Dodaj do ulubionych

Samoobrona zaprasza na wybory

13.07.05, 07:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • baretto LEPER, DO KURNIKA KURY MACAĆ 13.07.05, 08:59
      to taka propozycja, cóź więcej można mu poradzić. z resztą i tak nie zrozumiał
      by.
    • jola_dywity SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 09:06
      Pomimo paszkwilanckiej treści w/w artykułu,Samoobrona jednoczy coraz szersze
      masy społeczne pod swym merytorycznym i pragmatycznym programem.Manipulanci z GW
      już nie są wstanie zatrzymać tworzącej się koalicji.Przygotowanie kandydatów do
      pełnienia ,obowiązków parlamentarzysty jedynie w SO ,jest postrzegane rozważnie
      i profesjonalnie,stąd potrzeba egzaminu.Frontalna koalicja ,skupiająca coraz
      więcej ludzi pracy,od prawa do lewa ,od związkowców po emerytów ,spędza sen z
      powiek kreatorom ,ubóstwa i nierówności społecznych.Twórcy programu Samoobrony
      to nie laicy .lecz erudyci ekonomiczni ! Najlepszym dowodem jest przejmowanie
      całych ,fragmentów programu przez inne opcje polityczne.Samoobrona została
      wykreowana na nową nowoczesną lewicę typu europejskiego i to zasługa wasza
      ,panowie liberałowie.
      • jestemzewsi Re: SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 09:11
        Jolu, ty wszystko tak dobrze wiesz;-) Powiedz mi, co się dzieje z Barbarą
        Dziubą, proszę;-)))
        • js23 Lepper sam ustali listy? ależ to dziwne...Tuskowi 13.07.05, 10:32
          nikt się nie dziwi...
          • jola_dywity Re: Lepper sam ustali listy? ależ to dziwne...Tus 13.07.05, 11:22
            Słuszne uwagi wielkiego Kapłana.
          • baretto Re: Lepper sam ustali listy? ależ to dziwne...Tus 13.07.05, 11:37
            jak czytam tą odezwe to mi się niedobrze robi, że quwa takie palanty się wogóle
            wypowiadają, normalne że jak bedzie większa libralizacja rynku to mniejsze
            koryto...
            niech się kościół zajmie nawracaniem i pomocą a nie wpier...laniem się do
            polityki.
            • js23 Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 11:42
              Kościół (a nie tylko Życiński i Gocłowski) ma TAKIE SAMO prawo zajmować się polityką jak KAŻDY...
              • baretto Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 11:46
                to niech parie założy, albo Sp. z o.o., SA, niech sam zacznie zarabiać na
                siebie, niech da ludziom prace, wtedy zobaczymy cwaniaku czy nie byłby za
                liberalizacją rynku, zmniejszeniem podatków i opłat za pracowników do ZUS-u,
                skoro tak bardzo chce luidziom pomóc.
                • js23 Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 12:12
                  ty musisz partię polityczną zakładać, aby wypowiadać się o polityce ? co mają wspólnego z Kościołem hasełka o gospodarce które napisałeś - nie mam pojęcia...
                • js23 Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 12:18
                  ps. prezentujesz typowo komuchowaty sposób myślenia - co cię obchodzą pieniądze które dają ludzie na Kościół - martw się o swoje pieniądze a nie o kasę innych - a może nie jesteś liberałem ?
                  • baretto Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 13:03
                    czy kościół utrzymuje się z danin zebranych na mszy? fajnie jakby tak było, a
                    wypowiadanie się na temat polityki jest nieetyczne, tym bardziej że nie jest to
                    stanowisko ustalone odgórnie ale prywatna opinia jednego człowieka. Natomiast
                    poruszanie tematu polityki jest zwykłą manipulacją prostych ludzi. Gdyby były
                    przedsawione argumenty obydwu stron to ok, omówione za i przeciw, poruszenie
                    tematów gospodarczych i innych, ale wypowiedź że jedni są be a inni dobrze jest
                    po prostu głupie. To nie służuy ludziom, nie pogłębia ich świadomości.
                    • js23 Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 14:33
                      > czy kościół utrzymuje się z danin zebranych na mszy?

tak - nie chcesz dawać nie musisz nikt cię nie zmusza

ale przypuszczam że zmierzasz do tego że kościół dostaje jakieś pieniądze z budżetu - dostaje jak najbardziej tak jak setki innych organizacji non profit - gdyby obliczyć współczynnik [ilość kasy z budżetu/liczba członków danej organizacji] dostaje nieproporcjonalnie mało...

> wypowiadanie się na temat polityki jest nieetyczne, tym bardziej że nie jest to
                      >
                      > stanowisko ustalone odgórnie ale prywatna opinia jednego człowieka.

Kościół zajmuje się sprawami społecznymi i ma zdecydowane stanowisko na okreslone tematy - nie jest to ani nic dziwnego ani tym bardziej nieetycznego

co do przedstawiania argumentów obu stron - Kościół nie uznaje relatywizmu - nie ma naszej prawdy i waszej prawdy - prawda jest tylko jedna

a hasełko w stylu "Kościół do kruchty nie do polityki" już jest trochę niekatualne - PRLu nie ma od 15 lat

>Natomiast
                      > poruszanie tematu polityki jest zwykłą manipulacją prostych ludzi.

znasz takie liberalne hasło: "niech każdy martwi się o siebie to będzie dobrze" - tylko komuchy martwią się o innych (i to zwykle bez ich przyzwolenia) i o pogłębianie ich świadomości - nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do Kościoła , do słuchania Radia Maryja itd
                      • baretto Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 14:49
                        Kosciół nie powinien wskazywać określonych partii politycznych, jedynie
                        sugerować czym przy wyborze mamy się kierować - wskazywać swoje poglądy, a nie
                        nakazywać głosowanie na daną partię. Powinien mieć stanowisko neutralne jeżeli
                        chodzi o opcje polityczne, przecież liberał tesh może być wierzący. Chodzą do
                        kościoła chcę się zbilżyć do Bogaa nie do partii politycznych. Następna
                        kwestia - to nie jest wypracowany poglad kościła tylko ks. jankowskiego, a
                        swoje opinie powiniem prywatnie wygłaszać a nie w ww instytucji.
                        Co do radia ma ryja, to jush wogóle kosmos, ale to nie moja sprawa bo to
                        prywatna stacja i niech sobie na eterze puszczają co chcą, lecz nie w imieniu
                        kościoła i Boga.
                        • js23 Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 20:12
                          > Co do radia ma ryja

tą frazą określiłeś dokładnie jaki z ciebie "katolik"... MARYJA się pisze palancie
              • platformiak Re: Idź pasać krowy (jak chcesz - ja ci nie każe) 13.07.05, 18:15
                Aż starch się bać
        • jola_dywity Re: SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 11:20
          Którz wszystko wie tylko ty ! Opoko polskiej inteligencji.A jak nie wiesz to
          sobie doimaginujesz i już wiesz!
          • jestemzewsi Re: SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 11:21
            KTÓŻ, ach, KTÓŻ!!!
          • baretto Re: SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 11:26
            Jolu, kampanie wyborczą rozpoczynasz czy w głowie Ci się poprzewracało???
            w jednym i drugim przypadku bardzo współczuję.
            He, "skupia inteligencje od lewa do prawa" - chyba tylko z zagrodach.
            • jola_dywity Re: SAMOOBRONA MA REMEDIUM NA POLSKĘ ! 13.07.05, 14:54
              Każdy ma prawo do swych ocen! Ale tylko ten który uważa się za nieomylnego ,ma z
              właściwą oceną rzeczywisty problem.
              • tadluzny A Jola czemu nie na liscie?! 13.07.05, 19:05
                Wyglada na to, ze duzo w tej samozagladzie ludzi z kryminalna przeszloscia.
                Szczegolnie na gorze. Zamiast wiec, Jola, pisac te zalosne brednie jak wyzej,
                ukradnij cos! Pokaz, ze tez masz przeszlosc kryminalna, a juz na pewno
                nieomylne oko WODZA cie dostrzeze! Podpal, zepsuj, zniszcz cokolwiek... A te
                swoje odezwy przestan pisac, bo poziom ich jest taki, ze nawet wodz ze swoim
                ograniczonym intelektem wstydzil by sie paplac cos takiego...
                Pozdrawiam.
                • jola_dywity Re: A Jola czemu nie na liscie?! 13.07.05, 21:33
                  Wyroki polityczne mam ,jak i to że to co teraz piszę skrzętnie zapisują,o tel
                  nie wspomnę.
      • 2yoo4yoocorne2 Jola z Gnoju ma remedium na kase... 13.07.05, 10:37
        Wczorajsza dyskusja polityczna w klubie prasowym The Guardian dotyczyla
        m.in.przyszlych wyborow w Niemczech i w Polsce.O Niemcach mowiono malo.O Polsce
        natomiast duzo.Zwrocono uwage na przestepcza organizacje,ktora pod pozorem
        ochrony najslabszych jest juz w parlamencie i korzysta ze srodkow
        budzetowych.Co drugi czlonek tej przestepczej organizacji jest po wyroku
        sadowym.Wiekszosc wziela kredyty z bankow,ktorych nigdy nie zwrocila.Masa
        poslow tej przestepczej organizacji sfalszowala listy wyborcze.Notowania
        przestepczej organizacji oscyluja od 10 do 14 procent.
        Zgadnijcie prosze o jakiej to przestepczej organizacji byla
        dyskusja?
        • jola_dywity CHODZI Z PEWNOŚCIĄ O POPIS ! 13.07.05, 11:16
          • 2yoo4yoocorne2 Joli z Gnoju wyjasniam-Anglikom chodzilo o Brone 13.07.05, 11:33
            Brone,zwana sama brona albo samogwaltem...
          • platformiak Re: CHODZI Z PEWNOŚCIĄ O POPIS ! 13.07.05, 18:20
            Te kaflaro do swoich bródów nas nie mieszaj!!
    • frank_drebin Pytanie z testu: "Jakie działania 13.07.05, 09:56
      podjęła Samoobrona i przewodniczący Andrzej Lepper na rzecz przeciwdziałania
      wojnie i okupacji Iraku?". To nawet ja bym odpowiedzial jak powiedziala poslanka
      Beger byl to list do Onana Koffana przewodniczacego ONZ ;)
    • arturpiotr Jak w CK Dezerterach 13.07.05, 10:31
      "... melduję posłusznie, że oni hymn znają, ale nie umieją..."
    • honkers Ludzie opamiętajcie się 13.07.05, 11:46
      Ludzie opamiętajcie się i przestańcie głosować na tych zdrajców i ich herszta
      Leppera.
      • paraklet Porównajcie oba posty JOLI deBILITY.Pierwszy 13.07.05, 12:36
        Pomimo paszkwilanckiej treści w/w artykułu,Samoobrona jednoczy coraz szersze
        masy społeczne pod swym merytorycznym i pragmatycznym programem.Manipulanci z GW
        to wzorowanie się na PRL-owkiej "nowomowie" i styl politruka- popatrzcie na te
        smakowite akapity:
        "jedynie w SO ,jest postrzegane rozważnie i profesjonalnie",
        "frontalna koalicja",
        "ludzi pracy od prawa do lewa" ,
        "spędza sen z powiek kreatorom ,ubóstwa i nierówności społecznych",
        "nie laicy lecz erudyci ekonomiczni"
        "Samoobrona została wykreowana na nową nowoczesną lewicę typu europejskiego"
        Drugi napisany ( a przynajmniej takie wrażenie można odnieść) przez
        ćwierćinteligenta nie mającego pojęcia o czym i jak pisze- "któRZ"
        "doimaginujesz sobie" Nadal wierzycie,że istnieje jedna Jola deBILITY?
        • malaszaramysz Re: Porównajcie oba posty JOLI deBILITY.Pierwszy 13.07.05, 12:40
          Ja się zastanawiam, czy ona lub one lub oni istnieją :-)))))) Nasz Oszoł w
          porównaniu to i erudyta i intelektualista i wzór cnót wszelakich.Jola na
          szczęście pojawia się tylko na hasło "brona" :-))))))))))))
        • paraklet Powinno być tak; 13.07.05, 12:47
          Porównajcie oba posty JOLI deBILITY.Pierwszy to wzorowanie się na PRL-owkiej
          "nowomowie" i styl politruka- popatrzcie na te smakowite akapity:
          "Pomimo paszkwilanckiej treści w/w artykułu,Samoobrona jednoczy coraz szersze
          masy społeczne pod swym merytorycznym i pragmatycznym programem.Manipulanci
          z GW"
          "jedynie w SO ,jest postrzegane rozważnie i profesjonalnie",
          "frontalna koalicja",
          "ludzi pracy od prawa do lewa" ,
          "spędza sen z powiek kreatorom ,ubóstwa i nierówności społecznych",
          "nie laicy lecz erudyci ekonomiczni""Samoobrona została wykreowana na nową
          nowoczesną lewicę typu europejskiego"
          Drugi napisany ( a przynajmniej takie wrażenie można odnieść) przez
          ćwierćinteligenta nie mającego pojęcia o czym i jak pisze- "któRZ"
          "doimaginujesz sobie"
          Zwraca też uwagę prawidłowa interpunkcja w pierwszym poście i brak jej w drugim.
          Nadal wierzycie,że istnieje jedna Jola deBILITY?

• paraklet Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistyczną 13.07.05, 12:52
            drugiego postu
            • jestemzewsi Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 13:03
              Są dwa źródła postów Joli: jeden z "bazy", drugi - to twórczość własna.
              A pisać na fk każdy może. Kto nie chce, niech nie czyta.
              • jola_dywity Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 15:08
                Łechcecie moje ego ,tą wiwisekcją ,stowarzyszenia kaprawych recenzentów. A wszak
                błądzić jest naturą ludzką,a tu pierwsi rzucacie kamieniem za mą ułomną ortografię.
                • baretto Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 15:16
                  niom racja, leper z jankowskim błądzą jak nikt inny.
                  • platformiak Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 18:25
                    12 000 zł kosztuje wynajecie firmy ktora robi posty na forach.... Samoobrona ma
                    kase. Chociaz myśle ze te teksty typu ctr+v to są przez tą firme a pyskówki
                    itp. przez ludzi z samoobrony
                    • jola_dywity Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 18:31
                      Oj Platformiak,gdzie ty byłeś ,jak zwoje mózgowe karbowali?
                      • platformiak Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 19:50
                        stałem koło ciebie i patrzyłem jak ci neurony obumierają z braku równowagi
                        izostatycznej w organizmie!!!
                        • jola_dywity Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 13.07.05, 21:01
                          Jak zwykle Platformiak twoja replika powaliła mnie zwłaszcza te braki?A za
                          nieudzielenie pomocy jest paragraf.
                          • platformiak Re: Zwróćcie też uwagę na nieporadność stylistycz 14.07.05, 08:43
                            Braki głupoty jak u ciebie????? niestety nie jestem w stanie doprowadzać do
                            równowagi jonów w twoim organiźmie, w szkole średniej na biologii uczyli o tym
                            ae wiadc ta juz nie dotarłaś...
    • 2yoo4yoocorne2 Jol z Dywit jest kilka,ale zadna z Dywit,choc... 13.07.05, 19:21
      ...wszystkie raczej z miejscowosci Gnoj,w sensie belkotu.
      • jola_dywity Re: Jol z Dywit jest kilka,ale zadna z Dywit,choc 13.07.05, 21:05
        Może o goja ci chodziło? Panie 2 WC 4 kabiny 2 spłukania
    • obserwator999 Gebels 13.07.05, 23:37
      • obserwator999 Re: Gebels 13.07.05, 23:40
        Człowiek który jest zafascynowany ideologią faszystowską,człowiek który
        powinien siedzieć w więzieniu to nasze kochane murzyniątko.Wysłać go do Afryki
        tam niech robi porządek
      • obserwator999 Re: Gebels 13.07.05, 23:40
        Człowiek który jest zafascynowany ideologią faszystowską,człowiek który
        powinien siedzieć w więzieniu to nasze kochane murzyniątko.Wysłać go do Afryki
        tam niech robi porządek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka