gm 09.07.05, 11:50 duzo ludzi w polsce wymaga natychmiastowego leczenia na glowe stad sie bierze te poparcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trelemoreleakuku Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparcia 09.07.05, 11:51 oj GW...przestajecie byc bezstronni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk9 Zrobiłym to samo - choć nie lubię Cimoszki... 09.07.05, 12:10 Ale ta komisja to istny cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 09.07.05, 12:27 Pani Kwaśniewska pokazała klasę Pan Cimoszewicz niestety stare nawyki, przypomina się wypowiedź do powodziań, arogancka i butna. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Nie chcemy Lukaszenki w Sejmie ! 09.07.05, 12:55 O prezydenturze Lukaszenki w Polsce nie ma co mówić. Nie dla WC to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
regeregerege Tylko czy na pewno Cimoszewicz byłby Łukaszenką? 09.07.05, 13:56 Na pewno nie kto inny?... Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Socjolodzy jak meterolodzy częst się mylą. 09.07.05, 14:07 Na szczęście. Nie wyobrażam sobie dalszej prezydentury "w duch" męża Joli K. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Ale sondaże dużo mniej 10.07.05, 10:52 a ja - owszem, jeśli ma to być alternatywą dla idioty, schizofrenika lub faszysty Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Ale sondaże dużo mniej 10.07.05, 12:36 Cimoszewicz co prawda na komisje nie naszczał ale za to nieźle pogryzł. Pogryzł bo wiedział że może. Spece od prawa odpowiednio go przygotowali a partia dała błogosławieństwo i już któryś raz z rzędu spuściła ze smyczy. Poczym gromko obwieścił: "Do lasu"!!! Ale co się dziwić wszak cywilizowani ludzie żyją w mieście a matecznikiem dzikich bestii jest dżungla lub jak kto woli puszcza białowieska... * * * Kiedy czytam wypowiedzi w stylu: "alternatywa dla schizofrenika, idioty lub faszysty" - przypominają mi się czasy które myślałem że już minęły. Nie mam tu pretensji do forumowiczow, bo jest to tylko odprysk ogólnej linii (i jak widać po sondażach dziś bardzo skutecznej), prowadzenia kampanii wyborczej Włodzimierza Cimoszewicza, który kreowany jest na jedynie sluszną alternatywę dla Polski, zbawcę narodu i męża stanu, który jeśli wygra da odpór faszystom, idiotom, schizofrenikom i podaruje światu pokój (a jeśli ten go sobie nie życzy to przyprowadzi go na bagnetach). Dawno dawno temu, kiedy ojcem narodu był KC a matką PZPR wszelką opozycję wyzywano od wywrotowców, wichrzycieli, faszystów, rewizjonistów jak np. członków KOR-u których w prasie kulturalnie określano "mafią korowską" czy jak kościół katolicki który dzielono na tych księży którzy mają słuszne poglądy i wywrotowców którym nie w smak jest pokój, porządek społeczny i granice na Odrze i Nysie. Nam młodym Cimoszewicz nie robił by wody z mózgu tą zgraną płytą prl-owskiej szambo-propagandy gdyby nie jeden fakt. Od 25 lat robi się wszystko by pozbawić nas wiedzy o czasch nam najbliższych. Zohydza się wszystko co związane z historią moczy sie w szambie wszekie autorytety i zamyka usta ksiezom mowiac - wara wam od polityki. Mamy być niczego nieświadomym bydłem pozbawionym przewodnika. W PRL-u partia wiedziała jak bardzo wywrotowym jest środowisko księży, i studenckie stąd zwalczano ich na każdym kroku. "Patrzmy w przyszłość" - ryczały PZPR-owskie sztandary. Kto myśli inaczej ten wróg i faszysta, szczur i robactwo reakcyjne kumające się z kapitalistycznymi zwyrodnialcami. I oto dziś najważniejszym hasłem polityków jest "wara kościołowi od polityki". Oto dzesięć lat temu na sztandarach kampanii wyborczej Kwaśniewskiego a dziś Cimoszewicza widnieje hasło "Dość sporów patrzmy w przyszłość"... Kto nie potrafi wyciągnąć wniosków z historii skazany jest na jej powtorke. DOŚĆ TEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Ale sondaże dużo mniej 10.07.05, 12:43 Z przyjemnością patrzyłem na tępy odblask Giertycha i Miodowicza. Wasserman i Maciarewicz schowali odczucia. Ale Giertych był boski : straż ! straż marszalkowska !.Facet jest nie do przebicia. Może w wydarzeniach tygodnia to powtórzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
andy68 Cimoszenko sie na tym jeszcze przejedzie 10.07.05, 13:00 ten burak wyglupil sie juz raz, gdy naigrawal sie z powodzian w 1997r. Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Powiedział im szczerą prawdę 10.07.05, 13:05 Powiedzą to również wszyscy liberałowie. Nie ubezpieczyli sie i żądali kasy od całego społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Powiedział im szczerą prawdę 10.07.05, 13:52 a jak by się ubezpieczyli to by im straty zrekompensowano? Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Powiedział im szczerą prawdę 10.07.05, 17:08 stanislaw_ziaja napisał: > a jak by się ubezpieczyli to by im straty zrekompensowano? czy znasz pojecie UBEZPIECZENIA???? Odpowiedz Link Zgłoś
a_adam Powiedział Komisji i nam - MaWawD 10.07.05, 20:28 Podłość zagrywek tgo nikczemnika, "kandydata" lewizny ponownie przekroczyła wszelkie granice. Podstawił się ze strachu - ponad prawem ! Pewnie ma wiele do ukrycia. Nie tylko akcje Orlenu ! Oto jakiego chcą nam wcisnąć - nowego statfurera ? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Powiedział Komisji i nam - MaWawD 10.07.05, 22:12 a_adam napisała: > > Podłość zagrywek tgo nikczemnika, > "kandydata" lewizny > ponownie przekroczyła wszelkie granice. > > Podstawił się ze strachu - ponad prawem ! > Pewnie ma wiele do ukrycia. Nie tylko akcje Orlenu ! > > Oto jakiego chcą nam wcisnąć - nowego statfurera ? Na początek poznaj to prawo i dopiero późnij jak bedziesz chciał to opowiadaj pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Ja też olałbym tę farsę 10.07.05, 14:01 Komisja powinna być apolityczna i składać się z kompetentnych ludzi. Niech ktoś mi powie jakie doświadczenie śledcze ma obecna komisja? Odpowiedz Link Zgłoś
a_adam Re: Ja też olałbym tę farsę 10.07.05, 20:33 ...zagłupiś, nie zrozumiesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Cimoszenko sie na tym jeszcze przejedzie 10.07.05, 17:07 andy68 napisał: > ten burak wyglupil sie juz raz, gdy naigrawal sie z powodzian w 1997r. ten inteligentny i mądry człowiek powiedział tylko prawdę.TRZEBA SIĘ BYŁO UBEZPIECZYĆ.Ostatnio płaciłem ubezpieczenie za rok za gospodarstwo 10 ha.Było tego niecałe 300 pln.Na rok,to tylko niewypicie kilku win wiśniowych.Pracuje w miescie.Mam samochód z którego żyję.Ubezpieczenie płacę o wiele wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Ale sondaże dużo mniej 10.07.05, 17:04 tades1 napisał: > Z przyjemnością patrzyłem na tępy odblask Giertycha i Miodowicza. Wasserman i > Maciarewicz schowali odczucia. Ale Giertych był boski : straż ! straż > marszalkowska !.Facet jest nie do przebicia. > Może w wydarzeniach tygodnia to powtórzą ? gdybym mógł się przerzucic na zoofilię to bym się w nim wtedy zakochał. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Ale sondaże dużo mniej 10.07.05, 17:03 "wara kościołowi od polityki".Bo jako państwo,posiadające swoje struktury nie ma prawa wtrącac się w sprawy innego państwa.Np.POLSKI.Piszesz jeszcze więcej bzdur,którae są pomieszane z prawdą ale jeden jest wniosek z tych wypocin.Jestes grafomanem Odpowiedz Link Zgłoś
paragon1 Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 09.07.05, 14:39 Tylko nie biezrzesz pod uwagę, czegoś takiego, że on powiedział szczerą prawdę powodzianom. Najłatwiej wyciągać rękę po państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 09.07.05, 18:06 tz według ciebie tym ludziom nie należała się żadna pomoc od państwa? gratuluje dobrego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 07:28 Zadna.Pomoca dla nich powinny byc ich polisy ubezpieczeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 10:35 Widzę że kolega ma zaiste lewicowe poglądy :D No tylko pogratulować z takimi poglądami z pewnością zatroszczycie się o najsłabszych... Troszczy się to cimoszewiczowskie SLD już o nich dość długo a z jakim skutkiem każdy chyba widzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 11:28 Czy wypowiadanie prawdy, takiej jaka jest, jest naganne? Cimoszewicz powiedział prawdę, inni politycy przekalkulowali i tego nie zrobili. Pomoc się należała – na takie sytuacje państwo powinno posiadać przygotowane środki ale nie zmienia to faktu, że trzeba się ubezpieczyć – by później nie wypatrywać wątpliwej pomocy. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 17:12 charnel napisał: > Czy wypowiadanie prawdy, takiej jaka jest, jest naganne? Cimoszewicz powiedział > > prawdę, inni politycy przekalkulowali i tego nie zrobili. Pomoc się należała > 8211; > na takie sytuacje państwo powinno posiadać przygotowane środki ale nie zmienia > to faktu, że trzeba się ubezpieczyć – by później nie wypatrywać wątpliwej > > pomocy. > Miłego dnia środki???Przygotowane???Z MOICH pieniędzy??/A to niby dlaczego???/Jakoś nikt mi nie pomógł,kiedy grad zniszczył mi samochód!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomik74 Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 11:43 amhu napisała: > Zadna.Pomoca dla nich powinny byc ich polisy ubezpieczeniowe. Amhu - zgadzam sie z Toba w 100%, dlaczego kasa z mojego podatku ma byc wykorzystana na pomoc osoba ktore nie maja ochoty wylozyc pare zlotych na ubezpieczenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 22:17 tomik74 napisał: > amhu napisała: > > > Zadna.Pomoca dla nich powinny byc ich polisy ubezpieczeniowe. > Amhu - zgadzam sie z Toba w 100%, dlaczego kasa z mojego podatku ma byc > wykorzystana na pomoc osoba ktore nie maja ochoty wylozyc pare zlotych na > ubezpieczenie. Pozdrawiam Ciekawe co by powiedział ubezpieczony jak by dostał taką samą kase jak nieubezpieczony. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 13:53 a czy Sś takie polisy Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 11:06 > tz według ciebie tym ludziom nie należała się żadna pomoc od państwa? > gratuluje dobrego samopoczucia pomoc się należała i pomoc otrzymali, co zresztą ten sam Cimoszewicz zaraz zadeklarował. Nie należało się ODSZKODOWANIE, bo odszkodowanie to rekompensata strat wypłacana w przypadku ubezpieczenia. Zadziwiająca jest inwencja ludzi, którzy wyrywają z kontekstu ten fragment zdania i manipulują nim żeby odwrócić sens wypowiedzi. Typowa zagrywka zacietrzewionej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 13:58 czy każdą wypowiedż trzeba wartościować w kategoriach walki politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
tomik74 Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 11:40 Nie rozumiem o co masz pretensje. Tak bardzo krzyczysz na komune a z drugiej strony oczekujesz zeby panstwo pomagalo"potrzebujacym". socjalizm w tym kraju zostal zniesiony troche czasu temu i trzeba rowniez "zniesc" socjalistyczne przyzwyczajenia ze panstwo ma mi dac bo ja potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 17:10 dereks napisał: > tz według ciebie tym ludziom nie należała się żadna pomoc od państwa? > gratuluje dobrego samopoczucia tak jak nie nalezy się mnie,kiedy zepsuje mi sie samochód.Np podczas kolizji. Odpowiedz Link Zgłoś
for3stu Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 15:44 dereks napisał: > Pani Kwaśniewska pokazała klasę Pan Cimoszewicz niestety stare nawyki, > przypomina się wypowiedź do powodziań, arogancka i butna. osobiscie pochwalam oba te zachwania: po pierwsze do powodzian - nie powinien przepraszac bo powiedzal prawde !! bo z tego co sie domyslam to dereks nie ma pogladow lewicowych wiec czy uwazasz ze panstwo powinno funowac NAWET powodzianom domy ?? jakby sie ubezpieczyli to by nie bylo pproblemu i juz !! a co do komisji to bylo to poprostu mistrzostwo swiata hhehe i ta glupia mina najwiekaszego posla w Polsce... brawo brawo brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Kwaśniewska -Cimoszewicz-komisja 10.07.05, 16:58 dereks napisał: > Pani Kwaśniewska pokazała klasę Pan Cimoszewicz niestety stare nawyki, > przypomina się wypowiedź do powodziań, arogancka i butna.Ale prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pkmiec Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 10.07.05, 19:21 Cimoszewicz to zwykly hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciesz Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparcia 09.07.05, 11:51 Straci, straci. Głupio się wygadał o ślubie syna za granicą. Bardzo go to zbliży do lewicowego elektoratu. A specjaliście od cienkiego Śpiewania rzadko zdarza się mieć rację... Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 11:53 Ślub? za granicą? syna? Masz może przemyślenia na jakieś inne dręczące ludzkość problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciesz Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:07 Ślub, syn i zagranica pajacu. Tu masz link, wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2812517.html a gdybyś nie umiał wejść, to i cytat: "Z kolei to, kiedy Prezydium Sejmu się zajmie tą sprawą, zależy od tego, jak szybko przewodniczący komisji śledczej Andrzej Aumiller, zwróci się z odpowiednim wnioskiem do Cimoszewicza. To on, jako marszałek Sejmu, zwołuje Prezydium. Cimoszewicz powiedział na konferencji prasowej, że ma nadzieję, iż szef komisji śledczej "nie będzie się ociągał". - Za tydzień wyjeżdżam na kilka dni za granicę na ślub mojego syna, więc wolałbym, żeby komisja nie zwlekała i pozwoliła mi tę sprawę załatwić wcześniej tak, abym na ślubie syna nie musiał myśleć o wybitnych polskich parlamentarzystach - dodał marszałek Sejmu." Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:15 Eee zaraz pajac. To ze mam trochę dystansu do dręczących Cię spraw i poczucia humoru nie czyni ze mnie pajaca :P Nie wiem jaki może mieć wpływ na notowania Cimosza, ślub jego syna - co podkreślasz - za granicą ? Co to ma z lewicowością wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciesz EUREKA! rpq to Śpiewak! 09.07.05, 12:17 rpq napisał: > Eee zaraz pajac. To ze mam trochę dystansu do dręczących Cię spraw i poczucia > humoru nie czyni ze mnie pajaca :P > Nie wiem jaki może mieć wpływ na notowania Cimosza, ślub jego syna - co > podkreślasz - za granicą ? Co to ma z lewicowością wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: EUREKA! rpq to Śpiewak! 09.07.05, 12:20 Dzięki ale nic podobnego. Odpadam, jesteś albo duzo za mądry, albo dużo za głupi dla mnie :) Tak czy siak - przyznaję bez bicia - nie kumam o czym do mnie rozmawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemoreleakuku Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:20 Cimoszenko i jego tawarzysze od 1945 roku budowali taka Polske ze nawet synek nie jest w stanie zyc nad Wisla! Brawo! Prosimy aby zostal Pan naszym najukochanszym prezydentem i dokonczyl dziela zniszczenia! liczymy na Pana! i trzymamy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:37 smutne , ale prawdziwe .... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciesz SYNEK SIĘ ŻENI ZA GRANICĄ, A CÓRKA W USA... 09.07.05, 13:28 Synek jakaś niedojda, musiał studiować na obszarze jurysdykcji tatusia, ale za to na wybitnej uczelni. Ciekawe, w którym kierunku jest ta zagranica, gdzie odbywają się śluby potomstwa czerwonego aparatu. Może na wschód, czyli wszystko OK i jak zwykle niepotrzebnie się czepiam... Córka za to skutecznie zdobyła Mrs. degree na konkurencyjnym rynku amerykańskim. "26-letni Tomasz Cimoszewicz skończył nauki polityczne na Uniwersytecie w Białymstoku. O 5 lat starsza siostra Małgorzata mieszka od 10 lat w Karolinie Północnej w USA z mężem greckiego pochodzenia i dwiema córkami." www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=50&limit=1&limitstart=2 Odpowiedz Link Zgłoś
przeciesz Re: Ot, polska zawisc 10.07.05, 01:35 Zawiść to by była, gdybym pisał o sąsiedzie lub koledze z podstawówki. Pan WC to kandydat tzw. lewicy, czyli formacji politycznej ponoć starającej się wyrównać szanse upośledzonych i wyłączonych. Kto z nich żeni syna za granicą? Chyba ojciec ochmistrza Cimoszewiczów, Oleksych lub Janików, przez którego zaciążyła ukraińska pokojówka Cimoszewiczów, Oleksych lub Janików. Ja nie gustuję w nękaniu dzikiej zwierzyny przy pomocy broni palnej, ani przyjacielskich pogawędkach z mgr Kwaśniewskim, a moje potomstwo sobie poradzi bez mojej pomocy, a nawet wbrew niej, więc zazdrościć WC nie mam czego. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Tak Panie Siewag 09.07.05, 11:52 Ma pan rację bo w Polsce jest więcej złodzieji niż pożądnych a Cimoszko to obrońca złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Tak Panie Siewag 10.07.05, 12:53 Gratuluję dobrego samopoczucia 3! błędy ortograficznew tak krótkim tekście świadczą o szcunku dla wspólnych pieniędzy !1 rok szkolny ucznia kosztuje około 6000zł, a jak się dzieciak nawet ortografii nie uczy to nie okrada podatnika. To jest mentalność Kalego "jak Kalemu ukraść krowy to zły uczynek , jak Kali ukraść to dobry" i dlatego masz rację !wWPolsce jest masa złodziei na różnym poziomie złodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
tomek665 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 11:53 polityk ŚPIEWAK powiedział ... Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Naszczal im do ulubionej piaskownicy:))))))))))))) 09.07.05, 11:58 Straci czy nie straci - zachowal sie stosownie. Ta zgraja gnojkow mysli sobie, ze moze sobie bezkarnie na wszystko pozwolic. Przypomina to sytuacje z podworka, kiedy starszy chlopak bije male dzieci. Potem dostaje w nos od ich starszego brata, wiec - placzac - wola mame i policje. Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Re: gloom gratuluję logiki mnie okradli to ja okr 09.07.05, 13:40 Przeciez nie oceniam zachowania Cimoszewicza, lecz reakcje czlonkow pozal sie Boze komisji. A za gratulacje dziekuje:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: gloom gratuluję logiki mnie okradli to ja okr 09.07.05, 18:09 komisję mamy jaką mamy , ale jeżeli będziemy negować ją jako ciało konstytucyjne to twoje rozumowanie przypomina mi hasła w stylu to nie nasz prezydent, a to niestety prowadzi do łamania praworządności w myśl hasła mi się to nie podoba to usprawiedliwia łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: gloom gratuluję logiki mnie okradli to ja okr 10.07.05, 11:00 nie prowadzi, ponieważ to komisja cały czas działa bezprawnie, a przeciwstawienie się działaniom przestępczym nie jest łamaniem prawa Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: gloom gratuluję logiki mnie okradli to ja okr 10.07.05, 13:10 dereks napisał: > komisję mamy jaką mamy , ale jeżeli będziemy negować ją jako ciało > konstytucyjne to twoje rozumowanie przypomina mi hasła w stylu to nie nasz > prezydent, a to niestety prowadzi do łamania praworządności w myśl hasła mi się > > to nie podoba to usprawiedliwia łamanie prawa. nieładnie zrobił, że wyszedł, trzeba było siedzieć , milczeć i słuchać ich bicia piany. trudnostrata czasu bo na to samo by wyszło ale by lepiej wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: Naszczal im do ulubionej piaskownicy:)))))))) 10.07.05, 16:08 uwazam ze miejsce psychopatów jest w odpowiednich zakładach, a niw w komisji sledczej... swoja droga kandudaci na poslow powinni przechodzic obowiazkowe badania psychiatryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:03 A GTW jako całoś też nie straci? Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:04 Masz czkawkę - napij się czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:05 Może Ty masz, bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:07 O już dobrze. Chyba Ci juz przeszło z GTW. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:08 Cimoszewicz z Preziem obronią ten układ. Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:10 To sie nazywa samodzielne myslenie, hehehehe... A jaka wnikliwosc - PRZERAZAJACA! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:13 Nawet Rywina już wypuścili... Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:16 Żeby zwolnić miejsce - kto wie - może dla gwałciciela pedofila ? Nie słyszałeś o braku miejsc w polskich więzieniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 12:17 Ciekawa interpretacja... A którego pedofila, może tego, którego broni "GW"? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2792112.html (Bardzo ciekawe w zestawieniu ze sprawą Jankowskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 09.07.05, 12:23 Ciekawe, dokad tez zaprowadza ociemnialych glupcow Twoje rozjasniajace mrok swiata swiatle wywody i skojarzenia. Eh, zebym ja byl taki madry i przenikliwy mysliciel jak Ty, to bym sam zostal prezydentem, a moze nawet samym Romanem Giertychem albo nawet i Kaczynskim, a moze nawet Tuskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 09.07.05, 12:25 Nie wiem, do kogo to piszesz. To nie ja tu zacząłem o pedofilach. Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Re: Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 09.07.05, 12:29 Do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 09.07.05, 12:34 To nie ja zacząłem o pedofilach. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 09.07.05, 12:42 Ja zacząłem. Sądzę bowiem, że więzienie to nie miejsce dla starego, schorowanego człowieka. W tym państwie jest kogo wsadzać do więzienia. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czerwony teatr na różowej scenie. 09.07.05, 12:53 Jednak widzowie jakby nie ci sami co ongiś. Nie jest łatwo ich zmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerus Re: Zebym to ja miala skrzydleczka jak gaska.... 10.07.05, 11:33 Kryterium zamykania w więzieniu jest fakt złamania prawa, a nie wiek. I całe szczęście, choć jak widać zwolennicy Cimoszewicza woleli by inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Ciekaw jestem badań naukowych 10.07.05, 13:21 mówiących ilu pedofilów wyznaje poglądy prawicowe, a ilu lewicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Ciekaw jestem badań naukowych 10.07.05, 14:04 a co to są poglądy lewicowe albo lewicowe Odpowiedz Link Zgłoś
rosa91b Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 10.07.05, 11:24 Mimo uznania dla Adama Michnika za wielką liberalizację wypowiedzi na forach Gazety Wyborczej, co niewątpliwie ma na celu zajrzenie co dzieje się na dnie społecznym czyli w "mule", mam trudności żeby powstrzymać odruch wymiotny od tych wulgaryzmów płynących zza węgła. Głupota i nienawiść leje się wartkim strumieniem. Czasem ktoś mormalny robi wytyk,że to ściek, ale brudy nadal wartko płyną. Z frustracji i nienawiści ci zamuleni szalikowcy gotowi rozdrapać wszystko co jest w polu ich widzenia. Kazus Cimoszewicza polega m.in. na tym, że wykazał się ten człowiek wyjątkową odwagą cywilną występując przeciwko prawicowym kauzyperdom, którzy terroryzowali życie społeczne. Ze znamych mi polityków na taki czyn mógłby się zdobyć jedynie Michnik. Do niego też zwracam się o zafundowaniu tym zamulonym frustratom psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie straci straci 09.07.05, 23:01 reakcja (na co?) histeryczna i tchorzowska obraza komisje i jej ekspertow tylko dlatego ze jego wybujale ego zostalo podraznione Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot zyska zyska 10.07.05, 01:57 bush_w_wodzie napisał: > reakcja (na co?) histeryczna i tchorzowska > > obraza komisje i jej ekspertow tylko dlatego ze jego wybujale ego zostalo > podraznione Po pierwsze dlatego, ze ludziom znudzil sie juz mentorski ton czlonkow komisji, a zawiklanej afery juz nie rozumieja. Gdy pewien prog rozumienia przez ludzi spraw poruszanych przez komisje zostal przekroczony, to prostym mechanizmem obronnym jest traktowanie jej jako czegos zlego, albo jako miejsca dla przyglupow - pisze o prostym i prostackim odbiorze medialnego przekazu przez zdecydowana wiekszosc ogladaczy TV. Nie straci ani u swoich zwolennikow, ani u swoich przeciwnikow (bo ci go nigdy nie chcieli). Zyska u niezdecydowanych - chyba glownie wsrod mlodziezy, ktorej jego cytat z internetowego forum o sikajacych pieskach zapewne sie bardzo spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes3333 A powinien 09.07.05, 12:21 Ja przynajmniej nie wierze juz w jego postulat prezydentury ponadpartyjnej i opartej o dialog z innymi formacjami politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: A powinien 09.07.05, 12:32 To straszne. Do wczoraj byłeś zdecydowany na niego głosować, i nawet oficjalnie to tu na tym forum głosiłeś, a dzisiaj zostałeś zmuszony do zmiany swoich preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kandydować, nie kandydować, kandydować..... 09.07.05, 12:57 Cimoszewicz musi kandydować bo na kogo zagłosują potomkowie czerono-rmistów? Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Na kogo głosują członkowie komisji - potomkowie 10.07.05, 13:24 Miodowicza czy Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 14:33 Ciekawa i wyważono opinia raczej nieprzychylnemu SLD socjologa. Może warto sie zastanowic dlaczego ta komisja nie zdobyła społecznego szacunku? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Bo się czepia o jakiś samochód dla Pana Oleksego 09.07.05, 14:38 > Może warto sie zastanowic dlaczego ta komisja nie zdobyła społecznego szacunku? A przecież każdy Polak by ten samochód wziął gdyby miał okazję :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Bo się czepia o jakiś samochód dla Pana Oleks 09.07.05, 14:48 Do ksiendza Tylko nie kazdmu jest dane by mu dali! Zawsze jest cos za cos, pytanie brzmi co dal Oleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Ja bym dał nawet swoją sutannę :))) 09.07.05, 14:57 > Zawsze jest cos za cos, pytanie brzmi co dal Oleksy? On dał nieletniego syna jako zakładnika do rady nadzorczej, biedny... nie tylko włosy poświęcił dla Ojczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Bo się czepia o jakiś samochód dla Pana Oleks 10.07.05, 14:10 Ten samochód nie dla każdego tylko dla skorumpowanego wpływowego Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 14:47 No wlasnie, dlaczego?? Moim zdaniem dlatego: 1. W odroznieniu od poprzedniej tak komisja miala przeciwnikow od poczatku "w samej sobie" - Różański, Bujak, Celiński od poczatku robili co mogli by ja zdyskredytowac. Dolaczal sie z boku Nalecz, ktory poruwnywal ja ze swoja i wychodzilo mu ze jego byla OK, a ta nie. 2. Gazeta Wyborcza i inne "niezalezne media" prowadzily i prowadza kampanie oszczerstw wobec komisji, juz to obwieszczajac wszem i wobec ze z komisji wynosi sie papiery (potem sie na przyklad okazywalo, ze przeciek byl z prokuratuty, ale nikt tego nie odszczekiwal). Wystarczy przesledzic tytuly z archiwum GW i innych gazetek, by sie przekonac ze najczesciej byly takie "Komisja znow czegos tam chce" lub "Komisja lamie prawo", ze nie wspomne sprawy Kulczyka, czy Tyminskiego i ostatniej "drace" z Gruszka (naleza mu sie jakies wzgledy czy nie??) 3. Komisja wplatala sie w mafie paliwowa, co pociagnelo za soba oskarzenia o to, ze lamie prawo, bo nie jest od tego... 4. Komisja usilujac rozplatac wezel gordyjski mafii zawedrowala za wysoko i ten opor stal sie na tyle powszechny, ze zaczela spadac 5. Wywiady czlonkow Komisji, w radio, telewizyi i innych mendiach zawsze byly suto okraszone komentarzem redaktorskim, czasem komentarz byl dluzszy niz wypowiedz posla - komisjanta Jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Logika stoi ponad prawem 10.07.05, 10:52 Poprzednik napisał 1. W odroznieniu od poprzedniej tak komisja miala przeciwnikow od poczatku "w samej sobie" - Różański, Bujak, Celiński od poczatku robili co mogli by ja zdyskredytowac. MNIEJSZOŚĆ ZASZKODZIAŁA WIEKSZOŚCI. POZA TYM RZECZYWIŚCIE TRUDNO NIE BYC PRZECIWNIKIEM SPOSOBU DZIAŁANIA TEJ KOMISJI (NIE JEJ SAMEJ). >2. Gazeta Wyborcza i inne "niezalezne media" prowadzily i prowadza kampanie oszczerstw wobec komisji, juz to obwieszczajac wszem i wobec ze z komisji wynosi sie papiery (potem sie na przyklad okazywalo, ze przeciek byl z prokuratuty, ale nikt tego nie odszczekiwal). Wystarczy przesledzic tytuly z archiwum GW i innych gazetek, by sie przekonac ze najczesciej byly takie "Komisja znow czegos tam chce" lub "Komisja lamie prawo", ze nie wspomne sprawy Kulczyka, czy Tyminskiego i ostatniej "drace" z Gruszka (naleza mu sie jakies wzgledy czy nie??) PRZECIEŻ TO WSZYSTKO PRAWDA. 3. Komisja wplatala sie w mafie paliwowa, co pociagnelo za soba oskarzenia o to, ze lamie prawo, bo nie jest od tego... NO BO NIE JEST 4. Komisja usilujac rozplatac wezel gordyjski mafii zawedrowala za wysoko i ten opor stal sie na tyle powszechny, ze zaczela spadac NIE ZA WYSOKO TYLKO ZA NISKO - RYNSZTOK I SZAMBO. 5. Wywiady czlonkow Komisji, w radio, telewizyi i innych mendiach zawsze byly suto okraszone komentarzem redaktorskim, czasem komentarz byl dluzszy niz wypowiedz posla - komisjanta TAKA JEST URODA KOMENTARZA - CZY CHCIAŁBYŚ ZAMKNĄĆ USTA DZIENNIKARZOM? Jeszcze? PROSZĘ ALE MOŻE INNYM RAZEM - IDĘ SIĘ OPALAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re:Cimoszewicz straci poparci 10.07.05, 22:43 Witam Prof Śpiewak cienko spiewa.Chosiaż?Nasze społeczenstwo jest wyjątkowo głupie,sklerotyczne,a więc wszystko możliwe.Ale nie tracę nadziei.Jak pisałam wcześniej zachowanie prezydenta było chamskie i nie na miejscu.Zlekceważył nie tylko komisję ale ludzi którzy chcieli usłyszec co ma do powiedzenia w sprawie afery paliwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nikiforia1 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 14:54 gm napisał: > duzo ludzi w polsce wymaga natychmiastowego leczenia na glowe stad sie bierze > te poparcie kolejkę zamów raczej dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia471 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 15:49 BRAWO CIMOSZEWICZ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trelemoreleakuku Re: BRAWO CIMOSZEWICZ!!!!!!!!!! 09.07.05, 16:19 z ktorej czesci Polski pochodzisz?? chyba z centralnej lub polnocno-wschodniej bo tam slonce mocno grzalo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
julko Re: BRAWO CIMOSZEWICZ!!!!!!!!!! 09.07.05, 17:26 A ja nie wiem czy Śpiewak to różowy tenor czy może czerwony bas-baryton ? Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: BRAWO CIMOSZEWICZ!!!!!!!!!! 09.07.05, 18:12 brawo Kasia !! nie podoba mi się policjant to nie będe przestrzegał przepisów;) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 18:16 W.cimoszewicz świadomie i perfidnie gra na nastrojach tej części Polaków, którzy nie wiedza co sie dzieje lub tych , którzy popieraja wszelkich lewaków niezaleznie od tego czego Ci lewacy w przeszłosci czy obecnie "dokonali". Faktycznie , lepiej byłoby aby Ci nieswiadomi zrezygnowali w ogóle z chodzenia do urn wyborczych a wówczas wyniki wyborów nie byłyby tak przypadkowe oraz nie działałaby tzw. reguła wyborczego wahadła..... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ale z Ciebie demokrata!!! 09.07.05, 22:12 camille_pissarro napisał: > Faktycznie , lepiej byłoby aby Ci nieswiadomi zrezygnowali w ogóle z chodzenia > do urn wyborczych a wówczas wyniki wyborów nie byłyby tak przypadkowe oraz nie > działałaby tzw. reguła wyborczego wahadła..... Odpowiedz Link Zgłoś
annaszmelcer Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 19:24 myślę ze straci widać ze jest niewiarygodny,boi się?.Zachował się po chamsku.Nic nie zwalnia go przed koniecznością odpowiadania na pytania członków komisji.Nie może stawać ponad prawem.Drugi Łukaszenko. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 19:55 > myślę ze straci widać ze jest niewiarygodny,boi się?.Zachował się po > chamsku.Nic nie zwalnia go przed koniecznością odpowiadania na pytania członków > > komisji.Nie może stawać ponad prawem.Drugi Łukaszenko. Drugiego Łukaszenki szukałbym raczej po drugiej stronie, zwłaszcza że obecny dyktator białoruski wypłynął właśnie w takiej komisji. A co do stawiania się ponad prawem to ciekawi mnie pana (pani) wiedza prawnicza - otóż Cimoszewicz skorzystał z przysługujacego mu jako świadkowi uprawnienia i lepiej przeczytać jest najpierw ustawę o k.s. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 20:26 piotr7777 napisał: > > myślę ze straci widać ze jest niewiarygodny,boi się?.Zachował się po > > chamsku.Nic nie zwalnia go przed koniecznością odpowiadania na pytania > członków > > > > komisji.Nie może stawać ponad prawem.Drugi Łukaszenko. > Drugiego Łukaszenki szukałbym raczej po drugiej stronie, zwłaszcza że obecny > dyktator białoruski wypłynął właśnie w takiej komisji. > A co do stawiania się ponad prawem to ciekawi mnie pana (pani) wiedza > prawnicza - otóż Cimoszewicz skorzystał z przysługujacego mu jako świadkowi > uprawnienia i lepiej przeczytać jest najpierw ustawę o k.s. To są kruczki prawne.Powinin stanąc przed komisją i odpowiedzieć,tak zachował sie bardzo lekceważąco.pojechał do lasu,zycząc nam wypoczynku w zbliżające wolne dni/czytaj a możesz mi podskoczyć....Jestem ponad to ja prezydent wszystkich Polakow nie będę odbowiadał przed komisją jestem ponad to. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A co, chcialas wczesniej go poprzec? 09.07.05, 22:10 annaszmelcer napisała: > myślę ze straci widać ze jest niewiarygodny,boi się?.Zachował się po > chamsku.Nic nie zwalnia go przed koniecznością odpowiadania na pytania członków > > komisji.Nie może stawać ponad prawem.Drugi Łukaszenko. Bo ja nie mialem takiego zamiaru. Ale mysle, ze poparcie dla Cimoszki wzrosnie Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 19:49 Mam nadzieje ze teraz ludzie oprzytomnieją,zgadzam sie z Anną Chamstwo z jakim nas potraktował jest widoczne,zlekceważył Nas. Kim on jest.Kiedyś w wywiadzie powiedział ze woli towarzystwo swoich świn które hoduje.PANIE CIMOSZEWICZ ZOSTAN W LESIE ZE SWOIMY ZWIEŻĘTAMI!Mam dosyś komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikiforia1 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 21:21 obserwator999 napisała: > Mam nadzieje ze teraz ludzie oprzytomnieją,zgadzam sie z Anną Chamstwo z jakim > nas potraktował jest widoczne,zlekceważył Nas. Kim on jest.Kiedyś w wywiadzie > powiedział ze woli towarzystwo swoich świn które hoduje.PANIE CIMOSZEWICZ > ZOSTAN W LESIE ZE SWOIMY ZWIEŻĘTAMI!Mam dosyś komuchów. Mów za siebie człowieku, czasem zajrzyj do słownika, bo to Ci się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Prof. Śpiewak: Cimoszewicz nie straci poparci 09.07.05, 21:44 Swinie pana Cimoszewicza prezydenta wszystkich Polaków są napewno miłymi ZWIERZĘTAMI.Dziękuję za uwagę,ach ta dyslekcja.Wypowiadam się w swoim imieniu jak każdy tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dysleksja, nie dyslekcja 09.07.05, 22:08 To juz nie blad ortograficzny, ale nieznajomosc jezyka polskiego. Ucz sie chlopcze, moze cos z ciebie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Dysleksja, nie dyslekcja 09.07.05, 22:51 Dziękuję,zapamiętam.tracimy przez tą dyzkusję merytum sprawy,a jest nią prezydent wszystkich Polaków,który wypioł się nie tylko na komisję,ale na ludzi którzy chcieli usłyszeć czy pan Cimoszewicz ma coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Dysleksja, nie dyslekcja 09.07.05, 23:03 obserwator999 napisała: > Dziękuję,zapamiętam.tracimy przez tą dyskusję merytum sprawy,a jest nią > prezydent wszystkich Polaków,który wypioł się nie tylko na komisję,ale na ludzi > > którzy chcieli usłyszeć czy pan Cimoszewicz ma coś do powiedzenia na temat afery paliwowej to mnie nie dziwi znając jego korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Dysleksja, nie dyslekcja 09.07.05, 23:04 obserwator999 napisała: > Dziękuję,zapamiętam.tracimy przez tą dyskusję merytum sprawy,a jest nią > prezydent wszystkich Polaków,który wypioł się nie tylko na komisję,ale na ludzi > > którzy chcieli usłyszeć czy pan Cimoszewicz ma coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 GBUR 09.07.05, 22:59 Pan Cimoszewicz prezydent wszystkich Polaków,zlekceważył nie tylko komisję,ale ludzi którzy chcieli usłyszec co wie na temat afery paliwowej.To mnie nie dziwi znają jego korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfred6 Re: GBUR 10.07.05, 16:18 CZY MOZNA STRACIC TO CZEGO SIE NIE MA? -Oczywiscie : NIE! CZY MOZNA ZYSKAC- ZNALEZC TO CZEGO SIE NIE MA? -Oczywiscie : TAK Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Szanowny Pan Cimoszewicz zrobił to 10.07.05, 13:19 o czym marzyły miliony ludzi. Zagrał na nosie komisji, która non stop stosowała różnorakie kruczki prawne w celu terroryzowania przeciwników politycznych. Posłużył sie tą samą bronią co oni. Wykorzystał do tego dziurawe prawo. Po złożonym przez niego wniosku komisja nie mogła ani go przesłuchiwać - nie miała takiego prawa, ani go zatrzymać - nie ma takich uprawomocnień wobec NIKOGO. A Kaczyński teraz pluje sobie w nos ze miał do d... doradców prawnych... Pewnie już ich pozwlaniał... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Szanowny Pan Cimoszewicz zrobił to 10.07.05, 13:25 l-ewa napisał: > A Kaczyński teraz pluje sobie w nos ze miał do d... doradców prawnych... Pewnie > > już ich pozwlaniał... A dlaczego Kaczyński miałby sobie pluć? Jemu przesłuchanie nie zaszkodziło bo nie miał nic do ukrycia. Ani on, ani Borowski nie szukali kruczków prawnych bo się tej komisji nie bali. Odpowiedz Link Zgłoś
www.twojenazwisko.pl Re: Szanowny Pan Cimoszewicz zrobił to 10.07.05, 15:33 kataryna.kataryna napisała: > Ani on, ani Borowski nie szukali kruczków prawnych bo > się tej komisji nie bali. Wydaje mi się, że sugerowanie, iż jeśli ktoś nie chce przed tą komisją stanąć, to znaczy, że ma coś do ukrycia jest niedorzecznością. Ja na przykład nie mam nic do ukrycia, ale tej komisji się boję i za żadne skarby świata nie chciałbym przed nią stawać. Bo uważam (podobnie jak marszałek Cimoszewicz), że większość jej członków jest stronnicza jak diabli... Odpowiedz Link Zgłoś
ktlukawski Re: Szanowny Pan Cimoszewicz zrobił to 10.07.05, 21:13 To nie niedorzeczność, a prosta ocena. Jeśli ma się coś do ukrycia i przy tym zero klasy, to się ucieka po drabinie przez sejmowe okno. Jeśli nadal ma się tyle samo klasy, to się mówi, że się przyjdzie i odpowie, a óźniej się nie przychodzi. A jeśli ma się trochę wykształcenia, to korzysta się z przysługujących praw do bólu, nie dbając o innych. To CHAMSTWO. Ma rację Kaczyński mówiąc ze Cimoszewicz reprezentuję Polskę UB-ków. Oni tę twórczo interpretowali prawo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Szanowny Pan Cimoszewicz zrobił to 10.07.05, 22:54 Może człowieka szlak trafić.Na złość mamie nie zjem ciastka.To przecież nie chodzi o Kaczynskiego czy innych którzy sie zezłoszczą,tylko o wyjaśnienie jednej z wielu afer w których zamieszana jest SLD Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 do stopki l-ewy 10.07.05, 22:10 <<oksymoron: prawa prawica Ale na pewno prawda: lewa lewica, Olek i Lwica Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Moje poparcie już stracił 09.07.05, 21:58 A Komisja Śledcza mnie denerwuje jak mało co. Pan Profesor jest uprzejmy bredzi ć. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Rzeczywiście, nalezy zaczac od Giertycha 09.07.05, 22:06 gm napisał: > duzo ludzi w polsce wymaga natychmiastowego leczenia na glowe stad sie bierze > te poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
aby Argumenty Cimoszewicza są przekonywające 09.07.05, 22:31 Abstrahując od partyjno-wyborczego poparcia, argumenty Włodzimierza Cimoszewicza są po prostu przekonywające. Ta komisja i jej eksperci są skrajnie stronniczy i nie przestrzegają żadnych reguł. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Argumenty Cimoszewicza są przekonywające 09.07.05, 22:43 Zgadzam sie. Cimoszewicz nie jest bohaterem mojego romansu. Ale gdy popatrze na geby Giertycha i Macierewicza, zaczynam lubic Cimoszke Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Argumenty Cimoszewicza są przekonywające 09.07.05, 22:46 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Argumenty Cimoszewicza są przekonywające? 10.07.05, 23:12 Komisja podobała mu się do czasu kiedy sam nie został wezwany.Gbyr.Zachował się po chamsku,lekceważąco,nie tylko zlekceważył komisję ale wszystkich którzy chcieli usłuszeć jego odpowiedzi.Miłego wypoczynku.Wstaje i wychodzi!To ma być prezydent wszystkich Polaków mój napewno NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Argumenty Cimoszewicza są przekonywające 10.07.05, 19:30 > Zgadzam sie. Cimoszewicz nie jest bohaterem mojego romansu. Ale gdy popatrze na > geby Giertycha i Macierewicza, zaczynam lubic Cimoszke I dokładnie o to mu chodziło. Ta komisja to czereda żałosnych komiwojażerów w swym postępowaniu bardziej śmiesznych niż cynicznych. Ale już Cimoszewicz był wybitnie cyniczny. Jego wystąpienie było klasycznym spektaklem pod publiczkę która tych panów znieść już nie może i marzy tylko o tym aby wreszcie ktoś im na nosie zagrał. No i zjawił się obrońca szarego obywatela trybun ludowy o dumnym imieniu Włodzimierz i pokazał. Odegrał perfekcyjnie zainscenizowany teatrzyk o czym świadczą jego słowa które raczył powiedzieć do kamer kiedy wchodził na salę posiedzeń. Próbując grać tego kulturalnego człowieka - prezydenta wszystkich Polaków (cokolwiek to znaczy) niestety a raczej na szczęście sam się demaskuje. Widać chłopcy z PR-aru jeszcze mu nie doradzili że wystarczy sam wygląd by zostać prezydentem - z profilu wykapany doktor i te menedżerskie "patrzałki" jakie śliczne i garnitur świetnie skrojony; że nie należy nic gadać i trzymać język za zębami bo słowa w stylu: "zapraszam do obejrzenia" mogą tylko zaszkodzić. Cynik i populista który jest od tamtych o tyle lepszy o ile złodziej jest lepszy od mordercy - złodziej nikogo nie zabił ale trudno nazwać go prawym obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Re: Ksiundz się wspiera na swoim biurku gdańskiej 09.07.05, 22:47 roboty, a czasem na koleżance maużonce jak Białogłowa w humorze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Lewacki elektorat , który charakteryzuje sie 09.07.05, 22:51 kołtunstwem i prostactwem jest odporny na wszelka merytoryczna dyskusje. Na to liczy Cimoszewicz odmawiajac dzisiaj odpowiedzi. Wie doskonale ze dla jego elektoratu nie sa wazne fakty lecz kto pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 bład 09.07.05, 23:10 Znowu błąd literowy s-z.Jestem zmęczona idę spać.Dobrych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
esterka_cichodajka Zyd wystawia alibi synowi NkWD-dzisty 10.07.05, 01:39 Panie Spiewak, pan sie skompromitowal w czasie spotkania z prof.Wolinskim podczas programy o antysemityzmie Polakow. Jestes pan stronniczym zydem, ktory ma jedynie roszczenia i nic wiecej do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Cimoszewicz nie boi się ryzykować 10.07.05, 01:40 i to mi się w nim podoba. Też sądzę, że nie straci, ale co ważniejsze, jest zdolny do stanowczego działania w sytuacjach o trudnych do przewidzenia konsekwencjach, a wymagających poprowadzenia kraju w jakims określonym kierunku. Prezydent niby nie jest od tego, ale są sytuacje, gdy jest ostatnią instancją. Nie chcę na tym stanowisku mydłków zerkających na sondaże i ciągle umizgujących się do publiczności, jak Tusk, czy w każdej sprawie głoszących, ze "trzeba zapytać ekspertów", jak Religa. Z tego punktu widzenia jest tylko dwóch sensownych kandydatów: Cimoszewicz i Kaczyński, no a z tych dwóch polityków z charakterem (i uczciwych) ja wolę tego, który lepiej zna i rozumie świat, no i jest po prostu mądrzejszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
esterka_cichodajka Naginajacy do siebie prawo jest FASZYSTA! 10.07.05, 01:43 Powinien podac reke niejakiej Senyszyn. Ona ma obsesje na tym punckie i sama propaguje faszystowskie tresci! Odpowiedz Link Zgłoś
marmurmen Re: Cimoszewicz nie boi się ryzykować 10.07.05, 13:12 Nie byłbym taki pewny czy Cimoszewicz to człowiek mądry, na pewno inteligentny ale mądry raczej nie - gdyby było inaczej to nie miałby takiej przeszłości jaką ma - czyli aparatczyka karierowicza. Dla mnie to co zrobil bylo mieszanka chamstwa i buty - facet juz czuje sie prezydentem. Oby sie przejechał. A jesli uda mu sie wygrac wybory to znowu bedziemy ogladac złodziejskie geby Oleksego, Janika, Kwaśniewskich.. bedzie upychal kolesiów gdzie się tylko da, tak jak to robi Belka. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Czerwony Prezio II na następne 5 lat... 10.07.05, 13:32 Masz rację, grozi nam czerwony prezio nr 2. Następna bezczelna komusza morda, która nie da zrobić krzywdy kolesiom. Olejniczak, Miller, Oleksy, Siwiec, Prezio, Jolka, Czarzasty, Kwiatkowski. Warto przyglądać się tym którzy go popierają i wystawić im rachunek jak już przegra. BTW, czy to przypadkiem nie Robert Kwiatkowski jest autorem socjotechniki z wycofywaniem się Cimoszenki z polityki? Skuteczne, działa na stare baby. Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: Czerwony Prezio II na następne 5 lat... 10.07.05, 16:40 Tuwarzysze! Ubywatele! Powstaje pytanie. Powstaje pytanie - kto? Kto za tym wszystkim stoi?! Tak! To oni: www.cimoszenko.info ! I zycze milego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś