Dodaj do ulubionych

Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie

07.07.05, 12:45
w związku z wybuchami na słońcu w Warszawie zwołano sztab kryzysowy; gdzie
konie kują tam i żaba nogę podnosi
Obserwuj wątek
    • dolby2 Podobno Kaczyński w hełmie i masce pe-gaz... 07.07.05, 12:55
      kieruje ruchem na rogu Marszałkowskiej i Alei... Kurde, ale sie narobiło!
      • bt6 Re: Podobno Kaczyński w hełmie i masce pe-gaz... 07.07.05, 13:09
        "kieruje ruchem na rogu Marszałkowskiej i Alei... Kurde, ale sie narobiło!" ZALOSNE... naprawde niektorym odpier...la !! BARDZO DOBRZE ze u nas cos robia - nigdy nic nie wiadomo...!! zal mi tych krzykaczy i zartownisiow... dzieci...
        • atomm Pali się kancelaria premiera 07.07.05, 13:37
          Pali się kancelaria premiera
          07.07.2005 13:27
          Zapaliło się skrzydło budynku Kancelarii Premiera. Trwa ewakuacja - dowiedziała
          się PAP od jednego z ministrów.
          • kazuto Re: Pali się kancelaria premiera 07.07.05, 13:51
            mogliby wrzucic z dwa granaty do sejmu podczas obrad i byloby po klopocie. nie
            pozdrawiam
          • rubcia1 Re: Pali się kancelaria premiera 30.05.06, 13:52
            gdyby panienka z kancelarii nie siedziała cały dzień na GG,może by się nie
            paliło. prawda?...pani m.j?
    • beluga Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 12:55
      Jak w Warszawie pi__er__d_oln__ie to Ci sie smiac odechce baranie...
      • armand Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:01
        to Ciebie Pop...... Wawa to prowincja z punktu widzenia terrorystów, nikt tu nie
        zagląda i oby tak zostało
        • jorn Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:04
          armand napisał:

> Wawa to prowincja z punktu widzenia terrorystów
          Podobnie jak i Madryt...
        • gogo1123 Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:05
          skad taka pewnosc?
          moze i prowincja. nie da sie porownywac warszawskiego pseudo-metra z
          londynskim, ale sa inne miejsca pelne ludzi. a niektorym sie bardzo nie podoba
          nasze wojsko w Iraku.
          • borsuuk Na przykład estetom? 07.07.05, 13:43
        • synu Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:07
          > to Ciebie Pop...... Wawa to prowincja z punktu widzenia terrorystów, nikt tu
          nie zagląda i oby tak zostało.

Uff, to mi ulzylo. Juz sie balem, ze nasze wojska w Iraku moglyby byc takim
          powodem.
          A tak juz bardziej powaznie. Wybory u nas powoli sie zblizaja. Skoro zamach
          zadzialal na Hiszpanow dlaczego mialby nie zadzialac na Polakow.

K
          R
          • znawca_tematu Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:23
            Z tego co pamiętam, to tam była inna sytuacja, bo jedna partia była za wycofaniem i to jak najszybszym, a druga (rządząca) za pozostawieniem wojsk (zresztą to ona zadecydowała o interwencji), no i Hiszpanie ulegli terrorystom. U nas chyba każda partia chce wycofać naszą armię z Iraku. Co do posiedzenia sztabu kryzysowego, to nie ma co sobie z niego robic za przeproszeniem jaj, bo bardzo dobrze, że się zebrał - on jest od działania nawet w sytuacji potencjalnego zagrożenia. Martwi mnie tylko, że znając Lecha kwakwa Kaczyńskiego i jego ekipę, to skończy się na spotkaniu z dziennikarzami i brakiem konkretnych działań. Mówienie że Warszawa to cel nieatrakcyjny dla terrorystów jest moim zdaniem jak najbardziej prawdziwe, ale to jest tylko NASZE zdanie. Ludzie ze sztabu kryzysowego (i inne służby) są odpowiedzialni za zapewnienie bezpieczeństwa i powinni podejmować działania zmierzające do tego, nawet jesli nam zagrożenie wydaje się absurdalne. Oni za to biorą pieniądze i tyle. Mniej szumu medialnego, wiecej działan, niekoniecznie rozgłaszanych na prawo i lewo.
            • wanda43 Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 17:26
              Napisales :Mniej szumu medialnego, wiecej działan.
              Otoz jak narazie to w Warszawie jest odwrotnie.Niby sztab jest,a jakoby go nie
              bylo.Jest wlasnie tylko szum i nieskoordynowane sluzby.W razie prawdziwego
              zamachu terrorystycznego bedzie totalny chaos i panika.
              Wystarczy sobie przypomniec pamietny piątek.Od niedzieli sluzby mialy informacje
              o meilu z pogrozkami,a dopiero w piatek kolo poludnia pan prezydencik zwolal
              posiedzenie i zarzadzil co zarzadzil.A jak bylo,warszawiacy pamietają.Bajzel.
        • kazuto Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:54
          nie przesadzajmy. wawa to faktycznie wiocha nie warta zachodu. co do madrytu,
          stoi on nieco wyzej. tak, ze nie ma co panikowac. co najwyzej jakis rodzimy
          wariat sie trafi.
    • monzie Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:01
      moze i zaba podnosi noge ale lepiej zeby cwiczyli jakiekolwiek dzialania
      chociaz od wielkiego dzwonu niz w ogole, jakos nie mam zaufania do
      przygotowania naszych sluzb kryzysowych... a trening w koncu czyni mistrza
      • klod1 Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:05
        przygotowani jak drogowcy na akcje zimowa
        zawsze zaskoczeni
    • cziriklo Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:02
      W tych chwilalch niepokoju i szoku (jestem wlasnie w Londynie) twoj post
      strasznie mnie ubawil.
      Tymczasem moge doniesc, ze atmosfera w Londynie jest pelna powagi i spokoju.
      Mieszkancy brytyjskiej stolicy sa od lat przyzwyczajeni do zagrozenia bombowego
      (ze strony terrorystow irlandzkich), wszyscy ranni zostali ewakuowani z miejsc
      wybuchow w ciagu pierwszej godziny. Proby generalne na taki wypadek odbywaja
      sie w londynskim mietrze raz w miesiacu i jak slyszalem w radiu akcje ratunkowe
      przebniegaly nadzwyczajnie sprawnie. Wszyscy sa przekonani, ze sprawcow uda sie
      co najmniej zidentyfikowac, gdyz w metrze zaisntalowane sa wszedzie kamery,
      nakierowane zwlaszcza na smietniki, ktorych jest w metrze zreszta bardzo
      niewiele - wlasnie ze wzgledy na zagrozenie terrorystyczne.
      Wczoraj w Londynie panowala atmosfera swieta, po ogloszeniu wygranej kampanii o
      Igrzyska Olimpijskie. Dzis jest inaczej, oczywoiscie, ale warta podziwu jest
      spoleczna dyscyplina i profesjoinalizm sluzb antyterrorystycznych i sluzb
      ratowniczych.
      • 2yoo4yoocorne2 Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londynie 07.07.05, 13:16
        Dzisiaj pierwszy raz tak naprawde poczulem sie londynczykiem,choc jestem tu juz
        ladne pare lat.Zaimponowala mi postawa Londynczykow i profesjonalizm sluzb
        ratowniczych.Nikt nie podnosil glosu,wszyscy sluchali grzecznie polecen,ogolna
        powsciagliwosc,kultura,powaga.Dumny jestem z tego,ze dzisiaj na stacji Algate
        pomagajac ludziom wyjsc ze strefy zagrozenia,narodzilem sie jako
        londynczyk.Poczulem sie po prostu czastka spolecznosci Londynu...
        • lol76 Re: Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londyn 07.07.05, 13:28
          Ktos tam napisal wyzej - "(...) Dzisiaj po raz pierewszy czuje czuje sie
          londynczykiem, mieszkam tutaj od paru lat (...)... Ale sie usmialem...lol...
          mistrzu, ja mieszkam za granica o wiele dluzej od ciebie a mimo to czuje sie
          polakiem. Tylko mi tutaj nie wyjezdzaj ze nirr potrafie po angielsku i jestem
          jakims tam polskim robolem na emigracji - na moja prace napewno chetnie bys sie
          zamienil a z jezykiem jest u mnei NAPEWNO 100 razy lepiej niz u ciebie.
          TWOJ POST PODSUMOWUJE DWOMA SLOWAMI: WODA SODOWA! pomysl o tym i sie zastanow
          jak w przyszlosci znowu bedziesz chcial wyskoczyc z tym tekstem publicznie
          idioto.
          • tricky2 Re: Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londyn 07.07.05, 16:49
            Zdaje się że można jednocześnie czuć sie Polakiem i Londyńczykiem, tak jak
            można sie jednocześnie czuć Polakiem i Krakowianinem, czy Warszawianinem. To
            dwie różne kategorie panie przemądrzały.
        • cveps Re: Co się dzieje właściwie w metrze? 07.07.05, 13:30
          2yoo4yoocorne2 napisał dziwne rzeczy.Jeśli się pojawiają informacje,że w metrze
          może być uwięzionych kilka tysięcy ludzi i metro mogło się zawalić,są zabici i
          ciężko ranni i jest to duży atak terrorystyczny to nie ma się z czego za bardzo
          cieszyć.
        • lol76 Re: Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londyn 07.07.05, 13:34
          2yoo4yoocorne2 napisał:

> Dzisiaj pierwszy raz tak naprawde poczulem sie londynczykiem,choc jestem tu
          juz
          >
          > ladne pare lat.Zaimponowala mi postawa Londynczykow i profesjonalizm sluzb
          > ratowniczych.Nikt nie podnosil glosu,wszyscy sluchali grzecznie
          polecen,ogolna
          > powsciagliwosc,kultura,powaga.Dumny jestem z tego,ze dzisiaj na stacji Algate
          > pomagajac ludziom wyjsc ze strefy zagrozenia,narodzilem sie jako
          > londynczyk.Poczulem sie po prostu czastka spolecznosci Londynu...

Przypomnialo mi sie wlasnie z kim to ja mam doczynienia. Otoz obserwuje cie na
          formach od dluzszego czasu i czytam twoje posty (z lekkim usmieszkiem na
          ustach)... no tak - pan "czlowiek sukcesu" ktoremu to sie pol Londynu klania w
          pas... teraz juz ochrzczony londynczyk. Juz ci raz powiedzialem - od czlowieka
          sukcesu rozni cie jedna rzecz - ten ostatni nie musi udowadniac, ze jest
          czlowiekem sukcesu tak jak ty to robisz na kazdym kroku. Mamy tutaj do
          czynienia ze zwyklym symptomem "wody sodowej" u zwyczajnego smutnego polaczka,
          radze sie koledze nad soba zastanowic...
          • antistia Re: Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londyn 07.07.05, 13:38
            Nie przejmuj sie tego typu postami, zawsze znajda sie ci co musza wylac swoja
            zolc i wszystko skomentowac, mysla ze w ten sposob im sie polepszy i ze
            bluzgajac podniosa swoje MARNE ego.
            • borsuuk Nowonarodzony londyńczyk wciąż na polskim forum 07.07.05, 13:55
              Ja bym nawet tą jego ideę adaptacji i integracji kupił, gdyby nie to że głosi
              swoją londyńskość tutaj, a nie na jakimś brytyjskim forum. Zabawny koleś.
              • lol76 Re: Nowonarodzony londyńczyk wciąż na polskim for 07.07.05, 14:01
                Borsuuuk... Ja mu wlasie przed chwila wyslalem maila i poiwedzialm dokladnie to
                samo: "jak sie czujesz londynczykiem to idz na forum bbc i obwiesc to angolom",
                przypomnialem. Po raz kolejny przypomnialem mu rowniez o wodzie sodowej. Co za
                smutny gosc, on ciagle udowadnia na forach GW jaki to on jest czlowiek sukcesu
                w Londynie, no teraz to on jest juz ochrzczonym londynczykiem. Co za smutny
                gosc...
                • borsuuk Przystańmy na to, że jest zabawny jak poseł Nowak 07.07.05, 14:21
            • mat56 antista... co ty masz na mysli? 07.07.05, 13:56
              sorry, ale chyba zgubilem u Ciebie watek... kto ma sie nie przejmowac i czym, i
              kto wylewa swoja zolc? Moglabys operowac nazwami autorow postow? Pozdrawiam
        • cziriklo Re: Dumny jestem z postawy ludzi i sluzb w Londyn 07.07.05, 15:39
          Nie przejmuj sie tymi zakompleksionymi durniami, co to "czuja sie Polakami"
          zawsze i wszedzie, a od innych oczekuja solidarnosci i samopopswiecenia.
          Ja tez jestem zadowolony, ze w tych trudnych chwilalch moge byc wsrod ludzi
          pelnych godnosci, dyscypliny, obywatelskiego posluszenstwa, bo chwila tego
          wymaga.
          Ktos, kto o Brytyjczykach pisze "angole" (ilez w tym kompleksow! ile popgardy,
          niczym nie usprawiedlwionej!), nie jest kims, kim z kim warto wymieniac sie
          pogladami.
    • synu Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:03
      Niech przynajmniej pocwicza procedury jezeli (oby nie) cos takiego zdarzyloby
      sie w W-wie.

K
      R
    • um_lusopolaco Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:10
      piekne! piekne!
      • 77qwerty Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:16
        teraz to tylko czubek by zaatakowal Warszawe
        Ale jak rewolucyjna czujnosc minie ...
    • gwidosz Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:15
      > gdzie konie kują tam i żaba nogę podnosi

Kto ma nas szanować, jeśli nie mamy szacunku sami dla siebie?

A Tobie, który czujesz się mieszkańcem Żabolandii, powiem tylko tyle, że nie
      chodzi tutaj o proporcję, jak sugerujesz, konia do żaby, tylko po prostu o to,
      że Polska była (obok Wielkiej Brytanii i Hiszpanii) jednym z trzech krajów,
      które tak jednoznacznie poparły USA w sprawie interwencji w Iraku. I, jak na
      razie, spośród wymienionych krajów, tylko w Polsce nie było podobnego zamachu.

• sarastro Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:18
        > Kto ma nas szanować, jeśli nie mamy szacunku sami dla siebie?

Dokładnie tak!
        Tabuny wieśniaków zalewających Warszawę to przekleństwo dla tego mista. A
        wieśniak ma już tak w swojej naturze, że będzie pluł na wszystko, co go otacza.
        • kazuto Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:57
          sarastro jestes w bledzie. wioche tworza sami warszawiacy.
      • 77qwerty Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:19
        a w Londynie nie byli czujni????
        tylko mnie denerwuje takie pier dolenie
        pod publike i ubezpieczanie sie
        ze jakby co sie stało to my czujni byli..
    • matkad Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:20
      Co to za podejscie... Przeciez jak sluzby zanotuja sygnaly o zagrozeniu
      bezpieczenstwa, to juz bedzie za pozno...
      No chyba ze nasze wladze licza na to, ze terrorysta przejdzie sie srodkiem
      miasta z napisem na czole - zaraz cos wyleci w powietrze.
      • cveps Re: Zapaliło się skrzydło kancelarii premiera w wa 07.07.05, 13:32
        warszawie trwa ewakuacja
        • cveps Re: Zapaliło się skrzydło kancelarii premiera w w 07.07.05, 13:39
          wiadomosci.onet.pl/1126747,11,item.html tak to przekazywac wiadomości.Pali się kancelaria premiara,ale podawane jest wstępnie,że od remontu.
      • y.y Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:34
        Za bardzo się przejmujecie postami nastoletniego debilowatego trolla
        intrnetowego, który wypisuje brednie w sieci i myśli, że jest cool. Trolle
        żywią się tym, że ktoś odpisuje na ih kretyńskie posty. Najlepiej zignorować
        podobne bzdury.
    • ksiundz Idioto, nienawiść przesłania ci wszystko ? 07.07.05, 13:31
    • bananekk Głupich nie brakuje?! 07.07.05, 13:37
      Jużbyś sobie darował tych biednych Żydów, że też wszystko zło potraficie na
      nich zwalić!!! ŻAŁOSNE
      • artuab głupich i do tego transwestytów... 07.07.05, 14:12
    • werter-6 A jak dlugo trwa wdrażanie procedur?? 07.07.05, 13:52
    • zeenovi Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 13:56
      W Warszawie nie ma sygnałów o zagrożeniu bezpieczeństwa - poinformował
      przedstawiciel Biura Prasowego Urzędu Miasta Marcin Rosołowski.

- Nasze służby nie zanotowały żadnych sygnałów od policji o zagrożeniu
      bezpieczeństwa w stolicy. Po południu jednak zbierze się zespół reagowania
      kryzysowego, który przedyskutuje sytuację w związku z wybuchami w Londynie -
      powiedział Rosołowski.

taaaaaa... no bo w londynie to wiedzieli o tym od tygodnia i byli na to
      przygotowani... co za debile...;)
      • ksiundz Lepiej nic nie robić prawda mądrusiu ? 07.07.05, 14:06
        > taaaaaa... no bo w londynie to wiedzieli o tym od tygodnia i byli na to
        > przygotowani... co za debile...;)
    • bloczek4 Pycha, naiwność, głupta czy kłamstwa? 07.07.05, 14:02
      Jak można było sądzić, że można walczyć z terroryzmem tysiące kilometrów od
      domu, za pomocą lotniskowców, czołgów i nalotów bombowych, okupując inne
      kraje... Jak można przypuszczać, że uda się pokonać stosunkowo niewielką grupę
      desperatów mieszkających kilka ulic dalej za pomocą regularnej armii na drugim
      końcu swiata? Co za paranoiczny umysł to wymyślił?

• kawa_89 W Wiejską!! 07.07.05, 14:06
        A niech terroryści zaatakują Warszawę, najlepiej Wiejską --> zrobią nam tym
        nawet przysługę ;)
        • bloczek4 Zamilcz, wstydu oszczędź... 07.07.05, 14:12
          kawa_89 napisała:

> A niech terroryści zaatakują Warszawę, najlepiej Wiejską --> zrobią nam tym
          >
          > nawet przysługę ;)
    • polf CIEKAWE CZY ANGLICY MIELI SYGNALY... 07.07.05, 14:17

• dorota751 przecież nie zaatakują teraz, na co te nadzwyczajn 07.07.05, 14:22
      e środki bezpieczeństwa? To trzeba cały czas pilnować a nie nagle, przez
      tydzień, a co potem?
      dorota
    • gosia_chello Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 14:32
      "Prezydent, premier i marszałek Sejmu przebywają za granicą".
      Ciekawe kto by kierował państwem w razie zagrozenia czy ataku terrorystycznego.
      A jesli nie mogliby szybko wrocic ? Czy tak powinno byc, zeby wszyscy naraz
      wyjezdzali ? Dla mnie to skandal !
      • ksiundz Generał Petelicki wypowiadał się o tych Panach 07.07.05, 14:45
        > "Prezydent, marszałek Sejmu przebywają za granicą".

w TVN 24 wyrażając nadzieję, że tak jak odważnie wysłali naszych na wojnę, tak
        dobrze nas zabezpieczą przed odwetem
      • gosia_chello Wladze za granica 07.07.05, 15:01
        Odpowiadasz na :
        gosia_chello napisała:

>"Prezydent, premier i marszałek Sejmu przebywają za granicą".
        > Ciekawe kto by kierował państwem w razie zagrozenia czy ataku
        > terrorystycznego. A jesli nie mogliby szybko wrocic ? Czy tak powinno byc,
        >zeby wszyscy naraz
        > wyjezdzali ? Dla mnie to skandal !

Pozostaje tylko pytanie, czy faktycznie ci Panowie skutecznie by nas obronili.
        Ja takze smiem w to watpic....

• trisss Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 15:29
      w polsce to chyba raczej zgromadzenia koscielne powinni ochraniac ;) bo zamach
      na RPP i takn ie zachwieje gielda na swiecie ;P
    • t-800 Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 15:53
      Sztab kryzysowy? Chyba antykryzysowy!...
      • douglasmclloyd Re: Posiedzenie sztabu kryzysowego w Warszawie 07.07.05, 16:56
        t-800 napisał:

> Sztab kryzysowy? Chyba antykryzysowy!...

Nie boj nic, sztab wywola jakis kryzys :)
    • douglasmclloyd "Nie ma żadnego zagrożenia w kraju" 07.07.05, 16:55
      "Prezydent, premier i marszałek Sejmu przebywają za granicą."

Ufff.
    • wyzwoliciel letsroll911.org - ach ta mityczna al-kaida + 07.07.05, 17:20
      + arabscy terrorysci na dokladke :) Komus sie koncza zapasy energii ? Trza sie
      pozywic ? Nie ma to jak posiac troche strachu wsrod pospolstwa ...

www.911wasalie.com/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=22
      so ... letsroll911.org , www.pentagonstrike.co.uk/

Teraz pewnie znajda sie "dowody", na to, ze staly za tym ugupowania z Iranu i Syrii.
      Tak dziala WLADZA REALNA.

"Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie zawsze znajdzie"
    • wyzwoliciel letsroll911.org - ach ta mityczna al-kaida + 08.07.05, 11:22
      + arabscy terrorysci na dokladke :) Komus sie koncza zapasy energii ? Trza sie
      pozywic ? Nie ma to jak posiac troche strachu wsrod pospolstwa ...

Arabowie juz kolejny raz przechytrzyli najlepszy wywiad na swiecie. A moze ...

www.911wasalie.com/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=22
      so ... letsroll911.org , www.pentagonstrike.co.uk

Pewnie teraz znajda sie "dowody", ktore wskazywac beda na udzial Iranu oraz Syrii.
      Tak wlasnie dziala WLADZA REALNA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka