Dodaj do ulubionych

Henryka Bochniarz- Baba Dziwo

15.07.05, 08:16
Kiedyś Bałtroczyk powiedział: "W każdym występie kabaretowym powinno się
pojawić coś dziwnego i zaskakującego, nie pasującego do tego co dotychczas
widzieliśmy. Taka Baba Dziwo". Słowa te idealnie pasują do kandydatki na
Prezydenta z ramienia PD. Czy na tym forum znajdzie się osoba gotowa oddać
swój głos na Henrykę Bochniarz?
Obserwuj wątek
    • dupekzoledny Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 09:29
      jakby jakąś flaszeczkę i parę zeta wymyślili-to co mi tam.
    • kawonar1 Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 10:53
      Widzę, że kandydatka nie wzbudza gorących emocji:-)
    • lidkawozniak Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 11:07
      kawonar1 napisał:

> Kiedyś Bałtroczyk powiedział: "W każdym występie kabaretowym powinno się
      > pojawić coś dziwnego i zaskakującego, nie pasującego do tego co dotychczas
      > widzieliśmy. Taka Baba Dziwo". Słowa te idealnie pasują do kandydatki na
      > Prezydenta z ramienia PD. Czy na tym forum znajdzie się osoba gotowa oddać
      > swój głos na Henrykę Bochniarz?

Ja się zastanawiam nad zagłosowaniem, jeżeli miałby zrezygnować Marek Borowski.
    • t-800 Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 11:09
      Wejście Cimoszewicza, to był nokaut dla Bochniarz i Borowskiego.
      • rpq Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 11:12
        Dokładnie. Ale uważałem ją za rozsądną kandydaturę.
        • jarecky.jarecky Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 11:18
          Ja tez, dlatego tez pewnie spedzila wiekszosc doroslego zycia w PZPR,
          nierozsadni marnowali sobie zycie albo wybierali emigracje.
      • lidkawozniak Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 11:14
        t-800 napisał:

> Wejście Cimoszewicza, to był nokaut dla Bochniarz i Borowskiego.

Zdaje się, że tak. Ale ja na przykład należę do osób, które zagłosowałyby na
        Borowskiego lub Bochniarz, ale na Cimoszewicza raczej nie, przynajmniej nie w
        pierwszej turze (w drugiej raczej trzeba będzie, zważywszy na kontrkandydatów na
        czele stawki). Innych sensownych kandydatów nie widzę.
        • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 12:06
          Nie zagłosowałbym na p. Bochniarz, bo miałem wątpliwą przyjemność zetknąć się
          z nią na gruncie "pozaoficjalnym". O jej zachowaniu w stosunku do innych ludzi,
          choć niebezpośrednio do mnie, mogę napisać jedno: buta, buta, buta. Kto chce,
          niech wierzy, kto nie chce - jego sprawa.
          • relatywista.pl Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 13:22
            jest to mądra baba,niewykluczone,że na nią zagłosuję
          • mmikki Henryka Bochniarz- Kobieta Nietuzinkowa 15.07.05, 13:39
            a ja z miasta jestem i dziwi mnie to, co mój wiejski kolega napisał, bo ja
            także dawno juz zetknąłem się z Henryką B. i śladu buty nie dostrzegłem.
            Pani Nika nie lubi niekompetentnych zadufków, jest zbyt zajeta, by tracić czas
            na ludzi tej kategorii. Jesli miałes pecha tak sie jej zaprezentować, to nie
            dziwi mnie Twój wpis.

a co do pytania zadanego na wstępie - jest moja kandydatką.
            • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Kobieta Nietuzinkowa 15.07.05, 13:45
              Ja się jej nie prezentowałem, miałem ją i jej psy w sąsiedztwie na Żoliborzu,
              kolego z miasta;-)))
            • honkers Re: Henryka Bochniarz- Kobieta Nietuzinkowa 15.07.05, 13:47
              Zapewne pani B nie wejdzie do drugiej rundy (mimo mojego głosu) ale licze na to
              że pokaże Kaczorkom, Giertychom i Leperkom że ich program szczególnie
              gospodarczy nie dość że nie ma związku ze stanowiskiem na które kandydują to
              również jest utopijny i godny czubków.
              • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Kobieta Nietuzinkowa 15.07.05, 13:49
                Napewo zna się na interesach;-)))
            • ksiundz Zgadza się, Dochnal miewał słabości, głównie żonę, 16.07.05, 11:22
              ale generalnie profil się zgadza :))))

> Pani Nika nie lubi niekompetentnych zadufków,
    • bardu Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 15.07.05, 14:16
      > Taka Baba Dziwo". Słowa te idealnie pasują do kandydatki na
      > Prezydenta z ramienia PD. Czy na tym forum znajdzie się osoba gotowa oddać
      > swój głos na Henrykę Bochniarz?
      No pewnie. Baba ma siedzieć w domu, gotować, sprzątac, robić zakupy, prać i
      prasować oraz usługiwać kawonar1. Takie mądre, wykształcone, znające swoją
      wartość i mające inne cele w życiu niż tylko bycie "przy mężu" to baby dziwo.
      Pewnie też jestem babą dziwo bo będę głosować na babę dziwo.
      • kawonar1 Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 10:23
        bardu napisała:

> No pewnie. Baba ma siedzieć w domu, gotować, sprzątac, robić zakupy, prać i
        > prasować oraz usługiwać kawonar1. Takie mądre, wykształcone, znające swoją
        > wartość i mające inne cele w życiu niż tylko bycie "przy mężu" to baby dziwo.
        > Pewnie też jestem babą dziwo bo będę głosować na babę dziwo.

Źle mnie zrozumiałeś (aś). Chodzi o to, że na tle innych kandydatów nie jest
        populistyczna. Osobiście sądzę, że kobiety lepiej się sprawdzają w polityce.
        Jednak P. Bochnarz to wygląda mi na egzotyczny owoc dla naszego społeczeństwa,
        które tylko chce brać, a nie wykazywać inicjatywę jak zarobić. I to potwierdzają
        sondaże w okolicy błędu statystycznego.
        • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 11:40
          Chętnie tez bym głosowała na kobietę. Ale nie te, które kandydują.

W pierwszej turze oddam głos na symatycznego Kaszuba jak go określił Bratkowski
          w dziesiejszej Rzepie. Bo z tej gromady chętnych do pałacu, jest najbardziej
          o.k.
          W drugiej turze, jesli odpadnie Tusk zagłosuję na tego, którego wskaże.
          Uprzedzam wszelkie docinki o braku z mojej strony samodzielnego myślenia. Tak
          się trzeba zachować, bo takie są podstawowe standardy demokratyczne.

Nie oddam swojego głosu walkowerem - a chodziło mi coś takiego po głowie.

Chcę być w porządku wobec mojego państwa. I nie chcę mieć wyrzutów sumienia za
          grzech zaniechania.
          • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 11:57
            Czyli - wg sondaży - na L.Kaczyńskiego. I niewazne jest dla ciebie, jaki styl
            prezydentury proponuje Kaczor?
            • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:31
              jestemzewsi napisał:

> Czyli - wg sondaży - na L.Kaczyńskiego. I niewazne jest dla ciebie, jaki styl
              > prezydentury proponuje Kaczor?

Takie sa standardy w demokracjach parlamentarnych. I narody, które ich
              przestrzegają dobrze na tym wychodzą.
              • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:41
                Standardy - standardami, ale co z odpowiedzią na moje pytanie?
                • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 15:33
                  jestemzewsi napisał:
                  > Standardy - standardami, ale co z odpowiedzią na moje pytanie?

Przecież powiedziałam. Jeśli Tusk nie wejdzie do drugiej tury (moim zdaniem ma
                  jednak ciągle jeszcze szansę, żeby wejść. I chyba w tym wyścigu rozsądnie
                  rozkłada siły), zagłosuję na wskazaną przez niego osobę. Ale jeśli np. w II
                  turze będzie Cimoszewicz i Lepper a nie jest to takie niemożliwe, to wybiore
                  sie na wycieczkę wysokogórską czyli po prostu na emigrację wewnętrzną. Co nie
                  znaczy, że nie będę patrzeć co sie dzieje w naszych dolinach.

A propos wskazania. Kiedyś bodajże to Słonimski tak skwitował niezbyt rozległe
                  swoje zaangażowanie w politykę: "od polityki to ja mam Piłsudskiego".

Jako wyborca PO oczekuję, ze w razie nie osiągnięcia przez to ugrupowanie celu
                  wyborczego wskaże mi kogo mam poprzeć. Oczywiście są pewne granice, które
                  wskazałam wyżej.
                  • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 15:38
                    Czyli zagłosujesz na L.Kaczyńskiego, bo Tusk już zapowiedział, że "przekaże
                    swoje gosy" właśnie kandydatowi PiS-u, gdyby sam nie wszedł do II tury.
                    b/o
          • rpq Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:02
            Kobieta prezydent :)))) to marzenie. Mały matriarchat to nawet pod bergerową
            bym zniósł, a co dopiero pod taką Sylwią Pusz. No, ale żeby nie być posądzonym
            o seksizm, dodam jeszcze mamusiowatą Gronkiewicz Walz :))))
            • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:13
              Sylwia Pusz? Żartujesz! Wprawdzie trochę biglu w niej jest. Jest też chyba
              prawniczką. No ale ma kłopoty z rodzinką. Zatrudniała mamusię chyba w swoim
              biurze? Braciszek też zdaje się nie świecił przykładem...

No własnie szukam tak, która? która?
              Cholera, muszę się nad tym zastanowić...
              Jak mi cos wpadnie do głowy to napiszę.
              • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:16
                Tylko nikt z SO!!!!
              • rpq Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:17
                Wstydzę się przyznać ale w tym wyborze pomogło mi te zdięcia :>

www.pusz.pl/img_gallery/jesienna1.jpg
                www.pusz.pl/img_gallery/sesja_czerw/czerwony4.jpg
                www.pusz.pl/img_gallery/licealne/zdj_d24.jpg
                Mimo zaprzysiężonego pacyfizmu, dla takiej pani prezydent to bym nawet do iraku
                pojechał :>
                • jestemzewsi Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:22
                  Aż tak cię wzięło, no, no;-)))))))))))))
                  • rpq Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:29
                    hehe, nie no mam swoją lwicę.
                    Chciałem tylko powiedzieć, że uczucia prawdziwie patriotyczne wzbudzić by we
                    mnie zdołała tylko pani, a nie pan prezydent :>
                • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:28
                  rpq napisał:

> Wstydzę się przyznać ale w tym wyborze pomogło mi te zdięcia :>

Rzeczywiście!
                  • rpq Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:34
                    Ciekawe czemu najsurowszymi krytykami urody kobiecej są zawsze kobiety ?
                    • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:40
                      rpq napisał:
                      Ja ci przyznałam rację.
                      Odczytałeś to moje "rzeczywiście" jako ironię.
                      Nie. Nie była to ironia.
                      Pani Sylwia Pusz jest niewątpliwie ładną kobietą.

> Ciekawe czemu najsurowszymi krytykami urody kobiecej są zawsze kobiety ?
                      • sawa.com Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:44

> rpq napisał:
                        > > Ciekawe czemu najsurowszymi krytykami urody kobiecej są zawsze kobiety ?

Ja ci przyznałam rację.
                        Odczytałeś to moje "rzeczywiście" jako ironię.
                        Nie. Nie była to ironia.
                        Pani Sylwia Pusz jest niewątpliwie ładną kobietą.

Pomieszało mi sie w tej odpowiedzi. Przepraszam, ale musiałam poprawić. Teraz
                        jest w porządku.
                  • ergo5 Re: Henryka Bochniarz- Baba Dziwo 16.07.05, 12:39
                    Co by nie mówić, w przeciwieństwie do znacznej części kandydatów, Henryka
                    Bochniarz posiada jakiś zawód i solidne wykształcenie. Jako prezydent
                    sprawdziłaby się znakomicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka