Dodaj do ulubionych

Szczecinskie Szumowiny

07.08.02, 15:18
To ,do czego doszło w Szczecinie to skandal.
Bezbronny czlowiek został zaatakowany przez bandę szumowin i męt.

Naruszono jego nietykalność cielesną a policja nie interweniowała.
DO dzisiaj sympatyzowałem z robotnikami Stoczni Sczcecinskiej ale teraz jest
mi obojętne co się z nimi stanie bo na wiele ci bandyci nie zasługują.

Do tego nikt mu nie pomógł bo założę się policja miała rozkaz by nie
interweniować, bo to powinno było się skończyć pałowaniem i ostrzelaniem
gumowymi kulami tej hordy.

Ale jak by wyglądało w mediach : Policja pałuje biednych robotników -
notowania tego marnego rządu spadłyby jeszcze bardziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 15:29
      kippax napisał:

> To ,do czego doszło w Szczecinie to skandal.
      > Bezbronny czlowiek został zaatakowany przez bandę szumowin i męt.
      >
      > Naruszono jego nietykalność cielesną a policja nie interweniowała.
      > DO dzisiaj sympatyzowałem z robotnikami Stoczni Sczcecinskiej ale teraz jest
      > mi obojętne co się z nimi stanie bo na wiele ci bandyci nie zasługują.
      >
      > Do tego nikt mu nie pomógł bo założę się policja miała rozkaz by nie
      > interweniować, bo to powinno było się skończyć pałowaniem i ostrzelaniem
      > gumowymi kulami tej hordy.
      >
      > Ale jak by wyglądało w mediach : Policja pałuje biednych robotników -
      > notowania tego marnego rządu spadłyby jeszcze bardziej.

No to po co sadzic Kiszczaka i Jaruzelskiego?Przeciez policja interweniowala
      zgodnie z prawem?
      • Gość: Ania Re:Panie Kippax IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 15:34
        Na nastepna rozprawe Jaruzelskiego transparenty i pod sad!!!Za co go sadza
        teraz?To niesprawiedliwosc!!!
        • Gość: Bartek Re:Panie Kippax IP: *.client.attbi.com 07.08.02, 15:53
          Ty szmato SLDowska
          Czy ty tez pracujesz bez zaplaty przez 6 miesiecy ????
          Robotnicy na lewo i prawo sa zwalniani i oszukiwani a twoi kolesie wypoczywaja
          sobie za granica.
          Polkowniku Chwastek zrob porzadek w tym burdelu
          • Gość: Emeryt Re:Panie Kippax IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 16:00
            Drogi kolego. W tej sprawie zwróć się do NSZZ "Solidarność". Wywalczyła
            wszystkim swoim sympatykom, a było ich ponad 8 milionów ludzi prawo do
            darmowego bezrobocia. Cześć pracy.
            • Gość: Waw Panie Emeryt, czas wymienić sztuczną szczękę. IP: 157.25.84.* 08.08.02, 09:20
              Za to za komuny było ukryte bezrobocie, gówno się zarabiało i do tego nie można
              było nic kupić. Ale pewno panu się łezka w oku kręci bo pewnie niezły z pana
              był kacyk i szwindlarz w tamtych czasach.
              • Gość: czarny bambo Re: Panie Emeryt, czas wymienić sztuczną szczękę. IP: 5.2.* / 199.43.14.* 08.08.02, 15:14
                Gość portalu: Waw napisał(a):

> Za to za komuny było ukryte bezrobocie, gówno się zarabiało i do tego nie
                można
                >
                > było nic kupić. Ale pewno panu się łezka w oku kręci bo pewnie niezły z pana
                > był kacyk i szwindlarz w tamtych czasach.

Skad sie tyle tego komunistycznego gnoju nawiozlo do kraju. Obroncy
                Jaruzelskiego ktorym nie wadzi, ze strzelal do bezbronnych ludzi, i sympatycy
                ucisnionych robotniczych gnoji co nie pracuja 6 na 8 godzin, oczekuja pelnej
                zaplaty, nie odrozniaja gowna od ksiezyca, kradna wszystko w zakladach co da
                sie wyniesc i chca wpierdol spuscic kazdemu kto od nich wiecej zarabia bo to
                dla nich zlodziej. Szmaciarki i stoczniowcy, ktorzy sie tak zachowaly nie
                zasluguja na nic oprosz wiezienia, ktore jest miejscem dla takich szumowin.
          • Gość: Marko Re:Panie Kippax IP: *.studio.clubnet.pl 07.08.02, 17:59
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Ty szmato SLDowska
            > Czy ty tez pracujesz bez zaplaty przez 6 miesiecy ????
            > Robotnicy na lewo i prawo sa zwalniani i oszukiwani a twoi kolesie
            wypoczywaja
            > sobie za granica.
            > Polkowniku Chwastek zrob porzadek w tym burdelu

Bartek Ty jesteś walnięty, proszę nie przypisywać do SLD tych badytów
            stoczniowców. Może jesteś jednym z nich:))
            • Gość: Ania Re:Panie Kippax IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 18:01
              Gość portalu: Marko napisał(a):

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
              >
              > > Ty szmato SLDowska
              > > Czy ty tez pracujesz bez zaplaty przez 6 miesiecy ????
              > > Robotnicy na lewo i prawo sa zwalniani i oszukiwani a twoi kolesie
              > wypoczywaja
              > > sobie za granica.
              > > Polkowniku Chwastek zrob porzadek w tym burdelu
              >
              > Bartek Ty jesteś walnięty, proszę nie przypisywać do SLD tych badytów
              > stoczniowców. Może jesteś jednym z nich:))

Wiadomo SLD to prezesy.
              • Gość: Marko Re:Panie Kippax IP: *.studio.clubnet.pl 07.08.02, 18:06
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Marko napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Bartek napisał(a):
                > >
                > > > Ty szmato SLDowska
                > > > Czy ty tez pracujesz bez zaplaty przez 6 miesiecy ????
                > > > Robotnicy na lewo i prawo sa zwalniani i oszukiwani a twoi kolesie
                > > wypoczywaja
                > > > sobie za granica.
                > > > Polkowniku Chwastek zrob porzadek w tym burdelu
                > >
                > > Bartek Ty jesteś walnięty, proszę nie przypisywać do SLD tych badytów
                > > stoczniowców. Może jesteś jednym z nich:))
                >
                >
                >
                > Wiadomo SLD to prezesy.

Tak się składa, że znam bardzo wielu prezesów i ani jeden nie należy do SLD
                tylko Solidarności. Oczy trzeba mieć otwarte. Nie ważne jaką ma koszule ale jak
                się zachowuje. Solidarność pokazała co potrafi. Nie zapomnijcie, że zbliżają
                się wybory. To nie są święte krowy jak dotychczas.
          • Gość: Marek Re:Panie Kippax IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 07.08.02, 20:50
            swieta racja,jak polskie prawo chroni robotnika przed złodziejami
            prezes miał całkiem tłusy brzuszek i na pewno nie małą pensję
            dlaczego nikt,pomimo sygnałów w mediach nie zareagował na to ewidentne
            naruszenie prawa
        • Gość: J Re:Panie Kippax IP: 217.153.34.* 08.08.02, 09:27

> Na nastepna rozprawe Jaruzelskiego transparenty i pod sad!!!Za co go sadza
          > teraz?To niesprawiedliwosc!!!

Droga Aniu, porownywanie stanu wojennego i Jaruzelskiego do obecnej sytuacji
          jest malym nieporozumieniem.......w czasach PRL-u, (tego pewnie z racji na swoj
          mlody wiek juz nie pamietasz), Polska byla okupywana przez obce mocarstwo zwane
          ZSRR i walka Solidarnosci, niezaleznie od podtekstow zwiazkowych byla przede
          wszystkim walka o niepodleglosc. Dlatego wlasnie, porownywanie dzialan
          Jaruzelskiego do dzialan dzisiejszej policji jest calkowicie nie na miejscu. W
          dodatku, obecnie zyjemy w pelni demokratycznym kraju, gdzie tego typu problemy
          rozwiazywac mozna w sposob troche bardziej cywilizowany. Ponadto, z calym
          szacunkiem dla stoczniowcow, mysle ze praca w firmie ktora nie placi juz od 6
          miesiecy jest swiadectwem lekkiego niedorozwoju umyslowego.
      • kaczusia_ Re: Szczecinskie Szumowiny 08.08.02, 08:34

> No to po co sadzic Kiszczaka i Jaruzelskiego?Przeciez policja interweniowala
        > zgodnie z prawem?

Wprowadzając Stan Wojenny została złamana obowiązująca w PRL'u konstytucja.
        Stąd wszelkie działania WRON'u były bezprawne i za to panowie Kiszczak,
        Jaruzelski i inni powinni być osądzeni. W państwie prawa tym bardziej
        demokratycznym policja jest od pilnowania porządku. Jeżeli zachodzi taka
        potrzeba to ma prawo urzyć wszelkich środków przymusu: pałek, gazu łzawiącego,
        armatek wodnych, wozów bojowych, kul gumowych i co tam jeszcze sobie wymyśli.
        To, że mamy demokracje nie oznacza, że byle dureń może robić co chce.
        • Gość: Ania Kaczusiu twoj maz tez nie placi???? IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 08:40
          kaczusia_ napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          >
          > > No to po co sadzic Kiszczaka i Jaruzelskiego?Przeciez policja interweniowa
          > la
          > > zgodnie z prawem?
          >
          > Wprowadzając Stan Wojenny została złamana obowiązująca w PRL'u konstytucja.
          > Stąd wszelkie działania WRON'u były bezprawne i za to panowie Kiszczak,
          > Jaruzelski i inni powinni być osądzeni. W państwie prawa tym bardziej
          > demokratycznym policja jest od pilnowania porządku. Jeżeli zachodzi taka
          > potrzeba to ma prawo urzyć wszelkich środków przymusu: pałek, gazu
          łzawiącego,
          > armatek wodnych, wozów bojowych, kul gumowych i co tam jeszcze sobie wymyśli.
          > To, że mamy demokracje nie oznacza, że byle dureń może robić co chce.

Tak panno Kaczusiu tyle,ze w 1970 r nie bylo stanu wojennego wiec nie zlamali
          zadnej ustawy.Strzelali tylko do protestujacych ludzi,ktorzy nie chcieli
          pracowac za darmo.

Wiec nie ma problemu uzywajcie.Wiadomo ,ze w Polsce moze robic to co chce tylko
          zlodziej.I on jest bezkarny.
          A co twoj maz tez nie placi ludziom?
      • Gość: marekk Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.pik-net.pl 08.08.02, 11:06

> kippax napisał:
        >
        > > To ,do czego doszło w Szczecinie to skandal.
        > > Bezbronny czlowiek został zaatakowany przez bandę szumowin i męt.
        > >
        > > Naruszono jego nietykalność cielesną a policja nie interweniowała.
        > > DO dzisiaj sympatyzowałem z robotnikami Stoczni Sczcecinskiej ale teraz je
        > st
        > > mi obojętne co się z nimi stanie bo na wiele ci bandyci nie zasługują.
        > >
        > > Do tego nikt mu nie pomógł bo założę się policja miała rozkaz by nie
        > > interweniować, bo to powinno było się skończyć pałowaniem i ostrzelaniem
        > > gumowymi kulami tej hordy.
        > >
        > > Ale jak by wyglądało w mediach : Policja pałuje biednych robotników -
        > > notowania tego marnego rządu spadłyby jeszcze bardziej.
        >
        >
        >
        > No to po co sadzic Kiszczaka i Jaruzelskiego?Przeciez policja interweniowala
        > zgodnie z prawem?

Bzdury wygadujesz droga Aniu - wtedy nie było demokracji - robotnicy nie mogli
        wybrać swojego parlamentu, swego rządu - dziś mogą; wtedy sądy sądziły tak jak
        im kazał PZPR, dziś, przy wszystkich swoich wadach, są niezależne i sprawiedliw
        [sz]e. Dlatego te samosądy powinny być rozpędzone przez policję bez chwili
        wahania i bez cienia miłosierdzia. Inaczej Ci ludzie wejdą pewnego dnia także
        do Pani domu, Pani Aniu i zabiorą w drodze samosądu np. telewizor czy meble, bo
        Ty masz, a oni nie więc na pewno jesteś złodziejką.
    • kjs13 Re: Szczecinskie Szumowiny 07.08.02, 16:09
      Przez cały dzien słyszałem ze jakiegos tam przezesa w Szczecinie "wykopali" z
      gabinetu. Przed chwilą zobaczyłem relacje w "Panoramie". Zgadzam się z tematem
      są to szumowiny. Ciekawe czy tacy sa wszyscy Szczecinianie, Polacy czy tylko w
      stoczni było kilku debili dla ktorych jest to okazja aby sie "rozerwac"
      • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 16:17
        kjs13 napisał:

> Przez cały dzien słyszałem ze jakiegos tam przezesa w Szczecinie "wykopali" z
        > gabinetu. Przed chwilą zobaczyłem relacje w "Panoramie". Zgadzam się z
        tematem
        > są to szumowiny. Ciekawe czy tacy sa wszyscy Szczecinianie, Polacy czy tylko
        w
        > stoczni było kilku debili dla ktorych jest to okazja aby sie "rozerwac"

To pewnie szumowiny.Czy Ty tez pracujesz za darmo od kilku miesiecy?
        To napisz jak sobie radzisz.Ja to przekabluje do Szczecina ioni beda radzic
        sobie tak jak Ty to i nie beda sie czepiac o jakies glupie wynagrodzenia za
        kilka miesiecy.
        • kjs13 Re: Szczecinskie Szumowiny 07.08.02, 16:30
          Dostaje wypłatę, co miesiąc (opóźnienia do 14 dni). Zarabiam 600 zł, na
          szczęście nie płace podatku (MON), ale musze pracować 7 dni w tygodniu
          (wszystkie dni w roku) i pod telefonem od 6 (wakacje 7) do 22-23.
          A znam osobe która nie dostaje wypłaty od 6 miesiecy, jeździ renaul z 2000
          roku, wakacje spedza nad morzem, albo osoba nigdzie nie pracująca bez prawa do
          zasiłku spedzajaca miesiąc w Kołobrzegu. Zawsze mnie to interesowało skąd oni
          biorą pieniadze na swoje fanaberie. Chciałem dodac ze rodzice pracuja bez
          przerwy, na wakacje byli tylko raz w 1985 roku, teraz ich nie stać. Wiec na
          tych co żyja bez pieniedzy patrze z ; okiem.
          • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 16:40
            kjs13 napisał:

> Dostaje wypłatę, co miesiąc (opóźnienia do 14 dni). Zarabiam 600 zł, na
            > szczęście nie płace podatku (MON), ale musze pracować 7 dni w tygodniu
            > (wszystkie dni w roku) i pod telefonem od 6 (wakacje 7) do 22-23.
            > A znam osobe która nie dostaje wypłaty od 6 miesiecy, jeździ renaul z 2000
            > roku, wakacje spedza nad morzem, albo osoba nigdzie nie pracująca bez prawa
            do
            > zasiłku spedzajaca miesiąc w Kołobrzegu. Zawsze mnie to interesowało skąd oni
            > biorą pieniadze na swoje fanaberie. Chciałem dodac ze rodzice pracuja bez
            > przerwy, na wakacje byli tylko raz w 1985 roku, teraz ich nie stać. Wiec na
            > tych co żyja bez pieniedzy patrze z ; okiem.

A jak bys nie dostawal tej wyplaty tych 600 zl w ogole?
            • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 07.08.02, 17:16
              Brak pracy nikogo nie upowaznia do uzywania takich metod. Generalnie byl to bardzo powazny blad poniewaz do tej pory stoczniowcy szczecinscy mieli "za soba" opinie publiczna. W tej chwili sa na przegranej pozycji. To bylo zwykle banyctwo na zasadzie: "ja nie mam, wiec dam ci kopa". Ten sam sposob myslenia co u bejzbolistow (nie, nie sporotowcow).
              Co do tego ze nie maja od 6 miesiacy wyplaty... Kto im kazal pracowac od 6 miesiecy w firmie gdzie nie placa? Ja juz po 2 miesiacach takiej sytuacji bym powiedzial: "do widzenia" i zaczal szukac innego zajecia.
              • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 07.08.02, 17:20
                Gość portalu: Poke napisał(a):

> Brak pracy nikogo nie upowaznia do uzywania takich metod. Generalnie byl to
                bar
                > dzo powazny blad poniewaz do tej pory stoczniowcy szczecinscy mieli "za soba"
                o
                > pinie publiczna. W tej chwili sa na przegranej pozycji. To bylo zwykle
                banyctwo
                > na zasadzie: "ja nie mam, wiec dam ci kopa". Ten sam sposob myslenia co u
                bejz
                > bolistow (nie, nie sporotowcow).
                > Co do tego ze nie maja od 6 miesiacy wyplaty... Kto im kazal pracowac od 6
                mies
                > iecy w firmie gdzie nie placa? Ja juz po 2 miesiacach takiej sytuacji bym
                powie
                > dzial: "do widzenia" i zaczal szukac innego zajecia.

A ile jest takich firm w Polsce co nie placa.no i podobno jest 18%
                bezrobocie.Czyli te firmy nalezaloby zamknac a ludzi wyslac na zasilki ile
                wyniesie bezrobocie?
                • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 07.08.02, 18:48

> A ile jest takich firm w Polsce co nie placa.no i podobno jest 18%
                  > bezrobocie.Czyli te firmy nalezaloby zamknac a ludzi wyslac na zasilki ile
                  > wyniesie bezrobocie?

Czyli innymi slowy: lepiej pracowac za darmo anizeli w ogole nie pracowac? To sie nazywa praca charytatywna ale nie sadze ze o to chodzi jezeli masz na utrzymaniu rodzine.
                  A po drugie: co ma piernik do wiatraka -> w tym watku jest mowa o pobiciu calkowicie niewinnego czlowieka przez jakas bande stoczniowcow. I jedyne co moga zrobic teraz zwiazki zawodowe w Stoczni Szczecinskiej to potepic ten wybryk i calkowicie wykluczyc biorace w nim osoby ze swoich struktor (o ile oczywiscie osoby te sa czlonkami ZZ)
        • Gość: fan Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.tvk.tpsa.pl 08.08.02, 00:28

> kjs13 napisał:
          >
          > > Przez cały dzien słyszałem ze jakiegos tam przezesa w Szczecinie "wykopali
          > " z
          > > gabinetu. Przed chwilą zobaczyłem relacje w "Panoramie". Zgadzam się z
          > tematem
          > > są to szumowiny. Ciekawe czy tacy sa wszyscy Szczecinianie, Polacy czy tyl
          > ko
          > w
          > > stoczni było kilku debili dla ktorych jest to okazja aby sie "rozerwac"
          >
          >
          >
          > To pewnie szumowiny.Czy Ty tez pracujesz za darmo od kilku miesiecy?
          > To napisz jak sobie radzisz.Ja to przekabluje do Szczecina ioni beda radzic
          > sobie tak jak Ty to i nie beda sie czepiac o jakies glupie wynagrodzenia za
          > kilka miesiecy.

Jestes pewna ze on na to zasluzyl? Moze Ty potrafilabys utrzymac upadajacy
          zaklad z zaloga o mentalnosci PRLu? Zglos sie do konkursu. Jest wiele takich
          firm. Moze uda ci sie jakas wyciagnac z zapasci. Ale Uwazaj bo skoro
          usprawiedliwiasz takie metody tym, ze pracownicy nie otrzymuja pensji, to z tej
          drugiej strony mozesz inaczej na to spojrzec. Chce zyc w kraju, gdzie bandytow
          wsadza sie do wiezienia, a winnych naduzyc szefow sie rozlicza z ich pracy, ale
          nie linczem, tylko sprawedliwa ocena sluzbowa czy sadowa. Mam nadzieje ze
          kiedys takich czasow dozyje.
          • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 00:39
            Gość portalu: fan napisał(a):

>
            > > kjs13 napisał:
            > >
            > > > Przez cały dzien słyszałem ze jakiegos tam przezesa w Szczecinie "wyk
            > opali
            > > " z
            > > > gabinetu. Przed chwilą zobaczyłem relacje w "Panoramie". Zgadzam się
            > z
            > > tematem
            > > > są to szumowiny. Ciekawe czy tacy sa wszyscy Szczecinianie, Polacy cz
            > y tyl
            > > ko
            > > w
            > > > stoczni było kilku debili dla ktorych jest to okazja aby sie "rozerwa
            > c"
            > >
            > >
            > >
            > > To pewnie szumowiny.Czy Ty tez pracujesz za darmo od kilku miesiecy?
            > > To napisz jak sobie radzisz.Ja to przekabluje do Szczecina ioni beda radzi
            > c
            > > sobie tak jak Ty to i nie beda sie czepiac o jakies glupie wynagrodzenia z
            > a
            > > kilka miesiecy.
            >
            > Jestes pewna ze on na to zasluzyl? Moze Ty potrafilabys utrzymac upadajacy
            > zaklad z zaloga o mentalnosci PRLu? Zglos sie do konkursu. Jest wiele takich
            > firm. Moze uda ci sie jakas wyciagnac z zapasci. Ale Uwazaj bo skoro
            > usprawiedliwiasz takie metody tym, ze pracownicy nie otrzymuja pensji, to z
            tej
            >
            > drugiej strony mozesz inaczej na to spojrzec. Chce zyc w kraju, gdzie
            bandytow
            > wsadza sie do wiezienia, a winnych naduzyc szefow sie rozlicza z ich pracy,
            ale
            >
            > nie linczem, tylko sprawedliwa ocena sluzbowa czy sadowa. Mam nadzieje ze
            > kiedys takich czasow dozyje.

No to po co siedzial w tym zakladzie i prezesowal?No wlasnie podawalam przyklad
            elektromisu w innym watku40 milionow ukradli a wyroki w zawieszeniu.Nie mow ,ze
            nie wiesz o 70 milionach wyprowadzonych ze stoczni szczecinskiej.Prezesi siedza
            ale pewnie wyjda niedlugo za kaucja.Na to kasa bedzie a na wyplaty nie ma.
            Pozniej dostana wyroki w zawieszeniu a ty bedziesz mi mowil o prawie.
            Ja tez mam nadzieje,ze chociaz jeden aferzysta dostanie porzadny wyrok i odda
            wszystko cvo do grosza.
            • Gość: stary jan Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 195.205.141.* 08.08.02, 08:23
              bandytyzm......My do Europy.Nie nadajemy sie nawet do
              dzikusow.Wystrzelac,wrzucic do dolow,zasypac azotoksem i wapnem zebysmy
              warcholstwa nie roznosili po swiecie.Za co placic podatki?Na
              skorumpowana,nieudolna policje.Szkoda ze mundurowi komendanci jeszczed nie
              siedza za lamanie prawa.Moze minister sprawiedliwosci ma jeszcze jaja i sady
              zrobia z tym porzadek.MInister spraw wewnetrzny dzis powinien z Premierem podac
              sie do dymisji.Moze juz dos dyletantow u wladzy?Gdzie bunczuczne zapowiedzi o
              panstwie prawa.Panie Prezesie Walus jestem z Panem.Szybkiego powrotu do zdrowia
    • Gość: ANKMAK@friko7.onet Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.to.krakow.pl / 192.168.1.* 07.08.02, 17:37
      czas najwyzszy aby prezesi poczuli fizycznie skutki swoich decyzji . Dotychczas
      wszyscy rżną głupa zasłaniają się paragrafami ,im gorzej stoi firma tym większą
      kasę biorą Restrukturyzację rozumieją jako zwolnienia ludzi- a to potrafi każdy
      ciemniak. A niech któryś za tą kasę powie ,że rozwinie firmę, że do ilości
      ludzi rozwinie produkcje
    • Gość: Fred Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.08.02, 17:45
      Przez 12 lat rozkradano Polskę w imię solidarnościowych dążeń ihaseł.Są skutki.
      Macie to czego chcieliście.Ameryka w wydaniu wczesnego kapitalizmu i z linczem.
      • Gość: pyrlan Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 08.08.02, 11:17
        Gość portalu: Fred napisał(a):

> Przez 12 lat rozkradano Polskę w imię solidarnościowych dążeń ihaseł.Są
        skutki.
        > Macie to czego chcieliście.Ameryka w wydaniu wczesnego kapitalizmu i z
        linczem.

Co znaczy "chcieliscie"?. Chcielismy i to prawie wszyscy, poza nielicznymi
        czerwonymi kacykami. Ten dziki, krwiozerczy, wczesny kapitalizm w polskim
        wydaniu i tak jest lepszy od tego co dzieje sie na wschod od Polski.
        Piszac o "solidarnosciowych dazeniach" w tym kontekscie nie wiesz co piszesz,
        nie ma to nic wspolnego z "Solidarnoscia" i nie powoluj sie na nia
        teraz.Rozgrabywali Polske pospolu wszyscy,wszyscy uczestnicy poskiego piekla.
        pyrlan
    • Gość: Marko Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.studio.clubnet.pl 07.08.02, 17:48
      Na zdjęciach widać dokładni co "robotnicy" porabiali, twarze są bardzo wyraźne,
      chyba sprawa zakończy się bardzo szybko. Teraz naprawde nie szkoda mi
      stoczniowców z Szczecina. Powinni skończyć jak ten Prezez.
    • Gość: Mariusz Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.08.02, 18:22
      Popieram to co zrobili stoczniowcy! Trzeba wreszcie uswiadomic tym pieprzonym
      prezesikom, ze nie maja prawa pomiatac czlowiekiem jak bydlem! Skoro policja,
      sady i rzad sobie z tym problemem nie radza to czas aby spoleczenstwo wzielo
      wreszcie sprawy w swoje rece!
      • Gość: Leonid Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 195.205.230.* 07.08.02, 18:42
        Brak mi informacji czy prezes również pracował pół roku za darmo? Podejrzewam
        że nie. Na wynagrodzenie dla zarządu zawsze są pieniądze i to najczęściej nie
        małe.
      • Gość: Marek Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 07.08.02, 20:59
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Popieram to co zrobili stoczniowcy! Trzeba wreszcie uswiadomic tym pieprzonym
        > prezesikom, ze nie maja prawa pomiatac czlowiekiem jak bydlem! Skoro policja,
        > sady i rzad sobie z tym problemem nie radza to czas aby spoleczenstwo wzielo
        > wreszcie sprawy w swoje rece!
        Brawo !
        Swięta racja ! Tylko musimy znów dojrzeć ale to chyba już niedługo.
      • Gość: fan Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.tvk.tpsa.pl 08.08.02, 00:47
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Popieram to co zrobili stoczniowcy! Trzeba wreszcie uswiadomic tym pieprzonym
        > prezesikom, ze nie maja prawa pomiatac czlowiekiem jak bydlem! Skoro policja,
        > sady i rzad sobie z tym problemem nie radza to czas aby spoleczenstwo wzielo
        > wreszcie sprawy w swoje rece!

Widze ze szanowny pan ma ze soba problem - ktos ponizyl, czy moze nic nie
        potrafisz,a obwiniasz za to innych. Przeciez to co mowisz to zwykle kretynstwo.
        Jak takis bojowy to moze bombke w plecak i do Palestyny. Oni tez biora sprawy w
        swoje rece, a efekty widac.
        I jeszcze jedno. Jakbys cos potrafil, to moze tez bylbys pieprzonym
        prezesikiem, tylko jak znam zycie szybko sie wtedy zmienia poglady.
    • Gość: Bartek Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.chello.pl 07.08.02, 20:02
      Do dzisiaj było mi szkoda stoczniowców, myślałem, że są bezsilni... Po
      dzsiejszym wydarzeniu wiem, że mają jeszcze dużo siły. To co zrobili temu
      człowiekowi to nie tylko fizyczna przemoc - to upokorzenie, odarcie z
      godności, najgorszy rodzaj anonomowej agresji tępego tłumu. Przykład Leppera
      działa na właśnie takich matołów, których, co zauważam ze smutkiem, jest w tym
      kraju coraz więcej. A może jutro niezadowolony pracownik jakiejś firmy
      zabierze mi samochód, pobije mnie (niech spróbuje) usprawiedliwiając to
      równouprawnieniem społecznym i niezadowoleniem ludu pracującego ? To już
      było.
      • Gość: Marek Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 07.08.02, 21:47
        Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Do dzisiaj było mi szkoda stoczniowców, myślałem, że są bezsilni... Po
        > dzsiejszym wydarzeniu wiem, że mają jeszcze dużo siły. To co zrobili temu
        > człowiekowi to nie tylko fizyczna przemoc - to upokorzenie, odarcie z
        > godności, najgorszy rodzaj anonomowej agresji tępego tłumu. Przykład Leppera
        > działa na właśnie takich matołów, których, co zauważam ze smutkiem, jest w
        tym
        > kraju coraz więcej. A może jutro niezadowolony pracownik jakiejś firmy
        > zabierze mi samochód, pobije mnie (niech spróbuje) usprawiedliwiając to
        > równouprawnieniem społecznym i niezadowoleniem ludu pracującego ? To już
        > było.
        I znowu będzie !!! bo prawo chroni złodzieja w białych rękawiczkach który
        ukradł 100 mln a działa skutecznie z pałą wobec bezsilnego,
        upokorzonego,okradanego systematycznie przez pracodawcę - biedaka,który ukradł
        100 zł na chleb dla dzieci.Przykład idzie z góry !!!.Wstydzę się że jestem
        głupim polakem, który znów się niczego nie nauczył i nie potrafi się rządzić we
        (niby to ) własnym kraju.
    • indris Zbuntowany lud zawsze nazywano szumowinami 07.08.02, 20:09
      A za czasów komuny jeszcze: warchołami, elementami, chuliganami. Czasem też do
      ludu strzelano. A potem przychodziła rewolucja. Jeżeli ktoś chce zaprowadzic w
      Polsce XIX wieczny kapitalizm, to niech się nie dziwi, że wracają i XIX wieczne
      metody walki. "Powstańcie których dręczy głód..."
      • Gość: CCC Szumowiny nazywano czasami "głosem ludu" IP: 213.77.91.* 08.08.02, 09:25

Szumowiny nazywano czasami "głosem ludu"
        Robili to politycy którzy chcieli takie osoby wykorzystać.
        >A potem przychodziła rewolucja.
        A po rewolucji przychodził "nowy ład" i "lud" trafiał do urzędów bezpieczeństwa
        albo do piachu.

>"Powstańcie których dręczy głód..."
        Głód będzie jak "dręczeni" powstaną.

Ps. Mam nadzieję ,że nie jesteś politykiem
        PPs. Jeżeli nastałby "nowy ład" to gdzie twoim zdaniem trafiliby robotnicy
        którzy pobili prezesa ??? Ja stawiam na piach (do urzędów bezpieczeństwa
        będzie zbyt wielu chętnych).

Pozdrawiam
        CCC

• Gość: Oszołom z RM Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:14
      kippax napisał:

> To ,do czego doszło w Szczecinie to skandal.
      > Bezbronny czlowiek został zaatakowany przez bandę szumowin i męt.
      - A to że ten człowiek doprowadził do kryzysu i że przez niego ludzie stracą
      pracę to tego już nie widzisz?
      > Naruszono jego nietykalność cielesną a policja nie interweniowała.
      > DO dzisiaj sympatyzowałem z robotnikami Stoczni Sczcecinskiej ale teraz jest
      > mi obojętne co się z nimi stanie bo na wiele ci bandyci nie zasługują.
      - Nietykalność? przecież jego nie chroni żaden immunitet!
      > Do tego nikt mu nie pomógł bo założę się policja miała rozkaz by nie
      > interweniować, bo to powinno było się skończyć pałowaniem i ostrzelaniem
      > gumowymi kulami tej hordy.
      - Hordy to są na stadionach i u Owsiaka!
      > Ale jak by wyglądało w mediach : Policja pałuje biednych robotników -
      > notowania tego marnego rządu spadłyby jeszcze bardziej.
      - Ibez tegoidą jego notowania w dół na łeb na szyję!
      • elojka Re: Szczecinskie Szumowiny 07.08.02, 21:57
        - nie tobie sądzić jak doszło do upadku firmy bo się na tym nie znasz
        - ty też nie masz immunitetu więc jak cię ktoś pobije to nie będziesz miał
        prawa do złożenia skargi a jak zobaczy to policja to powinni przejść sobie
        obojętnie obok
        - ludzie, którzy go pobili powinni iść do więzienia
    • Gość: mariuszb Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mpsz.pl 07.08.02, 21:09
      pieprzona cholota! Oni by chcieli,zeby u nas bylo tak jak w Argentynie. Nie mam
      pracy to wyjde na ulice, napadne na sklep, zlinczuje szefa i dam upust swoim
      flustracja. Ale tak nie moze byc. Wtedy bedziemy mieli doczynienia z anarchia.
      A anarchia to wladza piesci. Jak mozna szarpac, popychac i bic bezbronnego
      czlowieka??? Gdzie byla policja??? Dlaczego nikt nie interweniowal??? Nalezalo
      rozgonic cholote i jeszcze nawciskac gumowych kul w tylek, zeby im sie
      odechcialo linczow!
    • Gość: robol Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.teleton.pl 07.08.02, 21:41
      gościu skąd sie wziąłeś???????????????
      Ty chyba jesteś jednym z nich co kradną i wyzyskują ludzi!!!!!!!!!!!!
      a teraz siedzisz za biurkiem i trzęsiesz jajami!
      jak możesz bronić takiego śmierdziela!
      moja ciotka jest 3 lata na bezrobociu bez prawa do zasiłku!!!!!!!!!
      ma 45 lat
      widzisz dla niej jakieś szanse???????????
      w tym kraju jest wszystko pojebane
      moja kuzynka z kuzynem 2 lata sa bez pracy mają po 21 i 22lata
      wszystko przez złodziei w białych kołnierzykach
      należących do parti solidarność
      BOŻE DLACZEGO, ZA CO????????????????????????
      znam taką anegnotkę
      trochę ją okroje (przepraszam) jeśli ktoś zna pełną wersję proszę niech napisze
      "siedzi tata owsik z synem owsikiem
      i syn mówi: - tatusi dalczego my żyjemy w takim żółtym śmierdzącym środowisku?
      przecież wystarczy spojrzeć dalej
      otaczają nas takie piękne góry, zielone trawy, niebieskie niebio,
      tak pięknie świeci słońce wszyscy są tacy szczęśliwi! Tatusiu choćmy tam!
      przecież tam jest tak pięknie! Tato, dlaczego nie chcesz abyśmy tam poszli?
      a ojciec - BO TO JEST NASZA OJCZYZNA SYNU :-)"
      CO WY NA TO?????????????
      • Gość: Moś Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 22:20
        21 lat? to bardzo mlodzi. latwo znalezc prace! ja swoja znalazlem w wieku 19
        nie majac jeszcze zadnych kwalifikacji (dopiero studiowalem) i pracuje do teraz
        z powodzeniem. ale latwo nie bylo, z poczatku grosz byl marny ale zacisnalem
        zeby. trzeba sie postarac i nie gardzic robota, a nie siedziec na tylko i
        liczyc na to ze robota przyjdzie do ciebie.
        a teraz mi powiedz jak szef ma zaplacic pracownikom, jesli kasy nie starczy z
        zwolnic mu nie wolno? jakie zyski generuje Odra? a jakie stocznia? czy
        zarabiaja na siebie? a jesli nie to skad pieniadze?
        • Gość: Daisy Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.ossm.edu 08.08.02, 00:39
          mlody czlowieku , jakby ich wszystkich zwolnili kto by na zlodziejski zarzad
          pracowal? Przyjeli by nastepnych ? Ci ludzie pracowali przez wiele miesiecy
          jako n i e w o l n i c y, na doskonale wynagradzany zarzad i prezesow spolki.
          Za co oni sobie placili jak nie potrafili zarzadzac biznesem. Chyba nikt nie
          powie, ze nie mieli zyskow. Owszem mieli tylko dla siebie , bo przed
          ogloszeniem upadlosci musieli sie zabezpieczyc. Powinni byc ukarani za wyzysk
          i wprowadzenie systemu niewolniczego.
          • Gość: Juzek Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 09:05
            gdyby mnie zwolnili, nie dawali wypłaty to bym odszedł, klął na nich na czym
            świat stoi, ale bym nie atakował bezposrednip prezesa firmy. Bo nie jestem
            małpom, a jak widać pracosnicy SS (Stoczni Szczecińskiej) są nimi

PS. Nie przypominam sobie by NSZZ biła kogos???
          • Gość: CCC Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 213.77.91.* 08.08.02, 09:05
            Gość portalu: Daisy napisał(a):

> mlody czlowieku , jakby ich wszystkich zwolnili kto by na zlodziejski zarzad
            > pracowal? Przyjeli by nastepnych ?
            Skąd wiesz ,że zarząd był złodziejski. Może prezes jest nieudolny. A może miał
            wielkiego pecha i został postawiony w sytuacji bez wyjścia ????

>Ci ludzie pracowali przez wiele miesiecy
            > jako n i e w o l n i c y, na doskonale wynagradzany zarzad i prezesow spolki.
            Prezes twiedził ,że nie też nie pobierał wynagrodzenia. Skąd wiesz ,że
            kłamał ???

> Za co oni sobie placili jak nie potrafili zarzadzac biznesem.
            Możesz mieć rację. Ale tylko przypadkiem. Nie mamy żadnych informacji na temat
            nieudolności zarządu. Nie wiemy nic o "złodziejstwie". Wiemy tylko ,że zakład
            miał kłopoty i nie płacił ludziom.
            Nie sądzisz ,że prezes mógłbyć bez szans ???
            Kiedy zaczęła się jego kadencja ??
            W jakiej sytuacji był wtedy zakład ???

> Chyba nikt nie powie, ze nie mieli zyskow.
            JA TAK POWIEM. Gdyby zakład przynosił zyski to żaden przezes nie byłby takim
            idiotą ,żeby wstrzymywać ludziom pensje. Gdyby były zyski to byłyby szanse
            podwyżek, zapłata za nadgodziny ,premie, nagrody.
            Dlaczego ??? Bo gdyby produkcja przynosiła zyski zarząd starałby się zachęcić
            ludzi do bardziej wydajnej pracy (żeby zarobić jeszcze więcej).
            > Powinni byc ukarani za wyzysk i wprowadzenie systemu niewolniczego.
            A ty powinieneś być ukarany za fanatyzm.
            Zakład nie ma pięniędzy i nie płaci. Ja kiedy patrzę na taką sytuację widzę
            wiele ludzkich dramatów , walkę o utrzymanie miejsc pracy i przetrwanie.
            Żadnego "wyzysku" ani "systemu niewolniczego" nie widzę.

Bez pozdrowień
            CCC

• Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 09:18
              Gość portalu: CCC napisał(a):

> Gość portalu: Daisy napisał(a):
              >
              > > mlody czlowieku , jakby ich wszystkich zwolnili kto by na zlodziejski zarz
              > ad
              > > pracowal? Przyjeli by nastepnych ?
              > Skąd wiesz ,że zarząd był złodziejski. Może prezes jest nieudolny. A może
              miał
              >
              > wielkiego pecha i został postawiony w sytuacji bez wyjścia ????
              >

To czemu nadal siedzial na stanowisku?Czemu sie nie zwolnil z roboty?

> >Ci ludzie pracowali przez wiele miesiecy
              > > jako n i e w o l n i c y, na doskonale wynagradzany zarzad i prezesow spo
              > lki.
              >

Prezes twiedził ,że nie też nie pobierał wynagrodzenia. Skąd wiesz ,że
              > kłamał ???
              >

Mozesz podac zrodlo?nie slyszalam zeby ltos mowil,ze pan prezes tez pracowal za
              friko.

> > Za co oni sobie placili jak nie potrafili zarzadzac biznesem.
              > Możesz mieć rację. Ale tylko przypadkiem. Nie mamy żadnych informacji na
              temat
              > nieudolności zarządu. Nie wiemy nic o "złodziejstwie". Wiemy tylko ,że zakład
              > miał kłopoty i nie płacił ludziom.
              > Nie sądzisz ,że prezes mógłbyć bez szans ???
              > Kiedy zaczęła się jego kadencja ??
              > W jakiej sytuacji był wtedy zakład ???
              >

No ja wlasnie czekam moze pan Michnik napisze cos wiecej na temat tego zakladu.

> > Chyba nikt nie powie, ze nie mieli zyskow.
              > JA TAK POWIEM. Gdyby zakład przynosił zyski to żaden przezes nie byłby takim
              > idiotą ,żeby wstrzymywać ludziom pensje. Gdyby były zyski to byłyby szanse
              > podwyżek, zapłata za nadgodziny ,premie, nagrody.
              > Dlaczego ??? Bo gdyby produkcja przynosiła zyski zarząd starałby się zachęcić
              > ludzi do bardziej wydajnej pracy (żeby zarobić jeszcze więcej).
              > > Powinni byc ukarani za wyzysk i wprowadzenie systemu niewolniczego.
              > A ty powinieneś być ukarany za fanatyzm.
              > Zakład nie ma pięniędzy i nie płaci. Ja kiedy patrzę na taką sytuację widzę
              > wiele ludzkich dramatów , walkę o utrzymanie miejsc pracy i przetrwanie.
              > Żadnego "wyzysku" ani "systemu niewolniczego" nie widzę.
              >
              >
              > Bez pozdrowień
              > CCC
              >
              >
              > Rozumiem,ze chetnie zgodzilbys sie pracowac kilka miesiecy za darmo.Nie
              widzisz w tym nic zlego to normalka;ze ludzie pracuja bez wynagrodzen.Za komuny
              to sie nazywalo czyn spoleczny a jak teraz?
              >
              tez bez pozdrowien
              • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 09:28
                Ty Ania, jak Ciebie czytam to smutno mi sie robi. Twoje myslatka (myślątka) to chyba juz dawno nie dostaly pensji bo w ogole nie pracuja. Uwazaj aby Ciebie nie pobily!
                • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 09:59

> Ty Ania, jak Ciebie czytam to smutno mi sie robi. Twoje myslatka (myślątka)
                  to
                  > chyba juz dawno nie dostaly pensji bo w ogole nie pracuja. Uwazaj aby Ciebie
                  ni
                  > e pobily!

O mnie sie nie martw,a jak ci sie nie podoba to nie czytaj.
                  • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 10:05
                    Alez ja sie martwie! Nie moge inaczej. Taki ze mnie samarytanin. Zawsze i wszedzie cos musisz napisac i wtracic swoje 3 grosze. Na kazdy temat jestes alfa i omega. I dlatego sie martwie bo co my bysmy bez Ciebie zrobili jak by ci myslatka juz calkowice pozdychaly? Musisz o nie dbac, bo widze ze coraz ich mniej... Moze RedBull codzienne rano i wieczorem?
              • Gość: CCC Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 213.77.91.* 08.08.02, 09:56

> Gość portalu: CCC napisał(a):
                [... o prezesie i zakładzie ...]
                > To czemu nadal siedzial na stanowisku?Czemu sie nie zwolnil z roboty?
                Może myślał (i myśli) ,że ma szanse na uratowanie zakładu.
                > No ja wlasnie czekam moze pan Michnik napisze cos wiecej na temat tego
                >zakladu.
                Ja też czekam na takie informacje. Nie bronię prezesa. Mógł być złodziejem
                idiotą albo mógł ratować firmę. Nie wiem.

> Prezes twiedził ,że nie też nie pobierał wynagrodzenia. Skąd wiesz ,że
                > > kłamał ???
                > Mozesz podac zrodlo?nie slyszalam zeby ltos mowil,ze pan prezes tez pracowal
                >za friko.

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=965342&dzial=010101
                "Prezes Henryk Waluś usiłował podjąć dialog: - Zaproponowałem załodze pracę na
                zasadzie pełnej rentowności i terminowych płatności wynagrodzeń. Nie okradłem
                tych ludzi. Też jak te kobiety nie dostaję pieniędzy. "

Prezes tak właśnie mówił. Czy mówił prawdę czy kłamał tego nie wiem ???

> > Rozumiem,ze chetnie zgodzilbys sie pracowac kilka miesiecy za darmo.
                Dlaczego tak uważasz ???
                >Nie widzisz w tym nic zlego to normalka;ze ludzie pracuja bez wynagrodzen.

Nie rozumiem dlaczego przypisujesz mi słowa których nie powiedziałem i poglądy
                które nie są moje.
                Widzę wiele złego w tym ,że zakład nie płaci ludziom. (W poprzednim poście
                nazwałem sytuację tych ludzi "walką o byt")
                Ale nie wierzę w proste rozwiązania. W latach 70-tych mówiono ludziom ,że w
                sklepach nic nie ma "bo spekulanci wykupują". Były nawet przypadki ataków na
                expedientki.
                Zamiast popierać idiotów którzy biją kogo popadnie pomyśl jak pomóc ludziom
                bez pracy (albo nie tym którzy nie dostają za pracę pieniędzy)

> tez bez pozdrowien
                Bez przesady :-D. Nie lubię negatywnych emocji.
                CCC
                • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 10:20

>
                  > > Gość portalu: CCC napisał(a):
                  > [... o prezesie i zakładzie ...]
                  > > To czemu nadal siedzial na stanowisku?Czemu sie nie zwolnil z roboty?
                  > Może myślał (i myśli) ,że ma szanse na uratowanie zakładu.
                  > > No ja wlasnie czekam moze pan Michnik napisze cos wiecej na temat tego
                  > >zakladu.
                  > Ja też czekam na takie informacje. Nie bronię prezesa. Mógł być złodziejem
                  > idiotą albo mógł ratować firmę. Nie wiem.
                  >
                  > > Prezes twiedził ,że nie też nie pobierał wynagrodzenia. Skąd wiesz ,że
                  > > > kłamał ???
                  > > Mozesz podac zrodlo?nie slyszalam zeby ltos mowil,ze pan prezes tez pracow
                  > al
                  > >za friko.
                  >
                  > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?
                  xx=965342&dzial=010101"targ
                  > et="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=965342&dzial=010101</a>
                  > "Prezes Henryk Waluś usiłował podjąć dialog: - Zaproponowałem załodze pracę
                  na
                  > zasadzie pełnej rentowności i terminowych płatności wynagrodzeń. Nie okradłem
                  > tych ludzi. Też jak te kobiety nie dostaję pieniędzy. "

No to ja zacytuje szwaczke.

"Od roku obiecuje nam pieniadze i prosi nie strajkujcie dziewczyny ,to je
                  dostaniecie.Przerywamy strajk a on daje nam po 100 zl."

I raptem pan prezes proponuje prace na zasadach pelnej rentownosci?Terminowe
                  platnosci wynagrodzen?

Kto mu uwierzy?Cud sie jakis stal?

Pan prezes twierdzi,ze pracowal za darmo.Zgoda.Czym dojezdzal do pracy placil
                  jakies rachunki ,moze byl klientem opieki spolecznej?a moze zona na niego
                  pracuje?

Nie wierze w to by ktos pracowal za darmo.

> Prezes tak właśnie mówił. Czy mówił prawdę czy kłamał tego nie wiem ???
                  >
                  >
                  > > > Rozumiem,ze chetnie zgodzilbys sie pracowac kilka miesiecy za darmo.
                  > Dlaczego tak uważasz ???
                  > >Nie widzisz w tym nic zlego to normalka;ze ludzie pracuja bez wynagrodzen.
                  >
                  > Nie rozumiem dlaczego przypisujesz mi słowa których nie powiedziałem i
                  poglądy
                  > które nie są moje.
                  > Widzę wiele złego w tym ,że zakład nie płaci ludziom. (W poprzednim poście
                  > nazwałem sytuację tych ludzi "walką o byt")
                  > Ale nie wierzę w proste rozwiązania. W latach 70-tych mówiono ludziom ,że w
                  > sklepach nic nie ma "bo spekulanci wykupują". Były nawet przypadki ataków na
                  > expedientki.
                  > Zamiast popierać idiotów którzy biją kogo popadnie pomyśl jak pomóc ludziom
                  > bez pracy (albo nie tym którzy nie dostają za pracę pieniędzy)
                  >

Tylko,ze w latach siedemdziesiatych ludzie tez sie burzyli...
                  Wtedy interweniowala policja i wojsko.Za to jest dzis sadzony Jaruzelski.I w
                  latach 70 i teraz chodzi o to samo o chleb.
                  >
                  > > tez bez pozdrowien
                  > Bez przesady :-D. Nie lubię negatywnych emocji.
                  > CCC

Po,iewaz ja tez nie lubie to pozdrawiam.
                  • wojcd Re: Szczecinskie Szumowiny 08.08.02, 10:26
                    Pani Aniu
                    prosze zobaczyc jak sie broni Euromir w watku
                    www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=1338387&a=1338387
                    Pozdrawiam
                  • Gość: CCC Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 213.77.91.* 08.08.02, 11:42
                    [... prezesie cd. ...]

Są 3 możliwości (wymieniam je w kolejności alfabetycznej).
                    --Był nieudolny
                    --Miał pecha
                    --Był złodziejem

Ktoś powinien to sprawdzić. Jeżeli jest idiotą to powinien wylecieć z paskudną
                    opinią.
                    Jeżeli jest złodziejem to powinien trafić do więzienia.

Nie chcę go BRONIĆ.

Ale zastanów się. Ten człowiek został pobity przez rozwcieczonych ludzi.
                    Czy myślisz ,że stoczniowcy dokładnie analizowali jego postępowanie.
                    Przeprowadzili drobiazgowe śledztwo i uczciwy proces.
                    Byli wściekli i szukali ofiary na której mogliby się wyładować.

> Tylko,ze w latach siedemdziesiatych ludzie tez sie burzyli...
                    W różny sposób. Byli tacy którzy próbowali coś zmienić i byli też tacy którzy
                    rozbierali do naga expedientki i szukali spekulantów. Stoczniowcy wpadli w taką
                    samą ślepą uliczkę.

> latach 70 i teraz chodzi o to samo o chleb.
                    Wtedy chodziło również o wolność.

Ps. Ja osobiście bardziej współczuję tym którzy nie poddają się i próbują
                    wyrwać się z biedy niż tym którzy wybierają agresję (lub apatię).

> Po,iewaz ja tez nie lubie to pozdrawiam.

Pozdrawiam również
                    CCC
    • Gość: Waw Bardzo dobrze zrobili. IP: 157.25.84.* 08.08.02, 09:15
      Tacy prezesi to kanalie i właśnie szumowiny, które należy wyplenić.
      Sami biorą kasę i to jaką a pracowników mają w d...e.
      Teraz powinna przyjść kolej na następnych prezesików z następnych zakładów.
      • Gość: James Re: Bardzo dobrze zrobili. IP: *.pbk.pl / 10.0.96.* 08.08.02, 10:00
        Oczywiście. Zapewne masz rację. Jeszcze lepiej by było jakby mu np. brzytewką
        po oczach przejechali albo główką o krawżnik parę razy uderzyli. A hieny
        dziennikarskie miałyby temat. I wtedy tacy jak ty z lubością oglądaliby
        wszystkie programy informacyjne i gazety dostając niemalże orgazmu, że
        znów "prezesikom" lud uciemiężony pokazał ich miejsce. Weź człowieku tryknij
        dwa baranki o najbliższą ścianę. Może ochłoniesz.
    • indris Szumowiny szczecinskie i szumowiny paryskie 08.08.02, 10:01
      213 lat temu było gorzej. "Szumowiny" paryskie zdobyły Bastylię a głowę jej
      komendanta obnosiły po mieście zatkniętą na pikę. Gdy doniesiono o tym królowi,
      ten zapytał: a więc to bunt ? Nie, Sire, odpowiedział mu książę La
      Rochefoucauld-Liancourt, to rewolucja.
      • Gość: gaduła Re: jak zdobywano basytlię - było inaczej ! IP: *.IOd.krakow.pl 08.08.02, 10:07
        stary poczytaj sobie dokładnie historie rewolucji francuskiej i jak "zdobywano
        bastylię" - to było całkiem inaczej niż myślisz !
      • Gość: kszatek Re: Szumowiny szczecinskie i szumowiny paryskie IP: 5.2.* / 199.43.14.* 08.08.02, 15:17
        Prawda - szumowiny - w koncu napisales cos rozsadnego.
    • Gość: abunidal Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 212.244.71.* 08.08.02, 10:14
      Biedny pan Prezes pewno teraz, po takich zajściach będzie wymagał rahabilitacji
      na karaibach lub Bora Bora, a przecież miał plany wraz z rodzinką wyjechać w
      bardziej rozrywkowe miejsce.
      Przez jakiś czas nie bedzi mógł jeździć swoim BMW i żona będzi musiała wozić go
      swoją Hondą. Nie mówiąc już o zniszczonym garniturze od Armaniego i
      zdefasonowanej fryzurze układanej przez Laurenta.
      Jak te szumowiny mogły to zrobić - banda chamów, przecież pan prezes wypłacał
      po 100 zł za miesiąc, a obiady w szczecińskiej noclegowni są za darmo !!
      źle im było?!
      • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 10:28
        Ja tak sobie mysle ze ci stoczniowcy to zwykli tchorze! No bo popatrz Pan: ten Prezes to tylko plotka wszystkiemu winien jest Balcerowicz, Kwasniewski, Miller i inne grube ryby. Sadze ze gdyby ci stoczniowcy mieli wiecej "ikry" to zamiast napadac na jakiegos prezesunia w jakiejs fabryczce to powinni pojechac do Warszawy i nakopac np. Prezydentowi. No bo czemu nie?!
        • Gość: abunidal Re: Szczecinskie Szumowiny IP: 212.244.71.* 08.08.02, 10:30
          a pewno,że powinni i isz Allah zrobią
          • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 10:33
            Mieszkajac w Warszawie powinenes sie modlic aby nigdy do tego nie doszlo. Chyba nie zdajsz sobie sprawy z konsekwencji.
        • Gość: Ania Re: Panie Poke IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 10:34
          Tlumaczyl mi pan nioedawno ,ze ten glupi narod teskni za komuna i ZOMO.
          Ja panu tlumaczylam,ze ten glupi narod chce jesc.Jak ten glupi narod upomnial
          sie brutalnie o swoje pieniadze to odezwaly sie glosy tesknoty za ZOMO tylko,ze
          z drugiej strony.Ta madra czesc chce powrotu ZOMO armatek wodnych ,gazow
          lzawiacych i strzelania do ludzi.

• Gość: Poke Re: Panie Poke IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 10:38
            No widzialem, za dlugo na sloncu... Powinnas na siebie uwazac!
            Co to tematu. Jakos sobie nie przypominam abym mowil/pisal by na stoczniowcow wsylac ZOMO. Od tego sa sady i policja. Ty masz w ogole ciekawy sposob myslenia: albo ZOMO albo bezkarnosc. Nie ma nic posredniego? Typowy homosovieticus jak juz ktos napisal.
            • Gość: abunidal Re: Panie Poke IP: 212.244.71.* 08.08.02, 10:42
              dzidziuś chyba sam nie wierzysz w co mówisz jakie sądy? J
              • Gość: Poke Re: Panie Poke IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 10:45
                Zenek, sady sa do d... ale jezeli zaczniemy stosowac metody drecha z bejzbolem to co nam zostanie? Nic. Bedziesz bal sie wyjsc na ulice, bo jak komus nie spodobaja sie twoje buty to cie zatlucze na smierc.
            • Gość: Ania Re: Panie Poke IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 10:54

> No widzialem, za dlugo na sloncu... Powinnas na siebie uwazac!
              >

Cos Ty nie ma lata w Brukseli tesknie za sloncem,takze diagnoza jest bledna.

Co to tematu. Jakos sobie nie przypominam abym mowil/pisal by na stoczniowcow w
              > sylac ZOMO. Od tego sa sady i policja. Ty masz w ogole ciekawy sposob
              myslenia:
              > albo ZOMO albo bezkarnosc. Nie ma nic posredniego? Typowy homosovieticus jak
              j
              > uz ktos napisal.

A co z odniesieniem do roku 1970 i innych lat?Dlaczego ludzie palili komitety?
              Przedtem chodziloo chleb i teraz tez,metody sa te same.
              Co do ZOMO,wystarczy poczytac niektore posty i wiadomo za czym niektorzy
              tesknia.Nawet nazewnictwo sie nie zmienilo.Dalej ci co sie o cos upominaja to
              sa "WArCHOLY"

W tamtym watku juz pisalam,ze ten sondaz powinien byc odebrany jako sygnal ,ze
              cos jest nie tak.Powiedz mi dlaczego pan Michnik dzialal kiedys w KOR-ze ?
              Czy bronil tam wlascicie li?Chyba nie.Dlaczego teraz broni wlascicieli ?
              Przeciez ci obecni wlasciciele niczym nie roznia sie od poprzednich.Tamci nie
              placili i ci nie placa.Co sie wiec zmienilo?
              Punkt widzenia wraz z miejscem siedzenia.
              • Gość: Poke Re: Panie Poke IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 11:10
                A ja sadzilem ze to od slonca... Moze zle odyzwianie???

Co do: "Powiedz mi dlaczego pan Michnik dzialal kiedys w KOR-ze? Czy bronil tam wlascicieli? Chyba nie. Dlaczego teraz broni wlascicieli? Przeciez ci obecni wlasciciele niczym nie roznia sie od poprzednich.Tamci nie placili i ci nie placa.Co sie wiec zmienilo?"

Jezeli uwazasz ze nic sie nie zmienilo to tylko wspolczucie. Obecni wlasciciele nie roznia sie niczym od innych? Brawo, bardzo interesujace. Bede chyba musial to przemyslec bo faktycznie ujecie tematu glebokie. Co do Michnika to widze ze uwazasz sie (no bo jakze by inaczej) od niego madrzejsza i bardziej "zasluzona" dla Polski od niego skoro go krytykujesz i oceniasz. Podziwiam Twoje dobre samopoczucie: jak to milo o sobie myslec w samych superlatywach. Jestem taka madra ze kto sie ze mna nie zgadza ten glupi. Czy nie?
                • Gość: Ania Re: Panie Poke raz jeszcze IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 12:01

> A ja sadzilem ze to od slonca... Moze zle odyzwianie???
                  >
                  > Co do: "Powiedz mi dlaczego pan Michnik dzialal kiedys w KOR-ze? Czy bronil
                  tam
                  > wlascicieli? Chyba nie. Dlaczego teraz broni wlascicieli? Przeciez ci obecni
                  w
                  > lasciciele niczym nie roznia sie od poprzednich.Tamci nie placili i ci nie
                  plac
                  > a.Co sie wiec zmienilo?"
                  >
                  > Jezeli uwazasz ze nic sie nie zmienilo to tylko wspolczucie. Obecni
                  wlasciciele
                  > nie roznia sie niczym od innych? Brawo, bardzo interesujace. Bede chyba
                  musial
                  > to przemyslec bo faktycznie ujecie tematu glebokie. Co do Michnika to widze
                  ze
                  > uwazasz sie (no bo jakze by inaczej) od niego madrzejsza i
                  bardziej "zasluzona
                  > " dla Polski od niego skoro go krytykujesz i oceniasz. Podziwiam Twoje dobre
                  sa
                  > mopoczucie: jak to milo o sobie myslec w samych superlatywach. Jestem taka
                  madr
                  > a ze kto sie ze mna nie zgadza ten glupi. Czy nie?

Skarbie nie doczytales do konca.Pisalam,ze byli wlasciciele nie placili i
                  obecni nie placa.Tu nie widze roznicy.Wykaz mi,ze mozna za darmo pracowac dla
                  idei.Wytlumacz mi dlaczego kiedys ludzie nie chcieli pracowac za darmo a teraz
                  powinni.
                  • Gość: Poke Re: Panie Poke raz jeszcze IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 12:50
                    Robaczku moj Ty najukochanszy. Znowu ktos (tym razem ja) tego co napisalas nie doczytal dokladnie. Moze to wina po Twojej stronie skoro az tylu ludzi nie doczta/nie rozumie/zle zrozumie Twoje intencje. Moze powinnas pisac jak dla przedszkolakow: jasno i wyrazne, duzymi literami - przeciez jest tu tyle nierozgarnietych (bo maja inne zdanie) osob.
                    Co do odpowiedzi: Kto tym ludziom kazal pracoweac przez pol roku lub rok (nie pamietam dokladnie) za darmo. Jak juz napisalem w tym topicu: po 2 miesiacach takiej sytuacji powiedzialbym "do widzienia" takiej firmie i zaczal szukac innej pracy. Wiem ze jest bezrobocie i moglo by to troche potrwac ale z pewnaoscia bylo by to bardziej sensowne anizeli czekanie na laske (łaskę) pracodawcy. No ale latwiej przeciez nazekac. Generalnie ludzie boja sie jakichklwiek zmian w ich zyciu, wola zajecie bez przyszlosci anizeli jakiekolwiek dzialanie. A pozniej oczywiscie pretensje do calego swiata... oprocz siebie. "Bo JA oczywiscie robie wszystko dobrze a to ONI sa zlodziejam, a szczegolnie ten BANDYTA Balcerowicz." Jak ludziom w zyciu nie wyjdzie to oskarzaja wszystko i wszystkich ale siebie widza zawsze idealistycznie. Stara prawda.

Tobie pewnie w zyciu takze nie wyszlo i dlatego ci INNI sa kombinatorami i kretaczami. W sumie malo mnie to obchodzi, faktycznie to mam niezly ubaw udowaniajac Tobie ze sie mylisz i generalnie to sie dobrze bawie czytajac Twoje odpowiedzi, czasami, ale juz rzadziej, irytuje..

Teraz niestety musze wyjsc z firmy bo kupuje mieszkanie i ide powiedziec gdzie maja byc gnazdka w scianie (doszedlem do tego wlasna ciezka praca - nie jestem wlascicelem firmy, a zwyklym pracownikiem).

Caluski moja Ty mila i do nastepenego.
          • Gość: abunidal Re: Panie Poke IP: 212.244.71.* 08.08.02, 10:39
            prawilną masz nawijkę Aniu .
            Jest toczno jak maznęłaś zasiedziała nomenklatura prezesi i dyrektorzy mają
            git. a naród chce jeść , metoda owszem brutalna i wygląda to nieprawilnie ale
            może okaże się skuteczne
            jorgnąłeś skaskę Poke?
    • kippax Re: Szczecinskie Szumowiny 08.08.02, 10:46
      Wszystkim , którzy popierają ten bandytyzm życzę,żeby kiedyś zobaczyły w
      telewizji np.członka swojej najbliższej rodziny, który miał nieszczęście być
      prezem jakiegoś upadającego interesu, bitego , upokorzonego przez prymitywną i
      bezmyślną tłuszczę.
      Poza tym siedzicie sobie przed komputerkami najedzeni i bezpieczni więc bardzo
      was proszę nie wypowidajcie się na temat pokrzywdzonych ludzi bo to na kilometr
      śmierdzi hipokryzją
      • jolkaz Re: Szczecinskie Szumowiny 08.08.02, 10:56
        W znacznie lepszej formie zapewne jest rodzina prezesa niż rodziny tych
        szwaczek, które biedują.]
        A on?
        Pewnie dostanie niezłe odszkodowanie za wypadek przy pracy.
      • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 10:58
        kippax napisał:

> Wszystkim , którzy popierają ten bandytyzm życzę,żeby kiedyś zobaczyły w
        > telewizji np.członka swojej najbliższej rodziny, który miał nieszczęście być
        > prezem jakiegoś upadającego interesu, bitego , upokorzonego przez prymitywną
        i
        >
        > bezmyślną tłuszczę.
        > Poza tym siedzicie sobie przed komputerkami najedzeni i bezpieczni więc
        bardzo
        > was proszę nie wypowidajcie się na temat pokrzywdzonych ludzi bo to na
        kilometr
        >
        > śmierdzi hipokryzją

a ja tobie zycze zebys pracowal za darmo i twija zona tez.Zeby ci wylaczyli gaz
        i swiatlo potem zeby przyszedl komornik wyrzucil cie z mieszkania a twoje
        dzieci zeby wyladowaly w domu dziecka.

• Gość: Ania Re: Sady IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 11:01
          Zeby sie sadzic trzeba miec kase.Trzeba miec na wpis sadowy i na adwokata.A
          skad wziac jaksie nie ma bo sie nie dostaje wyplaty?Adwokaci wola bronic panow
          prezesow z Elektromisu oni maja czym placic.
          • hania_76 Re: Sady 08.08.02, 11:43

> Zeby sie sadzic trzeba miec kase.Trzeba miec na wpis sadowy i na adwokata.A
            > skad wziac jaksie nie ma bo sie nie dostaje wyplaty?Adwokaci wola bronic
            panow
            > prezesow z Elektromisu oni maja czym placic.

W sprawach pracowniczych pracownicy mogą się procesować "bezpłatnie". A jak
            kogos nie stac na adwokata, może wystąpić o przyznanie obrońcy z urzędu.
          • kippax Re: Sady 08.08.02, 14:41
            Bardzo dziękuje za życzenia i życzę tego samego.
            Żeby zlożyć pozew do sądu pracy nie trzeba wnosić żadnych opłat, nie trzeba
            adwokata a w 95 proc sprawę się wygrywa.
            Zanim wygłosisz jakieś sądy to wpierw poczytaj przepisy
            • Gość: sept Re: Sady IP: 217.153.4.* 08.08.02, 14:44
              kippax napisał:

> Bardzo dziękuje za życzenia i życzę tego samego.
              > Żeby zlożyć pozew do sądu pracy nie trzeba wnosić żadnych opłat, nie trzeba
              > adwokata a w 95 proc sprawę się wygrywa.
              > Zanim wygłosisz jakieś sądy to wpierw poczytaj przepisy

Kretynem jestes gosciu.
              P.S. Kto taka malpe nauczyl pisac na klawiaturze???
              • kippax Re: Sady 08.08.02, 14:54
                Milcz
                • Gość: Ania Re: Sady IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 14:59
                  kippax napisał:

> Milcz

Na aktualnosciach ktos przedstawil przypadek wlasnej zony ,ktora po jakims tam
                  czasie sprawe wygrala ale nic nie uzyskala bo dluznik byl niewyplacalny......,
                  • kippax Re: Sady 08.08.02, 15:26
                    to było do jakiegoś troglodyty który pisał coś o swoich związkach z małpą czy
                    czymś podobnym
          • Gość: wikul Re: Sady IP: *.acn.waw.pl 09.08.02, 01:40

> Zeby sie sadzic trzeba miec kase.Trzeba miec na wpis sadowy i na adwokata.A
            > skad wziac jaksie nie ma bo sie nie dostaje wyplaty?Adwokaci wola bronic
            panow
            > prezesow z Elektromisu oni maja czym placic.

W sądach pracy NIE MA OPŁAT !!! W przypadku niskich (lub braku) dochodów
            przysługuje pomoc prawna z urzędu .
        • Gość: Zwierzak Ania - brdziej czerwona niż wielka rewolucja IP: *.man.polbox.pl 08.08.02, 11:06
          Poaństwo ma dać, co? A reszta płacąca podatki ma charować bo państwo musi mieć
          kasę na takich bandytów. Bo to był bandytyzm. I nie życz mi zwolnienia bo byłem
          już zwolniony dwa razy. I założyłem własną firmę. Mam pracę zatrudniam ludzi.
          Trzeba tylko chcieć działać a nie krzyczeć DAJCIE BO NAM SIĘ NALERZY.
          Nic im się nie należy. Każdy jest kowalem swojego losu. Przekonałem się o tym
          na własnej skórze.
          • Gość: Ania Zwierzak czytac sie naucz IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 11:15
            Gość portalu: Zwierzak napisał(a):

> Poaństwo ma dać, co? A reszta płacąca podatki ma charować bo państwo musi
            mieć
            > kasę na takich bandytów. Bo to był bandytyzm. I nie życz mi zwolnienia bo
            byłem
            >
            > już zwolniony dwa razy. I założyłem własną firmę. Mam pracę zatrudniam ludzi.
            > Trzeba tylko chcieć działać a nie krzyczeć DAJCIE BO NAM SIĘ NALERZY.
            > Nic im się nie należy. Każdy jest kowalem swojego losu. Przekonałem się o tym
            > na własnej skórze.

a gdzie ja napisalam,ze panstwo ma dawac?Ludzie pracowali i nie mieli placone
            za prace.
            Ty tez za darmo pracujesz?To z czego placisz podatki?Okradasz staruszki na
            ulicy?
            • Gość: Zwierzak Re: Zwierzak czytac sie naucz IP: *.man.polbox.pl 08.08.02, 11:30
              Ty chyby masz słuch selektywny. Po słuchaj czego chcą stoczniowcy, jakie mają
              żądania. Twoje wypowiedzi opierają się na wyrwanych z kontekstu i tobie
              wygodnych faktach. To się ładnie nazywa: MANIPULACJA.
              Cecha byłych czerwonych, ale widzę że mołodzi czerwoni idą dalej tą samą drogą.
              Jeżeli prezes ukradł pieniądze to grozi mu prokurator a nie samosąd. Jeżeli był
              zwyczajnie nieudolny to właściciel zakładu powinien wyciągnąć konsekwencje.
              Prezes w takich firmach jest powoływany przez właścicieli. Dlaczego do nich nie
              pójda być ci bandyci?
              Następnym rezem prezes najmie za pieniądze firmy uzbrojonych ochroniarzy i
              poleje się krew. Może to ostudzi bandyckie zapędy niektórych "związkowców".
              • Gość: Ania Re: Zwierzak czytac sie naucz IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 11:55

> Ty chyby masz słuch selektywny. Po słuchaj czego chcą stoczniowcy, jakie mają
                > żądania. Twoje wypowiedzi opierają się na wyrwanych z kontekstu i tobie
                > wygodnych faktach. To się ładnie nazywa: MANIPULACJA.
                > Cecha byłych czerwonych, ale widzę że mołodzi czerwoni idą dalej tą samą
                drogą.
                > Jeżeli prezes ukradł pieniądze to grozi mu prokurator a nie samosąd. Jeżeli
                był
                >
                > zwyczajnie nieudolny to właściciel zakładu powinien wyciągnąć konsekwencje.
                > Prezes w takich firmach jest powoływany przez właścicieli. Dlaczego do nich
                nie
                >
                > pójda być ci bandyci?
                > Następnym rezem prezes najmie za pieniądze firmy uzbrojonych ochroniarzy i
                > poleje się krew. Może to ostudzi bandyckie zapędy niektórych "związkowców".

To Ty manipulujesz.Mowa jest o "Odrze ",w ktorej pracownice nie dostawaly od
                pol ro ku pensji.I o tym ja pisze.
                Co do stoczni to zdaje sie jej prezesi siedza.
                A prezesi z Elektromisu za wyprowadzenie 40 mln dostali wyroki w zawieszeniu.

Te 40 baniek to byly tez twoje pieniazki kolego.
          • Gość: Poke Ona jest taka czerwona... (wypowiedz ironiczna) IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 11:25
            Ona jest taka czerwona z wscieklosci ze ktos osmiela sie z nia nie zgadzac i miec odmienne zdanie bo przeciez nasza Kochana Nieomylna Ania (z duzej litery jak Wielki Wodz) ma zawsze racje i nigdy sie nie myli. Jej poglady sa madre, przemyslane i glebokie. Wypowiedzi bezbledne i inteligentne. Ktoz by nie zgadzal sie z Kochana Nieomylna Ania? Troche poezji dla naszego Wodza, tzn chialem napisac Ani:

WYJAŚNIAŁA PRZESZŁOŚĆ, TERAŹNIEJSZOŚĆ I PRZYSZŁOŚĆ

Wyjaśniała przeszłość, teraźniejszość, przyszłość. Jeżeli epoka piętrzyła problemy, jeśli naszym myślom stawało się ciemniej, Ania wiedziała, kiedy zaświecić nam swą mądrością.
            Rozlegał się wówczas jej głos, a był to tak prosty i mądry, że nazajutrz inaczej patrzyliśmy na świat.

I jeszcze jeden bo sie wzruszylem:

RZEKA

Mądrość Ani
            rzeka szeroka
            z wysokich grani
            przetacza wody,
            płynąc wysiewa
            pszenicę w tundrach,
            zalesia stepy,
            stawia ogrody.

W gmachu imperium strop się ugina:
            pękła kolumna.
            Wstępuje z głębin
            mądrość Ani,
            rzeka podskórna.

Góry wysokie
            w kraju poety
            Mao Tse-Tunga -
            zgryzła opokę,
            panów zwaliła
            i nawodniła
            biedniackie grunta.

Ludzie zbudzeni
            na ziemi swojej,
            łamią się chlebem,
            dzielą pokojem.

Ty ich opływasz,
            rzeko rozumna,
            ty wiejesz zdrowiem,
            wiatrem urody;
            przebijasz góry
            rzeko podskórna,
            łączysz narody.

Lzy, lzy mi plyna, tak z nie widze klawiatury, nie moge pisac dalej.......
            • Gość: Ania Re: Ona jest taka czerwona... (wypowiedz ironiczn IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 12:10

> Ona jest taka czerwona z wscieklosci ze ktos osmiela sie z nia nie zgadzac i
              mi
              > ec odmienne zdanie bo przeciez nasza Kochana Nieomylna Ania (z duzej litery
              jak
              > Wielki Wodz) ma zawsze racje i nigdy sie nie myli. Jej poglady sa madre,
              przem
              > yslane i glebokie. Wypowiedzi bezbledne i inteligentne. Ktoz by nie zgadzal
              sie
              > z Kochana Nieomylna Ania? Troche poezji dla naszego Wodza, tzn chialem
              napisac

Sluchaj ja mam inne poglady a Ty inne.Kazdy ma prawo do swoich.Od tego jest
              forum by je przedstawiac.Ja sie nie czerwienie jak sie zloszcze to klne.(jak
              szewc)

> Ani:
              >
              > WYJAŚNIAŁA PRZESZŁOŚĆ, TERAŹNIEJSZOŚĆ I PRZYSZŁOŚĆ
              >
              > Wyjaśniała przeszłość, teraźniejszość, przyszłość. Jeżeli epoka piętrzyła
              probl
              > emy, jeśli naszym myślom stawało się ciemniej, Ania wiedziała, kiedy
              zaświecić
              > nam swą mądrością.
              > Rozlegał się wówczas jej głos, a był to tak prosty i mądry, że nazajutrz
              inacze
              > j patrzyliśmy na świat.
              >

Dzieki za uznanie.

> I jeszcze jeden bo sie wzruszylem:
              >
              > RZEKA
              >
              > Mądrość Ani
              > rzeka szeroka
              > z wysokich grani
              > przetacza wody,
              > płynąc wysiewa
              > pszenicę w tundrach,
              > zalesia stepy,
              > stawia ogrody.
              >
              > W gmachu imperium strop się ugina:
              > pękła kolumna.
              > Wstępuje z głębin
              > mądrość Ani,
              > rzeka podskórna.
              >
              > Góry wysokie
              > w kraju poety
              > Mao Tse-Tunga -
              > zgryzła opokę,
              > panów zwaliła
              > i nawodniła
              > biedniackie grunta.
              >
              > Ludzie zbudzeni
              > na ziemi swojej,
              > łamią się chlebem,
              > dzielą pokojem.
              >
              > Ty ich opływasz,
              > rzeko rozumna,
              > ty wiejesz zdrowiem,
              > wiatrem urody;
              > przebijasz góry
              > rzeko podskórna,
              > łączysz narody.
              >
              >
              > Lzy, lzy mi plyna, tak z nie widze klawiatury, nie moge pisac dalej.......

Mnie tez sie leja ,lece po chusteczke

chlip,chlip,chlip
              • Gość: Poke Re: Ona jest taka czerwona... (wypowiedz ironiczn IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 12:18
                A widzisz! Wzruszajace, czyz nie, mlodosc Ci sie przypomina?
                • Gość: Ania Re: Ona jest taka czerwona... (wypowiedz ironiczn IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 12:35

> A widzisz! Wzruszajace, czyz nie, mlodosc Ci sie przypomina?

Ja jestem jak Cagliostro -wiecznie mloda.
                  Pakt z diablem.

hihihi
                  • Gość: Poke Re: Ona jest taka czerwona... (wypowiedz ironiczn IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 13:03
                    Diabel zlego nie wezmie ;)

(Definitywnie znikam, Pa)
      • indris O pokrzywdzonych 08.08.02, 11:35
        kippax pisze: "...nie wypowiadajcie się na temat pokrzywdzonych ludzi"
        Kiedy naprawdę pokrzywdzeni ludzie byli w "Odrze", a NIE był to prezes.
        Stan, w którym ludziom można nie płacić za pracę przez prawie pół roku jest
        WIĘKSZYM skandalem, niż poturbowanie prezesa.
        Albo taki stan był niezgodny z prawem, a w takim razie GDZIE były organy
        powołane do ochrony prawa ?
        Albo - co gorsze - ten stan był zgodny z prawem. A w takim razie co robiły
        organy powołane do stanowienia prawa ? "Lewicowy" (tfu) rząd i Sejm ?
        O ludzkiej krzywdzie milczeć się nie powinno.
        • Gość: Zwierzak Re: O pokrzywdzonych IP: *.man.polbox.pl 08.08.02, 11:49
          A gdzie były związki zawodowe ? Co ?
          Dlaczego dopuściły do takiej sytuacji?
          Dlaczego kobiety z Odry nie poszły do PIH?

Czy dlatego że nie podobają mi się Twoje czerwone wypowiedzi powinienen zebrać
          bojówkę i wklepać Ci? Chyba nie.
          • Gość: Ania Re: O pokrzywdzonych IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 12:03

> A gdzie były związki zawodowe ? Co ?
            > Dlaczego dopuściły do takiej sytuacji?
            > Dlaczego kobiety z Odry nie poszły do PIH?
            >
            > Czy dlatego że nie podobają mi się Twoje czerwone wypowiedzi powinienen
            zebrać
            > bojówkę i wklepać Ci? Chyba nie.

Wyzej ktos przytoczy link,w ktorym kobiety mowia,ze mialy zakaz kontaktu z
            prasa.

a gdzie zwiazki?Pewnie na pielgrzymce.
            • Gość: Zwierzak Re: O pokrzywdzonych IP: *.man.polbox.pl 08.08.02, 12:28

> Gość portalu: Zwierzak napisał(a):
              >
              > > A gdzie były związki zawodowe ? Co ?
              > > Dlaczego dopuściły do takiej sytuacji?
              > > Dlaczego kobiety z Odry nie poszły do PIH?
              > >
              > > Czy dlatego że nie podobają mi się Twoje czerwone wypowiedzi powinienen
              > zebrać
              > > bojówkę i wklepać Ci? Chyba nie.
              >
              >
              >
              > Wyzej ktos przytoczy link,w ktorym kobiety mowia,ze mialy zakaz kontaktu z
              > prasa.
              >
              > a gdzie zwiazki?Pewnie na pielgrzymce.

A kto im zabronił? Jak im zabronią gadać z mężami, dziećmi to też posłuchają?
              O swoje trzeda walczyć ale nie siłą bo na każdą siłę znajdzie się większa.
              Są inne instytucje jak PIP. Czy z tą instytucją też im zabroniono kontaktu?
              Czy to są naprawdę dorośli ludzie?
              To związki powinny być wywiezione na taczce a nie prezes. On robił to co mu
              właściciele kazali. Czy strzela się do posłańca? Chyba nie.
    • ania_z_belgii Re: Szczecinskie Szumowiny 08.08.02, 11:52
      Prawdziwa natura kapitalizmu jest bezwzgledny wyzysk slabszych przez
      silniejszych. Ale za tzw. komuny
      Polacy nie mogli w to uwierzyc, wiec ja obalili, na swe nieszczescie! I teraz
      maja co chcieli: dziki kapitalizm,
      gdzie robotnikom sie nawet nie placi za prace. Solidarnosc i kosciol katolicki,
      pod przewodem "polskiego"
      papieza po to "wywalczyli" to olbrzymie, okolo 20% bezrobocie, abu odebrac
      polskim ludziom prace reszte
      ich praw.
      Owa rosnaca frustracje spoleczenstwa w Polsce, a takze w calej Europie i na
      prawie calym swiecie wynika
      wlasnie z rozzuchwalenia sie kapitalistow, ktorzy chca (z poparciem takich
      wstecznych sil, jak kosciol katolicki) odebrac ludziom pracy resztki ich praw
      (stad te ciagotki do tzw. reformy prawa pracy w tak roznych krajach jak Polska,
      Wlochy czy Australia).
      W Polsce owa frustracja przybiera bardzo radykalna postac (np. ostanio w
      Szczecinie), gdyz spoleczenstwo
      polskie ma wciaz w pamieci poprzedni ustroj, kiedy to nikt nie byl glodny i
      kazdy mial prace orza kawalek dachu nad glowa. Jednak tacy agenci CIA, Mossadu
      itp. "sluzb" jak Nowak-Jezioranski, Walesa, Mazowiecki, Balcerowicz a przede
      wszystkim Karol Wojtyla i Stefan Wyszynski ze swym podwladnym Glempem robili
      wszystko, aby ten poprzedni ustroj obalic i zaprowadzic znow przedwojenne,
      czyli panskie porzadki w Polsce!
      Nie tylko Polska, Argentyna czy Urugwajem albo Kolumbia, ale cala zachodnia
      Europa w najblizszym czasie
      moze wstrzasnac cala fala podobnych protest>w (np. wielomilionowe bezrobocie w
      Niemczech).
      Ktos na tym forum zauwazyl, ze kapitalizm to tylko ustroj i ze socjalizm tez
      byl tylko ustrojem i upadl dlatego
      ze byl niejako utopijny. Ale czy kapitalizm nie jest oparty na klamstwie,
      przemocy i wyzysku? Prawda jest taka,
      ze kapitalizm tez sie konczy, szczegolnie po ostanich finasowych aferach w USA.
      W tym ostanim kraju wladze zaostrzaja przepisy o ksiegowosci, transferze
      zyskow, anonimowosci kapitalu itp., a to oznacza de facto koniec kapitalizmu.
      Bowiem kapitalizm opiera sie na oszustwie i wyzysku, na tzw. tajemnicy
      handlowej czyli ukrywaniu przekretow, oraz, oczywiscie, na nieludzkim wyzysku
      pracownikow. Jesli wiec panstwo utrudni wlascicielom
      firm oszustwa, a pracownicy nie dadza sie tak latwo wyzyskiwac, to kapitalizm
      musi upasc...

PS: indris napisal: Ostatni "Najwyzszy Czas" (6-13 lipca 2002) przynosi
      felieton J. Korwin-Mikke, ktory konczy
      sie konkluzja: "Ten system musi sie wiec posypac. To tylko kwestia czasu".
      Autor (JKM) wykazuje, ze spolka akcyjna nie rozni sie zasadniczo od
      przedsiebiorstwa panstwowego.
      I tu i tam, nie ma jednego okreslonego wlasciciela, jak to opisywal klasyczny
      model liberalny. Tak wiec i tu
      i tam rzadza de facto menedzerzy. A do czego prowadza ich rzady, to pokazuje
      przyklad stoczni szczecinskiej
      w Polsce i ostatnich afer w USA. JKM nie dodaje tylko, ze fakt istnienia i
      rosnacej roli spolek akcyjnych nie
      jest wynikiem czyjegos zarzadzenia, ale skutkiem naturalnej ewolucji systemu
      kapitalistycznego. Ale z jego rozumowania wynika, ze argumenty za wyzszoscia
      prywatnego nad panstwowym traca w przypadku spolek znaczenie. A kapitalizm
      prowadzi do spolek akcyjnych...
      Klasyczny model prywatnego wlasciciela funkcjonuje dla sklepu z pietruszka ale
      juz nie dla wielkich firm.
      W powiedzeniu nielubianego ostatnio brodatego trewirczyka o przechodzeniu
      ilosci w jakosc cos moze bylo
      z prawdy...
      Kagan: Zadko sie zgadzam z JKM, ale tu tak! Pracowalem przez prawie 10 lat w
      PRLu w firmach panstwowych
      (od Rozy Luxemburg poprzez Unitre do Impexmetalu) i ponad 10 lat w wielkich
      spolkach "kapitalistycznych"
      (Anglo American, Barclays Bank UK, ANZ Bank, Telecom Australia, Compaq, Target
      USA itp.). Te wielkie
      firmy nie maja wlasciciela, rzadza w nich managerzy, ktorzy kieruja sie nie
      tyle maksymalizacja zysku, ale
      maksymalizcja ich dochodow, co jest najczesciej zupelnie inna sprawa.
      Np. managerowi oplaca sie powiekszac firme, chocby kosztem mniejszych zyskow,
      bo maja oni wtedy bonusy
      za wieksze obroty i wyzsze pensje oraz wiekszy prestiz! Niestety, Marks mial
      racje: mylil sie tylko w szczegolach
      (przewidzial zbyt rychly koniec kapitalizmu i na mysl mu nie przyszlo, ze w
      feudalnej Rosji pseudomarksisci
      zaczna na sile budowac komunizm, pomijajac epoke kapitalizmu)...
      • Gość: CCC Kagan ??? IP: 213.77.91.* 08.08.02, 11:59
        Myślę ,że bezbłędnie rozpoznaję twój "styl".

Ps. Ale dlaczego nie podpisujesz się swoim nickiem.
        Uważasz może że twój post jest zbyt głupi ????

PPS. Odwagi pisałeś już głupsze. Możesz się bez obawy podpisać.

Bez pozdrowień
        CCC
        • Gość: wikul Re: Kagan ??? IP: *.acn.waw.pl 09.08.02, 00:45

> Myślę ,że bezbłędnie rozpoznaję twój "styl".
          >
          > Ps. Ale dlaczego nie podpisujesz się swoim nickiem.
          > Uważasz może że twój post jest zbyt głupi ????
          >
          > PPS. Odwagi pisałeś już głupsze. Możesz się bez obawy podpisać.
          >
          > Bez pozdrowień
          > CCC

No właśnie , chciałem to samo napisać ale mnie wyprzedziłeś . A swoją drogą
          dziwny , żałosny facet .
      • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 12:31
        Aniu, juz Ci mowilem, jezeli to nie za duzo slonca to moze zla dieta. Powinnas cos z tym zrobic, bo pewnie Ciebie takze to meczy. A oze po prostu za duzo czytasz "Najwyzszego Czasu", "Naszego dziennika" oraz za duzo sluchasz "Radia Maryja". Slyszalem ze prof. Ciekawski odkryl powiazania pomiedzy czytaniem w/w gazet a zaburzeniami wzroku oraz logicznego myslenia. Zaburzenie wzroku leczy okulista ale z logicznym mysleniem jest juz gorzej. Prosze, w imieniu wszystkich Twoich fanow z forum GW, nie bagatelizuj tego!
        • Gość: Ania Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.upc.chello.be 08.08.02, 12:34

> Aniu, juz Ci mowilem, jezeli to nie za duzo slonca to moze zla dieta.
          Powinnas
          > cos z tym zrobic, bo pewnie Ciebie takze to meczy. A oze po prostu za duzo
          czy
          > tasz "Najwyzszego Czasu", "Naszego dziennika" oraz za duzo sluchasz "Radia
          Mary
          > ja". Slyszalem ze prof. Ciekawski odkryl powiazania pomiedzy czytaniem w/w
          gaze
          > t a zaburzeniami wzroku oraz logicznego myslenia. Zaburzenie wzroku leczy
          okuli
          > sta ale z logicznym mysleniem jest juz gorzej. Prosze, w imieniu wszystkich
          Two
          > ich fanow z forum GW, nie bagatelizuj tego!

Ja sie nie loguje.Zalogowana " ania z belgii " to Kagan
          • Gość: Poke Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.t1-audio.pl 08.08.02, 12:56
            Aaaaa... No to przepraszam. A tak mi sie ladnie napisalo ;)
    • Gość: MSZ Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 12:32
      Zgadzam się! To skandal! Policja się skompromitowała. I nie naprawi sytuacji
      zawieszenie najniższych rangą. Nasze państwo staje się niewydolne. Można
      swobodnie łamać prawo, bić ludzi, okupować, blokować... To jakiś zły sen.
      Dlaczego struktury państwa boją się pospolitych przestępców?
      • Gość: jacek2 Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.abo.wanadoo.fr 08.08.02, 21:43
        Gość portalu: MSZ napisał(a):

> Zgadzam się! To skandal! Policja się skompromitowała. I nie naprawi sytuacji
        > zawieszenie najniższych rangą. Nasze państwo staje się niewydolne. Można
        > swobodnie łamać prawo, bić ludzi, okupować, blokować... To jakiś zły sen.
        > Dlaczego struktury państwa boją się pospolitych przestępców?
        Takich jak np. Lepper!
    • Gość: skaner Re: Szczecinskie Szumowiny IP: *.gpsk.am.poznan.pl 08.08.02, 14:49
      robotnicy dawno powinni złodzieją dokopać do d... to oni i ich rady nadzorcze
      powalają na życzenie Uni nasz przemysł patrz stocznia która była kredytowana
      przez banki z zachodu a ich współpracownicy powiedzieli krótko przemysł
      stoczniowy w polsce musi upaść aby Bremen i Hamburg mogły istnieć tego kochani
      od integracji nam nie powiedzą a może mają w tym interes
    • Gość: adam Szczecinskie Szumowiny i WARCHOLY IP: *.rrze.uni / 172.17.30.* 08.08.02, 21:50
      Strajki i wiece zamacily gnojom ze stoczni ich puste mozgownice do tego
      stopnia, ze zapominaja o tym ze Polska jest panstwem prawa. Nie ma tu miejsca
      na samosady. Najwyrazniej chamy ze stoczni nic sobie nie robia z godnosci
      czlowieka i upodlaja innych dla dobra jakis interesow.
      Ich podlosc nie ma granic. To samo dotyczy przygladajacej sie policji, ktora
      najwidoczniej zapomiala, ze stoi na strazy prawa. Tacy policjanci nie maja co
      szukac w Policji. Wracajcie stamtad, skad przyszliscie, do budki z piwem -
      WARCHOLY.
      Pozostaje zywic tylko nadzieje, ze nie wszyscy Policjanci tak rozumieja
      przestrzeganie prawa!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka