Dodaj do ulubionych

Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu

09.07.05, 07:19
Mam tylko nadzieję, że ci ludzie z Giertychjugend nigdy nie dojdą w Polsce do
władzy. Zaczynają bowiem głosić chęć ograniczania praw i wolności związków
homoseksualnych, ale ta ich skrajna nietolerancja przeciw wszystkiemu, co nie
pasuje do wzorca "prawdziwego Polaka", najczęściej pełnego agresji
łysogłowego nazi-skinheada, tak naprawdę może przybrać o wiele bardziej
dramatyczny rozmiar. Na to nigdy nie może być zgody. Precz z LPR!
Zdelegalizować MW! www.deliberal.blog.onet.pl
Obserwuj wątek
    • john_wayne POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 09.07.05, 08:37
      LPR WEŹMIE STER W SWOJE RĘCE, o czym jestem przekonany i czego oczekuję.
      Bądźcie przygotowani do rządzenia, Panowie. Wasz czas może nadejść w każdej
      chwili. Nie bądźcie jak te panny, którym zabrakło oliwy. Każda okazja zdaża się
      tylko raz. W życiu (polityce) nie ma "drugich szans". Nie mamy też czasu do
      stracenia. Jestem całym sercem z Wami. Pozdrawiam i DO BOJU O POLSKĘ!
      • dr.kidler Re: POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 09.07.05, 08:43
        john_wayne napisał:

> LPR WEŹMIE STER W SWOJE RĘCE,

Kij bejzbolowy lepiej lezy w dloniach, a ponadto juz jest z wami kojarzony.
        Zmiana wizerunku moze byc niemozliwa.
        • siostra_bozena Mlodzeiz Wszechpolska 09.07.05, 09:35
          Ja ich znam. To delikanti, wrazliwi mlodzi ludzei. Niektorzy z nich sa lysi, to
          dlatego, ze sprzedali swoje wlosy producentom peruk i kupili za tepeiniadze
          zabawki dla biedych dzieci. A to, ze do mlodziezy wstepuja sami chlopcy to
          przypadek. Poza tym po wyborach czlonkostwo bedzei obowiazkowe dla wszystkich
          ponizej 40 roku zycia. Wszystkch chorych wyleczymy, a jak sei nie zchca leczyc
          to ich zamkniemy w wiezenniu. Telewizj a Trwam zastapi TVP, a RM zastapi
          Zydowskie Radio. Ale zeby to nastapilo to musicie glosowac tylko na LPR
          (niektorzy sludzy sztaana rozwijaja ten skrot jako Ludzie Pozbiaweni Rozumu -
          to dzialanie na szkode Boga i ku chwale Obludnika). Wtedy w przyszlych wyborach
          njuz nie bedziecei musili glosowac bo rzad bedzie wiedzial lepiej co dobre dla
          Polakow.

Wasza przyzwoitka siostra Bzoena.

PS. Prawdziwa sisotra wystepuje tylko w postaci zalogowanej!
          • gwailo GW nie poinformowala o odmowie ekstradycji Morela 09.07.05, 10:59
            Wyborcza nie poinformowala o odmowie przez Izrael ekstradycji pulkownika UB
            Salomona Morela za zbrodnie przeciw ludzkosci. Wszak to kolega rodzicow Geberta
            (Warszawskiego) i Michnika. Zamieszczam fragment notatki z Rzeczpospolitej:

"Koniec sprawy Morela

KRÓTKO Koniec sprawy Morela Polska nie będzie się już starała o wydanie
            Salomona Morela. Taką deklarację złożył minister sprawiedliwości Andrzej
            Kalwas. Uważa, że po dwóch odmowach Izraela nie ma szans na tę ekstradycję. W
            środę informowaliśmy, iż oddalając polski wniosek, Izrael odrzucił zawarty w
            nim zarzut, że Morel może być winny zbrodni ludobójstwa. 87-letni Morel był tuż
            po wojnie komendantem obozu .... "
            • ledwo.gramotny gwailo, nie rób z siebie idioty. Do szkoły! 09.07.05, 14:06
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2806426.html
              • loopitall Re: gwailo, nie rób z siebie idioty. Do szkoły! 09.07.05, 14:48
                WSZYSCY POLACY KOCHAJA ROMANA DUZE G
                • loopitall WSZYSCY POLACY KOCHAJA ROMANA DUZE G 09.07.05, 14:49
                  • muzg_na_patyku Kochają, kochają R G 09.07.05, 16:59
                    john wayne napisal byl tak :

"...Każda okazja zdaża się tylko raz... "

Widze ze kolega jakkolwiek nie wyroznia sie szczegolnie poziomem alfabetyzacji, jednak jest jednym z niewielu zwolennikow (czlonkow?) LPR / MW o ktorych mi wiadomo ze umieja poslugiwac sie klawiatura; z czego wnosze ze daleko moze zajsc w Polsce niedalekiej przyszlosci.

• loopitall Re: Kochają, kochają R G 09.07.05, 23:16
                      Wyjasniajac - moja wypowiedz miala byc wypowiedziecia przesmiewcza w stosunku do
                      romeczka i taka byc mi sie wydaje. Juz tlumacze: 1. gra slow: roman duze G,
                      gdzie G moze sie rozwinac w ..ówno, np. dosc popularny sposob wyraznia emocji -
                      "co za G" 2. c.a. 48% polskiej spolecznosci to mezczyzni, a smiem twierdzic, ze
                      romus nie bylby najszczesliwszy gdyby inny romus dazyl go szczera, prawdziwa,
                      namietna miloscia. Byc moze zart jest trudny, ale w zadnym razie nie jest glosem
                      poparcia dla lpr.
                  • o2o2o6 Re: WSZYSCY POLACY KOCHAJA ROMANA DUZE G 10.07.05, 02:21
                    Jak on to, biedaczyna, wytrzymuje?
          • smoku_wawelski hehe 09.07.05, 13:15
            Kochana siostro Bożeno!
            Co się stało, że postanowiłaś przybyć na forum GW i zrezygnować z onetu ?
            Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki Twoich wynurzeń.
            Co sądzisz o skrócie LPR = Liga Przyjaciół Rosji.
            • siostra_bozena Nwet do piekiel zejde aby walczyc z szatanem 09.07.05, 13:59
              A ty odmow piec zdrowasiek za skalanie klawiatiry brzydkim slowem (Liga
              Przyjacil Rosji).
              • rege.from.dzamejke "klawiatiry" to literówka? Na pewno?... 09.07.05, 14:09

• smoku_wawelski Re: Nwet do piekiel zejde aby walczyc z szatanem 09.07.05, 14:30
                Kochana siostro Bożeno!
                Dużo demonów już padło od Twego czystego spojrzenia? Niech Twoja walka
                przyniesie ofiary na ołtarzu wiary by nas wszystkich oczyścić.
                Rosja to faktycznie brzydkie słowo, ale co na to wielebny ojciec dyrektor.
                Przecież zły próbuje go omamić rosyjską mamoną. Taki święty człowiek, a jakie
                nad nim niebezpieczeństwo...
                • siostra_bozena Ojceic Rydzyk to swiety i niezmlomny czlowiek! 09.07.05, 17:09
                  Nikt nie jest w stanie sprowadzic go z drogi ktora wybral!
                  • smoku_wawelski Re: Ojceic Rydzyk to swiety i niezmlomny czlowiek 09.07.05, 18:42
                    Kochana siostro Bożeno!
                    Skąd ta pewność? Uzdrowił Cię dotykiem ?
            • cinek08 Re: hehe 09.07.05, 14:57
              Ja proponowałbym Ligę Polskiego Robactwa bądź Ligę Polskiego Gówna. A tak
              ponadto co powiecie na zmianę nazwiska Kaczyńskiego na Putińskiego.
              • siostra_bozena widac, ze narktoyki i wodstak wyzarly ci mozg 09.07.05, 17:10
                wiecej modlitwy!
          • johndoenj Czy siostra Bozena pracuje dla GW? 09.07.05, 16:44

Siostro Bozeno!

Czy pracujesz dla GW na pelny etat czy free lance? Poziom wypowiedzi na to
            wskazuje...

John Doe
            NJ, USA
            • siostra_bozena wstydz sie, rozmawiasz z zakonnica 09.07.05, 17:07
        • edek47 DLACZEGO NIE ARESZTUJE SIE... 09.07.05, 10:00
          NOTORYCZNEGO PRZESTEPCY ROMANA WYTRYCHA I JEGO OJCA, STAREGO MACIEJA ?!!!!
      • dzioobas Przeciez tu nie chodzi o Polskę 09.07.05, 09:32
        Tylko o interes kilku chorych z nienawiści procent. Jak można rządzic krajem nie
        mając programu politycznego tylko homofobiczne hasła. Zawsze wśród nawet
        największych męd znajdą się ci inteligentniejsi, którzy na grzbiecie barańskiej
        hołoty chcą zbić kapitał polityczny i wejść do sejmu.

Tak się dzieje z "establishmentem" z MW. Kilku skinheadów po wyższych uczelniach
        i nic więcej. Mówią o rodzinie, a sami mają tylko tępe blondynki i jeszcze
        głupsze pitbulle. Zamiast walczyć o rodzinę spotykają się na ławkach i rzucając
        kije psom wciągają grube kreski.

Polsce jest potrzebna silna prawica, ale nie w wykonaniu "giertychjugend" bo oni
        nadają się tylko do ganiania pedałów i cudzoziemców.

• robert4321 NIECH ŻYJE L P R !!! 09.07.05, 15:44
          ....
      • maruda.r Re: POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 09.07.05, 11:45
        john_wayne napisał:

Nie bądźcie jak te panny, którym zabrakło oliwy.

To jakieś rosyjskie porzekadło?

• john_wayne Re: POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 09.07.05, 19:29
          Nie, żydowskie.
          • maruda.r Re: POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 10.07.05, 19:44
            john_wayne napisał:

> Nie, żydowskie.

Nie pwiedziałem, że jesteś Żydem. Przybliż więc, z łaski swojej, sens tego
            powiedzenia.

• kadazan Zamach stanu! 09.07.05, 12:16
        Jeśli Giertych i MW dojdzie do władzy to przykro mi bardzo, ale sam zacznę organizować zamach stanu - liberalną rewolucję. Całe pospólstwo z LPR+MW zostanie aresztowane i po pokazowym procesie rozstrzelane na Placu Wolności. Nastąpią rządy normalności, wolności i tolerancji, a wszelki ekstremizm religijny i polityczny będzie tępiony ogniem i mieczem!

Precz z Giertychem! Precz z LPR! Precz z MW! Precz z Radiem Ma Ryja! Precz z Lepperem! Precz ze wszystkimi porzestępcami, którzy próbują rozwalić ten kraj!
      • arri435 Re: POLSKA POTRZEBUJE GOSPODARZA 09.07.05, 13:46
        jesli ci faszysci i oszolomi z lpr dojda do wladzy to ja emigruje.
        to bedzie upadek polski.
        o wszechpolakach nie wspominam bo to cos w rodzaju hitler jugend. czyli no comments.

• doktor.1 Re: arri435 !!! Wiedzą to ty nie grzeszysz !!! 09.07.05, 13:58
          Jesteś głupi jak but z lewej nogi !!!
          Masz rację, - emigruj z Polski. Nam takich głupoli tu nie trzeba, -
          nimi nie odbudujemy tego, co tacy jak ty przez 15 lat zrujnowali,
          wyzbyli się za darmo majątku narodowego, nie stworzyli Polski suwerennej
          po uwolnieniu się spod panowania ZSRR.

Poczytaj mój tekst, bo masz braki z elementarnej wiedzy w tematach
          tu poruszanych.
          • arri435 Re: arri435 !!! Wiedzą to ty nie grzeszysz !!! 09.07.05, 15:22
            > Jesteś głupi jak but z lewej nogi !!!

a oto typowy przedstawiciel mlodziezy wszechpolskiej.
            glupi moj drogi to jestes ty, co wlasnie w cudowny sposob udowodziles.
            hahahahahahahahahaha
            LOL! peace love and zen!
          • minia1000 Re: arri435 !!! Wiedzą to ty nie grzeszysz !!! 09.07.05, 15:33
            słuchaj doktor1 nie wiem kim ty jesteś ale swoją wypowiedzią dałeś dowód swojej zerowej kultury (to
            zdaje się być typowe dla młodzieży wszechposkiej).

ponadto kto by chciał czytać twoje marne wypociny??? i kogo wogóle obchodzi co ty masz do
            powiedzenia? idź dziecinko na jakiś wiec wszechpolaków albo LPR i gadaj tam do woli do tych co
            chcieliby cię słuchać a normalnym ludziom daj spokój.

• doktor.1 Re: Do minia1000 !!! 09.07.05, 17:29
              1. Jeśli nie wiesz, kim jestem, to po co utożsamiasz mnie z ludźmi z MW ?
              2. Jeśli uważasz, że moje posty to "wypociny", to jesteś w błędzie. Napisanie
              ich nie stworzyło mi najmniejszego kłopotu (potu), za to tobie sprawiły kłopot
              w czytaniu, albowiem , czytasz tylko te, które jak SMS mają nie więcej niż 120
              znaków. Dłuższe cię męczą i nie jesteś w stanie na tyle się skoncentrować, by
              je zrozumieć.
              3. Nie pisz do mnie "dziecinko", bo jak piszesz, nie wiesz kim jestem.
              Przeżyłem już pół wieku na tym świecie i widzę, że im młodszy internauta, tym,
              ma więcej do powiedzenia, choć tak naprawdę za wyjątkiem pomowień, oszczerstw,
              inwektyw, - nie ma o czym pisać, albowiem stan wiedzy oraz stan wysokiego
              zmanipulowania umysłu przez libertyńskie media na to nie pozwala.

4. Jeśli zaliczasz się do normalnych ludzi (za takiego się uważasz),
              to równie dobrze mogę ci wmawiać, że jestem ....... abp Nowowiejskim.
              • london_calling Re: Do minia1000 !!! 10.07.05, 09:44

czy nie mozesz zaakceptowac ze ktos ma inne zdanie niz ty w kwestii lpr czy mw?
                i moze nie miec ochoty na dwustronicowe wypociny z uzasadnieniem, a po prostu stwierdzenie faktu ze
                nie zamierza na nich glosowac ani ich popierac. i wyobraz sobie ( wprawdzie wyglada na to ze
                wyobrazni nie posiadasz ale co tam...) ze wcale to nie znaczy ze taka osoba nie wie o czym mowi.

tak sie sklada ze na temat lpr mam jasne zdanie, nie zamierzam go zmieniac a ty tylko utwierdzasz
                mnie w przekonaniu ze to banda zacietrzezwionych oszolomow.

• smoku_wawelski Giertych prowadzi Was nas sznurku 09.07.05, 19:35
        Jak Ci się będzie podobał Giertych szkalujący Unię i całujący Putina po stopach ?
    • stefan58 DOBRA WIADOMOŚĆ. JEDNOPŁCIOWE ZWIĄZKI ZNIKNĄ 09.07.05, 08:37
      I nie będą mogły adoptować dla swoich praktyk dzieci. To chyba dobrze, że
      zboczenia będzie się leczyć zamiast promować w paradach.
      • wezmniezhakuj Re: DOBRA WIADOMOŚĆ. JEDNOPŁCIOWE ZWIĄZKI ZNIKNĄ 09.07.05, 09:13
        No, jeśli tak podchodzimy do sprawy to zaczyna robić się niebezpiecznie. Paru
        panów przed wojną też tak mówiło, tyle, że o Żydach.
        • preczzcenzura jednak chyba jest jakas roznica miedzy byciem 10.07.05, 04:10
          zydem a zboczencem - nie sadzisz?
          • wezmniezhakuj Re: jednak chyba jest jakas roznica miedzy byciem 10.07.05, 11:41
            O jakich zboczeńcach mówisz? Bycie homoseksualistą a bycie zboczeńcem to wielka
            różnica - wracaj do szkoły!
      • asphyxia Re: DOBRA WIADOMOŚĆ. JEDNOPŁCIOWE ZWIĄZKI ZNIKNĄ 09.07.05, 11:02
        wiesz stefan...takie myslenie jest zboczone!moze ciebie wyleczymy?
        ten kraj mozna jedynie leczyc ze slepej nienawisci...
      • maruda.r Wcale nie znikną 09.07.05, 11:47

Związek Giertycha i Pardy nie został formalnie zalegalizowany, wiec nie ma czego
        delegalizowac.

• posterunkowy ŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA JEST PRZECIEŻ JEDNOPŁCIOWA! 09.07.05, 15:18
      • platformiak Re: DOBRA WIADOMOŚĆ. JEDNOPŁCIOWE ZWIĄZKI ZNIKNĄ 09.07.05, 18:00
        MW to najwieksza porażka III RP
    • pan.nikt Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 08:40
      Jasne.
      Wg ciebie lepiej jak w PD-ecji Geremek, Mazowiecki, albo w postPZPR-ze Oleksy w
      przeplatance z Janikiem, Cimoszewiczem,Wiatrami, Pastusiakiem, Millerem,
      Jaskiernią itd
      • dr.kidler Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 08:49
        pan.nikt napisał:

> Jasne.
        > Wg ciebie lepiej jak w PD-ecji Geremek, Mazowiecki, albo w postPZPR-ze Oleksy
        w
        >
        > przeplatance z Janikiem, Cimoszewiczem,Wiatrami, Pastusiakiem, Millerem,
        > Jaskiernią itd

Klamstawa manipuluacje oszcszerstwa i pomawianie w Waszym wygonaniu.
        W Krakowie powstal sojusz LPR-SLD by wybrac postkomuniste Majchrowskiego na
        prezydenta. Skutecznie zreszta, bo Majchrowski rzadzi do dzis.

• jan12121 Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 08:52
          Majchrowski głównie rządzi dzięki Rokicie, wię zaraza ma szerszy wymiar. A ta
          zaraza to chorobliwa ambicja i niezdolnośc do kompromisów i pragmatyki. Zgroza!
        • pan.nikt Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 09:08
          Pewnie wolałbyś w Krakowie Rokitę.
          Opacznosć uchroniła Kraków
    • adriansowa Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 09:22
      demokracja, demokracja ale nie daloby sie tego zdelegalizowac
    • axermann Za to demokraci.pl to sa po diable medialni 09.07.05, 09:26
      Zdychający na wizji Mazowiecki, gęgający cosik Geremek!To medialna fortpoczta
      dawnych UW-oli. A goście z MW sa ok.
    • meritum3 Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 09:34
      MŁODZIEŻ WESZPOLSKA- to mi się nie podoba pewien Adolf też zaczynał do młodzieży
      w brunatnych koszulach, chcecie powtórki ?
      • dzioobas Adolf zaczynał od programu politycznego 09.07.05, 09:41
        A oni tylko od haseł nienawiści. Mają odwrotną kolejność. Poza tym w latach
        trzydziestych w niemczech był kryzys gospodarczy, a u nas jest polityczny. Na
        szczęście to za mało aby wybrać nazioli

A oni nawet autostrad i miejsc pracy nie obiecują tylko czyski - nawet Hitler
        nie był taki głupi
        • edek47 Rodzina Romana Wytrycha, to rodzina NAZIOLI.... 09.07.05, 10:14
          JEDRZEJ WYTRYCH ZWOLENNIK HITLERA I STALINA W TYM SAMYM CZASIE.
          • stanislaw_ziaja Re: Rodzina Romana Wytrycha, to rodzina NAZIOLI 09.07.05, 23:08
            dlaczego się czepiasz rodziny Romana zainteresuj się ojcem cimoszewicza,bratem
            michnika,teściem pastusiaka
    • wojten Maskują się wszechfaszyści! 09.07.05, 09:40
    • el_bigos Weszpolacy-największe zagrożenie dla naszego kraju 09.07.05, 10:08
      i życzę Wam wszystkIm oby nie stało się tak, że będą ci debile nami rządzić
      WESZPOLACY I GIERTYCHY - WASZE BRUDNE RĘCĘ PRECZ OD WŁADZY
    • doktor.1 Re: Do tych, którzy nie życzą sobie LPR-u i MW !!! 09.07.05, 10:36
      Nie jestem członkiem Ligi Polskich Rodzin, ani MW, jak również żadnej
      innej partii. Nie biorę w obronę żadnego ugrupowania, ale szlag mnie trafia,
      jak na forum różni „krytykanci” dają upust swoim emocjom i uprzedzeniom,
      nie licząc się ze słowami. Tłuką na oślep w klawiaturę, w myśl zasady :
      dużo inwektyw, pomówień, wulgaryzmów i zero konkretów i argumentów n
      a poparcie swoich opinii. Określenia „krytykant” nie mylcie z „krytykiem”,
      bo istnieje zasadnicza różnica, - taka jak między zwykłym krzesłem, a krzesłem
      elektrycznym.
      Jak zwykle w stylu libertyńskiej "poprawności politycznej" obrzucacie błotem
      Ligę Polskich Rodzin i MW.

Odpowiedzcie zatem na poniższe pytania:

1) Podaj definicję faszyzmu i nazizmu.
      2) Podaj konkretne zachowania członków Młodzieży Wszechpolskiej i Ligi
      Polskich Rodzin, które charakteryzują faszyzm i nazizm.
      3) Podaj w punktach podstawowy program LPR-u i MW.
      4) Podaj przykłady działania tych ugrupowań przeciw Rzeczypospolitej
      (udziel odpowiedzi w oparciu o fakty, a nie o plotki, tzw. „fakty prasowe” i
      propagandę szeptaną).

Jak rzetelnie podejdziecie do tematu i pilnie „odrobicie lekcje”, to może
      przestaniecie wypisywać obraźliwe teksty, które nijak nie odzwierciedlają
      prawdy. Musicie być świadomi, że wypisując takie teksty jak powyżej, -
      naruszacie prawo, chociażby art.212 K.k i ktoś w końcu się wk....i i dobierze
      ci się wam do skóry.
      • doktor.1 Re: Do tych, którzy nie życzą sobie LPR-u i MW !! 09.07.05, 10:40
        Sformułowanie, który zakończyłem swój post - "Musicie być świadomi,
        że wypisując takie teksty jak powyżej, - naruszacie prawo, chociażby
        art.212 K.k i ktoś w końcu się wk....i i dobierze ci się wam do skóry"
        dotyczy oczywiście waszych tekstów pełnych kłamstw pomówień, oszczerstw,
        inwektyw, etc.
      • lomion_peredhel Re: Do tych, którzy nie życzą sobie LPR-u i MW !! 09.07.05, 11:59
        Tak sie zastanawiam czy napisałeś to bo wierzysz że nikt z tutejszych
        czytelników nie umie odpowiedzieć na twoje pytania, czy też dlatego że
        rzeczywiście nie dostrzegasz działań LPRu. Ale, do rzeczy:

1. Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna
        zakadająca omnipotencję państwa, solidaryzm spoleczny oraz podkreślająca niechęć
        wobec zarówno kapitalizmu jak i komunizmu.

Nazizm - totalitarna ideologia NSDAP obowiązująca w Niemczech w czasie panowania
        tej partii 1933-1945.

2,3. O ile więc z definicji Nazizm może być utożsamiany wyłącznie z NSDAP, to
        chyba trudno nie dostrzec w programie LPR dążenia do omnipotencji państwa (Art8
        i 224 projektu konstytucji autorstwa LPR, punkt 4,7,8,20 programu gospodarczego,
        cały rozdział o polityce finansowej programu wyborczego - wymieniać można dalej,
        ale chyba wystarczy). Niechęć do kapitalizmu i komunizmu w LPR jest chyba
        bazsprzeczna i nie wymaga dowodów.

4. określenie "działanie przeciw Rzeczpospolitej" jets względne - według mnie
        takim działaniem jest popieranie Radia Maryja, które głosi hasła nietolarancji,
        będące w moim mniemaniu szkodliwe dla Polski. Jest to kwestia gustu, tak samo
        jak kwestią gustu jest to czy hasła "pedofile, pederaści to są Unii Entuzjaści"
        są dla Polski korzystne. Oczywiście, taki slogan jak powyżej jest naruszeniem
        prawa, chociażbyt art.212 k.k. i ktoś się w końcu wk... i dobierze im do skóry.

• doktor.1 Re: Do lomion_peredhel !!! 09.07.05, 14:47
          Nie wytężyłeś umysłu pisząc odpowiedzi na moje pytania. Potraktowałeś
          zagadnienie pobieżnie i nie wyczerpująco, szczególnie definiując pojęcia,
          o które mi chodziło, ponadto nie dokonałeś konkretnych porównań.
          Ponadto stwierdzam, że kwestionowane przez ciebie punkty z programu LPR-u
          dobitnie świadczą o tym, iż popierałeś tych, którzy już zawłaszczyli majątek
          narodowy i nadal będą grabić (w majestacie bezprawia ! ).
          Jeśli RM szerzy nietolerancję i szkodzi Polsce, - jak twierdzisz, to jestem
          wprost przekonany, że mylisz "brak przyzwolenia na zło" z "tolerancją", a
          propolskość nazwałeś antypolskością. I gdybyś chociaż wysilił się i podał
          konkretne przykłady, ale nie. Wolisz powtarzać bezmyślnie to, co libertyńskie
          media mówią o RM. Czyżbyś nie był już zdolny do ... samodzielnego myślenia ?
          Włącz radio, przez tydzień posłuchaj, a już najlepiej TV Trwam, a masz okazję
          wyjątkową, albowiem dziś po godz. 18:00 i jutro od 9:00 do 15:00, będzie
          transmisja z Jasnej Góry z pielgrzymki Rodzin Radia Maryja. Przekonaj się
          naocznie (nausznie), jak naprawdę jest z tą wg ciebie "nietolerancją" i
          szkodliwością radia dla Polski. Nikt bardziej nie walczy o Polskę, jak właśnie
          RM i TV Trwam !!! Wypracuj swój własny światopogląd na jego temat.
          Zatem zapraszam cię na moje wykłady z dziedziny gospodarki, jaka obowiązywać
          będzie w IV RP w imię obrony polskich interesów.
          Pozyskiwanie wiedzy - wierz mi, - nie boli, ale za to głupotę można przypłacić
          utratą własnego majątku, zdrowiem, a nawet życiem, czego oczywiście ci nie
          życzę. Gdyby jednak tak się stało, to kogo będziesz winił za to ?
          Może "oszołomów", "nacjonalistów", "nazistów" ???
    • thebutcher MW jest żałosne!!! 09.07.05, 10:39
      Mam nadzieję, że policja odpowiednio sopałowała ich w Warszawie podczas Parady
      Równości i że będzie ich pałować za każdym razem jak podniosą swoje nazi-mordy
      żeby kogoś obrzycić stekiem wyzwisk.
    • arturpiotr Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 10:45
      Nowa twarz LPR Maciej Eckardt? Czy to polskie nazwisko? Bo imie słuszne, tak jak
      Roman zresztą.
    • t-800 Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 10:48
      Znowu o MW w "GW"? Nie mają o czym pisać?
    • doktor.1 Re: KTO TU JEST FASZYSTĄ ???!!! 09.07.05, 10:51

Współcześni politycy lewicowo-liberalni, a za nimi internauci o podobnych
      poglądach politycznych nie szczędzą inwektyw i oszczerstw kierowanych pod
      adresem prostych, przywiązanych do tradycji ludzi. Na tę tradycję składają się
      religia i ojczyzna. Jest to świętość, którą nie wolno kupczyć, której nie można
      ani zamienić, ani sprzedać.
      Propaganda lewicowo-liberalna jest bezwzględna: ktokolwiek okazuje szacunek
      i miłość wobec Kościoła i własnego narodu, kto nie daje się omamić utopijnym
      i fikcyjnym iluzjom jakże prymitywnie pojmowanego szczęścia, bo opartego tylko
      na posiadaniu, ten odsądzany jest od czci i wiary, jest określany mianem
      nacjonalisty, szowinisty, ksenofoba, faszysty i fundamentalisty. Epitety te,
      wypowiedziane jednym tchem, przyprawiają o zawrót głowy. Pojawiają się nie
      tylko w lepkich brukowcach, ale również płyną z ust dystyngowanych polityków,
      których na pierwszy rzut oka trudno byłoby posądzić o takie myśli i o takie
      uczucia. A jednak propaganda socjalistyczna nie zna granic, co dawniej było
      swoiste dla Wschodu, dziś zadomowiło się na Zachodzie. Tym wymarzonym
      Zachodzie, który całkowicie zatraca swoje oblicze i swoją duszę. Dla którego
      demokracja i tolerancja to tylko fasady umożliwiające postawienie na swoim,
      czyli wydrenowanie społeczeństwa z wiary i tradycji, z etyki i sumienia.
      - Kto broni sumienia, - jest faszystą,
      - kto broni ojczyzny, - jest nacjonalistą,
      - kto broni wiary, - jest fundamentalistą.
      Aż dziw bierze, jak nisko upadła polityczna kultura Zachodu.
      Artur Schopenhauer, XIX-wieczny filozof niemiecki (choć urodzony w Gdańsku),
      napisał krótką książeczkę pt. "Erystyka, czyli sztuka prowadzenia sporów".
      Pisana w dobrej wierze stała się podręcznikiem instruktażowym w różnego rodzaju
      szkoleniach polityków i redaktorów partyjnych. Śledząc arsenał słownej
      manipulacji zawarty w tym dziełku, dostrzegamy, że zachowuje swą aktualność,
      że nadal szkolenia prowadzone są wedle sprawdzonych wzorów, nie tylko w Polsce
      i w Rosji, ale także na Zachodzie. Jeżeli bowiem Polaków obrzucono ostatnio
      inwektywami w rodzaju, że są nacjonalistami i szowinistami, to jest to
      zastosowanie sposobu nr 12. Polega on na użyciu takiej nazwy, która ośmiesza
      lub potępia dany pogląd lub osobę. Schopenhauer pisze: zamiast "duchowny"
      powiedz "klecha", zamiast "pobożność", powiedz "zabobon". Dziś
      zamiast "patriota" powiedz "nacjonalista", "ksenofob" lub "szowinista".
      Efekt będzie ten sam.
      Nacjonalizm przylgnął do ideologii nazistowskiej, do bogatych i uzbrojonych
      po zęby Niemców, którzy wypowiedzieli wojnę Polsce, Europie, światu.
      Czy Polacy są nacjonalistami? Zabiedzeni i oszukiwani, poutykani w betonowych
      blokach; gdy po wojsku zostało kilka jednostek specjalnych i orkiestra
      reprezentacyjna; w niczym nie przypominają owych "nacjonalistów", do których
      ich się przyrównuje. Polacy nie zagrażają ani nie grożą Europie i światu.
      Domagają się tylko prawa do sprawiedliwej Ojczyzny, która jest ich Ojczyzną
      od ponad tysiąca lat. Czy boją się obcych? Niektórych tak. Bo byli już u nas
      obcy nie raz. Byli w czasie potopu szwedzkiego, w czasie zaborów, w czasie
      okupacji, byli po wojnie, budując przy pomocy łagrów i więzień porządek
      pojałtański. Kto był napadnięty lub oszukany, musi się bać, jeśli jest
      człowiekiem o zdrowych zmysłach.
      Fundamentalizm nie stanowi domeny katolicyzmu. Katolicyzm bowiem opiera wiarę
      na wolności sumienia, a od polityki żąda moralności. Nikt nikogo nie zmusza
      do wiary w Chrystusa, ale domaga się, w imię praw ogólnoludzkich, aby życie
      społeczne było moralne. Żeby w majestacie prawa nie ustanawiać praw
      antyludzkich, żeby politycy bezkarnie nie oszukiwali i nie okradali Narodu,
      żeby nie pozwalali sobie na bluźnierstwa popełniane w imię tzw. wolności
      sztuki. Dzisiejsi luminarze polityki bardziej niż religii boją się moralności,
      chcą być wyjęci spod sumienia, chcą dyktować sumieniu Narodu, co jest słuszne,
      a co naganne, inaczej dziś, a inaczej jutro. Dowolnie, według swojego
      widzimisię, lub dla własnych interesów.
      Ludzi, których zubożono i których okrada się w dalszym ciągu z ich narodowej
      własności i narodowego dziedzictwa, nazywać "nacjonalistami", ludzi,
      dla których jedyna nadzieja i ostoja godności leży właśnie w religii,
      nazywać "fundamentalistami", to doprawdy brak kultury i taktu.
      Chyba że mamy tu do czynienia ze sposobem nr 14 ze wspomnianej już książeczki
      Schopenhauera. Jest to tzw. bezczelny manewr. I chyba inaczej tego nie można
      nazwać.
      Politycy, którzy powinni świecić przykładem wiedzy, kultury i moralności, gdy
      są u władzy, zachowują się arogancko i z wielkim tupetem, a gdy odchodzą,
      wystawiani są na pośmiewisko. Nie mogą być ani nauczycielami, ani sumieniem
      narodów. Narody zaś nie mogą powierzać im swego sumienia. Dlatego tym bardziej
      słysząc wrogie i nieprzyjazne inwektywy rzucane przez polityków pod adresem
      społeczeństwa, starajmy się zachować naszą godność, która właśnie płynie
      z wiary, i naszą dumę, która płynie z narodowości. Tylko w ten sposób ocalimy
      ludzkie oblicze naszego kraju, choć przyjdzie nam mierzyć się z niejedną
      potęgą. Wiara i sumienie to nie jest nacjonalizm ani fundamentalizm,
      to największy skarb, który stoi na straży prawdziwej godności.

• mmm21 Re: KTO TU JEST FASZYSTĄ ???!!! 09.07.05, 12:03
        Kto broni sumienia, - jest faszystą,
        > - kto broni ojczyzny, - jest nacjonalistą,
        > - kto broni wiary, - jest fundamentalistą.

A jak sie broni sumienia? Kamieniami i piesciami...

Po co bronic ojczyzny kiedy nie jest zxagrozona? w mysl spiskowej teorii dziejow?

Jezeli broni SWOJEJ wiary indywidualnej - nie jest fundamentalista; staje sie
        nim w momencie, w ktorym narzuva swoj swiatopoglad innym.

I jeszcze wzruszajacy fragment:

Domagają się tylko prawa do sprawiedliwej Ojczyzny, która jest ich Ojczyzną
        > od ponad tysiąca lat. Czy boją się obcych? Niektórych tak. Bo byli już u nas
        > obcy nie raz. Byli w czasie potopu szwedzkiego, w czasie zaborów, w czasie
        > okupacji, byli po wojnie, budując przy pomocy łagrów i więzień porządek
        > pojałtański. Kto był napadnięty lub oszukany, musi się bać, jeśli jest
        > człowiekiem o zdrowych zmysłach.

Szczerze mowiac bardziej boje sie mlodziencow z MW- to chyba z ich strony grozi
        najwieksze niebezpieczenstwo.

Fundamentalizm nie stanowi domeny katolicyzmu. Katolicyzm bowiem opiera wiarę
        > na wolności sumienia, a od polityki żąda moralności. Nikt nikogo nie zmusza
        > do wiary w Chrystusa, ale domaga się, w imię praw ogólnoludzkich, aby życie
        > społeczne było moralne

Powracamy do tematu modus operandi jak piszesz "domagania sie, aby zycie
        spoleczne bylo moralne" - ferro ignique???
        Tego typu "rozumowanie" jest uzasaednione na gruncie pewnej etyki, natomiast w
        innych przypadkach upada. Nie mozna wymagac od kogos, zeby byl moralny w mysl
        wartosci, ktore go zupelnie nie poruszaja. Jak rozumiem czujesz sie pierwszym
        moralista? Gratuluje powolania...

Ludzi, których zubożono i których okrada się w dalszym ciągu z ich narodowej
        > własności i narodowego dziedzictwa, nazywać "nacjonalistami", ludzi,
        > dla których jedyna nadzieja i ostoja godności leży właśnie w religii,
        > nazywać "fundamentalistami", to doprawdy brak kultury i taktu.

Wzruszajace - "brak kultury i taktu" - zostawie bez komentarza...

Wiara i sumienie to nie jest nacjonalizm ani fundamentalizm,
        to największy skarb, który stoi na straży prawdziwej godności.

Zabawna retoryka- nizej niz "lepki brukowiec" - moze wasz dziennik...
        Wydaje mi sie, ze problem lezy gdzie indziej - nie w tym, ze socjalisci nie
        szanuja religii, moranosci etc., ale w tm, ze jestescie do bolu smieszni, ale
        smieszni w sposob, ktory po chwili przestaje sprawiac smiejacemu sie
        przyjemnosc, a zaczyna draznic i powodowac bol zuchwy...
        Nie powiem, postawo obywatelsko-narodowa jest wzruszajaca, ale z erystki 2.

• antykretyn Re: KTO TU JEST FASZYSTĄ ???!!!(do doktora1) 09.07.05, 13:31
        Doktorze1!!

Super opracowanie wypowiedzi godne druku na pierwszych stronach
        najpoczytniejszych gazet polskich.Ku przestrodze wszelkiemu pacyfistycznemu
        lewactwu ,ktore kala wlasne gnaiazdo ,z ktorego wyroslo.
        Podziwiam i chyle czola.

ANTYKRETYN wbrew wszystkim durniom i kretynom ,ktorzy nie chca ,lub nie
        moga tego zrozumiec
    • asphyxia Re: Młodzież Wszechpolska rusza do Sejmu 09.07.05, 10:55
      jesli lpr dojdzie wladzy bedzie to koniec dla polski.
      musimy sie zastanowic czy chcemy zyc w wolnym kraju,czy pod wladza pana lecha
      kaczynskiego jako prezydenta,i giertycha jako dajmy na to premiera!
    • wojten Oś ideologiczna MW to antysemityzm i rasizm 09.07.05, 11:19
      i przykładów na to jest aż zbyt wiele wystarczy odwiedzić ich stronę i
      przejrzeć liki.
      • doktor.1 Re: Do wojten !!! 09.07.05, 11:27
        Ty zamiast w tak głupi sposób interpretować treści ze strony MW, zacznij myśleć
        i dokształcać, się, bo widzę że masz cholerne luki.
        Co to jest antysemityzm ?
        Co to jest rasizm ?
        Zdefiniuj, a potem przyrównaj do postępowania MW.
        • wojten Interpretować imprezę w Mikołowie? To zwyczajny 09.07.05, 11:47
          fasazyzm p.D. W sprzyjających warunkach od razu odbudowaliby komory gazowe.
      • stanislaw_ziaja Re: Oś ideologiczna MW to antysemityzm i rasizm 09.07.05, 23:17
        a twoja obsesja to antypolonizm i geizm
    • feliks-50 No to teraz wiadomo dlaczego Kaczynski 09.07.05, 11:21
      zafundowal im darmowa reklame w mediach przez 2 miesiace !
      To byla ukartowana akcja na rzezcz oszolomow z MWWidac KAczynski ma podobne
      poglady, zalosne towarzystwo.
    • arahat1 szechpolska wylegarania terrorystow polityczno/ 09.07.05, 11:54
      spolecnych.
      • marek76 [...] 09.07.05, 12:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • janhus4 Brawo Eckardt! 09.07.05, 12:14
      Brawo racja Polska! A gdzie Skutecki? Cała ekipa Racji Polskiej do Sejmu:
      Michalkiewicz, Masny, Bała!
    • janhus4 Brawo Eckardt i "Racja Polska"! 09.07.05, 12:16
      Ludzie z "Racji" do Sejmu: Michalkiewicz, Masny, Wielomski, Bała. Uwaga: Łopuch
      i Masny zamierzają zaraz wydać jakieś prowokacyjne książki polityczne.
    • sredni4 TYLKO LPR!!! 09.07.05, 12:22
      DOSC LUDZI "HONORU" JARUZELSKI,KISZCZAK.POLSKA CZEKA NA LUDZI HONORU -LPR
    • cimoszenko Roman Giertych potrzebuje świeżej krwi. 09.07.05, 12:27
      Roman Giertych potrzebuje świeżej krwi.

Wojciech Szacki i korespondenci "Gazety" 09-07-2005,

Zapamietajcie to nazwisko: Wojciech Szacki.

Wojciech Szacki to najbardziej karny pies.
    • agtom11 Re: Polskie - Hitlerjunge!!!!!!!!!!!!!!!. 09.07.05, 12:32
      Tym łysym pałą z bojówek LPRu to będzie ostatnia szansa aby zaistnieć na
      polskiej scenie politycznej,która zakonczy się dla tych bojówek całkowitą
      klapą ,a to z tego powodu że większośc społeczeństwa już was odpowiednio
      rozszyfrowała co do waszych celów i waszego boga jakim jest cały ten parszywy
      ród Giertychów.
      • sredni4 JEDYNY PORTAL GDZIE JAWNIE UKAZUJĄ SIĘ 09.07.05, 12:35
        WULGARYZMY ,ANTYPOLONIZMY-WROGOWIE WOLNEJ POLSKI
      • davidmors Re: Szanuję Młodzież Wszechpolską ! 10.07.05, 21:37
        Nie są karierowiczami jak młodzieżówki PeDe.
    • sredni4 KTO JEST PRZECIWNIKIEM POLSKI? 09.07.05, 12:33
      OBECNY UKŁAD KONSERWOWANY PRZEZ "POLSKĄ" GAZETĘ WYBORCZĄ.
    • hernandez FASZYZMOWI NIE!!!!!ADOLFOWI GIERYCHOWI NIE!!! 09.07.05, 12:35

• sredni4 TO CO POLSKIE SŁUŻY POLSCE WROGOWIE 09.07.05, 12:44
        WOLNEJ POLSKI PRZY BRAKU ARGUMENTÓW NAZYWAJĄ FASZYZMEM.BOŻE POBŁOGOSŁAW
        POLSKĘ,OJCZYZNĘ KTÓRĄ KOCHAMY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka