bigpond.net.au 04.08.02, 15:08
                  Gość portalu: kapral napisał(a):

> Nareszcie sie pomodliles, i to porzadnie.
                  >
                  > Jestem wzruszony.
                  Jak widac, klepanie pacierza jest rownie idiotyczne jak "Harowanie
                  Kriszny"... ;)
                  • Gość: kapral Re: Zdrowas Mario... IP: *.acn.waw.pl 04.08.02, 18:24
                    Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: kapral napisał(a):
                    >
                    > > Nareszcie sie pomodliles, i to porzadnie.
                    > >
                    > > Jestem wzruszony.
                    > Jak widac, klepanie pacierza jest rownie idiotyczne jak "Harowanie
                    > Kriszny"... ;)

Nie próbuj sie wycofywac. W chwili slabosci modliles sie.
                    Zostanie ci to policzone.
      • samsaranathanal Bzdura a nie badania! 04.08.02, 17:58
        Cytuję:

24.NCCN/USCC badania (rozpoczęte w 1968 a opublikowane w 1972r.- przyp. K.P.)
        wykazały, że 1/3 księży katolickich w Stanach Zjednoczonych była
        niedorozwinięta emocionalnie, 1/3 była na etapie rozwoju, a jedynie 1/3 była
        dojrzała.

Czyli wg tych "badań" ok 33% to książa dojrzali emocjonalnie.

Czytajmy dalej:

25. W roku 1977 dodatkowe badania, także prowadzone przez Brata Eugene Kennedy,
        wykazały, że 57procent księży katolickich było emocjonalnie niedojrzałych,
        29proc. było w okresie dojrzewania, 8proc. było wadliwie dojrzałych, a tylko
        6proc. było dojrzałych emocjonalnie.

Wg tych "badań" 6% to księża dojrzali emocjonalnie.

Powoływanie się na tekst wewnętrznie sprzeczny jest trochę kompromitujące, nie?

Jedynym usprawiedliwieniem może być to Kaganie, że nie przeczytałeś tego tekstu
        przed publikacją na Forum.

pozdrawiam

Sam
    • Gość: kapral Wyrzucic H-K pedofili z Zar! IP: *.acn.waw.pl 03.08.02, 21:11
      machin napisała:

> Aby wprowadzić na to Forum trochę egzotyki, przypominam,
      > że 12 czerwca 2002, 44 osoby wszczęły przed sądem sprawę
      > o molestowanie seksualne oraz znęcanie się fizyczne i
      > emocjonalne podczas ich pobytu w internatach organizacji
      > (ISKCON) w latach 1972-1990. Wysokość odszkodowań określono
      > na 400 milionów $. Oskarżyciele występowali w imieniu
      > znacznie większej liczby byłych uczniów tzw. szkół (gurukula)
      > ISKCONu.
      >

Wyrzucic pedofili z Zar!

• vline Re: Wyrzucic H-K pedofili z Zar! 04.08.02, 13:42

> machin napisał:
        >
        > > Aby wprowadzić na to Forum trochę egzotyki, przypominam,
        > > że 12 czerwca 2002, 44 osoby wszczęły przed sądem sprawę
        > > o molestowanie seksualne oraz znęcanie się fizyczne i
        > > emocjonalne podczas ich pobytu w internatach organizacji
        > > (ISKCON) w latach 1972-1990. Wysokość odszkodowań określono
        > > na 400 milionów $. Oskarżyciele występowali w imieniu
        > > znacznie większej liczby byłych uczniów tzw. szkół (gurukula)
        > > ISKCONu.
        > >
        >
        > Wyrzucic pedofili z Zar!
        >

Absolutnie popieram tę inicjatywę. Dosyć wpychania się
        tej amerykańskiej grupy wyznaniowo-handlowej do Polski
        i mamienia nieświadomej młodzieży fałszywymi pozorami
        indyskich mistycznych wtajemniczeń.

Za tą przykrywką kryje się pedofilia, narkotyki i
        przymuszanie adeptów do akwizycji idiotycznych wydawnictw
        niejakiego Shrila Prabhupady --
        • Gość: Leonid Re: Wyrzucic H-K pedofili z Zar! IP: 195.205.230.* 04.08.02, 21:00
          Trudno będzie. Popierany przez Sld-UPków Jurek Owsiak ich uwielbia.
          • vline Re: Wyrzucic H-K pedofili z Zar! 04.08.02, 23:16
            Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Trudno będzie. Popierany przez Sld-UPków Jurek Owsiak ich uwielbia.

Bo on nie wie, jaki projekt społeczeństwa oni chcą realizować. Podział
            na ssłusznie żyjących/wtajemniczonych i resztę, hołotę służebną, czyli tzw. karmitów. Ciekaw jestem co powiedzą odpowiednie agendy rządowe, kiedy H-K
            zechce realizować swoje prawo do szkół wyznaniowych i będzie musiało
            przedstawić programy nauczania.

Przejrzałem parę ich publikacji
            • jaceq Re: Wyrzucic H-K pedofili z Zar! 12.10.02, 22:22
              vline napisała:

> Przejrzałem parę ich publikacji
    • Gość: kapral co dalej? IP: *.acn.waw.pl 12.10.02, 14:04
      machin napisała:

> Aby wprowadzić na to Forum trochę egzotyki, przypominam,
      > że 12 czerwca 2002, 44 osoby wszczęły przed sądem sprawę
      > o molestowanie seksualne oraz znęcanie się fizyczne i
      > emocjonalne podczas ich pobytu w internatach organizacji
      > (ISKCON) w latach 1972-1990. Wysokość odszkodowań określono
      > na 400 milionów $. Oskarżyciele występowali w imieniu
      > znacznie większej liczby byłych uczniów tzw. szkół (gurukula)
      > ISKCONu.
      >
      >
      > <a href="http://www.exjws.net/sexabuse/krishna.htm?FACTNet"target="_blank">www.
      > exjws.net/sexabuse/krishna.htm?FACTNet</a>
      > Hare Krishnas and Child Abuse Case
      >
      > Most of the news about the Krishnas in June was in regard to a $400
      > million lawsuit filed by more than 40 former pupils of boarding schools
      > run by the organization between 1972 and 1990. The news release from
      > the office of the attorney handling the case began:
      >
      > Today 44 young adults filed a $400 million dollar damage suit
      > against the "Hare Krishna" for sexual, physical and emotional torture
      > inflicted upon them as children. The suit says Plaintiffs were sexually,
      > physically and emotionally abused, along with hundreds of other children,
      > who were kept during two decades at Hare Krishna's boarding schools.
      > The suit, filed in the Federal District Court in Dallas, Texas,
      > names the INTERNATIONAL SOCIETY OF KRISHNA
      > CONSCIOUSNESS (ISKCON) as the lead defendant, along with sixteen
      > other ISKCON entities and seventeen individual members of its
      > GOVERNING BOARD OF COMMISSIONERS, including the Estate of
      > the movement's founder, BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADA.
      >
      > Inne informacje do odnalezienia po wpisaniu do wyszukiwarki słów
      > kluczowych Hare Krishna Child Abuse

Jest dalszy ciąg?

A co się dzieje w Polsce? Czy ISKCON ma już u nas swoje szkoły z internatami?

=
      • Gość: kapral Re: co dalej? IP: *.acn.waw.pl 14.10.02, 23:02

> machin napisała:
        >
        > > Aby wprowadzić na to Forum trochę egzotyki, przypominam,
        > > że 12 czerwca 2002, 44 osoby wszczęły przed sądem sprawę
        > > o molestowanie seksualne oraz znęcanie się fizyczne i
        > > emocjonalne podczas ich pobytu w internatach organizacji
        > > (ISKCON) w latach 1972-1990. Wysokość odszkodowań określono
        > > na 400 milionów $. Oskarżyciele występowali w imieniu
        > > znacznie większej liczby byłych uczniów tzw. szkół (gurukula)
        > > ISKCONu.
        > >
        > >
        > > <a href="www.exjws.net/sexabuse/krishna.htm?FACTNet"target="_bla
        > nk">www.
        > > exjws.net/sexabuse/krishna.htm?FACTNet</a>
        > > Hare Krishnas and Child Abuse Case
        > >
        > > Most of the news about the Krishnas in June was in regard to a $400
        > > million lawsuit filed by more than 40 former pupils of boarding schools
        > > run by the organization between 1972 and 1990. The news release from
        > > the office of the attorney handling the case began:
        > >
        > > Today 44 young adults filed a $400 million dollar damage suit
        > > against the "Hare Krishna" for sexual, physical and emotional torture
        > > inflicted upon them as children. The suit says Plaintiffs were sexually,
        > > physically and emotionally abused, along with hundreds of other children,
        > > who were kept during two decades at Hare Krishna's boarding schools.
        > > The suit, filed in the Federal District Court in Dallas, Texas,
        > > names the INTERNATIONAL SOCIETY OF KRISHNA
        > > CONSCIOUSNESS (ISKCON) as the lead defendant, along with sixteen
        > > other ISKCON entities and seventeen individual members of its
        > > GOVERNING BOARD OF COMMISSIONERS, including the Estate of
        > > the movement's founder, BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADA.
        > >
        > > Inne informacje do odnalezienia po wpisaniu do wyszukiwarki słów
        > > kluczowych Hare Krishna Child Abuse
        >
        >
        >
        > Jest dalszy ciąg?
        >
        > A co się dzieje w Polsce? Czy ISKCON ma już u nas swoje szkoły z internatami?
        >
        > =

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka